ΨΑΡΟΥΛΗΣ

Ψαροταβέρνες

  Ξενοφώντος 22, Γλυφαδα [Χάρτης]
  211 0134100, 211 2169800

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Αισίως, για τη σεζόν 2015-2016, φτάνω στο τέλος της δικής μου γαστρονομικής περιπλάνησης, με μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη στον ΨΑΡΟΥΛΗ.

Αυτή τη φορά, πριν αναχωρήσουμε για τη θάλασσα, είχαμε κάνει πολύ καλό homework και ‘’χωροταξικά’’ η επιλογή του ΨΑΡΟΥΛΗ μας βόλευε ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι το concept, του ιδιαίτερα σπάνιου για τα Ελληνικά δεδομένα, ιχθυοπωλείου και ψαροταβέρνας στην συσκευασία του ενός, μου κίνησε την περιέργεια. Δεν λέω είναι λίγες οι κριτικές, όμως είναι ισορροπημένες ανάμεσα σε μεγάλα και μικρότερα ονόματα του site και σχεδόν όλες με ξεκάθαρη ‘’ψήφο εμπιστοσύνης’’ προς την επιχείρηση.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, ώρα 18:00, άτομα 2, χωρίς κράτηση.

Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ βρίσκεται πλησίον του golf, σε μια απόμερη περιοχή της Γλυφάδας, όχι και τόσο επαγγελματικά ανεπτυγμένη. Αυτό έχει και τα καλά του, διότι θα βρείτε πολύ εύκολα να παρκάρετε σχεδόν πάνω στην μικρή πλατεία και θα απολαύσετε το φαγητό σας απαλλαγμένοι από την βαβούρα του κέντρου της Γλυφάδας. Τα πλην της υπόθεσης, είναι ότι αν δεν ξέρετε την περιοχή, τότε το GPS ή το Google maps είναι μονόδρομος.

Ο εσωτερικός χώρος είναι κατανεμημένος σε 2 τμήματα. Στα αριστερά το ψαράδικο μαζί με την ψησταριά και στα δεξιά το μικρό τμήμα του εστιατορίου με ένα μικρό παταράκι, απλά αξιοπρεπές και συμπαθητικό. Αν κρίνω από τα σημάδια που είδα έξω στο πεζοδρόμιο, για τον χειμώνα πρέπει να υπάρχει και κάποια στεγασμένη ‘’επέκταση’’ με κουφώματα, για την κάλυψη των αναγκών. Ο εξωτερικός χώρος, είναι στην ουσία το πλούσιο πεζοδρόμιο της πλατείας, με την γνωστή νεοελληνική πρακτική της ‘’κατάληψης’’ του. Αν δεν με γελάει η μνήμη μου μέτρησα καμιά 10ριά τραπέζια, τα περισσότερα από αυτά ήταν 6άρια και 8άρια (πιθανόν reserved) για μεγάλες παρέες. Επειδή τα πιστεύω μου δεν μου επιτρέπουν να αξιολογώ τις πλάκες του πεζοδρομίου ως χώρο εστίασης, θα σταθώ αποκλειστικά στον εσωτερικό χώρο και νομίζω ότι οι 2 ντοματούλες είναι μια τίμια βαθμολογία. Το δυνατό χαρτί, όπως καταλαβαίνετε, είναι το ψαράδικο με την πλούσια ποικιλία ψαροθαλασσινών, το οποίο και αρχικά θα αποσπάσει την προσοχή σας. Αφού βολευτείτε και καθίσετε, θα σας προτρέψουν να το δείτε από κοντά, προκειμένου να επιλέξετε οι ίδιοι το γεύμα σας.

Η εξυπηρέτηση κινείται σύμφωνα με το προφίλ του χώρου. Είναι ευγενική, φιλότιμη, ίσως λίγο ‘’ερασιτεχνική’’ (με την καλή έννοια) και δείχνει οργανωμένη, με σαφή διαχωρισμό στα πόστα εργασίας. Ένας στο ψαράδικο βοηθάει τους πελάτες στην επιλογή, άλλος ασχολείται με τον καθαρισμό-προετοιμασία των ψαριών, άλλος στην ψησταριά (μπορεί ταυτόχρονα και στο τηγάνι) και ένας σε ρόλο σερβιτόρου. Διέκρινα αρμονική συνεργασία σε όλα τα πόστα, ο καθένας φάνηκε να ξέρει την δουλειά του. Λαθάκια υπήρξαν, κυρίως από την μεριά του σερβιτόρου, ο οποίος δεν αφαίρεσε από τον λογαριασμό το εμφιαλωμένο νερό που του γυρίσαμε πίσω και (αρχικά) δεν μας επέτρεψε να καθίσουμε σε ένα 4άρι τραπέζι, για να είμαστε λίγο πιο άνετα. Στο μαγαζί βρισκόμασταν εμείς και άλλες 3 παρέες, οι επόμενες κρατήσεις ήταν για τις 21:00, οπότε μας έμεινε μια εύλογη απορία. Όμως στην πορεία, όταν άρχισαν να συσσωρεύονται τα πιάτα, αντιλήφθηκε το αρχικό του λάθος, μας ζήτησε συγνώμη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά κάποιο τρόπο επανόρθωσε, ενώνοντας το διπλανό τραπέζι. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας, εκτελέσθηκε γενική και ιδιαίτερα λεπτομερή καθαριότητα του εσωτερικού χώρου, γεγονός που μόνο ως θετικό μπορώ να το εκλάβω. Πριν την αποχώρησή μας μια κυρία μας ρώτησε αν έχουμε ξαναέρθει, πως μας φάνηκε το φαγητό, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας αποχαιρέτησε λέγοντας χαρακτηριστικά, ‘’εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όταν ο πελάτης αναχωρεί, να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι τα ψάρια που έφαγε ήταν φρέσκα’’.

Η κάρτα του menu είναι πολύ απλή, ότι ημέρας έχει ο πάγκος του ψαράδικου και από εκεί και πέρα σαλάτες, ορεκτικά και νομίζω, χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, ότι πρέπει να παίζουν και λίγα πιάτα τύπου ριζότο, κριθαρότο και αστακο/γαριδομακαρονάδες. Από ψαροθαλασσινά, τουλάχιστον την ώρα της δικής μας επίσκεψης, υπήρχε μεγάλη ποικιλία, μικρό και μεγάλο ψάρι, απλό και premium, θαλασσινά και λίγα οστρακοειδή.

Στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν τα παρακάτω εκλεκτά πιάτα:

-Άφθονο φρυγανισμένο ψωμάκι, μαζί με ένα συμπαθητικό ντιπάκι ταραμοσαλάτας, έναντι 0,80€ το άτομο.

-Σαλάτα χόρτα, σωστά βρασμένα, καλής ποιότητας και ποσότητας στα 5€.

-Εξαιρετικές τηγανητές πατατούλες, έφθασαν ζεστές-καυτές, μας έκαψαν τη γλώσσα, στα 3,50€. Θα συμφωνήσω με την αγαπητή φίλη boux, ότι πράγματι έδειχναν πολύ κοντά στην Γαλλική τεχνοτροπία.

-Γαύρος τηγανητός, εξαιρετικά εκτελεσμένος και στραγγισμένος, έτσι ώστε να απολαμβάνεις αυτό το μικρό γευστικό ψαράκι και όχι το λάδι στο οποίο τηγανίσθηκε. Μερίδα αρκετά πλούσια στα 6€.

-Ψητές σαρδέλες, επίσης στα 6€. Ως γεύση, ποιότητα και ψήσιμο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήταν εξαιρετικές, αφήνοντας μια ιδιαίτερη ‘’καπνιστή’’ νότα, αποτέλεσμα ίσως και της καλής ποιότητας κάρβουνου που χρησιμοποιείται.

-Μισό κιλό εξαιρετικές κουτσομούρες, λογικά τιμολογημένες στα 22€. Δεν μου αρέσουν αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί, τους βρίσκω λίγο υπερβολικούς, αλλά εδώ θα την κάνω την εξαίρεση. Μύριζα και γευόμουν θάλασσα, είχα καιρό να νοιώσω κάτι παρόμοιο σε ψαροταβέρνα. Κρατσανιστές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα, ένα πιάτο που γευστικά ‘’τα έσπαγε’’.

-Μισό κιλό χύμα άσπρο κρασί στα 4€, θα μπορούσα άνετα να το χαρακτηρίσω γευστικά αξιοπρεπές, ενδιαφέρον, ίσως και λίγο σπιρτόζικο.

-Ένα εμφιαλωμένο νερό που ποτέ δεν το ήπιαμε γιατί το επιστρέψαμε, στο 1,50€. Νύχτωνε όταν πληρώναμε, δεν έβλεπα καλά την απόδειξη και τελικά το εντόπισα στο σπίτι. Εκτιμώ ότι η χρέωση έγινε από αφηρημάδα και όχι από πρόθεση.

-Κέρασμα στο τέλος μια πιατέλα καρπούζι, ότι ακριβώς χρειαζόμασταν για να αλλάξουμε γεύση.

Check please
Με απόδειξη συραμμένη με το δελτίο παραγγελίας στα 49,60€, τα οποία κρίνονται ως πολύ λογικά, για το μέγεθος της παραγγελίας, την τοποθεσία και το στυλ του εστιατορίου.

Κατέληξα ότι:
Το έχω μνημονεύσει και παλιότερα, είμαι σίγουρος ότι οι παλιοσειρές του site το θυμούνται. Άξιοι προσοχής και συγχαρητηρίων, δεν είναι μόνο οι πρωτοκλασάτοι χρήστες του site, αλλά όλοι όσοι (ανεξαρτήτως πλήθους σκουφιών), έχουν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο και εποικοδομητικό σε αυτή τη διαδικτυακή κοινότητα. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στην φίλη diony, που ξετρύπωσε και πρώτη ενέταξε στην βάση δεδομένων του ask4food αυτό το διαμαντάκι. Εύγε diony!!

Στις μέρες μας η βενζίνη και το κόστος των μετακινήσεων, μπορεί να είναι λίγο απαγορευτικά, αλλά ναι θα συμφωνήσω με τον professor fratello, ότι ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ αξίζει το slow travel από μακριά και γιατί όχι, να γίνει ένα ακόμα άξιο ‘’τέκνο’’ του ask4food. Παραβλέψτε τον μικρό και βασικό χώρο και εστιάστε στα φρεσκότατα εδέσματα. Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ μπορεί να βρίσκεται ‘’στην άκρη’’ της Γλυφάδας, απαλλαγμένος πλήρως από τις δηθενιές της περιοχής, αλλά την ίδια στιγμή βάζει γκολ στο ‘’κέντρο’’ της φρεσκάδας και της απόλαυσης.

Tip: Στην rush hour μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση. Ειδάλλως σας βλέπω να τρώτε το ψαράκι σας στα παγκάκια της παρακείμενης παιδικής χαράς!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Νοε
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επισκεφθήκαμε τον Ψαρούλη Σάββατο, νωρίς το απόγευμα, δύο άτομα.
Βρίσκεται κοντά στο γκολφ της Γλυφάδας, σε ήσυχη περιοχή. Εύκολη η πρόσβαση, εύκολη και η στάθμευση.
Ο χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Υπάρχει μικρός εσωτερικός χώρος και εξωτερικός στεγασμένος.
Με το που καθίσαμε ήρθε εμφιαλωμένο νερό και ψωμί με ντιπ ταραμοσαλάτα. Κατάλογο ζητήσαμε να μας φέρουν. Ο κατάλογος είναι σχετικά περιορισμένος, δεν αναγράφει τα ψάρια και τις τιμές τους.
Παραγγείλαμε μια σαλάτα βραστά λαχανικά, μια μερίδα σαρδέλες, κριθαρότο θαλασσινών και μισό κιλό λευκό κρασί. Οι μερίδες ηταν χορταστικές. Οι σαρδέλες δεν ήταν ζουμερές- η αλήθεια είναι οτι προσφέρθηκαν να μας φέρουν άλλες. Το κριθαρότο εύγευστο αλλά καθυστέρησε αρκετά να σερβιριστεί. Σύμφωνα με τον κατάλογο, το κριθαρότο κοστίζει 12 ευρώ. Ο σερβιτόρος μας είπε οτι μπορεί να γίνει με γάμπαρη ή ψιλή γαρίδα. Προτιμήσαμε τη γάμπαρη. Στον λογαριασμό χρεώθηκε 24 ευρώ. Η αιτιολογία ήταν οτι 12 ευρώ κοστίζει με θαλασσινά (ψιλή γαρίδα, καλαμαράκι, μύδια), ενώ η γάμπαρη ζυγίζεται και κοστίζει επιπλέον. Αυτό δεν μας το διευκρίνισε ο σερβιτορος. Εμείς μια μερίδα κριθαρότο παραγγείλαμε, με βάση τον κατάλογο. Στο τέλος υπάρχει κέρασμα πορτοκαλόπιτα- πολύ καλή. Τελικά, πληρώσαμε 32 ευρώ, αφού αναγνώρισαν το λάθος τους στο θέμα του κριθαρότου.
Σε γενικές γραμμές, ο Ψαρούλης είναι μια ικανοποιητική επιλογή, το προσωπικό είναι ευγενικό αλλά ο κατάλογος θα πρέπει να συμπληρωθεί για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μια Κυριακή που ένοιωθα να α) βράζει το αίμα β) χρειάζομαι άμεσα διοχέτευση ενέργειας γ) έχω μαζεμένες τύψεις για την επί εβδομάδας απουσία από το γυμναστήριο αποφάσισα να πάρω το τραμ, και να τρέξω/περπατήσω τα 10χλμ Φάληρο -Γλυφάδα με στόχο το κάψιμο θερμίδων που μετά θα αναπλήρωνα με ψαροφαγία.

Κάπου στον Αγ. Κοσμά ήρθε και μία φίλη και πηγαίναμε μαζί. Φθάνοντας Γλυφάδα, που να πάμε αναρωτηθήκαμε; Εδώ το ask4food έδωσε λύση, και ο Ψαρούλης ήταν η πρώτη επιλογή μας. Οι περιγραφές περί συγκερασμού των εννοιών ψαράδικο και ψαροταβέρνα των εκλεκτών χρηστών που προηγήθηκαν μας έπεισαν αμέσως. Οπότε περπατήσαμε λίγο ακόμα, φεύγοντας από το κέντρο με κατεύθυνση προς τη Βουλιαγμένης, για να το βρούμε. Με την πρώτη όμως δεν βρήκαμε να καθίσουμε -φίσκα το μαγαζί, ο σερβιτόρος υπονόησε να μην ελπίζουμε, με ένα δύσκαμπτο υφάκι όχι και τόσο συμπαθές. Φύγαμε, αλλά και στο διπλανό τσιπουράδικο η κατάσταση ήταν παρόμοια, οπότε εμείς, επίμονες, ξαναγυρίσαμε στον Ψαρούλη, γιατί αυτά που είχαμε δει να κυκλοφορούν όταν μπήκαμε μας άρεσαν. Μας άρεσε και το ανάλαφρο του χώρου, με τα ανοιχτά χρώματα τοίχων και επίπλων, την αίσθηση καθαριότητας και την έλλειψη δυσάρεστων οσμών όπως κάπνα, τηγανίλα κλπ. Πάντως Σαββατοκύριακο νομίζω ότι καλό είναι να τηλεφωνεί κανείς εγκαίρως για κράτηση.

Και ναι, σε λίγο ελευθερώθηκε τραπέζι και καθίσαμε, ενώ είχαμε αρχίσει να έχουμε παραισθήσεις από την πείνα. Τα μπαρμπουνάκια –μπαρμπουνάρες απέναντι, στη βιτρίνα-ψυγείο του ιχθυοπωλείου, ακτινοβολούσαν και μας καλούσαν. Δίπλα τους είδαμε ξιφία, μπακαλιαράκια και καλαμάρια. Υποθέτω πως, επειδή είχε περάσει η ώρα και το μαγαζί είχε φουλ κόσμο, τα περισσότερα είδη θα είχαν τελειώσει.

Παραγγείλαμε 4 μεγαλούτσικα μπαρμπούνια, μια μερίδα καλαμάρι φρέσκο τηγανητό, χόρτα ραδίκια και τηγανητές πατάτες. Ηπιαμε ένα τσίπουρο από την Αλεξανδρούπολη, Χατζόπουλος, άνευ γλυκάνισου, μας άρεσε, δεν το είχαμε ξαναδοκιμάσει. Στα του φαγητού τώρα: εξαιρετικά όλα. Τα γνωρίζει ο Ψαρούλης του τηγανιού τα τερτίπια, τόσο στο άψογα τηγανισμένο μπαρμπούνι και καλαμάρι, όσο και στην πατάτα, αυτό δεν το περίμενα, τόσο καλή πατάτα σχεδόν γαλλικής σχολής μέσα σε ψαράδικο. Και μπράβο τους λοιπόν.

Χαλαρώσαμε, άρχισε να χαλαρώνει και το μαγαζί, να φεύγει ο πολύς ο κόσμος, χαλάρωσε κι ο σερβιτόρος που μας ζήτησε και συγγνώμη αν ήταν λίγο απότομος πριν, και μας έφερε και γλυκάκι (κορμό σοκολάτα και πορτοκαλόπιττα) κέρασμα.
Τα €52 που πληρώσαμε τα θεωρώ λογικότατα. Είναι τελικά ο Ψαρούλης, μια διαφορετική περίπτωση για καλή ψαροφαγία χωρίς ανελέητη έφοδο στην τσέπη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πρωτότυπο όνομα, πρωτότυπο μαγαζί. Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ υλοποιεί την έκφραση «από την παραγωγή στην κατανάλωση» κατά τον καλύτερο τρόπο.

Η πρωτοτυπία του πράγματος έγκειται στο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια χασαποταβέρνα δίπλα σ’ ένα χασάπικο που ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο, κάτι αρκετά συνηθισμένο, ιδίως σε χωριά, αλλά με μια ψαροταβέρνα δίπλα σ’ ένα ψαράδικο, κάτι που στην απόλυτη μορφή του, δηλαδή ψαροκάικο + ψαράδικο + ψαροταβέρνα, εγώ προσωπικά έχω συναντήσει μόνο στη Σαμοθράκη (αδελφοί Χαρανά).

Τέλος πάντων, ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ (στην ταμπέλα πάνω από την είσοδο είδα ζωγραφισμένο ένα γλυκύτατο γάτο, τον οποίο όμως δεν πέτυχα να κυκλοφορεί ούτε μέσα ούτε έξω από το μαγαζί) σας περιμένει στο ήσυχο κομμάτι της Γλυφάδας, στα δεξιά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της εκκλησίτσας του Αγίου Νικολάου. Η λογική προσέγγιση είναι από αυτή την πλευρά, αν προτιμήσετε την παραλιακή, θα ταλαιπωρηθείτε μέχρι να βρείτε διέξοδο προς τα πάνω. Όπως και να ‘χει, το παρκάρισμα είναι, για Γλυφάδα, σκανδαλωδώς εύκολο (3 στα 10).

Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ βρίσκεται στο ισόγειο ενός άχρωμου και άοσμου κτίσματος. Ο χώρος είναι χωρισμένος στα δύο, τα δύο μέρη επικοινωνούν. Αριστερά το ιχθυοπωλείο με την κλασσική μαρμάρινη προθήκη, τον πάγκο όπου ζυγίζονται και καθαρίζονται τα ψάρια, και στο βάθος κουζίνα και τουαλέτες. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η παντελής απουσία ενοχλητικών μυρουδιών (ψαρίλα, τηγανίλα κτλ. ).

Γενικά ο χώρος δείχνει και είναι πολύ καθαρός, μολονότι δεν έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για το στήσιμο. Τα τραπέζια όσο πιο απλά γίνεται (μεταλλικά πόδια και ξύλινη επιφάνεια), τα καθίσματα το ίδιο (το γνωστό κόντρα πλακέ που πολλοί θα θυμούνται από τη σχολική τους ηλικία, με ελαφρά κλίση προς τα πίσω, που τα κάνει κάπως άβολα). Οι τοίχοι σε τόνο γαλάζιο διακοσμημένοι με λίγες, καλόγουστες θαλασσογραφίες.

Επειδή πρόκειται για μάλλον μικρό μαγαζί, καλά θα κάνετε τις μέρες και ώρες αιχμής να κλείσετε τραπέζι. Αν θέλετε και εφόσον προλάβετε, μπορείτε να ζητήσετε το μοναχικό τραπέζι στο παταράκι. Υπάρχουν και λίγα τραπέζια έξω, τα οποία βέβαια, όταν ο καιρός το επιτρέπει, αυξάνονται. Πελατεία αυτή που φαντάζεστε: μπόλικες παρέες από -ήντα και πάνω και οικογένειες. Υποδοχή με χαμόγελο, κρύο νερό σε μπουκάλι, καλαθάκι με ψωμί φρυγανισμένο και ο κατάλογος στο χέρι, γιατί εκτός από φρέσκο ψάρι υπάρχουν και αρκετοί ψαρομεζέδες, τα πάντα χειροποίητα.

Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ είναι υπόθεση τεσσάρων ανθρώπων: του ιδιοκτήτη, που θα σας ξεναγήσει στον πάγκο με τα ψάρια, που έρχονται από Αίγινα και Σίφνο, και θα σας βοηθήσει να διαλέξετε, του βοηθού που ετοιμάζει ακούραστος ότι επιλέξετε για τηγάνι ή ψήσιμο, της κυρίας που ετοιμάζει τα υπόλοιπα και ενός νεαρού που σερβίρει όλα τα τραπέζια. Ομολογώ ότι δεν πρόσεξα αν υπάρχει και ψήστης, πάντως όποιος κι αν έχει αυτό το καθήκον ξέρει τη δουλειά του τέλεια.

Η ιδέα, όπως έχει προαναφερθεί από τους φίλους που έβαλαν τον ΨΑΡΟΥΛΗ στο χάρτη του ask4food, εξαιρετικά απλή: Διαλέγετε από τον πάγκο ό, τι τραβά η όρεξή σας και, όσο αυτά ετοιμάζονται με μια μικρή προσαύξηση στην τιμή πώλησης, ξεκινάτε με τα υπόλοιπα. Παραδείγματος χάρη με τυροκαυτερή ή ταραμοσαλάτα (3 €) μαστόρικη και μια απλή κλασσική σαλάτα (φρέσκια, βραστή, χωριάτικη ή χόρτα). Το κλου της ιστορίας είναι βέβαια τα ψαρικά.

Θα βρείτε από ροφό, τσιπούρες (ιχθυοτροφείου, 8 €), φαγκριά, μπαρμπούνια (30 €) και μπακαλιάρο (23 €) μέχρι γαρίδες, καραβίδες, χταπόδι, καλαμάρι και διάφορα όστρακα (μύδια, αχιβάδες και τα συναφή). Γενικά το μεγάλο ψάρι έχει σουξέ, όμως αν πετύχετε θραψαλάκι, μην το παραλείψετε, εξαιρετικός μεζές στο τηγάνι. Το καλό είναι πως μπορείτε, ακόμα κι αν είστε μικρή παρέα, να πάρετε πολλές μικρές ποσότητες και να γεμίσετε το τραπέζι με διαφόρων ειδών καλούδια, χωρίς να ξοδευτείτε.

Για ένα βασιλικό γεύμα, που σας συνιστώ να συνοδεύσετε με το εξαιρετικό σαντορινιό χύμα του μαγαζιού, θα δαπανήσετε γύρω στα 30 € το άτομο. Απόδειξη κανονικότατα. Στο τέλος κέρασμα πορτοκαλόπιτα ή ραβανί, θεσπέσια και τα δύο. Εντάσσω λοιπόν τον ΨΑΡΟΥΛΗ ασυζητητί στην κατηγορία των δύο, ίσως και τριών αστέρων, αξίζει να κάνετε το δρόμο μέχρι εδώ χωρίς δεύτερη κουβέντα, ακόμα κι αν μένετε μακριά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιουν
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Γεύση έβαλα 3 διότι εγώ την γεύση την τοποθετώ ανάλογα και με τα υπόλοιπα (αυτό που λέμε σχέση τιμής-ποιότητας) και θα πρέπει να ξέρεις τι σου υπόσχεται ένα μαγαζί, αν το τηρεί και να εκτιμάς την προσπάθεια κάποιου στην συγκεκριμένη περίπτωση νέου που κάνει την προσπάθεια να έχει επιχείρηση το 2016 στην Ελλάδα...

Καταρχήν οι μερίδες του είναι πραγματικά μεγάλες και ο κατάλογος είναι σύντομος και με αυτά που λες απαραίτητα.. ψωμάκια περασμένα για λίγο από την σχάρα μαζί με ντιπάκι ταραμοσαλάτας, εμείς πήραμε 2 σαλάτες μια χωριάτικη και μια πράσινη πολύ ωραίες δροσερές και μου άρεσε που τις έφεραν σκέτες μαζί με όλα τα παρελκόμενα τους ξεχωριστά (αλατοπίπερα, λάδι, ξύδι, ρίγανη, λεμόνι) να τα βάλει ο καθένας με τα γούστα του, ταραμοσαλάτα πολύ καλή επίσης, γαύρο μαρινάτο απλά καλούτσικος, κυδώνια(τα οποία δεν ήταν καθόλου καλά τον φωνάξαμε του το είπαμε και με πολύ ωραίο τρόπο το δέχτηκε μας ζήτησε συγνώμη πήρε το πιάτο και φυσικά μας είπε ότι θα αφαιρεθούν από τον λογαριασμό μας ok δεν είμαστε και ψείρες αυτό μπορεί να συμβεί και σε εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών άλλωστε το θέμα όμως είναι η αντιμετώπιση), συνεχίζω μία σαρδέλες(φυσικά σχάρας και εννοείτε όχι φιλεταρισμένες όπως συνηθίζεται αλλά νοστιμότατες και ωραία ψημένες και πραγματικά πλούσιες σε ποσότητα), καλαμάρι ψητό επίσης πολύ ωραίο, γαρίδες ψητές υπέροχες και μία γλώσσα που την ζητήσαμε ψητή και ήταν όνειρο και ως προς την φρεσκάδα και ως προς το ψήσημο του μάστορα.. Επομένως γευστικά μείναμε ικανοποιημένοι και χορασμένοι!!

Εξυπηρέτηση ταχύτατη μεν άλλα φανερά άπειρη καθώς ας πούμε αφού μας έφεραν ότι παραγγείλαμε στο τέλος τέλος ήρθαν οι σαρδέλες μετά από κανά 2 επισημάνσεις στο παιδί που μας εξυπηρετούσε(ήταν φανερό ότι είχαν ξεχαστεί) και σίγουρα αν ήμασταν λίγο πιο απαιτητικοί νομίζω θα του λέγαμε άστο μεγάλε κάποια άλλη φορά τώρα φάτες εσύ.. Για την ιστορία στο τέλος με τον λογαριασμο μας έφεραν και λικέρ μαστίχα!

Χώρος εντάξει το γράφει και η ταμπέλα Ιχθυοπωλείο μην περιμένετε τίποτα που θα σας μείνει αξέχαστο, σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά της Γλυφάδας παρκάρεις σχεδόν απ' έξω, άνετα τραπεζάκια έξω στο μεγάλο πεζοδρόμιο με την απαραίτητη απόσταση τα τραπέζια μεταξύ τους, τουαλέτες και εσωτερικό πεντακάθαρο όλα μια χαρά!
value for money το λες αν σκεφτείς ότι όλα ήταν γενναιόδωρα σε ποσότητα, ότι φας το έχεις διαλέξει εσύ από τον πάγκο της ημέρας, φρεσκότατα και ο λογαριασμός στο σύνολο 69,10 €

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Φεβ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Κατ'αρχάς πριν ξεκινήσω να γράψω την κριτική μου θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου αυτούς που ανέδειξαν αυτό το μικρό ψαρομάγαζο στα νότια προάστια για να έχουμε γνώση κι εμείς που βρισκόμαστε μακριά....

Έτσι λοιπόν με αφορμή μια βόλτα με το αγόρι μου στην περιοχή της Γλυφάδας και αφού προηγήθηκε μια γρήγορη αναζήτηση στο ask4food, ο δρόμος μας έβγαλε στον ''Ψαρούλη''....!!!

Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Γλυφάδας σχετικά κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, γεγονός που καθιστά το παρκάρισμα αρκετά εύκολο... Για τα δεδομένα της Γλυφάδας, για να είμαι ακριβής, στην κυριολεξία πανεύκολο....!!!

Η επίσκεψη μας έγινε καθημερινή μεσημέρι και στο κατάστημα βρισκόταν άλλη μια παρέα μόνο, οπότε τραπεζάκι βρήκαμε εύκολα και η εξυπηρέτηση που έγινε από έναν νεαρό ήταν αρκετά ικανοποιητική...

Σαν χώρος τώρα είναι αρκετά απλός και καθαρός, σίγουρα δεν ενδείκνυται για ειδικές ρομαντικές βραδιές κτλπ, αλλά εντάξει σίγουρα ενδείκνυται για καλό και φρέσκο ψαράκι....

Τα τραπεζοκαθίσματα τα περισσότερα είναι όπως έχουν περιγραφεί και από τους προηγούμενους χρήστες, λίγο άβολα δηλαδή και σαν να βρίσκεσαι σε σχολική αίθουσα.... Δεν θα επεκταθώ άλλο στα του χώρου, θα αναφέρω μόνο πως χωρίζεται σε 2 τμήματα και ευτυχώς δεν υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές από τα ψαρόνερα.... Το τονίζω αυτό κυρίως γιατί μια επίσκεψη σε ένα μαγαζί αντίστοιχου τύπου στην Λυκόβρυση ήταν άκρως απογοητευτική....!!!!

Στα ψαρικά του είχε αρκετά μεγάλη ποικιλία καθώς ο μαρμάρινος πάγκος περιελάμβανε μπαρμπούνια, φαγκριά, σκορπίνες, τσιπούρες ιχθυοτροφείου, γλώσσες, σφυρίδες, φέτες σφυρίδα και ίσως κάτι ακόμα που μου διαφεύγει..... Εμείς τελικά επιλέξαμε μία γλώσσα στα 750γρ ψητή κατόπιν προτροπής του αγοριού μου, η οποία ήταν Γαλλική(προς τιμήν του ο ιδιοκτήτης μας το ανέφερε)η οποία ήταν εν τέλει πεντανόστιμη...!!!!

Από ότι ξέρω οι Γαλλικές γλώσσες και συγκεκριμένα αυτές που είναι στην θάλασσα του Ντόβερ θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο, αυτός ήταν και ο λόγος της επιλογής μας εξάλλου....!!! Είναι γενικά και η περίοδος αναπαραγωγής αυτή και έχουν και αυγά, που ψημένα ήταν ένα όνειρο.....!!!

Επιπρόσθετα πήραμε περίπου 350γρ γαρίδα φρέσκια Γάμπαρη τηγανητή που ήταν πεντανόστιμη και πολύ σωστά τηγανισμένη...

Μία μερίδα χταπόδι ψητό που ήταν σχετικά καλό αν και λίγο στη μερίδα...

Μία σαλάτα χωριάτικη αρκετά μεγάλη μερίδα η οποία ήρθε ξεφλουδισμένη...

Μία τυροκαυτερή η οποία δεν μας άρεσε καθόλου και δεν την φάγαμε... Τα τυριά δεν είχαν τριφτεί καθόλου, ίσως και το γιαούρτι να μην ήταν το ενδεδειγμένο, κάτι έφταιγε πάντως καθώς και η εικόνα του πιάτου, αλλά και η γεύση του ήταν πολύ μέτρια....

Για ποτό δοκιμάσαμε το λευκό χύμα κρασί του, το οποίο αν και δεν μας ενθουσίασε ήταν σχετικά καλό...

Στην αρχή μας ήρθε κανατούλα με νεράκι μαζί με ψημένο ψωμάκι και ένα μπωλάκι με ταραμοσαλάτα η οποία ήταν αρκετά καλή...

Για κέρασμα στο τέλος μας έφεραν πορτοκαλόπιτα και κορμό σοκολάτας τα οποία ήταν αρκετά καλά....

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν μας ήρθε λογαριασμός στα 72 ευρώ....!!! Δεν τα θεωρώ σίγουρα πολλά αλλά δεν τα θεωρώ και λίγα.... Θα μου πεις στην Γλυφάδα είσαι, εντάξει ικανοποιητικά θα έλεγα....
Δεν κατάλαβα ακριβώς ποια είναι η έξτρα χρέωση για το τηγάνισμα και το ψήσιμο και σε αντίθεση με τους προηγούμενους χρήστες που έγραψαν κριτική εμείς δεν είδαμε τιμές πάνω στα ψάρια.... Επειδή γενικά φάγαμε καλά και ψιλοντραπήκαμε δεν ρωτήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο χρέωσης....

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη για όσους προτιμούν το ψαράκι σε λογικές τιμές, πλησιάζει και η Σαρακοστή σιγά σιγά....!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Μιά πολύ καλή ιδέα, που οι πηγές μου λένε ότι είναι Τούρκικης προέλευσης, είχαμε ανακαλύψει πριν χρόνια στην Ρόδο.

Συνδυασμός Ψαράδικου δηλ. ιχθυοπωλείου, με εστίαση των ψαριών με λίγα συνοδευτικά. Το "Ψάρια του Αιγαίου " στην Ρόδο κάνει χρυσές δουλειές, έχοντας πλέον και υποκατάστημα στην τουριστική αγορά, όπου οι Ρώσοι κυρίως πελάτες αφήνουν το φαγητό του all inclusive και εξαφανίζουν καβούρια, αστακούς, φαγκριά και τσιπούρες.

Οι Ροδίτες δουλεύουν την ταβέρνα self-service και για τα ψητά έχεις τον νου σου στην ανοιχτή ψησταριά. Δεν υπάρχει καμιά χρέωση για τα ψηστικά.
Υπάρχει και στην Λυκόβρυση τέτοιου στυλ μαγαζί, αλλά κάτι οι κριτικές εδώ, κάτι τα συσσωρευμένα τζιπ που είναι συνεχώς παρκαρισμένα σε όλη την πρόσοψη δεν με έχουν αφήσει να το επισκεφτώ ακόμα.

Ο Ψαρούλης δεν πουλάει όμως καμιά δηθενιά παρότι Γλυφαδιώτης.
Μετά από αυτή την εισαγωγή καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόσθεσα το μαγαζί στην wish list, και προγραμμάτισα άμεση επίσκεψη.
Φυσικά αξίζει η εύφημη μνεία στην diony που ανέβασε το μαγαζί, γιατί εγώ σαν ορκισμένος Βόρειος, σιγά μην έπαιρνα χαμπάρι.

Ο " Ψαρούλης " είναι ένα μικρό αντίγραφο του Ροδίτη, με το δικό του ύφος βέβαια.
Φτάνεις πολύ εύκολα κατεβαίνοντας της Λ. Βουλιαγμένης μετά το φανάρι του Γκόλφ δεξιά. Η πλ. Ξενοφώντος θα φανεί μετά από 5 ή 6 στενά.
Πανεύκολο το πάρκινγκ.

Αυτά τα project θέλουν μεγάλους χώρους, για να έχεις άνεση.
Εδώ το μαγαζί είναι μικρό, και αυτό ταλαιπωρεί και κουζίνα και σερβιτόρο.
Μπαίνεις από το ψαράδικο, όπου ο χώρος είναι πεντακάθαρος, βλέπεις τα ψάρια με τις τιμές τους ανά κιλό. Οι επιλογές πάρα πολλές, φαγκριά, λούτσοι, μπαρμπούνια, τσιπούρες, σολομό κ. α.

Επιλέξαμε λόγω νηστείας μόνο θαλασσινά. Ότι και να διαλέξεις στο ψήνουν με μιά μικρή επιβάρυνση στην τιμή κιλού.
Πήραμε μισό κιλό γαρίδες για τηγάνι, δυό μεσαίες σουπιές για σχάρα, και καλαμάρια για τηγάνι. Το χταπόδι που διαλέξαμε είπαμε να βγεί μιά μερίδα.
Αφού ζυγίστηκαν όλα, οδηγήθηκαν για καθάρισμα και εμείς ανοίξαμε την τζαμένια μεσόπορτα όπου κάτσαμε σ´ ένα καλοφτιαγμένο, με ζωντανά χρώματα, χώρο με 6 ή 7 τραπέζια.

Εμείς που είμασταν 10 άτομα είχαμε πιάσει το μισό μαγαζί.
Ο συμπαθητικός ιδιοκτήτης τρέχει το ψαράδικο, που δουλεύει και με άλλους πελάτες που αγοράζουν και φεύγουν.
Στο φαγάδικο τώρα εκτός της κουζίνας, υπήρχε μόνο ένας πρόθυμος νεαρός για να σερβίρει όλο το μαγαζί, που τα κατάφερε αρκετά καλά.
Όσο οι επιλογές μας ψήνονται, διαλέξαμε από πιάτα ημέρας, ένα κριθαρότο γαρίδας και μιά σουπιές με σπανάκι. Δεν ενθουσιάστηκα και αργήσανε κιόλας.

Στην αρχή είχαν προηγηθεί ψωμάκι φρυγανισμένο, δύο ταραμοσαλάτες σπιτικές με κρεμμύδι, δυό πατάτες τηγανιτές, νορμάλ, και δυό σαλάτες χόρτα άγρια και μπρόκολο κουνουπίδι, μια χαρά.
Από το τηγάνι του είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και λιγότερο από την ψητή σουπιά.
Όμως τα ψάρια που κυκλοφορούσαν έδειχναν λαχταριστά.
Τα νερά ρέουν άφθονα σε δικές τους μποτίλιες. Ήπιαμε 1 1/2 λίτρο λευκό κρασί, πολύ καλό, δυό μπυράκια Fisher και τέσσερα αναψυκτικά.

Δεν πήραμε λίγα, αλλά δεν έμεινε τίποτα. Μας κεράσανε και γλυκό του κουταλιού καρότο.
Ο λογαριασμός μας ήρθε στα ρηχά. 123,50€.
Ας μην κάνω συγκρίσεις για το ποσό, που θα θέλαμε αλλού.
Καταλήγοντας μαγαζί που αξίζει τα χιλιόμετρα αν σου μυρίσει ψάρι. Ο χώρος όμως δεν σου εξασφαλίζει ότι θα κάτσεις να το ευχαριστηθείς.
Μακάρι να πιάσει και να επιλέξουν έναν πιό άνετο και μεγάλο χώρο.
Από τα μαγαζιά που προτοτυπούν και γι' αυτό χρειάζονται στην Αθήνα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Απρ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πήγαμε στο "Ψαρούλη" αφού διαβάσαμε τις κριτικές στο ask4food.

Ο Ψαρούλης προσφέρει καλό φαγητό και εμπειρία.

Οταν ο πελάτης κάθεται στο τραπέζι διαπιστώνει ότι βρίσκεται είτε στο βυθό της θάλασσας είτε σε ένα ενυδρείο, γιατί οι τοίχοι είναι βαμμένοι ανοιχτό τυρκουάζ με ζωγραφιστά ψάρια που κολυμπούν πάνω απο το κεφάλι σου και ένα χοντρό πλοκάμι, ευτυχώς αρκετά ψηλότερα απο εσένα, να καραδοκεί. Απο παιδί με μάγευε ο βυθός, με μιά μάσκα ψαχούλευα τα βραχάκια και τις αμμούδες, παίζοντας με τα ψάρια που πλησίαζαν ή μαζεύοντας άδειες αχιβάδες. Μου άρεσε που βγήκε αυτή η ανάμνηση με την είσοδό μας, στο μαγαζί.

Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι άλλη μία εμπειρία αν είσαι ψηλός ή μετρίου αναστήματος. Κάθισα στη καρέκλα και κάπως βούλιαξα, φοβήθηκα ότι θα χτύπαγαν τα γόνατά μου στο πάτωμα γιατί ήταν πολύ χαμηλή για μένα, ευτυχώς ήταν και το τραπέζι χαμηλό. Η παρέα μου που είναι μετρίου αναστήματος καταχάρηκε με τις σχολικές καρέκλες, επιτέλους όλοι γίναμε του ιδίου ύψους!!! Εβαλα το παλτό μου πίσω απο το κάθισμα, όμως σερνόταν στο πάτωμα, καλό θα ήταν το εστιατόριο να είχε ένα καλόγερο να κρεμούν οι πελάτες τα πανωφόρια τους.

Επι της ουσίας τώρα, Μάμ!
Πήγα δίπλα στο ψαράδικο που δεν μύριζε ψαρίλα, για να διαλέξω το κυρίως πιάτο, πήρα ένα μπακαλιάρο που θα γινόταν ψητός. Ηρθε μετά στο τραπέζι μας ο ευγενικός σερβιτόρος μας πρότεινε κάποια πράγματα και παραγγείλαμε, 1+1 καραφάκια κρασί λευκό, ζοχούς (καλοί), κριθαρωτό με γαρίδες, το ψητό ψάρι και λουκουμάδες στο τέλος. Μας έφερε κατ' αρχήν ένα μπωλάκι με πολύ καλή χειροποίητη ταραμοσαλάτα η οποία έγινε αιτία να φάμε όλο το ψωμί (κακό γιατί ήταν προ φαγητού) και να παραγγείλουμε μετά κι άλλο. Το κριθαράκι ήταν λίγο μαλακό αλλά όχι λασπωμένο, οι γαρίδες ήταν καθαρισμένες αρκετά μεγάλες, νόστιμες και είχαν γεύση θάλασσας.

Αυτό το τελευταίο φέρνει μία χαρωπή ανάμνηση, καλοκαίρι με το μπαμπά μου που ψάρευε απο χόμπυ, να τυλίγουμε το παραγάδι και παράλληλα να ψήνουμε γαρίδες, σε αυτοσχέδια σχάρα, τόσο ώστε να διατηρούν το άρωμα τους, χωρίς να χάνουν τη σφριγηλότητά τους. Ο ψήστης του Ψαρούλη είναι θεός και γι' αυτό! Ο μπακαλιάρος ήταν ολόφρεσκος, τον ξεκοκκαλίσαμε αργά, ήταν σκέτη απόλαυση. Μετά ήρθε μία πιατελα με φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες σε σιρόπι με κανελλίτσα. Είχαμε φάει πολύ +το ψωμί, πέσαμε και στους λουκουμάδες και σκάσαμε. Πληρώσαμε 40 ευρώ.

Βγαίνοντας βλέπουμε ένα stand τύπου μαυροπίνακα να γράφει "Ψαρόσουπα 8 ευρώ". "Εμείς γιατί δεν πήραμε ψαρόσουπα; " ρώτησα τη παρέα μου. " Ούτε το κατάλογο με τους μεζέδες είδαμε ", απάντησε εκείνος. Χμμμμ! Την άλλη φορά που θα πάμε θα επιμείνουμε να δοκιμάσουμε και τα άλλα..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Μαι
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επίσκεψη μέσα στον Μάιο, μεσοβδόμαδα. Ο χώρος είναι, όπως περιγράφεται ήδη από... συναδέλφους, είναι μια αξιοπρεπής ταβέρνα που εφάπτεται με ένα ιχθυοπωλείο.

Παραγγελία: 600 γρ. Φαγκρί(2/4), για τη φρεσκάδα. Το ψάρι (ουρά) φιλεταρίστηκε άριστα, αλλά ψήθηκε πολύ, με αποτέλεσμα η πολύ καλή πρώτη ύλη, να πάει στράφι.

600 γρ. Μπαρμπούνια(3/4). Πολύ καλό ψήσιμο, πολύ φρέσκο ψάρι.
Μύδια αχνιστά(3/4). Έντονη θαλασσινή και... μύδινη γεύση. Δεν την υπερκάλυπτε η διακριτική και ίσως λίγη σάλτσα.

Σαλάτα πράσινη με τομάτα(3/4). Ξεφλουδισμένη τομάτα με διάφορες πρασινάδες (αφού δεν είχε χόρτα). Καθαρή, δροσερή, ελαφριά.

Κεράστηκε ταραμοσαλάτα στην αρχή (3/4), γαύρος μαρινάτος στην πορεία(4/4) και λουκουμάδες στο τέλος. Προσφέρθηκε και καφές, αλλά είχαμε αρχίσει και νιώθαμε υποχρέωση με τόσα κεράσματα.

Η εξυπηρέτηση ήταν άριστη όσο με αφορά(4/4), αν και σε άλλους στην παρέα φάνηκε υπερβολικά επίσημη.

Απόδειξη παραδόθηκε και το λάθος που έγινε με την τιμολόγηση του ψαριού το θεωρώ πράγματι λάθος και όχι ηθελημένο(€20 επιπλέον στο φαγκρί).

Για όλα τα παραπάνω, μαζί με ένα καραφάκι ούζο(τυποποιημένο) πληρώσαμε €68.
Η τιμή για όσα πήραμε και την ποιότητα, για εμένα κρίνεται άριστη(3/4 λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών).

Κλείνοντας είναι μια τίμια ψαροταβέρνα την οποία θα πρότεινα και στην οποία πιθανότατα θα ξαναπάω, προκειμένου να δώσω κι άλλη μια ευκαιρία στον ψήστη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Απρ
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Στον Ψαρούλη, εχω πάει περισσότερο απο 1 φορά και δεν με απογοήτευσε.

Ο ευρηματικός συνδιασμός Ιχθυοπωλείου με μικρό χώρο εστίασης φαίνεται να λειτουργεί ικανοποιητικά προς οφελος του πελάτη και θέλω να πιστεύω και των ιδιοκτητών.

Η θέση είναι πολύ καλή στην Οδό Ξενοφώντος, Γλυφάδα. Ησυχος δρόμος, παιδική χαρά δίπλα, σχετικά εύκολο το παρκάρισμα.

Ο χώρος μινιμαλιστικός και τώρα που μπαίνουμε στίς ζέστες, στο μεγάλο πεζοδρόμιο είναι ευχάριστα και λιτά. (λέω λιτά, διότι τα καθίσματα έιναι όμοια με αυτά που είχαμε στό Γυμνάσιο απο κόντρα πλακέ, αλλά σωστά ανατομικά)

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή και με τον καιρό θα γίνει καλύτερη.

Η ποιότητα των ψαρικών που γευτήκαμε ήταν άριστη. Φρέσκα, καλοτηγανισμένα/καλοψημένα. Δεν πήραμε κάτι ακριβό και οφείλω να ομολογήσω οτι παντα ο λογαριασμός ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

Το λευκό κρασί που δοκιμάσαμε, είναι ίσως το μόνο σημειο που απαιτεί βελτίωση.
Γιά τα δικά μου κριτήρια, θα το προτιμούσα περισσότερο crispy και θα ήθελα να είχα δυνατότητα επιλογών. (Πάντα απο ασκό αλλά με αρετή και τόλμη).

Συνοπτικά, αν θέλει κάποιος να γευτεί ψαρικά, χωρίς να πληρώσει "θέα θάλασσα", σ' ένα ήσυχο περιβάλλον, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.