Loader

Περιγραφή

Ποικιλίες σε ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα με έμφαση στα κρεατικά. Παραπέμπει λίγο σε κρητική κουζίνα, αλλα εχει και άλλη ποικιλία.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

25 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η πλατεία Αυδή είναι μια πολύ ωραία, μεγάλη και ανοιχτή πλατεία στο Κέντρο της Αθήνας που αν είχε και την ανάλογη προσοχή από τους αρμόδιους θα μπορούσε να γίνει ιδανικό μέρος για έξοδο... Παρόλα αυτά, όμως, τα μαγαζιά που έχουν ανοίξει εκεί κάνουν το παν για να δείξει...

Ανοιξιάτικο Σάββατο, λοιπόν, και μετά από βόλτα και ψώνια στο Κέντρο της Αθήνας ο δρόμος μας μας έβγαλε στην περιοχή του Μεταξουργείου για μια υποχρέωση. Η ώρα πήγε 4 και όπως καταλαβαίνετε η πείνα είχε αρχίσει να κάνει έντονη την παρουσία της. Κινηθήκαμε, λοιπόν, προς την πλατεία Αυδή προκειμένου να πάμε στις Σευχέλλες αλλά όλα τα τραπέζια της πλατείας ήταν πιασμένα, μέσα με αυτόν τον καιρό ήταν κρίμα να κάτσουμε οπότε ξεκινήσαμε για το Μυκηνών Γωνία που το έχουμε δοκιμάσει και μας αρέσει. Όταν στρίψαμε, όμως, την Μυλλέρου πέσαμε πάνω στο Αυγό του Κόκκορα...

Αμέσως έφερα στο νου μου την τελευταία κριτική του Fratello (την οποία να πω την αληθεια την θυμόμουν πιο θετική από ότι τελικά είναι αλλιώς δεν θα έμπαινα) οπότε κινηθήκαμε στα τραπεζάκια της πλατείας που ήταν γεμάτα κόσμο και καθίσαμε στο τελευταίο ελεύθερο για δύο άτομα. Να σημειώσω ότι όση ώρα μείναμε τα τραπέζια άδειαζαν και γέμιζαν συνεχώς ενώ κόσμος μπαινόβγαινε και στο εσωτερικό χώρο του μαγαζιού. Ο χώρος στην πλατεία είναι απλός, οι τουαλέτες είναι καθαρές ενώ δεν είδα τον επάνω όροφο που προφανώς, όπως αναφέρει και ο Fratello, είναι ο πιο ωραίος.

Λοιπόν, σε γενικές γραμμές θα πω ότι συμφωνώ με την άποψη του αν και ο Fratello παρουσιάζει πιο στρογγυλλεμένη την κριτική του. Εγώ θα είμαι λίγο πιο απόλυτη και ίσως αυστηρή αλλά δεν βρίσκω το λόγο να χαϊδεύω τα αυτιά κάποιων... Πρώτον, όσον αφορά το φαγητό θα πω ότι εμάς μας άρεσε και μάλιστα πολύ. Ναι δεν δρέπει δάφνες πρωτοτυπίας αλλά είναι νόστιμο, καλομαγειρεμένο και με καλή ποιότητα υλικών.

Δεύτερον, το service δεν είναι επαγγελματικό σε καμία περίπτωση και μάλιστα ο τρόπος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αγενής μιας και απλά άφηναν καταλόγους, νερά και πιάτα στο τραπέζι χωρίς ούτε καν να κοιτάνε. Επιπλέον, κερνούσαν επιλεκτικά τον κόσμο (αν κατάλαβα καλά μόνο τους γνωστούς πελάτες) την περίφημη πορτοκαλόπιτα που την εκθειάζαν κιόλας ενώ σε εμάς (οι οποίοι καθόμασταν και δίπλα στο βοηθητικό πάσο, δηλαδή βλέπαμε τις υποψήφιες προς κέρασμα πορτοκαλόπιτες να περιμένουν) τίποτα.

Και το έχω ξαναπεί, δεν περιμένεις το γλυκό (εγώ που δεν είμαι του γλυκού τις περισσότερεες φορές ούτε καν το δέχομαι, ο καλός μου μόνο τρώει) αλλά ή θα κεράσεις τους πάντες ή όχι. Αυτή η επιλογή πελατών είναι τουλάχιστον αστεία... Για αυτόν τον λόγο είναι η πρώτη φορά που δεν αφήσαμε ούτε μισό ευρώ ως tip αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ πρέπει να ντρέπομαι που δεν άφησα και όχι αυτοί που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους...

Τρίτον, οι τιμές είναι πιο πάνω από ότι πρέπει και επιβάλλει η εποχή... Ναι το φαγητό είναι καλό, ναι οι μερίδες είναι πολύ πλούσιες αλλά χρειάζονται ένα μικρό κούρεμα έστω και αν μικρύνουν λίγο οι μερίδες τους.

Τώρα όσον αφορά το φαγητό, εμείς επιλέξαμε το μπουγιουρντί (5 ευρώ, ήταν αρκετά καυτερό αλλά νοστιμότατο με φέτα καλής ποιότητας και όχι λευκό τυρί), μανιτάρια με στάκα και απάκι (7,5 ευρώ, ένα πιάτο κόλαση με απάκι πολύ και καλής ποιότητας), τηγανιά ηπειρώτικη (9,5 ευρώ με ψαρονέφρι και πολλές πατάτες, πολύ νόστιμο) καθώς και πατάτες τηγανιτές (3 ευρώ, νομίζω ότι ήταν φρέσκες, πάντως ήταν νόστιμες). Ήπιαμε 1/2 λίτρο ημίγλυκο ροζέ (5 ευρώ), το οποίο μας άρεσε. Στην αρχή μας έφεραν πολλές φέτες ωραίου ζυμωτού ψωμιού, το οποίο χρεώθηκε προς 1 ευρώ το άτομο.

Λοιπόν, το Αυγό του Κόκκορα όπως καταλαβαίνετε με δίχασε... Μου άρεσε πολύ το φαγητό του, οι τιμές του αν και κάπως ανεβασμένες, δεν είναι αποτρεπτικές αλλά το service κάνει μια επίσκεψη στο μέλλον εκεί πολύ αμφίβολη...

Υ. Γ. Η γεύση παίρνει 3,5 και το value for money 2,5 αλλά καταλαβαίνετε ότι έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις...

27 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το επισκεφτήκαμε Τετάρτη 22 Ιουνίου το απόγευμα κατά τις 4.30 δύο άτομα.

Για την τοποθεσία, την περιοχή, την πασίγνωστη πλέον πλατεία Αυδή, το κτίριο που στεγάζεται το εστιατόριο, δεν θα γράψω κάτι καθότι όλοι όσοι έχουν γράψει προηγουμένως, τα λόγια τους και τα σχόλια τους είναι απολύτως ακριβή και σαφέστατα.

Επιλέξαμε να καθίσουμε στον επάνω χώρο στη σάλα αριστερά όπως ανεβαίνεις από τις λευκές ξύλινες σκάλες.
Σε όλο τον επάνω χώρο όλη την ώρα μέχρι που φύγαμε, υπήρχε ακόμη άλλη μια παρέα τριών ατόμων.

Από πιάτα παραγγείλαμε

Σαλάτα Το αυγό του κόκορα
Ρεβίθια με σπανάκι
Μπουγιουρντί 2 μερίδες, ένα πικάντικο για μένα και ένα χωρίς πιπεριές.
Πατάτες τηγανητές
Κεμπάπ μερίδα
Μπριζολάκια χοιρινά
Τα ποτά ήταν μια μπίρα Heineken και 3 καραφάκια των 100ml ρακί

Αναλυτικότερα... Η σαλάτα το αυγό του κόκορα, πολύ καλή με φρέσκα υλικά επαρκή σάλτσα μπαλσάμικο, και αρκετά μεγάλη σε μέγεθος που φτάνει για τέσσερα άτομα ίσως και περισσότερους.
Τα ρεβίθια με το σπανάκι, το καλύτερο πιάτο απ όσα δοκιμάσαμε από γεύση τουλάχιστον, το βασικό λάθος τους είναι το ξαναζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Οι δυο μερίδες μπουγιουρντί, εάν ήταν ψημένες σε φούρνο η σε σαλαμάνδρα θα ήταν πολύ καλά πιάτα, αλλά δυστυχώς και αυτά πέρασαν από τον φούρνο μικροκυμάτων, και μας ήρθαν σχεδόν αχνιστά και βρασμένα...!!!

Πατάτες τηγανητές, καλές μαλλον φρέσκες, (για όσους δεν το γνωρίζετε υπάρχουν πατάτες από βιοτεχνίες μέσα σε σακούλες καθαρισμένες και κομμένες φρέσκες η κατεψυγμένες, οι οποίες πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να τίς ξεχωρίσει ακόμη και κάποιος που ξέρει).
Κεμπάπ μερίδα, απλά καλό ψημένο σωστά συνοδευόμενο από ντομάτα τζατζίκι και κρεμμύδι, τίποτα το ιδιαίτερο.

Μπριζολάκια χοιρινά, το χειρότερο πιάτο από όσα πήραμε, σε σημείο να σε κάνει να αναρωτιέσαι, πώς γίνεται να φεύγει ένα τέτοιο πιάτο απ την κουζίνα και να καταλήγει σε τραπέζι πελάτη. Τα μπριζολάκια ήταν εξαιρετικά λεπτοκομμένα, και από λάθος κομμάτι κιόλας, που ήταν εκ φύσεως αδύνατον να ψηθούν και να μην ξεραθούν τελείως.
Σε εμάς έφτασε το πιάτο παραψημένο σε σημείο να μην τρώγεται, σκληρά άνοστα και στεγνά... και δεν μπήκε κανείς στον κόπο να ρωτήσει γιατί έμεινε ανέγγιχτο, όταν μάζευαν το τραπέζι.
Ακόμη αναρωτιέμαι ποιος επέλεξε χοιρινή μπριζόλα κόντρα, και αποφάσισε να την τεμαχίσει και να την διαχειριστεί έτσι.

Όλα αυτά μαζί με τα ποτά 61 ευρώ, τα οποία θα τα θεωρούσα λογικά εάν τα πιάτα ήταν σωστά. Αλλά 61 ευρώ και τα τρία από τα έξι πιάτα να μην τρώγονται τότε είναι πάρα πολλά... και οι καιροί δύσκολοι για να πετάει τα λεφτά του κάποιος.

Εκτός από τα προβλήματα που έχει η κουζίνα του συγκεκριμένου εστιατορίου, υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση.
Χρειάστηκε να κατέβω κάτω τρεις φορές για να παραγγείλω ποτά, και να ζητήσω το λογαριασμό.
Όταν ρώτησα τον σερβιτόρο "γιατί δεν ανεβαίνει κανείς επάνω ποτέ; και γιατι πρέπει να κατεβαίνουμε εμείς κατω;" η απάντηση με ύφος βαριεστημένο και αδιάφορο ήταν "εμένα η βάρδια μου είναι κάτω... "

Οπότε απ ότι καταλαβαίνετε δεν μείναμε ευχαριστημένοι ούτε ικανοποιημένοι από κάτι, δεν νομίζω να επισκεφτώ ξανά το εν λόγω εστιατόριο.

Μυλλερου 23 και Λεωνίδου, Μεταξουργειο

217 7050103