VINO ETCETERA

Μεζεδοπωλεία

  Ειρηνης 3, Αργυρουπολη [Χάρτης]
  6983133617

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Σάββατο 6.00 μ.μ - 01.00 π.μ (η κουζίνα κλείνει στις 11.45) Κυριακή 2.30 μ.μ - 11.00 μ.μ Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Προσεγμένες επιλογές κρασιού απο τον ελληνικό αμπελώνα, αποστάγματα και μπύρες μικρών παραγωγών, χειροποίητοι σπιτικοί μεζέδες καθώς και προϊόντα από όλες γωνιές της Ελλάδας που τα συνοδεύουν άψογα.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Απρ
19
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Στη ζωή πρέπει να δίνεις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες πριν κρίνεις ΚΑΙ φυσικά να βλέπεις με τα μάτια σου και να ακούς με τα αυτιά σου. Πόσοι και πόσοι δεν έχουμε κρίνει κάποιον μόνο από τα λεγόμενα κάποιου άλλου;Πόσοι εμπιστευόμαστε κάποιον χωρίς να αναλύουμε όλα τα δεδομένα του παρελθόντος;Δεν θέλω να το παίξω Ρομπέν των Δασών σε αυτή την κριτική για το Vino Etcetera αλλά η αμφιβολία μου πριν την πρώτη επίσκεψη έγινε συμπάθεια, μετά τη δεύτερη επίσκεψη η συμπάθεια έγινε εμπιστοσύνη και με την τρίτη επίσκεψη ήρθε απλώς η επιβεβαίωση! Επιβεβαίωση πως αυτό το μαγαζάκι έχει κάτι να προσφέρει στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας!

Όπως έχω γράψει στην πρώτη κριτική μου, το Vino δεν το είδα με καθόλου καλό μάτι. Πήρε την ευκαιρία του όμως και έχει παραμείνει στην συνείδηση μου ως αξιοπρεπέστατο μαγαζί. Δεν κρύβω επίσης πως χάρηκα ιδιαίτερα όταν με έβγαλε ασπροπρόσωπο στον πολύ καλό φίλο Φρατέλο, όπως και στην Παναγιώτα με τη Βάσω!

Επίσκεψη 8/4/2017 μετά από αγώνες βόλευ στην περιοχή. Ώρα 22.30 και καθώς περάσαμε απ'έξω είδαμε πως το μαγαζί ήταν γεμάτο. Μικρό μεν αλλά γεμάτο! Και καθώς μπήκαμε μέσα ήταν ελέυθερο το καλύτερο τραπέζι, σα να μας περίμενε! Εννοείται πως το καβατζώσαμε!

Η ομάδα που το δουλεύει είναι οικογενειακή, νομίζω πατέρας με γιο και άλλη μια κυρία που βοηθάει στην κουζίνα. Η μαμά ίσως;Και τους δίνω συγχαρητήρια! Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά "αναγκάζομαι"! Όταν σου λένε αμέσως ότι ίσως καθυστερήσουν τα πιάτα, δεν θέλουν να σε κοροϊδεύσουν για να σου πάρουν 20 ή 30 ευρώ. Δείχνουν ειλικρίνεια. Όταν σου λένε 3 και 4 φορές συγνώμη για την καθυστέρηση, εμένα μου δείχνουν πως έχουν μεράκι γι'αυτό που κάνουν.

Δεν θα πω περισσότερα. Μέχρι και ο μάγειρας (μπαμπάς) βγήκε από την κουζίνα για να μας απολογηθεί αλλά... τελικά δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση! Αγαπούν αυτό που κάνουν και τους βγαίνει. Έχουν τη σωστή επιχειρηματική νοοτροπία και σίγουρα έχουν κερδίσει πελάτες!

Σαν χώρος όπως σας ανέφερα είναι μικρούλης, με 5-6 τραπέζια μέσα σε πολύ καλές αποστάσεις για να χαλαρώσεις με την παρέα σου. Δεν βάζουν ένα τραπέζι ακόμα με σκοπό το κέρδος. Έξω τον χειμώνα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα, όμως υπάρχουν σόμπες και πιστεύω πως σιγα σιγά όλο και κάτι θα κάνουν και θα διαμορφώσουν τον χώρο τους. Για το καλοκαίρι εννοείται δαγκωτό έξω! Πάντως ότι έχουν κάνει, το κάνουν με μεγάλη φροντίδα. Δείτε τα πιάτα που σερβίρουν τα φαγητά και θα καταλάβετε. Συγκρίνετε και τις τιμές και θα ηρεμήσετε! Πρόκειται για το ιδανικό στέκι της γειτονιάς με τιμές ταβέρνας και εξυπηρέτηση ανεπιτήδευτη σε ανοιχτή κουζίνα παρακαλώ!

Ο κατάλογος είναι μαζεμένος με αρκετές αλλά όχι υπερβολικές επιλογές, χωρίς θαλασσινές επιλογές αν θυμάμαι καλά. Έχουν καλές επιλογές και στο πιώμα, σε ικανοποιούν εύκολα και νόστιμα.

Εμείς 2 άτομα παραγγείλαμε:

- Ντακάκια με σουρωτή μυζήθρα Χανίων στα 4.3 ευρώ. Φρέσκα και σε πλούσια γεύση, η φίλη μου ικανοποιήθηκε πλήρως. Μάλιστα μου είπε πως τα παξιμάδια είναι Τσατσαρωνάκη. Ικανοποιητική ποσότητα τυριού και τομάτας. Θα τη βάλω όμως να δοκιμάσει και της Αθηνάς για να συγκρίνει!

- Ψητό τυρί Ρούμελης με τσάτνευ φράουλας στα 5 ευρώ. Όσο και να φας δεν σταματάς. Έχουν ακόμα 3-4 είδη τυριών αλλά αυτό μου έκανε περισσότερο κλικ και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Φάτε το όμως ζεστό. Το τσάτνευ κολλώδες αλλά όχι πετιμέζι, μια μικρή ποσότητα σε κάθε μπουκιά είναι αρκετή. Νοστιμότατο.

- Πατάτες τηγανητές με ρίγανη στα 3.7 ευρώ. Τραγανές και χωρίς λαδίλα, τολμώ να πω πως ίσως μοιάζουν με αυτές από τα Φουρνομαγειρέματα. Λατρεύτηκαν από το κορίτσι... Μάλιστα τους πρότεινε να δοκιμάσουν να τις σερβίρουν με κανέλα όπως κάνει η Βενεζουελάνα μαμά της!

- Κιμαδόπιτα σπιτική στα 4.4 ευρώ. Λεπτό και ελαφρύ φύλλο με ιδανική ποσότητα κιμά χωρίς να μπουχτίζει. Μη φοβηθείτε αν δείτε το φύλλο λευκο σαν γάλα! Εξαιρετική ποσότητα, ζήτησα γιαουρτάκι και πολύ πρόθυμα ο μάγειρας ήρθε πάνω από το τραπέζι και με την προσθήκη κάποιων μυρωδικών μας το ετοίμασε. Δε νομίζω πως πρέπει να λείψει από το τραπέζι!

Ως τώρα το σκορ είναι 2-2 από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε....

- Κεφτεδάκια μοσχαρίσια στα 5.5 ευρώ. Κρεατένια και καυτά, από τα πολύ καλά που έχω δοκιμάσει. Συνοδευόντουσαν από τσάτνευ τομάτας, λιώμα λέμε! Με τόση λαχτάρα... μας φάνηκαν λίγα τα 6 τεμάχια!

ΙΣΟΠΑΛΙΑ!

- Τσίπουρο Κυπαρισσίας στα 6 ευρώ τα 200 μλ. Αν θυμάμαι καλά χωρίς γλυκάνισο, καθαρό! Μάλιστα μας κέρασαν άλλο ένα!

* Κέρασμα τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι για ιδανικό κλείσιμο και αλλαγή γεύσης!

Σύνολο στα 28.9 ευρώ, αξία 100% για την όλη εμπειρία.

Πρόκειται για το ιδανικό μαγαζάκι που θα κάνεις χαλαρή έξοδο με οποιαδήποτε παρέα και αν βγεις. Είτε με φίλο είτε με αμόρε. Εντάξει, είναι πιο χαλαρωτικά και ατμοσφαιρικά για αμόρε, αν και όχι για πρώτο ραντεβού!

Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σας πείσω να πάτε, όμως πλέον το Vino Etcetera ανήκει στις επιλογές του πάνω ραφιού και συνεχίζει να παίζει καλή μπαλίτσα. Όμαδα με πολύ καλή χημεία, με διακριτούς ρόλους και πάνω από όλα ανήκει στους ρομαντικούς που δεν παίζουν για τα χρήματα αλλά για τη φανέλα!

Και εγώ ταυτίζομαι με αυτό!

Όπως έδειξε και ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, κάποιες φορές δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ αλλά η τεχνογνωσία!

Συνεχίστε την καλή δουλειά και θα σας έρχομαι!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη VAGELIS.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Μαι
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Συνολικος απολογισμος της νύχτας: Κοστισε 20€ σε βενζινη, κατι ψιλα για κατι αχρείαστα διοδια που το gps μου αποφάσισε ότι είναι must see προορισμος στην Αθήνα, κατι σα την Καμαρρα στη συμπρωτευουσα, που δεν ξερεις γιατι ακριβως θα επρεπε να την κοιτας με θαυμασμο, αλλα απλα πρεπει να τη δεις πριν φυγεις, και 20.000 πατερ-ημα, ένα για κάθε βρισια που ξεστομισα ψαχνοντας απεγνωσμενα να εντοπισω αυτο το μαγαζι, που ουτε τα ρανταρ της ΝΑΣΑ δεν το ξετρυπωναν. Πιο ευκολα βρισκεις λιγνητη στην Κατεχακη, παρα την εισοδο τους.

Οι διαβουλευσεις για τον προορισμο αυτης της εξοδου ειχε διαρκεια μεγαλυτερη από τη συνεδριαση του Βρετανικου Κοινοβουλιου που προηγηθηκε του Brexit, και, αφου τιποτα δεν καλυπτε τις απαιτησεις ολων, αποταθηκαμε στο σιγουρακι του φιλου Vageli, που όπως και να το κανουμε, εξω δεν εχει πεσει ως τωρα στις προτασεις του. Και για το Vino ηταν καθετος: είναι το νέο καυτο στεκι στην ευρυτερη περιοχη, παμε να πιασουμε στασιδι για το χειμωνα, γιατι καποια στιγμη θα ενσωματωθει και αυτό στο χαρτη και δε θα βρισκουμε ουτε κιλιμι να κατσουμε.

Σαββατο βραδυ, δυομιση ζευγαρια 3 διαφορετικων δεκαετιων, διοτι, τι 30, τι 40, τι 50, καθισαμε στην μικρη, περιποιημενη αυλιτσα του Vino, με τα μικρα μεταλλικα τραπεζακια και τις περιτεχνες μεταλλικες καρεκλες και εξοστρακισαμε σε δευτερολεπτα τους Πολυτεχνιτες στην ακρη τους να λενε για Εφκα και κατι αλλα ακαταληπτα, οσο εμεις οι πληβειοι κουτσομπολευαμε το απαν συμπαν.

Ο χωρος είναι παρα πολύ καλογουστος, μινιμαλ όπως προτιμω και αγαπησιαρικος με τις δεκαδες μικρολεπτομερειες, όπως τα εντονα χρωματα πισω απ το μπαρ, τα σκαλιστα σερβιτσια και τις τουβλινες κολωνες. Να τονισω ότι το μαγαζι με το ζορι φιλοξενει 12 παρεες, αλλα αυτό μαλλον προσδιδει στην αισθηση οικειοτητας που νιωθεις με το καλησπερα. Αλλα δεν εχω να πω επι του θεματος, φαινεται ότι οι ανθρωποι εφτιαξαν το παραμικρο με αγαπη, και το υπογραμμιζουν με την σχολαστικη καθαριοτητα τους.

Η εξυπηρετηση είναι κεφαλαιο από μονη της. Μεγαλο κεφαλαιο. Το παλικαρι που τρεχει ολη την αυλη, μαζι με τους γονεις του στην κουζινα, δεν μπορει παρα να χαρακτηριστει αψογος. Και αυτό λιγο μου φαινεται. Είναι φιλικος, απροσποιητος, είναι ο εαυτος του. Αυτό μονο σαν καλο μπορω να το σχολιασω, αφου νοιαζεται για όλα, σπευδει να πραγματοποιησει κάθε μικρη ή μεγαλη επιθυμια και κανει ό, τι περνα από το χερι του για να εισαι απολυτως ικανοποιημενος φευγοντας. Δε χρειαζεστε εμενα για να πω ότι ένα πλασμα ευδιαθετο και φωτεινο σα να καταπιε φαρο περιπολικου επηρεαζει θετικα και την ψυχολογια των θαμωνων. Ακομα και αυτων που οδηγουσαν κανα διωρο γυρω γυρω μεχρι να τον γνωρισουν.

Παει, μαλιστα, ένα βημα παραπερα. Δεν είναι μονο προσηνής και επικοινωνιακος, εχει και βαθεια, μελετημενη γνωση του αντικειμενου του. Ξερει να σου πει και το οικογενειακο ιστορικο της αγελαδας που εδωσε το γαλα για το τυρι, το νουμερο οπλης της και το υλικο της κουδουνας που της εχουν κρεμασει. Μας εδωσε ένα φορτηγο πληροφοριες σχετικα με τα γαλακτοκομικα, τα αλλαντικα, τους ταιριαστους συνδυασμους, την καταγωγη και την εποχικοτητα τους. Σα το Wikipedia της ελληνικης κτηνοτροφιας είναι, δειτε το σαν quiz και ζαλιστε τον στις ερωτησεις.

Ο καταλογος δεν είναι μεγαλος, δεν είναι και μικρος όμως. Εχει μια πολύ εκτενη λιστα τυριων που αναθεμα και αν τα εχεις ματαξανακουσει, και καμια δεκαπενταρια μεζεδες και that’s all folks. Όπως λεει και το ονομα, σκοπος είναι να επικεντρωθεις στο Vino, που σιγουρα θα σε ικανοποιησουν με τις επιλογες τους, και να το συνοδευσεις με τα etcetera, για να μη γινει το κεφαλι σου σαν την προαναφερθεισα κουδουνα, διοτι μετα ρισκαρεις αρμεγμα. Εμεις, βεβαια, που ειμαστε πολύ του etcetera, μονο τη μαγειρισσα δεν πηραμε, και αυτό γιατι εκανε τοσο καλη δουλεια που την απασχολουσαμε ολη νυχτα στην κουζινα και της χρωσταμε και ενσημα, και ευσημα γι αυτό.

Το λοιπον, ζητησαμε από τον τυροwizard να μας φτιαξει μια ποικιλια τυριων, χωρις να δωσουμε καμια οδηγια, εμπιστευτηκαμε απολυτα την κριση του και μας δικαιωσε πανηγυρικα ο μπαγασας. Μας εφερε:

Μια πιατελα με 4 ειδη τυριων σε διαφορετικο κοψιμο το καθενα και σε πλουσια ποσοτητα, μαζι με 2 βαζακια με τσατνει, όπως εσκουξε η Αρβελερ στην παρεα όταν τολμησα να τα χαρακτηρισω μαρμελαδες, συκο με πιπερι και λεμονι λεβαντα. Τωρα μην περιμενετε να θυμαμαι όλα τα τυρια με τα ονοματα τους, μην τρελαθουμε τελειως, αλλα μαλλον ηταν γυλωμενη μανουρα Σιφνου, μιτατοτυρι Χανίων με μπουκοβο, γίδινο καπνιστο Νάουσας και ημίχλωρο Μηλου. Ο, τι και αν ηταν, αυτό που ξερω να πω με σιγουρια είναι ότι οι αντιθεσεις γλυκο, ηπιο, πικαντικο, εντονο και ουδετερο που σκαγαν στο στομα μου διαδοχικα με ξετρελαναν και δυσκολα θα ξαναδω το φτωχικο γκουντα στο ψυγειο μου με το ιδιο ματι. (13.5€ σε καλη μερια. )

Ντακακια με σουρωτη μυζηθρα Χανίων (4.30€) Παρα πολύ πλουσια ποσοτητα από 6 σταρενια παξιμαδακια λαδιου αν δεν κανω λαθος, με μπολικο υλικο, τραγανα χωρις να σπανε κυνοδοντα, είναι σιγουρα η πρωτη φορα που δεν χαιρομαι μονο τη γεμιση αλλα και τη βαση.

Τηγανιτες πατατες (3.7€), ψιλουτσικες και αλαδες, τραγανες και πεντανοστιμες, ακομα και όταν κρυωσαν λιγο ηταν εξισου απολαυστικες. Παρατηρησαμε ολοι ποσο γλυκες ηταν, πραγμα που αποδεικνυει ότι δεν είναι μια εισαγωμενη του σωρου, αλλα πολύ καλη ποικιλια.

Παστουρμαδοπιτα (4.9€) που συνοδευτηκε από γιαουρτι με μυρωδικα αφου ο φιλος πατησε ποδι, ηταν απλα εξαιρετικη. Λεπτουτσικη αλλα γεματη υλικο, με ένα παστουρμα μυρωδατο, του Sary από ότι μας ειπαν και ένα φυλλο κρουστο και αλαδο.

Λουκανικο Ευρυτανιας με καπνιστη παπρικα (6.9€) πανω σε πιτα σουβλακιου με πολύ, πολύ καυτερη μουσταρδα στην ακρη. Αγαπιεται ευκολα και από οσους δεν αγαπουν τα λουκανικα, γιατι είναι κρεατενιο χωρις να χανει σε ζουμεροτητα ή σε γευση. Θα προτιμουσα κατι πιο δημιουργικο απ τη σουβλακοπιτα, όχι επειδη με χαλασε, αλλα επειδη μας καλομαθαν στα ψαγμενα ως εκεινη την ωρα.

Κεφτεδακια μοσχαρισια (5.5€) με γιαουρτακι διπλα για βουτιες. Ηταν κουτσικα, αλαφροτηγανισμενα και τοσο μαλακά που λιωνανε στο στομα. Ηρθαν κατευθειαν απ τη φωτια, ολοφρεσκα και υπεροχα. Οσα και να ειχαν στριμωξει σε αυτό το πιατο, θα εκαναν φτερα.

Αφησα τα δυο καλυτερα, αν και η συγκριση είναι ανιση διοτι όλα οσα φαγαμε ήταν εξαιρετικα, για το μεγαλο φιναλε. Στη δευτερη θεση, η Μις καβουρμας 2017, μεσα σε τηγανιτα αυγα (6.9€) σαγανακι, με ένα καβουρμα αριστης ποιοτητας και μεγαλης ποσοτητας, σε ένα συνολο ανεπαναληπτο. Ε, καλα, σβηστε το αυτό, αφου εμεις το επαναλαβαμε, και αν ειχαν μεινει αυγα στην κουζινα, θα το παιρναμε και μια τριτη φορα, μπεσα. Μαλιστα τη δευτερη φορα μας αντιπροταθηκαν μπειμπι πατατουλες αντι για τηγανιτες που ζητησαμε, για να μην χρειαστει να περιμενουμε. Οι πατατουλες μελι, ολογλυκες, μουρλια.

Στην πρωτη θεση, με διαφορα στηθους, η καπνιστη χοιρινη μπριζολα Καρδιτσας, με τριμμενα πιπερια και τσατνει βερικοκο- σκορδο (7.5€), Τελευταια φορα που ειχα γευτει καπνιστη μπριζολα ηταν στα παρακειμενα Φουρνομαγειρεματα, σε μια λαχταριστη εκδοχη που με εκανε να πιστεψω ότι αποκλειεται να ξαναβρω τοσο φινα γευση. Όπως παντα όταν κανω βαρυγδουπες δηλωσεις, διαψευστηκα ολοκληρωτικα. Αν η πρωτη με ειχε συνεπαρει, αυτή με πηρε και με σηκωσε και εκανε το στομαχι μου, που ως τωρα δηλωνε εργενης και γυρνουσε από μπιφτεκι σε φιλετο, να της ορκιστει αιωνια πιστη.

Δεν θελω να αναλυσω τις υφες και τις γευσεις του γιατι θα το μαγαρισω, απλως θα πω ότι ευτυχως οι φιλοι μου ειδαν το ματι μου που γυαλισε επικινδυνα και μου παραχωρησαν το πιατο σχεδον αθικτο, τους ευχαριστω γι αυτό και τους επαινω για τη σωφροσυνη τους να προστατεψουν τα χερια τους απ το μαχαιρι μου.

Τωρα, βεβαια, δεν ξερω αν πρεπει να εμπιστευτειτε τη γνωμη ενός τραπεζιου που σε μαγαζι με το vino ενσωματωμενο στο ονομα του, παραγγειλε ψημενη ρακι για τους μεν και μπυρα για τους δε, ενώ η ιδια η γραφουσα τιμησε πολλακις το νερο τους. Μας κερασαν όμως ελαφρυ και ευγευστο αφρωδη οινο, τον οποιο λατρεψα αν και δεν πινω αλκοολ γενικα και στραγγιξα. Οσοι με ξερουν, μπορουν να απορησουν. Μαζι μας εφεραν και μια γλυκεια αμαρτια από σιροπιασμενο τσουρεκι με παγωτο καιμακι, παρα πολύ καλο στην απλοτητα του.

Όλα τα παραπανω με καμποσα μπουκαλακια ρακι και μπυρες μας χρεωθηκαν 83€ για 5 κατευχαριστημενα ατομα που εφαγαν πολύ, ηπιαν πολύ και περασαν μια ομορφη, χαλαρη βραδια με αγαπημενα προσωπα σε καλοκαιρινο περιβαλλον. Όλα οσα μας προσφεραν οι ανθρωποι είναι πραγματα που ανυπομονω να ξαναγευτω, και οσα δεν δοκιμασα παιρνουν φυλλο πορειας για την επομενη φορα.

Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω είναι το εξης: να το προτεινω? Απ τη μια η σκληρη δουλεια και η αφοσιωση αυτης της οικογενειας στο μαγαζακι τους είναι τετοια που τους αξιζει να γινει εκει μεσα το terravibe το τριημερο του Rockwave. Αλλα, καθοτι μουλαρα και εγωιστρια, θελω να μην πατε, γιατι την αγαπησα αυτή την τρυπα του χαρτη και αν πατε μια φορα δεν μπορει να μην ξαναπατε, οποτε θα γεμισει και αντε να ξαναβρω εγω τραπεζι. Ασε που θα εκλειψουν και οι καπνιστες…


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Σεπ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μερικές φορές ο δρόμος προς τον παράδεισο δεν είναι ο κεντρικός (στην περίπτωσή μας δηλαδή η κατάφωτη λεωφόρος Γερουλάνου, που έχει στις δυο πλευρές της πιο πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης παρά δέντρα), αλλά ένας παράδρομος, και συγκεκριμένα η κάθετη στη λεωφόρο ταπεινή οδός Ειρήνης. Εκεί, στο νούμερο 3, βρίσκεται ένα σχετικά καινούριο οίνο-μεζεδοπωλείο με την απόλυτα δηλωτική ονομασία VINO ETCETERA. Η μικρή, σεμνή ξύλινη ταμπέλα φωτίζεται διακριτικά, χρειάζεται λίγη προσοχή για να την εντοπίσετε. Θα είστε όμως τόσο χαρούμενοι που βολέψατε το αμαξάκι σας ανέλπιστα εύκολα κάπου κοντά (4 στα 10), που θα περάσετε ευδιάθετοι τη σιδερένια πόρτα της «αυλής».
Τα εισαγωγικά στη λέξη «αυλή» υποδηλώνουν ότι δεν πρόκειται για πραγματική αυλή ή κήπο, παρά απλώς για τον (τσιμενταρισμένο) ελεύθερο, καλυμμένο με τέντα χώρο μπροστά από την είσοδο της μονοκατοικίας όπου στεγάζεται το VINO ETCETERA. Εδώ είναι τοποθετημένα – σε σωστή απόσταση μεταξύ τους – παραλληλόγραμμα μεταλλικά τραπέζια τύπου καφενείου που προσφέρουν χώρο για καμιά 40ριά άτομα. Μεταλλικά καθίσματα με αναπαυτικά μαξιλαράκια και σωστό κράτημα της πλάτης, σωστός φωτισμός, καλή μουσική που ακούγεται από μέσα, αλλά και η απουσία φασαρίας από το δρόμο, όλα μαζί δημιουργούν συνθήκες άνετης κι ευχάριστης παραμονής. Να συμπληρώσω εδώ ότι τα σερβίτσια (ελαφρώς vintage) είναι πολύ γουστόζικα και ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο. Δύο λόγια για τη μέσα αίθουσα: Μικρή σε διαστάσεις, με τέσσερα τραπέζια, αν θυμάμαι καλά, αλλά πολύ φροντισμένη, με διακριτική διακόσμηση (κυρίως παλιές φωτογραφίες). Πεντακάθαρες τουαλέτες. Πάντως, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει την παραμονή έξω, σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα χώρου, σας συνιστώ να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση.
Η αίσθηση ευχαρίστησης επιτείνεται από την επαφή με το δίδυμο της εξυπηρέτησης (πατέραςκαι γιος). Αρχίζοντας από την ευγενέστατη αντιμετώπιση στο τηλεφώνημα για κράτηση, περνώντας στην εγκάρδια υποδοχή, την επαγγελματική ανάλυση κι επεξήγηση του μενού και τερματίζοντας στο τέλειο timing στο σερβίρισμα των (πολλών) πιάτων, οφείλω να ομολογήσω ότι σπάνια έχω δώσει τέσσερις ντομάτες με περισσότερη ευχαρίστηση. Ο μπαμπάς κάνει παιχνίδι στην κουζίνα και βοηθά, όταν είναι ανάγκη, στο σερβίρισμα, ο γιος κάνει τα πάντα (στρώσιμο και σήκωμα τραπεζιών, παραγγελιοληψία, σερβίρισμα, συμπληρωματικές παραγγελίες) στον έξω χώρο. Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι αυτό που κάνουν φαίνεται πως το κάνουν απροσποίητα και με πραγματική ευχαρίστηση.
Σ’ ένα μαγαζί που λέγεται VINO ETCETERA έρχεσαι με συγκεκριμένες προσδοκίες, περιμένεις δηλαδή να ευχαριστηθείς περισσότερο αυτό που θα πιεις παρά αυτό που θα φας. Εδώ όμως έχουμε ισοπαλία, αν όχι ανατροπή του αναμενόμενου. Η κουζίνα του VINO ETCETERA σε εκπλήσσει με την ποικιλία (δευτερευόντως) και την ποιότητα (πρωτίστως) των πιάτων της, η σχετικά περιορισμένη λίστα κρασιών και λοιπών ποτών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αυτό θα πρέπει ερχόμενοι να το ξέρετε. Παραγγείλαμε (τέσσερα άτομα) σχεδόν το μισό κατάλογο και το μόνο που δεν μου άφησε ιδιαίτερη ανάμνηση είναι οι τηγανιτές πατάτες, όλα τα υπόλοιπα ήταν εξαιρετικά. Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι όλα τα πιάτα ήταν μερίδες επαρκείς για τέσσερα άτομα, δε χρειάστηκε π. χ. να μοιραστούμε τρεις κεφτέδες.
Το top three: Στην πρώτη θέση η πιο τραγανή και νόστιμη κιμαδόπιτα που έχω φάει στη ζωή μου, λεπτή σαν λαχματζούν σκεπαστό. Από κοντά οι πολύ πετυχημένοι ρεβυθοκεφτέδες (που συνήθως είναι άνοστοι) και κολοκυθοκεφτέδες (που συχνά είναι χυλός με εσάνς κολοκυθιού), τηγανισμένοι ελαφρά με συνοδεία ενός γιαουρτένιου ντιπ. Η τρίτη θέση πηγαίνει, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, στα δύο τυριά που παραγγείλαμε για να συνοδεύσουμε το (κερασμένο) τέταρτο μισόλιτρο του εξαιρετικού λευκού κρασιού που μας συνέστησε ο νεαρός εξυπηρετητής για το φαγητό μας. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ήταν ελληνικό και όχι μονοποικιλιακό, ήπιαμε από μισό λίτρο ο καθένας σαν νεράκι. Όσο για τα δύο τυριά, το πρώτο ήταν μια κρητική γραβιέρα με μπούκοβο, η οποία έκαιγε ακριβώς όσο χρειαζόταν, το δεύτερο ένα πιο μαλακό, καπνιστό τυρί από την Ήπειρο που κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα. Επειδή είμαι μέγας τυροφάγος, ομολογώ ότι τόσο αλλιώτικα και ταυτόχρονα τόσο ταιριαστά τυριά από αυτά που συνήθως σερβίρονται ως συνοδευτικά του κρασιού μόνο στη Γαλλία έχω δοκιμάσει. Όταν ρώτησα από πού τα προμηθεύονται, ο νεαρός μάς είπε ότι σκοπεύουν να επεκτείνουν την προσφορά και σε άλλα είδη τυριού από όλη την Ελλάδα. Το καλό που τους θέλω!
Όταν σηκώθηκε το τραπέζι, έφθασε από ένα γλυκάκι για τον καθένα, ένα ψευτοεκμέκ με βάση από τσουρέκι περιχυμένο με σιρόπι και παγωτό στην κορυφή, φτιαγμένο με το ίδιο δημιουργικό πνεύμα όπως όλα όσα είχαμε δοκιμάσει τις δύο προηγούμενες ώρες. Ο λογαριασμός για δέκα πιάτα φαγητό μετά βίας πλησίασε τα 50 ευρώ, ακριβώς 64 με τα ποτά, το απόλυτο vfm. Φύγαμε απόλυτα ευχαριστημένοι, εγώ ειδικά ευχαριστώντας μέσα μου το φίλτατο VANGELIS, η κριτική του οποίου με οδήγησε στην επιλογή του VINO ETCETERA γι’ αυτό το ωραίο βράδυ με φίλους. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα δίνοντάς του δύο αστέρια (δηλωτικά ότι αξίζει να κάνετε κάποια χιλιόμετρα για χάρη του).


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Δεκ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ αγώνα handball και μάλιστα γυναικείου? Όχι? Αααα θα σας μαλώσω, δεν ξέρετε τι χάνετε. Το παιχνίδι είναι γρήγορο, έχει πάθος και δυναμισμό, μου θύμισε κάπως American football.

Υπεύθυνο για την παρθενική μου επαφή με το σπορ ήταν αγαπημένο κορίτσι της παρέας στο οποίο είχα τάξει την παρακολούθηση αγώνα και έτσι, όταν ένα Σάββατο του προηγούμενου μήνα βρέθηκε να παίζει σε κοντινή μου περιοχή, κατόρθωσα να εκπληρώσω την υπόσχεσή μου.

Οι οιωνοί ήταν ευνοϊκοί εκείνη τη βραδιά οπότε και η ομάδα του κοριτσιού κέρδισε κάνοντας περίπατο και ήμασταν ελεύθερες λοιπών υποχρεώσεων οπότε κανονίστηκε έξοδος μετά για τσιμπολόγημα, κρασάκι και κοζερί.

Η πρώτη μας σκέψη αφορούσε στο αγαπημένο μαγαζί της Ηλιούπολης αλλά κάπου εκεί παρενέβη δυναμικά ο έτερος αρχηγός ομάδος της παρέας ο οποίος πρότεινε το Vino το οποίο είχε ήδη επισκεφτεί και του είχε αρέσει πολύ. Για να είμαι ειλικρινής μας προέτρεπε να πάμε καιρό αλλά όπως λέει και η μαμά μου “μας αφήνουν τα μεθύσια να κάνουμε και κάνα γλέντι?” αλλά να που ήρθεν κι αυτού η ώρα του, με extra bonus την προθυμία του αγοριού να διασχίσει τη μισή Αττική για να μας κάνει παρέα έστω και για μιάμιση ώρα, γεγονός που εκτιμήθηκε τα μάλα.

Θα σας πω νωρίς νωρίς το μοναδικό μείον του μαγαζιού και αυτό είναι ότι δεν το βρίσκει κανείς εύκολα. Κάτι οι δρόμοι της Αργυρούπολης, κάτι μία πλατεία που παρεμβάλλεται, κάτι η έλλειψη μιας ευκρινούς επιγραφής έκαναν ακόμη και τον φίλο που είχε ξαναπάει να το χάσει την πρώτη φορά και να το βρει με τη δεύτερη.

Τι κι αν έλεγε η απόκοσμη φωνή του gps…. φτάσατε στον προορισμό σας, εμείς κοιτιόμασταν σαν χαζοί γιατί απλά δεν το βλέπαμε κι ας είμαστε μπροστά του. Ο καλός μου δε, που αποφάσισε έστω και καθυστερημένα να μας κάνει παρέα, απλά ατύχησε αφού μπερδεύτηκε, έκανε άπειρες βόλτες γύρω γύρω, απογοητεύτηκε και αναγκαστήκαμε να τον στείλουμε να μας περιμένει αλλού. Εδώ όμως τελειώνουν τα άσχημα και αρχίζουν τα καλά και από καλά … έχει πολλά οπότε αφήστε με να λέω και μην πτοηθείτε.

Σίγουρα ένας απ τους λόγους δυσκολίας εντοπισμού είναι ότι στην πραγματικότητα βρίσκεται στο, ας πούμε, ισόγειο μίας πολυκατοικίας. Μπαίνοντας διασχίζεις έναν χαριτωμένο κηπάκο που από ότι μαθαίνω θα κλείσει τον χειμώνα για να φιλοξενεί τους καπνιστές και να μεγαλώσει τον χώρο. Το εσωτερικό στο οποίο και καθίσαμε είναι μικρούλι, ζεστό, πεντακάθαρο, διακοσμημένο με πολύ γούστο. Υπάρχει πέτρα που συνδυάζεται αρμονικά με τούβλο, mix and match τραπέζια και καρέκλες, χαριτωμένα σερβίτσια. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου έφερε στο μυαλό τον Gaudi, τη Βαρκελώνη και τα tapas bar της πόλης. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στην κουζίνα που είναι κατά το ήμισυ ορατή και η οποία έλαμπε από πάστρα και τάξη. Η δική μου, πιστέψτε με, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Ο κατάλογος είναι μαζεμένος και κινείται στη λογική των μεζέδων. Φωνάζει όμως από μακριά το μεράκι του ιδιοκτήτη στη χρήση ψαγμένων υλικών ελληνικής προέλευσης, υπέροχων και ξεχωριστών τυριών και γενικά εξαιρετικών πρώτων υλών, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την κάρτα των κρασιών και ποτών τα οποία έχουν και εξαιρετική τιμολόγηση πρέπει να σημειώσω. Όλα φαινόντουσαν ορεκτικά, όλα τα θέλαμε αλλά τελικά καταλήξαμε στα κάτωθι:

- Ντακάκια με σουρωτή μυζήθρα Χανίων. Έξι παξιμαδάκια λαδιού, ωραία, φρέσκια και νόστιμη ντομάτα, λάδι, όσο ακριβώς χρειαζόταν, με υπέροχο φρουτώδες άρωμα και ελαφρά όξινο αλλά γεμάτης γεύσης τυρί.
- Κιμαδόπιτα που ενώ δεν την αγαπώ ιδιαίτερα η συγκεκριμένη μου άρεσε. Λεπτή, φίνα, τραγανή, αλάδωτη με ελαφρύ και γευστικό τον κιμά της γέμισης.
- Παστουρμαδόπιτα η οποία είχε ακριβώς τις ίδιες αρετές της παραπάνω πίτας με εξαιρετικά ανάλαφρο παστουρμά και καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει το συγκεκριμένο αλλαντικό αυτόν τον χαρακτηρισμό. Το αγόρι της παρέας ρώτησε αν υπάρχει κάτι που να τη συνοδεύει και ευχαρίστως του έφεραν γιαούρτι το οποίο έδεσε υπέροχα.
- Μπουρεκάκια με προσούτο Ευρυτανίας. Ήταν αφράτα, στρουμπουλά και πεντανόστιμα αλλά δε θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες… η ηλικία που λέγαμε… πάντως θα τα ξαναέτρωγα με μεγάλη ευχαρίστηση.
- Σαγανάκι από ένα τυρί που αναγραφόταν στον μαυροπίνακα που υπάρχει και αναφέρει τα τυριά και ίσως τα πιάτα ημέρας. Συνοδευόταν από μαρμελάδα ντομάτας αν δεν απατώμαι και ήταν πολύ νόστιμο.
- Σαγανάκι με καβουρμά και αυγά. Τα αυγά μελάτα, τα σπάσαμε και τα ανακατέψαμε με τον καβουρμά, το αποτέλεσμα ήταν ωραιότατο, ευχήθηκα να ήταν μια αγαπημένη φίλη μαζί μας για να το απολαύσει αλλά εγώ θα ήθελα λίγο παραπάνω ένταση στο πιάτο.
- Λουκάνικο Ευρυτανίας με καπνιστή πάπρικα. Άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα αλλαντικού της πατρίδας μας. Ζουμερό, καλοψημένο, χωρίς ιδιαίτερο λίπος. Δυστυχώς είχαμε ήδη χορτάσει αφήστε που περιμέναμε και τον καλό μου και λέγαμε να του αφήσουμε λίγο για μεζέ μέχρι να παραγγείλει, δεν του δώσαμε την πρέπουσα προσοχή, γεγονός που ανησύχησε το παιδί που μας σέρβιρε. Την επόμενη φορά όμως θα πάρω το αίμα μου πίσω, θα το ξαναπαραγγείλω και θα το τσακίσω.
- Καπνιστή μπριζόλα με chutney κολοκύθας. Κορυφαίο. Ότι και να πω είναι λίγο, απλά μην το χάσετε.

Τα άλλα κορίτσια και το αγόρι ήπιαν κρασί ενώ εγώ μια πολύ ωραία, αρωματική και ελαφριά ρακή. Το τέλειο κλείσιμο υπήρξε το κέρασμα σιροπιασμένων φετών τσουρεκιού συνοδείας παγωτού. Κι αυτό δεν το τίμησα γιατί είχα σκάσει διότι κρατήστε στα υπόψη ότι ναι μεν οι τιμές είναι χαμηλές, η λογική είναι μεζέ, αλλά τις μερίδες δεν τις λες και μικροσκοπικές. Ο λογαριασμός για όλα τα παραπάνω ήρθε στα 13 ευρώ το άτομο.

Μάλιστα…. είπατε τίποτα? Εμείς πάντως μείναμε ολίγον άφωνοι διότι τέτοια ποιότητα σε τιμές σουβλατζίδικου δεν την περιμέναμε.

Last but not least η εξυπηρέτηση. Δεν έχω να πω παρά τα καλύτερα. Η πρώτη θετική εντύπωση σχηματίστηκε, ήδη, από την τηλεφωνική κράτηση που έκανα και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Γρήγορη, φιλική, χαλαρή, με χαμόγελο και ειλικρινές, απροσποίητο ενδιαφέρον για τον πελάτη.

Δε θέλω να τελειώσω αυτή την κριτική με τα τετριμμένα, ναι το προτείνω, να πάτε οπωσδήποτε, εξάλλου μια ματιά στις κριτικές των δύο πρώτων τη τάξει χρηστών του site θα διαλύσει τις όποιες επιφυλάξεις σας. Εγώ θα επιστρέψω άμεσα πάντως, σίγουρα, με τον καλό μου για ένα όμορφο βράδυ αλλά έχω στο μυαλό μου και δύο αγόρια που τους αρέσουν τα τυριά, τα αλλαντικά και το κρασί οποτε είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθούν.

Και μη μου αρχίσετε τα εγώ Κύριε? Εγώ Κύριε? όπως λέει και το ανέκδοτο.... ξέρετε πολύ καλά σε ποιούς αναφέρομαι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Νοε
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

To vino το ειχα στο μυαλο μου απο τις κριτικες του fratello και του Vageli.
H καταλληλη ευκαιρια μας δοθηκε μετα απο εναν αγωνα στην περιοχη.
Σαββατο βραδυ λοιπον, 4 ατομα μετα απο κρατηση το επισκεφτηκαμε.

Ο χωρος εσωτερικα μικρος κινειται σε σκουρες αποχρωσεις, αλλα ειναι ευχαριστος. Πολυ θετικο οτι δεν επιτρεπεται το καπνισμα εντος. Εξω μια συμπαθητικη αυλη, που για το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει. Λιγο δυσκολο να φανει απεξω λογω φωτισμου, ισως μια ταμπελα πιο εντονη ή κατι αντιστοιχο.

Η εξυπηρετηση παρα πολυ καλη χαμογελο και ευγενεια. Σωστοι χρονοι και νερακι που ανανεωθηκε, οποτε χρειαζοταν. Κερασματακι στο τελος σιροπιασμενο τσουρεκακι με παγωτο, μια χαρα για κλεισιμο.

Ο καταλογος ειναι σχετικα μικρος. Δοκιμασαμε αρκετα πιατα και ολα ηταν σε πολυ καλο επιπεδο. Πηραμε
-παστουρμαδοπιτα και κιμαδοπιτα με ωραιο λεπτο φυλλο και οι δυο, η γεμιση οσο ακριβως πρεπει.
- Ντακακια δροσερα και καλη μεριδα.
-Ενα τυρι σαγανακι, νοστιμοτατο, επισης μεγαλη μεριδα
-Σαγανακι καβουρμα με αυγα, καλο το πιατο επιδεχεται μια μικρη βελτιωση
-Λουκανικο ευρυτανιας, ηρθε τελευταιο, αλλα και παλι μας αρεσε
-Καπνιστη μπριζολα με chutney κολοκυθας, το πιο γευστικο πιατο κατα τη γνωμη μου, απολυτη ισορροπια γευσεων

Ελπιζω πως δεν ξεχνω κατι, για τα παραπανω 1/2 κιλο κρασι και τσιπουρακι δωσαμε περιπου 13 ευρω το ατομο. Ποσο αρκετα καλο, πιθανον να μπορουσαμε να παρουμε ενα πιατο ακομη που και παλι δεν θα ανεβαζε ιδιαιτερα το λογαριασμο. Το ακριβοτερο πιατο δεν ξεπερναει τα 7 ευρω.

Εν ολιγοις, μιλαμε για ενα πολυ καλο μεζεδοπωλειο, με ιδιαιτερες γευσεις και πολυ καλη εξυπηρετηση. Φανταζομαι οτι το μενου θα ανανεωνεται συχνα.
Πολυ ενδιαφεροντα τα ελληνικα τυρια που φερνουν, βασικος λογος για επομενη επισκεψη. Δωστε του μια ευκαιρια το αξιζει!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Μάρ
30
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Έξι άτομα επισκεφθήκαμε το μαγαζί Κυριακή μεσημέρι.

Ο χώρος είναι συμπαθέστατος και οι γεύσεις ιδιαίτερες (δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα από τους μεζέδες του καταλόγου, εκτός της κιμαδόπιτας -που είχε τελειώσει και μας ενόχλησε, γιατί μόλις είχε ανοίξει- και του λουκάνικου). Μερικά πιάτα τα πήραμε τριπλά -είμαστε φαγανή παρέα-, γεγονός που μάλλον φταίει για το ότι ο λογαριασμός ανέβηκε αρκετά -καμία σχέση με 13 ευρώ το άτομο.

Ήπιαμε ρακόμελο οι γυναίκες και 4 μπύρες οι άντρες. Πήραμε ντακάκια, παστουρμαδόπιτα, καπνιστή μπριζόλα, κεφτεδάκια (όλα συνοδευμένα με μικρές σάλτσες φρούτων κυρίως).

Μας άρεσαν ιδιαίτερα η τηγανιά κοτόπουλου, το σαγανάκι, οι ψιλοκομμένες στο χέρι πατάτες, το τηγανητό αυγό με τον καβουρμά, αλλά το χούμους ήταν από τα καλύτερα που έχουμε φάει. To γλυκάκι από σιροπιαστό τσουρέκι και παγωτό ήταν κέρασμα.

Πιστεύω πως προσφέρεται περισσότερο για Σαββατόβραδο, γιατί τότε θα περιοριστεί κανείς σε λίγους μεζέδες και έτσι ο λογαριασμός δεν θα ανέβει τόσο.
Αφήνω τελευταία την εξυπηρέτηση, γιατί ήταν άψογη και άμεση (λαμβάνοντας υπόψη και το ότι τη συγκεκριμένη ημέρα το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο).


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Μάρ
02
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Στο Vino Etcetera έχουμε γίνει πλέον θαμώνες, δεν υπάρχει σχεδόν εβδομάδα που να μην πάμε γιατί μας έχει κερδίσει η καλή ποιότητα αυτών που τρώμε, η άψογη εξυπηρέτηση από την οικογένεια που το έχει και ο ζεστός χώρος του.

Είναι ωραίο να βλέπεις ένα μικρό μεζεδοπωλείο να εξελίσσεται, να ψάχνει να βρει νέες γεύσεις και να χρησιμοποιεί Ελληνικά προϊόντα.

Την τελευταία φορά που πήγαμε δύο άτομα, παραγγείλαμε:

Σφακιανή πίτα με μέλι, την λατρεύω και είναι εξαιρετική
Κιμαδόπιτα εξαιρετική
Παστουρμαδόπιτα επίσης πολύ καλή
Λαδοτύρι σαγανάκι καταπληκτικό
Κεφτεδάκια τα οποία νομίζεις ότι μόλις τα έφτιαξε η μαμά, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο
Σύγκλινο με baby πατάτες, απλά δοκιμάστε το, και αν σας άρεσουν οι γλυκές γεύσεις στο φαγητό θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Πατάτες τηγανιτές, ψιλοκομένες πολύ καλές

Το μεζεδοπωλείο διαθέτει και ποικιλία ελληνικών τυριών και λουκάνικα που αξίζει να τα δοκιμάσετε. Όλα συνοδεύονται από διάφορες chutney που δένουν αρμονικά σαν γεύση.
Πολύ καλή ποικιλία κρασιών, εμείς προτιμάμε το λευκό σαρντονέ το ημίγλυκο και μας αρέσει πάρα πολύ.

Ο χώρος μέσα πολύ όμορφα διακοσμημένος, έχει και μια άνετη αυλή έξω. Ωραία απαλή μουσική τζαζ και μπλουζ, ξεφεύγει τελείως από τα συνηθισμένα και ότι πρέπει για να απολαύσεις το καλό κρασί σου με τους υπέροχους μεζέδες.

Θέλω να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες που κρατάνε σταθερά την καλή ποιότητα και δεν επαναπαύονται, προτείνοντας συχνά νέα πιάτα, αφήνοντας τους πελάτες τους απόλυτα ευχαριστημένους.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Julia.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Ιαν
04
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων, καταφέραμε επιτέλους να επισκεφθούμε και να δειπνήσουμε στο Vinoetcetera, στην Αργυρούπολη. Λέω καταφέραμε γιατί προσπαθήσαμε αρκετές φορές απο τις αρχές καλοκαιριού να το επισκεφθούμε αλλά bad timing baby. Στο πρώτο τηλεφώνημα πληροφορηθήκαμε ότι δεν λειτουργούν μεσημέρι, στο δεύτερο θα ανοίξουν ξανά αρχές Σεπτέμβρη, στο τρίτο Κυριακή μεσημέρι τέλη Σεπτεμβρίου έχοντας ψήσει και φιλικό ζευγάρι άνοιγε μετά τις 2, μας είχε κόψει πείνα ήδη οπότε μετά απο άλλες δύο αποτυχημένες προσπάθειες και σκέψεις επίσκεψης του, τελικά πεπεισμένοι, απο τις διθυραμβικές κριτικές στο site τα καταφέραμε. (κάτι σαν το γεφύρι της Αρτας ).

Φθάσαμε λίγο πριν την ώρα της κράτησης μας, αλλά λόγω της ημέρας προφανώς, υπήρχε μόνο μια ακόμη παρέα, στην μικρή αλλά διακριτικά διακοσμημένη σάλα του. Οδηγηθήκαμε απο τον επιτελούντα χρέη σέρβις νεαρό στο τραπέζι μας όπου μας υποδέχθηκαν με εξαιρετικό ψωμακι και ντιπ, φρέσκο νερό σε κανάτα και καλή διάθεση. Μέχρι να έρθει η παρέα μας δοκιμάσαμε σαγανάκι τυρί, αξιοπρεπέστατο μαζί με τσίπουρο σφηνάκι - κέρασμα το τσίπουρο.
Μην ξεχάσω, εντύπωση μας έκανε το στρώσιμο του τραπεζιού με ωραία γυάλινα πιατάκια κάποιας εποχής και δαντελωτό χάρτινο σουβέρ. Αν μη τι άλλο θέμα καλαισθησίας και θετικής προδιάθεσης για το τι θα ακολουθήσει.

Σε λίγο και αφού έφθασε η παρέα μας, ενα φιλικό ζευγάρι οι οποίοι πρόλαβαν τις τελευταίες μπουκίτσες από το σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας, ταιριαστή γεύση.

Στη συνέχεια του δείπνου ακολούθησαν,
Σαλάτα πράσινη με μαλακό λευκό τυρί, σως κομματάκια σύκου, πρασινάδα, άχρωμη γευστικά, πολύ μικρή ποσότητα.

Παστουρμαδόπιτα η οποία είχε άψητο το ζυμάρι της, εύγευστο περιεχόμενο αν και τσιγκούνικο σε παστουρμά, αλλά η αστοχία του φύλλου χάλασε την προσπάθεια της κουζίνας.

Πρασσοπιτάκια αδιάφορα και άγευστα κροκετάκια, όπου αν δεν ξέραμε τι παραγγείλαμε μπορεί και να τα μπερδεύαμε με κάτι άλλο
Πατάτες τηγανιτές με πάπρικα, οκ.

Τηγανιά κοτόπουλο σβησμένη με μαυροδάφνη, όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους σαν εμάς το καλύτερο πιάτο, Διαφωνώ και όχι μόνον εγώ, τα μπουτάκια κοτόπουλου άγευστα και λιπαρά, η σως χαμένη στο διάστημα σαν νεράκι σε υφή, σκέτη απαγοήτευση για τα € 6,9.

Κεφτεδάκια εντάξει μέχρις εκεί, τίποτα το ιδιαίτερο, απλώς καλά.

Λουκάνικο Ευρυτανίας καλά ψημένο όχι κάτι ιδιαίτερο όμως.

Κροκέτες με κυβάκια απο προσούτο Ευρυτανίας νομίζω, ακόμα ψάχνουμε το προσούτο.

Μανιταράκια σε πήλινο ευχάριστο πιάτο, πρόταση του σεφ καλή εκτέλεση.

Μας ήρθε μια ποικιλία τυριών ικανοποιητικά έως πολύ καλά και ιδιαίτερα με καλύτερο στα γευστικά μας γούστα το μαλακό τυρί Τήνου, καθώς αξιοπρεπή παρουσία είχαν και το χλωρό της Μήλου και άλλα 2 τα οποία δυστυχώς δεν θυμάμαι.

Ακολούθησε κέρασμα τσουρεκάκι με μπάλα παγωτό βανίλια νομίζω, συμπαθητικό.

Για τα παραπάνω με 1 λίτρο κόκκινο κρασί και 100ml τσίπουρο πληρώσαμε €68,5 με απόδειξη.
Σχεδόν όλα τα πιάτα εκτός του κοτόπουλου κυμαίνονται στα
€ 4,5-5,5, φυσικά όχι οι πατάτες, αλλά προβληματίστηκα γιατί άλλα είχα στο μυαλό μου από τα τόσα καλά που γράψατε στο site και άλλα γεύτηκα.

Νομίζω ότι δοκιμάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του μενού και τελικά δεν μας έμεινε κάποια γεύση που να πείς, μεγάλε, θείο, θεσπέσιο, εξαιρετικό, πολύ καλό, έστω καλό κλπ. απλώς καλές έως αδιάφορες γεύσεις, αλλά τα πιο γευστικά πιάτα ήταν τελικά τα τυράκια τα οποία όμως ήταν και δυσανάλογα ακριβά για την ποσότητα τους. Για το κόκκινο κρασί είχαμε κάποιο θέμα την επόμενη μέρα και οι 3 που το δοκιμάσαμε, όχι γευστικά αλλά στομαχικά.

Συμπερασματικά, πολύ φασαρία για το τίποτα, μάλλον. Καλές πρώτες ύλες, κακή εκτέλεση η απλώς εκτέλεση? Το v/m στο 2,5 κανονικά, βάζω 2, στη γεύση 2,5 κανονικά, αν υπήρχεη κλιμακα αυτη, βαθμολογώ με 2 όμως γιατί απαγοητευτήκαμε, πολύ καλή η μουσική επιλογή του μαγαζιού που συνόδευε το τσιμπολόγημα και πολύ ευχάριστο το service.
Μικρές μερίδες για τις τιμές τους στα περισσότερα πιάτα. δεύτερη προσπάθεια δεν ξέρω αν θα γίνει, έγιναν πολλές για να πάμε, δεν μένουμε και κοντά εξάλλου.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Ιούλ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Βρέθηκα για 2η φορά στο Vino Etcetera το προηγούμενο Σάββατο, και οφείλω να πω ότι (και πάλι) κέρδισε τις εντυπώσεις μου.

Ο μέσα χώρος είναι πάρα πολύ όμορφα διαμορφωμένος, με μοναδικό μειονέκτημα το ότι είναι πάρα πολύ μικρός.
Η συμπαθητική του αυλή είναι πάντως ότι πρέπει για καλοκαίρι!

Για την εξυπηρέτηση ότι και αν πω θα είναι λίγο.

Το παλικάρι και ο κύριος που μας σέρβιραν ήταν ευγενικότατοι, τα πράγματα ήρθαν χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά με σωστή σειρά.

Νερό της βρύσης (ανανεωνόταν συχνά), και ωραίο ψωμί - άνευ χρέωσης.

Στα συν ότι ενώ παρήγγειλα χύμα τσίπουρο, επειδή είχε τελειώσει, μου είπαν ψέματα ότι έχουν εμφιαλωμένο στην ίδια τιμή (που αν θυμάμαι καλά ήταν ένα ευρώ πιο ακριβό στον κατάλογο).

Παρόλο που ήπιαμε τρία καραφάκια, όλα χρεώθηκαν στην τιμή του χύμα.

Αυτό και μόνο λέει πολλά για το πως βλέπουν τον πελάτη τους.

Πήραμε μια ωραία πράσινη σαλάτα με ένα κρεμώδες τυρί (δε θυμάμαι πως το λέγαν) και σύκα, πολύ ωραία γεύση, μπορούσε να είναι λίγο πιο μεγάλη - αλλά ήταν σχετικά φτηνή.
Πολύ καλές τηγανητές πατάτες, γευστικότατοι κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια κρασάτα εξαιρετικά, τον αγαπημένο μου καβουρμά με αυγά και την γνωστή τηγανιά κοτόπουλο.

Στο τέλος κεράσαν ραβανί με παγωτό, και μαζί με μισό κιλό πολύ ωραίο λευκό κρασί δώσαμε 53 ευρώ.

Μπορεί να μην φάγαμε του σκασμού, σίγουρα όμως ήπιαμε και με το παραπάνω, άρα θεωρώ το ποσό που δώσαμε εξαιρετικό VfM.

Ουσιαστικά θα έδινα 3.5 στη γεύση και 3.5 στον χώρο, καθαρά και μόνο λόγο μεγέθους, όμως είπα να τα σπάσω έτσι.

Θα ξαναπάω σύντομα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Μάρ
29
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Εμαθα για το συγκεκριμενο μεζεδοπωλειο απο φιλους που το ειχαν επισκευτει. Δεν θα με χαρακτηριζα λατρη του φαγητου αλλα μαλλον του γλυκου, εδω ομως θα κανω μια εξαιρεση.

Αγαπω λογω καταγωγης την Ιταλικη κουζινα. Τα πιατα της ειναι απλα και γευστικα, τα υλικα πρεπει να ειναι φρεσκα, οι γευσεις να μην σε μπουχτιζουν. Αυτο συναντησα στο vino etcetera αλλα στην ελληνικη version. Μια παρεα εξι ατομων, δοκιμασαμε σχεδον ολα τα πιατα τους.

Σαλατα με συκο, ντακακια, παστουρμαδοπιτα, κιμαδοπιτα, μαριναρισμενα μανιταρια, λουκανικο Ευρυτανιας επι 2, συγκλινο με πατατες επισης δυο μεριδες, καβουρμα με αυγα ματια, πατατες τηγανιτες, ρεβυθοκεφτεδες, μαραθοπιτα, κεφτεδακια,.... Συνοδευσαμε το φαγητο μας με λευκο εμφιαλωμενο κρασι,2 φιαλες, μια ελληνικη μπυρα και αναψυκτικα. Μας κερασαν πλατω τυριων με τρια ειδη τυριων οπου ξεχωρισα το πικαντικο μιτοτυρι και το καπνιστο και στο τελος μελωμενο τσουρεκι με παγωτο καιμακι.

Νερακι μας εφεραν βρυσης. Η εξυπηρετηση ηταν αψογη, ευγενικοι και ζεστοι ανθρωποι. Ο χωρος μικρος, ομορφα διακοσμημενος και πεντακαθαρος. Σερβιτσια μιας αλλης εποχης και σουπλα απο ´´δαντελωτό´´ χαρτι. Για απειρα πιατα που καποια απο αυτα τα πηραμε διπλα, δυο μπουκαλια κρασι, μπυρα,4 αναψυκτικα, δωσαμε 120 ευρω που αξιζαν μεχρι το τελευταιο. Το συστηνω ανεπιφυλακτα και φυσικα θα ξαναπαω πολυ ευχαριστως!