ΘΕΑΤΡΟΝ

Μοντέρνες ταβέρνες

  Αρχελάου 7, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7231834

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι για το συγκεκριμένο bar restaurant δεν υπάρχει ούτε μία κριτική παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι αρκετά αξιόλογο και όχι τόσο καινούριο, ώστε να μην έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα όσων ενδιαφέρονται να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα σε έναν όμορφο χώρο.

Το μαγαζί βρίσκεται σε ένα αρκετά κεντρικό αλλά ταυτόχρονα και αρκετά ήσυχο δρόμο στο Παγκράτι, στην Αρχελάου, όπου όμως το parking (ανάλογα και με την ώρα που θα πάει κανείς) είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Θα ξεκινήσω από το χώρο ο οποίος διακρίνεται σε 2 επίπεδα. Καθίσαμε με την παρέα μου κάτω, αν και, όταν ανακάλυψα τον επάνω χώρο εντυπωσιάστηκα περισσότερο, γιατί κατά τη γνώμη μου ήταν εκτός από πιο ήσυχος, πιο όμορφος και πιο προσεγμένος. Στον κάτω χώρο υπάρχει μια μεγάλη μπάρα εκτός από τα τραπέζια, για να απολαύσει κάποιος το ποτό του, αφού όταν βραδιάζει, γίνεται πιο μπαρίστικο το στιλ ή τον καφέ του, αφού το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ κλπ. Διακόσμηση, φωτιστικά, τραπεζοκαθίσματα και καναπέδες ρετρό, πίνακες, φωτογραφίες και εικόνες ασπρόμαυρες μιας άλλης κινηματογραφικής εποχής, ράφια με μπουκάλια. Μεγάλη τζαμαρία περιμετρικά του χώρου ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος.

Η εξυπηρέτηση εξαιρετική από τη σερβιτόρα η οποία ήταν πρόθυμη να μας εξηγήσει ό, τι τη ρωτήσαμε περί του καταλόγου και έτρεχε με προθυμία και χαμόγελο για οτιδήποτε της ζητήσαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί.

Ως προς τη γεύση, ο κατάλογος εκπλήσσει ευχάριστα, ίσως γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένη να δοκιμάσω τόσο δυνατές γευστικές συγκινήσεις σε έναν χώρο που ήταν terra incognita, αφού γενικότερα δεν είναι γνωστός ούτε υπήρχε κριτική όπως προανέφερα (αν και τις περισσότερες φορές οφείλω να ομολογήσω ότι δεν επηρεάζομαι από αυτό το γεγονός). Γενικότερα, είχε τόσα ενδιαφέροντα πιάτα το μενού, που δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε και γι΄ αυτό είναι προτιμότερο να πάει κανείς με μεγάλη παρέα, αν και ο χώρος είναι αρκετά ατμοσφαιρικός και συνίσταται και για 2 άτομα.

Αναλυτικότερα παραγγείλαμε και γευτήκαμε τα εξής:
Ως προς τα ορεκτικά:
- λουκουμάδες κολοκυθιού που έλιωναν στο στόμα και ήταν εξαιρετικοί με όλη τη σημασία της λέξης
- ρολάκια προσούτο με μελιτζάνα, τυρί και σάλτσα ντομάτας, ένας ενδιαφέρων γευστικός συνδυασμός που μας άφησε ικανοποιημένους (ευτυχώς για τα δικά μου γούστα όχι αλμυρός όπως συνηθίζεται)
- μοναδικές και συναρπαστικές γαρίδες σε κανταΐφι με μαρμελάδα από ντοματίνι: τι να πω γι΄ αυτό το πιάτο: κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους μας τόσο για τη νοστιμιά, όσο και για την πρωτουπία και την γκουρμεδιά του
- ταλαγάνι με ψητή ντομάτα, πιάτο μοναδικό και με πολύ ωραία παρουσίαση
Για την επόμενη φορά έχω στα υπόψη: αγκαλιασμένα τρίγωνα φέτας και μιλφέιγ λαχανικών με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.

Ως προς τα κυρίως:
- κομματάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα και συνοδευμένα από πατάτες τηγανητές, πιάτο αρκετά χορταστικό και πολύ νόστιμο χωρίς να είναι βαρύ ή πικάντικο
- ψιλοκομμένο χοιρινό (εν είδει τηγανιάς αλλά σε μέγεθος κυρίως πιάτου) που συνοδευόταν επίσης από πατάτες, ξεχείλιζε από γευστική δύναμη
- μπιφτεκάκια ζουμερά για ουρανίσκους προς απογείωση

Ήταν τόσα αυτά που παραγγείλαμε που σίγουρα αδικήσαμε τις σαλάτες (γιατί προτιμήσαμε τα πρωτότυπα και ενδιαφέροντα ορεκτικά) ή κάποια επιλογή από ριζότο ή πάστα. Από σαλάτες η παραλλαγή της χωριάτικης (με ψητή πιπεριά Φλωρίνης και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους) θα είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για την επόμενή μου επίσκεψη, όπως και η σαλάτα "Θέατρον" (με προσούτο, sticks γραβιέρας, κουκουνάρι και άλλα υλικά).

Από επιδόρπια επιλέξαμε μους σοκολάτας σε ποτήρι και τριμμένο μπισκότο που ήταν χειροποίητο και φρεσκότατο, ό, τι έπρεπε για το καλύτερο κλείσιμο της γευστικής πανδαισίας που είχε προηγηθεί. Δυστυχώς την ημέρα που πήγαμε είχε μόνο αυτό από γλυκά. Για την επόμενη φορά όμως το μασκαρπόνε σε φωλιά κανταϊφιού θα είναι οπωσδήποτε στα must και αποκλείεται να το αφήσω να μου ξεφύγει.
- νερό σε κανάτα (προσμετράται πάντα στα συν)
- φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια
- 1/2 κόκκινο κρασί χύμα που ήρθε δροσερό και στη θερμοκρασία που πρέπει, για να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το γεύμα!

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού: γύρω στα 17 ευρώ το άτομο. Δεν είναι περιττό να πω ότι το συστήνω οπωσδήποτε; Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με τη γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσετε, καθώς συνδυάζει ευρηματικότητα, δημιουργικότητα, φαντασία και παραδοσιακό άρωμα. Νομίζω ότι είναι διαμαντάκι.