Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, τα αδέρφια Νίκος και Σάββας Μαυρικίδη, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους ανοίγοντας μαζί την Pizzeria Dei Fratelli, ένα άνετο και ευχάριστο Ιταλικό εστιατόριο ιδανικό για όλους.

Στην Pizzeria Dei Fratelli, απολαύστε υψηλή ποιότητα φαγητού, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε ένα ευχάριστο χώρο. Τα αδέρφια Νίκος και Σάββας ανυπομονούν να σας γνωρίσουν!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ-ΠΕΜΠΤΗ 12:00-00:30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00-1:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Κάνει delivery
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Take away
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

23 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Τετάρτη μεσημέρι 23/1, μετά από δουλειές στα Νότια Προάστια, συναντώ ένα φίλο μου στη Νέα Σμύρνη και αποφασίζουμε ιταλική κουζίνα, οπότε φυσικά επιλέγουμε, τι άλλο, την PIZZERIA DEI FRATELLI (PF), στη γωνία της Κράτητος με την 1η παράλληλη της Συγγρού, που εκεί λέγεται Σπαθάρη, και είναι η προέκταση της Ν. Πλαστήρα, μετά την Εφέσου.
Βρισκόμαστε κοντά στον Άγιο Σώστη, όπου υπάρχει γαστρονομική πιάτσα, με γνωστά στέκια σε απόσταση αναπνοής, όπως τον Μπαρμπαδήμο, Μασίνα, Ciao Italia, κ. λπ. Η PF, που αισίως μπήκε στον 5ο χρόνο λειτουργίας της, φυσικά ξεχωρίζει, με τα εκλεκτά μαγειρεμένα εδέσματα, το άψογο σέρβις, τον φωτεινό χώρο της και την πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Ο πρώτος που μας την παρουσίασε εδώ, τον Νοέμβρη του 2014, είναι δικαιωματικά και ο πρώτος του σάιτ μας, ο αγαπητός fratello, που και λόγω ονόματος άξιζε να έχει και εδώ την πρωτιά!! Το μόνο του παράπονο, σχετικά με τις τουαλέτες του υπογείου, έχει ασφαλώς αποκατασταθεί πλήρως, αφού διαπίστωσα σήμερα ότι τα WC είναι πρότυπο καθαριότητας!
Στο μεταξύ, μεσολάβησαν συνολικά 43 κριτικές, και η PF έχει με το σπαθί της ξεπεράσει το 85% σε αξιολόγηση! Ανάμεσα στις κριτικές αυτές, ξεχωρίζουν οι γευσιγνωσίες των φίλων VAGELI, PONTIKI, ΙΩΓΙΑΝΝΗ, George G., Vagg, κ. α., που αξίζει να τις συμβουλευτείτε εφόσον σκοπεύετε να πάτε.
Ας δούμε όμως πως έχουν τώρα τα πράγματα με τη σειρά τους.

Το μέρος αυτό, όπως το λέει και το όνομά του, το άνοιξαν δυο αδέλφια Ελληνοαμερικανοί, ο Σάββας (στην αίθουσα) κι ο Νίκος (στην ανοιχτή κουζίνα), παιδιά του Αλκιβιάδη Μαυρικίδη, που ξενιτεύτηκε το 1965 στις ΗΠΑ κι άνοιξε τρία εστιατόρια στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η καθαριότητα, η οργάνωση της δουλειάς, κάποιες φωτογραφίες, καθώς και η μουσική, που εναλλάσσει ακούσματα lounge περασμένων δεκαετιών (αμερικανικά Frank Sinatra και ιταλικά Sergio Endrigo κ. λπ. ) μας θυμίζουν το background των ιδιοκτητών, και θαρρείς πως ίσως βρίσκεσαι σε κάποια τρατορία της Αμερικής…

Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά, η κουζίνα από 12.00 μέχρι 00.30 τουλάχιστον, έχει δε και οργανωμένη διανομή στη γύρω περιοχή.

Ο χώρος είναι ψηλοτάβανος, ορθογώνιου σχήματος, με ύφος αρκετά industrial, διάφορες αποχρώσεις του γκρι και είναι πολύ φωτεινός χάρη στις περιμετρικές τζαμαρίες του. Το δάπεδο είναι ξύλινο, υπάρχουν ράφια με τα κρασιά τους, ενώ οι τοίχοι έχουν επενδυθεί και με διακοσμητικές πλινθοδομές.
Η αίθουσα περιλαμβάνει περί τα 18 ξύλινα τραπέζια για 65 θαμώνες, ενώ το καλοκαίρι βγάζουν τραπέζια στα πεζοδρόμια, που μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη 25 άτομα.
Η κουζίνα είναι ανοιχτή, ιδιαίτερα ευρύχωρη και σ’ αυτή ξεχωρίζει ο φούρνος για τις πίτσες. Τα τραπέζια είναι στρωμένα με κομψά χάρτινα σουπλά, ενώ το νερό βρύσης (αφού ο Σάββας ρωτάει σχετικά) έρχεται σε ωραίο μπουκάλι.
Οι δύο τουαλέτες, ανδρών κι γυναικών, που όπως είπα βρίσκονται στον υπόγειο χώρο, εντυπωσιάζουν με την καθαριότητά τους, εξυπηρετούνται από κοινό νιπτήρα με όλα τα απαραίτητα, ενώ στις πόρτες τους ξεχωρίζουν αντίστοιχα φωτογραφίες από μηχανόβιους των δύο φύλων!

Την υποδοχή, την επεξήγηση των καταλόγων, καθώς και την όλη εξυπηρέτηση έχει αναλάβει ο Σάββας, ο οποίος είναι υπόδειγμα επαγγελματισμού, ευγένειας και χαμηλών τόνων. Επειδή πήγαμε νωρίς το μεσημέρι, υποθέτω πως σε ώρες αιχμής θα έχει και βοηθητικό προσωπικό, αφού διάβασα στις περισσότερες κριτικές μας ότι τα φαγητά έρχονται στους σωστούς χρόνους, χωρίς υπερβολικές αναμονές, πράγμα το οποίο φυσικά συνέβη και σε μας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει εκτεταμένο μενού, από 8 ορεκτικά (5-6 €), 5 ριζότο (7-10 €), 10 σαλάτες (7-10 €), 18 ζυμαρικά (7-13 €), 7 burgers (7-8 €, λόγω και καταγωγής! ), 6 κρεατικά από 15 έως 20 € για το φιλέτο, καθώς και τεράστια ποικιλία από πίτσες, που είναι η σπεσιαλιτέ τους, γλυκά, κ. λπ.

Παρατήρησα ότι οι τιμές των φαγητών ανέβηκαν, αφότου άνοιξε το μαγαζί, περίπου 10-20% κατά μέσο όρο, γεγονός ίσως εύλογο για μια πενταετία λειτουργίας, δεδομένου, άλλωστε, ότι οι αρχικές τιμές ήταν πράγματι αρκετά συμπιεσμένες. Το vfm εξακολουθεί να είναι πολύ καλό, αλλά θεωρώ ότι οι τιμές θα πρέπει πλέον να διατηρηθούν κατά το δυνατό σταθερές, αφού είναι γνωστό ότι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στις επιλογές μας!
Fratelli, attenzione!!

Η λίστα των ποτών είναι εξίσου επαρκής, με μπύρες στα 4-5 €, αναψυκτικά και αφεψήματα, ποτήρια κρασιού ή αλκοόλ στα 4-10 €, και μεγάλη ποικιλία ελληνικών, ιταλικών, κ. α. εμφιαλωμένων κρασιών, σε τιμές από 20 € μέχρι 66 €, για το ιταλικό κόκκινο Casanova di Neri Toscana.

Εμείς πήραμε τα εξής:

• Για ορεκτικό μια νιόκι από πατάτες, με κρέμα γάλακτος, ντοματίνια και παρμεζάνα. Συμπαθητικό πιάτο, σε τιμή 5.90 €.

• Μοιραστήκαμε μια σαλάτα Toscana Rossa, που ήταν χορταστική και δροσερή, και περιείχε λόλα, μαρούλι, κάσιους και κατσικίσιο τυρί. Μας άρεσε, η δε τιμή της ήταν 7.80 €.

• Για ζυμαρικό πήραμε μια μερίδα penne con pollo, το κλασικό τους πιάτο με τις πένες και μικρά κομμάτια κοτόπουλο. Ήταν φτιαγμένες με κρέμα γάλακτος, ροζ χρώματος λόγω προσθήκης πάπρικας, περιείχαν δε κομμάτια από τρίχρωμες πιπεριές, καθώς και εστραγκόν, ενώ ήταν σβησμένες με το γνωστό ιταλικό αφρώδες κρασί Μoscato di Asti. Ο Σάββας ήρθε με την παρμεζάνα του και μας έτριψε άφθονη στο πιάτο μας. Η μερίδα ήταν χορταστική και η τιμή της στα 9.50 €.

• Για γλυκό μοιραστήκαμε το τιραμισού, που ήταν επίσης καλό και ελαφρύ, με τη χαρακτηριστική κρέμα μασκαρπόνε, που περιείχε μάλλον αμαρέτο ή παρεμφερές αρωματικό λικέρ. Τιμή στα 4.90 €.

Πληρώσαμε 28.10 €, κατηγορία 10/16 € το άτομο, ποσό ικανοποιητικό για την όλη εμπειρία μας στο ιταλοαμερικανικό αυτό στέκι.

Η PF σαφώς προτείνεται όταν βρεθείτε κοντά στην πιάτσα της Νέας Σμύρνης, διατηρώντας το δικό της χρώμα ανάμεσα στην πληθώρα των ανταγωνιστών που σας ανέφερα.
Βλέπετε, ο ανταγωνισμός, σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, πάντοτε ωφελεί ειδικά εμάς τους καταναλωτές, ενώ μια επιχείρηση γαστρονομικά αδιάφορη, αργά ή γρήγορα, είτε θα κλείσει είτε θα φυτοζωεί!
Αυτό βέβαια δεν ισχύει καθόλου για τη δημοφιλή μας PF.

Εάν στη γεύση έβαλα, αυστηρά ίσως, 3 στα 4, θεωρώ ότι την επόμενη φορά θα πρέπει, με όρεξη περισσή, να δοκιμάσω και τις πίτσες σπεσιαλιτέ τους – όπως το λέει και η επωνυμία τους – που τις ζήλεψα σε διπλανό μας τραπέζι, πράγμα που συστήνω και σε σας, ώστε να έχετε μια εικόνα πιο σφαιρική και αντιπροσωπευτική της συμπαθητικής και φιλότιμης αυτής PF!

23 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Αν και έχω επισκεφθεί το συγκεκριμένο εστιατόριο τουλάχιστον δέκα φορές και έχω γιορτάσει και τα γενέθλια μου εκεί, με συντροφιά πολλά άτομα, εντούτοις μέχρι τώρα δεν καταδέχτηκα να γράψω μια κριτική που δικαιωματικά του αξίζει.
Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται πίσω από τον Άγιο Σώστη, ανήκει στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και επίσης στην κατηγορία των ιταλικών εστιατορίων. Τα δύο αδέρφια που είναι και ιδιοκτήτες είναι ίσως η προσωποποίηση της φιλοξενίας. Και το γράφω αυτό δίχως να περιαυτολογώ, γιατί περιδιαβαίνοντας όχι πολλά αλλά αρκετά από τα μαγαζιά εστίασης έχω διαπιστώσει ότι είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να χτίσουν μια πιο προσωπική σχέση με τον πελάτη και οι περισσότεροι σε αντιμετωπίζουν ως έναν περαστικό κι ακόμα λιγότεροι ως κορόιδο για να σου πάρουν χρήματα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά και πιο τεχνοκρατικά.
Ο χώρος είναι δομημένος ως εργοστασιακός, είναι ζεστός και φιλικός, χωρίς όμως να πείθει και να κάνει το στίγμα του εστιατορίου πιο δυνατό. Σ αυτό ίσως συντελεί και το γεγονός ότι η κουζίνα είναι ανοιχτή. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια πιο πρόχειρη βέρσιον μαγαζιού ή έστω με μια ακόμη προσέγγιση σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής που θέλει τους πελάτες πιο κοντά με την κουζίνα. Σε καμία περίπτωση όμως και πέρα από τα προσωπικά μου γούστα, αυτό δεν συντελεί στο να το μετρήσω αρνητικά. Σε συνάφεια δε με την απαστράπτουσα καθαριότητα τόσο της σάλας όσο και των wc που βρίσκονται στο υπόγειο, με κάνουν να αισθάνομαι οικεία και άνετα κάθε φορά που το επισκέπτομαι.
Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, αυτή είναι άμεση και φιλικότατη. Το ερώτημα για το νερό πάντα στην ημερήσια διάταξη, οι κατάλογοι και τέλος η επίλυση όλων των αποριών όσον αφορά το μενού.
Στην σφαίρα του γευστικού, ό, τι δοκίμασα εδώ δεν με απογοήτευσε. Τουναντίον, υπήρχαν πιάτα που απογείωσαν γευστικά τον ουρανίσκο μου και πιάτα που με χόρτασαν, όταν υπήρξαν μέρες που απλά έψαχνα κάτι για να δαμάσω την πείνα μου. Όλα όμως τα εδέσματα του είναι άρτια εκτελεσμένα και προπάντων προσεγμένα. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον πιάτο με την ονομασία "black marinara", χωρίς να εκθέσω λεπτομέρειες παρά μόνο την παραίνεση να το γευτείτε, αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το εν λόγω μαγαζί.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα γλυκά τους, με την τιραμισού να κερδίζει στο νήμα τα υπόλοιπα γλυκά του καταλόγου.
Η μόνη απορία που μου έχει μείνει και σίγουρα θα προσπαθήσω να την λύση κατά την επόμενη μου επίσκεψη είναι τα burgers του καταλόγου που ως τώρα δεν έχω παραγγείλει. Νομίζω όμως ότι τα αδέρφια-ιδιοκτήτες πρέπει να είναι εξπέρ του είδους, μιας και ο πατέρας τους υπήρξε για πολλά χρόνια εστιάτορας στις ΗΠΑ. Θα μου πείτε βέβαια τι δουλειά έχουν τα burgers με την ιταλική κουζίνα; Αλλά νομίζω ότι και μόνο η πολυπολιτισμικότητα της συγκεκρίμενης χώρας μπόρει να δικαιολογήσει την ύπαρξη τους στον κατάλογο ενός εστιατορίου. Άλλωστε και επιστρέφοντας γεωγραφικά στον τόπο μας, δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι φαντάζομαι που το πράττουν αυτό, με δεδομένο ότι προσπαθούν να καλύψουν και με κατ οίκον διανομή, μια περιοχή που διαθέτει όλων των ειδών τις κουζίνες. Και καλά κάνουν!.
Αν λοιπόν βρεθείτε στα πέριξ της Νέας Σμύρνης, επισκεφθείτε το συγκεκριμένο εστιατόριο. Είναι σίγουρο πως θα ευχαριστηθείτε και το φαγητό και την ατμόσφαιρα.