Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

19 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Το Pasta Shop το είχα σταμπάρει εδώ και καιρό και ήξερα ότι κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να το επισκεφτώ. Αυτό και γιατί είμαι μακαρονάς-τι να κάνω αλλά και γιατί είναι μία ακόμα προσιτή λύση για όταν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα χωρίς να ξοδευτείς. Η φιλοσοφία του έδενε πάρα πολύ με την άποψή μου ότι τα ζυμαρικά (όπως και κάποιες άλλες κουζίνες) είναι αδικαιολόγητα ακριβά την σήμερον ημέρα στα εστιατόρια. Μου φαίνεται εξοργιστικό να πρέπει να πληρώσω 15 € και βάλε για ένα πιάτο με ζυμαρικά. Με απλά μαθηματικά, οι πρώτες ύλες ενός τέτοιου πιάτου σπάνια ξεπερνάει τα 2 €.

Όπως μας είχαν πει κάποια στιγμή σε μία παρουσίαση στο Oroscopo, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές κατανάλωσης ζυμαρικών, σε παγκόσμιο επίπεδο (φυσικά πάντα σε σχέση με τον πληθυσμό της). Οπότε μήπως κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κοινή αγάπη μας με τους γείτονες “una fatsa-una ratsa” σε ότι έχει σχέση με πάστα και βγάζουν ζεστό παραδάκι εύκολα και ανέξοδα?

Το Pasta Shop είναι στον ακριβώς πίσω πεζόδρομο από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ουσιαστικά είναι ένα μαγαζάκι που εφάπτεται στον χώρο του Faust. Είναι όσο κοντά και όσο μακριά χρειάζεται να είναι από την βαβούρα της Αγίας Ειρήνης. Αρκετοί, κατευθυνόμενοι προς την πλατεία ή κάνοντας ψώνια στην γύρω αγορά, θα πέσουν πάνω του και δεν θα είναι και λίγοι- όπως άλλωστε κι εγώ- που δεν θα καταφέρουν να αντισταθούν στο κάλεσμα του πίνακα με τις χαμηλές τιμές των πιάτων τους που έχουν τοποθετήσει από έξω τους.

Σάββατο μεσημεράκι λοιπόν, λίγο μετά την πρωινή καφεδιά μας αποφασίζουμε να κλείσουμε τη βόλτα μας τρώγοντας κάτι στα γρήγορα. Είναι εκεί η καταραμένη ώρα που αν στο σπίτι δεν έχεις να σε περιμένει ένα πιάτο φαγητό, σου φαίνεται βουνό ακόμα και η σκέψη του να τηγανίσεις 2 αβγουλάκια και να πάει και το παλιάμπελο! Επειδή ήμασταν μερικές δεκάδες μέτρα μακριά τους, έριξα την πρόταση και σε πολύ λίγο ήμασταν ήδη μπροστά από τον πάγκο τους.

Δεν ξέρω γιατί κάθισα τελικά, αφού η πρώτη εικόνα δεν ήταν και πολύ ελκυστική. Η ώρα είχε πάει 13:30 που θεωρώ ότι όποιος χώρος σχετίζεται με την εστίαση θα πρέπει να έχει ήδη ετοιμαστεί για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Αντί αυτού, ο μικρός εσωτερικός τους χώρος ήταν ακόμα πιο μικρός και άβολος αφού υπήρχαν στιβαγμένα και αναποδογυρισμένα διάφορα τραπεζοκαθίσματα που ίσως αργότερα να άπλωναν στον πεζόδρομο. Αυτό έδινε μία αίσθηση ακαταστασίας, αφού κανένας μας δεν αρέσκεται στο να τρώει σε έναν χώρο που θυμίζει αποθήκη.

Για μία ακόμα φορά το «ωχ μωρ΄αδερφέ» κέρδισε κι έτσι δεν αποχωρήσαμε. Πήγαμε λοιπόν μπροστά στον πάγκο τους για να παραγγείλουμε. Θα επαναλάβω για να το τονίσω ότι ήταν Σάββατο (που λογικά περιμένουν πολύ κόσμο που θα έχει βγει για ψώνια και για καφέ) και ώρα 13:30.
Η διαδικασία είναι απλή. Διαλέγεις πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τη σάλτσα που θα τα συνοδέψεις. Το καθένα τους έχει διαφορετική τιμολόγηση και από το σύνολό τους βγαίνει το κόστος του πιάτου.

Ο νεαρός που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο τους, μας «ξενάγησε» στα ζυμαρικά που χρησιμοποιούν. Έχουν ένα δείγμα τους σε ωμή ακόμα μορφή, σε μία γυάλινη βιτρίνα τους. Πρόσθεσε ότι τα τρία από αυτά (σε σύνολο 8 περίπου) δεν υπήρχαν διαθέσιμα. Το κακό ήταν ότι δυστυχώς αυτά που έλειπαν ήταν και αυτά που εγώ θα προτιμούσα. Τα ραβιόλι και οι ταλιατέλες ολικής άλεσης.
Πάμε παρακάτω λοιπόν. Αφού δεν είχαν ταλιατέλες ολικής άλεσης, ζήτησα πένες ολικής άλεσης για να μάθω ότι τελικά ούτε κι αυτές υπήρχαν!! Αναγκαστικά προσανατολιστήκαμε στις εναπομείναντες, κλασικές και λίγο βαρετές επιλογές.
Και πάμε στο κομμάτι που επιλέγεις την σάλτσα.

Στον πάγκο τους μπορούσες να τις δεις μέσα σε μεταλλικές προθήκες, όπως επίσης υπήρχε και καρτελάκι με τη σύστασή τους. Η κρέμα γάλακτος έδινε ρεσιτάλ στις περισσότερες από αυτές, όπως επίσης και το σκόρδο. Μας έκανε εντύπωση που ακόμα και στην καρμπονάρα είχαν σκόρδο!!! Η εμφάνιση των σαλτσών δεν ήταν και για να μας ξετρελάνουν, αν και τις ανακάτευε συνέχεια με μία κουτάλα ώστε να δούμε και τα υλικά που είχαν κατακάτσει. Δεν κατάλαβα που το είδε γραμμένο το δεύτερο άτομο της παρέας μας και ζήτησε να μάθει για την σάλτσα ημέρας. Αυτό γιατί όταν ένα κατάστημα δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποδεχτεί τους πελάτες του, σου μπαίνει και η ιδέα ότι οι διαθέσιμες σάλτσες ίσως να είναι και χθεσινοβραδυνές. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν έχουν ετοιμάσει ακόμα τη σάλτσα ημέρας γιατί είναι νωρίς. Ασχολίαστο…
Ήδη είχε πάρει την κατηφόρα η καλή μας πρόθεση και διάθεση αλλά τη δώσαμε την ριμάδα την παραγγελία.

Δύο μερίδες με λευκές ταλιατέλες και σάλτσα λευκή με κοτόπουλο. Η τιμή των ζυμαρικών τους είναι στα 3,4€, εκτός από τα ραβιόλι που κοστίζουν από 3,9€-4,2€ (ανάλογα με τη γέμισή τους). Η τιμή των διάφορων σαλτσών τους είναι στα 1,5€.
Όπως καταλαβαίνεται, ήταν κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος. Το σύνολο συμπλήρωναν πιπεριές (κόκκινες & πράσινες), μανιτάρια και μουστάρδα. Από αναψυκτικά παίζουν μόνο Λουξ, κάτι που μου άρεσε σαν άποψη γιατί προτιμώ να υποστηρίζονται οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο νεαρός μας ζήτησε να κάτσουμε στον πάγκο και θα μας φώναζε όταν θα ήταν έτοιμα. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μας έρθουν. Ο χρόνος όμως ήταν αρκετός για να παρατηρήσουμε ότι ο ανοιχτόχρωμος τοίχος μπροστά μας ήταν γεμάτος από πιτσιλιές κόκκινης σάλτσας κάποιων προηγούμενων άτσαλων πελατών τους. Και δεν μιλάω για μία-δύο, μιλάω για ολόκληρη ταπετσαρία που μάλιστα έδειχνε να είναι εκεί για πάααααρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να περνάνε μία φορά την ημέρα με ένα πανάκι και απορρυπαντικό και να ρίχνουν ένα γερό καθάρισμα στον τοίχο τους. Σε αντίθετη περίπτωση, ας τον βάψουν με σκούρο χρώμα για να μη φαίνεται αυτή η ακαταστασία. Σε ίδια κακή κατάσταση ήταν και ο ξύλινος πάγκος τους που κάτσαμε να φάμε. Οι φυσικές ρωγμές του ξύλου χρειάζονται επίσης μία γερή καθαριότητας. Κι όταν το κάνουν αυτό, ίσως καλή ιδέα θα ήταν να ξεβάψουν και τις πιτσιλιές λευκού χρώματος από όταν ανέλαβε ο μπογιατζής (ή οι ίδιοι) το βάψιμο των τοίχων τους…

Γενικά ο χώρος είναι αφιλόξενος και σε θερμοκρασία και σε αισθητική. Πάγκος ξύλινος με σκαμπό καλυμμένα με κιλίμια, βιτρίνα και ανοιχτή κουζίνα, ο νεροχύτης τους σε κοινή θέα, διαφημιστικά ψυγεία. Άντε να το εκλάβω σαν στοιχεία διακόσμησης τα φωτιστικά τους. Τους μεγάλους γλόμπους πάνω από τον πάγκο παραγγελίας τους και τα στραγγιστήρια που έχουν βάλει πάνω από τον πάγκο σερβιρίσματος. Το σηματάκι που προειδοποιεί για μη κάπνισμα μάλλον πάει σετάκι με το τασάκι που υπάρχει ακριβώς από κάτω.

Μουσική δυνατή και χορευτική σα να έχουμε πάει σε Club. Ίσως γιατί οι θαμώνες τους είναι ηλικιακά στα 18-25.
Σε κάποια σημεία παρακολούθησα την ετοιμασία τους και είδα να ρίχνουν με πλαστικό σκεύος (που θυμίζει τις συσκευασίες για κέτσαπ αλλά ήταν πιο μεγάλη και διάφανη) κάποιο είδος ρευστού είδους λιπαρής ουσίας.
Και ήρθαν τα πιάτα μας. Ή για να είμαι πιο σωστός, οι χάρτινες συσκευασίες (τα γνωστά χάρτινα κουτάκια που έχουμε συνδυάσει περισσότερο με τα delivery Κινέζικου φαγητού στις Αμερικάνικες ταινίες…) συνοδευόμενα από πλαστικά πιρούνια.
Μετά από σχετική ερώτηση του νεαρού που μας εξυπηρέτησε, μας είχε βάλει από επάνω αρκετό τριμμένο τυράκι.
Και ξεκινάμε να τρώμε. Τα σχόλια μου για αυτό που δοκίμασα είναι:

• Πολύ σάλτσα αλλά όχι πλούσια σε υλικά. Οι κύβοι του κοτόπουλου ήταν 3 άντε 4 το πολύ, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από αυτό του ζαριού. Μανιτάρια και πράσινη πιπεριά δεν πρόσεξα εκτός κι αν είχαν λιώσει κατά την παρασκευή της σάλτσας και είχαν γίνει ένα με αυτή.
• Τα ζυμαρικά ήταν παρασβρασμένα και πολύ πολύ μακριά από το al dente που αναφέρουν.
• Το σύνολο ήταν πάρα πολύ λιπαρό. Ήταν η κρέμα γάλακτος, μπήκε και αυτή η ρευστή λιπαρή ουσία που θεωρώ (και κυρίως ελπίζω) ότι είχε σαν βάση το βούτυρο και το αποτέλεσμα είχε γίνει πολύ εκτός του γούστου μου.

Κλείνω αυτή τη κριτική λοιπόν.
Φάγαμε δύο μερίδες ζυμαρικών που κόστισαν μαζί στα 10€. Τα αναψυκτικά τους είναι σε πολύ χαμηλές τιμές, σαν κι αυτές που μπορείς να βρεις σε περίπτερο.
Η συνολική εικόνα ήταν ότι τα «πιάτα» μας ήταν κάνοντας απόλυτη χρήση της ελαστικότητάς μου, μέτρια σε γεύση. Τελικά μας έκατσαν πολύ βαριά, κάτι που σχολιάζαμε για πολλές ώρες μετά. Ο χώρος βγάζει απόλυτη προχειρότητα και η εξυπηρέτηση είναι απλώς διεκπεραιωτική αφού κατ’ ουσίαν πρόκειται για ένα self service ταχυφαγείο. Στο service θα βάλω 2 γιατί θα συμπεριλάβω και το άτομο που έχει αναλάβει την καθαριότητα του χώρου.

Οπότε το ποσό που δώσαμε ήταν εντέλει μία καλή τιμή? Κατά την άποψή μου, όχι!
Αν θέλετε απλά να ξεγελάσετε την πείνα σας χωρίς να έχετε μεγάλες απαιτήσεις από αυτό που θα γευτείτε, κάντε του μία επίσκεψη. Σε αντίθετη περίπτωση πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να απογοητευτείτε.
Εγώ όταν η διάθεσή μου τραβάει ζυμαρικό χωρίς να θέλω να ξοδευτώ, θα κάνω μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για να φτάσω σε μακαρονάδικο στον Άγιο Δημήτριο όπου με τις ίδιες τιμές στα πιάτα τους σου παρέχουν μεγαλύτερη ποσότητα, πιο ψαγμένες γεύσεις, πιο πλούσια υλικά, service και αξιοπρεπέστατο χώρο.

Το δοκίμασα κι αυτό λοιπόν και πλέον δεν είναι ανάμεσα στις εναλλακτικές για εμένα προτάσεις για γρήγορο φαγητό στο κέντρο.

Υ. Γ. πριν από μερικές ημέρες που ξαναπέρασα από μπροστά του, μου φάνηκε ο χώρος πιο φροντισμένος και όμορφος. Παρατήρησα βελτίωση από την δική μου επίσκεψη.

6 medium

01 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

με μεγαλη μου χαρα ανακαλυπτω οτι ολες αυτες οι ξεχασμενες γωνιες στο κεντρο της αθηνας αρχιζουν και αποκτουν ζωη και ολο ξεφυτρωνουν διαμαντακια γευστικα που αφορουν διαφορες γευσεις, απο μεξικανικα, αραβικα, ιταλικα και λοιπες κουζινες. ενα απο αυτα ειναι και το συγκεκριμενο μαγαζι το οποιο κατα τη γνωμη μου δινει τη λυση σε αυτους που πεινανε και θελουν να φανε ενα decent φαγητο και οχι την πλαστικουρα που προσφερουν μεγαλες αλυσιδες ετοιμου φαγητου.
σαν χωρος δεν ειναι απο αυτα τα στριμωγμενα πολυ μικρα μαγαζακια τα επονομαζομενα "τρυπες", αλλα ειναι ικανοποιητικα μεγαλο, με εσωτερικο μεγαλο πάγκο με ψηλα σκαμπο που σου δίνουν αμέσως να καταλάβεις θεωρω την ιδεολογια του μαγαζιου που ειναι πειναω, μπαινω και τρωω γιατι εχω αναγκη για φαγητο και οχι το βγηκαμε για βολτουλα και πεινασαμε οποτε ας δαπανησουμε 3 ωρες ωστε να καθησουμε καπου και να αραξουμε. για τετοιες καταστασεις το εν λογω μαγαζι δεν ειναι καταλληλο.

εσωτερικα στη βιτρινα του μαγαζιου βλεπεις τον υπαλληλο μεσα να ζυγιζει ενιοτε το ζυμαρι, οπως επισης και τα ζυμαρικα που προσφερονται και τις συνοδευτικες σάλτσες.

επισης ειδα αν δεν κανω λαθος προσφορα σαν happy hour με 5.5 ευρω μπορεις να φας σαλατα, ζυμαρικα και αναψυκτικο, το οποιο ειναι εκπληκτικο Value for money.
στις γευσεις τωρα, καταρχας τα ζυμαρικα του ειναι φρεσκα, και δυστυχως οταν πηγα εγω ειχαν τελειωσει τα γεμιστα ραβιολια. παρηγγειλα λοιπον μια μεριδα για να φαω εντος του καταστηματος και μια που πηρα μαζι μου σε πακετο.

εκει δοκιμασα ταλιατελες ολικης αλεσεως με σαλτσα που περιειχε κοτοπουλο, κρεμα γαλακτος, μανιταρια και πιπεριες. ηταν ακριβως οσο ηθελα βρασμενα και ηταν νοστιμοτατα και επισης απολυτα ικανοποιητικη μεριδα. τα σερβιρουν σε χαρτινη συσκευασια σε στυλ πολυ μεγαλου ποτηριου.

για Take out πηρα πεννες ολικης αλεσεως με σαλτσα καρμοναρα.
επισης ηταν πολυ νοστιμα. να προσθεσω οτι και στις 2 με ρωτησε αν ηθελα τυρι/κασερι το οποιο εβαλε σε περαν της αρκετης ποσοτητας και δεν χρεωσε εξτρα.
για τα παραπανω λοιπον πληρωσα 5,60 ευρω με μια προσφορα που ειχα, χρηματα με τα οποια δεν αγοραζεις πλεον ουτε ενα σαντουιτς.

δεδομενα θα το ξαναεπισκεφτω οταν θα πειναω και θα βρισκομαι στο κεντρο της πολης ως εξαιρετικη λυση.

18 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Είμαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας και το συγκεκριμένο μαγαζί μου τράβηξε την προσοχή λόγο των φρέσκων ζυμαρικών που αναγράφονται στον εξωτερικό πίνακα και το πολύ όμορφο και συμπαθητικό ντεκόρ του εσωτερικά..!

Μετά αρκετές βόλτες στο κέντρο με έναν φίλο άρχισε η πείνα και από κοινού αποφασίσαμε να κάτσουμε εκεί.

Γενικά το ντεκόρ του και το στήσιμο του μαγαζιού μας έκανε για φαγητό στα γρήγορα όπως και ήταν άλλωστε.

Η κυρία που παραγγείλαμε μάλλον είναι και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος πολύ ευγενική και ευδιάθετη.

Παραγγείλαμε 1 σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα στην οποία δεν υπήρχε ίχνος ρόκας δεν μπορώ να πω ότι μας εντυπωσίασε... αντιθέτως.

Πήραμε 2 ζυμαρικά 1 με κιμά και 1 με κόκκινη καυτερή σάλτσα, ήρθαν σε πολύ καλό χρόνο, γευστικές οι σαλτσούλες και ο κιμάς απλά δεν είχε πάρει το ζυμαρικό την κατάλληλη και καλύτερη γεύση γιατί η σάλτσα μπήκε από πάνω,, γνώμη μου είναι ότι το οποιοδήποτε μακαρόνι πρέπει να ανακατευτεί μέσα στην σάλτσα και να πάρει συν αρώματα και γεύση..

τέλος δοκιμάσαμε και 1 πίτσα μαργαρίτα η οποία ήταν μέτρια.

Γενικά δεν μας άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις ειδικά στο value for money.

Κάποια στιγμή θα ξαναγίνει κάποια επίσκεψη για 1 δεύτερη γνώμη....

0 medium

09 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

απογευματινή βόλτα στο κέντρο στα μαγαζιά=θα πεινάσεις

πάμε να φάμε... ΝΑΙ.... τι και πού????

βολτάρουμε λοιπόν και τυχαία βλέπουμε το pasta shop.....

εμένα μου τράβηξε το ενδιαφέρον το Pasta FRESCA..... δλδ φρέσκα μακαρόνια με αυγό στην ζύμη τους al uovo τα οποία από μόνα τους και χωρίς σάλτσες έχουν γεύση... καμία σχέση με του εμπορίου (υπήρξα φοιτητής Ιταλίας... χεχεχεχε)

οκ... μικρό.... self servis... θα δίνει όλη την βάσει στα πιάτα... και ειδικά στην pasta fresca..... (η οποία δεν είναι και φτηνή σαν επιλογή)

αποτυχία σε όλες τις αισθήσεις: οπτική, γευστική, μυρωδιάς..... και μικρή ποσότητα

η ιδέα δεν είναι κακή... απλά δεν είναι καλά υλοποιημένη..

μόνο κανά τουρίστα τσιμπάς έτσι.... με φτηνές και μόνο επιλογές... και μάλιστα και αυτόν για μια φορά

επειγόντως ολική επαναπροσέγγιση αλλιώς νομίζω είναι καταδικασμένο

μέχρι νεωτέρας...... ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΑΙ

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

ΜΕΖΕΔΟΠΟΙΕΙΟ ΣΚ...
25η Μαρτίου.
Μουσικά Μεζεδ/λεία
Ν. Ψυχικό