ΓΗ

Μοντέρνα κουζίνα

  Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα [Χάρτης]
  210 9648512

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιούλ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Ένα εστιατόριο υγιεινής διατροφής που έλειπε από το γαστρονομικό ορίζοντα της χώρα μας, τουλάχιστον στην τέλεια και αποκλειστική ιδιότητά του ως τέτοιο.
Ένα all day, χορτοφαγικό στέκι, που, όπως πληροφορήθηκα, λειτουργεί εδώ και ένα περίπου χρόνο. Βρίσκεται στο ισόγειο ενός συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας ( μάλλον και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος).
Το ΓΗ ( ή YI ) εκφράζει την σχετικά νέα raw food (οργανική διατροφή ) φιλοσοφία στο χώρο της εστίασης η οποία έχει ως μότο της " επιστροφή στη φύση και στην ιστορία της ", θα συμπλήρωνα, και στις αξίες της.

Δίνεται έμφαση στα υλικά - στην πρωτογενή τους μορφή - που προέρχονται κυρίως από τη θάλασσα και τη γη, όπως αυτό το αντιλαμβάνεται η κάθε κουλτούρα. Τρόφιμα στη φυσική τους κατάσταση!
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, δίνεται έμφαση στη χορτοφαγική ( vegan raw ) διατροφή.

Επιπλέον, οι raw foodists διατίθενται ότι το να διατρέφεται κάποιος με ό, τι προσφέρει η φύση ενισχύει τη πνευματική διαύγεια και την ψυχολογία μας γενικότερα. Βέβαια οι αρχαίοι ημών '" raw foodists" πρόγονοι είχαν διαμορφώσει πολύ νωρίτερα αυτήν την άποψη.
Η vegan φιλοσοφιά που αναδεικνύεται στο Γη, αλλά και σε όλη τη γη, ψηφίζει ΟΧΙ σε: φούρνους, τηγάνια, κατσαρόλες ( πόσο μάλλον αν είναι γερμανικά...!! ).
Ακόμα, λέμε ΟΧΙ στη λακτόζη, στη γλουτένη, στην κατεργασμένη ζάχαρη, στα αυγά, στα ζωικά βούτυρα και στη μαργαρίνη.
'Ολα τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε θερμοκρασία κάτω των 46 βαθμών C έτσι ώστε να διατηρούνται οι βιταμίνες και τα θρεπτικά χαρακτηριστικά τους.

Λέμε ΝΑΙ σε φρέσκα φρούτα, με όλη την σημασία τού όρου, λαχανικά, σπόρους και ξηρούς καρπούς που ετοιμάζονται με ειδικές τεχνικές από τους ειδικούς του είδους. Τα βούτυρα και τα γαλακτομικά προϊόντα, γενικότερα, είναι φτιαγμένα από στεγνούς ξηρούς καρπούς.

Γενικά, πρόκειται για μια ολόκληρη φιλόσοφια, και λίγα λέω!!

Τα περισσότερα πιάτα του Γη ετοιμάζονται σε συνεργασία με γνωστό Γάλο σεφ. Εκτός από διάθεση και μεράκι, υπάρχει και μεγάλο οικονομικό υπόβαθρο πίσω από το καινοτόμο αυτό εγχείρημα που μπορεί όχι μόνο να το υποστηρίξει σε βάθος χρόνου αλλά και να το εξελίξει επάξια.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και υπεράνω κάθε προσδοκίας.
Η διακόσμηση είναι πολύ προσεγμένη και άκρως χαλαρωτική. Όλα τα έπιπλα φαίνεται ότι είναι με γούστο διαλεγμένα και σε απόλυτη αρμονία με την ανάλαφρη και διαυγή υπόσταση τής υγιεινής διατροφής την οπόια προωθεί ο χώρος.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ο τρόπος που ταίριαζαν τα λουλουδάτα υφάσματα ( τύπου Laura Ashley), που έντυναν μερικά από τα καθίσματα τού εσωτερικού τμήματος του εστιατορίου, με το φώς που διαπερνούσε τις τζαμαρίες, που βρίσκονταν περιμετρικά του χώρου, αλλά και τον εσωτερικό φωτισμό. Τα μικρά τραπεζάκια, παραδοσιακού στυλ, που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά από τους μεγάλους πάγκους όπου ετοιμάζονταν οι τελευταίες λεπτομέρειες των τροφίμων πριν σερβιριστούν απέπνεαν αυτό που λέμε " σαν στο σπίτι σου '. Έξυπνη και καλοδεχούμενη αρχιτεκτονική παρέμβαση.

Τα διάφορα γευστικά καλούδια που κοσμούσαν διάφορες γωνιές του κομψού χώρου του εστιατορίου τόνιζαν ακόμα περισσότερο το ιδιαίτερο γαστρονομικό υπόβαθρο της κουζίνας του.
Θετική εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο δρόμος προς τις τουαλέτες άφηνε περιθώριο, εσκεμμένα φαντάζομαι, να δούμε το πεντακάθαρο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο της μεγάλης κουζίνας.

Δοκιμάσαμε:

Σαλάτα Γη, με φύτρα, ρόκα, ντοματίνια, μαϊντανό, δυόσμο, αγγούρι και κρεμμύδι Χορταστική ποσότητα σερβιρισμένη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πιάτο. Νόστιμη και φτιαγμένη με φρέσκα υλικά. Στην άκρη του πιάτου υπήρχαν, επιπλέον, δύο-τρία πεντανόστιμα κράκερς από ηλιόσπορο και ντομάτα.
ΕΥΡΩ 8,00

Xωριάτικη πίτσα για δύο άτομα, με ρόκα, φρέσκια ντομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού, καρότο, ελιές, λιναρόσπορο και μείγμα μπαχαρικών. Η συγκεκριμένη πίτσα αντί για ζύμη ως βάση είχε ένα πολύ νόστιμο στρογγυλό μαύρο ψωμί. Μια τόσο απλή, απαλή στη γεύση και φρεσκότατη δημιουργία. Μας άρεσε πολύ. ΕΥΡΩ 11,00

Νόρι Μάκι, οχτώ τεμάχια μάκι " σούσι " αποτελούμενα από φύτρα, σουσάμι, αβοκάντο, αγγούρι, τσάιβς ( σχοινόπρασο ) και πιπεριά only!! Σερβιρισμένα με διάσπαρτους μικρούς κόκκους μαύρου σουσαμιού, ως διακοσμητικό στοιχείο του πιάτου. Στη μέση του πιάτου, ανάμεσα στα γουστόζικα - και πολύ νόστιμα- αυτά εδέσματα, υπήρχαν δύο ζευγάρια chopsticks. Στις άκρες του πιάτου, δύο μπολάκια, το ένα με wasabi (μη οργανικό ) και το άλλο με βιολογική ( χωρίς γλουτένη ) σάλτσα σόγιας TAMARI, συμπλήρωναν την άψογη παρουσίαση των πιάτων.
ΕΥΡΩ 5,80

Ήπιαμε, τι άλλο ;, δύο χυμούς:
Πράσινο χυμό λαχανικών ( αγγούρι, σέλερι, σπανάκι, λεμόνι και τζίντζερ ).
ΕΥΡΩ 6,00
Πράσινο χυμό εποχής ( σπανάκι, πράσινο μήλο, λεμόνι και τζίντζερ ).
ΕΥΡΩ 4,80
Και οι δύο χυμοί εξαιρετικοί!!
Υπάρχουν κρασιά και μπύρες, σε μεγάλη ποικιλία, αλλά προτιμήσαμε κάτι που να ταίριαζε περισσότερο με τα φαγητά δοκιμάσαμε

Φεύγοντας, αγοράσαμε, για το σπίτι, μια μικρή μπάρα (40 γρ. ), πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, από χουρμάδες, αμύγδαλα και κακάο, ΕΥΡΩ 1,80, και ένα κομμάτι κέικ καρότου light, με καρύδα στην επιφάνεια, EΥΡΩ 2,50.
Εξαιρετικά!!
Σερβίρονται μόνο artisanal ( χειροποίητα ) γλυκά. Το εστιατόριοι ετοιμάζει τα γλυκά που διαθέτει στον ίδιο χώρο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων.

Κατά τα άλλα, στο Γη ο κατάλογος είναι πλούσιος. Μάλιστα, στο τέλος του καταλόγου αναφέρονται όλα τα υλικά και η θρεπτική αξία τους, με κάθε λεπτομέρεια!
Σερβίρονται πρωινά, smoothies, χυμοί, σούπες, παραδοσιακά πιάτα, έθνικ πιάτα και φυσικά υπάρχει ποικιλία από σαλάτες και άλλα εδέσματα (π. χ Μεξικάνικα νάτσος ή ταμπουλέ ) που, κατά περίεργο τρόπο, ενώ στην αρχή ακούγονται ως πολύ γνώριμες γεύσεις είναι μαγειρεμένα με φυσικό τρόπο!

Αυτό είναι, τελικά, αυτό που κάνει την δ ι α φ ο ρ ά!!

ΥΓ. Για εμάς τους θαρραλέους και ανήσυχους καλοφαγάδες- παντός καιρού - τα παραπάνω ακούγονται λίγο κάπως..... όμως... η ζωή - μας - συνεχίζεται, ιδιαίτερα στα δύσκολα.....!!!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
31
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Οταν ένα μέρος σε ρουφάει κυριολεκτικά και συνειδητοποιείς ξαφνικά πως έκλεισες 5ωρο εκεί, πώς λέγεται; Ε, αυτό έπαθα στη Γη.

Δεν είναι καν χορτοφαγικό εστιατόριο, που θα σου κανουν το λαζάνι με τα χορταρικά και θα βάλουν επάνω 1/4 γραβιέρα. Είναι vegan/raw, δηλαδή η ζωϊκή προέλευση προϊόντος απαγορεύεται αυστηρά, όπως και κάποια άλλα συστατικά -στα οποία εσχάτως ο μισός κόσμος απέκτησε δυσανεξία (;) -όπως λακτόζη, γλουτένη και ζάχαρη. Οκ, χωρίς ζάχαρη, μπορώ. Αλλά πραγματικά χωρίς τα υπόλοιπα μου φαίνονταν δύσκολο να υποστηρίξεις μαγαζί από πρωινό μέχρι γεύμα.

Μία Κυριακή μεσημέρι λοιπόν, με εφημερίδες και παρέα από αυτές που δε νιώθεις υποχρεωμένος να μιλάς συνεχώς και ξέρεις ότι ο ένας σέβεται την εφημερίδα του άλλου, κατεβήκαμε την παραλιακή -σε dt, τέλειωσε και επισήμως η θερινή σαιζόν- και φθάσαμε Γλυφάδα.

Το Γη είναι σε απόκεντρο σημείο, σχετικά κοντά στη Βουλιαγμένης, στο ισόγειο μοντέρνας (με την καλή έννοια) αρχιτεκτονικής κτιρίου γραφείων-καταστημάτων, που μάλλον κτίστηκε στο τσακ πριν αρχίσει η κρίση. Η θέση αυτή, σχετικά μακρυά από την πιάτσα της Γλυφάδας τους στοιχίζει σε προσέλευση κόσμου: Κυριακή μεσημέρι, ενώ οι κεντρικότερες καφετέριες σφύζαν από κόσμο -και κάπνα- στη Γη, όχι μόνο βρήκαμε να καθήσουμε, αλλά είχαμε και επιλογές. Πιάσαμε θέση στον τεράστιο γωνιακό εμπριμέ καναπέ, βουλιάξαμε και παρατηρούσαμε τον πολύ άνετο και πραγματικά πολύ τραβηχτικό χώρο, Τι ωραία να υπήρχαν περισσότερα τέτοια μαγαζιά!

Φωτεινό, με προσεγμένα έπιπλα και φωτιστικά, ξύλο και ωραία prints, λίγο αυστριακό αγρόκτημα, λίγο Sarah Kay, λίγο σκανδικαβική λιτότητα, απλό όμως και πολύ ζεστό, αποπνέει αίσθηση καθαριότητας και οικολογίας, απολύτως συμβατή με τον προσανατολισμό του. Δηλαδή, αφού είδα το χώρο, ε, δε θα περίμενα να μου μυρίσει μπέικον εκεί μέσα. Κάτι άλλο που δε μου μύρισε και πολύ το χάρηκα, ήταν τσιγάρο, η απαγόρευση ισχύει χωρίς παρεκκλίσεις και μπράβο τους.

Ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές, από πρωϊνά με σούπερ υγιεινά smoothies και χυμούς φρούτων και λαχανικών (ο χυμός σπανάκι, τζίντζερ, μήλο και κέιλ για παράδειγμα πρέπει να είναι αντιοξειδωτικό υπερόπλο), δημητριακά, σπόρους και ξηρούς καρπούς (μπορείτε πχ να πάρετε μούσλι, αλλά το γάλα ή το γιαούρτι που θα τα ανακατέψετε θα είναι από αμύγδαλο ή κάσιους ή δεν ξέρω τι άλλο), καφέδες και κακάο αλλά και σοβαρή ποικιλία από ορεκτικά και σούπες, σαλάτες, πιάτα ημέρας και γλυκά.

Υλικά που μια δεκαετία πριν ήταν παντελώς άγνωστα όπως τσία, ιπποφαές, σπιρουλίνα και αγάυη χρησιμοποιούνται ή προστίθενται κατ΄ επιλογήν σε ότι διαλέξεις.
Παρά τους χυμούς και τα detox ροφήματα, επιλέξαμε να πιούμε μια μαλαγουζιά -Αμπελόες, από την Καβάλα.
Πήραμε και οι δύο σούπα -βελουτέ μανιταριών με porcini και κάσιους. Μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε και τολμώ να πω η ωραιότερη μανιταρόσουπα που έχω φάει. Υγρό βελουδο που σου ζεσταίνει το μέσα σου. Μακάρι να την σέρβιραν σε κατσαρόλα κι όχι σ' αυτό το -δεν το λες και μεγάλο- μπωλάκι. Τα συγχαρητήρια μας στο σεφ.

Ζητήσαμε ψωμί (έχοντας ξεχάσει -ή μάλλον μην έχοντας συνειδητοποιήσει- που βρισκόμασταν) και μας αποκρίθηκαν πως όχι, ψωμί δεν υπάρχει εδώ αλλά να σας φέρω κράκερς αμυγδάλου (καθόλου άσχημα, και δεν μας τα χρέωσαν).
Μετά ήρθανε τα ολόκληρα μανιτάρια, γεμιστά με κρέμα κάσιους και πέστο βασιλικού και φυστικιού. Ηταν καλά, χωρίς να μας ενθουσιάσουν. Η ταιλανδέζικη σαλάτα, με σπανάκι, αγγούρι, αβοκάντο, νούντλς καρώτου και κάσιους με πάπρικα (και σίγουρα κι άλλα αλλά δεν τα θυμάμαι) ήταν ολόφρεσκη και νοστιμότατη. Επειδή έπρεπε να δοκιμάσουμε και τα γλυκά, πήραμε και δύο πάστες, μία λεμόνι-καρύδα και μία σοκολάτα, που εκτός του ότι ήταν γευστικά ωραιότατες, δεν κατάλαβα ότι δεν έχουν γαλακτοκομικό μέσα.

Αν δεν είχαμε ραντεβού μετά, μπορεί και να παραγγέλναμε ένα ακόμη μπουκάλι και να παραμέναμε κι άλλο. Είναι αυτό που είπα στην αρχή, αυτή η φιλική στο άραγμα αίσθηση που βγάζει. Αλλά έπρεπε να φύγουμε και ζητήσαμε λογαριασμό.
€53 σύνολο, εκ των οποίων €18 ήταν το κρασί. Δεν τα λες και πολλά για την ποιότητα, όμως ένα κλικ πιο κάτω οι τιμές θα μπορούσαν να πάνε.
Γειωθείτε λοιπόν αν σαν φέρει ο δρόμος από τα νότια. Θα σας αρέσει!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Γη, γη... Ήθελα τόσο πολύ να μου αρέσεις.
Ξεκινώ λέγοντας ότι η ωμοφαγική κουζίνα είναι ένα αριστούργημα, είναι πεντανόστιμη, πολύ υγιεινή κι όσο κι αν φας, πάντα νιώθεις ελαφρύς αλλά και χορτάτος. Ωμοφαγικά εστιατόρια δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τί κρίμα που στο Γή δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο νόστιμη είναι αυτή η κουζίνα...

Ο χώρος είναι απλά εκπληκτικός. Η διακόσμηση και η επιλογή των υλικών και επίπλων είναι εξαιρετική. Πραγματικά από τους καλύτερους χώρους που έχω επισκεφτεί. Έχει πολύ ωραίο φυσικό φωτισμό και ειναι ευρύχωρο, άνετο και σύγχρονο. Πατητή τσιμεντοκονία, στιβαρά δρύινα τραπέζια, ξύλο στο ταβάνι και ωραια φωτιστικά, έτσι για να παρετε μια γεύση. Επίσης, η μουσική χαλαρωτική και τζαζίζει. Εξαιρετικό περιβάλλον για να δουλέψει κανείς παρέα με το λαπτοπάκι του.

Στις γεύσεις τώρα: έχουμε δοκιμάσει ένα μεγάλο μέρος από το μενού, όλα τα πιάτα καλύπτονται από υπερβολικό λεμόνι και κρεμμύδι, 2 υλικά που "σκεπάζουν" τα φίνα αρώματα των μυρωδικών και λαχανικών και τις "βουτυράτες" γεύσεις των ξηρών καρπών. Το καλύτερο πιάτο ειναι η βελουτέ μανιταριού (7,5€) με μεγάλη διαφορά. Καλή επιλογή (και συμφέρει οικονομικά) είναι και το μεξικάνικο μενού για 2 άτομα (18€). Τα γλυκά συμπαθητικά. Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ωμοφαγικά γλυκά, αξίζει να τα δοκιμάσετε για να πάρετε μια ιδέα, όμως να γνωρίζετε ότι μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα. Τα smoothies (4-6€) για κάποιο λόγο έχουν όλα την ίδια γεύση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η κουζίνα θέλει πολύ δουλειά ακόμα...

Έχω την εντύπωση ότι τα φαγητά δεν παρασκευάζονται με αγάπη και μεράκι (ειναι το πιο σημαντικό συστατικό) αλλά διεκπαιρεωτικά κι είναι κρίμα γιατί διακρίνεται τόσο έντονα στο αποτέλεσμα. Πίσω από τα πιο νόστιμα πιάτα και τα καλύτερα εστιατόρια κρύβεται πάντα ένας παθιασμένος σεφ, που προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο και δεν επαναπαύεται ποτέ.

Επίσης, σε έναν τόσο όμορφο και προσεγμένο χώρο, το προσωπικό θα έπρεπε να φοράει στολές ή έστω μια ποδιά (αποπνέει επαγγελματισμό και καθαριότητα) κι οχι να φαίνεται ότι μόλις ήρθε από το γυμναστήριο- πώς να το κάνουμε, το να σερβιρεις με φόρμα, σνίκερς και t-shirt δεν αρμόζει σε ένα τέτοιο χώρο (ακόμα και στο Γρηγόρη φορούν στολή). Επίσης, ειρωνικά σχόλια για ερωτήσεις πάνω στο μενου και στη διαδικασία παρασκευής των φαγητών είναι αγένεια και απλά απωθεί.

Όσον αφορά στις τιμές, είναι πολύ ψηλά γι αυτό που προσφέρει. Το εστιατόριο απευθύνεται σε μεσημεριανό μπρέικ κι όχι σε βραδυνό δείπνο. Καταλαβαίνουμε ότι τα υλικά είναι ακριβότερα σε σχέση με τη συμβατική κουζίνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρεπει να "βαράμε" τις τιμές και όποιον πάρει ο Χάρος. Αν μη τι άλλο, σε περίοδο κρίσης ζούμε, ή οι μερίδες πρέπει να μεγαλώσουν αισθητά ή οι τιμές να αρχίσουν να "κατηφορίζουν" σιγά σιγά. Απαράδεκτο για μια κρέπα της συγκεκριμενης ποσότητας να πληρώνεις 9€. Κάντε την ωμοφαγική κουζίνα πιο προσιτή σε περισσοτερο κόσμο, όχι απλα σε μια ελίτ.

Το Γη ειναι ένα all-day εστιατόριο, κυρίως ημέρας κι όχι για βράδυ. Το να πληρώσεις 20-25€ το άτομο χωρις κρασί για ένα μεσημεριανό γεύμα, πώς να το κάνουμε, ειναι too much...

Χίλια μπράβο για τη σύλληψη της ιδέας, επικροτούμε, όμως η κουζίνα θέλει δουλειά και οι τιμές να είναι πιο λογικές, γιατί στους καιρούς που ζούμε, με τόσο ανταγωνισμό, πρέπει να έχει κάποιος κίνητρο για να επιστρέψει ξανά και ξανά...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Αυγ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Γη ειναι ενα καταπληκτικο μερος με πολυ γευστικο αν και vegan φαγητο.
Παραλληλα η αισθητικη του χωρου και η ολη ατμοςφαιρα ειναι πολυ εκλεπτυςμενη. Η ποιοτητα σε ολα τα επιπεδα ειναι πολυ πανω απο το μεςο ορο και θυμιζει αναλογα αξιολογα μερη στο εξωτερικο.

Οπωσδηποτε δοκιμαστε: ελληνικη και ιταλικη πιτσα, χουμους, banofee, μους σοκολατας.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιουν
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Το επισκεφθήκαμε χτες το απόγευμα με παρέα φίλων. Ο άνθρωπος που μας πήγε εκεί και μας έκανε το τραπέζι είναι vegan και ήθελε να μας δώσει μια πρώτη εμπειρία στη vegan και raw κουζίνα.

Ο χώρος πανέμορφος με γήινα ανοιχτά χρώματα και πεντακάθαρος. Η εξυπηρέτηση από το προσωπικό επίσης άψογη και είναι από τις λίγες φορές που δεν σου έδιναν τα πιάτα στο χέρι, αλλά έκαναν χώρο στο τραπέζι και το τοποθετούσαν! Επίσης σέρβιραν από τη σωστή πλευρά και χωρίς να περνάνε τα χέρια τους μπροστά από τα μούτρα σου. Ερχόντουσαν ανά τακτά διαστήματα για να συμπληρώσουν νερό και να βεβαιωθούν (διακριτικά) αν χρειαζόμασταν κάτι. Μπράβο τους!

Πήραμε: Βελουτέ με μανιτάρια porcini (εκπληκτική γεύση, βελούδινη υφή, σε σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος), Nori με φύτρες α-α και nori με "ρύζι" από κουνουπίδι (ψιλοαδιάφορα), ιταλική και χωριάτικη πίτσα (αυτό άρεσε στους περισσότερους που είχαν και ενδοιασμούς ακόμα και να δοκιμάσουν κάποια πιάτα, νόστιμο αλλά μικρό σε ποσότητα για την τιμή του), cuacamole με πικάντικα καλαμποκίσια νάτσος (πολύ καλό ορεκτικό! ), τάρτα με σπανάκι (επίσης κάτι που έφαγαν όλοι) και noodles κολοκυθιού (ικανοποιητική ποσότητα αλλά από γεύση δεν τρελάθηκα... ).

Ήπιαμε χυμό πράσινων λαχανικών (κάτι μου έλειπε εκεί που δεν μπόρεσα να προσδιορίσω για να μου δώσει την αίσθηση μιας πιο πλούσιας γέυσης - βέβαια ήταν ο detox οπότε μπορεί να είναι απλά έτσι).
Και ως επιδόρπιο δοκιμάσαμε παγωτό σοκολάτας και το ζεστό brownies (μην το παραλείψετε, είναι εξαιρετικό! ).

Οι τιμές αρκετά τσιμπημένες σε σχέση με ένα non-vegan καλό εστιατόριο, αλλά βέβαια η όλη προετοιμασία του φαγητού είναι πολύ πιο χρονοβόρα και τα υλικά ακριβότερα λόγω βιολογικής καλλιέργειας.
Μια εξαιρετική πρώτη εμπειρία με το χώρο του vegan. Λίγο με τις ποσότητες θα πρέπει να το κοιτάξουν και τις τιμές, αν θέλουν να πηγαίνει συχνότερα κόσμος.
Θα ξαναπάω.