Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

To Museum Café - Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον Catering με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εστίασης, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τον τεράστιο Κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο οποίος αποτελεί μια πραγματική όαση δροσιάς, ηρεμίας και ευεξίας από την οποία δεν απουσιάζει το υδάτινο στοιχείο: Μία λίμνη με νούφαρα, νεροχελώνα και ψαράκια, περιστοιχίζεται από αιωνόβια δέντρα, καστανιές και πλατάνια, τον πανύψηλο κέδρο στο κέντρο, αμυγδαλιές και ελιές, αλλά και δεκάδες είδη θάμνων και αρωματικών βοτάνων, με το δεντρολίβανο, τη λεβάντα και το θυμάρι να απελευθερώνουν μιαν υπέροχη αύρα στην ατμόσφαιρα.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Χειμερινό Ωράριο Δευτέρα: Κλειστά Τρίτη-Κυριακή 10.00-24.00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Παροχές για ΑμεΑ
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Προσφέρει Πρωινό
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

13 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

To ανανεωμένο πρόσωπο του εστιατορίου- καφέ του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή προσφέρει ένα αξιοπρεπές μενού υψηλής γαστρονομίας από τον Σεφ Δημήτρη Σκαρμούσο ( Αλάτσι, Έργον ) με θέα στον κατάφυτο χώρο του μουσείου. Το μέρος προσφέρεται για καφέ, brunch το Σαββατοκύριακο (11.00-13.00), και φαγητό α λα καρτ. Τα γλυκά επιμελείται ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας. Το team του εστιατορίου λειτουργεί επίσης και το catering " Δειπνοσοφιστήριο".

Επισκεφθήκαμε τον χώρο Κυριακή μεσημέρι και λόγω μεγάλης κοσμοσυρροής για καφέ ή φαγητό ο ευγενέστατος Μετρ μάς οδήγησε αναγκαστικά στον μεγάλο εξωτερικό (σκεπασμένο) χώρο των καπνιστών, όπου βέβαια λόγω του μεγέθους του δεν αντιλαμβάνεσαι τον καπνό. Παρόλο που οι υπεύθυνοι ήταν φειδωλοί στο άναμμα των θερμαντικών σωμάτων, ο συγκεκριμένος χώρος ενδείκνυται λόγω της άπλετης θέας του στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο από τις μεγάλες τζαμαρίες, με πολύ περισσότερο φυσικό φως από τον κλειστό εσωτερικό στο βάθος. Κατά τα άλλα, τα στιβαρά ξύλινα τραπέζια, ροτόντες, μοναστηριακά ή κλασικά τετράγωνα, σε συνδυασμό με τα άψογου συνδυασμού μίνιμαλ καθίσματα και τα τύπου (ή αυθεντικά) Μissoni Home φωτιστικά στοιχειοθετούν μια σικάτη ατμόσφαιρα που, ωστόσο, δεν είναι εξεζητημένη και βρίσκεται σε αρμονία με την εξωτερική " δαρβινική φυσικότητα"!!
To κομψό σκηνικό συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια με έμφαση στα ζωηρά χρώματα των ποτηριών και τα κομψά βεραμάν σουπλά!
Η ξένη μουσική ακούγεται διακριτικά και ευχάριστα στον χώρο.

Στον εσωτερικό κλειστό χώρο το σκηνικό αλλάζει και γίνεται πιο γήινο, κυρίως λόγω του κίτρινου φωτισμού, του ωχρέ δαπέδου και των 70s ξύλινων επενδεδυμένων γωνιών. Σε αυτόν το χώρο βρίσκονται και οι απίθανα πεντακάθαρες τουαλέτες (παρά την τόση πολυκοσμία) όπου μικρά βαζάκια με πολύχρωμα λουλούδια αναδεικνύουν το μεράκι με το οποίο έχει στηθεί ο χώρος και δένουν τέλεια με την προσωπικότητα του μουσείου!!

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τις ηλιόλουστες ημέρες είναι και τα εξωτερικά τραπέζια στα πέριξ των δύο παραπάνω χώρων!!

Το μενού είναι εποχικό και καθόλου χαοτικό. Μάλιστα είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, οπότε ξέρεις τι σε περιμένει, σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια όπου ή έχουν το μενού χωρίς τις τιμές ή οι τιμές δεν ισχύουν....!! Αφήστε που πας να ψάξεις ηλεκτρονικά το μενού ενός, κατά τα άλλα νεοεμφανιζόμενου και πολλά υποσχόμενου χώρου, και συναντάς το γνωστό " υπό κατασκευή " για τουλάχιστον ένα μήνα και βάλε!!!

Οι επιλογές μας:

Τριλογία σαγανάκι με γραβιέρα Ίου, κατσικίσια φέτα Τριπόλεως και κεφαλοτύρι με τρούφα (11,00). Πρόκειται για ένα λιτό ορεκτικό με τρία μικρά κομματάκια τυριού που χρωματίζονταν από την φαντασία του σεφ, με έντονη γκουρμέ διάθεση... Η γραβιέρα είναι με γλυκό τριαντάφυλλο (?), παναρισμένη, και συνοδεύεται από λιλιπούτεια ποσότητα πρασινάδας, το στενόμακρο κομμάτι κεφαλοτυριού παναρισμένο και διακοσμημένο διακριτικά με μαρμελάδα και, τέλος, η κατσικίσια φέτα έρχεται σε στρογγυλό σχήμα με κιτρόμελο στην κορυφή!
Ενδιαφέρων συνδυασμός τυριών με νόστιμη γεύση και φαντασία.

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω επίσης την δέουσα προθυμία ( και γνώση ) του προσωπικού στη προσπάθειά μου να "αλιεύσω" πληροφορίες για τα υλικά των πιάτων.....!

Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από την φάρμα Μπράλου με άγρια μανιτάρια Ηπείρου, φρέσκια τρούφα και ζεστό αφρό από βιολογικά καρότα και γλυκάνισο (16,00). Όσο και αν ο σιδηρόδρομος των υλικών προδιαθέτει για την ανάλογη ποσότητα, συναντάμε ένα εντελώς μίνιμαλ πιάτο με αρκετή ποσότητα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο τετράγωνο πιάτο με όλα τα υλικά που προαναφέρθηκαν στην κορυφή του. Τα φρέσκα αυτά λαχανικά χαρακτηρίζονται από ζωηρά χρώματα, σαν πολύχρωμα άνθη, και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το πράσινο εξωτερικό περιβάλλον!! Το κομψό πιάτο ζωγραφίζεται μοναδικά από δύο χοντρουλές πορτοκαλοκίτρινες πινελιές σος καρότου - γλυκάνισου και ένα φρέσκο μωβ λουλοδάκι που έδινε άψογα το στίγμα του χώρου! Το κοτόπουλο είναι ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο, και άψογης γεύσης!

Μπέργκερ με ελληνικό black angus από την φάρμα Μπράλου, μετσοβέλλα, προσούτο Ευρυτανίας, καραμελωμένα κρεμμύδια και σπιτική κέτσαπ (15,00). Χαρακτηρίζεται από την γευστικότητα των φρέσκων υλικών και την εντυπωσιακή παρουσίαση, σερβιρισμένο σε μεγάλο ξύλινο δίσκο. Το μπέργκερ πλαισίωναν τραγανές πατάτες τηγανιτές και ένα μπολάκι με κέτσαπ. Παρά την ποιότητα των υλικών δεν θα έλεγα ότι είναι και το super burger της πόλης.

Στην αρχή προσφέρεται εμφιαλωμένο νερό που δεν χρεώνεται, γεγονός που ταιριάζει με το εκλεπτυσμένο ύφος του εστιατορίου.

Για το ψωμί ερωτηθήκαμε (2,00/άτομο). Σε ξύλινη μακρόστενη πιατέλα σερβίρονται φρεσκότατες φέτες ψωμιού, τόσο λευκές όσο και σικάλεως, συνοδεία αλατσοελιών σε λάδι Μάνης, ενός άλλου τύπου ελιών, συν δύο ντιπ με ξινό τυρί Ίου και σκοτύρι. Ιδιαίτερα προσεγμένοι συνδυασμοί που "άνοιξαν" ευχάριστα τον ουρανίσκο μας.

Η λίστα με τα γλυκά έρχεται στο τέλος και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Παραγγείλαμε την Αλμυρή Καραμέλα (10.00) με αμυγδαλόκρεμα σοκολάτας σε σαμπλέ κακάο ganache αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλια.
Στη βάση υπάρχει ποσότητα σοκολάτας που σκεπάζεται από ανάγλυφο σχέδιο κακάο και μια μπάλα παγωτού με "γαρνιτούρα " ένα φρέσκο λουλουδάκι επίσης..! Πληθωρικό πιάτο που άνετα μοιράζονται δύο -μέτριοι - γλυκατζήδες...... Δεν ήταν ένα κακό γλυκό, αλλά θεωρώ ότι ίσως να στάθηκε κάπως κατώτερο των προσδοκιών που είχαμε από ένα τέτοιο εστιατόριο...

Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι οι γεύσεις του εστιατορίου είναι ευχάριστες και δεν απογοητεύουν. Ωστόσο, θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των πιάτων, ώστε αυτά να συμβαδίζουν με τις υψηλές τιμές του μενού!

Προτείνεται για ατμοσφαιρικές εξόδους!

21 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ελάχιστα μέτρα από τον χαμό του κέντρου της Κηφισιάς διασχίζεις την είσοδο του μουσείου και νομίζεις ότι διακτινίζεσαι σε άλλο σύμπαν. Τεράστια δέντρα κάθε είδους (κυριαρχεί ο κέδρος του Λιβάνου των 800 ετών! ), θάμνοι, μυρωδικά, λουλούδια, μια λιμνούλα συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον που και μόνο καφέ και κρύο νερό να σέρβιρε θα άξιζε να έρθει κανείς!

Το Museum café όμως πηγαίνει κάμποσα βήματα παραπέρα. Το –γνωστό και πολύ καλό- catering «Δειπνοσοφιστήριο» έχει στήσει ένα all-day εστιατόριο που έχει λίγο από όλα: και καφέ και brunch και ελληνικά πιάτα και διεθνή και λίγο δημιουργικά και κοκτέιλ και απ’ όλα.

Το μενού το επιμελείται ο δημήτρης σκαρμουτσος και επιμέλεια των γλυκών από τον Διονύση Αλέρτα. Οπότε βαδίζαμε σε σιγουρά μονοπάτια.
Ο καιρός ήταν βροχερός την Κυριακή οπότε έπειτα από τηλεφωνική κράτηση μας μας ενημέρωσαν ότι λειτουργεί μόνο ο εσωτερικός χώρος.

Φτάσαμε στο μουσείο κατά της 14:45 ο υπήρχαν λιγοστά τραπέζια ελευθέρα. Ο χώρος χωρίζεται σε καπνιστές και μη. Το προσωπικό μας τοποθέτησε αμέσως στο τραπέζι μας. Με το εμφιαλωμένο νερό τους καταλόγους μας, και μας ενημέρωσαν για ψάρια ημέρας και αν ενδιαφερόμασταν για περεταίρω διευκρινήσεις και μετά την αρνητική μας απάντηση μας ενημέρωσαν για τα πιάτα ημέρας και τις τιμές τους για να ξέρουμε που βαδίζουμε.

Ο χώρος προσεγμένος με μεγάλα τραπέζια άνετες πολυθρόνες και ένας μεγάλος καναπές στην δεξιά πλευρά, με μοντέρνους πίνακες ζωγραφικής χαλαρωτική μουσική στην σωστή ένταση που να μην ενοχλεί και να μπορείς να συζητήσεις άνετα, Με γήινα χρώματα, όπως αρμόζει σ' ένα μουσείο φυσικής ιστορίας. Το μενού περιλάμβανε επιλογές φαγί όλα τα γούστα με ελληνικά ποιοτικά υλικά από μικρούς παραγωγούς.

Τρυφερά μαρούλια, καλαμπόκι, πιπεριές φλωρίνης, λιαστή ντομάτα, κρουτόν από κουλούρι τραγανό κοτόπουλο και μαγιονέζα Θεσσαλονίκης. Σαλάτα όνειρο πολύ γευστική, φρέσκια και υπερ αρκετή για 3 άτομα, που μπορεί άνετα να καταναλωθεί και σαν κυρίος.

Τραγανά φαλάφελ από ρεβίθια λάρισας κρέμα από αβοκάντο και ταχίνι και αρμένικα κρισπι πιττάκια. Ίσως τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ αν και δεν έχω φάει και πολλές φορές ο όλος συνδυασμός τον υλικών ήταν εξαιρετικός και πολλή γευστικός. Και πάλι η ποσότητα αρκετή.

Χειροποίητη πίτα με αεροφυλλο τσακιστές ελιές ψητές πιπεριές, ντοματακια και κατσικίσια μυτζήθρα. Μια μεγάλη πίτα τετράγωνη μέσα σε βαθύ πιάτο περιχυμένη με μια σάλτσα από τις πιπεριές νοστιμότατη και ελαφριά στην γεύση.

Παπαρδέλες με ραγού από μοσχαράκι τρικάλων και πεκορίνο αμφιλοχίας. Αυτό το πήραμε για τον μικρό μας που του αρέσουν τα μακαρόνια, πρέπει να ήταν από της λίγες φορές που έφαγε τόσο πολύ τόση μεγάλη ποσότητα. Ήταν σωστά βρασμένα τα μακαρόνια το μοσχαράκι έλιωνε πολύ νόστιμη σάλτσα και σωστά δεμένη ούτε ίχνος νερού στο πιάτο.

Burger με κοτόπουλο παναρισμένο με νιφάδες καλαμποκιού, αβοκάντο, ντομάτα, γραβιέρα οιου, φρέσκο βασιλικό και χειροποίητη μαγιονέζα. Από τα καλύτερα burger (μαζί με του λουκάκου στο ψωμί και αλάτι) που έχω δοκιμάσει σε εστιατόριο.

Μπριζόλα μαύρου χοίρου με φιστικοβούτυρο σερρών τηγανιτά νερό κρέμμυδα και πουρέ από πατάτα και μαύρο σκόρδο. Αυτό το πιάτο δεν το δοκίμασα μόνο λίγο το φιστικοβούτυρο που μου αρέσει πολύ. Στην σύζυγο μου που διάλεξε το πιάτο της άρεσε πάρα πολύ.

Και τέλος εγώ πήρα ρι μπάι με ψητά λαχανικά και πουρέ μαύρου σκόρδου. Τέλεια ψημένο νοστιμότατο και ο πουρές μαύρου σκόρδου ήταν καταπληκτικός.

Φυσικά δεν γίνεται να φύγεις από εκεί αν δεν πάρεις και γλυκό
Τάρτα αλμυρης καραμέλας και παγωτό
Προφιτερολ με μπιτερ σοκολάτα και παγωτό
Και τάρτα μπισκότου με μπανόφι και σορμπε μπανάνας
Και τα 3 ήταν καταπληκτικά φρέσκα και ποιοτικά.
Για τα παραπάνω πληρώσαμε 141 ευρω.

αξίζει το κάθε ευρώ που δώσαμε και το φαγητό και το σέρβις και ο χώρος εγώ σίγουρα θα ξαναπάω σε ένα τέτοιο εστιατόριο κόσμημα. εξάλλου όπως είπα και παραπάνω νερό μόνο να σέρβιραν αξίζει να κάτσεις και να το πληρώσεις μόνο και μόνο για τον κήπο του άλλα όταν συνδυάζει και φαΐ υψηλών προδιαγραφών … υποκλίνομαι.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Επισκεφτήκαμε το Museum Restaurant 3 άτομα το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2017 χωρίς προηγουμένως να έχουμε κάνει κράτηση.
Ήταν η περίοδος του καλοκαιριού που η θερμοκρασία χτύπαγε κόκκινο και ο κήπος του μουσείου ήταν κυριολεκτικά όαση δροσιάς. Ούτως ή άλλως βέβαια ο κήπος είναι από τα δυνατά σημεία του εστιατορίου εξ ου και οι 4 ντομάτες.

4 ντομάτες επίσης και στην εξυπηρέτηση η οποία είναι επαγγελματική και υψηλού επιπέδου. Δεν σταμάτησαν να μας φέρνουν νερό κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, μας ρώτησαν αν θέλουμε ψωμί πριν το φέρουν και ήταν καθόλα ενημερωμένοι για το menu.

Στην αρχή λοιπόν ήρθε το πιατάκι με τα 2-3 διαφορετικά ψωμιά και τα 2 ντιπ το ένα με βάση το γιαούρτι και το άλλο ντιπ με κόκκινη πιπεριά. Συμπαθητικές γεύσεις αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο (2/4).

Για τη μέση πήραμε τη σαλάτα με αλμύρα-βλίτα-κολοκυθάκια-παντζάρι-μοβ πατάτα που μας φάνηκε πρωτότυπη και το γύρο με το γιαούρτι. Η σαλάτα ήταν τελείως άγευστη (1/4) αλλά ο γύρος ήταν αρκετά νόστιμος (3/4) όπως δήλωσαν και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες.

Ευτυχώς τα κυρίως μας αποζημίωσαν. Το ριζότο λευκής μελιτζάνας με τοματίνια και κρουτόν ήταν εξαιρετικό (4/4) και άκρως χορταστικό. Το φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με λαχανικό ήταν ζουμερό και νόστιμο (4/4) και το ψαρονέφρι με γλάσο από λεμόνι και πατατοσαλάτα σωστά ψημένο και γευστικό (3/4).

Οι τιμές είναι σίγουρα δεν είναι φτηνές αλλά το καλό είναι ότι το menu του εστιατορίου είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο οπότε μπορείς να πάρεις μια γεύση και να είσαι προετοιμασμένος.

Σε γενικές γραμμές πάντως το εστιατόριο μας άφησε θετική εντύπωση και σίγουρα για τον κήπο και μόνο (και το ριζότο) θα το ξαναεπισκεφτούμε!

11 medium

25 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μοναδικός χώρος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού ο κήπος του είναι μοναδικός. Ενδείκνυται η ώρα που δύει ο ήλιος και αρχίζει να νυχτώνει οπότε η ατμόσφαιρα γίνεται αθεράπευτα ρομαντική και πανέμορφη. Τα τραπέζια βαλμένα με άπλα, κάποια αρκετά μεγάλα για μεγαλύτερες παρέες, κάποια μικρότερα. Ο χώρος ούτως ή άλλως είναι αρκετά μεγάλος και εκτείνεται σε 2 επίπεδα πέρα από τον εσωτερικό του χώρο.

Ο κήπος του μουσείου είναι ανοιχτός από το πρωί και σερβίρει καφέδες, χυμούς, ροφήματα αλλά και brunch menu. Ο κατάλογος του φαγητού είτε πρόκειται για γεύμα είτε για δείπνο είναι ενδιαφέρων με λίγα πιάτα αλλά ιδιαίτερα και αρκετά δημιουργικά και gourme. Έχει αντιπροσωπευτικές επιλογές και σε κρεατικά αλλά και σε ψάρια και ικανοποιητική ποικιλία σε σαλάτες. Επίσης προσφέρει κάποια πιάτα ή δημιουργίες (όπως τις αναφέρει) ημέρας (την ημέρα που το επισκέφθηκα είχε κόκορα με τραχανότο και φέτα και πέννες με κάτι άλλο που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή), pasta και ριζότο.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά προτιμήσαμε μια τάρτα με χωριάτικο φύλλο, μελιτζάνα, κολοκύθι, μαστέλο Χίου και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ από κυρίως επιλέξαμε:
-κόντρα χοιρινό γάλακτος με πουρέ αρακά, καρότα και σάλτσα από αγιωργίτικο κρασί αρωματισμένο με αρμπαρόριζα. Το χοιρινό έλιωνε στο στόμα ενώ ο συνδυασμός των υπόλοιπων υλικών άφηνε μια γλυκιά γεύση. Η παρουσίαση του πιάτου ήταν επίσης εξαιρετική
- κοτόπουλο φιλέτο σχάρας με ψητά λαχανικά, πατάτες και σάλτσα παρμεζάνας, επίσης απολαυστικό, χορταστικό και πολύ ιδιαίτερο
Από γλυκό δοκιμάσαμε μους πορτοκάλι με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό λουκούμι, αρκετά μεγάλη μερίδα, ικανή για 2 άτομα. Το γλυκό ήταν φρεσκότατο, ελαφρύ, χωρίς να λιγώνει, ό, τι έπρεπε για ένα ωραίο κλείσιμο του δείπνου που προηγήθηκε.

Στα συν:
-το νερό που έρχεται σε κανάτα και ανανεώνεται συνέχεια
-το πανεράκι με την ποικιλία ψωμιού και τα 2 ντιπ για καλωσόρισμα

Ως προς την εξυπηρέτηση ήταν επαγγελματική, άψογη, αυτή που ταιριάζει σε τέτοιου είδους χώρους.

Συνοψίζοντας το συγκεκριμένο εστιατόριο αξίζει τα λεφτά του τόσο για το περιβάλλον το οποίο είναι μοναδικό όσο και για το φαγητό του. Σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα. Είναι ακριβό. Τα 2 άτομα πληρώσαμε περίπου 60 ευρώ χωρίς αλκοόλ. Ωστόσο είναι εμπειρία να πάει κάποιος σε μια ιδιαίτερη περίσταση.

03 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Ο Έλληνας έχει την τάση να ανακαλύπτει συνωμοσίες και να ρίχνει αλλού το φταίξιμο για ότι του συμβαίνει. Η μεγάλη του έφεση όμως είναι στη γκρίνια. Γκρίνια για ότι κακό συμβαίνει, γκρίνια για το κράτος, γκρίνια για τις καθημερινές αδικίες και φυσικά γκρίνια για την οικονομική κρίση. Για αυτό το τελευταίο όλοι έχουν κάτι να πουν (και εγώ από ότι φαίνεται) και κάπου να ξεσπάσουν. Έκανε και ένα καλό όμως αυτή η κατάσταση, μάθαμε να αποτιμάμε καλύτερα τη σχέση τιμής - ποιότητας σαν πελάτες και ο επιχειρηματίας της εστίασης έμαθε να σέβεται και να αντιλαμβάνεται το σφυγμό της εποχής. Μάθαμε, ε ? Μπααααααα, δεν υπάρχει σωτηρία...

Κοιτάζω την απόδειξη τώρα που γράφω την κριτική και δεν το πιστεύω. Και έχω να προτείνω κάτι: Να μπορεί ο χρήστης του site να εισάγει και φωτογραφίες εντός του κειμένου, το πιάτο ας πούμε και δίπλα την τιμή, έτσι για να μη σπαταλάμε τόσες πολλές λέξεις για τα αυτονόητα! Θα εξηγηθώ παρακάτω...

Απόγευμα μεγάλης εβδομάδας και μπαίνουμε σε έναν όμορφο κήπο που πραγματικά τον χαίρεσαι καλοκαίρι καλύτερα λόγω της σκιάς είτε των δέντρων είτε της τέντας στο πρώτο επίπεδο που είναι κυρίως για καφέ. Κατεβαίνοντας λίγα σκαλάκια συναντάς μια μικρή (απεριποίητη) λιμνούλα και λιγοστά τραπέζια που στέκονται καλαίσθητα έξω από το εστιατόριο το οποίο και μέσα είναι αξιοπρεπές.

Αρχικά δεν μας μίλησε κανείς παρόλο που αρκετοί σερβιτόροι μας προσπέρασαν βιαστικοί. Ένα καλησπέρα καλό είναι όταν μπαίνει πελάτης και δεν παίρνει χρόνο. Καθιστοί λοιπόν και με τη μικρούλα μας να σουλατσάρει πέρα δώθε αράξαμε για λίγο και τελικώς ζήτησα μόνος μου από τον επόμενο αγχωμένο κύριο που έκανε με περίσσιο θεατρικό ταλέντο πως δεν μας βλέπει τα αυτονοητα: Κατάλογο και... ένα λεπτό μη φεύγεται... ένα καθισματάκι παιδικό. Ευχαριστούμε (με άκουσε τώρα, δεν ξέρω)!

Μαθημένοι όπως είμαστε να παραγγέλνουμε γρήγορα (όσοι είναι γονείς ξέρουν γιατί) ζητάμε και μας σερβίρουν ομολογουμένως σε καλό χρόνο:

- Μπριός με προσούτο. 6,5 €. Δύο μικρά σαντουιτσάκια συγκεκριμένα τα οποία τα μοιράζουμε στα πιάτα μας και ουπς... νάτος ο σερβιτόρος ξανάρχεται! "Συγνώμη έγινε λάθος, αυτά είναι με σολωμό", οπότε επιστρέφω εγώ το ένα με το πηρούνι μου στο αρχικό του πιάτο και ο ίδιος αρπάζει με το χέρι (!!!!!! ???????) το άλλο για να το επιστρέψει όπως έφυγε από την κουζίνα και ελπίζω να μη το δώσει αλλού. Δεν ορκίζομαι κιόλας. Α, από γεύση ? Μπαγιάτικο το ψωμάκι και το προσούτο ήθελε δόντια καρχαρία για να το κόψεις και να το καταπιείς.

- Τούρτα κρητική. 8,8 € Σαλάτα είναι βασικά με παξιμάδι, άνιθο, φετούλα, ντοματίνι. Συμπαθητική αλλά από ποσότητα χαχαχαχαχα, θα αναφερθώ παρακάτω...
- Καλαμάρι γεμιστό. 16 € Το καλύτερο πιάτο, ημέρας ήταν, συνοδευόμενο με λαχανικά και παντζάρια.

- Ριζότο φινόκιο 15,5 €. Πολύ νόστιμο. Αλλά δεν ντρεπόμαστε λίγο επιτέλους σε αυτή τη χώρα της αισχροκέρδειας που βαπτίζουμε τα φύκια μεταξωτές κορδέλες από το 1830 που υπάρχουμε σαν Ελλάδα (και για πόσο ακόμη) ??? Εδώ ήθελα την κάμερα. Γιατί χωρίς υπερβολή μιλάμε για δύο κουταλιές της σούπας το πολύ, σερβιρισμένο σε ένα μεγάλο πιάτο που είχε όμως μόνο στο κέντρο του σε ένα μικρό κύκλο χώρο για φαγητό (χαχαχα έργο τέχνης αλλά για το μουσείο δίπλα και ας είναι φυσικής ιστορίας). Και όταν μας σέρβιρε τα δύο κυρίως πιάτα μας έκανε και το σχόλιο "μεγάλο, ε?", αναφερόμενος όμως στο καλαμάρι. Ε, βέβαια συγκριτικά μιλάμε για Κοζάνη εναντίον Λωζάνης.

Να πω τώρα για τα τέσσερα ψωμάκια που χρεώθηκαν 3 € και για την παντελής έλλειψη κεράσματος ή... άσε, δεν περιγράφω άλλο. Δεν είναι κακό μία στο τόσο να ακριβοπληρώνεις την έξοδο σου για φαγητό, συνειδητά το επιλέξαμε αλλά περιμέναμε και το κάτι παραπάνω! Για παράδειγμα στο Ελαίας Γη πληρώσαμε περισσότερα αλλά φύγαμε κατευχαριστημένοι! Απο τι ? Από τους καλούς τρόπους, την ποιότητα των υλικών και κυρίως το γεγονός ότι δεν πήγαμε ως γευσιγνώστες ή ως σπουργίτια, για να χορτάσουμε πήγαμε!

Εν κατακλείδι το συνιστώ για καφεδάκι αλλά όχι για φαγητό, μην τους κάνετε την χάρη εκτός αν σας περισσεύουν και έχετε και χιούμορ.

14 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Βραδάκι κέντρο Κηφισσιάς όλα λαμπερά φωτεινά γεμάτα ζωή.

Μέχρι να φτάσουμε στο προορισμό μας τρελαθήκαμε βλέποντας τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια να στολίζουν κάθε δένδρο καθ΄οδόν και να νας κάνουν να αισθανόμαστε έντονα το πνεύμα των γιορτών που πλησιάζουν. Ανάταση ψυχής, γιορτινές μέρες γιορτινά αισθήματα και προσμονή για τις μέρες που έρχονται και σε κάνουν να αισθάνεσαι παιδί.
Το πάρκιν εύκολο, χώρος διαθέσιμος απ΄έξω και πάρκιν απέναντι.

Τα γιορτινά συναισθήματα συνεχίζονται μπαίνοντας στον καταπληκτικό και καλαίσθητα στολισμένο κήπο του μουσείου Γουλανδρή και συνεπώς του εστιατορίου του. Αιωνόβια δένδρα μια λίμνη στην άκρη της αυλής τραπεζάκια διάσπαρτα να σε κάνουν να επιθυμείς να κάτσεις έξω ξεχνώντας το κρύο. Σε λιακάδες και καλό καιρό πολύ καλή επιλογή.

Το εστιατόριο απαρτίζεται από δύο χώρους, μπροστά με μία μεγάλη θερμαντική στήλη στη μέση και τριγύρω τραπέζια σε πολύ καλή απόσταση μεταξύ τους απλός και ξεκούραστος στο μάτι.

Ο δεύτερος χώρος συνεχίζει να είναι καλόγουστος ξεκούραστος άνετα τραπέζια με καναπεδάκια και καρέκλες. Η διακόσμηση στο ίδιο μοτίβο και ένα μεγάλο μπάρ στην μια πλευρά.
Ένθερμο καλωσόρισμα από τον μέτρ. Η θέα στο κήπο εξαιρετική.

Καλαθάκι με ζεστά κριτσίνια και ψωμάκια συνοδευόμενα με ντιπ λευκής ταραμοσαλάτας και τυροσαλάτας με κόκκινη γλυκιά πιπεριά.

Ο κατάλογος στην αρχή σε τρομάζει, ολόκληρο βιβλίο φαίνεται αλλά περιέχει ότι προσφέρει το μαγαζι στην διάρκεια της μέρας που λειτουργει και σαν σημείο ξεκούρασης των επισκεπτών του μουσείου.

Οι επιλογές για το εστιατόριο όσες χρειάζονται για να βρεις ότι επιθυμείς. Κρεατικά, ψάρι, Ριζότο, Πάστα, αρκετά ορεκτικά, πρωτότυπες σαλάτες. Καλή λίστα κρασιών.

Νομίζω για πέντε άτομα παραγγείλαμε αρκετά και ως συνήθως δεν υπήρχε χώρος για γλυκό.

Ορεκτικά, τα κασσιώτικα ντολμαδάκια εξαιρετικά στην γεύση με ντιπ γιαουρτιού, από τα ποιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει. Τάρτα σφολιάτας με λαχανικά και ψητό μανούρι πολύ καλή με τραγανή ζύμη και νόστιμη. Η KIΣ στο ίδιο επίπεδο. Από σαλάτες πήραμε μία με λάχανο μήλο granberry δροσερή και νόστιμη η δεύτερη πιο ιδιαίτερη με λαχανικά και κινόα.

Τα πιάτα ήταν μια εξαιρετική Τagliata pecanha πολύ καλοψημένη που έλιωνε στο στόμα αφήνοντας ζουμερή νοστιμιά. Το πιάτο με το κοτόπουλο σε καλό επίπεδο και το ριζότο με πατζάρι πρωτότυπο και όπως τα υπόλοιπα πιάτα μια πολύ καλή παρουσία στο σερβίρισμα.

Ο ενθουσιασμός ως προς τα κυρίως σταματά στα πιάτα με τα ζυμαρικά. Οι πέννες με μελιτζάνα είχαν για τις προτιμήσεις μου υπερβολικά πολύ βραστή ντομάτα και αρκετή προσθήκη ζάχαρης που σκέπαζε την γεύση των υλικών αρκετά.
το ίδιο στην γεύση και για το ριγκατόνι με ντομάτα. Ενώ ήταν σωστά βρασμένα χάλαγε και η εικόνα και σίγουρα η γεύση με ένα υπερβολικό ανακάτεμα σε σάλτσα.

Πολύ πρόθυμο το προσωπικό σε ότι χρειαστείς λίγο υπερβολικό ίσως παρακολουθώντας την κάθε σου κίνηση για να σε βοηθήσουν ακόμα και στο πέσιμο της ζακέτας σου, αστραπιαία.

Γλυκό ούτε λόγος δεν υπήρχε καθόλου χώρος γι'αυτό. Θα το δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη που θα πάω για καφέ.

Δεν είναι και η πιο οικονομική επιλογή αλλά αξίζει για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν και το περιβάλλον. Μια πολύ καλή επιλογή. Σίγουρα θα ξαναπάω.

Λεβίδου 13, Κηφισιά (Mουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας)

210 8011170