LA TAVERNA CATALANA


Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 2 το μεσημέρι. Κυριακή κλειστό.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
22
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Το όνομα του μαγαζιού δημιουργεί προσδοκίες - στη Σίνα, μεταξύ Σκουφά και Σόλωνος, στην καρδιά του CBD της Αθήνας, λες ανακατεύτηκε η τράπουλα, νά κάτι το διαφορετικό στην περιοχή που καιρό έχει να δει κάτι καινούργιο ενδιαφέρον. Και δείχνει ιδανικό για ποτό και τσίμπημα μετά τη δουλειά.

Μπήκαμε μέσα, κατεβήκαμε λίγα σκαλάκια και βρεθήκαμε στο ημιυπόγειο και αρκετά περιορισμένων διαστάσεων μαγαζί. Μπαίνοντας αριστερά είναι η μπάρα σε σχήμα Γ, μέσα αρκετός χώρος για τον τσιφ/μαιτρ και τους σερβιτόρους και μπροστά λίγα τραπέζια, 5-6 το πολύ, και καναδυό στο πίσω μέρος του μαγαζιού που όμως γιατί να πας να χωθείς εκεί, αν δεν είσαι σε κατάσταση για μοναχικό ρομαντισμό ή ρομαντικό μοναχισμό; Υπαρχει κι ένα μεγάλο τραπέζι πίσω για μεγάλη παρέα, αυτοτελή και αυτάρκη, που δεν ενδιαφέρεται για socializing. Βλέποντας το χώρο ελπίζεις το χειμώνα να ισχύει ο αντικαπνιστικός και να υπάρχει σοβαρός εξαερισμός.

Πρώτη εντύπωση: πολύ σακκάκι στην μπάρα, μανικετόκουμπο και χοντρουλά πούρα να λιβανίζουν την ατμοσφαιρα. Η μουσική απροσδιοριστη, με κάπως ρετρό ηλεκτρονικό ή μεταλλίζοντα ήχο πιθανόν και κάποιες καταλανικές χαρντροκ μπάντες, ευτυχώς σε νορμάλ ένταση. Μεμοραμπίλια και αφίσσες απο Καταλωνία στους τοίχους, λίγο καφενείο, λίγο κρασοπουλειό στο στυλ αλλά το΄χει και το ντηζάιν του ως όφειλε άλλωστε. Μάθαμε ότι πρόκειται για στέκι δικηγόρων και ανήκει σε δικηγόρο, αχά, έτσι εξηγείται το στάιλινγκ των πελατών -και καθήσαμε μέσα στους δικηγόρους, μύγες μέσα στο γάλα.

Ο κατάλογος δεν είναι και ό, τι πιο εκτεταμένο, αλλά είναι απίστευτα ορεκτικός κι ενδιαφέρων, εμείς πήραμε λουκάνικο, μανιτάρια με τρουφόλαδο και σπανάκι με κουκουνάρι κι σταφίδες. Υπήρχε ακόμα στον κατάλογο ενα κρεποκανελλόνι με μια απίστευτης σύλληψης γέμιση που δεν το δοκιμάσαμε γιατί -διαμαρτύρομαι- δεν είχε ζήτηση λέει και κόπηκε από τον κατάλογο με συνοπτικές διαδικασίες. Σε ψωμί σε πρώτη φάση μας ήρθαν τρεις φέτες μπαγκέτα της μιας μπουκιάς η καθεμία, κάναμε δύο φορές ρεφίλ αλλά σε μας δεν ήρθαν τα κριτσίνια που είδα στα άλλα τραπέζια, γιατί δεν ξέρω.

Το φαγητό από γεύση ήταν ωραιότατο, από ποσότητα όμως δείγμα. Ειδικά το σπανάκι, ήταν ποσότητα μιας γαρνιτούρας από κάτι. Μιζερο μου φανηκε, ενώ οι τιμές θα δικαιολογούσαν πιο γενναίες μερίδες.

Από κρασιά υπάρχουν αρκετά να διαλέξει κανείς (και ελληνικά και ισπανικά), από μπύρες επίσης. Η τιμολογιακή πολιτική στα κρασιά είναι "-θα πάρεις μπουκάλι, αν δεν πάρεις θα νιώσεις κορόιδο φίλε μου". Το ποτήρι χρεώνεται στο 1/3 της τιμής του μπουκαλιού, είναι λίγο άγριο αυτό, τουλάχιστον υπαρχουν μπουκάλια σε λογική τιμή (με 18-20 ευρ είσαι μια χαρά). Ηρθε απόδειξη, 50ευρ για 4 πιάτα και ένα μπουκάλι κρασί, δεν τα λες και λίγα, ήρθε κι από ένα γλυκό κρασί στο τέλος κέρασμα.

Για έναν λόγο, αυτό το ταβερνόμπαρο (ας το πω έτσι) αν και δε θα σε κάνει να πετάξεις από τη χαρά σου σε πολλούς τομείς, έχει ένα σημαντικό προτέρημα - feelgood ατμόσφαιρα, ο κόσμος τη βρίσκει, περνά καλά, συγχωρεί ατοπήματα, πίνει, γελάει, χαλαρώνει, αποφορτίζεται. Κάτι γίνεται εκεί, κάτι τελικά ξέρουν οι δικηγόροι. Θα ξαναπαω βεβαίως, όχι όμως σε μεγάλη πείνα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Δεκ
11
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Στην Καταλανική ταβέρνα πήγαμε με πολλές προσδοκίες. Είναι που πηγαίνω συχνά στην Βαρκελώνη και το φαγητό εκεί μ΄αρέσει... Αρχίζω από το χώρο, συμπαθητικά διακοσμημένος και φωτισμένος, όμως υπάρχουν τραπέζια (κυρίως αυτά για δύο άτομα) που είναι κυριολεκτικά στριμωγμένα σε διαδρόμους, γωνιές, κοντά σε τουαλέτες κλπ να περνάνε ξυστα πιάτα, σερβιτόρες κλπ.

Συνεχίζω με το σέρβις! Εκεί γελάσαμε πολύ. Η σερβιτόρα πχ μας ρώτησε αν το αηγιωργίτικο Τσελεπού είναι άσπρο ή κόκκινο! Πλάκα ε? Wine - restaurant κατά τα άλλα. Μια άλλη παραξενη συνήθεια είναι να έρχεται το μπουκάλι ανοιγμένο (!!!!! ) Ισως συνηθίζεται στην Καταλονία...

Κλείνω με το σέρβις, για να μη σας κουράσω, με την εικόνα της σερβιτόρας να βιάζεται να πάρει παραγγελία και να στέκεται από πάνω μας επίμονα ( εντάξει το καταλάβαμε πρέπει να αδειάσουμε το τραπέζι γρήγορα.. )

Τώρα το φαγητό. Η περίφημη μπραντάδα ( κρέμα βακαλάου με σκόρδο) ήρθε ζεστή σε παγωμένο σκεύος ( μικροκύματα αγάπη μου! ) ήταν μέτρια,. Τα μανιτάρια, ελάχιστα σε ποσότητα, σχετικα νοστιμα αλλά πολύ συνηθισμένα, το δε μοσχάρι με πουρέ, λίγο χειρότερο από το ψητό κατσαρόλας της μέσης μαμάς..

Ζητήσαμε creme catalan, αλλά "γλυκά δεν έχω δυστυχώς".
Μέτρια λοιπόν τα πράγματα, πολύς ερασιτεχνισμός, και πολύς-πολύς καπνός. Δυο ορεκτικα και ένα κυριώς και ένα μπουκάλι κρασί με 60+ ευρώ το ζευγάρι! Δεν ξαναπάμε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Νοε
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

I went with 3 friends of mine a few days ago in this small wine bar. We had some friends doing good advertising for it: )

Well, the place is small, cozy and very friendly. The music was nice (I never imagine that catalan music can be really cool)

In the beginning they brought us some pinchos: slices of fresh bread with different things upon them (cheese cream, chicken breast, jam, and some others). The combination of flavors was really good.

After the pinchos we tried the Brandada plate which is an emulsion of salt cod and olive oil! It taste like heaven!

Then the chicken arrived! I am not a chicken person, but this one was simply wooow! I asked the owner which is his secret and told me that they put the slices of meat in soya, honey and some other spices. The meat was accompanied by mashed potatoes with some spices in. It melted in our mouth.

Our major problem was the wine. They had so many and if you are not a wine person, then is hard to choose.

Overall, we liked this bar/restaurant. Is not cheap but not expensive to. Is somewhere in the middle and the food really deserve all the money!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
25
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πολυς λογος, γινετε για το συγκεκριμενο μαγαζι. Ως φοιτητρια, κ μελος θεατρικης ομαδας, που στεγαζετε κατω απο τη νομικη, στο "Ροζ" για οσους γνωριζουν, τριγυρναω με τη παρεα σε εξαρχεια -κολονακι, οποτε δε θα μας ξεφευγε, μιας κ απεχει 30 μετρα απο τη σχολη.

Δεν εχω καιρο γραψει στο σαιτ μας, αλλα διαβαζοντας, 1-2 αδικες κριτικες για το συγκεκριμενο μαγαζι, δεν αντεξα...

Να πω πως το μαγαζι, ειναι ουσιαστικα, ενα παλιο ισογειο 3οροφου, του 1900 η και παλιοτερο, οποτε οι τυποι εχουν βαλει μια διακριτικη, ταμπελα, η οποια στην ουσια ειναι 2 πατοι βαρελιου. Απλη χωρις φωτα πολλα, νεον, και εμενα μου ταιριαζει απολυτα με το ειδος και το υφος του μαγαζιου ασε που νομιζω οτι στα παλια κτιρια απαγορευονται οι μοντερνες παρεμβασεις. ΜΙας και προκειται για παλιο σπιτι, δεν εχει κανενα τεραστιο μονοκοματο χωρο, εκτος απο την εισοδο, οπως κ ολα τα μαγαζια που στεγαζονται σε σπιτια, εχει χωλακια (ενα δηλαδη) και διαδρομους, και το γνωστο πια, πισω δωματιο με το μοναστηριακο τραπεζι, που αν το κλεισει μια παρεα, ειναι για παρτη της, χωρις να επιρεαζει η επιρεαζεται απο αγνωστους.

Ειμαι εδω και καιρο χορτοφαγος, η μονη στη παρεα μου και δυσκολευονται να με ταισουν στις εξοδους μας, περα απ σαλατες κ κανενα χοροτφαγικο. Στη ταβερνα καταλανα, βρηκα την υγεια μου.

Σπανακι, φρεσκο οχι κατεψυγμενιλα, με σταφιδοκουκουναρια, που δεν υπαρχει. Μανιταρια σιτακε, με πικαδα ξηρων καρπων, και λαδι τρουφας (καποιος γραφει οτι παραγγειλαν 2 μεριδες για 10-12 ατομα και με πιασανε τα γελια, ειναι ατομικες οι μεριδες, δεν ειναι ο Γαμος της Κανα, να φανε 2000 νοματαιοι).

Υπαρχει μια Σαλατα που εχουν, αξιοπρεπεστατη, με Λολα (ο ιδιος ο προηγουμενος, γραφει για αισμπεργκ, που δεν εχουν), καρυδια, συκα, τα οποια ειναι αποξηραμενα και μαλλον βουτυγμενα σε καποιο κρασι, νιφαδες παρμεζανας, και βινεγκρετ μελιου (η σερβιτορα μου ειπε, πως βαζουν συκομελο)..

Τα παραπανω ειναι οσα εχω δοκιμασει εγω, και μια φορα που ειδα εναν κυριο, που εφερνε ενα καλαθι, πορτοκαλι κανθαρελες, που ειχε μαζεψει το πρωι απο το βουνο, πηραμε κ απο αυτα, τα οποια δε μου αρεσαν οσο τα σιτακε, αλλα δε μπορεις να μη δοκιμασεις, οταν βλεπεις να ρχοντε φρεσκομαζεμενα.

Η παρεα, κι εγω δηλαδη, το κρασακι, το γουσταρουμε, και 3 ατομα ενα μπουκαλι, Ποτσιο το τσακιζουμε, και κανει λιγοτερο απο 30 ευρω.

Το σερβις ειναι ικανοποιητικο, και οι κοπελες προθυμες, η μια ειδικα η ψιλη, ειναι πανω απο συμπαθητικη, εχει πλακα.

Πολλα εγραψα, αλλα εδω υπερασπιζομαι, το καινουργιο μας στεκι (ειναι ενα απο τα στεκια μας, το ονομαζουμε, το γκουρμε στεκι μας). Οτι και να γραψω εγω η οποιος αλλος, απλα αν περασετε, μπειτε, και νομιζω πως αν ειστε καλοπροαιρετοι, θα γουσταρετε, οπως λεει κ ο Τρυφωνας (φιλος και φαν της καταλανα και της μπαρτσα, λεει).

*Το καπνισμα, δε μας ενοχλει, μιας και ειμαστε και εμεις γαιδουρια που καπνιζουν, κι αν δεν ειναι καποιος δικηγορος με πουρακλα, δεν ενοχλουμαστε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
17
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Ψιλοαπαίσιο. Μία κρασοταβέρνα που ντρέπεται να διαφημιστεί ακόμα και στην πινακίδα της πρέπει να την υποπτεύεσαι πριν πατήσεις καν μέσα. Σοβαρά, μία πινακίδα την οποία δεν μπορείς να τη βλέπεις από το αμάξι ακριβώς απ'έξω στο δρόμο, με τις λίγες γραφιστικές ιδιότητες μου, την βρίσκω ελαττωματική.

Έχουμε κλείσει για καμιά δωδεκαριά άτομα. Μπαίνεις μέσα και νομίζεις ότι δε θα χωρέσουν ούτε οι έξι. Όοοοχι κοριτσάκι, πέρνα μέσα, δίπλα στο "μαγειρείο", μετά την τουαλέτα, ναι εκεί, έχει ένα δωμάτιο. Ναι, εκεί που δεν έχει αντικαπνιστικούς κανόνες, με κλειστό aircondition και που με τις ανάσες και μόνο υπάρχει υπερθέρμανση. Ναι εκεί που ο μετρ δεν ασχολείται καν να το ανάψει και σου δίνει το τηλεκοντρόλ να το κάνεις εσύ. Έχει ωραία ηχώ εκεί, οι απλές ομιλίες ακούγονται λες και μιλάς μέσω τηλεβόα.

Σου φέρνει μία ποικιλία αλλαντικών. Όπου ποικιλία εννοεί παίρνει ένα λουκάνικο φρανκφούρτης, το κόβει σε τέσσερα κομμάτια, και βουτάει κάθε κομμάτι σε μία ψευτοπικάντικη σάλτσα και το μουλιάζει μέχρι να το πάρει σαν φυσικό χρώμα. Μετά παίρνει τα τέσσερα κομμάτια και τα κόβει τόσο ψιλά που αν τα χωρίσεις πλέον στα δύο είναι διάφανα. Απλώνει τα πικάντικα κομμάτια χαρτί λοιπόν σε μία μαύρη πλάκα και στα δίνει ξεροσφύρι. Είναι τόσο λεπτά που αν πας να τσιμπήσεις με το πηρούνι δε πιάνονται, χτυπάς κατευθείαν τη πλάκα από κάτω.

Μετά σου δίνει και ένα κρασί κόκκινο ούτε γλυκό ούτε ξηρό ούτε πέτρα ούτε ψαλίδι ούτε χαρτί. Πασάρει και μία σαλάτα σαν τις παρδαλές που φτιάχνει η μάνα μου όταν έχει κέφια, με iceberg μαρούλι, ντομάτα λιαστή και μη, κανα σταφύλι και σταφίδα και πιπεριά και το πνίγει στα βαλσάμικα. Μόνο που η μάνα μου ξέρω ότι τα πλένει όλα αυτά γιατί τη βλέπω που την ετοιμάζει.

Ο κατάλογος είναι μία σελίδα φαγιά και άλλες τρεις-τέσσερις ποτά. Στη μονή σελίδα το ένα τρίτο (τέσσερα πράγματα;) είναι ορεκτικά. Η υπόλοιπη κύρια πιάτα.

Παραγγέλνεις δύο από κάθε ορεκτικό, και ένα πιάτο κύριο για τον καθένα. Το κάθε πιάτο έρχεται σε ποσότητα ορεκτικού, το κάθε ορεκτικό σε ποσότητα τσιχλόφουσκας. Τα ακριβά αρώματα χωράνε σε μικρά μπουκάλια λένε. Εγώ προσθέτω: το ίδιο και οι κουτσουλιές. Μανιτάρια λίγο πικάντικα, ορεκτικό, δύο τέτοια για δώδεκα άτομα σημαίνει κυριολεκτικά δυόμισι μανιτάρια έκαστος. Κρέμα μπακαλιάρου, ένα πράγμα σαν πατέ τόνου για σάντουιτς αλλά σε άσπρο.

Έρχονται τα κύρια πιάτα. Σε μέγεθος κανονικού ορεκτικού σε άλλα εστιατόρια (περιοπής, μη πάμε στα ποσότητα>ποιότητα). Το δικό μου ήταν κοτόπουλο με μία σάλτσα. Δύο σκεύη πάνω σε μία πιατέλα που την είχαν σπείρει με ρίγανη. Γιατί;! Το σκεπτικό είναι να πάρω το κοτοπουλάκι και να το βουτήξω στη σάλτσα. Αν το περάσω μετά στη ρίγανη θα μείνει η σάλτσα στο πιάτο! Αλλά να μη καυχιέμαι μόνο για τη πάρτη μου, όλοι είχαν ίδιες εντυπώσεις και για την ποιότητα και την ποσότητα. Ακόμα και τα πηρούνια έχουν ρέψει εκεί μέσα και έχουν μεγαλύτερες γούβες από τα κανονικά.

Αλλά από εξυπηρέτηση άλλο πράγμα. Out of this world! Δηλαδή λες και σερβίρανε σε άλλο κόσμο όσο περιμέναμε εμείς ό, τι είχαμε παραγγείλει. Και ο μετρ τι αστείος! Σχεδόν δε χρειαζόμασταν το aircondition! Δε πειράζει, οι σερβιτόρες φρόντιζαν να παρεμβαίνουν στις συζητήσεις όχι μόνο για να αφήσουν πιάτα αλλά και για να τα πάρουν, ακόμα και όταν φαινόταν ότι δε θέλαμε να μας διακόπτουν. Σερβιτόρες γιατί η σερβιτόρα φέρνει ό, τι παραγγείλεις τώρα, όχι τότε που σου έχει σπάσει τα νεύρα. Τα φαγιά σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Θα έλεγε κανείς ότι τα φτιάχνανε όλα σε ένα γκαζάκι για τον καφέ και γι'αυτό δεν χώραγαν όλα να τα ζεστάνουν ταυτόχρονα.

Αλλά είμασταν όλοι ΟΚ με τις τιμές. Ζητήσαμε το λογαριασμό και περιμέναμε να μας πάει μάξιμουμ κανα εικοσάρι στον καθένα, εντάξει λίγο ακριβούτσικα για ποσότητα και ποιότητα που αλλού θα πλήρωνες κανα 12-15 ευρω αλλού, αλλά δε πάει στα κομμάτια λέγαμε μεταξύ μας. Και μετά διαιρέσαμε το λογαριασμό και μας βγήκε 33 ευρώ έκαστος. Δε πειράζει γιατί μας κέρασαν τη τρίτη δόση αλλαντικά και ένα ποτηράκι γλυκό κρασί on the house. Στα κεράσματα πρέπει να λιώσαν και λίγο χρυσάφι μέσα και έτσι εξηγείται η τιμή, ισοφάρισε.

Όλα για όλα εξαίσιο, δυναμικό, θαυμαστικό, ερωτηματικό, αποσιωπητικό, ουσιαστικό, πνευματώδες, ρευστό μέρος! Αν μπορούσα να το βαθμολογήσω στα δέκα, θα του έβαζα τγία με την αξία και τον ιδρώτα του!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
17
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Πρώτα πρώτα το πιο σημαντικό Μικροσκοπικές μερίδες για να λένε ότι είναι φτηνοί αλλά και δεν χορταίνεις και καταλήγεις να παραγγείλεις πολλά.

Ας ξεκινήσω από την αρχή.
Όταν φτάσαμε εκεί ο σερβιτόρος ήταν αγενέστατος και απέφευγε ερωτήσεις για τη ποσότητα τον μερίδων με αστεία πιο κρύα και από τα πιάτα του. Αν δεν είχα πάει για γενέθλια θα είχα φύγει. Μας ρωτάνε αν θέλουμε κόκκινο ή λευκό αγνοώντας να αναφέρουν ότι είναι 40 το μπουκάλι (μόνο στην τιμή όχι στη γεύση, έχω πιει 5 ευρώ κρασί από τα Lidl με καλύτερη γεύση) οπότε ρωτήστε την τιμή του μπουκαλιού πριν παραγγείλετε. Άργησαν τα φαγητά και όταν ήρθαν ήταν και μικρές μερίδες και ακριβές.

Προσωπικά παράγγειλα το ψαρονέφρι και ήταν 3 μικροσκοπικά κομμάτια (μετρημένα) σε μέγεθος σαλαμιού πολύ λεπτά με 5 πατάτες (μετρημένες) και 2 δαμάσκηνα (μετρημένα) και όλο αυτό 13 ευρώ (μετρημένα). Ίδιες εμπειρίες και χειρότερες είχε όλο το τραπέζι και σε κανένα στη παρέα δεν άρεσε το φαγητό και το κρασί πέρα από έναν που είχε πάρει τη σάλτσα μπακαλιάρου.

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω μπει στο κόπο να γράψω review για εστιατόριο αλλά περάσαμε τόσο άσχημα που ένιωσα αναγκασμένος να προστατεύσω άλλους ανθρώπους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Μπενω στο σαιτ, κυριως για να διαβασω γνωμες, κ να αποφασισω, που θα ειναι η επομενη εξοδος μου, αρκεα συχνα. Δε γραφω ομως σχεδον ποτε κριτικες μιας κ δε με θεωρω ειδημονα. Σημερα ειναι μια ακομα εξαιρεση.

Πηγαμε τη Δευτερα, στη ταβερνα καταλανα, απογευματακι λιγο μετα τις 6 -καλη ωρα για το συγκεκρημενο μαγαζι, μιας κ μονο μεσημεροαπογευμα δε χρειαζετε κρατηση, ενω για βραδυ, βρισκεις μονο μετα απο 2-3 μερες. Μας εξηγησαν οτι μετα τις 8¨30, ειναι ολα ρεσερβε, μας φανηκαν αρκετες οι 2 ωρες για να τ πουμε, να φαμε κ να πιουμε, και καθισαμε.

Ως κρασαδικο μου προταθηκε, κ αυτο περιμενα να βρω. Παλιο σπιτι ειναι το κτιριο. Υπογειο καπηλειο μου θυμησε, μικροι οι χωροι, εκτος απο την εισοδο με τη φαρδια μπαρα κ 3-4 τραπεζια, εχει εκμεταλευτει -οπως ολα τα μαγαζια, που βρισκοντε σε τετοιους χωρους, οχι ενιαιους- ολα τα περασματα-διαδρομους βαζοντας ακομα 2-3 τραπεζια, κ εχει κ ενα απομονομενο μεγαλου, τυπου μοναστηριου.

Οι ετικετες αρκετα καλες, ο κος Ποτσιος, ενας απο τους παραγωγους, ηταν εκει ως πελατης κ μιλησαμε μαζι του, εδειξε πιο ενθουσιασμενος κ απο τους υπαληλους, για το μαγαζι. Αλαντικα πολυ ωραια, ανοιγε τι ισπανικες συσκευασιες, μπροστα μας, ο κυριος, για τυρια οι καταλανοι δε φημιζοντε, κ ετσι δοκιμασαμε παρμεζανα γκρανα, υπερπικαντικη.

Σαλατα, με καρυδια, με συκαλακι, κ μια ωραια βινεγκρετ. Τα πρωτα μια χαρα, φυσικα κορυφη η κρεμα μπκαλιαρου, κ τα μανιταρια. Τα κυριως καλυτερα, με ενα ψαρονεφρι καραμελωμενο, τελειο, βουβαλι κατσαρολας με καραμελωμενα καροτα κ φιλετο κοτοπουλο, σε fingers με πουρε γλυκοπατατας -με τι μαριναρισαν το κοτοπουλο δε ξερω, ηταν φανταστικο ομως.

Νομιζω οτι καποιος προηγουμενος αδικει, τη ποσοτητα της κρεμας μπακαλιαρου. Ειναι αρκετη για 3-4 ατομα, μιας κ δε πας να χορτασεις μ αυτη, αν κ νομιζω, οτι ανφερετε σε καποιο προσυμφωνημενο, μενου, που συνηθως σημενει, λιγο απ ολα, κ φθηνοτερα.

Στη τελικη, ηταν ωραιο 2ωρο, χορταστικο, αν κ περισσοτερη βαση δωσαμε στο κρασι, κ επιμορφωτικο, μιας κ ακομα κ τα σουπλα, εχουν ιστορικα στοιχεια για τη καταλανια, κ οι προχειροι καταλογοι -θα τους αλλαξουν ειπαν.

Με 50 ευρω τα 2 ατομα, φευγεις ευχαριστημενος.