PAUL ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι

  Λεβίδου 4, Κηφισιά [Χάρτης]
  210 8084288

Περιγραφή
Κλασικά σνακ και γλυκίσματα της φημισμένης γαλλικής boulangerie – patisserie, μαζί με σαλάτες και σούπες αλλά και entrecote cafe de paris στα λιγοστά κύρια πιάτα.
Ώρες λειτουργίας:
Κυρ–Πέμ: 07:30-00:00, Παρ-Σάββ: 07:30-01:00


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Κηφισιά, Αθήνα
Ιουν
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Κάνοντας βολτούλα για ψώνια λοιπόν με την κολλητή μου στην περιοχή της Κηφισιάς, πέφτει το μάτι μας στο Paul, το οποίο ομολογώ ότι δεν γνώριζα την ύπαρξη του.....

Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Κηφισιάς σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που μου διαφεύγει το όνομα του και ομολογώ ότι η σχεδίαση του και η εξωτερική του εμφάνιση ήταν αυτή που μου τράβηξε το ενδιαφέρον...

Πρόκειται για έναν φούρνο στα γαλλικά πρότυπα, που σερβίρει καφέ αλλά και φαγητό... Εμείς για να είμαι ειλικρινής για καφεδάκι ξεκινήσαμε αλλά καθώς περνούσαν δίπλα μας τα πολύ όμορφα πιατάκια αποφασίσαμε μετά τον καφέ να παραγγείλουμε και φαγητό...

Σαν χώρος είναι αρκετά ιδιαίτερος με πολύ ωραία τραπεζοκαθίσματα και καναπεδάκια που σε παραπέμπουν στα όμορφα cafe και bistro στα σοκάκια της Μονμάρτης...!!!!

Είχα περάσει και τόσο όμορφα στο Παρίσι στην τελευταία μου επίσκεψη που δεν με άφησε ασυγκίνητη...

Η εξυπηρέτηση γίνεται από νεαρά άτομα που είναι ευγενέστατα και πολύ πρόθυμα να σε ικανοποιήσουν.... Εντύπωση μου έκανε η ενδυμασία τους που ήταν ντυμενοι στα ολόλευκα όλοι, τα κλασικά δηλαδή ρούχα που φοράνε στους φούρνους... Από ότι πρόσεξα επίσης πολύς κόσμος έπαιρνε πακέτο, είτε καφέ είτε κάποιο από τα πολλά εδέσματα του Paul...!!

Ας περάσουμε τώρα στην παραγγελία μας αφού ακόμα αναφέρω πως όλα μέσα στο κατάστημα ήταν πεντακάθαρα...

Για αρχή πήραμε ένα freddo cappuccino και ένα macaron cafe για να το δοκιμάσουμε... Εντάξει δεν θα πω ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα καθώς ήταν αρκετά νερουλό, αλλά όπως και να το κάνεις ήταν κάτι το ξεχωριστό...

Αφού λοιπόν τα ήπιαμε παραγγείλαμε μία σαλάτα salade fermiere που είχε φιλέτο κοτόπουλο, καρότο, τυρί emmental, πράσινο μήλο, σταφίδες, καρύδια, σαλάτα εποχής και flute croutons, η οποία ήταν πολύ ωραία και φρεσκοκομμένη και αρκετά μεγάλη μεριδα....

Πήραμε ακόμα μια ζεστή tartine tomate mozzarela με ντομάτα, πέστο φύλλα βασιλικού και ρόκας που μας άρεσε και αυτή αρκετά...

Μία μερίδα entrecote cafe de Paris που είναι μοσχαρίσιο κρέας πολύ καλά ψημένο όπως εμείς ζητήσαμε με πατατούλες τηγανητές το οποίο αν και πολύ νόστιμο ήταν λίγο σκληρό... Μάλλον ήθελε λιγότερο ψήσιμο...

Ένα hamburgeois de poulet που είναι φιλέτο κοτόπουλο σε αφράτο ψωμάκι με ντομάτα και σαλάτα εποχής και λιαστή ντομάτα με σως bearnaise και τηγανητές πατάτες.... Ήπιαμε μόνο νεράκι βρύσης το οποίο ανανεώνονταν σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και για όλα αυτά μας ήρθε κανονικά απόδειξη στα 55 ευρώ περίπου....

Δεν θεωρώ ότι είναι λίγα αλλά νομίζω η ποιότητα του φαγητού σε αποζημιώνει, το ίδιο και η όλη ατμόσφαιρα.. Όλα τα πιάτα είναι άκρως προσεγμένα...!!
Σίγουρα δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια αλλά νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του...!!

Αν θέλετε λοιπόν να πάρετε μια μικρή γεύση από Γαλλία, δεν χρειάζεται να βρεθείτε στο Παρίσι.... Επισκεφτείτε το νέο κατάστημα PAUL στην Κηφισιά και αφεθείτε σε μια μικρή καθημερινή πολυτέλεια, όπως ακριβώς κάνουν και οι Γάλλοι.....!!!!!!

Προτείνεται ανεπιφύλακτα ειδικά σε όσους είναι των Βορείων Προαστίων...!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Προσπαθήσαμε πολλές φορές να καθίσουμε για κυριακάτικο ελαφρύ γεύμα ή καφέ+γλυκό στο χαριτωμένο Paul Κηφισιάς, αλλά δε βρίσκαμε ποτέ τραπέζι!
Έτσι ένα μεσημεροαπόγευμα καθημερινής έπεισα τη φίλη μου για ένα ladies lunch εκεί και επιτέλους βρέθηκε το πολυπόθητο τραπέζι!

Ο χώρος είναι κομψός και ολίγον στριμωγμένος κατά τα γαλλικά πρότυπα. Περνάς από την προθήκη με τα λαχταριστά ψωμιά/τάρτες/γλυκά που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι ή να τσεκάρεις τι παίζει και να παραγγείλεις αφού καθίσεις στις άνετες πολυθρονίτσες με τα ξύλινα τραπέζια και τα κλασικά πολύφωτα από πάνω να δίνουν λίγη αρχοντιά. Ένας ακόμη χώρος εξωτερικός με πτυσσόμενες γυάλινες πόρτες και σόμπες προσφέρεται για τους καπνιστές.

Πήραμε μια κις λωρέν και μία "ταρτελέτ" με κοτόπουλο-μανιτάρια-τυριά (μόνο που ήταν μια πλατιά φέτα ψωμί, σαν μπρουσκέτα λοιπόν), και τα δυο πιάτα συνοδεύονταν από ωραιότατη πράσινη σαλάτα με τοματίνια και ήταν χορταστικά, φρεσκότατα και πεντανόστιμα! Νερό μας έβαζαν συνέχεια, γενικά ήταν καλό το σέρβις από νεαρά άτομα με χαμόγελο (ρωτούσαν και πώς μας φαίνονταν τα πιάτα).

Στη συνέχεια περάσαμε στο θέμα καφέ+γλυκό, ως γυναίκες τρελαινόμαστε για γλυκά και δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε! Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για "cafe' o the' surprise" στα 6,5€. Επιλέγεις καφέ (εσπρέσο ή καπουτσίνο) ή όποια γεύση τσάι θέλεις και έρχεται με μια ποικιλία γλυκών: σοκολατόπιτα, κρεμ μπρυλέ και 2 μακαρόν. Έπεισα τη φίλη μου (με δυσκολία, τρέμει τις θερμίδες αλλά ο πειρασμός μεγάλος χε χε χε) να πάρουμε αυτό (πήρε καπουτσίνο εκείνη) και για μένα μια σοκολάτα βιεννουα (τι σαντιγύ! ) συν μια φρεσκότατη αέρινη lemon pie με μαρέγκα.

Μοιραστήκαμε όλα τα γλυκά στη μέση και ευχαριστηθήκαμε πολλές γεύσεις έτσι.
Ο λογαριασμός ~28€ μας φάνηκε λογικός. Αν πίναμε και κάτι με το φαγητό (έχει κρασί σε ποτήρι ή και μπουκάλι και κάποιες μπύρες) θα δίναμε 40€!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Γράφωντας την κριτική για το Paul, αυτό που μου έρχεται πρώτο σαν αίσθηση να πω είναι: άνθρακες ο θησαυρός σε ωραίο περιτύλιγμα!!!

Οι Γαλλικοί φούρνοι, ή αλλιώς γαλλιστί boulangerie, θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Έχω ζήσει στο Παρίσι για αρκετά χρόνια, εκεί που ο φούρνος είναι σχεδόν θρησκεία και βρίσκεται σε κάθε γωνιά του δρόμου.

Κάθε μεσημέρι, είναι εντυπωσιακό το πως οι Γάλλοι σχηματίζουν κυριολεκτικά ουρά μπροστά στις ομολογουμένως συναρπαστικές boulangeries για να πάρουν την περίφημη γαλλική baguette, κάποιο sandwich ή το διάσημο croissant. Και πραγματικά αξίζει τον κόπο, γιατί οι περισσότεροι φούρνοι στη Γαλλία είναι πραγματικοί φούρνοι με φρέσκο χειροποίητο ψωμί, με φρέσκα κρουσάν, που φτιάχνoνται καθημερινά επί τόπου.

Υπάρχουν και εκεί λίγες εξαιρέσεις που είναι οι φούρνοι αλυσίδες, όπως π. χ. ο Paul, όπου το φρέσκο χειροποίητο ψωμί και τα υπόλοιπα εδέσματα μετατρέπονται σε βιομηχανικά προϊόντα. Δηλαδή φτιάχνονται σ’ένα κεντρικό εργοστάσιο, καταψύχονται με τα απαραίτητα συντηρητικά για να φαίνονται οι ζύμες φρέσκες και λαχταριστές και κατόπιν διανέμονται ανά τον κόσμο. Μόνο που αυτή η φρεσκάδα διαρκεί μόνο για λίγες ώρες και το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το βράδυ το ψωμί έχει μετατραπεί σε λάστιχο, ας μη συζητήσουμε καν για την επόμενη ημέρα.

Όμως αυτό που αποτελεί εξαίρεση στη Γαλλία, διότι ο καταναλωτής δεν το υποστηρίζει, δυστυχώς έχει γίνει κανόνας στην Ελλάδα, με τους αναρίθμητους «φούρνους» αλυσίδες που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Αν κοιτάξει κάποιος λίγο πιο μέσα, πίσω από τη δελεαστική βιτρίνα δεν θα βρει στους δήθεν αυτούς φούρνους ούτε δείγμα από αλεύρι, ζυμωτήριο και ότι άλλο χρειάζεται για την παραγωγή ψωμιού. Αντιθέτως, θα δει μεγάλους καταψύκτες και φούρνους θερμού αέρος. Έφτασε δηλαδή η εποχή που και ψωμάκι μας έγινε βιομηχανικό προϊόν και οι αγαπημένοι οικογενειακοί φούρνοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον για να αντικατασταθούν από κάποιον μίας αλυσίδας που ουσιαστικά είναι εμπορικά καταστήματα μεταπώλησης προϊόντων ζύμης.

Αυτά ως εισαγωγή στην κριτική που θέλω να κάνω για το γνωστό Paul από τη Γαλλία που τα τελευταία χρόνια μας ήρθε και στην Ελλάδα.

Λοιπόν, αν θέλεις να πιείς ένα ωραίο καπουτσίνο, κάποιο τσάι ή κάποιο άλλο ρόφημα σ’ένα όμορφο χώρο με στίλ γαλλικού μπιστρό, είσαι στο σωστό μέρος. Αν επιπλέον θέλεις να φας και μία σαλάτα ή ένα ελαφρύ γεύμα, είναι ότι πρέπει. Αν όμως αναζητάς φούρνο με την πραγματική έννοια της λέξης, τότε βρίσκεσαι στο λάθος μέρος.

Σαν καφέ – μπιστρό το Paul είναι ένας ευχάριστος χώρος, αλλά σαν φούρνο δεν το συνιστώ και σε καμία περίπτωση. Τα προϊόντα ζύμης θα τα χαρακτήριζα στυλ everst (σε καλύτερη εκδοχή) αλλά πολύ πιο ακριβά. Τα sandwiches πανάκριβα και από τα γλυκά συχνά λείπει η φρεσκάδα. Το σέρβις είναι διεκπεραιωτικό και οι τιμές τσιμπημένες. Γνωρίζοντας λοιπόν τα παραπάνω επισκέπτομαι τον Paul για να πιω τον καφέ μου ή να τσιμπήσω μία σαλάτα αλλά εώς εκεί.