L' ABBUFFATA

Ιταλία

  Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς [Χάρτης]
  213 0347456



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Ιουν
02
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να επισκεφθώ το ιταλικό αυτό εστιατόριο ύστερα από τα τόσο καλά λόγια που είχα ακούσει και διαβάσει... Το φαγητό μάς κέρδισε όλους από την πρώτη μπουκιά, ενώ η σημασία στη λεπτομέρεια με έντονη ρομαντική διάθεση δημιουργεί ένα κλίμα ηρεμίας, ό, τι πρέπει για μια χαλαρή έξοδο. Οι τιμές είναι το μεγάλο μειονέκτημα του " L' abbuffata" και είναι κρίμα διότι πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια σημαντικής βελτίωσης.

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα διώροφο επιβλητικό νεοκλασικό στον Πειραιά και ο κυρίως χώρος βρίσκεται στον πρώτο όροφο όπου φθάνει κάποιος ανεβαίνοντας μια βαριά ξύλινη σκάλα. Υπάρχουν δύο χώροι όπου κυριαρχεί το βεραμάν και το λευκό χρώμα. Τα αρχοντικά γύψινα, τα καλλιτεχνικά πλακάκια στους διαδρόμους και στην τουαλέτα, το σκούρο ξύλινο πάτωμα, τα επιβλητικά πολύφωτα, τα μεγάλα παράθυρα με τις λευκές κουρτίνες με τα λουλουδάκια τους, οι παλιές εταζέρες και τα προσεγμένα τραπέζια προσελκύουν αμέσως το ενδιαφέρον και ηρεμούν τα πνεύματα. Ο χώρος της τουαλέτας αξίζει μνείας, καθώς συνδυάζεται το πολύχρωμο vintage πλακάκι με τα μπρούτζινα αντικείμενα και το σκούρο ξύλο.
Το συνολικό σκηνικό θυμίζει πρόσκληση σε σπίτι φίλου παρά επίσκεψη σε κάποιο εστιατόριο.
Ακούγεται αισθησιακή ιταλική μουσική για το "φαγοπότι" που έπεται, όπως άλλωστε υποδηλώνει η ιταλική ονομασία abbuffata!!

Το εστιατόριο λειτουργούσε για κάποια χρόνια στα Τρίκαλα Κορινθίας και πριν περίπου τρία χρόνια μετακόμισε στον Πειραιά.
Ψυχή του εστιατορίου, η Κυρία Δέσποινα η οποία, όπως μας είπαν βέβαια, έχει κάποιες ιταλικές ρίζες. Αρκετές φορές βγήκε από την κουζίνα της για να μας ρωτήσει τις εντυπώσεις μας. Το χαμόγελό και η απλότητά της έδειχναν την πραγματική επιθυμία της να ευχαριστήσει τον κάθε θαμώνα.
Στο σέρβις συναντήσαμε μια εξίσου πρόθυμη κοπέλα. Τα φαγητά μας άργησαν να έρθουν στο τραπέζι και ο χρόνος ξεπέρασε κατά πολύ αυτόν που αρχικά μας είχαν πει. Ευτυχώς, την κατάσταση έσωσε η καλή παρέα και το ήρεμο περιβάλλον.

Στο τραπέζι, αντί για πετσέτα πάνω στα πιάτα, υπάρχουν υφασμάτινες σαλιάρες καλής ποιότητας. Μάλλον η οικοδέσποινα Δέσποινα ανυπομονεί να ταΪσει τα παιδιά της με το μαμαδίστικο φαγητό της. Ιδιαίτερα οι άντρες της παρέας ήταν όλα τα λεφτά με τις σαλιάρες στον λαιμό..... ότι έπρεπε!!!

Τα σερβίτσια είναι Α' ποιότητας και συνάδουν με το αριστοκρατικό προφίλ του χώρου και την ιστορία του.

Το μενού δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αυτό είναι απόλυτα καλοδεχούμενο...!!!
Ωστόσο, θα συνιστούσα στους υπεύθυνους να αναδιοργανώσουν την ιστοσελίδα τους!!

Τα πιάτα ημέρας (Κυριακή μεσημέρι ) ήταν λιγκουίνι ή σπαγγέτι με θαλασσινά και tagliata με πουρέ ή ρόκα. Το ossobuco (19,00) του καταλόγου που θέλαμε να παραγγείλουμε ατυχώς δεν υπήρχε.

Δοκιμάσαμε τα εξής.

Σαλάτα Bufala (14,00), με βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντοματίνια, σαλάτα και λίγα παξιμαδάκια. Όλα τέλεια μόνο που θα προτιμούσα η σαλάτα να έρθει με όλα τα υλικά ανακατεμένα μεταξύ τους.... η "εύθραυστη" μοτσαρέλα, ένα χοντρουλό κομμάτι, και τα λαχανικά ήταν διαχωρισμένα και έπρεπε εμείς να τα ανακατέψουμε...

Ριζότο Μιλανέζα με κρόκο Κοζάνης (14,00), ένα απλό αλλά ωστόσο μαγικό πιάτο!! Ποσότητα μέτρια..

Ταλιάτα με πουρέ (19,00), σερβίρονται τρυφερά και μοναδικής νοστιμάδας μικρά κομμάτια κρέατος με τον πιο σπιτικό πουρέ που έχω ποτέ δοκιμάσει σε εστιατόριο!!! Στη μέση του πιάτου τοποθετείται ένα μικρό μπολάκι με χοντρό αλάτι για το κρέας.

Από τα φρέσκα, φρεσκότατα θα έλεγα, ζυμαρικά διάλεξα τα Νιόκι αλα σορεντίνα (15,00) με κρέμα, σάλτσα νάπολη και φρέσκια μοτσαρέλα. Συνοδεύεται από μπολάκι τριμμένου τυριού. Πρόκειται για μέτρια ποσότητα. Η κοκκινωπή σάλτσα καθώς και η διακόσμηση με λίγη ντοματούλα και μαϊντανό το κάνουν εντελώς ξεχωριστό τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά!!

Από τα φρέσκα ζυμαρικά επίσης, Τορτελίνι τυριών με γκοργκοντζόλα και καρύδι (14,00). Σίγουρα να το προτιμήσετε! Πρόκειται για ξεχωριστό πιάτο που η τίμια πρώτη ύλη αλλά και εκείνη η αίσθηση του καρυδιού το κάνουν ανεπανάληπτο!!

Όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ξεχωριστά γιατί πέρα από την άριστη γνώση και τεχνοτροπία είχαν σκέρτσο, είχαν μεράκι, είχαν τόλμη!

Από τα γλυκά (εδώ μας τα χάλασαν λίγο ), διαλέξαμε:
Πανακότα με πορτοκάλι και λωρίδες πορτοκαλιού (6,00), σερβιρισμένο σε ρετρό σερβίτσιο με κουταλάκια σαν κουφέτα!! Καλή γεύση αλλά απαράδεκτη ποσότητα!!

Ταρτούφο (6,00), μπάλα παγωτού σοκολάτας με κακάο μέσα σε μπόλικο καφέ, σερβιρισμένο σε ρετρό ποτήρι. Πολύ καλό, ποσότητα πολύ μικρή..!!!

Τέτοιες μερίδες γλυκών συναντάμε μόνο ως κέρασμα... Οι τσουχτερές τιμές του συγκεκριμένου εστιατορίου επιτρέπουν κάποιο κέρασμα και θα απάλυναν έτσι λίγο την αυστηρή βαθμολόγηση του vmf από τους περισσότερους χρήστες!

Μας κέρασαν λιλιπούτειες μερίδες λιμοντσέλο, ευχαριστούμε.
ΑΛΛΑ:
Είπαμε.. έχουμε βαρεθεί τη μαστίχα και τα λιμοντσέλο...!!!

Ήπιαμε κανάτα κόκκινου ξηρού κρασιού (Αγιωργήτικο), ήταν λίγο βαρύ (6,00).

Στην αρχή έρχεται, μέσα σε περιποιημένη ψωμιέρα με φίνο ύφασμα, φρεσκότατο ζεστό ψωμί (πολύ μικρά καρβελάκια) που ζυμώνουν οι ίδιοι και μερικά κριτσίνια συνοδεία ντιπ γκοργκοντζόλας με φιλαδέλδεια. Χρεώθηκε ΕΥΡΩ 2,00 το κεφάλι!!!

Το εμφιαλωμένο νερό έρχεται απευθείας, 2,50!
Η λίστα με τα κρασιά είναι επαρκής. Από μπύρες υπάρχουν ελληνικές και Peroni.

O λογαριασμός έρχεται σε όμορφο σκερτσόζικο πιάτο.
Σημασία πάντα στη λεπτομέρεια!

Η ξεχωριστή ποιότητα ιταλικού φαγητού και το μεράκι των ιδιοκτητών κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν μπορούν να βελτιώσουν τις τιμές ας αυξήσουν τις παροχές και δεν θα χάσουν...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Ιαν
21
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Ένα ξεχωριστό εστιατόριο.

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο με τη σύζυγό μου μια Κυριακή βράδυ, τέλος Νοεμβρίου 2016. Ο Χωρος είναι πολύ προσεγμένος, διακοσμημένος από καλό αρχιτέκτονα ο οποίος έχει συνδυάσει με πολύ έξυπνο τρόπο κλασσικά/παλαιά στοιχεία με μοντέρνα φιλοσοφία. Είμασταν οι τελευταίοι πελάτες της μέρας, καθώς η προηγούμενη παρέα έφυγε λίγη ώρα αφού πήγαμε.

Μας υποδέχθηκαν η Δέσποινα και ο σύζυγός της με έναν τρόπο που επικοινωνούσε πηγαία οικειότητα και σπιτικό καλωσόρισμα--σαν να μας ήξεραν χρόνια. Αν και είμασταν μόνοι μας αισθανθήκαμε αμέσως μια σπάνια άνεση και δεν μας έλλειψε καθόλου η ζεστασιά του κόσμου.

Μας εξήγησε από την αρχή η Δέσποινα ότι η έμφασή της είναι στα φρέσκα υλικά. Όσο περιμέναμε να ετοιμασθούν τα πιάτα μας μας σέρβιρε παρμεζάνα με συνοδία μαρμελάδας φράουλα. Αυτά τα δύο με το κόκκινο κρασί χύμα ήταν θεϊκά!!

Παραγγείλαμε σαλάτα, ριζότο, πάστα με μανιτάρια και πάστα με θαλασσινά. Φρόντισε η ίδια να μας σερβίρει πρώτα το ριζότο, μετά τη σαλάτα (για αλλαγή), και μετά τα κυρίως. Για όλα έχω να πω ότι ήταν απίθανα, και ξεχωρίζανε για τις αρχικές γεύσεις των υλικών, τους γευστικούς συνδυασμούς, και την ποιότητα των υλικών. Οι γαρίδες έβγαζαν ένα άρωμα που πολύ σπάνια συναντά κανείς--απόδειξη της φρεσκάδας τους. Τα ζυμαρικά και το ριζότο, σερβιρισμένα στη σωστή θερμοκρασία και με το σωστό βράσιμο. Η πάστα, πράγματι ευχάριστα al dente.

Από τα πιάτα έλειπε το σεβίρισμα που τα κάνει να φαίνονται σαν έργα τέχνης. Το service έγινε από μια νεαρή κοπέλα, η οποία ήταν ανεπιτήδευτη και (ελαφρώς) ανεκπαίδευτη/μη ενημερωμένη για τις λεπτομέρειες του menu. Αυτά δεν τα καταλογίζω ως μειονεκτήματα, γιατί η Δέσποινα μας ενημέρωσε από την αρχή ότι η έμφαση είναι στα υλικά. Τίμια εξήγηση, που υπερκάλυψε τόσο το κεφάλαιο ποιότητα ώστε να κάνει τα δύο αυτά ασήμαντα--μάλιστα προσθέσανε στο σκεπτικό της έμφασης στην ποιότητα των υλικών.

Η αντίφαση, που ίσως μπερδεύει στο εστιατόριο αυτό είναι ότι η διακόσμηση παραπέμπει σε εστιατόριο που διευθύνεται από έναν super (TV) chef με απόλυτη πειθαρχία στο προσωπικό και την εμφάνιση των πιάτων, ενώ, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ καλή μαγείρισσα που σερβίρει άριστο φαγητό.

Το L'Abuffata είναι ένα εστιατόριο για δυνατούς γευσιγνώστες, οι οποίοι μπορούν να αναγνωρίσουν την ποιότητα των υλικών, να την εκτιμήσουν, και να την πληρώσουν.

Η τελική μας εντύπωση ήταν άριστη γιατί βρήκαμε ποιότητα και περιβάλλον που πολύ σπάνια συναντάς στην πόλη μας. Αυτοί οι δύο παράγοντες υπερκαλύτουν οτιδήποτε άλλο, και έτσι ανυπομονούμε να ξαναπάμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Νοε
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Επισκεφτήκαμε δυο άτομα το l'abbuffata Σάββατο βραδυ. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ενα ωραίο νεοκλασικό. Ο χώρος λιτός κ απέριττος, καθαρός και προσεγμένος. Μπαίνοντας υπάρχει παρμεζάνα κ μαρμελάδα που μπορείς να πάρεις για το καλοσορισμα. Εμεις δε το εντοπίσαμε αλλα μας πληροφόρησαν στο τέλος του φαγητού κ πήραμε για να συνοδέψουμε το κρασί μας, πράγμα που εκτιμήσαμε κ μας άρεσε σαν ιδεα.

Μολις καθίσαμε μας έφεραν τέλεια ζεστά ψωμάκια κ κριτσινακια μαζι με ελιές κ κάποιο spread που δεν μπορω να πω με σιγουριά τι ήταν, το οποίο κ δε μας ενθουσίασε. Το μενού είχε πολυ κλαςικα Ιταλικά πιάτα χωρίς ιδιαίτερες πρωτοτυπίες. Για πρώτο πήραμε μπρουσκέτες λαχανικών με κατσικίσιο τυρί αλλα δυστυχώς το κατσικίσιο τυρί δεν το είδαμε πουθενά. Μάλλον εννοούσαν αυτο με το οποίο είχαν αλειψει τις φέτες του ψωμιού που όμως δε θύμιζαν καθολου κατσικίσιο τυρί.

Επίσης πήραμε μια σαλάτα με ντοματίνια, λολα κ μοτσαρελακια η οποία είχε ικανοποιητική μερίδα σε μοτσαρέλα αλλα μας φάνηκε πανάκριβη (14€). Για κυρίως πήραμε μια μακαρονάδα frutta di mare (23€) κ μια μακαρονάδα στο τηγάνι με λουκάνικο κ ρίγανη (12€). Τα μακαρόνια ήταν σωστά βρασμένα al Dente αλλα ίσως λίγο ανάλατα.

Τα θαλασσινά ήταν αρκετά στη μερίδα κ νόστιμα. Πάρ´όλα αυτα κάτι έλειπε στη γεύση. Η γλυκύτατη μαγείρισσα που ήρθε στο τραπέζι μας να μας ρωτήσει πως βρήκαμε το φαγητο, μας πληροφόρησε ότι ήταν φρέσκα γιαυτο κ ήταν πιάτο ημέρας. Μας ειπε ακομη ότι η ίδια δεν ειναι σεφ αλλα μαγειρεύει μαμαδίστικα πράγμα που πραγματικά περιγράφει ακριβώς την κουζίνα κ τις γεύσεις του συγκεκριμένου εστιατορίου. Για κλείσιμο πήραμε ενα φανταστικό γλυκό: μπισκότο σοκολάτας για βάση με κρέμα σοκολάτας μασκαρπόνε. Το πιο ωραίο πιάτο κατα τη γνωμη μου. Μας κέρασαν γκραπα γιατι το λιμοντσέλο δεν ήταν έτοιμο.

Το σέρβις ήταν πολυ καλό, ευγενικό κ εξυπηρετικό. Επίσης μας έκανε καλη εντύπωση το γεγονός ότι η μαγείρισσα ήρθε στο τραπέζι να μας πει κάποια πραγματα για το μαγαζί της.

Ωστόσο θεωρήσαμε ότι 72€ με μισό κιλό χύμα κρασί κ για "μαμαδιστικη" κουζίνα ήταν πολλα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Μαι
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Επισκεφθηκαμε το συγκεκριμενο Ιταλικο εστιατοριο 17 Απριλιου του 2016, μετα απο μια πολυ ωραια παρασταση στο Δημοτικο θεατρο Πειραια. Το εστιατοριο στεγαζεται σε ενα πολυ ωραιο νεοκλασσικο, σε εναν ησυχο δρομο του Πειραια που ειδικα καθημερινες δεν, θα αντιμετωπισετε κανενα προβλημα παρκαρισματος.
Ειμαστε παρεα 7 ατομων και ειχαμε πολυ καλη διαθεση και αρκετη ορεξη μετα απο μια δυσκολη μερα που ειχαμε ολοι.

Μας υποδεχθηκε η καλωσυνατη και γελαστη σερβιτορα καθως και ο συζυγος της ιδιοκτητριας. Σε λιγο εμφανισθηκε και η ιδιοκτητρια- μαγειρισσα - σερβιτορα η οποια και αυτη μας καλωσορισε με ενα ευγενικο και μεγαλο χαμογελο αλλα με μια λερωμενη ποδια, που ερχοταν σε αντιθεση με τον πολυ καθαρο χωρο, αλλα απολυτα αποστειρωμενο, σαν νοσοκομειο. Το καλο ηταν οτι αισθανθηκαμε σαν να καθομαστε σ´ενα δωματιο του σπιτιου της γιαγιας μας, αφου η ολη επιπλωση ειναι κλασσικη και παραπεμπει σε αλλες ωραιες εποχες.

Αφου μας διαφημισαν σχεδον ολα τα πιατα τους, σαν τα καλυτερα που κυκλοφορουν, σε ιταλικα εστιατορια, αρχισαμε με μπρουσκετες απο λαχανικα και κατσικισιο τυρι, αφου ειχε προηγηθει το καλωσορισμα που ηταν κριτσινια μ´ενα απροσδιοριστο αλλα νοστιμο αλοιμα. Οι μπρουσκετες ηταν οτι πιο μετριο και ανοστο εχω φαει στη ζωη μου, αλλα απο την πεινα που ειχαμε μας φανηκαν αποδεκτες. Πηραμε μια αναμεικτη σαλατα και αλλη μια με ντοματινια και λολα που μας ειχαν διαφημιστει σαν οι καλυτερες και που τελικα, δεν θα θελαμε να φανταστουμε πως θα ηταν οι χειροτερες.

Τα ψωμακια που ηρθαν ηταν χειροποιητα και πολυ νοστιμα. Πηραμε μονο ζυμαρικα διαφορα, μακαρονια στο τηγανι με λουκανικο, ριζοτο με μανιταρια, καρμποναρα με πανσετα, ταλιατελες μπολονεζ, λαζανια φουρνου, λουκανικο με φινοκιο, και ηπιαμε 2,5;κιλα χυμα κρασι. Ο λογαριασμος ηταν 280 ευρω αφου μας κερασαν τα γλυκα που ηταν πανακοτα (που ο Θεος να την κανει πανακοτα). Τα πιατα ολα ηταν πολυ κατω του μετριου με χειροτερο το ριζοτο που ηταν σαν λαπας νοσοκομειου. Ολα τα ζυμαρικα ειχαν την ιδια γευση. Και για αυτα τα κακης ποιοτητας μακαρονια που τελικα δεν φαγαμε, πληρωσαμε 40 ευρω το ατομο. Τελειως απαραδεκτη τιμη, για την κακιστη ποιοτητα του φαγητου και για τους δυσκολους καιρους που περναμε.

Δεν ξερω τι "κονε "εχει η ιδιοκτητρια στα media (γιατι την βλεπω τελευταια σε καναλια και περιοδικα) αλλα ειλικρινα απορω ποιος νοημων ανθρωπος μπορει να διαφημιζει αυτο το κακιστο Ιταλικο και συναμα πανακριβο, για αυτα που προσφερει, εστιατοριο, που δεν δεν εχει να επιδειξει τιποτα το ωραιο, εκτος απο εναν αποδεκτο καθαρο χωρο με καποιο ρομαντισμο και μια γελαςτη σερβιτορα η οποια εχει υποχρεωθει μαλλον να λεει σε ολους ποςο μοναδικα ειναι τα πιατα, της κυριας Δεςποινας.

Πριν φαμε μας ειχαν πρηξει ολοι οι του μαγαζιου, για το ποσο ωραια και ξεχωριστα πιατα φτιαχνουν. Μας δημιουργησαν ενα πολυ καλο κλιμα και μεγαλες προσδοκιες, που γκρεμιστηκαν με τον χειροτερο τροπο. Δεν το συνιστω σε κανεναν, η μαλλον συμβουλευω οποιον θελει να το επισκεφθει να το σκεφθει πολυ καλα και να εχει κανενα μηνιατικο στη τσεπη, αλλα το κυριοτερο να εχει προγραμματισει καλα που θα παει μετα για να φαει και να χορτασει καλο φαγητο.