CTC

Μοντέρνα κουζίνα

  Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα [Χάρτης]
  210 7228812
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
CTC
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιουν
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
65-80

Mε αφορμη τις "Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας" του αθηνοράματος, έκλεισα τραπέζι στο CTC, που μου κινησε την περιέργεια το μεγαλο μενου που ειχε.

Ο χωρος αρκετα μικρος σε τονους λευκους και γκρι ομορφος αλλα θα το προτιμουσα λιγο μεγαλυτερο.
Το προσωπικο παραπολυ ευγενικο, φιλικο και εξυπηρετικο.
Μας ενημερωναν για το καθε τι που μας σερβιριζαν και ηταν διακρητικα κοντα μας.
Τα τραπεζια παροτι το μαγαζι ειναι μικρο δεν ενοιωθες να σε πνιγουν

Ξεκινωντας λοιπον μας προτειναν μια λιστα ποτων να συνοδευσουμε το δειπνο μας. Καταπληκτικη!!! Μπραβο τους!!!

Στο φαγητο τωρα. Για αλλη μια φορα επιβαιβεωνεται η αποψη μου οτι αν δεν δοκιμασεις τετοια ποιοτητα φαγητου δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα.
Οι ποσοτητες φυσικα μικρες ως ειθιστε αλλα οι γευσεις παραπολυ καλες,

Ολα τα ψωμακια ( 3-4 ) χειροποιητα διαφορετικα και γευστικοτατα
το μενου ειχε 2 finger food ενα με μελανι σουπιας, το δευτερο δεν το θυμαμαι και ενα πολυ μικρο ρολο με μοσχαρισια γλωσσα. Ισως τα μικροτερα fionger food που εχω δει σε αντιστοιχα μαγαζια. Ηταν καλα χωρις να μου αφησουν κατι ιδιαιτερο
Ο καγιανάς γευστικός,
ο τραχανάς με αχινό υπέροχος,
η βελουτέ καλαμποκιού με ζωμό αστακού ισως η ωραιοτερη σουπα βελουτε που εχω φαει, πραγματικα απιστευτη!!!
το σιτάρι με μαριναρισμένη σαρδέλα διαφορετικο.
Το μυλοκοπι γευστικο και ντελικατο
τα ραβιολια με τον πουρε μανιταριων το ιδιο γευστικα και τελος
τα απιστευτα μοσχαρισια μαγουλα
Τα τρια γλυκα εξαιρετικά φτιαγμένα.

Ενα μερος που αν και μου αρεσε το φαγητο θα ηθελα να ειχα οχι τοσα πολλα ζουμερα πιατα.

Στο συνολο Μπραβο τους

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
CTC
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
50-64

Βρεθήκαμε στο CTC με τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016, μια Τετάρτη του Μαίου στις 8.

Για αρχή, να ξεκαθαρίσω κάποια σημαντικά πράγματα:
*Δεν πας στο CTC για να χορτάσεις (τύπου, περιδρομιάζω δέκα σουβλάκια). Πας να εκπαιδεύσεις την γευστική σου παλέτα, να απολαύσεις τα καλλιτεχνήματα του Σεφ.
*Ο Σεφ είναι νεός. Και λοιπόν; Το βιογραφικό του θα το ζήλευαν εδραιωμένοι σεφ σε όλο τον κόσμο. Αξίζει κάθε δεκάρα που θα πληρώσεις για το μενού του.
*Ναι, αλλά δεν τρώω αυτό εκείνο το άλλο. Πιστέψτε με, δεν έχει καμία μα καμία σημασία τι τρώτε και τι όχι.

1. Ο Χώρος:
Απλός. Ίσως λίγο απλούστερος απ'όσο θα ήθελα για το επίπεδο του εστιατορίου. Φυσικά, επώνυμα σερβίτσια, εξαιρετικής ποιότητας λινά. Το table art ήταν φτωχό. Ξέρω πως είναι επιλογή του Σεφ και ιδιοκτήτη, όμως, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

2. Η Εξυπηρέτηση:
Διακριτκή, εκπαιδευμένη άριστα, ανεπιτήδευτη. Δεν περιμέναμε ποτέ, το προσωπικό διακριτικά φρόντιζε να έχουμε ότι χρειάζονταν, ήταν χαλαροί και ευγενικοί. Φυσικά λεπτομέρειες τύπου, σκουπίζουμε το τραπέζι μόλις μαζέψουμε για να έχετε καθαρό χώρο δεν πέρασαν απαρατήρητες, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν. Ακολουθούνταν δε όλοι οι τυπικοί κανόνες σερβιρίσματος.
Στο σερβίρισμα δε, πάντα εξηγούσαν τι ακριβώς ήταν αυτό, είτε ήταν ποτό είτε ήταν τρόφιμο.

3. Το Φαγητό:
Τα πιάτα ήταν πάρα πολλά για να τα αναλύσω όλα. Θα σημειώσω μόνο αυτά που με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα.
Το μπριοσάκι της αρχής, με κρέμα μετσοβόνε και τρούφα, στολισμένο με ένα λουλουδάκι βιολέτας, ήταν υπέροχο, ειδικά όπως το βουτούσα στο εξαιρετικό ελαιόλαδο που διέθεσαν στο τραπέζι.
Το βελουτέ καλαμπόκι με αστακό και αφρό από τρούφα/περγαμόντο: ήθελα να μπω στην κουζίνα και να χώσω το κεφάλι μου στην κατσαρόλα, αλλά αμφιβάλω αν θα έβρισκα όλα τα συνθετικά του πιάτου. Ήταν απίστευτο πιάτο.
Το σιτάρι/αμπελόφυλλο/σαρδέλα ήταν επίσης εκπληκτικό, με τη διαφορά ότι δεν τρώω τη σαρδέλα, και ήταν το μόνο πράγμα που δεν έφαγα από όλο το τραπέζι. Ο συνδυασμός αφρού λεμονιού με μαγειρεμένο σιτάρι ήταν to die for. (έφαγα γύρω γύρω από τη σαρδέλα)

Ψάρι ημέρας: φετάκι μυλοκόπι τρυφερό και ζουμερό καλυμμένο με τσιπς χταποδιού και κολοκυθιού (νομίζω δηλαδή) πάνω σε έναν πουρέ λαχανικου κάτι, με σάλτσα από τσορίθο, πιπεριές (νομίζω). Είχε επίσης ένα πλοπ μαρμελάδας ντομάτας (που από μόνη της έτρωγα το βάζο όλο), και είχε και ένα στρόγγυλο δίπλα, που δεν είμαι σίγουρη τι ήταν. Συνοδεύονταν επίσης από χλωρίδα, λουλούδια και φύλλα, που επίσης φάγαμε.
Το ραβιόλι γεμιστό με κιμά από μοσχαρίσια ουρά και πορτοκάλι σε κονσομέ από μανιτάρια ήρθε σερβιρισμένο από τον σεφ, είχε βαθιά μανιταρένια γεύση, που δροσίζονταν από τόνους πορτοκαλιού. Θα ήθελα να ήταν λίιιγο μεγαλύτερη μερίδα αυτό βέβαια.

Καπνιστά μάγουλα μόσχου: αυτό το πράγμα ήταν απίθανο! Το κρέας ήταν τρυφερά καραμελωμένο, τα μανιτάρια που το συνόδευαν πεντανόστιμα, είχε πάλι έναν πουρέ κάτι (με τους πουρέδες κάτι να κάνουμε λίγο γιατί δεν είναι αξιομνημόνευτοι), αλλά, το απόλυτο χιτ, νιόκι από παλαιωμένη γραβιέρα που ήταν τόσο υπέροχα τυρένια που τάτρωγα και σκέτα, με λίγο βουτυράκι, αν μου επέτρεπε ποτέ ο Σεφ να περιδρομιάσω στην κουζίνα του.

Τα γλυκά ήταν 3: το πρώτο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα όλου του μενού:
Ταρτάρ από ντομάτα και φράουλα με παγωτό ελαιόλαδο και ζελέ βασιλικού. Η δουλειά του ήταν προφανώς να καθαρίσει ουρανίσκο για το διακριτικό επόμενο γλυκό, όμως από μόνο του ήταν μια έκρηξη γεύσης, συμπυκνωμένο καλοκαίρι με καύσωνα δίπλα σε μια ακρογιαλιά.
Ακουλούθησε μια κρέμα λευκής σοκολάτας (μπαμπάτσικη, παραδόξως), με μαρέγκες βιολέτας σε φύλλο, μια σάλτσα κόκκινων φρούτων και μια μπάλα σορμπέ βιολέτα. Πολύ διακριτικό γλυκό, οι γεύσεις του φινετσάτες, κατευνάζανε τα πνεύματα μετά από τις προηγούμενες εντάσεις.
Το μακαρόν που ήρθε στο τέλος, θέλει λίγη δουλίτσα νομίζω ακόμα.

Το δια ταύτα:
52 € το άτομο μέσω του Aθηνοράματος. 19 € το άτομο το pairing ποτών. 4 € το μπουκάλι του λίτρου το ανθρακούχο νερό (*πολύ* fair, ήταν και επώνυμο εισαγώμενο, άνετα μπορούσε να περάσει και πιο ακριβά).

Θα ξαναπήγαινα;
Ναι, και χωρίς το Αθηνόραμα. Σε πρώτη δυνατή ευκαιρία.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
CTC
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Εκμεταλλευόμενος τις "Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας" του αθηνοράματος, έκλεισα τραπέζι στο CTC, που μου κινούσε την περιέργεια τόσο καιρό μεν, δεν έβρισκα γερό κίνητρο να σκάσω 100 ευρώ / άτομο δε. Ειδικά από τη στιγμή που ο σεφ είναι τόσο μικρής ηλικίας. Είμαστε, βλέπετε, παιδιά της λαϊκής κουζίνας συνήθως και οπαδοί των δεκαετιών εμπειρίας. Στη μισή τιμή, πάντως, μου φάνηκε καλή ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα αναλόγως. Βλέποντας το μενού στο site τους, βέβαια, τιμολογούν το μενού 9 πιάτων στα 99 ευρώ με κρασί. Εμείς πληρώσαμε 100/2 χωρίς το κρασί, με 19 ευρώ επιπλέον για τα ποτά. Στο τέλος, δηλαδή, πληρώσαμε 70 ευρώ το άτομο, αντί για 100, όχι τα μισά, όπως διαφημίζουν οι "ημέρες γαστρονομίας". Πάμε παρακάτω.

Δεν με ενδιαφέρουν ποτέ τα του χώρου, θα αναφερθώ μόνο στο φαγητό και, κατ εξαίρεση, στο σέρβις, επειδή υπάρχει λόγος.
Είχα διαβάσει λοιπόν κάπου, σε μία κριτική κάτι για "ξινούτσικο" σέρβις. Προσωπικά, είδα το ακριβώς αντίθετο. Κανένα ίχνος σνομπισμού, καμμία έκπτωση στην εξυπηρέτηση λόγω "μενού προσφοράς". Πάρα πολύ καλή παρουσίαση από όλο το προσωπικό, αναλυτική περιγραφή των πιάτων και των κρασιών (δεν περιλαμβάνονταν στην προσφορά, αλλά πειστήκαμε να πληρώσουμε έξτρα για την φουλ εμπειρία) και πολύ διακριτική παρουσία κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Στις γεύσεις τώρα. Ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά, με ένα μπριός με κρέμα μετσοβόνε και τρούφα. Δεν ήταν κακό, ούτε κάτι ιδιαίτερο όμως γευστικά. Το καναπέ που ακολούθησε σαφώς πιο έντονο, με μια τριάδα finger food που πέρναγε από μπισκότο από μελάνι σουπιάς για να καταλήξει σε ένα κομματάκι πιτσιποπάκι μοσχαρίσιας γλώσσας γύρω από πουρέ αχλάδι. εξαιρετικές γεύσεις. Ο καγιανάς μετά από την τριλογία πολύ γευστικός, αλλά έριξε και πάλι τους τόνους. Και εκεί ήταν η τελευταία φορά που φάγαμε κάτι μέτριας έντασης.
Αυτό που ακολούθησε ήταν εκρήξεις γεύσεις η μία μετά την άλλη. Τραχανάς με αχινό υπέροχος, βελουτέ καλαμποκιού με ζωμό αστακού κόλλημα, σιτάρι με μαριναρισμένη σαρδέλα έπικ! Πραγματική απόλαυση! Τάϊμ άουτ με φρέσκο ψάρι, νομίζω μυλοκόπι, ντελικάτο και υπέροχο και ραβιόλι με πουρέ μανιταριών σε κονσομέ μανιταριών. Κλείσιμο των κυρίως με μάγουλα από wagyu μοσχαράκι με νιόκι από παλαιωμένη γραβιέρα, καταπληκτικά, να λειώνουν βουτυράτα στο στόμα.
Τα γλυκά δεν με ενδιέφεραν ιδιαίτερα ποτέ, οπότε τρία διαφορετικά πιάτα μου φάνηκαν πολλά, αλλά ήταν εξαιρετικά φτιαγμένα οφείλω να παραδεχτώ. Προσωπικά απήλαυσα περισσότερο το πιο αλμυρό από αυτά, το ταρτάρ από ντομάτα και φράουλα με παγωτό ελαιόλαδο και ζελέ βασιλικού.

Άξιζε την επίσκεψη? Καμμία αμφιβολία. Σέρβις και φαγητό, ήταν όλα τοπ επιπέδου, ενα πάρα πολύ ενδιαφέρον γευστικό ταξιδάκι. Και χορτάσαμε πλήρως και στο στομάχι και στο κεφάλι.
Αξίζει την τιμή? Και μάλιστα σε μαγαζί με σεφ που έχει "μόνο" 9 χρόνια εμπειρίας (ούτε καν 10 που είναι το ελάχιστο που προσδοκώ γενικά)? Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ότι βιάζεται λίγο. Βέβαια, απ' ό, τι φαίνεται, πάει για πολλές διακρίσεις στο μέλλον και εδώ έχετε ευκαιρία να τον γνωρίσετε "από τους πρώτους". Ο καθένας μπορεί να κρίνει για τον εαυτό του.

Μερσί στον σεφ, μερσί στο προσωπικό, ελπίζω να τα ξαναπούμε με το νέο μενού στο μέλλον...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια