Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

18 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πριν από λίγες μέρες συναντηθήκαμε με δύο καλούς παλιούς φίλους στα Ιλίσια για απογευματινό καφέ. Ο ένας από τους δύο, λάτρης της καλής ελληνικής κουζίνας, πρότεινε να συνεχίσουμε με δείπνο στο COOKOOVAYA, γνωστό και ως εστιατόριο των πέντε σεφ (Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής) που έχουν εμπιστευτεί έναν έκτο, τον Σπύρο Παυλίδη, να υλοποιεί τις γευστικές τους προτάσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην κριτική της και η αγαπητή PP_TINA, ένας πίνακας που απεικονίζει τους έξι σεφ δεσπόζει στην πλευρά του εστιατορίου που έχει είσοδο από την οδό Χατζηγιάννη Μέξη.

Για τον χώρο και την περιγραφή του φυσικά θα παραπέμψω στην αριστοτεχνική, λεπτομερή περιγραφή στην κριτική που έγραψε η PP_TINA. Υπάρχουν δύο είσοδοι, επί των οδών Χατζηγιάννη Μέξη και Βεντήρη, αντίστοιχα. Υπάρχουν τέσσερις διακριτοί χώροι: Ο εξωτερικός, από την πλευρά της Χατζηγιάννη Μέξη, ιδανικός για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, δύο εσωτερικοί, ο ένας με θέα στην ανοιχτή κουζίνα και το πατάρι. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τραπέζια είναι στρωμένα με πολύ καλής ποιότητας τραπεζομάντιλα και σερβίτσια. Μοναδικό "φάουλ" ότι σε μέρος του εσωτερικού χώρου επιτρέπεται το κάπνισμα...

Μόλις φτάσαμε, ρωτηθήκαμε από τον ευγενέστατο υπεύθυνο αν είχαμε κάνει κράτηση και μετά μας κατεύθυνε να διαλέξουμε ένα τραπέζι στον εσωτερικό χώρο, μια και τα "τραπεζάκια έξω" ήταν ασφυκτικά γεμάτα, κυρίως από τουρίστες με υψηλά βαλάντια που έμεναν στα ευρισκόμενα στην περιοχή πολυτελή ξενοδοχεία. Πράγματι διαλέξαμε ένα τραπέζι κοντά στην ανοιχτή τζαμαρία και αμέσως, ένας ευγενικός σερβιτόρος έφερε καταλόγους άνοιξε, χωρίς ερώτηση, ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και γέμισε τα ποτήρια μας. Ο κατάλογος είναι συνεκτικός, αλλάζει καθημερινά και χωρίζεται στις εξής πέντε κατηγορίες: σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνος, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα και γλυκά και παγωτά.

Μετά από σύντομη μελέτη παραγγείλαμε:
- Χωριάτικη σαλάτα με ξινοτύρι Κρήτης, κάπαρη και ελιές. Φρεσκοκομμένα και καλής ποιότητας λαχανικά, πολύ ιδιαίτερη γεύση το ξινοτύρι. Μας άρεσε πολύ.

- Μουσακάς: Σερβιρίστηκε ο γνωστός, παραδοσιακός ελληνικός μουσακάς σε μια άψογη εκτέλεση. Ο φίλος που παρήγγειλε το πιάτο, έμεινε ενθουσιασμένος.

- Μακαρόνια fusilli στα κάρβουνα, χτένι κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια, κρεμμυδάκι και παλαιωμένη γραβιέρα. Σερβίρεται σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ο φίλος που το διάλεξε, ικανοποιήθηκε πλήρως από τον γευστικό συνδυασμό.

- Κοιλιά τόνου με φασολάκια στα κάρβουνα, gazpacho ντομάτας και δροσερή σως γιαουρτιού. Αυτό το πιάτο παρήγγειλα και έμεινα ενθουσιασμένος, γιατί ο τόνος ήταν απόλυτα σωστά ψημένος και έδενε γευστικά με τα φασολάκια και την εξαιρετική σως γιαουρτιού.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή μας έφεραν εξαιρετικά νόστιμο φρέσκο χωριάτικο και μαύρο ψωμί δικής τους παραγωγής συνοδευόμενο από αγελαδινό βούτυρο Γαΐτανίδη και αυγοτάραχο Τρικαλινού, ένας πολύ προκλητικός και ενδιαφέρων γευστικός συνδυασμός.

Καθώς η ώρα είχε περάσει και ο ένας φίλος έπρεπε να επιστρέψει σπίτι του, δεν παραγγείλαμε γλυκό, παρότι εντυπωσιαστήκαμε από την όψη και μόνο της τάρτας αχλαδιού με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια.

Η εξυπηρέτηση ήταν τυπικά ευγενική και αρκετά γρήγορη. Οι σερβιτόροι είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένοι και μας εντυπωσίασε η ταχύτητα, με την οποία έστρωναν και ξέστρωναν σερβίτσια και μετακινούσαν τραπέζια, ανάλογα με τον αριθμό ατόμων που αποτελούσε κάθε παρέα.

Ως προς τις τιμές, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα οικονομικό εστιατόριο. Πληρώσαμε λίγο κάτω από 30 ευρώ το άτομο, θεωρώ πάντως ότι το value for money είναι σχετικά καλό, δεδομένων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, της ποιότητας της μαγειρικής, της εξυπηρέτησης και του χώρου. Σίγουρα, το value for money επιδέχεται σημαντικής βελτίωσης και η ιδέα ενός μενού προσφοράς θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτό. Να σημειώσω πάντως, ότι στον ιστότοπο του εστιατορίου αναγράφονται με ακρίβεια οι τιμές για όλα τα είδη, ώστε οι πελάτες να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Πληροφοριακά, το εστιατόριο λειτουργεί 13:00-01:00, έχει ως μότο το "Wise Cuisine" -
Σοφή κουζίνα, γιατί σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες "είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, της διαχείρισης των υλικών και του τρόπου λειτουργίας της κουζίνας. " Διαθέτει μια εξαιρετικά πλούσια λίστα κρασιών και το δικό τους κρασί που δημιουργείται ειδικά για την Cookoovaya από το οινοποιείο Γκιρλέμη σε τέσσερις ποικιλίες και σερβίρεται και ατομικά, σε ποτήρι.

Κλείνοντας την κριτική μου, θα συνόψιζα πως το εστιατόριο Cookoovaya προσφέρεται να το επισκεφτεί κάποιος σε ειδικές περιστάσεις. Άριστης ποιότητας φαγητό, πολύ καλή εξυπηρέτηση, όμορφος χώρος και σχετικά υψηλές τιμές (αλλά με καλό value for money) είναι το τετράπτυχο που περιγράφει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του.

01 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Επισκεφθήκαμε την Κουκουβάγια το προηγούμενο Σάββατο με το έτερον ήμισυ στις 7 το απόγευμα. Σημειωτέον ότι διαλέξαμε αυτήν την ώρα επειδή στις 9 είχαμε θέατρο εκεί κοντά, αλλά, όπως ενημερώθηκα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το μαγαζί την Πέμπτη, από τις 9μιση και μετά ήταν όλα κλειστά! Οπότε προσοχή όσοι θέλετε να πάτε, θέλει κράτηση οπωσδήποτε!

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, με την κουζίνα να είναι ανοιχτή και να βλέπεις τις λευκές ποδιές να δημιουργούν, ενώ το πιο ωραίο κομμάτι του χώρου είναι η τζαμαρία στην αντίθετη πλευρά από την κεντρική είσοδο του καταστήματος που βλέπει το Χιλτον.

Παραγγείλαμε δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί (4€ έκαστο), νερό εμφιαλωμένο,
μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας και γραβιέρα, το οποίο έμοιαζε με χιουνκιάρ μπεγεντί. Ήταν πολύ νόστιμο με έναν πουρέ όνειρο με έντονη τη καπνιστή γεύση της μελιτζάνας και το τυρί να δίνει την αλμυρότητα που πρέπει ( 21€),
μακαρόνια tortiglioni στα κάρβουνα με χτένι κοτόπουλου, σπανάκι, μανιτάρια και παλαιωμένη γραβιέρα (23,50€). Εδώ μπορείς να γκρινιάξεις για την τιμή αφού κανένα από τα υλικά δεν είναι ακριβό αλλά τουλάχιστον φέρνουν μεγάλη ποσότητα (ολόκληρο το πυρέξ).
Για το τέλος παραγγείλαμε μία τάρτα αχλάδι σε σφολιάτα με καραμέλα και παγωτό, η οποία ήταν πεντανόστιμη! Πολύ ωραία ψημένα τα αχλάδια και η καραμέλα έδενε καταπληκτικά με τη σφολιάτα και το φρούτο χωρίς να είναι λιγωτική (12,50€). Σύνολο με κουβέρ (διάφορα ψωμάκια ολικής, με χαρουπάλευρο κλπ, βούτυρο με αποξηραμένο αυγοτάραχο και ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας) = 72,00€, ήτοι 36,00€ ανά άτομο.

Το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό αλλά κάπως απόμακρο ταυτόχρονα. Μου έβγαλε ένα pretentious ύφος το οποίο πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το εν λόγω μαγαζί ενδείκνυται για επαγγελματικά dinners (ακόμη και Σαββατιάτικα είχε πολύ κουστούμι μέσα).

Η ετυμηγορία είναι ότι φάγαμε καλά, χορτάσαμε με τα παραπάνω πιάτα, αλλά δεν αισθανθήκαμε τη ζεστασιά που έχουμε συνηθίσει σε άλλα μαγαζιά λόγω του επιτηδευμένου ύφους του. Οι δε τιμές είναι λιγάκι τσιμπημένες για τα πιάτα που προσφέρει, δεδομένου ότι το πρώτο πιάτο το έχω φάει ως χιουνκιάρ μπεγεντί το ίδιο νόστιμο στη μισή τιμή σε μαγαζιά με ανατολίτικους μεζέδες και το δεύτερο πιάτο θα μπορούσε να το φτιάξει η κάθε νοικοκυρά. Θα ξαναπάμε, αλλά δεν είναι και η Νο1 επιλογή μας γιατί δεν έπιασε το απόλυτο.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Βρεθήκαμε 2 άτομα το Σάββατο 18-11-17 το μεσημέρι στην Cookoovaya.

Το αποφασίσαμε τελευταία στιγμή και δεν είχαμε κάνει κράτηση αλλά ίσως λόγω και του βροχερού καιρού βρήκαμε και εύκολα να παρκάρουμε αλλά και τραπέζι. Μας υποδέχτηκε η κοπέλα στη είσοδο όπου αφήσαμε τις ομπρέλες μας και με το που μπήκαμε μέσα μας χαιρέτησαν κάποιοι από τους chefs που κάθονταν χαλαροί στο bar στην είσοδο. Μας οδήγησαν στη μέσα αίθουσα σε ένα άνετο τραπέζι για 4 άτομα.

Ο χώρος μεγάλος, καλόγουστος και η μακρόστενη ανοιχτή κουζίνα εντυπωσιακή. Στην αρχή μας έφεραν 2 είδη ψωμιού, βούτυρο με αυγοτάραχο και εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια ήρθε άλλος σερβιτόρος για να μας πάρει παραγγελία και μας βοήθησε να διαλέξουμε καθώς ήταν η πρώτη μας επίσκεψη.

Δοκιμάσαμε για πρώτο πιάτο τη σαλάτα με τηγανητό κοτόπουλο, χούμους, καρότο και λάχανο (4/4) η οποία ήταν δροσερή, νόστιμη και χορταστική. Ένιωθες όλα τα υλικά να αναμειγνύονται πετυχημένα σε κάθε μπουκιά και το κοτόπουλο ήταν φανταστικό.

Για κυρίως πήραμε τα μοσχαρίσια μάγουλα με τον πουρέ μελιτζάνας (4/4) και το διάφραγμα με πουρέ μανιταριών και μαύρο ρύζι (3/4). Τα μάγουλα ήταν εξαιρετικά, έλιωναν στο στόμα και ο πουρές πεντανόστιμος.

Τα αρώματα και τα μυρωδικά θύμιζαν Κυρικάτικο οικογενειακό τραπέζι. Το διάφραγμα σωστά ψημένο, ο πουρές πραγματικά μανιταρένιος και ταίριαζε ωραία με το al dente μαύρο ρύζι. Και στα δυο πιάτα η ποσότητα ήταν ικανοποιητική (ώστε να χορτάσεις χωρίς να φουσκώσεις).

Για γλυκό ζητήσαμε κάτι ελαφρύ και ο σερβιτόρος μας πρότεινε το ψητό κυδώνι με παγωτό καϊμάκι και μπισκότο αμυγδάλου (3/4) το οποίο ήταν τόσο όσο για να μας γλυκάνει χωρίς να μας βαρύνει. Το δε καϊμάκι εξαιρετικό.

Με λίγα λόγια η εμπειρία μας ήταν πολύ θετική, μείναμε ευχαριστημένοι από τις γεύσεις και την άψογη εξυπηρέτηση και σκοπεύουμε να ξαναεπισκεφθούμε την Cookoovaya με την πρώτη ευκαιρία!

Ξέχασα να αναφέρω ότι για τα παραπάνω πληρώσαμε 78,50€ (χωρίς κρασί) εξ ου και το 3/4 στο VFM αλλά αξίζει να το επισκεφθεί κανείς έστω και μια φορά.

6 medium

27 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Κυριακή μεσημέρι, τέσσερα άτομα στα πλαίσια του Dine Athens, καθώς είχαμε ακούσει πολλά για το εν λόγω μαγαζί και, κυρίως, είναι δημιούργημα πέντε γνωστών σεφ, ένας εκ των οποίων, ο Νίκος Καραθάνος -του οποίου είμαστε φαν από την Χύτρα.

Ο χώρος πολύ όμορφος και καθίσαμε στο πίσω μέρος, το οποίο ήταν πολύ ομορφο και φωτεινό. Η υποδοχή προσωπικά δεν μου άρεσε, καθώς με το που έμπαινες ήταν μια κυρία με ένα τεφτέρι και ένα τυπικό χαμόγελο, η οποία μας υποδέχτηκε. Εν συνεχεία, σαν να ήταν σε ταβέρνα φώναζε στους σερβιτόρους να μας πανε στο τραπέζι μας. Πιστεύω ότι ένα καλό εστιατόριο πρέπει να έχει πιο διακριτικούς τρόπους υποδοχής.

Το τραπέζι ήταν ωραία στρωμένο και άνετο για τέσσερα άτομα. Το μενού ήταν προεπιλεγμένο και είχε καρπάτσιο τόνου με ραπανάκι και πορτοκάλι (3/4) και φακές με καπνιστή πέστροφα (3/4) για ορεκτικά, ζυμαρικά στο grill με χτένι κοτόπουλου, μανιτάρια και γραβιέρα (1/4) και αγριογούρονο στιφάδο με βερίκοκα και κρεμμύδια (2/4) για main και κυδώνι ψητό στον ξυλόφουρνο με παγωτό καϊμάκι και μπισκότο αμυγδάλου (2/4). Όλο το μενού είχε 30€ το άτομο.

Για το φαγητό:

Στην αρχή μας έφεραν 4 φέτες χαρουπόψωμου με καρύδια και ένα καρβελάκι ψωμί, μαζί με βούτυρο με αυγοτάραχο και λάδι. Τίποτα το ιδιαίτερο και το αυγοράταραχο -αν και του Τρικαλινού- δεν έδινε κάποια ένταση ή άρωμα.

Τα ορεκτικά ήταν και τα δυο αρκετά νόστιμα, αν και δεν ανέδυαν όλες τις γεύσεις όπως περίμενα. Για παράδειγμα, το πιάτο με τις φακές και την πέστροφα είχε γύρω γύρω μια σος από πορτοκάλι (;) η οποία δεν έδινε καμία ένταση στο πιάτο. Το πιάτο με το καρπάτσιο τόνου το βρήκαμε ανάλατο. Πολύ ωραίες ιδέες με καλά υλικά αλλά επίπεδες γεύσεις, χωρίς τις απαραίτητες εντάσεις.

Τα mains ήταν -κατ' εμέ- απαράδεκτα. Το μεν χοιρινό ήρθε σαν να είχε μαγειρευτεί την προηγούμενη και είχε ξαναζεσταθεί, ενώ το στήσιμο ήταν αστείο. Είχαν απομονώσει το μενταγιόν από το κόκκαλο και το είχαν κόψει σε φέτες. Είχαν αφήσει όμως το κόκκαλο στη μέση του πιάτου και από την μια ήταν η -εξαιρετικη! - σάλτσα με τα βερίκοκα και τα κρεμμυδάκια και από την άλλη το κρέας. Τι σκοπό είχε ένα κόκκαλο στην μέση, πραγματικά, δεν κατάλαβα! Το κρέας σαν κρέας ήταν ξερό και με αρκετό λίπος, η σάλτσα εξαιρετική, αλλά τα δυο δεν είχαν καμία σύνδεση μεταξύ τους!

Το ίδιο και με τα μακαρόνια βίδες. Έμοιζαν σαν ξαναζεσταμένα και χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους. Ήταν ένα πιάτο με μακαρόνια, 3-4 πολύ μικρά κομμάτια κοτόπουλο, 2-3 χοντρές φέτες μανιταριών και ελάχιστη γραβιέρα αραιά και που. Όλα αυτά ασύνδετα, χωρίς να ενώνονται κάπως μέσα στο πιάτο.

Το γλυκό ήταν καλό, αλλά πρέπει να ήταν φουλ στο σιρόπι. Υπερβολικά γλυκό για κυδώνι στο φούρνο, που συνοδευόταν με παγωτό καϊμάκι (πολύ καλό! ) και περιχυνόταν από ένα σιρόπι και λίγο πιπέρι. Πολύ ωραίο σαν σκέψη αλλά χοντροκομμένη εκτέλεση για να βγει -βεβιασμένα- πιο γλυκό και πιο όμορφα οπτικά (σίγουρα ήταν φουλ στην γρεναδίνη).

Για το service:

Πολύ ευγενικά τα παιδιά στο service, αλλά αυτό δεν ήταν service καλού εστιατορίου. Πιο πολύ θύμιζε ταβέρνα. Σερβιτόροι υπερβολικά οικείοι, να σημειώνουν τις παραγγελίες σε μπλοκάκι και να σου εξηγουν το πιάτο (το βούτυρο με το αυγοτάραχο) λέγοντας "αυτό το κιτρινάκι που είναι πάνω στο βούτυτο είναι αυγοτάραχο". Πιστεύω ότι το service σε καλά εστιατόρια πρέπει να είναι πιο διακρτικό και αποστασιοποιημένο.

Η γενική εμπειρία:

Απογοητεύτηκα γιατί περίμενα κάτι πολύ δυνατό και οι γεύσεις δεν ήταν άξιες των προσδοκιών μου. Τα του service δεν είναι το σημαντικό. Αυτό που μετράει είναι ότι όλα θύμιζαν δήθεν εστιατόριο και μάλιστα κακό. Έμοιαζαν να μην είναι φρέσκα ή μαγειρεμένα όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω αν έφταιγε ότι ήμασταν με το "φθηνό" μενού. Πάντως και πελάτες με a la carte παραπονέθηκαν για ποιότητα. Εμείς τουλάχιστον πληρώσαμε 136 ευρώ τα τέσσερα άτομα (πήραμε και ένα μπουκάλι κρασί). Αλλά και πάλι ήταν υπερτιμημένο και κακό, δυστυχώς, φαγητό. Χρειάζονται αλλαγές!