Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Ψαροταβέρνες

  Λεωφόρος Μαραθώνος 11, Άνοιξη [Χάρτης]
  210 8143517

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Σταμάτα & Άνοιξη, Αθήνα
Μαι
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ο " Γιώργης του Βυθού ", τι εμπειρία κι αυτή!!
Για τη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα είχα ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους στα πέριξ που συνήθως διαλέγουν το ψάρι τους, το ψήνει ο υπεύθυνος στο εστιατόριο ( με τα ψηστικά στα πέντε Ευρώ ) και το παίρνουν σπιτάκι τους για να το απολαύσουν. Εγώ δε στάθηκα τυχερή και έφυγα απογοητευμένη κυρίως από τη σφυρίδα μου!!!

Ως χώρος το εστιατόριο δεν λέει πολλά πράγματα, ώστε να σταθώ σε θέματα χώρου και διακόσμησης.... Η ψαροταβέρνα αυτή βρίσκεται εκεί που παλιά ήταν το "Αρχιπέλαγος" και το μαγαζί αυτό είχε αρχικά ετοιμαστεί για να το αναλάβει ο αδικοχαμένος πλέον, νεαρός γιος του ιδιοκτήτη Γιώργος. Χάθηκε στη θάλασσα ενώ ψάρευε. Υπάρχει ένα ακόμα εστιατόριο στη Λυκόβρυση.

Ο εξωτερικός χώρος, είναι ευρύχωρος με φροντισμένα, απλά τραπέζια, απλές τέντες και δάπεδο από απλή πλάκα Στα όμορφα στρωμένα τραπέζια, με απλή μπεζ-καφέ λαδόκολλα και τα απαραίτητα αξεσουάρ φαγητού, περίμεναν το δίχως άλλο και τα εμφιαλωμένα νερά.

Κυρίαρχο στοιχείο στο προπύργιο του εσωτερικού χώρου (μπαίνοντας) είναι οι μεγάλοι πάγκοι με λογής λογής ψάρια και οστρακοειδή μέσα στον πάγο (πολύ πάγος). Εμείς φθάσαμε αρκετά νωρίς, Κυριακή μεσημέρι με δροσιά, και τα ψαρικά είχαν ήδη αρχίζει να βρέχονται από ειδικές αντλίες νερού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των πάγκων προκειμένου να διατηρούνται φρέσκα!!
Το νερό, όπως είναι φυσικό, είχε απλωθεί και στο δάπεδο μπροστά από τους πάγκους με αποτέλεσμα να διστάζουμε να πατήσουμε, ανατριχιάζοντας στην αίσθηση της ψαρίλας στα παπούτσια μας!!!!
Άνθρωπος που να καθαρίζει τριγύρω τα νερά δεν υπήρχε και έτσι, μια που πήγαμε και βαριόμασταν να φύγουμε, κάναμε το μεγάλο βήμα και τελικά καταφέραμε να αποφύγουμε τη πρώτη μικρή λιμνούλα νερού, φθάνοντας σε κάποιο στεγνό κομμάτι του δαπέδου...

Μερικά από τα ψαρικά που στόλιζαν τους πάγκους ήταν: Στήρα ( 32,00 )
Λαυράκι πελαγίσιο (30,00), Τσιπούρα πελαγίσια (40,00), Μαγιάτικο φέτα (26,00), Αθερίνα (19,00), Κυδώνια και γυαλιστερές (18,00), Γαρίδες Κοιλάδας (18,00)κ. ά Οι τιμές στη παρένθεση είναι τιμές στο 1Κg και ορισμένες τις βρήκα αρκετά τσιμπημένες για την εποχή (όχι της κρίσης μόνο ), το περιβάλλον και το "τρεχούμενο" νερό που τις έβρεχε μέρα μεσημέρι!

Ο πελάτης διαλέγει ό, τι τραβάει η ψυχή του από τους πάγκους και χρεώνεται μόνο το ψήσιμο αφού υποτίθεται ότι πληρώνει το ψάρι σε τιμές ιχθυοπωλείου!!!

Τα ψηστικά για επί τόπου γεύμα χρεώνονται ΕΥΡΩ 6,00, ενώ 5,00 ΕΥΡΩ αντίστοιχα, για να ψήσουν το ψάρι στο εστιατόριο και να το πάρει κάποιος σπίτι, όπου του παραδίδεται μέσα σε όμορφες λευκές πλαστικές σακούλες.

Κόσμος πηγαινορχόταν συνέχεια για να πάρει ψαρικά για το σπίτι, ενώ εγώ αναρωτιόμουν τον λόγο, καθώς το ψάρι μας, η φέτα σφυρίδα που θα σας περιγράψω πιο κάτω, ήταν επιεικώς απαράδεκτη....!!!!

Διαλέξαμε:

Στην αρχή ήρθε καλάθι με εντελώς απλό ψωμί σε καλαθάκι (1,00 )
Νερό, ζητήσαμε βρύσης.
Ακόμα, καταφθάνει πιάτο με λεμονάκι. Όταν μάλιστα ζητήσαμε να πιούμε coca light(1,50) με λεμόνι, τα λεμόνια ήρθαν ξεχωριστά (! ) και το τραπέζι μας τελικά γέμισε με λεμόνια...

Σαλάτα του Γιώργη με φρέσκα λαχανικά (8,50). Πληθωρική και νόστιμη σαλάτα, με νόστιμες φέτες ντομάτας περιμετρικά του πιάτου, λίγο αγγούρι, ρόκα, μαρούλι, καρότο, πιπερίτσες, λάχανο και ελίτσες, σερβιρισμένη σε μια μεγάλη πιατέλα!

Μύδια αχνιστά, γύρω στα 300 γρ. (7,00), αρκετά νόστιμα με το κατάλληλο λάδι και σκορδάκι! Σερβίρονται σε παραδοσιακό τσίγκινο στρογγυλό σκεύος.

Σφυρίδα φέτα ψητή, 500 γρ.. Ψάρι σερβιρισμένο μαζί με μπολάκι κλασικού λαδολέμονου.
Το κρέας του ψαριού ήταν άνοστο και αφυδατωμένο, σε σημείο μάλιστα που ούτε το λαδολέμονο δεν το έσωζε!!! Και μιλάμε για σφυρίδα που θεωρείται από τα πιο γλυκά ψάρια της θάλασσας!! Προφανώς για να έχει χάσει τόσο τα υγρά του το ψάρι είχε παραψηθεί, μπορεί να ήταν και πολυκαιρισμένο!!
Επειδή δεν μπορώ να μιλήσω ως σούπερ έξπερτ θα πω μόνο ότι ΔΕΝ μας άρεσε καθόλου και αυτό φυσικά αρκεί!!! Το πληρώσαμε, μαζί με τα ψηστικά, ΕΥΡΩ 22,60!!

Στο τέλος, μας κέρασαν δύο κομμάτια μέτριας πορτοκαλόπιτας...

Επειδή οι καλοφαγάδες δεν ψαρώνουμε - θυμήθηκα μάλιστα και τη παροιμία με το μουσαφήρι και το ψάρι - δε νομίζω να δώσω δεύτερη ευκαιρία.....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Σταμάτα & Άνοιξη, Αθήνα
Μάρ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Σ’ αυτή τη σαββατιάτικη βραδυνή έξοδο (14/3/2015) δεν είχα την πρωτοβουλία επιλογής μαγαζιού αλλά ένα συγγενικό ζευγάρι που το είχε επισκεφθεί και είχε θετική εμπειρία. Είχαν κλείσει τραπέζι (λόγω Σαββάτου), και, ενώ γύρω στις 21.00 που φτάσαμε ήταν λίγα τα πιασμένα τραπέζια, όταν φεύγαμε ήταν λίγα τα ελεύθερα.

Φτάνοντας στο μαγαζί διαπιστώσαμε ότι ο χώρος μπροστά του ήταν περιορισμένος για parking αλλά ο πρόθυμος υπεύθυνος έλυσε αμέσως τις όποιες απορίες μας. Στην είσοδο που parking υπάρχει μεγάλη πινακίδα που διαφημίζει το άλλο μαγαζί στη Λυκόβρυση αλλά γι’ αυτό διάβασα αρκετά αρνητικά σχόλια και κριτικές, σε ότι αφορά στο χώρο, τη διαρρύθμισή του κ. α.

Πριν από την κύρια και ευρύχωρη αίθουσα, υπάρχει ένας μεγάλος χώρος διαρρυθμισμένος σε ψαροπωλείο με επιμήκεις πάγκους με πάγο και πάνω σ’ αυτόν μεγάλη ποικιλία από μικρά και μεγάλα ψάρια κάθε είδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από τα ψάρια που διαλέγεις για να φας, μπορείς να επιλέξεις και ψάρια που θα αγοράσεις για το σπίτι, και αυτό κάναμε και εμείς. Διαλέξαμε αθερίνα και καλαμαράκια για πρώτα και ένα λαβράκι για κύριο αλλά δεν γνωρίζω τα βάρη τους γιατί τα επέλεξε ο συγγενής της παρέας.

Η μεγάλη αίθουσα είναι καλαίσθητα χωρισμένη σε μικρότερους χώρους, με διακριτικά και χαμηλά στοιχεία, και τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε λογική απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην νιώθει στριμωγμένος ο πελάτης.
Παραγγείλαμε δύο μερίδες χόρτα ζωχούς (2*4 ευρώ), που σερβιρίστηκαν σε βαθιά πιάτα και μεγάλες ποσότητες, και μια φέτα (3) και λίγο αργότερα έφτασαν, σε ένα μεγάλο ξύλινο δίσκο, η αθερίνα (5,70) και τα καλαμαράκια (18,50), που ήταν πολύ σωστά τηγανισμένα και νοστιμότατα.

Με τις ποσότητες αυτές, ακούστηκαν κάποιες φωνές για στομάχια που είχαν ήδη γεμίσει, και όταν ήρθε και η πιατέλα με το ψητό λαβράκι (26,30), που το καθάρισε επιμελώς ο έμπειρος νεαρός σερβιτόρος, κάπως δυσκόλεψαν τα πράγματα, αλλά οι τρεις που δεν νήστευαν το τακτοποίησαν σιγά-σιγά. Το φαγητό συνοδεύτηκε από ένα καραφάκι τσίπουρο (7) και μισό κιλό άσπρο κρασί (3). Συνολικά, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τις γεύσεις που δοκιμάσαμε και, κυρίως, από το σωστό τρόπο τηγανίσματος και ψησίματος των ψαρικών που διαλέξαμε.

Ο λογαριασμός έφτασε το ποσό των 75 ευρώ με τα ποτά και 65 χωρίς αυτά και, κατά τη γνώμη μου, θεωρείται χαμηλός για ένα σωστό γεύμα τεσσάρων ατόμων (έστω και τριών στο λαβράκι) με ψαρικά.

Το νεαρό προσωπικό (και των δύο φύλλων) ήταν ομοιόμορφα ντυμένο με μεγάλες μαύρες ποδιές και αποδείχτηκε αρκετά έμπειρο και εξυπηρετικό.
Είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάω και με διαφορετική παρέα, για να το γνωρίσουν και άλλοι φίλοι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Σταμάτα & Άνοιξη, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Πηγαμε βραδυ Παρασκευης χωρις να εχουμε κανει κρατηση. Υπηρχαν αρκετα τραπεζια μια και μαλλον λογω επικειμενου τριημερου ειχε σχετικα λιγο κοσμο.

Διαλεξαμε τα ψαρια μας απο το ιχθυοπωλειο στο μπροστινο μερος του μαγαζιου που ηταν πεντακαθαρο, χωρις μυρωδιες, ομορφα τακτοποιημενο και ειχε εξυπηρετηση απο δυο σβελτες και ευγενεστατες κοπελες. Η αιθουσα ειναι πολυ πολυ ωραια, ανετη, με τα τραπεζια αραια μεταξυ τους και αναπαυτικοτατες καρεκλες και πολυθρονακια.

Πηραμε μια τεραστια σαλατα (με το ονομα του μαγαζιου), δυο μεγαλες γαριδες, δυο μεγαλες φετες κιτρινοπτερο τονο και ενα σαργο. Ηπιαμε 3/4 λευκο χυμα κρασακι που ηταν μυρωδατο και καλοπιοτο.

Εφεραν την παραγγελια μας με σωστη σειρα, γαριδες και τονο πρωτα και μετα το ψαρι. Ηταν ολα εξαιρετικα ψημενα, οπως ακριβως επρεπε. Την σαλα εξυπηρετουσαν αρκετοι σερβτοροι που μας εδιναν την εντυπωση πως καταλαβαιναν τι θελαμε πριν το ζητησουμε.

Ο λογαριασμος μας ηταν 47,50 ευρω και μας κερασαν ενα πολυ νοστιμο γλυκο, σαν χαλβα. Ενθουσιαστηκαμε (σε αντιθεση με το μαγαζι της Λυκοβρυσης που δεν μας ειχε αρεσει ειδικα σαν χωρος) και θα ξαναπαμε!!!

Μακαρι να ειναι παντα ετσι!! Α!! ενα μειονεκτημα σημαντικο: επιτρεποταν το καπνισμα και παρα το οτι ειχε λιγο κοσμο, επιστρεφοντας σπιτι τα ρουχα μας μυριζαν καπνο. Θα πρεπει να το ξανασκεφτουν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Σταμάτα & Άνοιξη, Αθήνα
Σεπ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Καλή πατέντα το να διαλέγεις μόνος σου το ψάρι που θα φας, όχι και μοναδική βέβαια. Πέραν αυτού τα υπόλοιπα δυστυχώς μέτρια, με αποκορύφωμα το σέρβις που πάει για αντι-όσκαρ!

Τα ψάρια καλά, αν και ακριβά θα έλεγα. Τα υλικά και το ψήσιμο ικανοποιητικά.

Το σέρβις μάλλον απαράδεκτο. Μια από τις κλασικές ελληνικές ταβέρνες, που ενώ πάνε καλά από πελατεία και πήζουν συγκεκριμένες ημέρες, φυσικά όλα βγαίνουν με το ίδιο προσωπικό όπως και μια καθημερινή. Οι σερβιτόροι να τρέχουν σαν τρελοί, χαμένοι στον κόσμο τους, να προλαβαίνουν ότι μπορούν, με πολύ πληροφορία πλέον να χάνεται, εκνευρισμένοι πελάτες να σηκώνονται μόνοι τους να εξυπηρετηθούν, πιάτα να πέφτουν κάτω σχετικά συχνά (2 κάθε ώρα), περίπου πέντε φορές ήρθαν στο τραπέζι μας σερβιτόροι και ρώταγαν αν εμείς παραγγείλαμε αυτό που κουβαλούσαν με απορία και αγανάκτηση χωρίς φυσικά να είναι για εμάς...

Μαντέψτε... με όλη αυτή τη κατάσταση το ψάρι μας ήρθε (κατόπιν 3-4 ενστάσεων, 2 παρατηρήσεων, 3 συγγνώμη και 2 "έρχεται αμέσως"... ) μετά από 1,5 ώρα! Εμείς φυσικά φάγαμε όλα τα συνοδευτικά, χορτάσαμε με ψωμί, τα παιδιά γκρινιάζανε και φούσκωσαν με πατάτες και ψωμί, και όταν ήρθε το ψάρι το φάγαμε επειδή το παραγγείλαμε...

Στο ταμείο όταν τους είπα ότι με ένα συγνώμη αυτό δεν διορθώνεται και πως συνήθως το μαγαζί κάνει μια έκπτωση, για να πει κάπως έμπρακτα το "συγνώμη", μου απάντησαν ότι αυτό δεν γίνεται (εγώ προσωπικά το έχω δει τουλάχιστον σε 10 εστιατόρια και τα περισσότερα το έκαναν από μόνα τους! ). Είχαν και την αφέλεια ή θράσος να μου πουν ότι η υπηρεσία που πουλάνε είναι το φαγητό και όχι η ώρα που θα τα φέρουν!!! Επίσης ανέφερε η κοπέλα στο ταμείο ότι μας κοστολογούν μόνο τα υλικά και όχι το σέρβις!! Βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα...

Την ευθύνη φυσικά έχει η επιχείρηση που αρνείται να αυξήσει το προσωπικό τουλάχιστον αυτές τις μέρες. Όταν τους είπα ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί με επιπλέον προσλήψεις μου είπαν πως δεν ξέρω από εστιατόρια. Αγαπητοί δυστυχώς οι πραγματικοί επαγγελματίες σας εκθέτουν με το παράδειγμά τους...
Εμ όσο τους το επιτρέπουμε εμείς, αυτοί θα το εκμεταλλεύονται!