ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Ελληνική κουζίνα

  Αγίων Αναργύρων 6, Ψυρρή [Χάρτης]
  210 5239661

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο 12:00 μμ μέχρι αργά το βράδυ Κυριακή μεσημέρι 12:00-19:00 μμ
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ είναι το μοναδικό εστιατόριο στον κόσμο που προσφέρει αρχαία ελληνική κουζίνα. Είναι αποδεκτό, ειδικά στους ξένους, ότι οι αρχαίοι Έλληνες έβαλαν τις βάσεις του πολιτισμού σε όλους σχεδόν τους τομείς, Ιατρική, Φιλοσοφία, Ολυμπιακό Πνεύμα, Θέατρο, Δημοκρατία κ. α. Εμείς ψάξαμε να βρούμε τις βάσεις εκείνες που έβαλαν στη γαστρονομία. Ετσι αναβιώσαμε αυτό το μοναδικό παγκοσμίως εστιατόριο έχοντας μελετήσει αρχαία, σπάνια βιβλία και συγγράμματα και με εξειδικευμένα άτομα-γευσιγνώστες και chef, κατορθώσαμε να αναβιώσουμε την πεντανόστιμη και άκρως υγιεινή αρχαία ελληνική κουζίνα από το 1998.
Καλή όρεξη λοιπόν ή όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες«ΕΥΔΕΙΠΝΙΑΣ»



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιούλ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

εκμεταλλευομενη μια ιντερνετικη προσφορα και επειδη ειχα επισκεφτει και το μαγαζι του μεταξουργειου που μου αφησε θετικες εντυπωσεις, ειπαμε να κατηφορισουμε προς κεντρο και να το επισκεφτουμε και στον καινουργιο χωρο. στον εξω χωρο της αυλης επειδη έτυχε να ξαναεπισκεφτω το συγκεκριμενο χωρο οταν στεγαζοταν αλλο μεζεδοπωλειο, εχω την εντυπωση χωρις ομως να ειμαι απολυτη οτι ηταν τα ιδια τραπεζοκαθισματα ακριβως, πιθανως να το ενοικιασε "πακετο" και σε αυτο οφειλοταν οτι καποια απο αυτα ηταν φθαρμενα και αβολα. ο μεσα χωρος ειναι ο ωραιος χωρος που υπηρχε στο παλαιο μαγαζι αλλα τωρα το καλοκαιρι λειτουργει μαλλον μονο ο εξω χωρος καθοτι δε μας αφησαν να καθησουμε μεσα.

οσον αφορα το σερβις υπήρχε μια σερβιτορα για τον χωρο της αυλης, που ηταν ευγενεστατη, που οταν πηγαμε εμεις καθημερινη απογευμα, δε χρειαζοταν και αλλο ατομο καθως ειμασταν μολις 2 τραπεζια. τωρα τα σαββατοκυριακα που προφανως εχει πιο πολυ κοσμο δε ξερω αν απασχολουν και αλλο σερβιτορο και αν το σερβις ειναι ικανοποιητικο.
στο φαγητο τωρα. η προσφορα περιελαμβανε 2 ατομικες σαλατες, 2 ορεκτικα και 2 κυριως απο συγκεκριμενα πιατα 21,90 ευρω απο 55ευρω.
εμεις επιλεξαμε απο σαλατες την Ευζωμαια η οποια ηταν πολυ γευστικη και ολα τα υλικα ταιριαζαν πολυ μεταξυ τους και την Πρασσαια λιγοτερο ωραια απο την πρωτη γευστικα αλλα στεκοταν.

απο ορεκτικα επιλεξαμε τυρι με σαλτσα απο μουρα που ηταν πολυ ωραιο γευστικα και η σαλτσα μουρων ταιριαζε παρα πολυ στη γευση και φετες λουκανικου με πράσσο το οποιο επισης ηταν πολυ γευστικο και με πολυ ωραια σαλτσα.
απο κυριως επιλεξαμε φετες χοιρινου φιλετου με δαμασκηνα και πουρε αρακα το οποιο ηταν πολυ ωραιο πιατο και κοτοπουλο γεμιστο με τυρι συνοδευομενο με πλιγουρι. λιγοτερο ωραιο πιατο καθως ηταν λιγο στεγνο το κρεας του κοτοπουλου και μεγαλο το κομματι.
μαζι με αυτα πηραμε μια μπυρα που στοιχιζε 4,5 ευρω και το ψωμι στοιχιζε αλλα 2 ευρω.

υπο νορμαλ συνθηκες και χωρις τη προσφορα τα περιπου 60 ευρω που θα δαπανουσαν 2 ατομα για αυτο το γευμα νομιζω οτι για τις μερες μας ειναι πολυ ακριβο καθως μπορεις να φας οπουδηποτε ακομα και σε Α list καταστηματα εξαιρουμενων βεβαια των πολυ gourmet καταστηματων που οι τιμες ειναι αλλες και απευθυνονται και σε αλλο κοινο. για το συγκεκριμενο ομως καταστημα που βρισκεται στο κεντρο του Ψυρρη θεωρω οτι αν δε θελει να δουλεψει μονο με ξενους πρεπει να μειωσει ελαφρως τις τιμες του.

κατα τα αλλα μια διαφορετικη προσεγγιση, με καταλογο γραμμενο και στα αρχαια ελληνικα, σερβιτοροι ντυμενοι με μανδυες και απουσια πηρουνιων. βεβαια το θεμα των πηρουνιων οκ δινεις το στιγμα σου ως μαγαζι, αλλα θεωρω οτι επειτα απο την αρχη, οταν ο πελατης σου ζηταει πηρουνι για να φαει καποιο πιατο που μονο με κουταλι δε γινεται, θα επρεπε το μαγαζι να παρεχει. και στα κινεζικα ολου του κοσμου σου δινουν ξυλακια για να φας αλλα επειδη υπαρχει μεγιστη περιπτωση να βγαλεις κανα ματι, οταν τους ζητησεις σου δινουν και πηρουνι.
εν κατακλειδι για μια εμπειρια αξιζει καποιος να επισκεφτει το μαγαζι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Διαβαζοντας τα διαφορα και πολλες φορες αντικρουωμενα στο site και εκμεταλευομενος μια προσφορα απο καποιιο εκπτωτικο site του διαδικτυου αποφασισαμε με την παρεα μου να επισκεφτουμε το εν λογω μαγαζι στου Ψυρρη αν και ομολογουμενως δεν ειναι και η περιοχη που τρεφω ιδιαιτερη προτιμηση λογω τραγικου προβληματος parking και της πολυκοσμιας απο ηλικιες της ταξης 15-19.

Ανηφορισαμε λοιπον τα σοκακια του Ψυρρη και περνωντας μεσα απο ολα τα καινουρια μεζεδοπωλεια και μπαρακια και απο τα σερμπετοσπιτα που εχουν κατακλεισει την πλατεια φτασμε στην εισοδο του μαγαζιου.

Η αληθεια ειναι οτι το μαγαζι απ'εξω ειναι εντυπωσιακο με μια μεγαλη εισοδο σε στυλ στοας και μια κοπελα ντυμενη αρχαια ελληνιδα να περιμενει με τους καταλογους ανα χειρας με σκοπο να προσελκυσει κοσμο στο μαγαζι.

Απο την στοα περνας σε μια αυλη (που λογικα ειναι το καλοκαιρινο μερος που λειτουργει το μαγαζι ) και απο εκει εχει δυο πορτες που σε οδηγουν στο εσωτερικο του μαγαζιου.

Μολις μπαινεις στο μαγαζι η αληθεια ειναι οτι ο διακοσμος σε εντυπωσιαζει με ολα τα αρχαικα υποκαταστατα που ειναι σκορπισμενα γυρω γυρω οπως τα αντιγραφα αγαλματων στους τοιχους απο υλικο το οποιο εχει μεγαλη ομοιοτητα με μαρμαρο και τα τραπεζια μεγαλα και ξυλινα οπως στις αρχαιες φωτογραφιες. Οι καρεκλες δε ειναι ολες καλυμενες με καλυματα υφασματινα που δινουν μια εικονα αρχαιου μαρμαρινου καθισματος και ειναι και παρα πολυ ανετες για να κατσεις αρκετη ωρα χωρις να πιαστεις.

Μια μεγαλη ξυλινη σκαλα οδηγει στο πανω μερος του οικηματος που βρισκεται η τουαλετα και καποια τραπεζια για μεγαλυτερη ησυχια, ενας πανω οροφος που ειναι λιγο πιο μοντερνος απο τον κατω.
Μια αλλη σκαλα οδηγει στο κατω μερος που ειναι η κουζινα του μαγαζιου που επισης δινει μια πολυ καλη εικονα του ολου χωρου.

Ο χωρος ειναι γενικα πολυ μεγαλος και ανετος και τα τραπεζια ειναι σε πολυ καλη αποσταση το ενα απο το αλλο που δινει το απαραιτητο privacy που χρειαζεται μια παρεα οταν παει να φαει κατι και να συζητησει χωρις να χρειαζεται να ενοχλει η να ενοχλειται.

Η αληθεια ειναι βεβαια οτι το Σαββατο που επισκευθηκαμε εμεις το μαγαζι, ηταν εντελως αδειο ( κατι που μου δωθηκε η εντυπωση οτι συμβαινει συχνα, αλλα και με τετοιες τιμες δεν παει ευκολα ο καθενας ) οποτε δεν ειχαμε την ευκαιρια να κρινουμε την ανεση του μαγαζιου με τον αναλογο κοσμο

Δεδομενου οτι ειμασταν οι μοναδικοι πελατες στο μαγαζι, η υποδοχη που τυχαμε ηταν πολυ καλη και ο σερβιτορος-υποδοχεας-βοηθος -ισως και μαγειρας ηταν ευγενεστατος και μας αφησε να επιλεξουμε το τραπεζι της αρεσκειας μας.
Σε οποια περιπτωση χρειαστηκε να παραγγειλουμε κατι επιπλεον ο ανθρωπος ηταν εκει αμεσα να μας εξυπηρετησει να μας εξηγησει να μας διαφωτισει σε οτιδηποτε χρειαζομασταν.

Οφειλω επισης να σχολιασω την ταχυτητα σερβιρισματος που ηταν αξιοπαινευτη θα ελεγα αλλα και παλι θα πω οτι μιλαμε για ενα αδειο μαγαζι.

Και εφοσον ολα αυτα ηταν καλα μετρια σχετικα η οτι αλλο ας παμε και στο δια ταυτα της υποθεσης που ειναι το φαγητο που σερβιρει το μαγαζι.
Εδω θα μνημονευσω αυτα που μας ειπε ο κυριος που ηταν υπευθυνος και μας εξυπηρετουσε, οτι ολες οι γευσεις ηταν μαγειρεμενες με τις αρχαιες συνταγες που ειχαν βρεθει απο διαφορα παλια συγγραματα ( ως αρχαιοι τσελεμεντεδες ) οποτε δεν υπηρχε στις συνταγες τιποτα απο νεα κουζινα.

Επισης θα σχολιασω για να προετοιμαζονται ολοι οσοι σκεφτονται να επισκευτουν το μαγαζι, οτι στο μαγαζι δεν παιζουν πιρουνια αλλα μονο κουταλια και μαχαιρια οπως συνεβαινε εκεινη την παλαι ποτε εποχη.

Σαν πρωτο πιατο πηραμε μια σαλατα ευζωμαια που αποτελειται απο μαρούλι, ρόκα, ξηρά φρούτα, βερύκοκα, σταφίδες, ρόδια, καρύδια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα μελιού. Μπορω να δωσω τα ευσημα για την φρεσκοτητα ων υλικων και για την νοστιμια της σως καθως και για το τελειο ανακατεμα που ειχε αυτη η σαλατα. Επαξια ενα 4/4. Σαφως θα διευκρινησω οτι ειναι σχετικα δυσκολο να φας μια τετοια σαλατα με τοσο πρασινο μεσα με κουταλι και μαχαιρι.

Δευτερο πιατο που παραγγειλαμε ηταν οι τομοι αλαντων που οπως μας εξηγησε και ειδαμε και εμεις αλλωστε ηταν καποια λουκανικα μαγειρεμενα με διαφορα πρασα καρδαμο και σαλτσα μουσταρδας που επισης ειχαν μια τελεια γευση χωρις να ειναι καθολου βαρια, Επισης ενα πιατο που περνει επαξια το 4/4 και που επισης τρωγεται πολυ δυσκολα με κουταλι

Τριτο πιατο ηταν ενα τυρι γεμιστο με καπνιστο χοιρινο το επονομαζομενο Τύρος ωνθυλευμένος. Αυτο κι αν ηταν πανδαισια γευσης. Αριστη γευση αριστη υφη αριστη γεμιση τελειος μεζες. Αυτο τρωγεται πολυ πιο ευκολα με το κουταλι απο οτι ολα τα υπολοιπα. Σαφως κι αυτο το πιατο παιρνει ανετα το τεσσαρι του.

Η επομενη γευση ηταν ολα τα λεφτα.... ισως για τα δικα μου γουστα. Το επονομαζομενο επιπλους η μεταφρασμενο το αχαικο φριγαδελι.
Ενα πιατο αποτελουμενο απο τηγανητά συκωτάκια τυλιγμένα με μπόλια αρνιού συνοδευμένα με αυγά και τυρί. Ολα αυτα τα εδεσματα σε συμπτιξη δινουν μια τελεια γευση και ενα αποτελεσμα που δεν χωραει καμια αμφιβολια οτι ηταν ενα απο τα καλυτερα μεζεδακια που τρωγανε οι αρχαιοι.
Σαφως κι εδω το 4/4 ειναι επιβεβλημενο

Για κυριως πιατο θελαμε να παρουμε το Βούς κριβανώτος το οποιο αποτελειται απο μοσχαρίσιο μάγουλο με καραμελωμένους βολβούς και λαζάνια. για το οποιο ειχα ακουσει και διαβασει τα καλυτερα αλλα προς μεγαλη μας απογοητευση μας ενημερωσε ο κυριος του σερβις οτι ηταν το μονο πιατο που δεν ηταν διαθεσιμο εκεινη την μερα.

Αποφασισαμε λοιπον και επιλεξαμε το επονομαζομενο κωλή Εριφίου το οποιο αποτελειτω απο μπουτάκι κατσικιού με πουρέ ρεβυθιών και πράσα το οποιο σαφως νομιζω οτι ηταν ενα λουκουμι μοναδικο. Δεν ξερω τι μπορει να ηταν το πολυ υποσχομενο και διαφημιζομενο μαγουλο μοσχαριου αλλα αυτο που πηραμε ηταν εδεσμα. Τελεια ψημενο να λιωνει στο στομα με τελειο μαριναρισμα και μαζι με τον πουρε ρεβιθιου να γινεται το τελειο.

Σημειωτεον δεν οτι το συγκεκριμενο πιατο ειναι για δυο ατομα και επισης οτι οσο νοστιμο και να ειναι ειναι πολυ δυσκολο να φαγωθει με κουταλι.
Αυτο κι αν δικαιουται το 4/4.... μπορει και 5/4

Σαν γλυκο πηραμε στο τελος ενα
Ακρόδρυα που αποτελειτω απο μια ποικιλία ξηρών καρπών (δαμάσκηνα, ξερά σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, χουρμάδες, φυστίκια, με μέλι αττικό). με την παροχη γιαουρτιου για συνοδεια.
Πολυ ωραιο και ελαφρυ σαν γλυκο.4/4 κι αυτο

Σαν λογαριασμο πληρωσαμε το κουπονι των 30 ευρω αξιας 60 ευρω και αλλα 18 ευρω μαζι με καποιο κρασι που πηραμε. Δεν θα θεωρησω οτι η τιμη ειναι τραγικη για τις γευσεις που προσφερει το μαγαζι αλλα σιγουρα δεν ειναι τιμες που μπορει καποιος να πληρωσει την σημερινη εποχη.
Σιγουρα με τα χρηματα αυτα μπορεις να φας οπουδηποτε οτιδηποτε.
Οποτε αν καποιος αποφασισει να παει να ζησει την εμπειρια του " αρχαιων γευσεις " θα πρεπει να ειναι προετοιμασμενος να βαλει το χερι σχετικα βαθια στην τσεπη ασχετου προσφορας η οχι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιουν
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Η ευχάριστη έκπληξη.
Επισκεφτήκαμε το μαγαζί ΚΥΡΙΑΚΗ μεσημέρι. Καθίσαμε στην αυλή 3 άτομα.

Ο χώρος συμπαθητικός και ζεστός. Η είσοδος σε προδιαθέτει για κάτι διαφορετικό.
Το προσωπικό ντυμένο ανάλογα. Ο κατάλογος παραπέμπει σε αρχαία Ελλάδα και έτσι ήταν. Ποτήρια και πιάτα πήλινα και φαγητό χωρίς πιρούνι (οι αρχαίοι δεν είχαν). Το προσωπικό πολύ ευγενικό και ευχάριστο.

Παραγγείλαμε ένα ορεκτικό και δύο πιάτα.
Μια ποικιλία κρεατικών (συνοδευόταν με πουρά από ρεβίθια)για δύο άτομα αλλά ήταν σίγουρα για τρείς.

Συκωτάκια πάνω σε αυγά.

Ήπιαμε οινόμελο (κρασί με μέλι ) ήταν υπέροχο.

Τα κρέατα ήταν υπέροχα σωστά ψημένα και νοστιμότατα.

Τα συκωτάκια ψητά ευχάριστα στη γεύση και πάνω σε μια ομελέτα πολύ νόστιμη.

Για επιδόρπιο πήραμε δύο. Και τα δύο πάρα πολύ καλά και όπως πρέπει οχι πολύ γλυκά.

Πληρώσαμε 40€
Είχα πολύ καιρό να φάω τόσο νόστιμα και καλά. Ένα πολύ καλό και τίμιο μαγαζί.
Σίγουρα θα ξαναπάω

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Νοε
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Δεν ξέρω, αν έτυχε η κακή μέρα που τυχαίνει και στα καλύτερα εστιατόρια, η εάν οι γευστικοί μου κάλυκες δεν λειτουργούν. Πάντως, το περίμενα πως και πώς, και δεν ανταποκρίθηκε. Πήγαμε ένα βράδυ καθημερινής, και επειδή είχαμε κουπόνι γκρουπόν με την αδερφή μου στην ωραία περιοχή του Ψυρρή στο Αρχαίων Γεύσεις.
Δεν ειμαι δυσκολη στο φαγητό. Αλλα ενώ οι ιδέες ήταν ενδιαφέρουσες, δεν ειχαν εκτελεστεί σωστά.

Κατ'αρχήν ο χώρος ήταν μαγικός, υποβλητικός. Κάτσαμε μέσα, και άξιζε πολύ περισσότερο απο έξω. Πραγματικά θαυμάσια αρχαιοελληνική ατμόσφαιρα, πεντακάθαρο, και καλόγουστο.

Για αρχή παραγγείλαμε θριδακαία, και με δυσαρέσκεια παρατήρησα ότι έλειπαν σχεδόν τα μισά υλικά απο αυτά που αναφέρονταν στον κατάλογο οτι περιείχε. Για παράδειγμα, δεν είχε καθόλου πανσέτα.

Το ορεκτικό με τα λουκάνικα, τόμοι αλλάντων πως λεγόταν, ήταν πολύ γευστικό.
Το άλλο ορεκτικό, γεμιστό τυρί σε σάλτσα μούρων, και απο αυτό έλειπαν υλικά που αναγράφονταν στον κατάλογο, και ήταν ελαφρώς λύσσα.

Ο κρεωκάκκαβος που ήταν πανσέτες με πουρέ... παραλίγο να χάσω δόντι. Είπαμε να μη λιώνει, αλλα όχι και να μη μασιέται, και να είναι ολόστεγνο.
Η πάπια ήταν σαφώς καλύτερη και μετάνιωσα που δεν πήρα το ίδιο(αν και αυτή είχε κάπως την σκληράδα της)

Και απο αυτά τα πιάτα μου φάνηκε, ότι έλειπαν υλικά που αναγράφονταν στην περιγραφή του πιάτου στο μενού.

Κάπως με μαλάκωσε το επιδόρπιο, η αμής, που ήταν μια εξαιρετική γαλατόπιτα, πλούσια και βουτηγμένη στο μέλι, με παπαρουνόσπορο(δεν της έλειπαν υλικά)
Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, κανένα πρόβλημα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Αυγ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Το επισκεφθήκαμε Σάββατο βράδυ. Είχε λίγες παρέες. Καθίσαμε έξω.
Γεύση: Ο κατάλογος περιέχει φαγητά με παραπομπές σε αρχαία κείμενα πράγμα αρκετά εντυπωσιακό. Τα περισσότερα πιάτα ιδιαίτερα από την αρχαία Ελλάδα. Σύκα, σταφύλια, μέλι, δαμάσκηνα, ρεβίθια, ρόδι και άλλα συνθέτουν σαλάτες και κυρίως πιάτα.

Εξυπηρέτηση: Υπήρχε ένας μόνο άνθρωπος σε όλη την αυλή. Αυτός μάζευε, έπαιρνε παραγγελία, σε χαιρετούσε όταν ερχόσουν κ έφευγες κλπ. Ευγενικός άλλα περίμενες κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο.

Χώρος: Αν και ο χώρος ( ένα παλιό κτήριο με μία αυλή στο κέντρο στου Ψυρρή) προσφερόταν ως άξιος διάδοχος του πανέμορφου κτιρίου στο μεταξουργείο, που στεγαζόταν πριν η επιχείρηση, δυστυχώς δεν τον εκμεταλευτηκαν. Τα τραπέζια είναι φανερά φθαρμένα, τα μεγάλα πανιά που κρέμονται για να κρύψουν τα περιβάλλοντα κτίρια δεν είναι και η πιο έξυπνη επιλογή και γενικά υπήρχε αισθητή απουσία διακόσμησης. Η μουσική δεν πολυταίριαζε με το concept (ακούσαμε από instrumental παλιά ελληνικά έως το soundtrack του Game of thrones.. έλεος).

Value for money: Μάλλον όχι. Εγώ προσωπικά από μαγαζί που δίνω πάνω από 5-10 ευρώ για να φάω δεν μπορώ να δεχτώ τραπέζια σπασμένα και να μην υπάρχει ένας υπεύθυνος στον χώρο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιούλ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ήταν πέμπτη όταν λίγο οι προτάσεις απο κάποιους φίλους, λίγο η αναζήτηση του διαφορετικού μας οδήγησε να πάρουμε τηλέφωνο να κλείσουμε τραπέζι να δειπνίσουμε. Μαζί μας πολλοί ξένοι φίλοι μας που αδημονούσαν στη μύηση στην αρχαία Ελλάδα. Μπαίνοντας μέσα στην εσωτερική αυλή όντας το εσωτερικό στο κέντρο του Ψυρρί σε χαλαρώνει, νιώθοντας μακριά απο την πόλη. Σύντομα παρατηρείς τις αρχαίες πινελιές και ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά σου μία αρχαία Ελληνίδα με χιτώνα ονόματι Λύδια. Μας καλωσορίζει και μας εξηγεί για τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων. Πιρούνια, πατάτες, ντομάτες λέξεις άγνωστες στην Αρχαία Ελλάδα λείπουν από τα πιάτα μας.

Ξεκινάμε με την ΕΥΖΩΜΑΙΑ ( 6.5/10)
Μαρούλι, ρόκα, ξηρά φρούτα, σύκα, σταφίδες, ρόδια, καρύδια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα μελιού και συνεχίζουμε με τον ΤΥΡΟΣ ( 7/10), τυρί σαγανάκι που σύμφωνα με τα κείμενα πλησιάζει αυτό της Αρχαίας Ελλάδας, συνοδεύεται με γλυκόξινη σάλτσα απο μούρα. Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός με άποψη.

Το κρέας στην Αρχαία Ελλάδα ήταν πολύτιμο. Έτσι τρωγόταν μόνο σε γιορτές για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, Εμείς απολαύσαμε ΦΛΟΓΙΣ ΧΟΙΡΙΔΙΟΥ ( 7.5/10) Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με πατζαροσαλάτα. Καλοψημένη αλλα τρυφερή, με καθαρό καπνιστό άρωμα και ελαφριές πινελιές μυρυδικών συνδυαζόταν πολύ όμορφα με το πολύς καλής ποιότητας λευκό κρασί του θεού Διονύσου.

Δεν ήταν το φαγητό ομως το μόνο που έκανε την εμπειρία ξεχωριστή, ούτε το πολύ φιλικό προσωπικό που με όρεξη μας έλυσε όλες τις απορίες. Ήταν ο χώρος του συμποσίου, μια αναπαράσταση του κλασικού αυτού χώρου, που ήταν εστία, απόλαυσης κοινωνικοποίησης, φιλοσοφίας αλλά και εορτασμού των αρχαίων προγόνων μας. Ήρθαμε πιο κοντά τους φορώντας μανδύες και στεφάνια κισσού που μας προμήθευσε ο Μπάμπης και ο Χρήστος.

Η τελετουργία έκλεισε με ΥΠΟΤΥΡΙΣ, ενα κρεμώδες γαλατένιο πήγμα με υφή κοντά στην πανακότα, με άρωμα και τη γλύκα μελιού.
Αντίο Αρχαίοι ημών Πρόγονοι... Θα σας ξαναεπισκεφτούμε σύντομα.: )