MONK GRAPES AND SPIRITS

Wine Restaurants

  Καρόρη 4, Αθήνα [Χάρτης]
  210 3211117

Περιγραφή
Ο «μοναχός» υποδέχεται τους φίλους του με περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιών, τα πιο πρωτότυπα cocktails & γεύσεις που θες να δοκιμάσεις!
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Μαι
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Θυμάμαι ότι μερικά χρόνια πριν υπήρχε ένα μπαράκι με το όνομα MONK επί της Κολοκοτρώνη, που το συναντούσες όπως την κατέβαινες στα αριστερά σου. Δεν γνωρίζω αν έχει άμεση ή έμμεση σχέση με το εν λόγω Wine bar- restaurant ή αν πρόκειται απλώς για συνωνυμία, αλλά κι εκείνο έχει μείνει στην μνήμη μου ως μία αξιοπρεπέστατη πρόταση για ποτό στο κέντρο της Αθήνας.

Μερικούς μήνες πριν και δεν θυμάμαι τον λόγο γιατί, κατηφορίζαμε προς το Μοναστηράκι αλλά αντί να πάμε μέσω Αιόλου επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τα παράλληλά της στενάκια. Ίσως για να αλλάξουμε παραστάσεις και να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά, μάρτυρες μιας άλλης Αθήνας χαμένη στο παρελθόν. Ίσως για να ανακαλύψουμε νέα μαγαζιά που έχουν ανοίξει εκεί διακριτικά, σε απόσταση ασφαλείας από την βαβούρα που επικρατεί στην γειτονική πλατεία. Ίσως απλώς για να αποφύγουμε τις ορδές από τους τουρίστες και τους μικροπωλητές που πουλάν από είδη ραπτικής έως κοντάρια για να τραβάς με το κινητό σου selfies.
Εκεί, για παρθενική φορά, στο ύψος της πλατείας Αγίας Ειρήνης πρωτοσυστηθήκαμε με το MONK. Στις πρώτες μας εντυπώσεις κυριάρχησε η εικόνα για τον χώρο και την διακόσμησή του.

Το αδικεί το ότι δεν έχει την δυνατότητα να απλώσει πολλά τραπεζάκια στον δρόμο που βρίσκεται μπροστά του αλλά ούτε και έχει την ευχέρεια να παρέμβει αισθητικά στο πεζοδρόμιο του οποίου κάνει χρήση. Αν ήταν πάνω σε κάποια πλατεία ή πεζόδρομο θα αναδεικνύονταν ακόμα περισσότερο στο σύνολό της αυτή η προσπάθεια.
Όμως στα ενδότερά του είναι ένας άλλος κόσμος. Πραγματικά πρόκειται για έναν από τους πιο καλαίσθητους χώρους που έχω συναντήσει ποτέ σε Wine Bar κι όχι μόνο.

Μέχρι πρότινος το είχα επισκεφτεί μόνο για πρωινό καφέ και αυτό που θυμόμουνα είναι το πολύ καλό και φιλικό service τους και τις ανταγωνιστικές τους τιμές.
Αγαπημένα μου πρόσωπα που είχα συναντήσει εκεί να απολαμβάνουν επίσης τον καφέ τους, μου το είχαν προτείνει και για το εξαιρετικό τους brunch. Κάποια άλλη στιγμή είχα ενημερωθεί ότι διοργανώνουν βραδιές οινογνωσίας όπου με συγκεκριμένο ποσό ανά άτομο, μπορούσες να γευτείς πιάτα τους συνοδευόμενα το καθένα τους με το κρασί που θα τα ανέδυε. Γιατί το πάντρεμα κάποιων γεύσεων με τον κατάλληλο οίνο, είναι πραγματικά τέχνη και απαιτεί εκτός από ταλέντο και διάθεση πειραματισμού, μεγάλες γνώσεις και στους δύο τομείς.
Εξάλλου μη ξεχνάμε τον θησαυρό που έχει αυτός ο τόπος σε ποικιλίες κρασιών, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά και προσωπικότητα.

Όλο αυτό στο μυαλό μου είχε χτίσει μία πολύ καλή άποψη για το MONK η οποία επιβεβαιώθηκε από κριτικές που είχα διαβάσει κατά καιρούς στο Ask4food από έμπιστους χρήστες.
Έτσι όταν μου έγινε μία πρόσκληση από παρέα μου να περάσουμε εκεί το Σαββατόβραδό μας, πραγματικά χάρηκα και δέχτηκα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Έφτασα εκεί συνεπής στο ραντεβού μου, 10 το βράδυ. Εκείνη τη στιγμή είχε ήδη αρκετό κόσμο χωρίς όμως να μπορώ να το χαρακτηρίσω ως γεμάτο. Με το πέρασμα όμως της ώρας και μέσα στο επόμενο μισάωρο, συγκέντρωσε όσο ακριβώς κόσμο μου αρέσει να βλέπω σε κάποιο μέρος. Τι εννοώ με αυτό? Ότι ενώ πλέον δεν υπήρχε διαθέσιμο σημείο για κάποιον νέο επισκέπτη τους, δεν ένοιωθες να ασφυκτιείς. Είναι έτσι η διαρρύθμιση που δεν του επιτρέπει να μαζέψει ενοχλητικά πολύ κόσμο. Αυτό θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της αντιμετώπισης του επιχειρηματία που ως ένδειξη σεβασμού προς τους πελάτες του, τους δίνει την άνεση που χρειάζονται για να απολαύσουν την έξοδό τους στο έπακρο και χωρίς το γνωστό και δυσάρεστο σε όλους μας «στριμωξίδι».

Τη νύχτα ο χώρος φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακός. Σε αυτό συμβάλει ο πολύ προσεγμένος, ατμοσφαιρικός φωτισμός που διαχέεται στον χώρο από τα μικρά φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή αλλά και από αυτόν που βρίσκεται πίσω από το μπαρ. Ένας κακός φωτισμός (είτε πιο σκοτεινός, είτε πιο φωτεινός) μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην συνολική εικόνα της ατμόσφαιρας και της αίσθησης που αυτή αποπνέει. Εδώ ήταν ιδανικός.
Σκουρόχρωμοι τοίχοι με ακανόνιστα σμιλευμένη μαύρη πέτρα που «παίζει» με το φως και τις σκιές που δημιουργούνται. Πάνω τους φωτογραφίες όπου χέρια σε μαύρο φόντο σου δείχνουν που μπορείς να εκφράσεις στην νοηματική γλώσσα έννοιες όπως «Χαμόγελο», «Πίστη», «Δημιουργία», «Ελπίδα»…
Μεγάλα, καφασωτά παράθυρα σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, σου επιτρέπουν να βλέπεις στο στενάκι και τους περαστικούς του. Η κίνηση από αυτοκίνητα είναι σπάνια κι αυτό σου δίνει ηρεμία.

Ενώ ο κυρίως χώρος τους έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενεί όρθιους ή σε σκαμπό πελάτες τους, στον πάνω όροφό τους υπάρχει πατάρι που απ ότι κατάλαβα είναι κυρίως για φαγητό και έχει τραπέζια/καναπέδες. Δεν ανέβηκα καθόλου στο πατάρι τους οπότε δεν έχω και περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό.
Σου είναι αδύνατο να τραβήξεις το βλέμμα σου από το μπαρ τους το οποίο δεσπόζει επιβλητικά στον χώρο αφού καταλαμβάνει μία ολόκληρη πλευρά τους. Έχει γίνει και σε αυτό πάρα πολύ καλή δουλειά και οι barmen του θα πρέπει να είναι πανευτυχείς που έχουν ένα τέτοιο βασίλειο να «διαφεντεύουν». Σε ματιές που τους έριχνα, έδειχναν να κατέχουν άψογα το αντικείμενό τους ενώ ήταν πολύ σοβαροί και απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό που έκαναν. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να είναι και διαφορετικοί γιατί το target group των πελατών τους είναι τέτοιο που δεν θα σήκωνε άλλου είδους συμπεριφορά. Και μιας και αναφέρθηκα στους θαμώνες τους, είναι κυρίως ηλικιών από 30 χρονών και πάνω. Δόξα τω Θεώ, στην περιοχή υπάρχουν υπεραρκετά μπαράκια για μικρότερες ηλικίες όπου μπορούν να κάνουν τις χαζομαρούλες τους.

Ας έχουμε κι εμείς οι υπόλοιποι ένα μέρος που θα μπορούμε να απολαύσουμε την έξοδό μας με ηρεμία και αξιοπρέπεια. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την «ζωντάνια» των θαμώνων τους ή την μουσική που έπαιζε στον χώρο. Αν και δεν κατάφερα να προσέξω αν έχουν DJ θα χαρακτήριζα την μουσική τους ως απόλυτα ευχάριστη και εντελώς μέσα στα γούστα μου, ιδανική για να σου φτιάχνει τη διάθεση. Όσο πέρναγε η ώρα γινότανε περισσότερο μουσική που θα συναντούσες σε κάποιο bar και λιγότερο σαν αυτή που μας έχουν συνηθίσει τα Wine bars, αλλά εμένα αυτό καθόλου δεν με ενόχλησε. Την ίδια αντιμετώπιση πρέπει να είχαν κι άλλοι θαμώνες τους, που ανάμεσά τους κάποιοι αποφάσισαν να χορέψουν διακριτικά.
Στο τέρμα αριστερό σημείο της μπάρας μπορείς να δεις τους chefs τους που έχουν αναλάβει την ετοιμασία των πιάτων τους. Παρόλο που υπάρχει ανοιχτή κουζίνα, έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στον εξαερισμό τους και τα αποτελέσματα είναι άψογα. Επίσης απόλυτα προσηλωμένοι στα καθήκοντα και το έργο που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Όπως έχουν σημειώσει και άλλοι χρήστες, ίσως θα πρέπει να δώσουν λίγο παραπάνω προσοχή στο θέμα «κάπνισμα». Όμως είμαι τόσο ενθουσιασμένος με τον χώρο και την διακόσμησή του που αυτό δεν θα σταθεί λόγος για να αφαιρεθεί βαθμός.
Εξυπηρετηθήκαμε από μία νεαρή της οποίας το service ήταν απόλυτα συμβατό με την γενική άποψη του MONK. Σωστό και καλόγουστο ντύσιμο που δεν μπορούσες να μην προσέξεις. Εξυπηρέτηση γρήγορη και με σωστή ισορροπία μεταξύ αμεσότητας και επαγγελματικής προσέγγισης. Επειδή η παρέα μας μαζεύτηκε σιγά σιγά, είχε πάντα τον νου της ώστε να έρθει κοντά μας και να εξυπηρετήσει όσους έρχονταν στην συνέχεια.

Σε κάποια στιγμή που το κέφι ανέβηκε παραπάνω, παρατήρησα άτομα που άνηκαν στο service τους να έχουν γίνει πιο άμεσα και να το διασκεδάζουν κι αυτά όσο και οι πελάτες τους. Σωστό!
Αν και στον κατάλογό τους είδα πολλές προτάσεις που θα με ενδιέφεραν να δοκιμάσω, στην παρούσα φάση προσανατολιστήκαμε μόνο σε πλατό με αλλαντικά και τυριά ώστε να συνοδέψουμε το κρασί μας. Στο πλατό υπήρχαν επίσης κριτσίνια και μικρά μακρόστενα ντοματάκια. Αν σκεφτείς τα πιάτα που υπήρχαν σε μενού τους, σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία η παραγγελία μας, εντούτοις όμως αυτό που μας προσφέρθηκε ήταν εξαιρετικό. Θα φαινόμουνα αστείος αν προσπαθούσα να αναγνωρίσω όλα τα αλλαντικά και κυρίως τα ήδη τυριού που είχε γιατί ούτε η μνήμη μου αλλά κυρίως ούτε και οι γνώσεις μου δεν θα με βοηθούσαν σε αυτό. Αυτό που όμως οφείλω να αναγνωρίσω και παραδεχτώ είναι ότι είχαν ξεφύγει αρκετά από τα κοινότυπα μονοπάτια και τα προσφερόμενα ήταν πολύ πιο ψαγμένα από ότι συνήθως συναντάμε. Κάποια από τα είδη τυριού τους τα δοκίμαζα για πρώτη φορά και με ικανοποίησαν πλήρως. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα τίποτα λιγότερα από ένα Wine bar που έχει στηθεί τόσο προσεκτικά όπως αυτό.

Από κρασί επιλέχθηκαν λευκό και ερυθρό από την οινοποιία Λαφαζάνη.
Κάποια στιγμή και λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν την άτυχη στιγμή να «πέσει» το ρεύμα. Η μουσική σταμάτησε και το φως στον χώρο χαρίζονταν μόνο από τα ρεσό που είχανε στα τραπέζια τους. Όχι μόνο δεν με ενόχλησε, αλλά απόλαυσα αυτή την ολιγόλεπτη διακοπή. Το ίδιο γλυκά την αντιμετώπισαν και οι υπόλοιποι θαμώνες, που συνέχισαν απτόητοι την διασκέδασή τους σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Το ότι εκείνη τη στιγμή δεν ακούστηκαν κλισέ χαζοατάκες, επιφωνήματα και γέλια, είναι για εμένα ένα ακόμα δείγμα πολιτισμού των όσων εκείνο το βράδυ βρέθηκαν εκεί.
Δεν έχω ιδέα το πόσο κόστισαν αυτά που μας προσφέρθηκαν γιατί η βραδιά ήταν κερασμένη. Όμως θα τολμήσω να βάλω και στο Value4money επίσης ένα 4άρι, στηριζόμενος στο πόσο όμορφα κύλησε όλη η επίσκεψή μας για την οποία έχω θετικές και μόνο εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Αν θα ξαναπήγαινα? Φυσικά!! Και μάλιστα έχω σταμπάρει από τώρα το σημείο που θα επιθυμούσα να βρω διαθέσιμο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το παράθυρο που υπάρχει όπως μπαίνεις στα αριστερά σου! Να ακολουθήσω την προτροπή που υπάρχει αναρτημένη πάνω από το μπαρ τους, σύμφωνα με την οποία μπορώ να χαλαρώσω και να εμπιστευτώ τον ειδικό τους στα κρασιά, να διαλέξω από τον κατάλογό τους αυτά που κάνουν τους σιελογόνους μου αδένες να φρενιάζουν προκαταβολικά και να απολαύσω την βραδιά μου.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω με νέα μου κριτική στην οποία θα δίνω μεγαλύτερη πληροφορίες για την κουζίνα τους. Έχω μία υποψία ότι κι αυτές θα είναι άκρως θετικές, κάτι που επιβεβαιώνεται έμμεσα από την εικόνα των πιάτων που είδα να σερβίρονται σε διπλανά μας τραπέζια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Φεβ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Monk σημαίνει μοναχός και πραγματικά το περιβάλλον του συγκεκριμένου wine bar restaurant θυμίζει κάτι από μοναστηριακό περιβάλλον στο εσωτερικό του. Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό ψηλοτάβανο και προσφάτως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται σε ένα στενάκι κάθετο στην οδό Αγίας Ειρήνης, δηλαδή στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Ο χώρος είναι πραγματικά καλόγουστος, ιδιαίτερης αισθητικής, σικάτος και minimal ταυτόχρονα. Τον διακρίνει μια σοφιστικέ αριστοκρατική κομψότητα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μεγάλη μακρόστενη μπάρα, ψηλά σκαμπό, τραπεζάκια με καναπέδες αλλά και ένας ημιώροφος με τεράστιους καναπέδες για... πιο prive και lounge καταστάσεις. Η διακόσμηση είναι λιτή και αρκετά προσεγμένη με ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ ο φωτισμός είναι χαμηλός όσο πρέπει. Μαζί με τα κεράκια διαμορφώνει μια πραγματικά μοναδική ατμόσφαιρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και το επισκέφτηκα μεσημέρι για φαγητό, ο χώρος με την ατμόσφαιρα και την αισθητική του με μετέφερε αλλού. Είναι all day από το πρωί ανοιχτό για καφέ, γλυκό και φαγητό, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε hot bar για πιο... προχωρημένες καταστάσεις και έντονη διασκέδαση. Ως σωστό wine bar που σέβεται τον εαυτό του και το δείχνει και με την επωνυμία του έχει μια ενδιαφέρουσα και αρκετά αξιόλογη λίστα κρασιών με μεγάλη ποικιλία από πολλές χώρες αλλά και κοκτέιλ κρασιού.

Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, φιλική, χαμογελαστή. Όλα τα παιδιά που δουλεύουν στο μαγαζί είναι νέα με προθυμία και χαμόγελο και με επιθυμία να προτείνουν, να διευκρινίσουν, να ανταποκριθούν στις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Ως προς το φαγητό, ο κατάλογος διαθέτει μια ικανή ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά, κρεατικά με δημιουργικές γευστικές πινελιές, κάποιες περισσότερο και κάποιες άλλες λιγότερο gourme. 2 άτομα λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να γευθούμε:

- σαλάτα MONK με λόλα, καρύδι, ξινόμηλο, σαλάμι αέρος. Ήταν πολύ ιδιαίτερη και η μείξη των υλικών έδινε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα παρά την αρχική διαφορετική εντύπωση και διστακτικότητα

- χοιρινά φιλετάκια με κρούστα γραβιέρας, λιαστή ντομάτα, μουστάρδα και ρύζι μπασμάτι. Πραγματικά έλιωναν στο στόμα ενώ η γραβιέρα περιχυμένη και ελαφρά λιωμένη τους έδινε μια γεύση μοναδική.

-πέννες με μελιτζάνα, ντομάτα, λουκάνικο, ενδιαφέρων συνδυασμός, αρκετά χορταστικό πιάτο

Στην αρχή κατέφτασε ως καλωσόρισμα τυροκαυτερή, αρκετά ασυνήθιστη, με γεύση όχι έντονη (με απαλό ροζ χρώμα, μάλλον από το πιπέρι Μαδαγασκάρης) η οποία συνοδευόταν από ζεστά φρεσκοψημένα ψωμάκια λευκά και μαύρα.
Το νερό ήρθε σε κανάτα και το γεύμα ολοκληρώθηκε με ένα κέρασμα λικέρ μαστίχας στο τέλος.

Απ΄ ό, τι διαπίστωσα έχει πολύ ενδιαφέροντα γλυκά (π. χ. μπανόφι, τσιζκέικ) και μάλιστα αρκετά χορταστικά. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν χειροποίητα. Από τα πιάτα του καταλόγου που εντυπωσιάζουν νομίζω ότι είναι επίσης το μοσχάρι φιλέτο καρπάτσιο μαριναρισμένο με σόγια σος, τζίντζερ, πορτοκάλι και σκόρδο που συνοδεύεται από φύλλα κάπαρης και ελιές αλλά και ο σολομός με πορτοκάλι και ροζ πιπέρι Μαδαγασκάρης. Νομίζω ότι το μενού μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο δύσκολα γούστα.

Ως προς τις τιμές, θα τις χαρακτήριζα αρκετά φυσιολογικές και προσιτές λαμβανομένου υπόψη και του πολύ όμορφου χώρου και του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Πληρώσαμε 31 ευρώ, χορτάσαμε και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Να σημειώσω ότι τα περισσότερα πιάτα ετοιμάζονται επί τόπου. Από το σημείο που καθόμουν μπορούσα να δω την ανοιχτή κουζίνα, σαν συνέχεια του bar (η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η κλασική ανοιχτή κουζίνα που έχω δει σε άλλους χώρους, γιατί δεν θα ταίριαζε και με την αισθητική του υπόλοιπου χώρου). Το συστήνω αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας. Θα σας αρέσει και θα σας αποζημιώσει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Μάρ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η σημερινή μου κριτική αφορά ένα όμορφο και ατμοσφαιρικό wine bar του κέντρου. Νομίζω ότι το Monk έχει ήδη αποκτήσει καλή φήμη, και όχι άδικα, γιατί εκπληρώνει πλήρως την πρωταρχική αποστολή του: ποιοτικό κρασί από μια λίστα εκτενή και ενημερωμένη. Λειτουργεί όλη μέρα για φαγητό και ποτό και, η αλήθεια είναι, ότι καταφέρνει να συνδυάζει και τα δύο με αρμονία στον χώρο του.

Βρίσκεται σε ένα στενάκι κάθετο της Αθηναϊδος, ακριβώς μόλις περάσεις την Αγία Ειρήνη. Ως χώρος είναι πολύ όμορφος, ισορροπεί τέλεια μεταξύ μοντέρνου wine bar και εστιατορίου. Δηλαδή στο ισόγειο υπάρχουν κυρίως σταντάκια μικρά και μεγαλύτερα, αλλά άνετα, που σου επιτρέπουν και να πιεις το ποτό σου και να χωρέσεις 2-3 πιάτα φαγητού. Στον πάνω όροφο υπάρχουν τραπεζάκια για πιο πριβέ καταστάσεις.

Έχω επισκεφθεί το Monk δυο φορές ως τώρα. Την πρώτη πήγα με παρέα που με κάλεσε, απλώς για ποτό, αλλά έφυγα με άριστες εντυπώσεις και ανυπομονούσα να το επαναλάβω για να δοκιμάσω και το φαγητό.

Το πρώτο καλό στο Μονκ είναι ότι, σε αντίθεση με άλλα μπαρ, μπορείς να κλείσεις ψηλό τραπεζάκι με σκαμπό (σταντ) χωρίς να υποχρεωθείς να πληρώσεις μπουκάλι, αλλά μόνο τα ποτά σου.

Το δεύτερο είναι ότι ο ισόγειος χώρος δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε τραπέζια δείπνου και σε σταντς ποτού. Όλοι κάθονται στα ψηλά τραπέζια με σκαμπό ή στο μπαρ. Κι έτσι εχεις την άνεση όπου κι αν είσαι να φας ή να πιεις μόνο, χωρίς να αισθάνεσαι περίεργα.

Φυσικά δεν θα μείνεις σε ένα ποτό, γιατί η λίστα είναι μεγάλη και το κρασί κατεβαίνει εύκολα. Εγώ εκείνη την πρώτη φορά δοκίμασα τρία διαφορετικά λευκά, 2 φίλοι πήραν από ένα ποτήρι ο καθένας και στη συνέχεια μοιράστηκαν με άλλα δύο άτομα ένα μπουκάλι ροζέ. Μαζί μ' αυτά δοκιμάσαμε και την μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών, που ήταν όντως ποικιλία (περιλάμβανε 5-6 είδη αλλαντικών και αντίστοιχα είδη τυριών, κριτσίνια και φρυγανισμένες φετούλες) και μας κάλυψε απόλυτα σχεδόν όλη την βραδιά. Πλήρωσα μόλις 20 ευρώ για όλη αυτή την εμπειρία και πέρασα ωραία.

Όσον αφορά τα κρασιά και την τιμολόγησή τους, σας παραπέμπω στον χρήστη Seahorse πιο κάτω που είναι αναλυτικότατος και ακριβής. Η βασική ιδέα είναι της δοκιμής διαφορετικών γεύσεων, γι'αυτό υπάρχει η δυνατότητα να γεμίσει το ποτήρι είτε στα 150 ml (δηλαδή ένα κανονικό ποτήρι κρασιού), είτε στα 75ml. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να πιεις λιγότερη ποσότητα από ένα κρασί που δεν γνωρίζεις και να πειραματιστείς με άλλες γεύσεις. Οι τιμές των ελληνικών κρασιών που πρόσεξα εγώ είναι στα 7-8 ευρώ τα 150 ml, στην συντριπτική πλειονότητα, ή μισή τιμή στα 75ml.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν αξιόλογες ετικέτες ελληνικών κρασιών (ας μην αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κάποια) και εισαγόμενων (Γαλλία, Χιλή, Αυστραλία, Ισπανία, Αργεντινή, Ιταλία... ), κόκκινων, λευκών, ροζέ και αφρωδών. Επίσης υπάρχει λίστα κοκτέιλ με βάση το κρασί, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο. Και φυσικά το πρωτοποριακό σύστημα με το εργαλείο που επιτρέπει να αφαιρεθεί κρασί μέσω μιας σύριγγας, χωρίς να ανοίξει το μπουκάλι, χωρίς καν να βγει ο φελλός! Έτσι διατηρείται η γεύση αναλλοίωτη και μπορείς να δοκιμάσεις παλαιωμένα κρασιά, που ο σομελιέ έχει διαλέξει ένα-ένα. Τις πληροφορίες αυτές τις διάβασα σε διάφορα sites που ενημερώνονται πληρέστερα για το ύφος του μαγαζιού και την δουλειά που έχει γίνει. Δεν είμαι και τόσο άριστος οινογνώστης!

Ώρα όμως ν'αφήσω τα κρασιά και να μιλήσω για το φαγητό, που μάλλον έχει την μεγαλύτερη σημασία για το σάιτ μας. Η επιθυμία μου λοιπόν να δειπνήσω στο Μονκ δεν άργησε να εκπληρωθεί. Έκανα κράτηση για μια Παρασκευή βράδυ και βρεθήκαμε στο Monk τρία άτομα. Μας έδωσαν τρεις θέσεις στον μεγάλο κεντρικό πάγκο, μια χαρά, αν εξαιρέσουμε ότι τα σκαμπό μετά από κάποια ώρα, όπως και να το κάνουμε, κουράζουν λίγο.

Αμέσως ήρθε ντιπ γιαουρτιού και ψωμάκια, ενώ στρώθηκαν μπροστά μας τα σουπλά και τα μαχαιροπίρουνα. Μετά από αρκετή περισυλλογή πάνω απ΄τον κατάλογο, κινηθήκαμε σε ελληνικές, δοκιμασμένες επιλογές κρασιού. Για φαγητό παραγγείλαμε:

- χαλούμι σχάρας πάνω σε πιτούλες με λίγη σαλατούλα από πάνω. Ήταν πολύ ωραίο, δεμένη γεύση και ποσότητα αρκετή για ορεκτικό.

-ρολάκια σολωμού με τυρί. ΄Ηταν σολωμός καπνιστός (όχι φρέσκος) τυλιγμένος με ένα τυρί τύπου χαλούμι και αυτό (δεν πρόσεξα στον κατάλογο).5-6 στον αριθμό, ικανοποιητική ποσότητα για 3 άτομα. Ενώ η ιδέα ήταν ωραία, ο καπνιστός σολωμός με βάρυνε. Αν ήταν φρέσκος, με μια ωραία μαρινάδα, εγγυώμαι ότι θα εξαφανιζόταν αμέσως.

- πίτσα προσούτο-ρόκα. Ήρθε όπως την φαντάζεστε. Με τις φρέσκιες ρόκες και το προσούτο από πάνω. Μεγέθους ενός μεγάλου πιάτου. Ζύμη λεπτή, τραγανιστή. Στην αρχή είπαμε να πάρουμε και δεύτερη, αλλά κρατηθήκαμε, και καλά κάναμε. Γιατί στο τέλος μας συνεπήρε η βραδιά και η μουσική και δεν είχαμε όρεξη να φάμε άλλο. Δεν ήταν άσχημη, στις φίλες άρεσε, εμένα μου φάνηκε λίγο αλμυρή (κάποιο τυρί μάλλον... ).

- πήραμε κι ένα επιδόρπιο για να συνοδεύσουμε την δεύτερη γύρα κρασιών: μεταξύ τσιζκέικ, σουφλέ σοκολάτας και μπανόφι, διαλέξαμε το τελευταίο. Λοιπόν, αν πω ότι μου άρεσε, ψέμα θά' ναι. Ήταν ίσως από τα λιγότερο επιτυχημένα μπανόφι που έχω φάει, αν και δεν το προτιμώ ως γλύκισμα. Απλώς το συγκεκριμένο μου φάνηκε λίγο "ερασιτεχνικό", όπως αυτό που θα φτιάχναμε γρήγορα σπίτι. Βάση μπισκότου, τύπου τσιζκέικ και μάλιστα αρκετά σκληρή, και πάνω μια κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και κομμάτια μπανάνας με λίγο σιρόπι σοκολάτας για το ντεκόρ, δηλαδή σοκολάτα καθόλου. Μετά από τρεις κουταλιές, έμεινε στο πιάτο.

Συνολικά, το 2 που βάζω στη γεύση αντιστοιχεί σε 2,5. Φάγαμε, χορτάσαμε, αλλά οι γεύσεις δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Περίμενα καλύτερη κουζίνα, αντίστοιχη με την επιμέλεια που υπάρχει στο κρασί. Ίσως ήταν και οι επιλογές μας πολύ απλές, ενώ ο κατάλογος έχει αρκετά φαγητά να διαλέξεις και σε μερίδες και σε ορεκτικά. Ενδεικτικά να αναφέρω, κάποια είδη πίτσας, ριζότο, μερίδες σολωμό, χοιρινά φιλετάκια, ζυμαρικά...

Για την εξυπηρέτηση έχω να πω τα καλύτερα, με κάθε γενναιοδωρία στη βαθμολογία μου. Οι κοπέλες που είναι στο σέρβις είναι εξυπηρετικότατες κι έχουν ένα χαμόγελο μέχρι τ'αυτιά. Όχι προσποιητό, αλλά ζεστό και πρόθυμο, πράγμα σπάνιο για μπαρ. Μπορεί να χρειαστεί να σηκώσεις 2-3 φορές το χέρι όταν ο χώρος γεμίζει, αλλά μόλις σε δουν, θα σπεύσουν. Επίσης στα ορεκτικά, προσφέρονται να μοιράσουν σε καθέναν στο πιάτο του και γενικώς είναι διαρκώς παρούσες να πάρουν πιάτα και ποτήρια, να αδειάσουν τον χώρο, να γεμίσουν νερό. Το τονίζω γιατί είναι μπαρ κατά κύριο λόγο.

Ως προς τις τιμές, θεωρώ ότι τα 7, 8 ή 9 ευρώ για ένα ποτήρι κρασί είναι πολλά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρασί ποιοτικό μεν, αλλά που μπορείς εύκολα να βρεις και στο εμπόριο. Από την άλλη η επιλογή να πιεις τα 75 ml, σου δίνει την δυνατότητα με 15 ευρώ περίπου να δοκιμάσεις 3 ή 4 κρασιά. Δεν είναι άσχημο deal. Οπότε να μια ευκαιρία να δοκιμάσω εισαγόμενα κρασιά που δεν γνωρίζω.

Το φαγητό, αναλόγως τι πάρεις, θα κινηθείς στις στάνταρ-λίγο τσιμπημένες τιμές του είδους. Εμείς στη δεύτερη επίσκεψη με 2 ποτήρια κρασί ο καθένας και την παραγγελία που σας ανέφερα πληρώσαμε από 25 ευρώ.

Εν τέλει, το Μονκ μου αρέσει ως ιδέα βραδινής εξόδου (μην ξεχάσω ότι κατά καιρούς κάνει και live). Μου αρέσει και η ατμόσφαιρα (χώρος-μουσική) και το κρασί και η ιδέα να το συνοδεύσεις με ένα ορεκτικό ή φαγητό. Νομίζω ότι αν φροντίσει λίγο παραπάνω την κουζίνα του, έχει κάθε δικαίωμα να αποκτήσει μια θέση στον γαστριμαργικό χάρτη του κέντρου. Γιατί στον οινικό, την έχει κερδίσει.

Εγώ θα ξαναπάω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Οκτ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Με αφορμή την αγάπη μας για το κρασί, βρεθήκαμε μετά του συζύγου στο Monk το βράδυ της βροχερής Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, όπου με κόστος 8 ευρώ ανά άτομο μπορούσαμε να δοκιμάσουμε - απολαύσουμε ένα ποτήρι Ρομπόλα San Gerasimo 2014 του Συνεταιρισμού, που θα το συνόδευαν γαρίδες τεμπούρα με πουρέ σελινόριζας (ως finger food).

Παρακαλώ επιτρέψτε μου, επειδή δεν υπάρχει άλλη κριτική για το Monk και θέλοντας να βοηθήσω τους φίλους του Ask4Food, να δώσω λεπτομέρειες για να φανώ χρήσιμη.

Η οδός Καρόρη, απέχει δύο λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Μοναστηράκι, είναι δρομάκι – πεζόδρομος που εντυπωσιάζει με την καθαριότητά του. Το Monk ξεχωρίζει για το μεράκι που είναι στημένος ο εξωτερικός χώρος με 2-3 τραπέζια, δίπλα ψηλότερα πάγκοι-σταντ και σκαμπώ, όλα στολισμένα με αναμμένα ρεσώ – κηροπήγια.

ΧΩΡΟΣ / ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 4/4.
Μέσα ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός, άνετος, κεντρικά ψηλοτάβανος, με καναπέδες και τραπεζάκια χαμηλά στη μια πλευρά, απέναντι το μπαρ και ενδιάμεσα ψηλά σκαμπώ με πάγκους. Στο βάθος δεξιά, βρίσκεται η μικρή ανοιχτή κουζίνα που εντυπωσιάζει. Μια εύκολη στο ανέβασμα σκάλα στο βάθος οδηγεί στον περιμετρικό ανοιχτό εξώστη απ’ όπου φαίνεται όλη η σάλα του ισογείου και υπάρχουν αρκετά τραπέζια και καναπέδες πολύ όμορφα κατανεμημένα. Η έξυπνη διακόσμηση, τα γήινα χρώματα του χώρου και ο γλυκός φωτισμός βάζουν την τελική πινελιά της φιλικής θαλπωρής, ενώ η μουσική rock, jazz και soul τη βραδυά που πήγαμε, ήταν σωστή σε ένταση και επέτρεπε την απρόσκοπτη επικοινωνία χωρίς φωνασκίες. Η καθαριότητα ήταν αξιοσημείωτη, από τα πατώματα μέχρι τις αστραφτερές τουαλέτες.

Το Monk λειτουργεί για καφέ από το πρωί προσφέροντας και brunch, σαν bar με ικανότατους mixologists, σαν εστιατόριο που υποστηρίζει αρμονικά τις οινικές επιλογές των πελατών, αλλά το κύριο αντικείμενό του είναι το κρασί. Έχει μια πλούσια λίστα – που επιμελήθηκε ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος - με 115 ετικέτες [9 αφρώδη, 36 λευκά, 17 ροζέ, 36 ερυθρά και 7 γλυκά] από 86 οινοποιεία, από 12 χώρες [Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Χιλή, Αργεντινή κλπ], με περίπου 72 ποικιλίες. Στη λίστα αυτή προσθέστε και περίπου 10 παλαιωμένα κορυφαία κρασιά από το «Secret Cellar», που δικαιολογημένα είναι αυξημένου κόστους. Το ταξίδι είναι πραγματικά ολοκληρωμένο ανά ποικιλία στον κόσμο.

Εδώ λοιπόν απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε, ο έξυπνος επιχειρηματίας και ο «τρελός» σομελιέ του (όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος ότι τον αποκαλούσαν όταν το Monk ήταν το πρώτο wine bar που χρησιμοποίησε το 2014 το σύστημα / εργαλείο coravin που επιτρέπει μέσω μιας σύριγγας δύο χιλιοστών να "αντληθεί" το κρασί χωρίς να αφαιρεθεί ο φελλός και χωρίς να εισχωρήσει μέσα αέρας), δίνουν την ευκαιρία στους οινόφιλους να δοκιμάζουν σε ποτήρι ΟΛΑ τα κρασιά της λίστας τους.

Μπορεί κάποιος να επιλέξει να παραγγείλει είτε φιάλη ή να πιεί 75ml ή 150 ml οποιουδήποτε κρασιού σε ποτήρι. Οι τιμές όπως τις κατέγραψα για το Ask4Food είναι για 75ml από 2,5 έως 4,5 ευρώ λευκά / ροζέ, 2,5 έως 10 ευρώ κόκκινα και 5 έως 10 ευρώ τα επιδόρπια. Για τα 150ml οι τιμές είναι 5 έως 10 ευρώ λευκά / ροζέ και 5 έως 12 τα κόκκινα. Τα κορυφαία παλαιωμένα πωλούνται μόνο σε ποτήρι των 150ml με τιμές από 30 έως 90 ευρώ.

Επειδή δεν είμαστε αδαείς όσον αφορά το κρασί, μπορώ να πω ότι ο κατάλογος είναι πολύ σοφά δομημένος. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το κρασί, αλλά και σε αυτούς που γνωρίζουν και θέλουν να απολαύσουν αυτό που αγαπούν. Οι τιμές είναι τέτοιες που σου δίνουν πολλές επιλογές.

Και πάμε στις λεπτομέρειες της βραδυάς:

Φτάσαμε στις 9:00 και λόγω βροχερού καιρού καθίσαμε μέσα. Οι παρέες ήταν λίγες αλλά όσο πέρναγε η ώρα και ειδικά γύρω στις 11:30 που φύγαμε, το ισόγειο είχε σχεδόν γεμίσει. Όπως μας είπαν Παρασκευή και Σάββατο γίνεται κόλαση.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 4/4.
Ήταν άμεση, φιλική, ζεστή, με το «νοιάζομαι» να κυριαρχεί, χωρίς δουλικότητα ή υπερβολές. Εδώ όλοι έδιναν παράδειγμα ευφυούς επαγγελματισμού. Ο Βασίλης να κρατάει τα ηνία ώστε όλοι οι πελάτες που ζητούσαν κρασί να έχουν τη φροντίδα του, χωρίς φιοριτούρες και καπελώματα. Όπως διαπιστώσαμε, ο Βασίλης κινείται αδιάκοπα στο χώρο, ξεναγεί πρόθυμα τους πελάτες στα μυστικά μονοπάτια του κρασιού, σου εξηγεί, σου λέει την άποψή του χωρίς να στο παίζει εξυπνάκιας και σε καθοδηγεί να διαλέξεις αυτό που πραγματικά εσύ επιθυμείς και ταιριάζει στα γούστα σου. Ο Βασίλης μας εξήγησε τα πλεονεκτήματα του συστήματος coravin και μας έκανε επίδειξη φέρνοντας στο τραπέζι μας μια φιάλη Chianti, γεμίζοντας ένα ποτήρι από αυτό και αφήνοντάς το ως κέρασμα. Εξάλλου, διοργανώνει πολύ συχνά βραδυές γευσιγνωσίας και αφιερώματα σε παραγωγούς.

Τα κορίτσια ήταν όλα πάντα εκεί γύρω, με το μάτι τους να σαρώνει τις παρέες για οτιδήποτε χρειαστεί. Ειδικά θα αναφερθώ στην Άρτεμη που μας εξυπηρέτησε και την ευχαριστώ θερμά, με εκείνο το τεράστιο φωτεινό της χαμόγελο, που πριν προλάβουμε καλά καλά να καθίσουμε στον καναπέ που μας άρεσε, μας σερβίρισε νερό από κανάτα – φροντίζοντας να ξαναγεμίζει διαρκώς - και μας έδωσε και τις λίστες με το μενού και τα κρασιά, αφού ζητήσαμε να φάμε και πιούμε κάτι ακόμα.

WINE LIST 4/4, όπως ανέλυσα πιο πάνω
Αναφέρω εδώ τα κρασιά πού απολαύσαμε και που ήταν σερβιρισμένο σε σωστά ποτήρια και θερμοκρασία:
• San Gerasimo 2014 – Ρομπόλα του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας

• Chateau du Courlat 2010, Bordeaux blend, St. Emilion – ποτήρι 150ml, € 9

• The Guardian, Yalumba 2010, Shiraz/Viognier, Eden Valley, Australia – ποτήρι 150ml, € 8

• Γλυκό κρασί Museum NV, Yalumba, Muscat, ποτήρι 75ml, € 10,00

ΜΕΝΟΥ 3,5/4.
Το μενού χωράει σε μια σελίδα, πράγμα που εγώ εκτιμώ ιδιαίτερα, φτιαγμένο έτσι ώστε να στηρίζει ουσιαστικά τις οινικές επιλογές και περιέχει 4 σαλάτες (μεγάλες όπως είδαμε να σερβίρονται δίπλα μας), καμιά δεκαριά ορεκτικά και πλατό τυριών-αλλαντικών, 2-3 ζυμαρικά και πίτσες, 4 κυρίως πιάτα και 2-3 γλυκά.

Τα πιάτα που διαλέξαμε για να συνοδέψουμε αντίστοιχα το κάθε προαναφερόμενο κρασί μας ήταν:

• Γαρίδες τεμπούρα με πουρέ σελινόριζας (που φτιάχτηκε ειδικά για τη βραδυά ώστε να συνταιριάξει με τη Ρομπόλα SanGerasimo). Υπέροχος συνδυασμός γεύσεων, αρωματικός αφρώδης πουρές, σωστά αλατισμένος.

• Πουγκιά από προσούτο Ευρυτανίας γεμιστά με μελιτζανοσαλάτα, 4 τμχ. Τι καταπληκτικό πιάτο μπορεί να φτιάξει ο σεφ όταν η πρώτη ύλη είναι φρέσκια και τα μυρωδικά αναδεικνύουν την απλότητα τους!!! € 8,00

• Φιλετάκια χοιρινά με τριμμένη γραβιέρα προσούτο λιαστή ντομάτα και σως μουστάρδας, 4 χορταστικά κομμάτια με μια κούπα αρωματικό ρύζι στην άκρη. Τα φιλετάκια ήταν ζουμερά χωρίς αίμα, με τη λιαστή ντομάτα να δίνει τον τόνο και το χρώμα, ενώ η σως μουστάρδας με τη βελούδινη επιθετική γεύση της απογείωνε τον ουρανίσκο. Θα ξανάπαιρνα οπωσδήποτε αυτή την υπέροχη δημιουργία. € 11,00

• Για γλυκό – ευτυχώς παραγγείλαμε μόνο ένα - γιατί ήταν τεραστίων διαστάσεων, διαλέξαμε Μιλφειγ με λευκή σοκολάτα και μασκαρπόνε, με άρωμα βανίλιας, στολισμένη με σιρόπι κόκκινων φρούτων. € 6 Πω-πω μανούλα μου τι ήταν αυτό. Κρατσανιστά κομματάκια σφολιάτας με αφρό κρέμας που έλιωνε γλυκά στο στόμα… Αποθεωτικό ….

Έχουμε πάει σε πολλά wine bar στην Αθήνα που επειδή έγιναν μόδα, έχουν αρχίσει να χάνουν τη μπάλα. Στο wine bar πάω πρωτίστως να δοκιμάσω / απολαύσω κρασί που τόσο αγαπώ. Θέλω να μπορώ να δοκιμάσω όσα περισσότερα μπορώ σε ποτήρι. Θέλω να διαλέξω από μια καλή λίστα. Συμπληρωματικά επιθυμώ να έχω κάποια πιάτα ζεστά ή κρύα που θα ταιριάξουν απόλυτα με το κρασί μου. Ε’ λοιπόν στο Monk τα βρήκαμε όλα αυτά και καταλάβαμε ότι δεν μιμούνται κανέναν. Είδαμε ότι οι παθιασμένοι με αυτό που αγαπούν επαγγελματίες, στηρίζουν έναν πανέμορφο, σύγχρονο και ζεστό χώρο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, στους γνώστες αλλά και στους αδαείς γύρω απ το κρασί.

Θεωρώ ότι οι τιμές είναι λογικές για αυτό που αγοράζεις. Μπορείς να τη βγάλεις και με 12-15 ευρώ το άτομο με 1 πιάτο και 1 ποτήρι κρασί και από κει και πέρα όσο βαστάει η τσέπη σου.

Εμείς θα ξαναπάμε για να συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με τα υπόλοιπα κρασιά της λίστας και τα πιάτα του σεφ που δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε σε ένα βράδυ.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στο Monk για το κέρασμα του Chianti και του γλυκού κρασιού Museum και την ευχαρίστηση που μας χάρισαν, μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιαν
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Ακόμα μια χαμένη ευκαιρία!
Ωραίο σαν χώρος
αλλά πολύ καπνα, πολύ δυσάρεστο αν δεν εισαι καπνιστής
Υπερβολικά δυνατά η μουσική για wine bar.
Τόσο δυνατή μουσική το κάνει club.
Ένα καλό club - wine bar πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον καλό εξαερισμό.

Πήγα με ένα φίλο μου Σάββατο βράδυ, 23.1
Είχα κανει κράτηση, μας έβαλαν σε ένα ψηλό τραπέζι με σκαμπό χωρίς πλάτη,
αβολα δηλαδή.
Η μία σερβιτόρα ήταν ευγενής και χαμογελαστή
Μία άλλη όλο ξυνίλα και μούτρα, αγέλαστη. Αμάν πια με τους ανθρωπους που παριστάνουν κάτι άλλο απο αυτό που είναι.

Πήραμε ένα μπουκάλι κρασί 27 ευρώ, ροζέ, Σκέρτσο η ονομασία του.
Και δύο πιάτα, ο φίλος μου πένες με λουκάνικο και λαχανικά και κόκκινη σάλτσα κι εγώ τα χοιρινά φιλετάκια: ένα μεγάλο ως τεράστιο πιάτο στη μία γωνία με τέσσερα κομμάτια φιλέτο χοιρινο κακοψημένο, και ελαφρώς άνοστο αλλά και ούτε τρυφερό - και στην άλλη γωνία μια φορμίτσα ρύζι, επίσης άγευστο και ελαφρώς ξερό.

Το πιάτο αυτό έκανε 11 ευρώ, εντελώς απαράδεκτο.
Η μακαρονάδα του φίλου, 8 ευρώ, καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας.
και μεγαλύτερη ποσότητα αλλά και ποιότητα.
Κάτσαμε περίπου 1.30 ώρα, καθώς από τον καπνό και τη δυνατή μουσική, δεν θα μπορούσαμε ουτε λεπτό παραπάνω.

Και φυσικά δεν θα ξαναπατήσουμε, καθώς είναι υπερβολικά ακριβό και δήθεν γι αυτό που προσφέρει.