Loader

Περιγραφή

Σπιτικό φαγητό όπως της γιαγιάς.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

9 medium

23 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Λίγο μετά το καλοκαίρι περάσαμε τυχαία έξω από τη Nonna.
Μου άρεσε το στήσιμο και ο κόσμος και το "κράτησα", οπότε με την πρώτη ευκαιρία το δοκιμάσαμε.

Χώρος (3.5/4)
Είναι στα γούστα μου.
Μπορεί να χιπστερίζει λίγο, διαφορετικά μεταξύ τους τραπέζια και καρέκλες και το παλιό κλασσικό και λίγο φθαρμένο μωσαϊκό στο πάτωμα, αλλά σου βγάζει μια οικειότητα.

Εξυπηρέτηση (2.5/4)
Ευχάριστη, αλλά λίγο αργή στις αντιδράσεις (αν ζητούσες στο ενδιάμεσο κάτι extra την πάτησες).

Γεύση (2/4)
Οριακά 2/4, δεν πήραμε πολλά πράγματα οπότε δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη γνώμη.

Σούπα ημέρας (0/4) / 3.5€
Την ημέρα που πήγαμε είχε σούπα λαχανικών και η τιμή της την έκανε άκρως δελεαστική.
Στην ερώτηση αν είναι βαλουτέ μας είπαν ναι. Δεν ήταν.
Παρόλα αυτά είπα να δώσω μια ευκαιρία. Μέγα λάθος. Ήταν ένα χρωματιστό ζουμί με δείγμα από μανιτάρια, τελείως άνοστο και χωρίς δείγμα αλατοπίπερου. Όσο πιπέρι και αλάτι και αν συμπληρώσαμε δεν έφτιαξε.

Χούμους (4/4)
Από το μηδέν πήγαμε στο 4.
Άψογο και με ταχίνι ολικής.

Σαλάτα φακές με ρέγκα καπνιστή. (2.5/4)
Η σαλάτα μαυρομάτικα / ρέγκα του Μακάλο, έχει ανεβάσει τον πήχη πολλή ψηλά. Στο θεό.
Καλή ποσότητα, σωστά μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά ήταν στεγνή. Προσθέσαμε λάδι και ξύδι και βελτιώθηκε λίγο. Αν είχαν μια καλή και ελαφριά σως θα ήταν Super.

Ήπιαμε μισό κιλό ροζέ (μέτριο).

VFM
Δεν πήραμε πολλά και πληρώσαμε κοντά στα 20€. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Θα του δώσω μια ακόμη ευκαιρία.

17 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

To μαγαζί είναι τόσο όμορφο αισθητικά, λίγο βίνταντζ, λίγο σαν το σπίτι σου ή το σπίτι της γιαγιά σου. και το φαγητό πολύ νόστιμο όχι σαν της γιαγιάς αλλά σαν μια μοντέρνας μαμάς, καλές πρώτες ύλες και ευφάνταστοι συνδιασμοί υλικών. τα παιδιά πρόσχαροι και εξυπηρετικοί. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Να πάτε.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Γεννημένος και μεγαλωμένος σε ένα χωριατόσπιτο με άλλους τρεις μεγαλύτερους αδελφούς, με μία μάνα που μαγείρευε από το πρωί μέχρι το βράδυ με αγνά-φυσικά προϊόντα για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των γιών και του συζύγου της, εγώ δεν έμαθα ποτέ να μαγειρεύω. Είχα φάει τέτοιες νοστιμιές που όταν κατά την ενηλικίωση μου ανέβηκα στην Αθήνα, καμία βαρύτητα δεν έδωσα στην αναζήτηση του καλού φαγητού.

Ασχολήθηκα μονάχα με την ποίηση, τίποτα άλλο. Ότι κάνω, ότι ζω, αφετηρία και προορισμό έχει την ποίηση. Επίσης, πρέπει να πω ότι σιχαίνομαι την κριτική, ωστόσο, τρεις-τέσσερις φορές έχω γράψει κριτικά σημειώματα για ποιητικές συλλογές που πραγματικά θεωρώ αξιόλογες. Όμως, αυτό το σημείωμα δεν απευθύνεται σε κάποιο βιβλίο αλλά σε έναν χώρο φαγητού. (μαγαζί-εστιατόριο) που μου ερέθισε την αισθητική και την γεύση με την ίδια δύναμη που ερεθίζει την ψυχή μου η ποίηση.

Η «Νόνα», έτσι λέγεται το μαγαζί που κατά την ζακυνθινή ντοπιολαλιά σημαίνει «γιαγιά», είναι ένας χώρος δημιουργημένος από μία νεαρή γυναίκα που εναντιώθηκε στην λογική του «ετιματζίδικου» αλλά και του «καθιερωμένου». Πρόκειται για έναν χώρο που απευθύνεται σε ανθρώπους με ιδιαίτερα διατροφικά γούστα και ταυτόχρονα σε ανθρώπους με εξαιρετικά απλά γευστικά γούστα, αφού, το καλό φαγητό είναι πάντα καλό και αναγνωρίσιμο! Ιδιαίτερα και απλά συνάμα, όπως τα γούστα των ποιητών.

Το να έχει κανείς αισθητική στην γεύση, είναι πολιτισμός, όπως ακριβώς και να έχει κανείς αισθητική κρίση απέναντι στην ποίηση. Η Νόνα δεν ευαγγελίζεται την αυθεντία μιας τοπικής κουζίνας, έχει την δικιά της και εδώ αξίζει να πούμε ότι οι τιμές της απευθύνονται σε ανθρώπους, όπως απευθύνεται και η ποίηση. Χώρος απλός και λιτός, χώρος ελληνικός που επικρατεί το αγαπημένο χρώμα της Λιάνγκας. Έχουμε δηλαδή έναν χώρο που επιμελήθηκε η γυναίκα που τον εμπνεύστηκε και που ευθύνεται για την μαγειρική. Αισθητική και γεύση είναι αλληλένδετες.

Ένας τέτοιος χώρος για μένα λειτουργεί σαν αγκαλιά, αφού από την αισθητική και την διακόσμηση μέχρι την γευστική ικανοποίηση είναι εντελώς θηλυκός! Ακριβώς έτσι, σαν αγκαλιά λειτουργεί και η ποίηση, δίνοντας νόημα στις αισθήσεις μας. Δεν είμαι σίγουρος για το αν οι ποιητές έχουν επισκεφτεί την Νόνα, πάντως οι πελάτες που εγώ συνάντησα εκεί δείχνουν ιδιαίτερα ευαίσθητοι άνθρωποι και είμαι σίγουρος πως αναγνωρίζουν σε αυτό το μαγαζί την ποιότητα και την λεπτότητα που σε όλους τους τομείς επικρατεί.

Αν είχαμε τέτοιους χώρους και τέτοιες κουζίνες, αυτή η πόλη θα ήταν διαφορετική. Αν ο καθένας έκανε με τόση αγάπη την δουλειά του, όπως η Λιάνγκα, η ζωή όλων μας θα ήταν καλύτερη. Ναι, θα χαρακτήριζα την Νόνα ένα ποίημα και την Λιάνγκα μια ποιήτρια του καιρού μας. Τέλος, για μένα η Νόνα είναι το μαγαζί των ποιητών και όταν λέω ποιητές, εννοώ όλους τους καλλιτέχνες της ζωής.

Ζαχαρίας Στουφής

06 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Έχοντας πάει 3 φορές το τελευταίο τρίμηνο πανω κατω μπορώ να πω τα εξής:

1ον δεν είναι το πιο νόστιμο φαγητό της Αθήνας αλλά σε αντίθεση με άλλα τύπου σπιτικά φαγητά -γιατί ουσιαστικά αυτό προσφέρει, ποιος τρώει κάθε μέρα μουσακά σπίτι του;- είναι πολύ πιο ποιοτικό και χορταστικό. Παρόλα αυτά δεν είναι να λες και πότε θα ξαναπας.

2ον τα έπιπλα είναι όντως σαν της γιαγιάς. Αυτά όμως που είχε για πέταμα. Την τελευταία φορά καθησα σε ένα ετοιμόρροπο τραπέζι φοβόμουν να ακουμπησω τα χέρια μου πάνω του μην πέσει από το βάρος. Δεν είναι κακό να βάζεις όλα αυτά τα vintage έπιπλα μαζί, απλά φτιαξτα πρώτα, επισκεύασέ τα πριν βάλεις κόσμο να κάτσει! Είναι εν δυνάμει όμορφα αλλά δεν τα καταφέρνουν.

3ον εξυπηρέτηση. Εδώ έρχεται το συγκριτικό. Τρώω σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, fast food κλπ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Το σέρβις είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν μου δειχνουν καμία ζεστασιά στο συγκεκριμένο μαγαζί. Χωρίς να είναι αγενείς ή κάτι τέτοιο.. Μπορεί να είναι απλως όλοι άπειροι στην εξυπηρέτηση.

Συμπέρασμα: Εκει θα πας μονο για να φας και να φυγεις. Σερβίρεται αξιοπρεπέστατο φαγητό. Εμενα μου φαίνεται ότι λείπει πολλή ένταση στη γεύση αλλά άμα είσαι στο κέντρο και πείνας, και δε θες σουβλακι πας εκεί και με 10-15€ τρως ποιοτικό φαγητό. Το προτείνω ως καθαρό φαγητό.

5 medium

21 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Τρίτη απογευμα, με 3 φιλες μου στο κέντρο της Αθήνας, ψάχνουμε ένα μέρος να φάμε. Bρεθήκαμε μπροστά από το ΝΟΝΝΑ. Η αλήθεια είναι πως τα σχόλια στο askforfood μας είχαν αποθαρρύνει, αλλά ο χώρος μας άρεσε τόσο πολύ που είπαμε να το δοκιμάσουμε. Γενικά επικρατεί ενδιαφέρουσα ρετρό αισθητική, καθόλου επιτηδευμένη, με διαφορετικά τραπέζια και καρέκλες, πολύ φωτεινό, με μεγάλη τζαμαρία και φεγγίτη στην οροφή. Εμείς καθήσαμε σε ένα φερ-φορζε τραπέζι και παραγγείλαμε:

1/2 λίτρο βιολογικό κόκκινο κρασί (6 ευρώ), μας άρεσε πήραμε άλλο μισό.
μια σαλάτα ΝΟΝΝΑ, με σύκα, ωμό κολοκυθάκι, γραβιέρα, μέλι και μπαλσάμικο. πάρα πολύ νόστιμη (7ευρώ)

σούπα ημέρας λαχανικών, δε μου άρεσε, το τζιντζερ τα είχε καλύψει όλα (3,5ευρώ)

μπρουσκέτες με μους μπλε τυριού και καραμελωμένα κρεμμύδια οι οποίες ήταν πεντανόστιμες (5ευρώ)
τυροκαυτερή χειροποίητη με λιαστές ντομάτες και πιπεριά φλωρίνης, πολύ νόστιμη αλλά όχι και τόσο καυτερή (3ευρώ)

χοιρινό με μέλι, μπαλσάμικο και ντοματίνια όπου θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο πιάτο, συνοδεόταν με πατάτες φούρνου (7,5 ευρώ)

πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς, αδιάφορο πιάτο (6ευρώ)
κοτόπουλο με πέστο βασιλικού, έλειπε λίγο αλάτι, πολύ νόστιμο (7ευρώ)

Burger λαχανικών για την vegetarian της παρέας η οποία ενθουσιάστηκε με το πόσες επιλογές πιάτων είχε. Δεν το δοκίμασα, της άρεσε πολύ (6,5 ευρώ)

Η κοπέλα που μας εξυπηρέτησε ήταν πολύ ευγενική και μας κέρασε και κρασί.
Συνολικά, πολύ θετική εμπειρία.