Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Unique Sandwiches & Coffee - All Day Breakfast

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Σάββατο ανοιχτό από 7:30 πμ έως και 11:30 μμ Κυριακή ανοιχτό από 9:30 πμ έως και 10:30 μμ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Έχει δίκτυο Wifi
Take away
Προσφέρει Πρωινό
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

16 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, ανάμεσα Σύνταγμα και Μοναστηράκι, εκεί που οι πεζόδρομοι Ευαγγελιστρίας και Καλαμιώτου καταλήγουν στην Κολοκοτρώνη βρίσκεται το JUST MADE 33, που εδώ και δύο χρόνια μαγνητίζει το ενδιαφέρον των διερχομένων και κυριολεκτικά σφύζει από κόσμο όλη μέρα!

Βρέθηκα λοιπόν εκεί, την Πέμπτη 12/10, γύρω στη 01.00 το μεσημέρι και στάθηκα πολύ τυχερός αφού βρήκα ελεύθερο ένα τελευταίο τραπέζι στην άκρη του πολύβουου πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, στο νούμερο 33 της οποίας βρίσκεται το δημοφιλές αυτό Καφέ – Αναψυκτήριο, όπως αυτοαποκαλείται. Άνοιξε τον Μάρτη του 2015 και ήδη απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο σάιτ μας και όχι μόνο.

Λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα με Σάββατο, 07.30-23.30, ενώ τις Κυριακές, από 09.30-22.30. Εκτός του ότι είναι συνήθως γεμάτο μέσα-έξω, παρατήρησα ότι δίνει και φαγητά σε πακέτο (take away) για τα γειτονικά καταστήματα ή γραφεία, αλλά και διερχόμενους πελάτες του (σάντουιτς, καφέδες, κ. λπ. ).

Η ψυχή του JUST MADE 33 είναι ο σεφ Αντρέας Λαγός, γέννημα-θρέμμα της Σάμου, ζυμωμένος από μικρός με την ελληνική ύπαιθρο, τα αγροτικά προϊόντα της γης του και τα αμπέλια με τα εκλεκτά κρασιά. Ο ίδιος αυτοαποκαλείται ‘nomad’ chef, θεωρώντας ότι τα γαστρονομικά βιώματα είναι εντέλει μια συνισταμένη ανάμειξης τελείως διαφορετικών στοιχείων, χώρων, καταστάσεων, που ωστόσο οι μαγειρικές του ανησυχίες καταφέρνουν να συνθέσουν αρμονικά! Για τον λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα του δέχεται το feedback με τις απόψεις κάθε καλόπιστου επισκέπτη του καταστήματός του.
Εγώ, για παράδειγμα, είπα στην κοπέλα που με σέρβιρε, ότι θα προτιμούσα το γλυκό μου (μια τάρτα σοκολάτα) να ήταν μεγαλύτερο, και φυσικά εκείνη επιφυλάχτηκε να τους το μεταφέρει!
Ο κ. Λαγός έχει ήδη σοβαρή προϋπηρεσία στα: ‘Αριστερά-Δεξιά’, στο ‘Ντομάτα’ της Σαντορίνης και στο ‘Sani Resort’ της Χαλκιδικής.
Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι προσκλήθηκε πέρσι σε πύργο στη Ν. Γαλλία, όπου και μαγείρεψε για το πριγκηπικό ζεύγος William & Kate Middleton! Επίσης έχει επαγγελματικές επαφές με το Μiami και άλλα μέρη των ΗΠΑ!

Βασικός συνεργάτης του είναι ο Αντώνης Καργιώτης, που είναι αρμόδιος για τα εκλεκτά χαρμάνια των καφέδων που προσφέρει το μαγαζί. Θα τους δοκιμάσω μια επόμενη φορά!

Εξωτερικά λοιπόν υπάρχουν περί τα 15 μαύρα ή γαλάζια μεταλλικά τραπέζια, για καμιά 50αριά πελάτες. Γενικά στο μαγαζί, μέσα και έξω, επικρατούν μαύρα ή ανθρακί χρώματα, όπως για παράδειγμα η μεγάλη ομπρέλα και η τέντα. Άλλωστε, ο φετινός Οκτώβρης, με θερμοκρασία γύρω στους 20-22 βαθμούς το μεσημέρι, είναι ό, τι πρέπει για να απολαύσεις άνετα το φαγητό σου σ’ ένα τέτοιο εξωτερικό χώρο.

Μέσα εντυπωσιάζει η βιτρίνα τους με τα λογής-λογής καλούδια (θα αναφερθώ στο μενού πιο κάτω), τα ράφια στο βάθος της αίθουσας με τα ποτά και τα ποτήρια,, πάνω δε απ’ τη βιτρίνα των εδεσμάτων, τα βάζα με τις πρώτες ύλες, τα φρούτα, κ. λπ., καθώς και ενδεικτικοί μαυροπίνακες με εδέσματα και τιμές. Στο βάθος επίσης, κάτω απ’ τα ράφια με τα ποτά βρίσκεται ο αρμόδιος επί των καφέδων επί το έργον, εφοδιασμένος με όλα τα σχετικά είδη καφεκοπτείου! Μέσα υπάρχει ένας πάγκος και ένα μεγάλο τραπέζι, με 5-6 σκαμπό, που επιτρέπουν σε κάποιους να φάνε και να χαζέψουν ταυτόχρονα την παρασκευή και το σερβίρισμα φαγητών, ποτών, καφέδων…

Μικρή περιστροφική μαύρη σκάλα οδηγεί στις δυο πεντακάθαρες τουαλέτες του ορόφου, όπου επίσης κυριαρχούν σε τοίχους και δάπεδα οι ίδιες σκούρες ανθρακί αποχρώσεις που δεσπόζουν στο JUST MADE 33!

Μουσική είναι αδύνατο να ακουστεί έξω, μιας και επέλεξαν εσωτερικά να παίζουν απ’ τα μεγάφωνα ιδιαίτερα απαλή μουσική lounge, jazz & ethnic. Όταν ανέβαινα στις τουαλέτες, παρατηρώντας τον μέσα χώρο που σας περιέγραψα, διέκρινα μια όμορφη ινδική μάλλον μουσική, που ωστόσο κανένα απ’ τα παιδιά δεν μπόρεσε να με διαφωτίσει περαιτέρω…Μικρό το κακό!

Στην εξυπηρέτηση, δυο ευγενέστατα νεαρά κορίτσια, έτρεχαν πρόθυμα για να προλάβουν την εκτέλεση των παραγγελιών και τα κατάφερναν μια χαρά!

Στο μενού τώρα, δυο λόγια στατιστικά, τελείως επιγραμματικά:
Σερβίρουν πίτες (2-3 €), 6 είδη αυγών ~ 7 €, 7 σαλάτες, στα 6-8 €, 5 τάρτες στα 5 €, 5 burgers, σε τιμές ~ 9 €, 10 ζυμαρικά και ριζότο, στα 8-14 €, 12 σάντουιτς, από 2.50-5.00 €, 8 κύρια πιάτα, 6-14 € και καμιά 10αριά γλυκά / παγωτά, 4-6 €.
Σημειωτέον εδώ ότι εστιάζουν πρωτίστως στα σάντουιτς, προμηθευόμενοι καθημερινά ψωμιά από τρεις αθηναϊκούς φούρνους, και προσφέρουν όλα τα είδη (καλαμπόκι, σίκαλη, ολικής άλεσης…), σε ανοιχτούς ή κλειστούς συνδυασμούς, melted, brioche, wrap, bagel, tortilla, κ. λπ.!!

Από ποτά, διαθέτουν 7 μπύρες, σε τιμές ~ 4 €, cocktails από 7-9 €, φυσικούς χυμούς στα 4-5 €, ποτήρια κρασί, τα συνήθη αναψυκτικά, κ. λπ.

• Από τη μεγάλη λίστα τους, επέλεξα τελικά μια τάρτα Quiche Lorene, με μπόλικο τυρί emmental, bacon, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος. Συνοδεύονταν από μικρή ποσότητα πράσινης σαλάτας από λάχανο, ρόκα και λόλα. Ήταν πολύ γευστικό και αρκετά χορταστικό σαν πιάτο. Τιμή, στα 5 €.

• Για γλυκό πήρα, όπως σας είπα στην αρχή μια τάρτα σοκολάτα, που ήταν ένας συνδυασμός από crumble and bitter ganache. Ο ζαχαροπλάστης, καλός αλλά λίγος.. Αστειεύομαι: το γλυκό ήταν καλό αλλά λίγο, και το ανάφερα στις σερβιτόρες, ελπίζοντας να εισακουστώ μελλοντικά, και να αυξήσουν λιγάκι τη μικρή διάμετρο, μόλις 5-6 εκατοστών της συγκεκριμένης τάρτας, αφού διατίθενται και μεγαλύτερες φόρμες… Άλλωστε, είμαστε σε φαγάδικο της Αθήνας και όχι σε Grand Restaurant tτων Παρισίων!! Τιμή, στα 4 €.

Με ποσό 9 €, ευχαριστήθηκα το ελαφρύ μου γεύμα στο JUST MADE 33, στο αθηναϊκό κέντρο. Κατηγορία 1/9 €, δηλ. σαφώς λογική τιμή για ό, τι μας προσφέρει το μαγαζί αυτό. Την επόμενη φορά, θα δοκιμάσω τον εκλεκτό καφέ, ελπίζοντας το γλυκό να αβγατίσει κομμάτι!!

Ανάμεσα στα χιλιάδες φαγάδικα του κέντρου, προτείνεται σίγουρα για ένα ευχάριστο διάλειμμα απ’ τις καθημερινές μας σκοτούρες!

10 medium

16 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το Just Made το είχα γνωρίσει πριν αρκετό καιρό, διαβάζοντας υπέροχα πράγματα για την κουζίνα του μέσα από έντυπα και το αγαπημένο μας ask4food (βλ. κατατοπιστικότατη κριτική ΙΩΓΙΑΝΝΗ). Ουκ ολίγες φορές είχα καθίσει για καφεδάκι και ελαφρύ γεύμα, ανάμεσα στις βόλτες μου στο κέντρο, πρώτη φορά όμως προχθές καθίσαμε με φίλη και φάγαμε κανονικά.

Προσωπικά είμαι άνθρωπος που αναζητώ και το πιο ολοκληρωμένο γεύμα, ακόμα και στην καθημερινή μου βόλτα, πόσο μάλλον στο κέντρο της Αθήνας όπου συνήθως περιφερόμαστε για ώρες, μέχρι το στομάχι μας να χτυπήσει συναγερμό. Καλά τα σουβλάκια, τα σάντουιτς και οι τυρόπιτες από τις αλυσίδες, αλλά αν θέλεις να φας λίγο καλύτερα κι έχεις και κάποια άνεση χρόνου να συνδυάσεις και έναν καφέ, να καθίσεις και να αφουγκραστείς και την κίνηση της πόλης, νομίζω ότι το Just Made εμφανίζεται μπροστά σου την κατάλληλη στιγμή.

Γωνία Ευαγγελιστρίας 33 και Αγίου Μάρκου, λίγα μέτρα πριν αυτές συναντήσουν την Κολοκοτρώνη, το σημείο είναι «τρελή» περατζάδα και άμεσα προσβάσιμο από παντού- με τα πόδια εννοείται. Ο χώρος του είναι μοντέρνος, με industrial νότες, αλλά μικρός. Εσωτερικά υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι- πάγκος, όπου συνήθως κάθονται 2-3 άτομα και καταλαμβάνουν ολόκληρη την ελεύθερη πλευρά. Η απέναντι καταλαμβάνεται από διάφορα είδη καφεκοπτείου. Αντίστοιχα ένα μικρό πάσο με 2-3 σκαμπό είναι η δεύτερη επιλογή για όποιον θέλει να καθίσει μέσα. Όταν ανοίγει ο καιρός, σαφώς είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος, με λίγα τραπεζια πάνω στην Ευαγγελιστρίας, που πάντως κλείνονται από τζαμαρία.

Τις χειμωνιάτικες ημέρες υπάρχουν σόμπες- μανιτάρια, τα οποία δυστυχώς, λίγο σώζουν την κατάσταση. Για μένα όμως το μεγάλο μείον είναι τα κάπως άβολα μεταλλικά καθίσματα. Αν και έχουν βάλει μαξιλάρια, θα προτιμούσα κάτι πιο αναπαυτικό. Όσο για τα φρεάτια, ναι, έχουν καλυφθεί οι σχάρες, αγαπητέ ΙΩΓΙΑΝΝΗ, ως τα όρια του μαγαζιού δε. Καμία αλλαγή. Τέλος πάντων, αν εξαιρέσουμε την σούπερ τοποθεσία του, θεωρώ ότι θα μπορούσαν να διαρρυθμίσουν κάπως πιο βολικά και άνετα τον εξωτερικό χώρο, ώστε ούτε το πολύ κρύο του χειμώνα να το πιάνει, ούτε η λαύρα του καλοκαιριού (κατάκεντρο Αθήνας γαρ), ούτε να αισθανόμαστε κάπως άβολα στα τραπεζάκια του.

Η κουζίνα τώρα, που μας ενδιαφέρει περισσότερο, είναι μοντέρνα, με έμφαση στο γρήγορο φαγητό: σάντουιτς, σαλάτες, μπέργκερ, ζυμαρικά, πίτες-τάρτες, γλυκά, brunch... Ποια είναι η πρωτοτυπία, θα ρωτούσε κάποιος.

Η πρωτοτυπία είναι ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ποιοτικά και ιδιαίτερα. Για παράδειγμα μπορείς να διαλέξεις από μια ποικιλία σάντουιτς, άψητων ή ανοιχτών- ψημένων που πάνω λιώνουν τυριά, αυγό, κιμάς, μανιτάρια, αλλαντικά... Μπορείς να πάρεις μισό σάντουιτς (μία φέτα) ή ολόκληρο (2 φέτες). Οι σαλάτες επίσης είναι πεντανόστιμες και χορταστικές. Και δεν μιλάμε απλώς για τις ελαφριές, κάπως... ξενέρωτες σαλάτες με τα λαχανικά και μόνο (υπάρχουν κι αυτές), αλλά για σαλάτες- γεύματα: τονοσαλάτα, σαλάτα σολωμού, κοτόπουλου, σαλάτα με φακές και φέτα κτλ.

Από ανοιχτά σάντουιτς έχω δοκιμάσει αρκετά κατά καιρούς. Δεν θυμάμαι γεύσεις, πάντως αποτελούν ένα ικανοποιητικό σνακ.

Στην πρόσφατη επίσκεψη δοκιμάσαμε:
- Σαλάτα κοτόπουλο- παρμεζάνα, για την φίλη μου. Σε βαθύ μπολ μια χορταστική σαλάτα με πρασινάδα, λαχανικά, κρουτόν και γενναίες φέτες κοτόπουλου. Μια παραλλαγή της σίζαρς.

Για μένα:
- Σαλάτα κινόα με κατσικίσιο τυρί. Οκ, μια απλή σαλάτα κινόα, με σπόρους, κράνμπερι, μια κουταλιά cottage cheese και βινεγκρε μελιού. Να πω την αλήθεια, την περίμενα πιο …σαλατένια, να έχει και λίγα λαχανικά, αλλά δεν είχα προσέξει καλά τον κατάλογο. Ήρθε αυτό ακριβώς που έγραφε: «Κινόα», όχι «Σαλάτα με κινόα». Νόστιμη ήταν, αλλά επειδή μόνο με σούπερ φουντ δεν χορταίνεις, πήρα και μια μερίδα ζυμαρικό.

- Ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα σε λευκή σάλτσα με λάδι τρούφας. Ο γνωστός, πετυχημένος συνδυασμός γεύσεων. Και αφού ήταν και πολύ καλά εκτελεσμένο, καταλαβαίνετε ότι ήταν πεντανόστιμο! Σε ποσότητα ήταν μια κανονική μερίδα, όχι 5 κομματάκια- δείγμα.

Για τα πιάτα αυτά πληρώσαμε 16 ευρώ εγώ και 8 η φίλη μου, σύνολο περίπου 25. Καθόλου άσχημα, αν και, με τις διάφορες ανατιμήσεις τα τελευταία χρόνια, οι τιμές έχουν γενικώς πάρει την ανιούσα.

Συνολικά το just made 33 είναι μια τσεκαρισμένη, ποιοτική all day επιλογή στο κέντρο της Αθήνας, για φαγητό, σνακ και καφέ, για ντόπιους και τουρίστες. Κι αν δεν έχετε χρόνο να καθίσετε, περάστε από την βιτρίνα του, διαλέξτε από τις πίτες και τις τάρτες του και πάρτε κάτι για τον δρόμο.

28 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το τελευταίο καιρό είχα βομβαρδιστεί με πληροφορίες που αφορούν το Just Made 33. Συχνά-πυκνά έπεφτε στην αντίληψή μου κάποιο άρθρο που παρουσίαζε τα καλύτερα στέκια για καφέ – και όχι μόνο- στο κέντρο της Αθήνας. Σε αρκετά από αυτά τα άρθρα, υπήρχε αναφορά και στο Just Made 33, με το οποίο είχα πρωτοσυστηθεί 1-2 μήνες πριν, όταν το είχα επισκεφτεί για πρωινό καφεδάκι.

Από εκείνη την παρθενική μου επίσκεψη είχαν μείνει χαραγμένα στο μυαλό μου δύο πράγματα. Το πάρα πολύ καλό service του και τα πιάτα που είδα να σερβίρονται στα γύρω τραπέζια μας. Αυτά ήταν αρκετά για να καταχωρηθεί ως πρόταση που πρέπει να δοκιμάσω και μάλιστα άμεσα. Από γρήγορες ματιές που είχα ρίξει στον κατάλογό τους, είχαν αρκετές προτάσεις για φαγητό που τράβηξαν την προσοχή μου και μάλιστα σε προσιτές τιμές.

Στα πολύ θετικά του, η απόσταση ασφαλείας από την βαβούρα της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Το σημείο ενδείκνυται για άραγμα και χάζι στους περαστικούς που κατακλύζουν το συγκεκριμένο σημείο της πόλης.
Έτσι, ένα βραδάκι που βρισκόμαστε στα εκεί κατατόπια και μια πείνα την είχαμε, είπαμε να το επισκεφτούμε.

Ήταν Σάββατο, γύρω στις 21:30 και σε αντίθεση με τα πρωινά που σπάνια βρίσκεις άνετα τραπέζι, εκείνη τη στιγμή ήταν αρκετά χαλαρά. Σταθήκαμε απίστευτα τυχεροί και την εξυπηρέτησή μας ανέλαβε η ίδια νεαρή που είχαμε γνωρίσει στην πρώτη μας επίσκεψη. Ότι και να πω για το συγκεκριμένο πρόσωπο θα είναι λίγο. Δροσερή, ενθουσιώδης (είναι η πρώτη φορά που σημειώνω αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά αυτό μου έβγαλε! ) χαμογελαστή με πηγαία ευγένεια. Σε έκανε να νοιώθεις απίστευτα φιλόξενα.

Έδειχνε ξεκούραστη και καλοδιάθετη, κάτι που όσοι σχετίζονται με το αντικείμενο της εξυπηρέτησης, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι μετά από την φθορά τόσο της καθημερινότητας αλλά και της «βάρδιας» που έχουμε κληθεί να φέρουμε εις πέρας. Αν μπορούσα δεν θα της έβαζα «4» στο service, αλλά «104».

Προσπαθώντας να ανασύρω στην μνήμη μου τις καλύτερες εξυπηρετήσεις που έχω δεχτεί στο παρελθόν, θα την κατάτασσα άνετα στο top 3. Και όσοι έχουν διαβάσει κριτικές μου, θα έχουν καταλάβει πως δεν είμαι και ο ευκολότερος άνθρωπος στον κόσμου… Αν ήμουν ο επιχειρηματίας του JM33 θα έκανα τα αδύνατα-δυνατά να την κρατήσω στους κόλπους του προσωπικού μου.
Φτάνοντας την ώρα που προανέφερα, αρχικά ρωτήσαμε εάν η κουζίνα τους είναι ακόμα ανοιχτή και μας απάντησαν θετικά.

Η γλυκύτατη νεαρή μας πρότεινε να κάτσουμε σε 4άρι τραπέζι για να είμαστε πιο άνετα. Άλλωστε όπως είπα ήδη, εκείνο το βράδυ ήταν κατά το ήμισυ (και λιγότερο) γεμάτο. Έτσι είχαμε πολλές εναλλακτικές για το που θα κάτσουμε. Το θέμα είναι ότι όπως και τα περισσότερα καφέ/εστιατόρια της περιοχής, έτσι και το JM33 χρησιμοποιεί τον πεζόδρομο για να βγάλει τα τραπέζια του. Όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα στο οποίο δύσκολα βρίσκεις λύση. Την κατηφορική κλίση του δαπέδου.

Έτσι επιλέξαμε μικρότερο τραπέζι αλλά που όμως βρισκότανε σε πιο ίσιο σημείο. Όπως θα έχετε ήδη δει, έχω βάλει στον χώρο «2». Το τραπέζι μας ήταν το πιο ακριανό τους και πολύ σωστά είχαν σφραγίσει τα φρεάτια που βρισκότανε κάτω από τα πόδια μας. Δεν έχουν όμως προνοήσει (ή δεν έχουν το δικαίωμα) να κάνουν το ίδιο και στο φρεάτιο που συνεχίζεται μερικά εκατοστά από τα «σύνορά» τους και μισό μέτρο μακριά μας. Κάποιοι πιο υποχόνδριοι (ή λιγότερο σκληρόπετσοι από εμένα) θα αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο πρόβλημα. Επειδή έχω προσέξει ότι η επιχείρηση αντιπροσωπεύεται στο Ask4food, θα αναφέρω με όση διακριτικότητα μπορώ να χρησιμοποιήσω ότι επιβάλλεται να βρούνε άμεσα λύση γιατί η εμπειρία μας ήταν ακραία αποκρουστική. Είμαι σίγουρος ότι κάποιος άλλος στη θέση μου θα έβαζε ακόμα και «1» στον χώρο αν είχε αντιμετωπίσει το ίδιο σοβαρότατο πρόβλημα. Επίσης, δεν αποκλείω να έκανε και φασαρία πριν αποχωρίσει…
Η παραγγελία δόθηκε γρήγορα και το ίδιο άμεσα ήρθαν στο τραπέζι μας τα ποτήρια λευκό κρασί που ζητήσαμε (μαλαγουζιά). Ευχάριστη έκπληξη για μία ακόμα φορά το service τους, που είχε άποψη επί των προτάσεων στο κρασί που είχαν διαθέσιμο. Η τιμή ανά ποτήρι κρασί στα 4,5€. Λίγο τσιμπημένο για το ύφος τους, αλλά οκ.

Για κυρίως ζητήσαμε:
• Φρέσκο ραβιόλι με γέμιση από σπανάκι και ρικότα. Το συνόδευαν με σάλτσα από πέστο φέτας ενώ μας ήρθαν με μερικά φύλλα baby ρόκα και ντοματίνια cherry. Πολύ νόστιμο πιάτο αλλά την χαρακτηρίσαμε λίγο μικρή σε μερίδα. Το άτομο που με συνόδευε και το παρήγγειλε, το έτρωγε πολύ πολύ αργά για να μη τελειώσει πολύ πριν από εμένα. Το τριμμένο τυρί που μας πρόσφεραν, έδεσε απόλυτα με την γεύση του. Σε σχέση με το δικό μου πιάτο που σχολιάζω παρακάτω, ήταν σαφώς πολύ ανώτερο σε γεύση.
• Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό. Στην σάλτσα αντί για βότκα που συνήθως χρησιμοποιούνε, είχαν βάλει ούζο. Ο άνηθος, σταθερή αξία σε αυτό το πιάτο. Μια ακόμα ασυνήθιστη προσθήκη ήταν αυτή του σχινόπρασου, του σέλερυ και της κάπαρης. Το πιάτο –όπως και το προηγούμενο- μας ήρθε σε πολύ προσεγμένη εμφάνιση. Το ούζο δεν το «άκουσα» καθόλου. Επειδή ο σολομός δεν είχε αναμειχθεί κατά την παρασκευή του πιάτου αλλά είχε προστεθεί στο τέλος και είχε τοποθετηθεί στην «κορυφή» του, μας προέτρεψαν να το ανακατέψουμε γρήγορα με τα ζυμαρικά για να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, όπως και κάναμε. Θα σχολιάσω ότι η ποσότητα του σολομού ήταν πάρα πολύ μικρή. Στην ουσία ήταν ένα πολύ λεπτό φύλλο του που απλά είχε ψιλοκοπεί με ένα μαχαίρι. Για να δώσω εικόνα, θα πρέπει να ήταν το 1/3 της ποσότητας που μπορείς να βρεις σε ένα σάντουιτς με σολομό. Και δεν μιλάω για κάποιο σάντουιτς που θα τα χαρακτήριζες ως πλούσιο σε υλικά…

Το θέμα όμως που αντιμετώπισα με αυτό το πιάτο ήταν άλλο. Ήταν πάρα μα πάρα πολύ λιπαρό. Το κατάλαβα με το που το είδα. Το σκέφτηκα με την πρώτη μπουκιά που έβαλα στο στόμα μου και επιβεβαιώθηκα όταν τελείωσα και στο πάτο του πιάτου μου υπήρχε σχεδόν μία κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο (ή όποιας άλλης λιπαρής ουσίας είχαν χρησιμοποιήσει)! Ο σολομός είναι από μόνος του αρκετά λιπαρός, οπότε κρίνω συνετό να προσέχουν τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για να μη χάνει το τελικό αποτέλεσμα. Όταν ήρθε η νεαρή να πάρει τα πιάτα μας, μας ρώτησε αν ήταν όλα εντάξει. Επειδή πιστεύω ότι αστοχίες τέτοιου τύπου πρέπει να επισημαίνονται, ώστε στην συνέχεια να διορθώνονται, της το ανέφερα ευγενικά. Μας απάντησε ότι θα το μεταφέρει άμεσα στην κουζίνα. Έχω συνηθίσει, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, να λαμβάνω λίγο αργότερα μια απάντηση. Έστω μια διευκρίνιση για τους λόγους που κάτι τέτοιο μπορεί να προκληθεί. Μάλιστα πολλές φορές έχω αναθεωρήσει από την αρχική μου άποψη και γνώμη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας έγινε η τιμή κάποιας απάντησης, κάτι που θεωρώ «φάουλ» κίνηση…
Η τιμή των ζυμαρικών μας ήταν στα 8,50€ έκαστο. Σύνολο με το κρασί μας στα 26€. Δεν θα πω ότι ήταν ακριβά αλλά ούτε θα χαρακτήριζα το τραπέζι μας και ως φθηνό. Μη ξεχνάμε ότι το όλο στήσιμο παραπέμπει περισσότερο σε «γρήγορο φαγητό» κι όχι σε κανονικό εστιατόριο. Κέρασμα στο ξεκίνημα ή στο κλείσιμο, δεν υπήρξε.

Και τελειώνοντας, έρχομαι αντιμέτωπος με το κλασικό ερώτημα που τελικά χαρακτηρίζει το σύνολο της εμπειρίας μας σε κάποιο μέρος που επισκεφθήκαμε: Θα ξαναπήγαινες?

Νομίζω πως ναι, παρά τα κάποια μελανά σημεία. Για να είμαι ειλικρινής, ίσως τους θετικούς πόντους που τελικά γύρισαν την ζυγαριά, τους κέρδισε με το σπαθί της η νεαρή που μας εξυπηρέτησε. Θα απέφευγα όμως κάθετα τα ακριανά τους τραπέζια (από την μεριά που είναι ο πάγκος με τους καφέδες τους), εκτός κι αν είχα παρατηρήσει ότι έχουν βρει λύση για το πρόβλημα με τα φρεάτια.

Αν είστε κάπου στο κέντρο και θέλετε να ξεκουράσετε το ταλαιπωρημένο από το shopping κορμάκι σας αλλά και να χορτάσετε την πείνα σας, βάλτε το Just Made 33 στον χάρτη των προτάσεων της περιοχής. Στον κατάλογό τους (όπως και στα γύρω τραπέζια) θα βρείτε εντυπωσιακές σαλάτες, burgers και ζυμαρικά.

3 medium

23 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Θέλαμε να επισκεφτούμε το just made 33, επειδή είχαμε διαβάσει καλά λόγια σε διάφορα sites και όντως ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις καλές κριτικές!

Δοκιμάσαμε πεντανόστιμα melted sandwiches (το ένα english roast και το άλλο greek vegetarian). Κάθε μπουκιά ήταν πιο νόστιμη από την προηγούμενη! Πήραμε και το μαστέλο, στο οποίο η σάλτσα του ήταν λίγο αταίριαστη και γενικά το πιάτο θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερο.

Η σερβιτόρα ήταν φιλική, εξυπηρετική και ευγενέστατη και οι τιμές φυσιολογικές.

Θα το ξαναεπισκεφτούμε σίγουρα σε επόμενη βόλτα μας στην Αθήνα για να δοκιμάσουμε και τις αλμυρές τάρτες και τα γλυκά του!

25 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος. Μια που ο καιρός το επέτρεπε, προτιμήσαμε ένα από τα τραπεζάκια έξω τα οποία είναι πολύ συμπαθητικά και σου επιτρέπουν να χαζεύεις και τον κόσμο να πηγαινοέρχεται στην αγορά. Και μέσα όμως μας φάνηκε όμορφο μαγαζί.

Εμείς πήγαμε για πρωινό. Οι επιλογές ήταν πραγματικά πολλές για εμάς που είμαστε λάτρεις του αλμυρού. Νομίζω στα γλυκά ήταν πιο περιορισμένες. Στον κατάλογο υπήρχαν πολλά ενδιαφέροντα σάντουιτς. Δοκιμάσαμε ένα με ψητό χοιρινό, provolone και αρωματικό λάδι (€4). Ήταν πραγματικά πεντανόστιμο. Πήραμε επίσης αυγά benedict (€6,80). Ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες γευστικά προσεγγίσεις που έχω δοκιμάσει: η σάλτσα ήταν δεμένη σωστά και υπήρχε αρκετό ξύσμα λεμονιού που ταίριαζε πάρα πολύ στο πιάτο.

Το σερβίρισμα επίσης ήταν πολύ προσεγμένο.

Τις τιμές τις θεωρώ κάπως τσιμπημένες αναλογικά με την ποσότητα. Τα υλικά έδειχναν αρκετά καλής ποιότητας βέβαια, επομένως, αν συνυπολογίσει κανείς και το κόστος λειτουργίας ενός καταστήματος στη συγκεκριμένη θέση, ίσως να μην είναι υπερβολικές. Σίγουρα όμως δεν είναι και για κάθε μέρα.

Εγώ θα σας το πρότεινα ανεπιφύλακτα για πρωινό. Πιστεύω θα το δοκιμάσω και για μεσημεριανό κάποια στιγμή μετά την αγορά.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ