ΠΕΠΕΡΙ

Ελληνική κουζίνα

  Μεσολογγίου 37 & Αγίου Βασιλείου, Νέα Ιωνία [Χάρτης]
  210 2711223

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο Όλη μέρα ανοιχτά (10:00 μέχρι αργά το βράδυ). Κυριακή (10:00 με 18:00)
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Προσφέρει Πρωινό Take away Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις Επιτρέπονται κατοικίδια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Νέα Ιωνία, Αθήνα
Ιαν
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Στο Πέπερι έχω βρεθεί τρεις φορές συνολικά, με αρκετά μεγάλη διαφορά χρόνου μεταξύ τους. Είναι ένας προορισμός στον οποίο σε οδηγεί συνήθως η πείνα μετά από βόλτα για ψώνια στην αγορά της Ν. Ιωνίας και όχι τόσο η δίψα για εξεύρεση νέου γαστρονομικού διαμαντιού. Στην πρώτη περίπτωση θα ικανοποιηθείς βάσει των σημερινών δεδομένων, στην δεύτερη δεν θα νιώσεις ότι ανακάλυψες και τον τροχό!

Βρίσκεται σε έναν πεζοδρομάκο παράλληλα με την Λεωφ. Ηρακλείου (πίσω από την Εθνική τράπεζα και τον ΟΤΕ για όσους γνωρίζουν την περιοχή), και απέχει από τον ηλεκτρικό σταθμό 10 λεπτά σκάρτα με τα πόδια.

Ο εσωτερικός χώρος είναι πάααρα πολύ μικρός και απλά συμπαθητικός. Κάτι παραπάνω δεν έχει τις προδιαγραφές να δώσει με τα μικρά αλλά και πάλι στριμωχτά τραπεζάκια. Εξωτερικά έχει εκμεταλλευτεί εννοείται κομμάτι του πεζόδρομου για να χωρέσουν μερικά ακόμα τραπέζια και ένα μεγαλύτερο ξύλινο με παγκάκια. Κλεισμένο με νάυλον, πολύ πρόχειρης κατασκευής και σόμπες, δίνει την δυνατότητα στους περαστικούς να βολευτούν όπως-όπως, αφού άλλωστε η παραμονή δεν προβλέπεται πολύωρη. Στα πολύ θετικά οι υπέροχες επιλογές ξένης μουσικής.

Η εξυπηρέτηση την τελευταία φορά που το επισκεφθήκαμε εμείς (3 άτομα), Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου λίγο μετά τις εννιά όπου και έκλεισαν τα μαγαζιά, ήταν υπέρ του δέοντος καλή. Η κοπέλα αλλά και το αγόρι που είχαν αναλάβει εκ περιτροπής το τραπέζι μας ήταν ευγενέστατα, χαμογελαστά, με χιούμορ και στην ώρα τους όποτε κι αν τους χρειαστήκαμε. Επίσης στα θετικά (που δεν περίμενα) ήταν ότι έδειχναν αρκετό ενδιαφέρον για το εάν μας άρεσαν τα πιάτα και σημείωναν τις απόψεις μας για να τις μεταφέρουν στην κουζίνα.

Σημειώστε εδώ ότι τις τρεις φορές που πήγαμε σε βάθος αρκετού χρόνου όπως προείπα, αποκομίζαμε διαφορετική εικόνα και για την εξυπηρέτηση που βέβαια γινόταν από διαφορετικά κάθε φορά άτομα αλλά και για την κουζίνα, στην οποία προφανώς και εκεί υπήρχαν αλλαγές, αν κρίνω από τις μεταπτώσεις στην ποιότητα των πιάτων. Ίσως ωστόσο να έχει προκύψει και αλλαγή ιδιοκτησίας από τότε.

Συγκεκριμένα την πρώτη φορά (όταν είχε πρωτοανοίξει) μας άρεσε αρκετά, την δεύτερη ήταν χάλια και το φαγητό και η εξυπηρέτηση καθώς το περιεχόμενο ενός πιάτου μας, είχε άμεση σχέση με τα ράστα στης κοπέλας που μας εξυπηρετούσε και όταν το αναφέραμε ουδείς έδωσε την παραμικρή σημασία σαν να μη συνέβη τίποτα. Και την τρίτη πιο πρόσφατη, πήραμε φεύγοντας μάλλον τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε προηγούμενη.

Η παραγγελία μας:

- Κιμαδόπιτα χειροποίητη από τη μαμά του chef σαν πίτα ημέρας χ 6,50€

Τέσσερα συμπαθέστατα τετράγωνα κομμάτια με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο, γέμιση κιμά χωρίς περιττά λάδια, μπόλικα μυρωδικά, άσπρο και μαύρο σουσάμι από πάνω. Πολύ καλή.

- Πατάτες τηγανιτές με σος χ 3,80€

Κυδωνάτες με τη φλούδα τους τραγανές και χρυσαφένιες με φρέσκα μυρωδικά και μια γιαουρτένια σάλτσα. Συμπαθέστατες.

- Χοιρινό ζουλιέν με πουρέ μελιτζάνας-γιαουρτιού Χ 6,80€

Μικρή σχετικά μερίδα, καλό σε εκτέλεση, πικάντικο, αρωματικό με φρέσκο κόλιανδρο. Αλλά ο πουρές ήταν ατυχής περιγραφή καθώς έμοιαζε απλά με μια σάλτσα σκέτου γιαουρτιού, καθώς δεν ακουγόταν καθόλου η μελιτζάνα. Ίσως να έτυχε. Προσωπικά μου άρεσε το πιάτο σε γενικές γραμμές.

- Πέννες με απάκι, λαχανικά σοτέ και αυγό μουλέ αρωματισμένο με εστραγκόν σαν πιάτο ημέρας προφανώς αφού δεν αναγραφόταν στον κατάλογο χ 9,00€

Πολύ νόστιμο πιάτο, σε πολύ καλή μερίδα και να εξηγήσω τι είναι το αυγό μουλέ για όσους δεν το ξέρουν (γιατί κι εγώ πρώτη φορά το άκουσα και το έφαγα, μόνο το ποσέ ήξερα). Προέρχεται από την Γαλλική λέξη “moules” που σημαίνει καλούπια και ονομάζεται έτσι γιατί το βάζουν σε φορμάκια (καλούπια) κι αυτά με την σειρά τους σε μπεν μαρί για να ψηθούν στο φούρνο αν δεν κάνω λάθος (γι’ αυτό το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη όπως επίσης για το εάν προφέρεται μουλέ ή μολέ).

Άρα το αυγό στη μέση του πιάτου που έσπασε για να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά και ήταν ελαφρώς -θα το προτιμούσα περισσότερο- μελάτο προς το σφιχτό, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλησιάζει κατά κάποιο τρόπο στην φιλοσοφία της καρμπονάρας, αφού προτείνεται να σπάσει και να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά. Καμία σχέση στην ουσία, αλλά όπως και να’ χει μας άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα το επιλέγαμε ξανά

- Καβουρμάς με αυγό πάλι μουλέ χ 6,80€

Άλλη εκδοχή που δεν είχα ξαναδοκιμάσει, με τον καβουρμά σε ρόλο κρύου ορεκτικού. Γενναιόδωρη μερίδα πάνω σε φύλλα ρόκας αν θυμάμαι καλά, με ντομάτα για γαρνιτούρα και το αυγό ψημένο με την παραπάνω διαδικασία στο φούρνο πάνω σε κρούστα τυριού. Δεν μας ενθουσίασε σε αυτή την εκδοχή ο καβουρμάς γιατί εκτός των άλλων ήταν και πολύ αλμυρός.

- Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με ταμπουλέ και μια κίτρινη (μάλλον μουσταρδένια) σος χ 7,50€

Πραγματικά ωραία ψημένο το κοτόπουλο, έτσι ώστε να έχει κρατηθεί ζουμερό, μαριναρισμένο όπως αναγράφεται στον κατάλογο με τον “δικό τους τρόπο” που όμως δεν μας τον αποκαλύπτουν και η σαλατούλα, δροσερή με την κατάλληλη ένταση. Ωραίο πιάτο και με λίγες θερμίδες για όσους ενδιαφέρονται.

- Ρακόμελο 250ml χ 3,30€ ζεστό, γιατί μας είχε κόψει και το κρύο και οι σόμπες… δεν έφταναν!

Στο τέλος μας κέρασαν σε σφηνάκια ένα ωραίο κόκκινο λικέρ που δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν (νομίζω κάτι με βάση το ρόδι αλλά δεν είμαι σίγουρη), όμως ήταν πολύ ωραίο.

Πληρώσαμε μαζί με το ψημένο ψωμάκι (Χ 1,50€ συνολικά για 3 άτομα) 45,20€ που δεν τα λες και πολλά 15€/άτομο, από την άλλη όμως δεν ήπιαμε ιδιαίτερα, πράγμα που θα ανέβαζε τον λογαριασμό περισσότερο. Άρα ίσως θα μπορούσαν να αναπροσαρμοστούν λίγο οι τιμές έστω σε κάποια μεμονωμένα πιάτα.

Συμπερασματικά το Πέπερι έχει σημειώσει βελτίωση και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για την περιοχή που μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας των Κωνσταντώνηδων -που πολύ με στεναχώρησε γιατί το χάλασε το πράγμα-, έχει λίγες ενδιαφέρουσες προτάσεις, βλέπε Πιάτσα μεζεδάκι και Βαρκούλες. Δεν είναι όμως προορισμός ξαναλέω που θα φέρει κάποιον από μακρυά και με αυξημένες απαιτήσεις.

Προτείνεται για τσιμπολόγημα μετά την βόλτα στην αγορά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Νέα Ιωνία, Αθήνα
Μάρ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Το πέπερι θα το κατέτασσα μάλλον στην κατηγορία του μοντέρνου καφενείου. Έχει ένα μικρό κατάλογο με 3-4 σαλάτες, 3-4 ορεκτικά, 3-4 κυρίως και 2-3 πιάτα ημέρας. Πέρα από τις σαλάτες, όλα τα υπόλοιπα πιάτα σερβίρονται σε πιάτο γλυκού, οπότε φανταστείτε και την ανάλογη ποσότητα.

Ο χώρος αν και δεν σου γεμίζει το μάτι απ' έξω, μπαίνοντας μέσα έχει κάτι πολύ ζεστό και εγκάρδιο. Η εξυπηρέτηση φιλική και απροβλημάτιστη.

Πήραμε για 2 άτομα στη λογική του τσιμπάμε και όχι τρώμε:
Στριφτάρια με φιλέτο κοτόπουλου και λευκή σάλτσα. Συμπαθητικό πιάτο, σωστά εκτελεσμένο, χωρίς κάτι ιδιαίτερο. 6,5 ευρώ. Αν η μερίδα ήταν κανονική θα ήταν οκ και η τιμή, αλλά με την ποσότητα που έφερε η τιμή δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 4,5 ευρώ

Σωτέ χοιρινό με πουρέ μελιτζάνας. Άψογο πιάτο. Το χοιρινό χωρίς ίχνος λίπους ήταν ζουμερό και τρυφερό, τα μπαχαρικά θύμιζαν λίγο ανατολίτικο πιάτο ενώ ο πουρές μελιτζάνας έφερνε σε baba ghanoush. 6,5 ευρώ. Εξίσου μικρή μερίδα

Πήραμε και το γλυκό ημέρας το οποίο ήταν κάτι (δεν κατάλαβα ακριβώς τι) με σοκολάτα και μπανάνα, άοσμο, άγευστο, και προπάντων άγλυκο. Εδώ η τιμή (3,5 ευρώ) συμβάδιζε με την ποσότητα

Ήπιαμε μισό κιλό χύμα κόκκινο κρασί (4,5 ευρώ) το οποίο δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα εμφιαλωμένα και ένα κατοσταράκι ρακόμελο (3,3 ευρώ). Σίγουρα καλύτερο από τα περισσότερα ρακόμελα που έχω πιει στη ζωή μου.

Πληρώσαμε 25,4 ευρώ σύνολο, 17.5 για το φαγητό (χρεώθηκε και 1 ευρώ το ψημένο ψωμάκι). Δεν θα το έλεγα ακριβώς value for money δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν φάγαμε. Η ποσότητα του φαγητού ήταν απλά για να συνοδεύσει τα ποτά μας. Αν πεινάγαμε θα θέλαμε τουλάχιστον την τριπλάσια ποσότητα. Γι αυτό το λόγο το έβαλα στην κατηγορία 10-16 ευρώ. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να πιει ένα ποιοτικό ποτό (πράγμα καθόλου δεδομένο 7 πολλά αντίστοιχα καφενεία) και να το συνοδεύσει μ’ ένα μεζεδάκι, το πέπερι συνίσταται.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Νέα Ιωνία, Αθήνα
Οκτ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ποδαρικό στο προφίλ του Πέπερι;;;;;
Οκ, καμία αντίρηση, πρέπει πάντως να παραδεχτώ πως μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν έχει δεχτεί καμία κριτική προς το παρόν, μιας και ο χώρος που επισκέφτηκα ήταν πολύ δελεαστικός, εναλλακτικός και οι γεύσεις πολύ αξιόλογες!

Συναντήθηκα με έναν φίλο το μεσημεράκι της προηγούμενης Πέμπης, στην κεντρική πλατειά της Ν. Ιωνίας και ενώ τα αρχικά πλάνα ήταν να πάμε για έναν καφέ, η πείνα υπερίσχυσε και ψάξαμε για ένα μαγαζί που να συνδιάζει τσίμπημα και κρασάκι! Προσπεράσαμε κάτι σουβλατζίδικα και ύστερα είδαμε το Πέπερι! Συμπαθητικός χώρος, με διάφορες διακοσμητικές πινελιές, σχετικώς ασύνδετες η μία με την άλλη αλλα σίγουρα ενδιαφέρουσες...

Επιλέξαμε να κάτσουμε στον έξω χώρο που ήταν προστατευμένος με τέντα και μια plexiglass κατασκευή. Ο εξωτερικός χώρος είχε γύρω στα 6-7 τραπέζια, διαφορετικά το ένα με το άλλο, αλλα ειλικρινά δεν με ξένισε αυτό μίας και υπήρχε άποψη... Το σιδερένιο τραπεζάκι που επιλέξαμε ήταν αρκετά άνετο και επαρκούσε για τα 5 πιάτα που επιλέξαμε.
Για τον χώρο λοιπόν: 3/4!!

Όσο για την εξυπηρέτηση, μας υποδέχτηκε και μας σέρβιρε ένας νεαρός που ήταν ιδιαίτερα ευγενικός και εξυπηρετικός, να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως όταν πήγαμε να παραγγείλουμε 6ο πιάτο μας σταμάτησε προτείνοντας μας να αρκεστούμε στα 5 και αν τελικώς θέλαμε κάτι παραπάνω θα μας το έφερνε.... Το κέρδισε το 4άρι με την αξία του αλλα κυρίως τον επαγγελματισμό του!!

Στα του φαγητού:
- Επιλέξαμε την σαλάτα Πέπερι με μαρούλι, ρόκα, κρουτόν, φυστίκια Αιγίνης, ηλιόσπορους, goji berries, cranberries, φλουδίτσες παρμεζάνας και γλυκειά σως!!!! Πεντανόστιμη και πολύ ισορροπημένη!

- Ο φίλος μου, επέμενε να πάρουμε και ταμπουλέ, σαν πιάτο δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Ηταν λιγάκι spicy, πράγμα πρωτότυπο για ταμπουλέ.

- Και ύστερα έφτασε στο τραπέζι η μαραθόπιτα! Με ξετρέλανε κυρίως το φύλλο, καθόλου λάδι και πολύ κρατσανιστό! Έδενε ιδανικά με το γιαούρτακι που υπήρχε στο πλά'ι'. Όσοι αγαπάτε τα μυρωδικά τύπου άνηθου ή μάραθου θα σας αρέσει σίγουρα...

- Μοσχαρίσια μπιφτέκια με ψητές πίτες, ντομάτα και ροδέλες κρεμμυδιού. Ζουμερό και καλοψημένο μπιφτέκι με αρκετά καρυκεύματα που μου θύμησε 'ελαφρύ' κεμπάπ. Νοστιμότατο!

- Στριφτάρια (ζυμαρικό) με κοτόπουλο, λευκή σάλτσα και φρέσκο θυμάρι! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άνθρωπο που δεν θα του αρέσει αυτό το πιάτο! Δεμένη σάλτσα, με τα ζυμαρικά σωστά βρασμένα και το κοτοπουλάκι σε αρκετή ποσότητα!!

- Για ποτάκι επιλέξαμε 1/4 λευκό κρασί μιάς και ήταν μεσημέρι και είχαμε δουλειές μετα, για κέρασμα στο τέλος με τον λογαριασμό, μας φέρανε χαλβά σιμιγδαλένιο παγωμένο με κρούστα μαύρης σοκολάτας, ήταν ένα όνειρο! Από τα ωραιότερα γλυκά μου έχω δοκιμάσει σε μεζεδοπωλείο!
Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 29€, πολύ δυνατό value for money: 4/4!!

Μείνανε πολύ ικανοποιημένοι απο το σύνολο και ναι, όταν ξαναβρεθούμε στην περιοχή θα το τιμήσουμε το Πέπερι...