ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Fish Restaurants

  Aκτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο [Χάρτης]
  210 5228400
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιούλ
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Το γνωστό εστιατόριο ψαροφαγίας " Varoulko Seaside" του καταξιωμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου το επισκέφθηκα με ενθουσιασμό και αέρα καλοκαιρινής διάθεσης, έχοντας ασφαλώς και τις δέουσες απαιτήσεις!! Τελικά, δεν βρήκα κάτι που να ικανοποιεί στο έπακρο τις μεγάλες απαιτήσεις μου. Εύχομαι σε κάποια δεύτερη επίσκεψή μου στον χώρο να ταιριάξουν καλύτερα τα " χνώτα " μου με τη φιλοσοφία της Σχολής Λαζάρου. Βλέπετε, είναι και τι ταιριάζει στα γούστα, στη παιδεία ή ακόμα και στην εκάστοτε διάθεσή μας, προκειμένου να σχηματίσουμε άποψη τόσο για τη γαστρονομία ενός χώρου εστίασης όσο και για να αποφανθούμε για τη συμπεριφορά του προσωπικού.

Φθάσαμε ( δύο άτομα ) αργά το βράδυ της Τρίτης, με ιδιαίτερα ψυχρό αέρα για την εποχή. Βασικά είχαμε σκοπό να πάμε στο Mary Pickford, το καινούργιο μπαράκι στην ταράτσα του επιβλητικού κτιρίου του " Varoulko Seaside ", που προσφέρει θαλασσινό fingerfood και ξεχωριστά κοκτέιλ, αλλά κυρίως μοναδική θέα! Νομίζαμε ότι οι καιρικές συνθήκες στον Πειραιά θα ήταν πιο ήπιες αλλά τελικά γελαστήκαμε.... Έτσι αποφασίσαμε, μιας και διανύσαμε τόσα χιλιόμετρα, να καθίσουμε στο φημισμένο " Varoulko Seaside ".

Οι μεγάλοι χώροι του εστιατορίου είναι δύο και μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, ο ένας κολλητά με τον άλλο. Και οι δύο φυσικά με την υπέροχη θέα της περιοχής!!
Στον ένα χώρο, στον οποίο και δειπνήσαμε, (δεξιά βλέποντας από την Ακτή Κουμουνδούρου) διακρίναμε αμέσως την διακριτική πολυτέλειά του, χωρίς πολλά ή περιττά στοιχεία Σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία αποτελούν οι ολόλευκες βαρκούλες απέναντι από την είσοδο και η εκπληκτικά ζωγραφισμένη υδρόγειος στο μπλε της θάλασσας, που αναπαριστά τον κυρίαρχο ρόλο της θάλασσας στα πεπραγμένα ανά την ιστορία και τον κόσμο. Κάθε τραπέζι έχει δίπλα του βοηθητικά τραπεζάκια για τα ποτά και για τις τσάντες. Τα προσεγμένα ξύλινα τραπέζια με τα υφασμάτινα γκρι τραπεζομάντηλα και τα βελούδινα καθίσματα ανεβάζουν την κομψή αισθητική του χώρου, χωρίς ωστόσο να χαρίζουν και την ανάλογη ζεστασιά.... Εάν επιστρατεύσω τη φαντασία μου, θα έλεγα ότι το ίδιο περίπου συμβαίνει και με το φαγητό: Τέλεια παρουσίαση, ζωηρά χρώματα, πρωτότυπα υλικά, αλλά οι γεύσεις στερούνται έντασης και φαίνονται κάπως ουδέτερες και επιδερμικές. Θαρρείς πως η αγχώδης αναζήτηση του τέλειου και της άψογης τεχνοτροπίας από τον σεφ τις έχει κάνει λίγο απρόσωπες. Πως να το εξηγήσω, γεύσεις κάπως απόμακρες!

Ταχτοποιηθήκαμε σε ένα τραπέζι, όπου στη πλάτη μου και κατά μήκος του τοίχου πίσω μου υπήρχαν καδραρισμένα όλα τα πολυσήμαντα βραβεία γαστρονομίας του γνωστού σεφ, από περιοδικά της αθηναϊκής διασκέδασης, κ. λπ.!

Το σέρβις, όπου θα επικεντρωθώ στη συνέχεια, εάν εξαιρέσουμε την τυπική αλλά ευγενική παρουσία του μετρ και του σομελιέ, το βρήκα εντελώς αταίριαστο με τις προδιαγραφές του όλου εγχειρήματος, αλλά περισσότερο ταιριαστό με την εν μέρει απόμακρη και ψυχρή γαστρονομία του χώρου. Ο κύριος που είχε αναλάβει το τραπέζι μας με το ζόρι χαμογελούσε και, παρόλο που οι βοηθοί του μας εξηγούσαν το περιεχόμενο του κάθε πιάτου, δεν νομίζω ότι ο σερβιτόρος μας σήκωνε κουβέντα παραπάνω...

Ήταν όντως αποκαρδιωτική η όλη εικόνα της εξυπηρέτησης παρά το δεκαμελές περίπου προσωπικό! Σκεφθείτε ότι αφού ο σερβιτόρος μας γέμισε αρχικά τα ποτήρια νερού και κρασιού, στη συνέχεια μας ξέχασε... Ο συνοδός μου χρειάστηκε να του υπενθυμίσει αρκετές φορές την ανανέωση του νερού και του κρασιού. Την τελευταία, μάλιστα, φορά, του είπε υπομειδιώντας μια υπαινικτικά ειρωνική ατάκα: "Με τη λιτότητα και τις περικοπές προσωπικού, φαίνεται πλέον πως πρέπει ο πελάτης να θυμίζει πως τα ποτήρια του άδειασαν"!!
Ο σερβιτόρος, όμως, χωρίς χαμόγελο και με αρκετή αμηχανία απομακρύνθηκε ποιούμενος την νήσσαν!!
Η δε κοπέλα που μας εξυπηρέτησε στο τέλος, αφού είδε ότι φωτογράφησα τα λίγα κατάλοιπα φαγητού που είχαν αφήσει στο τραπέζι μόνο, τότε και μόνο αποφάσισε να σκουπίσει στοιχειωδώς το τραπέζι, πριν να έρθει το γλυκό μας.
Ακόμα και οι οδοντογλυφίδες στο τέλος, ήρθαν μόνο αφού τις ζητήσαμε και αυτές....

Αφήστε που όταν εισήλθαμε στο εστιατόριο και ζητήσαμε ένα τραπέζι για δύο άτομα, ο σερβιτόρος, και όχι ο Μετρ, μας οδήγησε στο πιο άσχετο τραπέζι κολλητά στην είσοδο, και χρειάστηκε εμείς να να του υποδείξουμε κάποιο άλλο με θέα, από τα 4-5 άδεια που υπήρχαν κατά την προχωρημένη ώρα της άφιξής μας....!!!!!

Το δε σκέπαστρο οροφής, το είχαν συνέχεια ανοιγμένο, αδιαφορώντας για τον δυνατό αέρα και την εξωτερική ψύχρα που έμπαινε στον εσωτερικό χώρο. Και άντε και γίνεται αυτό, στα εστιατόρια πολυτελείας (ακόμα και σε μερικά θερινά σινεμά) κύριε Λαζάρου, φροντίζουν έστω για κάποια εσάρπα ή τουλάχιστον ενδιαφέρονται στοιχειωδώς και ρωτάνε για την κατάσταση του θαμώνα....!!!
Γενικά, υπήρχε ένα κάπως αφιλόξενο κλίμα που πρέπει να σας ομολογήσω ότι με εκνεύριζε περισσότερο ακόμα και από τις κάποιες γεύσεις.
Γι' αυτό κύριε Λαζάρου, επιτρέψτε μου να σας συμβουλέψω με κάθε ειλικρίνεια: Για να ξεχωρίζει ένα μαγαζί, ειδικά στο τουριστικό μας Τουρκολίμανο, όπου πριν 3 χρόνια ξαναγυρίσατε στην εστία που βρισκόσασταν για 30 ολόκληρα χρόνια, δεν αρκούν μόνο οι σοφιστικέ σπεσιαλιτέ, η άψογη διακόσμηση, η πλούσια λίστα ποτών, οι πρόθυμοι παρκαδόροι στην είσοδο, ή τα δεκάδες Βραβεία και Διπλώματα που επάξια κατέχετε...... Είναι αναγκαία η συνεχής επαγρύπνηση στον - κυριολεκτικά ευαίσθητο για τη χώρα μας - τομέα της πρόσληψης προσωπικού.

Αναφορικά τώρα με τον κατάλογο των εδεσμάτων και τη λίστα με τα κρασιά ( από όλο τον κόσμο ) έχουν αρκετό ενδιαφέρον θα έλεγα!

Τα τραπέζια είναι διακοσμημένα με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο μέσα σε γυάλινο βαζάκι, ένα μικρό στρογγυλό κηροπήγιο (το κεράκι δεν άναψε ποτέ) και ένα εντυπωσιακό στρογγυλό μπουκάλι με λάδι.

Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρώς, τουλάχιστον στον χώρο που καθίσαμε εμείς.

Δύο άτομα λοιπόν, παραγγείλαμε τελικά τα εξής πιάτα:

Πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή και καπνιστό χέλι ( 15,00), σερβίρεται σε επίπεδο, πέτρινο, μαύρο σκεύος, όπως άλλωστε τα περισσότερα πιάτα, και περιλαμβάνει πράσινα λαχανικά, λιγοστές λωρίδες από εξαιρετικής ποιότητας καπνιστό χέλι σε χρωματική αρμονία με τις φέτες κόκκινου γκρέιπ φρουτ. Επιπλέον, διακρίνονται και φέτες λευκού γκρέιπ φρουτ καθώς και τρεις διακοσμητικές στρογγυλές "μπουκίτσες" από σως καρότο-πορτοκάλι. Άψογη παρουσίαση και έμπνευση, η γεύση άρτια χωρίς όμως να ξεσηκώνει τον ουρανίσκο!

Καβούρι με μήλο, λεμόνι, κόλιανδρο και μανταρίνι (11,00). Κομματάκια καβουρόψυχας σκεπασμένα με κιτρινωπή σος μέσα σε γυάλινο πιατάκι. Στη βάση του υπάρχει για ντεκόρ ένα στρογγυλό βαζάκι με φύκια σε νερό! Υποδειγματική παρουσίαση, τέλεια γεύση!

Τόνο με γιαπωνέζικο μυρωδικό shiso, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya (14,00). Σερβίρεται σε λευκό μακρόστενο σκεύος και αποτελείται από τρία κομμάτια τόνου τυλιγμένα σε φύλλο που μοιάζουν με μπακλαβαδάκια και είναι καλυμμένα με λίγη soya(?) Ανάμεσά τους διακρίνεται μικρή ποσότητα φρέσκιας ντομάτας με κάποια επικάλυψη(?). Το υπόλοιπο πιάτο περιέχει πράσινα και κόκκινα λαχανικά και τη πράσινη πιπεριά. Συνολικά το πιάτο δεν είναι κακό αλλά η γευστική αίσθηση του τόνου ατονεί σημανυικά και συνεπώς δεν έρχεται στην επιφάνεια επαρκώς η κύρια πρώτη ύλη που είναι και το ζητούμενο.

Ψητή σουπιά ελληνικής αλιείας με σάλτσα ελαιόλαδου, lime, κύμινο και κρέμα φάβας (14,00). Πρόκειται για λωρίδες σουπιάς αρωματισμένες με κύμινο και κομμάτια από φρέσκια ντομάτα συν ποσότητα φάβας στις δύο άκρες του μαύρου σκεύους ( η μία διακοσμημένη με ένα πράσινο φυλλαράκι ). Δύο πλοκάμια σουπιάς δίνουν ακόμα περισσότερη χάρη στο πιάτο. Η παραδοσιακή γεύση της φάβας είναι εντελώς εξαφανισμένη και το όλο πιάτο καλό αλλά χωρίς κάτι το ελκυστικό γευστικά.

Από τα κυρίως μοιραστήκαμε ένα Μπαρμπούνι με σπαγγέτι λαχανικών, σαφράν, λάδι άνηθου και ζωμό από μπαρμπούνι (25,00). Καταπληκτική παρουσίαση του πιάτου, καθώς το ολόκληρο μπαρμπούνι έχει μικρές, διακοσμητικές, τομές και στην βάση του ( δεν φαίνονται αρχικά ) νόστιμα νούντλς! Η γεύση αρκετά καλή αλλά η φαντασία του σεφ ακόμα καλύτερη...

Από τα επιδόρπια επιλέξαμε το ονομαζόμενο "Σοκολάτα" με κρέμα σοκολάτας 55% Valhrona, εξωτικά φρούτα, πραλίνα και sorbet μάνγκο (10,00). ΄Το κυρίως γλυκό με το διακοσμητικό φουντουκάκι συνοδεύεται από κομματάκια μάνγκο ( compote ) και μικρή ποσότητα sorbet μάνγκο. Χωρίς να απορρίπτεται εντελώς γευστικά, το βρήκαμε αρκετά flat...
Αφού ρωτήσαμε, μας πληροφόρησαν ότι τα γλυκά επιμελείται ο patissier Θοδωρής Μωυσίδης.

Με το φαγητό μας ταιριάξαμε ένα μπουκάλι κλασικού ημιαφρώδη οίνου Ντεμπίνα Ζίτσας που ήταν ό, τι έπρεπε (22,00)!!

Το απευθείας εμφιαλωμένο χρεώνεται ΕΥΡΩ 2,70.

Στην αρχή σερβίρεται από ένα κομματάκι στρογγυλού ψωμιού στον καθένα ( μπορούμε να ζητήσουμε κι άλλο ). Χρεώνεται ΕΥΡΩ 3,00/ τα δύο άτομα.

Ως καλωσόρισμα έρχονται ΜΟΝΟ λίγες ελιές(!! ) που τις συνοδεύσαμε με το λάδι, το οποίο υπάρχει από την αρχή μέσα σε ένα κομψό μπουκάλι στο τραπέζι, και το οποίο μάλιστα με ιδιαίτερη χάρη ( λες και πρόκειται για χαβιάρι ) το τοποθετεί ο σερβιτόρος μέσα στο μπολάκι, δίπλα από εκείνο με τις ελιές. Βέβαια, έχουν προνοήσει να τοποθετήσουν παραδίπλα και ένα ακόμα μπολάκι για τα κουκούτσια!

Στο τέλος δεν έρχεται ίχνος gourmet κεράσματος και το έργο τελειώνει εδώ, χωρίς κάποιο suspense!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιούλ
18
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Σαββατο μεσημερη ζέστη πολύ και αφου δεν μου ερχοταν στο μυαλο τιποτα άλλο πρωτηνα να παμε στο coza nostra στο μικρολιμανο. Απο οτι διαπιστοσαμε στην θέση του άνοιξε άλλο κατάστημα ουζοβοχ ? Οπότε καταληξαμε στο βαρουλκο. Ήθελα να πάω από την εποχή πού ήταν στην Πειραιώς. Δεν γράφω κάτι παραπάνω συμφωνώ απόλυτα με την PP_TINA και για την διακόσμησή και για το προσωπικό οπότε περνάω αμέσως στα πιάτα που επιλέξαμε.

Σαλάτα κινόα με ψητή γαρίδα, μαντζουράνα, ξύσμα lime, κρεμμυδάκι φρέσκο, καρέ τομάτα.

Νόστιμη σαλάτα πούσια σε γεύσής σε μέγεθος

Τραγανά ψαράκια σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, πάνω σε κρέμα αρακά, μους καπνιστής μελιτζάνας και μαρμελάδα ντομάτα-καρότο
Αυτό το πιάτο ήταν πολύ νόστιμο μικρή ποσότητα και αυτό.

Καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας
Και αυτό το πιάτο πολύ νόστιμο αλλά και εδώ η ποσότητα αρκετά μικρή
Τόνο με γιαπωνέζικο μυρωδικό shiso, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya

Σε αυτό το πιάτο αν σου έκλειναν τα μάτια και σου έλεγαν δοκίμασε δεν θα καταλάβαινες Έτρωγες άγευστο.

Κριθαράκι με καραβίδα ή γαρίδα με Λημνιό κρασί, μπούκοβο και παρμεζάνα
Το καλύτερο κριθαράκι που έχω φάει ποτέ, σωστά χυλωμένο ονειρο αλλα και αυτό μικρή μερίδα

Χταπόδι ψητό

Πολύ νόστιμο χταπόδι σίγουρα βρασμένο πριν το τελικό ψήσιμο και μαριναρισμένο με κάτι που του έδειχνε ωραία γεύση.

Ροφομακαροναδα

Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό το πιάτο το ψάρι ήταν πολύ σκληρό δεν είχε δέσει καθόλου με την κόκκινη σάλτσα ήταν σαν να μην είχαν μαγειρευτεί μαζί και αρκετά λεμονάτο είχε σίγουρα ξυσμάτα από λεμόνι ή λάιμ.
Από γλύκα πήραμε

Εκμεκ με κρέμα από φιστίκια αιγινης και
Σοκολάτα" με κρέμα σοκολάτας 55% Valhrona, εξωτικά φρούτα, πραλίνα και sorbet μάνγκο
Και τα 2 γλυκά ήταν πάρα πολύ ωραία φρέσκα γευστικά αλλά θα ήθελα λίγο ακόμα σε ποσότητα.
Πληρώσαμε 153 ευρώ για τα παραπάνω χωρίς ποτά μόνο με νερό.
Σε γενικές γραμμές δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, δεν ήταν μια γευστική εμπειρία άλλες προσδοκίες είχα …

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Μαι
14
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Ήμουνα Αμερική για κάποιους μήνες, όπου βγήκε Donald Trump -Surprise (! ), αλλά κι εδώ, U. K. out of Europe & στη Γαλλία, ο Macron out of parties, so far... Να ιδούμε τι άλλες εκπλήξεις μας περιμένουνε πλέον καθημερινά!!

Από γαστρονομία-εκπλήξεις, ευτυχώς όλοι μας διαβάζουμe το αγαπημένο μας site!!

Εμείς, την περασμένη ανοιξιάτικη Κυριακή μεσημέρι, 2 άτομα, κατεβήκαμε παραλία, Μικρολίμανο (Τουρκολίμανο το λέγανε οι γονείς, θυμάμαι) για να φάμε ψαράκια στο ΒΑΡΟΥΛΚΟ του πολυ-βραβευμένου κ. Λαζάρου, που μαθαίνω, του αρέσει να αλλάζει χώρους συχνά.. Φυσικά, είχαμε κάνει κράτηση on time!

Είναι όμορφο σαν στέκι, έχει το κατιτίς παραπάνω από τα άλλα γειτονικά του ψαροταβερνάκια, με το αζημίωτο που λέτε.. Παραμένει βέβαια απλό, αλλά δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, όπως τα καταπληκτικά άνθη σε γλάστρες και βάζα...

Το serive ήταν Ο. Κ. από σωστούς σερβιτόρους, και το τραπέζι μας δεν ήτανε μπροστά-μπροστά που τους είχαμε παρακαλέσει, αλλά κάπου στη μέση. Never mind..

Μελετήσαμε τον ενδιαφέροντα κατάλο φαγητών και πιοτών, και καταλήξαμε σε ένα συνδυασμό από γεύσεις, δηλαδή:
-Μία ζεστή ψαρόσουπα βελουτέ, εντάξει.
-Μία σαλάτα ελληνική χωριάτικη, πλούσια και δροσερή!
-Μία μερίδα μύδια αχνιστά, πολύ νόστιμα!!
-Ένα ζεστό κριθαράκι με γαρίδες, just fine! &
-Ενα λαβράκι μαριναρισμένο με σταμναγκάθι. Ο. Κ.

Στην αρχή μας εφέρανε mineral water και ψωμάκια ζεστά με ελίτσες και μπουκαλάκι λάδι. Πιστεύω, ένα σωστό ελληνικό welcome!

Ηπιαμε άσπρο κρασί, ωραίο Σαντορινιό, που ταίριαζε με το φαϊ μας.

Πλήρωσα λογαριασμό 130 €, όσο περίπου είχα φανταστεί για ένα τέτοιο μέρος. Per person είναι κατηγορία 37/49 €, drinks excluded.
Σας το κάνω λοιπόν recommend, ιδίως για κάποια special events!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Αυγ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βραδάκι καθημερινής δίπλα στη θάλασσα αλλά με κλειστές τις τζαμένιες πόρτες προς τη θάλασσα εξαιτίας ενοχλήσεων από πλανόδιους μικροπωλητές.
Αρκετά ζεστή βραδιά και το μαγαζί γεμάτο σχεδόν αρχές Αυγούστου.
Η εξυπηρέτηση άμεση, ευγενική και με χαμόγελο.
Πέραν του menu, επιλέξαμε να μας προτείνει ο σεφ μια σειρά 5 πιάτων για να δοκιμάσουμε περισσότερες γεύσεις.

Αρχικά μας έφεραν ψωμί ζεστό και ελιές, καθώς υπήρχε και πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο στο τραπέζι για να το χρησιμοποιήσουμε, εμφιαλωμένο στο μπουκάλι του, όπως άλλωστε θα έπρεπε.

Καταπληκτικό το καρπάτσιο από λαυράκι με αλμύρα/φύκια στα 13 ευρώ.

Ακολούθησαν τα κυδώνια στον ατμό πιθανότατα, με καταπληκτική ελαφριά σάλτσα με μυρωδικά. Φοβερή εκτέλεση και πεντανόστιμα, ακόμα και για όσους δεν τρώνε τα όστρακα. Η τιμή τους 16 ευρώ και αρκετά σε ποσότητα.

Καταπληκτική εκτέλεση τα τραγανά φιλετάκια ψαριού, μάλλον σφυρίδας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, πάνω σε κρέμα αρακά και μαρμελάδα ντομάτα-καρότο στα 10 ευρώ. Εκπληκτική αέρινη γεύση που έλιωνε να στο στόμα και με καταπληκτικούς συνδυασμούς συνοδευτικών σαλτσών/μους.

Το μοναδικό που δε μας ενθουσίασε ήταν τα μπιφτεκάκια από ροφό τα οποία μεγάλα σε ποσότητα, δεν είχαν χαρακτήρα, δεν πολυκαταλάβαμε ότι είναι ψαριού και σαν υφή ήταν αρκετά λιπαρά, στα 11 ευρώ. το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι από πάνω έκανε πολύ έντονη την γεύση. Σίγουρη επιλογή για κάποιον που δεν προτιμά τα ψάρια/όστρακα.

Ολοκληρώθηκε το μενού με το καταπληκτικό σε εκτέλεση πιάτο, κριθαράκι με καραβίδα με παρμεζάνα και κρασί, τέλεια εκτελεσμένο, θύμιζε ριζότο, άριστα, στα 17 ευρώ.

Ήπιαμε κρασί από Σαντορίνη στα 29 ευρώ και συνολικά ο λογαριασμός ήρθε στα 136 ευρώ συμπεριλαμβανομένων του εμφιαλωμένου νερού στα 2,70 ευρώ και του ψωμιού στα 1,50 ευρώ.
Φυσικά δεν καταφέραμε να φάμε γλυκό αλλά συνολικά η εμπειρία ήταν πολύ καλή με γεύσεις άρτιες και φίνες!
Φυσικά το προτείνω σε όλους, αν φυσικά διαθέτουν το βαλάντιο, η ποιότητα των υλικών και οι γεύσεις σίγουρα θα σας αποζημιώσουν.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Φεβ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
65-80

Φαντάζομαι να θέλεις να γράψεις κριτική για το βαρούλκο είναι αντίστοιχο με το να θέλεις να γράψεις κριτική για το Μπεν Χουρ αν είσαι σινεφίλ, ή αντίστοιχα για το όσα παίρνει ο άνεμος αν είσαι βιβλιοφάγος.
Οι κριτικές μου είναι πάντα λιτές, περιεκτικές, σχεδόν τηλεγραφικές.

Για το Βαρούλκο μου προκύπτει όλη η λυρική διάθεση που με ενέπνεε χρόνια πίσω, να γράφω για τα πάντα, χωρίς ιδιαίτερη δομή, χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, απλά και μόνο για να μπορώ να εξωτερικεύσω τα καταπιέσμενα και πολλές φορές μπερδεμένα συναισθήματα και σκέψεις που κρύβονταν μέσα μου.

Η ποιητική διάθεση απορρέει πλήρως από την ποιητική αρμονία που χαρακτηρίζει το Βαρούλκο όσον αφορά τη γαστρονομική πανδαισία που σου προσφέρει.
Και αυτή η λαμπρή στιγμή, που κάθε γνήσιος καλοφαγάς περιμένει, δοκιμάζοντας τόσα πιάτα και πηγαίνοντας σε τόσα εστιατόρια, κατά την οποία νιώθεις πως θα δακρύσεις από τη χαρά για αυτό που ανακαλύπτεις τρώγοντας κάτι, νομίζω ότι επιτυγχάνεται στο Βαρούλκο.

Και αν δεν σου συμβεί, τρώγοντας το μαριναρισμένο λαυράκι, τότε θα σου συμβεί στην πρώτη κουταλιά από τη σούπα με το μελάνι σουπιάς ή στην πρώτη μπουκιά από το το μαγιάτικο που έρχεται ως κορύφωση σε ένα μενού που θα μείνει χαραγμένο βαθιά στη μνήμη μου για πολλά χρόνια (και ο τραχανάς και το εξεζητημένο καλαμάρι σε πέστο βασιλικού είναι πιάτα που φαντάζομαι ο Λαζάρου θα διδάσκει σε φιλόδοξους εκκολαπτόμενους σεφ).

Καμία παρατήρηση για την περιοχή (το Μικρολίμανο δεν το εκτιμώ ιδιαίτερα), για το αναμενόμενο "επίσημο" ύφος του, δεν μπορεί να μειώσει ούτε κατ' ελάχιστον την εμπειρία που προσφέρει το Βαρούλκο και το οποίο δικαίως συγκαταλέγεται στα πολυβραβευμένα εστιατόρια της πόλης.
Τραγούδι για Παρασκευή βράδυ:

Sébastien Tellier - La Ritournelle

https: //www. youtube. com/watch?v=30O92akDeJg

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Αυγ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Εξαιρετικη τοποθεσία φυσικά για το υπαίθριο τμήμα.. δίπλα στο "νερό".
Τό προσωπικό διακριτικό και ευγενικό, με εξαίρεση της βραδιάς την λίγο επιτηδευμένη και αφύσικη οικειότητα του maitre d'.
Ευπροσήγορος ο sommelier για την πλούσια κάβα του εστιατορίου.

Καταθέτω την απουσία amuse bouche και την προσφορά digestif.. κατά τα ειωθότα, ιδιαίτερα μετά από ένα παχυλό λογαριασμό!!

- Καλαμάρι ψητό με καραμελωμενη φακη και σαλτσα πορτοκαλί, πετυχημένος συνδυασμός, με ουδέτερη φακή.. προφανώς διακριτικό καραμέλωμα!!
- Μαριναρισμένο λαυρακι.. κοινότοπο! με gel από φύκια wakame, πολύ πετυχημένο.. το gel.
- Σαλατα κινόα με γαρίδα και ξυσμα lime ανάλαφρη με άψογα ψημένη γαρίδα.

- Φέτα σφυρίδας μαγειρεμένη σε κενό αέρος με baby λαχανικά και καραμελωμένη
σάλτσα καραβίδας αποδείχθηκε λιτό πιάτο με έξυπνη ιδέα την συνοδευτική αμπούλα ημικαυτερής sauce γιά γευστική απογείωση.

-Φέτα σφυρίδας με λεπτοκομμένο chorizo και ελαιόλαδο αρωματισμένη με
σοκολάτα, πρωτότυπος συνδυασμός με εξαιρετικό συνδυασμό ετερόκλιτων, σε πρώτη ανάγνωση, συστατικών.

- Φέτα σφυρίδας με chicory ( μάλλον endive) και σάλτσα τρούφας.. προκλητικό σε εμφάνιση πιάτο νοστιμότατο μεν αλλά θα προτιμούσα το λαχανικό πιό τραγανό.

Τέλος

- Παγωτό ρυζόγαλο απλά συμπαθητικό!!
- Βανίλια cremeux με sorbet βύσινο.. περισσότερο κρεμώδης για το γούστο μου.
- Μαρέγκα (μαρεγκάκια) με mascarpone και mousse mango ευχάριστα αέρινο.

Εν κατακλείδι ιδανικός χώρος για καλοκαιρινό γεύμα με χρεώσεις εφάμιλλες ενός
mini Βαρούλκου!! σε ατμοσφαιρικό set up.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιούλ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
65-80

Είναι σίγουρο ότι η απόφαση να επισκεφτείς το Varoulko Seaside και να γευτείς τις δημιουργίες του κ. Λαζάρου ειναι πολύ δυσκολότερη αύτες τις μέρες. Τέσσερα άτομα επισκεφτήκαμε το degustation τμήμα του εστιατορίου για τις "επιλογές του chef".

Σέρβις ικανοποιητικό, κάποια πιάτα πολύ καλά ("τραγανά φιλετάκια" και "καλαμάρι ψητό"), το καρπάτσο λαυράκι μέτριο και ίσως λίγο λιγότερο ακόμη το ριζότο με αχινό που προτάθηκε ανεπιφύλακτα αλλά ήταν το πλέον λεμονάτο ριζότο που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Το εξαιρετικά αρνητικό ήταν ότι το επιδόρπιο σερβιρίστηκε με γλουτένη (ενώ ήταν γνωστή η αδυναμία κατανάλωσής της από την αρχή του γεύματος) και επίσης όταν μετά προσωπικά μίλησα στο chef μου δήλωσε γνώση μεν της γλουτένης αλλά άγνοια της νόσου κοιλιοκάκης!

Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι ακόμη και ο "επώνυμος" chef δεν γνωρίζει τη νόσο κοιλιοκάκη, την ανάγκη για απόλυτη αποχή από γλουτένη και την ιατρική ζημιά που κάνει στον οργανισμό η εισαγωγή της γλουτένης!
Εάν ξοδεύει κάποιος €320 για τέσσερα άτομα σίγουρα απαιτεί να μην είναι άρρωστος την επόμενη μέρα!!

Ισως πρέπει να μάθουν στο Βαρούλκο ότι η απόλυτη αποχή από γλουτένη είναι απαραίτητη στους νοσούντες απο Κοιλιοκάκη (που πάσχει γύρω στο 1% του κόσμου) και να εκπαιδευτεί το προσωπικό ανάλογα. Κατά τα άλλα... Μέτρια.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια