COOKOOVAYA

Ελληνική κουζίνα

  Χατζηγιάννη Μέξη 2, Χίλτον [Χάρτης]
  210 7235005
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Οκτ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Επισκεφθήκαμε την Cookoovaya ένα Σαββατόβραδο 2 άτομα. Ήταν μία από αυτές τις βραδιές που επαναλαμβάνουμε λίγες φορές τον χρόνο με τον σύντροφό μου, για μια σημαντική γιορτή ή επέτειο. Αυτή την φορά, επέλεξα το εστιατόριο αυτό που είχε μπει καιρό στη wish list μου, απορρίπτοντας άλλες τσεκαρισμένες επιλογές.

Η περιοχή γύρω από το Hilton είναι από τις αγαπημένες μου γωνιές στην Αθήνα. Kέντρο απόκεντρο, μαζί με την γειτονική πλατεία Μαβίλη, πρόσφεραν πάντα αρκετές επιλογές νυχτερινής διασκέδασης. Αλλά ιδίως τα τελευταία χρόνια που έχουν ανοίξει κάποια αξιόλογα εστιατόρια και ένα από τα αγαπημένα μου μπαρ, το CV Distiller, λιγο πιο κάτω απ' το Cookoovaya, είναι δυο φορές πιο ενδιαφέρον να πάω.

Το πάρκινγκ πίσω απ' το Χίλτον, ως γνωστόν, θέλει τύχη ή λίγη προσπάθεια, αλλά αν κάνετε τον κόπο να παρκάρετε στην απέναντι πλευρά της Μιχαλακοπούλου, προς το νοσοκομείο Συγγρού, τις βραδινές ώρες θα βρείτε πολύ πιο άνετα.

Η Cookoovaya λοιπόν, βρήκε την θέση της στη γειτονιά αυτή και μάλλον έχει εδραιωθεί πλέον. Προσπάθησα να μην πάω με θετική ή αρνητική προκατάληψη, απ' όσα είχα διαβάσει και την διαφήμιση που έχει γίνει. Καμιά φορά η υπερβολική έκθεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες. Εκ των υστέρων, μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή και η βραδιά κύλησε χωρίς απρόοπτα.

Κατ' αρχάς εμείς, με κράτηση τρεις ημέρες πριν, βρήκαμε άνετα τραπέζι για δύο στην ώρα που θέλαμε. Φυσικά στη διάρκεια της βραδιάς σχεδόν γέμισε και μάλιστα κάποια κεντρικά τραπέζια άλλαξαν παρέες δύο φορές. Μιλάμε βεβαίως για έναν χώρο που μπορεί να εξυπηρετήσει μέσα-έξω πολλά άτομα.

Ας τα πάρουμε όμως απ' την αρχή. Το εστιατόριο βρίσκεται στη Χατζηγιάννη Μεξη, σε ένα ισόγειο πολυκατοικίας, ελαφρώς πιο κάτω απ' το επίπεδο του δρόμου. Κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια και βρίσκεσαι στην αυλή του, η οποία, την βραδιά που πήγαμε, ήταν ανοιχτή για τους καπνίζοντες. Μέτρια κατάσταση εδώ, αλλά, αν κάπνιζα, ίσως να τον προτιμούσα. Μας υποδέχτηκε μία ευγενική κυρία που μας παρέδωσε σε κάποιον σερβιτόρο και μας οδήγησε στο τραπέζι μας.

Το προσωπικό γενικά ήταν ευγενέστατο από την ώρα που μπηκαμε μέχρι την στιγμή που φύγαμε. Σίγουρα δεν ήταν η πιο ζεστή εξυπηρέτηση, εφόσον είχαν τόσα τραπέζια, αλλά δεν μας έλειψε κάτι. Τα πιάτα ήρθαν σε σωστούς χρόνους, τα μαχαιροπίρουνα αλλάχτηκαν πριν τα κυρίως, το χαμόγελο, έστω συγκρατημένο, δεν έλειψε, ούτε το "ευχαριστώ". Επαγγελματίες και σωστοί.

Ο εσωτερικός χώρος τώρα, η κυρίως σάλα, μου φάνηκε μια χαρά. Δεν τον βρήκα τεράστιο, αλλά άνετο για να εξυπηρετήσει πολλούς. Σίγουρα το σημείο μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα με τους σεφ εν δράσει, είναι το πιο ενδιαφέρον (και ευτυχώς δεν είναι λίγα τα τραπέζια που έχουν αυτή την θέα), αλλά όπου και να καθίσεις θα είσαι άνετα και για μένα αυτό είναι σημαντικό. Την στιγμή μάλιστα που σε άλλα εστιατόρια η επάρκεια χώρου είναι ένα ζητούμενο. Η Cookoovaya έχει τον χαρακτήρα μεγάλου, άνετου εστιατορίου, όπου θα δειπνήσουν μικρές και μεγάλες παρέες και θα γίνουν επαγγελματικά τραπέζια και οικογενειακές συνάξεις- για όσους έχουν την οικονομική ευχέρεια βεβαίως.

Γενικά αποπνέει μία αισθητική εστιατορίου παλαιάς κοπής, που καθόλου δεν με πείραξε. Ίσα- ίσα που μου φάνηκε σπάνιο για την εποχή μας ένα νέο εστιατόριο να τείνει στο κλασικό παρά στο μοντέρνο. Με αυτή την έννοια δεν θα δεις πολλούς wannabe στάρλετς και σταρλετίστες, με τολμηρές εμφανίσεις, αλλά μάλλον "καλό κόσμο" μέσης ηλικίας. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση εισέπραξα εγώ από αυτή την πρώτη μου επίσκεψη.

Ο κατάλογος απ' την άλλη, μου δημιούργησε ανάμεικτη εντύπωση. Δεν μπορώ να πω ότι με την πρώτη ανάγνωση κάτι μου έκανε κλικ για να το παραγγείλω οπωσδήποτε. Για την ακρίβεια, τα ορεκτικά, τα βρήκα λίγο ασύνδετα μεταξύ τους. Και τυρόπιτα και χορτόπιτα και ταρτάρ βοδινού και χέλι και μουσακάς. Ελληνική πρώτη ύλη και γκουρμέ πινελιά μαζί. Και οι πίτες στα 10-11 ευρώ;; Χμ.., θα ήθελα έναν καλό λόγο για να τις δοκιμάσω.

Τα δε κυρίως, αν εξαιρέσουμε τα ψάρια, μου φάνηκαν λίγο βαριά και ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να επιλέξω. Σίγουρα, αν ήμασταν περισσότεροι, θα τολμούσαμε να δοκιμάσουμε και το κάτι διαφορετικό. Οι δυο μας όμως κινηθήκαμε σε πιο ασφαλείς επιλογές.

Παραγγείλαμε λοιπόν:

- Μια σαλάτα πράσινη. Με 2 ή 3 είδη μαρούλι, φλοίδες ραπανάκι και κάποια κομμάτια ξεροψημένης πίτας. Η ποσότητα ήταν μεγάλη, τα φτηνά υλικά όμως δεν δικαιολογούν την τιμή της. (10 ευρώ)

- Χέλι καπνιστό πάνω σε μια επίσης ξεροψημένη πίτα με τυρί κρέμα και μάραθο. Υπερβολική η ποσότητα του τυριού- κρέμα (δεν θυμάμαι αν επρόκειτο για κάποιο ελληνικής προέλευσης παραδοσιακό τυρί ή απλό κριμ τσιζ), επικάλυπτε όλες τις γεύσεις και γενικά βρήκα κάπως ατυχή τον συνδυασμό του με το χέλι. Πάντως έφαγα αρκετό. (17 ευρώ)

Για κυρίως πήραμε:

- Χοιρινή μπριζόλα Νάξου με πουρέ από πατάτες φούρνου. Ο φίλος μου που το πήρε το χαρακτήρισε "θεσπέσιο", "καταπληκτικό πιάτο". Δεν μου εξήγησε τι ακριβώς ήταν το θεσπέσιο σε μια χοιρινή μπριζόλα, αλλά δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Ίσως κάποια μαρινάδα υποπτεύομαι... Πάντως φαινόταν πολύ μαλακή και μάλιστα ήρθε κομμένη σε κομματάκια. Ο δε πουρές από τον οποίο δοκίμασα κι εγώ, ήταν ελαφρύς και βελούδινος, όπως ακριβώς μου αρέσει. Σε ξεχωριστό πιάτο (20 ευρώ).

- Μοσχαρισια μάγουλα σιγοψημένα με μακαρονάκι κοφτό, μανιτάρια και νιώτικο τυρί, για μένα. Ένα μεγάλο κομμάτι κοκκινιστού κρέατος πάνω σε πολλά- πολλά κοφτά μακαρονάκια και μανιτάρια. Μου άρεσε. Αν εξαιρέσουμε ότι το κρέας είχε ένα μικρό στρώμα λίπους από πάνω (μάγουλο, θα μου πείτε), το ψαχνό ήταν λουκούμι! Μπουκιά και συγχώριο που λένε! Το κοφτό μακαρονάκι ήταν μαμαδίστικης επίγευσης, αλλά δεν μπόρεσα να το καταφέρω όλο. (20 ευρώ)

Συνολικά για το μενού που δοκιμάσαμε βάζω 2,5/4, αλλά επειδή θα το έλεγα αρκετά καλό, παρά μέτριο, καταλήγω στις 3 ντοματούλες.

Να πω εδώ ότι οι μερίδες είναι χορταστικότατες, ενώ και τα ορεκτικά, αν κρίνω απ' το χέλι και άλλα που είδα σε διπλανά τραπέζια, έρχονται σε επαρκείς ποσότητες.

Στην αρχή, επίσης, μας έφεραν ψωμάκια. Δύο φετούλες λευκό και δύο μαύρο, πάνω σε ξύλο κοπής, σκεπασμένες με πετσετούλα. Συνόδευαν με μια φέτα βούτυρο πασπαλισμένο με αυγοτάραχο. Ενδιαφέρων συνδυασμός, αλλά μάλλον θα προτιμούσα ένα ντιπ με βάση το βούτυρο, παρά σκέτο βούτυρο (γιατί πόσο μπορείς να φας;). Χρεώθηκαν ως κουβέρ.

Συνοδέψαμε με 2 ποτήρια κρασί κόκκινο Πύλη, κτήμα Μιχαηλίδη (στα 6 ευρώ έκαστο). Για όποιον έχει όρεξη να περιηγηθεί στη λίστα κρασιών, προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια.

Γλυκό δεν πήραμε, γιατί είχαμε σκάσει από τις μεγάλες μερίδες. Αλλά από μια ματιά που έριξα στον κατάλογο, ούτε εκεί μου έκανε κλικ κάτι. Παρατήρησα μια εμμονή στο παραδοσιακό ελληνικό γλυκό (μπουγάτσα, κορμός σοκολάτα κ. α. ) σε τιμές μάλιστα 11 και 12 ευρώ! Κάπως υπερτιμημένα δεν νομίζετε, για γλυκά; Μια τάρτα με αχλάδι με τράβηξε περισσότερο, αλλά το αφήνω για την επόμενη φορά.

Πληρώσαμε περίπου 85 ευρώ με εμφιαλωμένο νερό και κουβέρ, που χρεώθηκε στο ψωμάκι- βουτυράκι. Και τα δύο αναγκαία κακά σε τέτοια εστιατόρια...

Η τελική αποτίμηση είναι λίγο ανάμεικτη και όσον αφορά στις επιλογές του καταλόγου και στις τιμές. Βάζω στο vfm 3/4 λόγω των χρημάτων που πληρώσαμε εμείς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρκετά από τα πιάτα δεν είναι υπερτιμημένα, ακόμα και για το επίπεδο αυτού του εστιατορίου (ανέφερα κάποια μικρά παραδείγματα).

Συνολικά όμως είχαμε μια ευχάριστη βραδιά. Χορτάσαμε και με το παραπάνω και δοκιμάσαμε ένα δείγμα της πολυδιαφημισμένης κουζίνας του Cookoovaya.

Ακούω ότι ο κατάλογος ανανεώνεται συχνά.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα ξαναπάμε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιαν
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Ευρύχωρη αίθουσα, ψηλοτάβανη με λιτή διακόσμηση και ωραία "ατμόσφαιρα".
Ανοικτή κουζίνα σχεδόν κατά μήκος της μισής σάλας με ένα επίμηκες τραπέζι, εν παραλλήλω, προς εξυπηρέτηση πολλών συνδαιτυμόνων.
Οι ομοτράπεζοι με θέα στην κουζίνα απολαμβάνουν μιά θεατρική παράσταση με έντονη κινητικότητα που μπορεί, δυστυχώς, να τους απομονώσει από την υπόλοιπη παρέα τους.
Το προσωπικό ευπροσήγορο η δε εξυπηρέτηση ταχύτατη!
Ο κατάλογος των κρασιών αρκετά μακρύς αλλά με υπερβολικές τις τιμές κάποιων ετικετών.

Αρχικά καταφθάνει μία μικρή φρατζόλα λευκού ψωμιού και κάποιες φέτες χαρουπόψωμου που συνδυάζονται θαυμάσια με ένα μυρωδάτο βούτυρο Γαïτανίδη πασπαλισμένο με αποξηραμένο αυγοτάραχο Τρικαλινού.

Η πράσινη σαλάτα με μυρωδικά και βινεγκρέτ με μέλι ήταν απλά δροσερή και ευχάριστη (δικαιολογεί τα 10 Ευρώ;;;)

Η τυρόπιτα στον ξυλόφουρνο με γραβιέρα, φέτα και τυρομαλάκα αποδείχθηκε γευστικότατη η δε ζύμη της αρκούντως τραγανή. Δεν δοκιμάσαμε την ανοικτή κρεατόπιτα με αυγό (επιθυμία παρέας γαρ).

Το Ribeye περισσότερο ψημένο από το επιθυμητό medium, τρυφερό και ζουμερό ωστόσο, με αδιάφορο τον συνοδευτικό πουρέ πατάτας (μπλεντεροποιημένος:! ) με ραγού μανιταριών.

Το μοσχαρίσιο διάφραγμα εξαιρετικό, αλλά και πάλι η συνοδεία του υποτιθέμενου πουρέ μανιταριών (βελουτέ θύμιζε) και του του άγριου μαύρου ρυζιού, το οποίο είχε προφανώς παραμείνει στο προπαρασκευαστικό σκεύος της κουζίνας επί μακρόν και ήταν σχεδόν αποξηραμένο.

Το πιάτο με τα κεφτεδάκια σε πίτα με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας, ετερόκλητη συμμετοχή στο μενού, με σχεδόν ψωμοειδή πίτα ( καμμία σχέση με την νοστιμότατη και τραγανή του εθνικού μας "σουβλακίου") ιδιαίτερα λαδερή παρουσία, με νόστιμο το μικροσκοπικό κρεατικό.

Τέλος το Αρβανίτικο κοκκοράκι στο λάδι με χυλοπιτάκι, ντομάτα και μυζήθρα ήταν καλοφτιαγμένο, ζουμερό και το ζυμαρικό επιτυχώς χυλωμένο. ΜΕΓΑΛΟ πιάτο όμως.

Από τα γλυκά η τάρτα αχλαδιού με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απείχε παρασάγγας από την σοκολάτα Cookovaya.
Η απόλυτη παραφωνία, καθώς αφορούσε σε μία απροσδιόριστη γευστικά, κρεμώδη υφή μεταξύ πραλίνας και σοκολάτας γάλακτος σε χρώμα, αναμεμειγμένη με σαντιγύ.
Ογκωδέστατο πιάτο (ίσως κατάλληλο γιά παιδικά πάρτυ) και 17 Ευρώ παρακαλώ!!
Εμβυθισμένα ήταν κάποια μεγάλα κομμάτια από ζαχαροπλαστική ζύμη ( σου;;, σφολιάτα;;) και ευτυχώς στο μέσον το σορμπέ από σκούρα berries μαζί με 2 τεμάχια raspberries και 3 blueberries (! ) φάνταζαν σαν μία γευστική όασις.
Ουδείς βέβαια ενδιαφέρθηκε να μάθει το λόγο για το σχεδόν ανέπαφο signature dish του pastry chef

Θυμίζει παλαιάς κοπής, φιλόξενο εστιατόριο μεν, αλλά θεωρώ ότι απαιτείται περαιτέρω γευστική.. μεταρρύθμιση, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις χρεώσεις του και την αίγλη την οποία υποτίθεται ότι εκπέμπει στον χώρο της εστίασης.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Δεκ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Μπαίνοντας στο εστιατόριο Cookoovaya νομίζεις ότι μεταφέρεσαι πίσω στο χρόνο. Μπαίνεις σε ένα μεγάλο χώρο που ξεδιπλώνει μπροστά σου την παλιά ανεπιτήδευτη αστική αθηναϊκή αισθητική. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως συνέχεια του αξέχαστου Ideal.

Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν αυτό της ηρεμίας. Αισθάνθηκα ότι όλα τα πράγματα είχαν μπει στη θέση τους, ότι ήταν όπως πρέπει. Ξεχασμένες έννοιες όπως της ευγένειας και των καλών τρόπων βρίσκονται εδώ.

Ένα άλλο στοιχείο που προσδίδει ζεστασιά στο χώρο, είναι η μεγάλη ανοιχτή, πεντακάθαρη κουζίνα. Χώρος προσεγμένος, που μαγνητίζει το βλέμμα σου από την αρμονία των κινήσεων όσων εργάζονται εκεί. Σαν μία πολύ καλή παράσταση, μια τέλεια αλυσίδα με όλους τους κρίκους ενωμένους. Ακούς τους θορύβους, βλέπεις πως δουλεύουν και καταλαβαίνεις την προσπάθεια τους για να ετοιμαστεί το τέλειο πιάτο. Επίσης για πρώτη φορά έχεις τη δυνατότητα να δεις πέντε μεγάλα ονόματα, πέντε καταξιωμένους σεφ επί τω έργω.

Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής κρύβονται πίσω από αυτή την εικόνα.
Πέντε μάγειροι διαφορετικοί, γνωστοί από άλλους χώρους στο παρελθόν, που εδώ όμως έχουν καταφέρει να δουλεύουν σαν ομάδα, αλλά συγχρόνως ο καθένας τους χωριστά να προσθέτει τη δική του πινελιά στο πιάτο.

Ο κατάλογος, που αλλάζει συχνά ανάλογα με την εποχή, χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνος, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα και τέλος γλυκά. Τα πιάτα, ευτυχώς μεγάλα σε ποσότητες για να μπορέσεις να δικαιολογήσεις τις λίγο τσουχτερές τιμές τους, είναι δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας, με μία όμως διαφορετική έμπνευση, μια διαφορετική ματιά ακόμα και στις απλές και συνηθισμένες γεύσεις. Διαβάζοντας το μενού, με την πρώτη ματιά, ίσως φανούν πιάτα ασύνδετα μεταξύ τους. Όμως η επιλογή είναι εύκολη και καλύπτει όλες τις επιθυμίες. Οι δημιουργίες τους σε κάνουν να καταλαβαίνεις την προσπάθεια να βγει στο πιάτο κάτι πρωτότυπο, δουλεμένο με αγάπη, και με την καλύτερη πρώτη ύλη που έχω συναντήσει ποτέ. Αισθάνθηκα την επιθυμία τους, να μη γευθείς μόνο αυτό που θα σου προσφέρουν, αλλά και να το απολαύσεις. Να σου ξυπνήσει μνήμες, να το νοσταλγήσεις και να θελήσεις να το γευθείς ξανά.

Στον κατάλογο κρασιών, υπάρχει house wine, που δημιουργείται ειδικά για την Cookoovaya από ένα οινοποιείο στο Δομοκό και λέγεται 270 μοίρες, γιατί όπως έχουν εξηγήσει σε 270 μοίρες γυρίζει ο λαιμός της κουκουβάγιας. Υπάρχουν επίσης ετικέτες από τους ελληνικούς αμπελώνες αλλά και ξένες.

Το έχω επισκεφθεί τρεις φορές και ομολογώ ότι με εξέπληξε θετικά η συνέπεια τους και ότι τα πιάτα ήταν κάθε φορά, πιο καλά από την προηγούμενη. Η εξυπηρέτηση άψογη, επαγγελματικού επιπέδου, με προσοχή, ευγένεια και φροντίδα να μη μας λείψει τίποτα. Θετικό και ευχάριστο το γεγονός ότι οι ίδιοι οι σεφ κυκλοφορούν στο χώρο και επιβλέπουν τα τραπέζια. Θα περιγράψω την τελευταία μας επίσκεψη το βράδυ του Σαββάτου.

Ότι δοκιμάσαμε δηλώνω από την αρχή ότι ήταν καταπληκτικό στη γεύση.

Σαν αρχή σου φέρνουν ψωμί λευκό και ψωμί μαύρο με καρύδι, που συνοδεύονται από βούτυρο Γαϊτανίδη και αυγοτάραχο Τρικαλινού. Αυτό χρεώνεται σαν κουβέρ.

Στη συνέχεια παραγγείλαμε σαν ορεκτικά:

-carpaccio από μπούτι βοδινό με gorgonzola dolce και βινεγκρέτ τρούφας. Πολύ φρέσκα υλικά, σε σωστή ποσότητα η βινεγκρέτ, με τη gorgonzola να απογειώνει τη γεύση σε έναν απίστευτα αρμονικό συνδυασμό.

-σαλάτα φασόλια τσαουλιά, με πέστο βασιλικού, πορτοκάλι, κολοκυθάκια και κροκέτα φέτας Νάξου. Πρώτη φορά δοκίμαζα τέτοια σαλάτα, διαφορετική από ότι βρίσκουμε συνήθως στα μενού, και ήταν πραγματικά πολύ επιτυχημένη.

-Τυρόπιτα με γραβιέρα, φέτα και τυρομαλάκα.

-ανοιχτή πίτα με τρούφα, μανιτάρια με κρέμα, βοδινό φιλέτο στη σχάρα και τραγανά κρεμμύδια. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τη νοστιμιά του πιάτου στο οποίο κυριαρχεί η γεύση της τρούφας.

Για κυρίως παραγγείλαμε:

-Λαδένια δηλαδή πίτες με μπιφτεκάκια στη σχάρα και φέτα. Κλασσικό πιάτο, με σπιτικής γεύσης και σωστά ψημένα μπιφτεκάκια.

-Μπριζόλα χοιρινή Νάξου με πουρέ από πατάτες φούρνου. Το κρέας πολύ μαλακό, όπως πρέπει ψημένο για να μη στεγνώσει και σου την σερβίρουν κόβοντας την μπροστά σου σε φιλετάκια. Εδώ μόνο οι πατάτες φούρνου που συνόδευαν είχαν παραπάνω αλάτι από όσο χρειαζόταν.

-Παστιτσάδα με χτένι κοτόπουλο και αρσενικό Νάξου. Κλασσική γεύση.

-Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα, μακαρονάκι κοφτό με μανιτάρια και Νιώτικο τυρί. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Πρέπει να το γευτείτε για να μπορέσετε να καταλάβετε.

Τα ορεκτικά τα συνοδεύσαμε με λευκό κρασί, μαλαγουζιά ΚΙΚΟΝΕΣ και τα κυρίως με pinot noir DIO FILI από τη Σιάτιστα.

Για επιδόρπιο οι επιλογές μας ήταν Baked Alaska δηλαδή παγωτό μέσα σε παντεσπάνι σκεπασμένο με εντυπωσιακού σχήματος μαρέγκα την οποία σου καίνε με φλόγιστρο στο τραπέζι και Σοκολάτα Cookoovaya. Και τα δύο ήταν κατώτερα των προσδοκιών μου ίσως γιατί είχα ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη σε σχέση με το φαγητό που είχα γευτεί.

Μας κέρασαν όμως, σαν δική τους επιλογή το τρίτο γλυκό. Πολίτικο τσουρέκι με κρέμα μαχλέπι και παγωτό χαλβά που ήταν πεντανόστιμο, πρωτότυπος συνδυασμός και μπορώ να πω ότι μας αποζημίωσε πλήρως, μετά από την απογοήτευση που δεχθήκαμε από τα άλλα δύο γλυκά. Πάντως το θέμα των γλυκών θα πρέπει να το επανεξετάσουν για να μπορέσουν να ακολουθήσουν επάξια τα πιάτα του μενού.

Στο δια ταύτα λοιπόν, λέω ότι είναι ένα εστιατόριο που αξίζει να περάσεις το κατώφλι του, να γευθείς αυτό το μοναδικό και υπέροχο φαγητό ακόμα και αν πρέπει να πληρώσεις τις λίγο ακριβές τιμές του (έχουμε πληρώσει πολύ ακριβότερα μενού που δεν αξίζουν), να ζήσεις την εμπειρία της καλής γεύσης και του περιβάλλοντος με στυλ, οικειότητα και ευγένεια.

Αξίζει να αισθανθείς την αύρα μιας Αθήνας που έρχεται από τα παλιά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Δεκ
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

ΓΕΥΣΗ: 4 – Και μάλιστα από δύο επισκέψεις
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: 4 - Όπως παραπάνω
Χώρος: 3 – Ένα μικρό ψεγάδι - βλ. ΥΓ2
VfM: 3 – Τσιμπημένο αλλά το αξίζει
ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ; NAI

Στις συζητήσεις των μελών του ask4food πριν αρκετό καιρό, ήταν εμφανές ένα ερωτηματικό για την έλλειψη αρκετών κριτικών αλλά και για τα – στην πλειονότητα – αρνητικά σχόλια. Προφορικά, τότε, είχα εκφράσει την απορία μου, προτείνοντας ανεπιφύλακτα την επίσκεψη στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Ήρθε η ώρα, μετά τη δεύτερη επίσκεψη, να «εκτεθώ» και γραπτώς.

Όπως και σε κάθε περίπτωση που ακους πολλά κεράσια κρατάς μικρό κοφίνι, έτσι ήταν και το mood πριν την πρώτη περσινή μας επίσκεψη, λίγο μετά τα εγκαίνια της κουκουβάγιας. Λίγο τα μαζεμένα ονόματα των σεφ, λίγο το (αναμενόμενο) στυλ, λίγο ο χώρος, η προδιάθεση ήταν αρνητική. Κάθε αμφιβολία όμως διαλύθηκε και το μόνο που έμενε ήταν να δούμε αν το εγχείρημα θα είχε διάρκεια.

Ένας χρόνος μετά λοιπόν, δεύτερη επίσκεψη, μια Δευτέρα βράδυ, κατά τις 9, λίγο πριν τις γιορτές, χωρίς κράτηση. Θεωρήσαμε ότι λόγω της ημέρας θα βρίσκαμε εύκολα τραπέζι, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Από την άλλη μεριά, καθόλη την παρουσία μας το μαγαζί ήταν σχεδόν μόνιμα γεμάτο, κάτι που μας εξέπληξε θετικά. Ο κόσμος; Εντάξει, λογικό είναι ένα τέτοιο εστιατόριο να προσελκύει ένα μεγάλο μίγμα από celebrities, wannabees, γόνους, επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, κ. λπ. Για όσους αρέσει και λίγο κουτσομπολιό, ιδανικό περιβάλλον. Για τους έχοντες σχετική αλλεργία, λίγο υπομονή, θα σας αποζημιώσει το φαγητό για το οποίο εξάλλου πήγατε εκεί. Με λίγα λόγια, χαλαρώστε και απολαύστε το.

Ο χώρος τεράστιος, σε σχήμα περίπου Γ με την ανοιχτή κουζίνα όπου μπορεί κανείς να βλέπει τους σεφ την ώρα της δημιουργίας αλλά και όλα τα πιάτα που βγαίνουν από εκεί. Ο χώρος για τους καπνίζοντες στη μία πλευρά (προς τη Χ, Μέξη) - ο καπνός δεν μας ενόχλησε.

Το σέρβις; Άψογο από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία. Ευγένεια, σωστή (και λεπτομερειακή όπου χρειάζεται) πληροφόρηση, σωστό timing. Επίσης – ευχάριστη έκπληξη - οι ίδιοι οι σεφ κυκλοφορούν στον χώρο και επιβλέπουν τη λειτουργία του, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

Καλωσόρισμα με καλαθάκι ψωμιών και βούτυρο πασπαλισμένο με αυγοτάραχο. Τα ψωμάκια – τρία είδη – φρεσκοζυμωμένα και πολύ νόστιμα. Εννοείται και μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό.

Στη συνέχεια:

Σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί, χαρούπι, πορτοκάλι και σταφίδες (14 ευρώ): Πρωτότυπα στημένη, το τυρί «απλωμένο» στην επιφάνεια του πιάτου, κάτω από τα υπόλοιπα περιεχόμενα. Ένα εξαιρετικό σύνολο.

Λαδένια με μπιφτεκάκια στη σχάρα και φέτα (14 ευρώ): Η παραδοσιακή πίτα με μπιφτεκάκια και φέτα on top και, έξτρα μπόνους, τσιπς κρεμμυδιού.

Γύρος κατσικίσιος με γιαούρτι με δυόσμο, τομάτα και κρεμμύδι (21 ευρώ): Έχοντας δει το συγκεκριμένο πιάτο σε φωτό πριν την επίσκεψή μας, ήμασταν προετοιμασμένοι να το παραγγείλουμε. Δυστυχώς δεν υπήρχε στο μενού. Ο σεφ Μάνος Ζουρνατζής που έκοβε βόλτες εκεί τριγύρω μας πληροφόρησε ότι δεν υπήρχε εκείνη τη μέρα (που σημαίνει ότι εκτυπώνουν μενού κάθε μέρα;) και έτσι ξεκινήσαμε την αναζήτηση για κάτι άλλο. Ο σεφ όμως επέστρεψε για να μας πληροφορήσει ότι υπήρχαν 1-2 μερίδες και θα μπορούσαμε να παραγγείλουμε! Θα μου πείτε – και εύλογα: Πας στην coocouvaya για να φας γύρο; Ναι γιατί όπως καταλαβαίνετε το θέμα των πρώτων υλών παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι κι εδώ, το αποτέλεσμα ήταν λουκούμι.

Πρέπει να τονιστεί ότι όλες οι μερίδες είναι υπέρ του δέοντος πλούσιες – κόντρα στην πεποίθηση ότι σε τέτοιου ύφους εστιατόρια θα φύγεις πεινασμένος. Παρόλο που δεν υπήρχε αρκετός χώρος για γλυκό, το… αποτολμήσαμε.

Πολίτικο τσουρέκι με παγωτό χαλβά και κρέμα μαχλέπι (11 ευρώ): Γενικώς δεν είμαι των γλυκών και δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Όσο για το συγκεκριμένο: Άνετα προγραμμάτιζα μια επίσκεψη μόνο για αυτό. Τι να πρωτοσχολιάσω; Τη καραμελωμένη κόρα του τσουρεκιού; Το παγωτό χαλβά; Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω αυτήν την πανδαισία γιατί θα λογοκρίνονταν, οπότε σταματώ εδώ.

Το «χύμα» κρασί, όπως θα λέγαμε, είναι κρασί συσκευασμένο σε φιάλη από τον Γιάννη Γκιρλέμη και προσφέρεται και σε ποτήρι. Επιλέξαμε ένα μπουκάλι ροζέ syrah – τίμιο ταίρι του φαγητού μας.

Ο λογαριασμός έκλεισε στα 80 ευρώ. Προφανώς όχι το εστιατόριο της καθημερινής μας διατροφής αλλά σίγουρα μιας σπέσιαλ συγκυρίας. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

ΥΓ1. Για την ιστορία, η πρώτη επίσκεψη περιλάμβανε χορτόπιτα, κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές και σουβλάκι άγριου χοίρου. Όλα βαθμολογούνται με 4. Αν τα βρείτε στο μενού, μην διστάσετε.

ΥΓ2. Ας προσέξουν λίγο τις αντρικές τουαλέτες – δεν συνάδουν με την υπόλοιπη εικόνα του μαγαζιού.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Νοε
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Στην cookoovaya, ήθελα να πάω από την πρώτη ημέρα που άνοιξε (τι σου κάνει η διαφήμιση ε?), αλλά δεν έκατσε.

Πριν από δύο εβδομάδες προέκυψε επαγγελματικό δείπνο και πρότεινα να πάμε εκεί. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας τις κριτικές του ask4food, ήμουν διστακτικός και αν έπρεπε να πάω / πληρώσω, μόνος μου δεν θα το έκανα. Ευτυχώς.

Από που να ξεκινήσω λοιπόν. Πάρα πολύ κακό για το τίποτα. Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο γίνεται όλος αυτός ο πανικός.

Χώρος - 1/4
Χαοτικός, τεράστιος με πολλά τραπέζια, με ανύπαρκτη διακόσμηση και χαρακτήρα.
Τα τραπεζομάντηλα και οι καρέκλες (στη σάλα μπροστά στην κεντρική είσοδο), θύμιζαν ξενοδοχείο δεκαετίας '80 (ειδικά οι καρέκλες).
Εξαίρεση αποτελεί το κομμάτι μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, που θύμιζε εστιατόριο εξωτερικού.
Παρόλο που πήγαμε Τρίτη βράδυ, ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Εξυπηρέτηση - 3/4
Όλα ήρθαν σχετικά γρήγορα και με τη σωστή σειρά, πράγμα δύσκολο αν αναλογιστείς τον κόσμο που έπρεπε να εξυπηρετηθεί.
Δεν φτάνει το 4/4 γιατί μαγαζί με τη φήμη και το στήσιμο του συγκεκριμένου, θα έπρεπε να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Γεύση - 2/4
Πάμε και στην ουσία!!!!
Αν έτρωγα το συγκεκριμένο φαγητό σε άλλο εστιατόριο η γεύση, υπό προϋποθέσεις να έφτανε το 2.5 -3/4. Εδώ όμως όχι. Οι προσδοκίες είναι πιο ψηλές.

Χωριάτικη - 4/4
4/4 παρόλο που η ντομάτα δεν ήταν και η καλύτερη.
Φταίμε εμείς που την παραγγείλαμε τέτοια εποχή και το μαγαζί που την είχε στον κατάλογο. Παρόλα αυτά η πιο νόστιμη πειραγμένη χωριάτικη που έχω δοκιμάσει. Εύγε. (και μέχρι εκεί).

Πίτα με αυγά και προσούτο - 2/4
Απλά αδιάφορο.

Κόκκορα με χυλοπίτες - 2/4
Οι χυλοπίτες, ωραίες με διάφορα μέσα (σταφίδες κλπ), αλλά ο κόκκορας ήταν άνοστος.

Τα παραπάνω τα μοιραστήκαμε.

Μοσχαρίσια μάγουλα με μακαρονάκι κοφτό και μανιτάρια. - 1/4
Τα μακαρόνια ήταν πολύ ωραία, αν ήταν σκέτα χωρίς το μοσχάρι θα έβαζα 3/4, αλλά... είχα δύο κομμάτια μάγουλα, το ένα όπως έπρεπε, μαλακό τρυφερό με το λιπάκι του. Το άλλο μεντζοσόλα. Δε μπορούσα να το κόψω μπλιάχ. Το ίδιο έπαθε και φίλος που καθόταν δίπλα μου.

Ριζότο με τρούφα.
Δε βάζω βαθμολογία. Δοκίμασα και δε μου άρεσε, χωρίς όμως να έχω φάει ξανά τρούφα δε μπορώ να ξέρω αν ήταν καλό ή όχι.

Hot Dog με τόνο - 3/4
Το έφαγε συνάδελφος και άρεσε.

Χέλι καπνιστό
Δεν το δοκίμασα και δεν έμαθα αν άρεσε.

Από γλυκά.

Μπουγάτσα με παγωτό. 2/4
Εντυπωσιακή εμφάνιση και μέχρι εκεί.

Τάρτα αχλάδι με παγωτό. 3/4
Καλοοοο....

Ήπιαμε τρία μπουκάλια από το δικό τους κρασί, 4 μπύρες και δύο Coles.

VFM
375€ για 9 άτομα. (41€ το κεφάλι).
Πολλά για αυτά που φάγαμε.

Αν θα ξαναπήγαινα? Όχι.
Θα το πρότεινα? και πάλι όχι.

Η απορία της ημέρας? Γιατί τόσο μεγάλος πανικός για το συγκεκριμένο μαγαζί?

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Νοε
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Επισκεφτήκαμε Πεμπτη βραδυ το συγκεκριμένο εστιατόριο, τέσσερα άτομα. Ο χώρος τεράστιος με μεγάλο αριθμό τραπεζιών. Η διακόσμηση λιτή χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα εκτός ίσως από την ανοιχτή κουζίνα στην οποία επικρατούσε ενα πανδαιμόνιο. Μας ρώτησαν όταν κάναμε την κράτηση αν καπνίζουμε. Επιλέξαμε μη καπνίζοντες ωστόσο ο χώρος ειναι ενιαίος και απλά στο μισό εστιατόριο καπνίζουν ενώ στο αλλο μισό όχι. Παρ' όλ' αυτα ο εξαερισμός ειναι καλός και δεν ενοχληθήκαμε ούτε από τον καπνό αλλα ούτε και από τις μυρωδιές της κουζίνας.

Παραγγείλαμε για πρώτα καρπάτσιο και ταρταρ ψαριού σε σος αγγουριού. Και τα δυο πολυ καλα. Μια πίτα με κιμά και αυγό πολυ μέτρια αφού μας φάνηκε ανάλατη και γενικώς ανοστη χωρίς καρυκεύματα, μπαχαρικά ή μυρωδικά. Συκωτακια με κάπαρη επίσης άνοστα αλλα καλοψημένα κ μαλακά. Έπισης ενα ριζότο με τρούφα το οποίο ήταν μεν νόστιμο κ η τρούφα πολυ καλη αλλα δεν ήταν σωστά χυλωμενο.

Για κυρίως πήραμε ενα βοδινό φιλέτο με πουρέ κ μανιτάρια (23€) αρκετά νόστιμο και ζουμερο. Ενα γύρο κατσικίσιο (νομίζω 20€) αλλα όπως μου ειπε ο σύζυγος μου μύριζε το κρέας. Ενα φιλέτο σφυριδας με κριθαράκι (28€!!! ) το όποιο ήταν νόστιμο και μια μερίδα μοσχαρίσια μάγουλα με μακαρονάκι το οποίο δυστυχώς δε θυμάμαι ποσό κόστιζε αλλα ούτε και ειχα κάποια σχόλια για τη γεύση.

Για επιδόρπιο πήραμε μια μους σοκολάτας με παγωτό, ενα από τα καλύτερα πιάτα που γευθήκαμε τη συγκεκριμένη βραδιά και μια καρυδόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και παγωτό πολυ μέτριο. Επίσης ήπιαμε ενα μπουκάλι κρασί (25€) και ανθρακούχο νερό και ο λογαριασμός ήρθε 175€!!!

Γενικώς νομίζω ότι δεν ειναι ενα από τα εστιατόρια του οποίου τις γεύσεις θα αναζητούσα ξανά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μάρ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Πολύ κακό για το τίποτα: Η Cookoovaya δεν είναι ούτε τόσο κακή όσο την θέλουν αρκετές από τις προηγούμενες κριτικές στο ask4food, ούτε βέβαια τόσο καλή όσο προσπαθεί να μας πείσει η υπερπροβολή της σε διάφορα μέσα από την ώρα που άνοιξε.

Πρόκειται για ένα μέτριο εστιατόριο, πολύ κατώτερο των επιμέρους προσπαθειών και επιχειρήσεων (παρόντων και παρελθόντων) των σεφ που συμμετέχουν στο εγχείρημα - π. χ. το Base Grill είναι ένα κλασικό πλέον spot της Αθήνας, που λειτουργεί με απόλυτο επαγγελματισμό, ενώ οι γεύσεις της πρώτης Hytra στου Ψυρρή μου έχουν δώσει μεγάλες συγκινήσεις - η δε κουζίνα είναι άνιση (ίσως αυτό να είναι αναμενόμενο όταν σε ένα μενού εμπλέκονται 5 σεφ).

Ας το δούμε όμως λεπτομερώς:
Πήγα καλεσμένος για τα γενέθλια καλής φίλης, Παρασκευή βράδυ. Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, αλλά σύντομα το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά. Τα τραπεζια είναι άνετα τοποθετημένα και το ντεκόρ καλαίσθητο και προσεγμένο, αλλά όλα τα επιμέρους κάπως χάνονται λόγω του μεγέθους και τελικά ο χώρος είναι μάλλον αδιάφορος: καλά είναι μόνο τα τραπέζια που βρίσκονται στο κομμάτι προς την Χατζηγιάννη Μέξη (που είναι και η είσοδος) και αυτά που βρίσκονται μπροστά στην μακριά ανοικτή κουζίνα. Τα πίσω τραπέζια, στο ας πούμε "θερμοκήπιο" που βλέπει στο Χίλτον, δεν παρουσιάζουν κάτι ιδιαίτερο και δεν έχουν επαφή με την κουζίνα, που είναι και η καρδιά του χώρου. Λόγω του κόσμου δημιουργείται μία σχετική βαβούρα, αλλά όχι σε βαθμό ανυπόφορο.

Στο φαγητό: ο κατάλογος έχει αρκετές επιλογές ελληνικής κουζίνας με αναφορές στο κλασικό και δημιουργική διάθεση. Κρύα ορεκτικά, ζεστά ορεκτικά (τα λέει "από τον ξυλόφουρνο" νομίζω) και κυρίως (θαλασσινά και κρέας).

Η σαλάτα με το κουνουπίδι, την gorgonzola και το κανταϊφι ήταν μέτρια στην παρουσίαση και την γεύση, υπό την έννοια ότι δεν υπήρχε η επιθυμητή συνοχή μεταξύ των συστατικών και τελικά κατέληγε σε ένα άτονο αποτέλεσμα παρά τις "προσπάθειες" της gorgonzola να δώσει ένταση.

Οι οβριές με μανιτάρια, αυγό και σύγλινο ήταν το πιο απογοητευτικό πιάτο της βραδιάς: ανάλατο, άγευστο, το αυγό δεν το ένιωθες, ενώ το σύγλινο μου φάνηκε για κοινό μπέικον.

Η ανοιχτή κρεατόπιτα με αυγό ήταν σαφώς καλύτερη: σε στυλ πίτσας, με κιμά και ένα αυγό το οποίο σήκωνε λίγο περισσότερο ψήσιμο, ήταν ένα εύγευστο πιάτο χωρίς πάντως ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Στα κυρίως - τα οποία, πάντως, καθυστέρησαν αρκετά - η κατάσταση βελτιώθηκε. Τα μοσχαρίσα μάγουλα που επέλεξα εγώ ήταν ένα πολύ καλό, ισορροπημένο πιάτο, το οποίο έσωσε κάπως την υπόληψη του καταστήματος.

Το κρέας ήταν εξαιρετικά μαλακό, αλλά και τραγανό εξωτερικά με μία κρούστα, συνοδευόταν δε από κοφτό μακαρονάκι σε νόστιμο ζωμό και σως γιαουρτιού. Το καλύτερο πιάτο της βραδιάς το οποίο συνιστώ. Εκ των συνδαιτυμόνων μου δοκίμασα την πανσέτα - αρκετά καλή, ίσως λίγο πιο γλυκιά απ' ό, τι θα έπρεπε και τον μαρουλοντολμά με τα συκωτάκια (καλός, αλλά κατώτερος του δικού μου).

Από τα γλυκά επιλέξαμε το συμπαθητικό προφιτερόλ (τα σου έχουν γέμιση παγωτού, ενώ εγώ τα προτιμώ με creme patisserie) και την μάλλον αδιάφορη τάρτα αχλαδιού.

Στο σέρβις έγιναν αρκετά λάθη, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις. Ενώ στην αρχή μας έφεραν άμεσα ψωμί και wine list, η άφιξη των καταλόγων και η παραγγελία του φαγητού καθυστέρησε, ενώ μεγάλη ήταν η καθστέρηση μεταξύ των ορεκτικών και των κυρίως. Όταν δε στο τέλος ζητήθηκε ο λογαριασμός, αντ' αυτού έφτασαν στο τραπέζι μας τα ρέστα άλλης παρέας. Αρνητική εντύπωση μου έκανε επίσης ότι οι σερβιτόροι δεν έχουν ακριβή εικόνα και γνώση των πιάτων. Συνολικά το σέρβις χρήζει περαιτέρω συντονισμού, αυτό δεν είναι άλλωστε παράλογο σε ένα - σχετικά, πλέον - καινούριο μαγαζί.

Η wine list έχει αρκετές επιλογές. Ιδιαίτερα καλή σχέση ποιότητας-τιμής έχουν οι δικές τους εμφιαλώσεις στα 12,5 ευρώ: το ροζέ που επιλέξαμε ήταν πολύ ικανοποιητικό. Αντιθέτως, είναι τελείως αδιάφορο, σε βαθμό που το καθιστά περιττό, το οινόμελο που κερνούν στο τέλος - εύλογα ο κύριος που μας το σέρβιρε μας είπε ότι "δεν είναι άσχημο", σχεδόν δεν το αγγίξαμε.

Οι τιμές - χωρίς να έχω ακριβή εικόνα, αφού δεν πλήρωσα εγώ - είναι οκ, πρέπει να κυμαίνονται στα 30-35 το άτομο, αν όμως επιλεγεί ψάρι σίγουρα θα είναι περισσότερο.

Συμπερασματικά:
Καταρχήν, σε ένα μαγαζί του μεγέθους της Cookoovaya είναι ιδιαίτερα δύσκολο το επίπεδο της κουζίνας να κρατηθεί εκεί που πρέπει, ιδίως όταν η προσέλευση είναι εξαρχής τόσο μεγάλη, ώστε η κουζίνα και το σέρβις να μην έχουν προλάβει να δοκιμαστούν και να συντονιστούν.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο θα πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές για να εξακολουθήσει να έχει πελάτες με αξιώσεις - αν και σίγουρα μπορεί να επιβιώσει λόγω θέσης και μάρκετινγκ, προσελκύοντας όμως κυρίως τουρίστες και επισκέπτες της μίας φοράς. Εάν φιλοδοξούν, όμως, να γίνουν σημείο αναφοράς και να αποκτήσουν σταθερή πελατεία, χρειάζονται σοβαρότατες αλλαγές. Ας έχουν, επίσης, υπόψιν ότι η υπερβολική δημοσιότητα έχει και αρνητικές συνέπειες, μιας και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες.

Εγώ θα κάνω πολύ καιρό να ξαναπάω - δεν πρόκειται εύκολα να μπω στη διαδικασία της έγκαιρης κράτησης που πλέον απαιτείται για ένα εστιατόριο σαν την Cookoovaya και εν τέλει ο χρόνος μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιαν
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Πήγαμε στο μαγαζί παρέα 6 ατόμων μετά από κράτηση που είχαμε κάνει 5 μέρες πριν.

Το τραπέζι που μας βάλανε ήταν στην πίσω μεριά του μαγαζιού σε χώρο που δεν βλέπεις την εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα και με αρκετά περιορισμένο χώρο για 6 άτομα.

Παραγγείλαμε λαβράκι carpaccio και σαλάτα κουνουπίδι για πρώτα τα οποία ήταν ωραία πιάτα όχι όμως κάτι εντυπωσιακό.

Πήραμε 4 κυριώς από το οποία μόνο η ανοιχτή πιτα με τρούφα μανιτάρια με κρέμα ήταν πολύ καλό. Δυο πιάτα ήρθαν κρύα και δεν μπορώ να κάνω κριτική για τη γεύση.

Ο χώρος μέτριος.
Γενικά πολύ κατώτερο της φήμης του.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Φεβ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Το πιο πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο της Αθήνας! Μάλιστα! Πολλές προσδοκίες που κατέληξαν σε φιάσκο και θα προσπαθήσω να εξηγήσω τους λόγους.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο γίνεται πανικός. Βρίσκεται σε πολύ καλό και εμπορικό για τέτοιου είδους επιχειρήσεις στην Αθήνα και διαφημίστηκε σε υπερβολικό βαθμό κυρίως για το μεγάλο ατού του που είναι η σύμπραξη των έξη γνωστών σεφ! Πέντε επιτυχημένοι μάγειροι ένωσαν τις γνώσεις τους και τις ιδέες τους και προχώρησαν σε αυτό το εγχείρημα. Το καλό για αυτούς είναι ότι οι ΄Ελληνες είναι ανεκπαίδευτοι στο καλό φαγητό και μπορεί ο καθένας να πουλά οτιδήποτε αρκεί να το πλασάρει καλά! Η καλή διαφήμιση με τους υποτιθέμενους celebrities chefs, παραμερίζει την μετριότητα τους και μπορούν εύκολα να επιβάλλουν στους αδαείς κάθε είδους μπούρδα που τους έρχεται στο μυαλό.

Ο χώρος είναι τεράστιος και με αισθητική ταβέρνας. Λευκά κουφώματα από PVC σε μοντέρνο στυλ, συνδυάζονται με ένα ταβάνι από διάτρητο πεπιεσμένο χαρτί είτε κακοβαμμένο η επιμελώς ατημέλητο (! ). Οι τοίχοι θυμίζουν κλασσικό εστιατόριο της Αθήνας της δεκαετίας του '50, με καπλαμάδες και χρώματα σε αποχρώσεις του μπεζ (ψιλονεοκλασσικου τύπου) που δεν ξέρω πως συνδυάζονται με την μοντέρνα μαύρη και με ανοξείδωτα στοιχεία κάβα και τα λευκά κουφώματα.

Το πατάρι που φυτεύτηκε καταστρέφοντας έναν ήδη μεγάλο χώρο εστίασης ( εδώ παίζει ρόλο η απληστία, να χωρέσουν διακόσια και πλέον άτομα), είναι απίστευτα κακοφτιαγμένο και το κάτω ταβάνι του έχει επενδυθει με βαμμένες καλαμωτές που παραπέμπουν σε ψαροταβέρνα στη Λούτσα! Τα δε φωτιστικά (φαναράκια σε χρυσαφί χρώμα ), είναι απαράδεκτα! Την κατάσταση σώζει η ανοικτή κουζίνα που φαίνονται οι σεφ επί το έργον.

Και ερχόμαστε τώρα στο έργον. Κρασί χύμα εμφιαλωμένο Merlot με 12.50 ευρώ. Καλή η σκέψη, απαίσιο το κρασί που κάθε άλλο από Merlot είναι! Είναι κυριολεκτικά ένα πολύ κακό χύμα κρασί σε εμφιάλωση και τελικά είναι ακριβό γιατί αν το κοστολογήσεις με το κιλό, πληρώνεις 16.70 ευρώ. Ο κατάλογος είναι δραματικός. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από κύρια πιάτα και είσαι αναγκασμένος να παραγγείλεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα που είναι αταίριαστα. Κρεατόπιττα, σπανακόπιττα, τυρόπιττα, μεδούλι ( αλήθεια που το βρίσκουν το μεδούλι και ποιός το τρώει άραγε), λαχανοντολμάδες, καρπάτσιο από μπούτι μοσχου (έπρεπε να είναι φιλέτο ) με ρίζες που μύριζαν χωματίλα, ταρτάρ και διάφορα άλλα που δεν έχουν νόημα ύπαρξης σε ένα σύγχρονο και σχετικά ακριβό εστιατόριο. Πληρώνεις 50 - 70- ευρώ το άτομο, αφού παρακαλέσεις για τραπέζι αρκετές ημέρες πριν, (τόσο αφελείς και με νεοπλουτιστική συμπεριφορά άτομα είμαστε) για να φας σπανακόρυζο, κουνουπίδι και σαλάτα με πατζάρια.

Ένα πατζάρι κομμένο σε φέτες με ελάχιστο κατσικίσιο τυρί σε τιμή πραγματικής σαλάτας! Στα δε κύρια πιάτα, δεσποζει το fish and chips που είναι ο "ταπεινός" μπακαλιάρος με 20 ευρω το πιάτο! Η σφυρίδα, το φιλέτο Wellington είναι πολύ μέτρια και τα βρίσκεις παντού, σε πολύ φθηνότερα μαγαζιά. Τα δε γλυκά, είναι χάλια! Το προφιτερόλ πολύ μέτριο, η σοκολατίνα θυμίζει ζαχαροπλαστείο της δεκαετίας του '60 σε επαρχία και τίποτα δεν παραπέμπει σε κάτι που θα ικανοποιούσε και τον πιό απλό γευσιγνώστη.

Είναι εκπληκτικό πως όλοι αυτοί οι celebrities chefs κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μέτριο αισθητικά χώρο με μέτρια κουζίνα και να γίνεται πανικός!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Νοε
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον... αλλά επειδή συχνά συμβουλεύομαι διαφορες σελίδες και κριτικες προτού επισκεφθώ κάποιο εστιατόριο (γιατι οι ημέρες απαιτούν το να είμαστε πιο ψαγμένοι)! Πολλές φορές έχω ματαιώση επίσκεψη σε κάποιο καλό εστιατόριο επειδή διαβαζα τις κριτικές κ τα value for money. Τυχαία όμως, έπεσα σήμερα στο cookoovaya που έχει τύχει να επισκεφθώ 2φορές και απόρησα διαβάζοντας τις κριτικές"Γιατί τέτοια χολή, βρε παιδια;".....

Το Cookoovaya αν και η αληθεια ειναι οτι σαν χώρος δεν σου προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο απο άποψη ότι άλλα μαγαζιά του είδους του έχουν μία ιδιαίτερη θέα ή διακόσμηση, ενώ αυτό έχει πιο απλή κ αυστηρή διακόσμηση! Αλλά σε όλες τις άλλες κατηγορίες υπερέχει...! Οι τιμές για το είδος του είναι καθόλα λογικές(για τα δεδομένα οτι πας σε ενα καλο εστιατοριο κ οχι σε χασαποταβερνα)!!! Οι γεύσεις είναι προσεγμένες, μοναδικές και σε αντίθεση με άλλα δήθεν "gourmet" εστιατόριο δεν επαναλαμβάνει το menu του, όπως σε άλλα εστιατόριο που νομίζεις οτι έχουν βγαλει φωτοτυπία το menu κάποιου άλλου εστιατορίου.

Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και όχι αυστηρή, σε βοηθούν να παραγγείλεις και σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα από την πρωτη φορά!
Με λίγα λόγια αξίζει να επισκεφθείτε το Cookoovaya και όσο για το αν θα μεινετε ευχαριστημένη θ το καταλάβετε απο το πρώτο κιολας ορεκτικό!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια