Loader

Περιγραφή

Ψαροταβέρνα και ψαράδικο ταυτόχρονα. Ψωνίζεις το ψάρι, όπως στο ψαράδικο, κάθεσαι μετά στο τραπέζι σου και στο ψήνουν ή το τηγανίζουν, με μια μικρή επιβάρυνση 5,00 € το κιλό, συνοδεύοντας το με ορεκτικά σαλάτες κλπ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

12 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Τι είναι η Ελλάδα; Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τα βουνά;

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει το ίδιο ποίημα σε παλαιότερη κριτική θα καταστώ πιο σύντομος. Η Ελλάδα είναι η χώρα που σε τρελαίνει και σε κάνει να χρήζεις ψυχανάλυσης αλλά και σου παρέχει τα μέσα να αυτοψυχαναλυθείς.

Ήτοι, τα ουζερί - τσιπουράδικα.

Έναντι μικρού αντιτίμου, ή τουλάχιστον μικρότερου από αυτό που ζητάνε οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, θεραπεύεις την ψυχή, γεμίζεις την κοιλιά και το -κυριότερο- ελαφραίνεις το κεφάλι.

Τοιουτρόπως γαρ, δυο γονείς, δυο παππούδες και ένα βρέφος σπρωχτό σε καρότσι ειδικό για το τριεθνές (ΠατησοΓαλατσοΚύψελο) ξεκινήσαμε να πάμε των Φώτων να δούμε αν αγιάζονται τα νερά του υπογείου (πλέον) ρέματος της Φωκίωνος Νέγρη.

Ούτε η Περιφέρεια Αττικής δεν γνωρίζει πλέον αν ρέει (υπογείως) το πηγάζον εκ του όρους Βριλησσού (σ. σ. Τουρκοβούνια) ρέμα οπόταν ο αγιασμός έλαβε χώρα εν τοις πράγμασι με χύμα αξιοπρεπές ούζο 5,50 ευρώ τα 200 ml.

Μικροί και ταπεινοί μεζέδες εσυνόδεψαν αυτό στη σύντομη έξοδο.

Ήτοι,

- κολοκυθάκια τηγανιτά. Μια χαρά ροδελίτσα, ελαφρύ κουρκούτι, αλατάκι από πάνω για τον ουρανίσκο. Μάλλον 5,50.

- Γαύρος μαρινάτος. ΟΚ. Μου αρέσει λίγο πιο 'νευρώδης' (λίγο πιο ξυδάτος, λίγο πιο σκορδάτος, λίγο πιο... ) και οπωσδήποτε με λίγο μπουκοβάκι. Μέτριος, όχι κακός. Μεριδιάρης. Μάλλον 3,50.

- Ψαροκεφτέδες. 5 τεμάχια. Μπακαλιάρος (αισθητή ποσότης), φρέσκο κρεμμυδάκι, πατάτα και λίγος δυόσμος. Καλό. Άστοχη η συνοδευτική μαγιονέζα. Μάλλον 6,50.

- Μύδια σαγανάκι. Μικρά μύδια, δίχως κέλυφος. Εύγευστη, πικάντικη σάλτσα. Ευχάριστο πιάτο. Μάλλον 9,50.

- Ψωμάκι. Μάλλον 4 (εικάζω 4 Χ 1).

- Κέρασε καρυδόπιτα που κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τα υπόλοιπα.

Σέρβις νευρώδες και αεικίνητο. Σα να τρέχουν από κεκτημένη ταχύτητα.

Περιβάλλον αυτό της Φωκίωνος Νέγρη, που αν έχεις ζήσει την παρακμή της, τέλη '90 έως αρχές 2010, τώρα σου φαίνεται μια χαρά. Η Φωκίωνος θα γίνει το επόμενο Κουκάκι όταν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την Κυψέλη σαν χώρο αποθήκευσης προσωρινώς διαμενόντων. Η δυναμική, το κτηριακό απόθεμα, οι μνήμες που κουβαλάει είναι μοναδικά για την Αθήνα.

Overall ένα αρκετά τίμιο σε VfM μαγαζί (29 ευρώ για ένα τσιμπητό τεσσάρων) που προσωπικά ομιλώντας θα προτιμούσα να μειώσει την ποικιλία και να εμβαθύνει στην ποιότητα. Μοιάζει λίγο με ουζερί σε λιμάνι κυκλαδονησίου, είναι λίγο γευστικά απρόσωπο. Είναι από την άλλη (αν θυμάμαι καλά) η μοναδική ψαροταβέρνα της Κυψέλης καθώς αν θες φας ψάρι μετά πας ή κέντρο (Εξάρχεια - Ομόνοια) ή Γαλάτσι - Λαμπρινή - Ν. Ιωνία. (Ας είν' καλά ο Λάκης απ' την άλλη).

Επιθυμία παλιά ξυπνάει στο αίμα (κατά Καβάφη) το ούζο να συνοδεύεται από μεζέ. Μεζέ όχι μερίδες. Ας σου δώσει το κατάστημα την ευκαιρία να τον συνθέσεις εσύ με κόστος ανά τεμάχιο ή κάτι τέτοιο. Το ούζο είναι ορεκτικό (απεριτίφ δεν το λέγαν παλιά;) το οποίο θέλει συνοδεία για να μη σε βαρέσει. Δεν είναι (απαραίτητα) συνοδευτικό γεύματος.

Ελλάς, η χώρα που το 38ο μνημόνιο/πρόγραμμα/πακέτο προαπαιτούμενων θα μας βρει στη λιακάδα με μισό ούζο και τρεις ελιές.

Καλή χρονιά κι αγάπη καθάπασαν την επικράτεια.