Loader

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Κυριακή (13:00- 01:00)

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

04 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

25η Μαρτίου και μετά την παρέλαση, χωρίς να έχουμε κάνει κάπου κάποια κράτηση, λέμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας κάπου κοντά μας, που όταν περνάμε, ότι ώρα και να είναι αυτή, είναι γεμάτο κόσμο.

Πάρκινγκ σχετικά εύκολο, υπήρχαν και 2 τραπέζια εκτός κράτησης. O υπεύθυνος κοίταξε να μας εξυπηρετήσει αμέσως δεδομένου ότι ήμασταν με δύο παιδάκια, οπότε και καρεκλάκι μας έφερε παιδικό και άνετο τραπέζι που να χωράει και το καρότσι δίπλα μας.
Ο χώρος μοντέρνος με την κουζίνα ανοιχτή στο πίσω μέρος του μαγαζιού, που να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, καθαρή και με νέα παιδιά, σεφ που να δουλεύουν ασταμάτητα και με χαμόγελο. Άνετα τα τραπέζια εσωτερικά, το ίδιο και εξωτερικά με ένα πάσο σε στυλ μπαρ με ψηλά σκαμπό να δίνει και εικόνα του ονόματος, ούζο μπαρ, με αριστερά στον τοίχο μπουκαλάκια μικρά με διάφορους παραγωγούς ούζου.
Αμέσως μας έφεραν ένα μπουκάλι νερό, χωρίς να μας ρωτήσουν, 1.50 Ευρώ, ωστόσο μας ρώτησαν εάν θέλουμε ψωμάκι, οπότε και ήρθε μια ποικιλία από πολύσπορο και άσπρο ψωμί μαζί με μικρές ελίτσες, 1.50 ευρώ το κουβέρ. Ήμασταν 2 ενήλικες και 2 μικρά παιδάκια και μας χρέωσαν 3 κουβέρ. 1ο ατόπημα κατά τη γνώμη μου καθώς πουθενά πριν δεν μας είχαν χρεώσει τα μικρά παιδάκια (κάτω των 2 ετών).

Υπήρχε και ειδικό μενού λόγω ημέρας, οπότε η προσέλευση των πιάτων ήταν πολύ γρήγορη, ιδίως των ορεκτικών. Τα κυρίως ήρθαν στο χρόνο που έπρεπε στη συνέχεια. Και η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιο πιάτο άδειαζε, αμέσως ερχόταν ο σερβιτόρος να το πάρει ώστε να μην μας ενοχλούν λόγω των παιδιών.
Πήραμε τα εξής:

- Μία παντζαροσαλάτα, που ήρθε σε ένα μικρό πιατάκι, αποτελούμενη από κομμάτια παντζαριού, μαγιονέζα, γιαούρτι, κάπαρη και μαϊντανό (5.50 ευρώ). Νόστιμο, με δυνατή τη γεύση του παντζαριού, μικρή ποσότητα, που όμως λόγω της έντονης γεύσης, ήταν όσο έπρεπε.
- Μία ποικιλία ταραμοσαλάτας, από άσπρο ταραμά και ταραμά με μελάνι σουπιάς. Νόστιμο όχι δυνατό το αποτέλεσμα ωστόσο (3.50 ευρώ). Απλά τίμια απόδοση.
- Μία μερίδα πατάτες, (3.50 ευρώ), κομμένες στο χέρι χωρίς καθόλου βαριά μυρωδιά και γεύση του τηγανιτού, με χοντρό αλάτι και ρίγανη. Πολύ νόστιμες με μαμαδίστικο κόψιμο. Από τις πιο νόστιμες πατάτες που έχω φάει σε εστιατόριο.
- Μία σκορδαλιά, (3.50 ευρώ), υποτίθεται επιλέξαμε την πιο καυτερή εκδοχή, ωστόσο ήταν ουσιαστικά ένας πουρές πατάτας απλός με ελάχιστο άρωμα σκόρδου.

- Μία χωριάτικη σαλάτα, (9.00 ευρώ, ) που ήρθε σε βαθύ πιάτο, με τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες αλά ζουλιέν, μους φέτας, και πίτες κομμένες μαζί με ελίτσες στην κορυφή. Δροσερή και φρέσκια.

- Μία μερίδα μύδια αχνιστά (12.00 ευρώ), με άνηθο, αστερία γλυκάνισο και σβησμένα με κρασί. Από τις νόστιμες εκδοχές, ωστόσο μόλις 13 τμχ. Ακριβό για την ποσότητα.

- Δύο μερίδες τηγανιτό μπακαλιάρο (10.00 ευρώ), μιας και το επέβαλε η μέρα. Σε ένα μεγάλο άσπρο πιάτο ήρθε ένα κομμάτι μέτριου προς μικρού μπακαλιάρου σε κουρκούτι, με μία μικρή κουταλιά σκορδαλιάς δίπλα. Νόστιμο αρκετά το ένα κομμάτι, το άλλο επειδή έτυχε να είναι από την ουρά, δεν είχε σχεδόν τίποτα να φας και επίσης ήταν και λίγο καμένο. Θεωρώ πολύ ακριβό πιάτο για ένα μικρό κομμάτι, παστού κιόλας μπακαλιάρου παρόλο που ήταν νόστιμη η εκδοχή του κουρκουτιού.

- Και τέλος πήραμε και μία μερίδα μικρή γαρίδα τηγανιτή (10.00 ευρώ). Μεγάλη ποσότητα, το μοναδικό θα έλεγα πιάτο, χωρίς να σου αφήνει την αίσθηση της παραπάνω ποσότητας λαδιού. Ωστόσο, ενώ η γαρίδα ήταν κάπως νόστιμη, του έλειπε το αλάτι. Οπότε επίπεδη γεύση, πολύ.
Και ένα καραφάκι ούζο (9.00 ευρώ).

Για όλα αυτά πληρώσαμε 85.00 Ευρώ. Νόστιμες σχετικά γεύσεις που σε άλλη ψαροταβέρνα θα σε άφηναν πιο ικανοποιημένο, που όμως λόγω του ονόματος που φέρει για γνωστό σεφ πίσω από τα πιάτα, λόγω των μεταμοντέρνων πινελιών στα πιάτα και της φήμης του, περίμενα πιο πολλά. Σίγουρα είναι ακριβό για τις μέρες μας και αποτελεί μία τάση της εποχής από την άλλη.

11 medium

09 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Νομίζω ότι η φράση που αποδίδει με ακρίβεια την επίσκεψή μου στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι "Πολύ κακό για το τίποτα" ή ακόμα καλύτερα "Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι". Το ψαροεστιατόριο αυτό βρίσκεται σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο, στο Μαρούσι, σε σημείο που βρίθει κατά βάση εταιρειών με αποτέλεσμα η πελατεία του να είναι κυρίως άτομα που εργάζονται στους γύρω χώρους και στελέχη επιχειρήσεων που μαζεύονται είτε για διάλειμμα μεσημεριανό ή αργά το απόγευμα μετά το τέλος της εργασίας τους. Σεφ, γνωστή από την τηλεόραση, συνεργάζεται με το μαγαζί, γεγονός που, για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, το ανακαλύπτουν άμα τη αφίξει τους, αφού στην τζαμαρία μπαίνοντας υπάρχει περιοδικό με αφιέρωμα σε αυτή τη γαστρονομική συνεργασία. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όσοι έχουν προβληθεί στην τηλεόραση είναι απαραίτητα καλοί στο αντικείμενό τους ή ακόμη κι αν είναι, γιατί αυτό πρέπει να εξαργυρώνεται με αυτόν τον τρόπο...

Το μαγαζί είναι μικρό και έχει έναν ενιαίο χώρο για όλα: κουζίνα η οποία είναι ανοιχτή και βλέπει ο πελάτης την ετοιμασία των πιάτων και ο χώρος των τραπεζιών. Το περιβάλλον και γενικότερα η διακόσμηση είναι νησιωτική: κυριαρχεί το μπλε και το λευκό χρώμα που παραπέμπει σε Κυκλάδες και που ελαφρώς ξενίζει από το γκρίζο χρώμα της περιοχής. Νομίζεις ότι ξαφνικά διακτινίστηκες και μεταφέρθηκες από την Κηφισίας στην Πάρο. Ράφια με μπουκαλάκια ούζου και τσίπουρου και ψάθινα διακοσμητικά αντικείμενα είναι διάχυτα.

Η εξυπηρέτηση αρκετά φιλότιμη και γρήγορη. Ένας σερβιτόρος για όλα: παίρνει παραγγελία, σερβίρει, φέρνει λογαριασμό και τεμαχίζει τα ψάρια παρουσία του πελάτη (για όσους έχουν δώσει τέτοια παραγγελία). Η αλήθεια είναι ότι έτρεχε συνέχεια (ειδικά όταν γέμισε το μαγαζί, αργά απόγευμα καθημερινής) και τα κατάφερνε μια χαρά παρά τον πανικό. Απ΄ ό, τι διαπίστωσα, εκτός από αυτόν και άλλο ένα άτομο στην ανοιχτή κουζίνα που ετοίμαζε τα πιάτα, πρέπει να υπήρχε και ένα τρίτο στον τομέα της λάντζας.

Στα του φαγητού το μενού περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια μεγάλα και μικρότερα, ό, τι έχει φέρει η ψαριά και πιάτα με θαλασσινά πιο ψαγμένα, δημιουργικής μεσογειακής και ελαφρώς gourme κουζίνας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πιάτα εκτός καταλόγου. 2 άτομα λοιπόν παραγγείλαμε:

- μελιτζανοσαλάτα η οποία πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ γευστικής ερμηνείας: ήταν δροσερή, χορταστική και με την καπνίλα της να απογειώνει και να εξιτάρει τον ουρανίσκο

- χταπόδι ξιδάτο, μαλακό και με το λαδάκι του, αν ήταν και λίγο μεγαλύτερη η μερίδα, θα ήταν καλύτερα

- πατάτες τηγανητές που κατέφτασαν θυμωνιά, χωρίς να τις τσιγκουνεύονται

- θράψαλο το οποίο περιέργως ήταν μαλακό και ξεροψημένο και κατέφτασε με συνοδεία χαλβά σε υγρή μορφή (πρώτη φορά είδα αυτόν τον gourme συνδυασμό). Μου άρεσε πολύ αυτό το πιάτο

- ριζότο με γαρίδες και αρωματικά, το ριζότο έπρεπε να είναι λιγότερο χυλωμένο κατά τη γνώμη μου, είχε πράσινο χρώμα από τα αρωματικά και ήταν το μοναδικό πιάτο που δεν μας άρεσε, παρότι χορταστικό και εντυπωσιακό ως παρουσίαση

- νερό εμφιαλωμένο

Στην αρχή κατέφτασε πανεράκι με ψωμάκια 3 ειδών μαζί με κριτσίνια και ντιπ

Στα μείον ότι δεν μπορούσα να παραγείλω ποτηράκι με ουζάκι, όπως συνηθίζω σε άλλα παρόμοια μαγαζιά. Υποχρεωτικά έπρεπε να πάρω μπουκάλι ούζο.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 47 ευρώ, που τον θεωρώ τσιμπημένο με βάση το σύνολο της γευστικής αυτής εμπειρίας.