MUSEUM CAFÉ – RESTAURANT

Μοντέρνα κουζίνα

  Λεβίδου 13, Κηφισιά (Mουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας) [Χάρτης]
  210 8011170

Ώρες λειτουργίας:
Χειμερινό Ωράριο Δευτέρα: Κλειστά Τρίτη-Κυριακή 10.00-24.00
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Προσφέρει Πρωινό Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

To Museum Café - Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον Catering με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εστίασης, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τον τεράστιο Κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο οποίος αποτελεί μια πραγματική όαση δροσιάς, ηρεμίας και ευεξίας από την οποία δεν απουσιάζει το υδάτινο στοιχείο: Μία λίμνη με νούφαρα, νεροχελώνα και ψαράκια, περιστοιχίζεται από αιωνόβια δέντρα, καστανιές και πλατάνια, τον πανύψηλο κέδρο στο κέντρο, αμυγδαλιές και ελιές, αλλά και δεκάδες είδη θάμνων και αρωματικών βοτάνων, με το δεντρολίβανο, τη λεβάντα και το θυμάρι να απελευθερώνουν μιαν υπέροχη αύρα στην ατμόσφαιρα.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Φεβ
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

To ανανεωμένο πρόσωπο του εστιατορίου- καφέ του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή προσφέρει ένα αξιοπρεπές μενού υψηλής γαστρονομίας από τον Σεφ Δημήτρη Σκαρμούσο ( Αλάτσι, Έργον ) με θέα στον κατάφυτο χώρο του μουσείου. Το μέρος προσφέρεται για καφέ, brunch το Σαββατοκύριακο (11.00-13.00), και φαγητό α λα καρτ. Τα γλυκά επιμελείται ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας. Το team του εστιατορίου λειτουργεί επίσης και το catering " Δειπνοσοφιστήριο".

Επισκεφθήκαμε τον χώρο Κυριακή μεσημέρι και λόγω μεγάλης κοσμοσυρροής για καφέ ή φαγητό ο ευγενέστατος Μετρ μάς οδήγησε αναγκαστικά στον μεγάλο εξωτερικό (σκεπασμένο) χώρο των καπνιστών, όπου βέβαια λόγω του μεγέθους του δεν αντιλαμβάνεσαι τον καπνό. Παρόλο που οι υπεύθυνοι ήταν φειδωλοί στο άναμμα των θερμαντικών σωμάτων, ο συγκεκριμένος χώρος ενδείκνυται λόγω της άπλετης θέας του στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο από τις μεγάλες τζαμαρίες, με πολύ περισσότερο φυσικό φως από τον κλειστό εσωτερικό στο βάθος. Κατά τα άλλα, τα στιβαρά ξύλινα τραπέζια, ροτόντες, μοναστηριακά ή κλασικά τετράγωνα, σε συνδυασμό με τα άψογου συνδυασμού μίνιμαλ καθίσματα και τα τύπου (ή αυθεντικά) Μissoni Home φωτιστικά στοιχειοθετούν μια σικάτη ατμόσφαιρα που, ωστόσο, δεν είναι εξεζητημένη και βρίσκεται σε αρμονία με την εξωτερική " δαρβινική φυσικότητα"!!
To κομψό σκηνικό συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια με έμφαση στα ζωηρά χρώματα των ποτηριών και τα κομψά βεραμάν σουπλά!
Η ξένη μουσική ακούγεται διακριτικά και ευχάριστα στον χώρο.

Στον εσωτερικό κλειστό χώρο το σκηνικό αλλάζει και γίνεται πιο γήινο, κυρίως λόγω του κίτρινου φωτισμού, του ωχρέ δαπέδου και των 70s ξύλινων επενδεδυμένων γωνιών. Σε αυτόν το χώρο βρίσκονται και οι απίθανα πεντακάθαρες τουαλέτες (παρά την τόση πολυκοσμία) όπου μικρά βαζάκια με πολύχρωμα λουλούδια αναδεικνύουν το μεράκι με το οποίο έχει στηθεί ο χώρος και δένουν τέλεια με την προσωπικότητα του μουσείου!!

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τις ηλιόλουστες ημέρες είναι και τα εξωτερικά τραπέζια στα πέριξ των δύο παραπάνω χώρων!!

Το μενού είναι εποχικό και καθόλου χαοτικό. Μάλιστα είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, οπότε ξέρεις τι σε περιμένει, σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια όπου ή έχουν το μενού χωρίς τις τιμές ή οι τιμές δεν ισχύουν....!! Αφήστε που πας να ψάξεις ηλεκτρονικά το μενού ενός, κατά τα άλλα νεοεμφανιζόμενου και πολλά υποσχόμενου χώρου, και συναντάς το γνωστό " υπό κατασκευή " για τουλάχιστον ένα μήνα και βάλε!!!

Οι επιλογές μας:

Τριλογία σαγανάκι με γραβιέρα Ίου, κατσικίσια φέτα Τριπόλεως και κεφαλοτύρι με τρούφα (11,00). Πρόκειται για ένα λιτό ορεκτικό με τρία μικρά κομματάκια τυριού που χρωματίζονταν από την φαντασία του σεφ, με έντονη γκουρμέ διάθεση... Η γραβιέρα είναι με γλυκό τριαντάφυλλο (?), παναρισμένη, και συνοδεύεται από λιλιπούτεια ποσότητα πρασινάδας, το στενόμακρο κομμάτι κεφαλοτυριού παναρισμένο και διακοσμημένο διακριτικά με μαρμελάδα και, τέλος, η κατσικίσια φέτα έρχεται σε στρογγυλό σχήμα με κιτρόμελο στην κορυφή!
Ενδιαφέρων συνδυασμός τυριών με νόστιμη γεύση και φαντασία.

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω επίσης την δέουσα προθυμία ( και γνώση ) του προσωπικού στη προσπάθειά μου να "αλιεύσω" πληροφορίες για τα υλικά των πιάτων.....!

Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από την φάρμα Μπράλου με άγρια μανιτάρια Ηπείρου, φρέσκια τρούφα και ζεστό αφρό από βιολογικά καρότα και γλυκάνισο (16,00). Όσο και αν ο σιδηρόδρομος των υλικών προδιαθέτει για την ανάλογη ποσότητα, συναντάμε ένα εντελώς μίνιμαλ πιάτο με αρκετή ποσότητα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο τετράγωνο πιάτο με όλα τα υλικά που προαναφέρθηκαν στην κορυφή του. Τα φρέσκα αυτά λαχανικά χαρακτηρίζονται από ζωηρά χρώματα, σαν πολύχρωμα άνθη, και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το πράσινο εξωτερικό περιβάλλον!! Το κομψό πιάτο ζωγραφίζεται μοναδικά από δύο χοντρουλές πορτοκαλοκίτρινες πινελιές σος καρότου - γλυκάνισου και ένα φρέσκο μωβ λουλοδάκι που έδινε άψογα το στίγμα του χώρου! Το κοτόπουλο είναι ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο, και άψογης γεύσης!

Μπέργκερ με ελληνικό black angus από την φάρμα Μπράλου, μετσοβέλλα, προσούτο Ευρυτανίας, καραμελωμένα κρεμμύδια και σπιτική κέτσαπ (15,00). Χαρακτηρίζεται από την γευστικότητα των φρέσκων υλικών και την εντυπωσιακή παρουσίαση, σερβιρισμένο σε μεγάλο ξύλινο δίσκο. Το μπέργκερ πλαισίωναν τραγανές πατάτες τηγανιτές και ένα μπολάκι με κέτσαπ. Παρά την ποιότητα των υλικών δεν θα έλεγα ότι είναι και το super burger της πόλης.

Στην αρχή προσφέρεται εμφιαλωμένο νερό που δεν χρεώνεται, γεγονός που ταιριάζει με το εκλεπτυσμένο ύφος του εστιατορίου.

Για το ψωμί ερωτηθήκαμε (2,00/άτομο). Σε ξύλινη μακρόστενη πιατέλα σερβίρονται φρεσκότατες φέτες ψωμιού, τόσο λευκές όσο και σικάλεως, συνοδεία αλατσοελιών σε λάδι Μάνης, ενός άλλου τύπου ελιών, συν δύο ντιπ με ξινό τυρί Ίου και σκοτύρι. Ιδιαίτερα προσεγμένοι συνδυασμοί που "άνοιξαν" ευχάριστα τον ουρανίσκο μας.

Η λίστα με τα γλυκά έρχεται στο τέλος και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Παραγγείλαμε την Αλμυρή Καραμέλα (10.00) με αμυγδαλόκρεμα σοκολάτας σε σαμπλέ κακάο ganache αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλια.
Στη βάση υπάρχει ποσότητα σοκολάτας που σκεπάζεται από ανάγλυφο σχέδιο κακάο και μια μπάλα παγωτού με "γαρνιτούρα " ένα φρέσκο λουλουδάκι επίσης..! Πληθωρικό πιάτο που άνετα μοιράζονται δύο -μέτριοι - γλυκατζήδες...... Δεν ήταν ένα κακό γλυκό, αλλά θεωρώ ότι ίσως να στάθηκε κάπως κατώτερο των προσδοκιών που είχαμε από ένα τέτοιο εστιατόριο...

Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι οι γεύσεις του εστιατορίου είναι ευχάριστες και δεν απογοητεύουν. Ωστόσο, θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των πιάτων, ώστε αυτά να συμβαδίζουν με τις υψηλές τιμές του μενού!

Προτείνεται για ατμοσφαιρικές εξόδους!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Οκτ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μοναδικός χώρος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού ο κήπος του είναι μοναδικός. Ενδείκνυται η ώρα που δύει ο ήλιος και αρχίζει να νυχτώνει οπότε η ατμόσφαιρα γίνεται αθεράπευτα ρομαντική και πανέμορφη. Τα τραπέζια βαλμένα με άπλα, κάποια αρκετά μεγάλα για μεγαλύτερες παρέες, κάποια μικρότερα. Ο χώρος ούτως ή άλλως είναι αρκετά μεγάλος και εκτείνεται σε 2 επίπεδα πέρα από τον εσωτερικό του χώρο.

Ο κήπος του μουσείου είναι ανοιχτός από το πρωί και σερβίρει καφέδες, χυμούς, ροφήματα αλλά και brunch menu. Ο κατάλογος του φαγητού είτε πρόκειται για γεύμα είτε για δείπνο είναι ενδιαφέρων με λίγα πιάτα αλλά ιδιαίτερα και αρκετά δημιουργικά και gourme. Έχει αντιπροσωπευτικές επιλογές και σε κρεατικά αλλά και σε ψάρια και ικανοποιητική ποικιλία σε σαλάτες. Επίσης προσφέρει κάποια πιάτα ή δημιουργίες (όπως τις αναφέρει) ημέρας (την ημέρα που το επισκέφθηκα είχε κόκορα με τραχανότο και φέτα και πέννες με κάτι άλλο που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή), pasta και ριζότο.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά προτιμήσαμε μια τάρτα με χωριάτικο φύλλο, μελιτζάνα, κολοκύθι, μαστέλο Χίου και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ από κυρίως επιλέξαμε:
-κόντρα χοιρινό γάλακτος με πουρέ αρακά, καρότα και σάλτσα από αγιωργίτικο κρασί αρωματισμένο με αρμπαρόριζα. Το χοιρινό έλιωνε στο στόμα ενώ ο συνδυασμός των υπόλοιπων υλικών άφηνε μια γλυκιά γεύση. Η παρουσίαση του πιάτου ήταν επίσης εξαιρετική
- κοτόπουλο φιλέτο σχάρας με ψητά λαχανικά, πατάτες και σάλτσα παρμεζάνας, επίσης απολαυστικό, χορταστικό και πολύ ιδιαίτερο
Από γλυκό δοκιμάσαμε μους πορτοκάλι με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό λουκούμι, αρκετά μεγάλη μερίδα, ικανή για 2 άτομα. Το γλυκό ήταν φρεσκότατο, ελαφρύ, χωρίς να λιγώνει, ό, τι έπρεπε για ένα ωραίο κλείσιμο του δείπνου που προηγήθηκε.

Στα συν:
-το νερό που έρχεται σε κανάτα και ανανεώνεται συνέχεια
-το πανεράκι με την ποικιλία ψωμιού και τα 2 ντιπ για καλωσόρισμα

Ως προς την εξυπηρέτηση ήταν επαγγελματική, άψογη, αυτή που ταιριάζει σε τέτοιου είδους χώρους.

Συνοψίζοντας το συγκεκριμένο εστιατόριο αξίζει τα λεφτά του τόσο για το περιβάλλον το οποίο είναι μοναδικό όσο και για το φαγητό του. Σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα. Είναι ακριβό. Τα 2 άτομα πληρώσαμε περίπου 60 ευρώ χωρίς αλκοόλ. Ωστόσο είναι εμπειρία να πάει κάποιος σε μια ιδιαίτερη περίσταση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Μαι
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Ο Έλληνας έχει την τάση να ανακαλύπτει συνωμοσίες και να ρίχνει αλλού το φταίξιμο για ότι του συμβαίνει. Η μεγάλη του έφεση όμως είναι στη γκρίνια. Γκρίνια για ότι κακό συμβαίνει, γκρίνια για το κράτος, γκρίνια για τις καθημερινές αδικίες και φυσικά γκρίνια για την οικονομική κρίση. Για αυτό το τελευταίο όλοι έχουν κάτι να πουν (και εγώ από ότι φαίνεται) και κάπου να ξεσπάσουν. Έκανε και ένα καλό όμως αυτή η κατάσταση, μάθαμε να αποτιμάμε καλύτερα τη σχέση τιμής - ποιότητας σαν πελάτες και ο επιχειρηματίας της εστίασης έμαθε να σέβεται και να αντιλαμβάνεται το σφυγμό της εποχής. Μάθαμε, ε ? Μπααααααα, δεν υπάρχει σωτηρία...

Κοιτάζω την απόδειξη τώρα που γράφω την κριτική και δεν το πιστεύω. Και έχω να προτείνω κάτι: Να μπορεί ο χρήστης του site να εισάγει και φωτογραφίες εντός του κειμένου, το πιάτο ας πούμε και δίπλα την τιμή, έτσι για να μη σπαταλάμε τόσες πολλές λέξεις για τα αυτονόητα! Θα εξηγηθώ παρακάτω...

Απόγευμα μεγάλης εβδομάδας και μπαίνουμε σε έναν όμορφο κήπο που πραγματικά τον χαίρεσαι καλοκαίρι καλύτερα λόγω της σκιάς είτε των δέντρων είτε της τέντας στο πρώτο επίπεδο που είναι κυρίως για καφέ. Κατεβαίνοντας λίγα σκαλάκια συναντάς μια μικρή (απεριποίητη) λιμνούλα και λιγοστά τραπέζια που στέκονται καλαίσθητα έξω από το εστιατόριο το οποίο και μέσα είναι αξιοπρεπές.

Αρχικά δεν μας μίλησε κανείς παρόλο που αρκετοί σερβιτόροι μας προσπέρασαν βιαστικοί. Ένα καλησπέρα καλό είναι όταν μπαίνει πελάτης και δεν παίρνει χρόνο. Καθιστοί λοιπόν και με τη μικρούλα μας να σουλατσάρει πέρα δώθε αράξαμε για λίγο και τελικώς ζήτησα μόνος μου από τον επόμενο αγχωμένο κύριο που έκανε με περίσσιο θεατρικό ταλέντο πως δεν μας βλέπει τα αυτονοητα: Κατάλογο και... ένα λεπτό μη φεύγεται... ένα καθισματάκι παιδικό. Ευχαριστούμε (με άκουσε τώρα, δεν ξέρω)!

Μαθημένοι όπως είμαστε να παραγγέλνουμε γρήγορα (όσοι είναι γονείς ξέρουν γιατί) ζητάμε και μας σερβίρουν ομολογουμένως σε καλό χρόνο:

- Μπριός με προσούτο. 6,5 €. Δύο μικρά σαντουιτσάκια συγκεκριμένα τα οποία τα μοιράζουμε στα πιάτα μας και ουπς... νάτος ο σερβιτόρος ξανάρχεται! "Συγνώμη έγινε λάθος, αυτά είναι με σολωμό", οπότε επιστρέφω εγώ το ένα με το πηρούνι μου στο αρχικό του πιάτο και ο ίδιος αρπάζει με το χέρι (!!!!!! ???????) το άλλο για να το επιστρέψει όπως έφυγε από την κουζίνα και ελπίζω να μη το δώσει αλλού. Δεν ορκίζομαι κιόλας. Α, από γεύση ? Μπαγιάτικο το ψωμάκι και το προσούτο ήθελε δόντια καρχαρία για να το κόψεις και να το καταπιείς.

- Τούρτα κρητική. 8,8 € Σαλάτα είναι βασικά με παξιμάδι, άνιθο, φετούλα, ντοματίνι. Συμπαθητική αλλά από ποσότητα χαχαχαχαχα, θα αναφερθώ παρακάτω...
- Καλαμάρι γεμιστό. 16 € Το καλύτερο πιάτο, ημέρας ήταν, συνοδευόμενο με λαχανικά και παντζάρια.

- Ριζότο φινόκιο 15,5 €. Πολύ νόστιμο. Αλλά δεν ντρεπόμαστε λίγο επιτέλους σε αυτή τη χώρα της αισχροκέρδειας που βαπτίζουμε τα φύκια μεταξωτές κορδέλες από το 1830 που υπάρχουμε σαν Ελλάδα (και για πόσο ακόμη) ??? Εδώ ήθελα την κάμερα. Γιατί χωρίς υπερβολή μιλάμε για δύο κουταλιές της σούπας το πολύ, σερβιρισμένο σε ένα μεγάλο πιάτο που είχε όμως μόνο στο κέντρο του σε ένα μικρό κύκλο χώρο για φαγητό (χαχαχα έργο τέχνης αλλά για το μουσείο δίπλα και ας είναι φυσικής ιστορίας). Και όταν μας σέρβιρε τα δύο κυρίως πιάτα μας έκανε και το σχόλιο "μεγάλο, ε?", αναφερόμενος όμως στο καλαμάρι. Ε, βέβαια συγκριτικά μιλάμε για Κοζάνη εναντίον Λωζάνης.

Να πω τώρα για τα τέσσερα ψωμάκια που χρεώθηκαν 3 € και για την παντελής έλλειψη κεράσματος ή... άσε, δεν περιγράφω άλλο. Δεν είναι κακό μία στο τόσο να ακριβοπληρώνεις την έξοδο σου για φαγητό, συνειδητά το επιλέξαμε αλλά περιμέναμε και το κάτι παραπάνω! Για παράδειγμα στο Ελαίας Γη πληρώσαμε περισσότερα αλλά φύγαμε κατευχαριστημένοι! Απο τι ? Από τους καλούς τρόπους, την ποιότητα των υλικών και κυρίως το γεγονός ότι δεν πήγαμε ως γευσιγνώστες ή ως σπουργίτια, για να χορτάσουμε πήγαμε!

Εν κατακλείδι το συνιστώ για καφεδάκι αλλά όχι για φαγητό, μην τους κάνετε την χάρη εκτός αν σας περισσεύουν και έχετε και χιούμορ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Δεκ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βραδάκι κέντρο Κηφισσιάς όλα λαμπερά φωτεινά γεμάτα ζωή.

Μέχρι να φτάσουμε στο προορισμό μας τρελαθήκαμε βλέποντας τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια να στολίζουν κάθε δένδρο καθ΄οδόν και να νας κάνουν να αισθανόμαστε έντονα το πνεύμα των γιορτών που πλησιάζουν. Ανάταση ψυχής, γιορτινές μέρες γιορτινά αισθήματα και προσμονή για τις μέρες που έρχονται και σε κάνουν να αισθάνεσαι παιδί.
Το πάρκιν εύκολο, χώρος διαθέσιμος απ΄έξω και πάρκιν απέναντι.

Τα γιορτινά συναισθήματα συνεχίζονται μπαίνοντας στον καταπληκτικό και καλαίσθητα στολισμένο κήπο του μουσείου Γουλανδρή και συνεπώς του εστιατορίου του. Αιωνόβια δένδρα μια λίμνη στην άκρη της αυλής τραπεζάκια διάσπαρτα να σε κάνουν να επιθυμείς να κάτσεις έξω ξεχνώντας το κρύο. Σε λιακάδες και καλό καιρό πολύ καλή επιλογή.

Το εστιατόριο απαρτίζεται από δύο χώρους, μπροστά με μία μεγάλη θερμαντική στήλη στη μέση και τριγύρω τραπέζια σε πολύ καλή απόσταση μεταξύ τους απλός και ξεκούραστος στο μάτι.

Ο δεύτερος χώρος συνεχίζει να είναι καλόγουστος ξεκούραστος άνετα τραπέζια με καναπεδάκια και καρέκλες. Η διακόσμηση στο ίδιο μοτίβο και ένα μεγάλο μπάρ στην μια πλευρά.
Ένθερμο καλωσόρισμα από τον μέτρ. Η θέα στο κήπο εξαιρετική.

Καλαθάκι με ζεστά κριτσίνια και ψωμάκια συνοδευόμενα με ντιπ λευκής ταραμοσαλάτας και τυροσαλάτας με κόκκινη γλυκιά πιπεριά.

Ο κατάλογος στην αρχή σε τρομάζει, ολόκληρο βιβλίο φαίνεται αλλά περιέχει ότι προσφέρει το μαγαζι στην διάρκεια της μέρας που λειτουργει και σαν σημείο ξεκούρασης των επισκεπτών του μουσείου.

Οι επιλογές για το εστιατόριο όσες χρειάζονται για να βρεις ότι επιθυμείς. Κρεατικά, ψάρι, Ριζότο, Πάστα, αρκετά ορεκτικά, πρωτότυπες σαλάτες. Καλή λίστα κρασιών.

Νομίζω για πέντε άτομα παραγγείλαμε αρκετά και ως συνήθως δεν υπήρχε χώρος για γλυκό.

Ορεκτικά, τα κασσιώτικα ντολμαδάκια εξαιρετικά στην γεύση με ντιπ γιαουρτιού, από τα ποιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει. Τάρτα σφολιάτας με λαχανικά και ψητό μανούρι πολύ καλή με τραγανή ζύμη και νόστιμη. Η KIΣ στο ίδιο επίπεδο. Από σαλάτες πήραμε μία με λάχανο μήλο granberry δροσερή και νόστιμη η δεύτερη πιο ιδιαίτερη με λαχανικά και κινόα.

Τα πιάτα ήταν μια εξαιρετική Τagliata pecanha πολύ καλοψημένη που έλιωνε στο στόμα αφήνοντας ζουμερή νοστιμιά. Το πιάτο με το κοτόπουλο σε καλό επίπεδο και το ριζότο με πατζάρι πρωτότυπο και όπως τα υπόλοιπα πιάτα μια πολύ καλή παρουσία στο σερβίρισμα.

Ο ενθουσιασμός ως προς τα κυρίως σταματά στα πιάτα με τα ζυμαρικά. Οι πέννες με μελιτζάνα είχαν για τις προτιμήσεις μου υπερβολικά πολύ βραστή ντομάτα και αρκετή προσθήκη ζάχαρης που σκέπαζε την γεύση των υλικών αρκετά.
το ίδιο στην γεύση και για το ριγκατόνι με ντομάτα. Ενώ ήταν σωστά βρασμένα χάλαγε και η εικόνα και σίγουρα η γεύση με ένα υπερβολικό ανακάτεμα σε σάλτσα.

Πολύ πρόθυμο το προσωπικό σε ότι χρειαστείς λίγο υπερβολικό ίσως παρακολουθώντας την κάθε σου κίνηση για να σε βοηθήσουν ακόμα και στο πέσιμο της ζακέτας σου, αστραπιαία.

Γλυκό ούτε λόγος δεν υπήρχε καθόλου χώρος γι'αυτό. Θα το δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη που θα πάω για καφέ.

Δεν είναι και η πιο οικονομική επιλογή αλλά αξίζει για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν και το περιβάλλον. Μια πολύ καλή επιλογή. Σίγουρα θα ξαναπάω.