Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

7 medium

19 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Καταπληκτικό φαλάφελ, σε τέλειες τιμές και σε κλασσικό χώρο (προσεγμένο και ωραίο) για Εξάρχεια. Οι άνθρωποι φιλικότατοι.

Έχω δοκιμάσει το φαλάφελ σε πίτα αρκετές φορές, το οποίο υπάρχει σε δύο εκδοχές: καυτερή (όντως) και μη. Είτε κάτσαμε εκεί, είτε το πήραμε για έξω, το ετοίμασαν γρήγορα όσο κόσμο και να είχε. Είναι σε αραβική πίτα, με λαχανικά και σως με ταχίνι. Τα πάντα μέσα μου φάνηκαν φρέσκα, σε νορμάλ ποσότητες (το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λεπτή αραβική πίτα, και ένα άτομο, αν πεινάει, μπορεί να φάει και δεύτερη) χωρίς να πέφτουν καθόλου βαριά στο στομάχι και με εξαιρετική γεύση. Εύκολα μπορεί να συμβεί το φαλάφελ να είναι βαρύ αν δεν τηγανίζεται σωστά ή αν τηγανίζεται σε κακό λάδι ή η σως με ταχίνι να σε φουσκώνει αν γίνεται κατάχρησή της. Κανένα από αυτά τα δύο δεν μου έχει συμβεί στο συγκεκριμένο. Μάλιστα, επειδή το έχω πάρει πολλές φορές, μπορώ να πω ότι είναι πολύ συνεπής στη γεύση (χωρίς σκαμπανεβάσματα. ) και στην ποιότητα.
Εμείς είμαστε 2 άτομα και συνήθως χορταίνουμε με 3 φαλάφελ (1.5 ο καθένας). Από άποψη τιμής, δεν το συζητάω, καταπληκτικό value for money.

Προσωπική γνώμη: αν έφτιαχνε και την δική του πίτα, θα πήγαινε σε άλλο επίπεδο το τυλιχτό φαλάφελ του. Ακόμα κι έτσι όμως είναι για μένα το καλύτερο που έχω φάει στην Αθήνα, λόγω του συνδυασμού ποιότητας των υλικών και γεύσης.
Για τα υπόλοιπα πιάτα, 1-2 φορές έχω πάρει κρέας και ρύζι τα οποία ήταν καλής ποιότητας και καλά μαγειρεμένα σε πολύ χορταστική μερίδα. Από γεύση συνηθισμένη. Το κρασί του (το χύμα) επίσης καλό.

19 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ένας -πρωτίστως- φίλος πριν από μερικά χρόνια με δίδαξε μια μεγάλη αλήθεια. Όταν θες να υπερασπιστείς κάτι ή κάποιον [και κυρίως όταν προ(σ)βλέπεις ότι αυτό θα τραβήξει σε χρόνο σαν διαδικασία] πρέπει να δημιουργήσεις έναν ζωτικό μύθο. Έναν πυρήνα αφήγησης (η λέξη "αλήθεια" στα ελληνικά θα μπορούσε να λέγεται και "μνημοσύνη" καθώς έχει σχέση με αυτό που ξέρουμε-θυμόμαστε όχι με την πραγματικότητα) που θα έλκει τις λεπτομέρειες και θα τις εξαλείφει. Όπως η μαύρη τρύπα έλκει και καταπίνει την ύλη. Αυτό ισχύει στην πολιτική, στην οικονομία, στη νομική, στην διαφήμιση, στον γάμο, στην κουζίνα κοκ. Το τι ζωτικό μύθος έχεις επιλέξει να επικοινωνείς προς τα έξω είναι σημαντικό.

Η FOLIA λοιπόν είναι ένα μικρομεζεδοπωλείο. Ένας Τζερεμές που αντί να αναφέρεται στην Κρήτη αναφέρεται στο Αφγανιστάν. Ολίγον τι από καφενείο, ολίγον τι από μεζεδοπωλείο (χωρίς όμως και να παίρνει θέση τι είναι). Ευχάριστα χρώματα και ζωγραφιές στους τοίχους. Μικροσκοπικός χώρος που έχει όμως μια γλύκα. Κι ένα θέμα με τον εξαερισμό επίσης (το έχω το ψώνιο ακόμα και στο πιο cult μέρος να μπορεί να κάτσει ένας ασθματικός χωρίς να πάθει κρίση ή χωρίς να πας καρφί για πλύσιμο -μαζί με τα ρούχα- μετά). Να το πω διαφορετικά: στην Αθήνα μόνο στα Εξάρχεια ή και οριακά Ζωγράφου/Ιλίσια θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο μαγαζί. Εκεί που οι νέοι (στην ψυχή) μπορούν να στηρίξουν μέτριο φαγητό λόγω συγκεκριμένων ζωτικών μύθων. Αλλού υπάρχουν βέβαια άλλοι ζωτικοί μύθοι αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Το φαλάφελ του, λοιπόν, διότι περί αυτού πρόκειται, είναι μέτριο. Καθαρό γευστικά. Καθόλου λιπαρό. Σχεδόν στεγνό. Ευχάριστα καυτερό. Από τους καλλίτερους φαλαφελορεβυδοθοκεφτέδες, από τις πιο τζούφιες γεμίσεις. Λίγο σαλατικούλι κι όξω από την πόρτα. Αν είχε χούμους ήταν ίσα που. Λίγο γενικά. 1,80 €. Αξίζει να πας με ένα φίλο που κάνει δίαιτα ή με κάποιον λιτοδίαιτο ή κάτι τέτοιο. Ακόμα και σαν μεζεδάκι καφενείου να το δεις παρα(δεν)είναι.

Κατά Γεωργίου πολύ μαλλί κι από κλοκλό τίποτα. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Καλός ο ζωτικός μύθος -κι εμένα μου αρέσουν πολλών ειδών και αναγνωρίζω και την σημαντικότητά τους- αλλά καλό είναι ένα μαγαζί που πουλάει φαγητό να έχει καλό φαγητό (η πιο δίκαιη βαθμολογία θα ήταν 2,5/4, στο σχολείο θα ήτανε του 12-13).

Έκπτωση μέχρι 10%
Etable

Ανδρέα Μεταξά 9-11, Εξάρχεια

210 3803840

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ