DANTE - LA PIERRADE

Bar Restaurants

  Σπευσίππου 30, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 7237297

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Σάββατο: 19:00 - 01:00 Κυριακή 13:00 - 19:00 Δευτέρα κλειστά
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Μεσογειακή κουζίνα, με Ιταλικές επιρροές (pasta & risotti) και τη Γαλλική pierrade για να ετοιμάζετε το κρέας μόνοι σας όπως επιθυμείτε.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Από την πρώτη μου κριτική πέρασε πάνω από ένας χρόνος κι έχω επισκεφθεί το εστιατόριο μερικές φορές ακόμη. Ξαναγράφω γιατί υπάρχουν σημαντικές αλλαγές: Το "La Pierrade" έγινε "Dante" (ιταλικό στις Σπέτσες που το χειμώνα πάει Κολωνάκι), συνεργασία όπως λένε (La Pierrade by Dante). Το ντεκόρ έμεινε ίδιο (κομψό και όμορφο), το μενού άλλαξε και οι τιμές ανέβηκαν.

Σαλάτες 10-16€, ορεκτικά 12-18€, ζυμαρικά 9-22€, κύρια πιάτα 16-32€. Δεν υπάρχει πια το εξαιρετικό και vfm λαυράκι (12€ στην αρχή, 14 στη συνέχεια) ούτε ο σολομός και από ψαρικά προσφέρεται τόνος και σφυρίδα (22 και 29€ αντίστοιχα).

Το φαγητό μάς άρεσε, όπως και στις παλαιότερες επισκέψεις μας, είναι καλομαγειρεμένο και με πολύ όμορφη παρουσίαση αλλά το κόστος μάς προβληματίζει πια.

Με δεδομένη την ακριβή λίστα κρασιών, ένα ζευγάρι πλέον χρειάζεται από 100€ και άνω για να δειπνήσει, πολύ μεγάλη άνοδος μετά από ~1,5 χρόνο λειτουργίας...

Υπάρχει και το Deli τους ακριβώς δίπλα, πιο απλό και πρόχειρο και με χαμηλότερες φυσικά τιμές (πίτσα μαργαρίτα 9€), αλλά δεν είναι το ίδιο όταν θες ένα όμορφο ρομαντικό δείπνο...

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μάρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Το La Pierrade είχε μπει στη wish list μου εδώ και αρκετό καιρό. Μου είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον οι καλές κριτικές από έμπιστους φίλους που είχαν προηγηθεί, κι έτσι το θεώρησα μια καλή ιδέα για Παρασκευή βράδυ, που είχα αποφασίσει με δυο φίλους να βγούμε Κολωνάκι. Tο οποίο -παρένθεση- μετά από μια φάση χειμερίας νάρκης, βιώνει την αναγέννησή του στη νυχτερινή ζωή του κέντρου.

Φανταζόμουν την έξοδο αυτή ως δείπνο σε ένα μοντέρνο εστιατόριο με καλή μουσική και νεανικό κόσμο. Το Κολωνάκι φημίζεται γι' αυτά τα όμορφα bar- restaurants, τα οποία άλλωστε πληρώνεις αδρά. Μου αρέσουν εξάλλου τα πιο fun εστιατόρια ή τα wine restaurants, όπου μπορείς να συνδυάσεις και το ποτό σου, χωρίς να ξεφύγεις πολύ (στην περιοχή).

Το La pierrade όμως δεν είναι αυτής της κατηγορίας και θα ήθελα να το τονίσω, καθώς δεν το είδα ή απλώς δεν το κατάλαβα εγώ από τις προηγούμενες κριτικές.

Η εντύπωσή μου είναι ότι πρόκειται για ένα επίσημο ρεστοράν, όπου άνετα θα μπορούσες να βγεις για ρομαντικό ραντεβού ή για επαγγελματικό δείπνο. Ο χώρος του είναι πολύ περιποιημένος ("κυριλέ" θα μπορούσε να τον πει κανείς, αλλά όχι δήθεν), με άνετα τραπέζια σε ικανή απόσταση μεταξύ τους, άνετα υφασμάτινα καθίσματα, διακριτικό φωτισμό, διακριτική, χαλαρή μουσική και γενικά όλα όσα συνθέτουν έναν όμορφο και προσεγμένο χώρο. Απλά όχι αυτό που περίμενα εγώ. Θα ήθελα για παράδειγμα λίγο πιο έντονη την μουσική, ώστε να καλύπτονται οι συζητήσεις των τραπεζιών.

Η διακόσμηση είναι σε τόνους του γκρι και του λευκού. Μου άρεσε ιδιαίτερα ένα βάζο δαπέδου με φρέσκα, λευκά τριαντάφυλλα, που βρισκόταν διπλα στη τζαμαρία. Τα τραπέζια στρωμένα με δύο σετ μαχαιροπίρουνα, λευκά σερβίτσια, δύο κρυστάλλινα ποτήρια και πετσέτες. Όλα άψογα.

Η οδός Σπευσίππου είναι η πάνω παράλληλη της Πατριάρχου Ιωακείμ, που οδηγεί στον Λυκαβηττό, είναι λίγο πιο ψηλά από το κέντρο του Κολωνακίου, αλλά σε απόσταση με τα πόδια αρκετά κοντινή σε όλα. Το La Pierrade βρίσκεται περίπου στη μέση της, έχει μια μεγάλη τζαμαρία, που δηλώνει αμέσως τον τύπο του εστιατορίου. Ευτυχώς οι δύο κοπέλες της παρέας, κατά τύχη είχαμε ντυθεί αρκετά ωραία, ο φίλος όμως που ήρθε είκοσι λεπτά αργότερα με το πουλοβεράκι του και τα σπορ παπούτσια του ένιωσε λίγο "ατιμέλητος". Μικρή σημασία είχε, άλλωστε και οι άλλες παρέες που ήταν ήδη εκεί, ήταν πολύ απλά ντυμένοι, φαίνονταν να έχουν πάει μετά την δουλειά.

Το σέρβις ήταν υποδειγματικό με όλη την σημασία της λέξης (συμφωνώ με την Julie05). Μας άνοιξαν την πόρτα, μας έδωσαν τραπέζι δίπλα στη τζαμαρία, πήραν τα παλτά μας, μας τράβηξαν τα καθίσματα για να καθίσουμε. Πραγματικά, δεν το περίμενα. Όση ώρα μελετούσαμε τους καταλόγους, ένας σερβιτόρος περίμενε διακριτικά στο βάθος της αίθουσας μέχρι να του κάνουμε νεύμα για να παραγγείλουμε. Και σε όλη την διάρκεια της βραδιάς υπήρχε πάντοτε ένας σερβιτόρος εκεί, πανταχού παρών, έτοιμος να σπεύσει αν τον ζητούσε κάποιο τραπέζι. Κερδίζουν το 4 επάξια, αν και, για να γκρινιάξω λίγο εγώ η περίεργη, η τόση επισημότητα με έκανε να νιώθω λίγο άβολα.

Μελετώντας λοιπόν τον κατάλογο και το τάμπλετ με τις λίστες κρασιών, καταλήξαμε στα εξής:

- σαλάτα γαλλική με λόλα, ρόκα, μια σος από ρόδι και βινεγκρέτ λευκού ξιδιού (11 ευρώ). Λίγο ξινούτσικη.

- buffalo mozzarella με ντοματίνια και σάλτσα πέστο (10 ευρώ). Απλό και ωραίο.

- Από ζυμαρικά είπαμε να δοκιμάσουμε στη μέση την μεσογειακή μακαρονάδα (νομίζω σπαγκέτι) με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας και αντζούγιες, κρεμύδι, ελιές.

Κυρίως παραγγείλαμε τα εξής:

- κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα παρμεζάνας και δεντρολίβανο, συνοδεία ρυζιού μπασμάτι για μένα (11 ευρώ)

- χοιρινά φιλετάκια με εστραγκόν, κουμ κουάτ και μια σάλτσα πράσινου πιπεριού.

- φακές με κύβους λαχανικών και σολωμό (9 ευρώ) για τον άντρα της παρέας, που νήστευε (ή το προσπαθούσε εν πάση περιπτώσει).

Από το τάμπλετ διαλέξαμε ένα κόκκινο Κτήμα Εύχαρις. Δεν θυμάμαι την τιμή του, αλλά τα περισσότερα κρασιά ήταν λίγο ανεβασμένα. Η λίστα πάντως είναι πολύ ενημερωμένη.

Μην ξεχάσω ότι στην αρχή μας έφεραν ψωμάκια κι ένα μπολάκι τεράστιες, νοστιμότατες ελιές σε λαδάκι, με τρία συνοδευτικά αλατάκια πολύ καλής ποιότητας (κλασικό λευκό, κίτρινο- πορτοκαλιού ή λεμονιού και μαύρο). Νομίζω χρεώθηκαν ως κουβέρ, αλλά άξιζαν.

Για να μην σχολιάζω ένα- ένα τα πιάτα, θα πω γενικά ότι όλα ήταν περίφημα, με μικρές δημιουργικές παρεμβάσεις που απευθύνονται σε όλους, ποσότητες κανονικές, με εξαίρεση ίσως τις φακές, που ήταν λιγότερες (όμως είναι ένα πιάτο που συγκαταλέγεται στα ορεκτικά). Φάγαμε πολύ ωραία και το ευχαριστηθήκαμε. Για τον λόγο αυτό βάζω 4/4 στη γεύση, ίσως με μια μικρή γενναιοδωρία, καθώς θεωρώ μεν ότι οι γεύσεις είναι πετυχημένες γ΄αυτό που είναι, αλλά θα περίμενα και μια πρωτοτυπία, κάτι το διαφορετικό από ένα τέτοιο εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Στο τέλος πήραμε και ένα γλυκάκι- μία μους σοκολάτας με πορτοκάλι και στο πιάτο για ντεκόρ υπήρχε πάλι σοκολάτα και μπισκότο. Ήταν μια ελαφριά παστούλα σοκολάτας- πορτοκαλιού, λαχταριστή, απολαυστική, μούρλια! Ακόμα και η φίλη που δεν είναι του γλυκού δεν μπόρεσε να αντισταθεί.

Κάποια στιγμή ήρθε κέρασμα λιμοντσέλο ή τσίπουρο, αλλά ζητήσαμε μαστιχούλα. Μαζί με αυτά ήρθε και ένας κύριος, ο ιδιοκτήτης υποθέτω, που με περισσή ευγένεια μας ρώτησε αν μείναμε ικανοποιημένοι. Φυσικά.

Ως προς τις τιμές, εντάξει, δεν είναι για κάθε μέρα και τα σχετικά που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, παρολ' αυτά θεωρώ ότι οι τιμές των κυρίως πιάτων δεν είναι καθόλου απαγορευτικές. Ξεκινάνε από 11 ευρώ και τα περισσότερα δεν ξεπερνούν τα 16. Εξαίρεση κάποια πιάτα φιλέτου στα 20-25. Στα πιάτα ζυμαρικών και ριζότι κυμαίνεσαι στα 9-13 ευρώ. Τα ορεκτικά αντιθέτως, και οι σαλάτες, είναι πιο τσιμπημένα. Βάζω 2/4 στο vfm, εννοώντας 2,5/ 4.

Η πρωτοτυπία βέβαια στο εστιατόριο αυτό είναι αυτό το σύστημα που σου φέρνουν στο τραπέζι και ψήνεις μόνος σου το φιλέτο σου, αν θέλεις. Το είχε πάρει το μάτι μου στην κριτική της Julie05 αλλά δεν το θυμήθηκα την βραδιά εκείνη για να το προτείνω στα παιδιά (παρ' όλο που δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου ως ψήστης, τώρα που το ξανασκέφτομαι).

Από τον φίλο που είναι καπνιστής, πληροφορήθηκα ότι στο βάθος του εστιατορίου λειτουργεί και μια άλλη αίθουσα με μπαρ, όπου πίνεις το ποτό σου και κάνεις το τσιγάρο μου. Νομίζω ότι είναι και ανοιχτή με κήπο, θα σας γελάσω, γιατί εγώ δεν κουνήθηκα από την θέση μου όλη την βραδιά, για να το διαπιστώσω. Πάντως πρόσεξα ότι αρκετοί εγκατέλειπαν τα τραπέζια τους και κατευθύνονταν προς τα ενδότερα μετά το γεύμα τους.

Πληρώσαμε 105 ευρώ, τιμή που θεωρώ πολύ ικανοποιητική για τρία άτομα, για τα πιάτα που δοκιμάσαμε, το κρασί, την περιοχή και βεβαίως το επίπεδο της εξυπηρέτησης. Φύγαμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Αλλά συνεχίσαμε για ποτάκι σε ένα άλλο μπαρ με πιο ανεβασμένους ρυθμούς.

Ωραίο το La Pierrade, αλλά μάλλον για πιο χαλαρές καταστάσεις ή και πιο ειδικές περιστάσεις. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι χώροι και εκτιμάτε την άρτια εξυπηρέτηση, με μια δόση επισημότητας, σπεύσατε και δεν θα απογοητευτείτε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Eνα μαγαζί που δυστυχώς με απογοήτευσε, παρόλο που είχα διαβάσει αρκετά καλές κριτικές.

Ο χώρος καθαρός και μη καπνισμένος ευτυχώς. Οι μερίδες μικρές και χωρίς φαντασία δυστυχώς. Πιτάκια κ ψωμάκια με ελίτσες για αρχή ενώ σε ρωτούν αν θέλεις εμφιαλωμένο ή βρύσης.

Σαλάτα σπανάκι με σπεκ μέτρια, πουγκακια με breasola και τυρι/μυρωδικά αδιάφορα. Και τα 2, πιάτα που μπορείς να τα φτιάξεις κ στο σπίτι σου.
Τα κυρίως ανέβασαν τον μέσο όρο όμως. Ταλιατέλες ραγου αρκετά καλές οπου για πρώτη φορά έφαγα ραγου χωρίς να είναι σε κοκκινιστή σάλτσα. Πολύ ιδιαιτερο.
Και ενα κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας, γλυκόξυνη λευκή σαλτσούλα και μυρωδάτο basmati. To καλύτερο πιάτο της βραδιας.
Για τα ανωτέρω με 2 ποτήρια κρασί πληρώσαμε 65ευρώ.
Αν τα πιάτα ήταν πιο ενδιαφέροντα θα ήταν ενα μαγαζί που θα ξαναπήγαινα σαν λογικότατο budget.

Το σέρβις δυστυχώς μας τα χάλασε η κυρία. Πρώτον το νερό ουδέποτε ξαναγέμισε στα ποτήρια μας. Η' λοιπόν το αφήνεις κοντά στο τραπέζι να σερβιριζόμαστε μόνοι μας ή έχεις το νου σου να γεμίζεις εσύ, πόσο μάλλον οταν έχεις μόνο 3 τραπέζια να εξυπηρετήσεις.
Δευτερον ζητήσαμε λίγο πιπέρι για την σαλάτα. Αφου έβαλε στο πιάτο πάει να το πάρει κ της ζητήσαμε να το αφήσει αν μπορεί. Το άφησε τελικά.

Ελα που ζητήσαμε και παρμεζάνα για τις ταλιατέλες! Ερχεται με το κλασσικο μικρό μπολάκι με παρμεζάνα, βάζει πάλι στο πιάτο και κάνει ταχύτατη μεταβολή το παιρνει και φεύγει! Ποτέ στην ζωή μου δεν μου έχουν πάρει πίσω το τυρί παρα μόνο στo la pasteria που έρχεται ο χριστιανός με το κομμάτι το τυρί! Πάθαμε ενα σοκ γελώντας, κ η αλήθεια είναι οτι μας έλλειψε λίγο ακόμα αλλα ντραπήκαμε να το ξαναζητήσουμε!
Θέλει μερικές αλλαγές σαν συνταγές και σέρβις για να ανέβει λίγο. Ετσι εξηγήσαμε κ εμείς πως στα γειτονικά μαγαζιά γινόταν το αδιχώρητο ενω εκέι είμασταν μόλις 3-4 τραπέζια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Ένα New Entry με προσωπικότητα, στην καρδιά του Κολωνακιου....

Ένα βραδάκι του Σεπτέμβρη, περπατώντας το Κολωνακι, ανακάλυψα το La Pierrade, στην οδό Σπευσιππου. Ήταν η ωρα που ο φωτογράφος τραβουσε φωτογραφίες. Αμέσως σταμάτησα, και έριξα μια ματια στο μενού που αναγραφόταν απ εξω σε έναν ωραίο πίνακα. Έλεγξα διακριτικά το μαγαζί, και ολο το χώρο, και πήρα την απόφαση: πρεπει να το επισκεφτώ.

Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας, αλλα τελικά τα κατάφερα και το επισκέφτηκα. Και τι καλα που έκανα!

Πρόκειται για ένα μαγαζί στημένο με κομψότητα, αρκετα λιτό, στις αποχρώσεις του γκρι. Ο φωτισμός χαμηλός, αλλα οχι απαραίτητα ενοχλητικός, καθαρός, και τα τραπέζια σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους. Η κυρία είσοδος ειναι απο την οδό Σπευσίππου. Εκει ειναι ο χώρος των μη καπνιζόντων. Προχωρώντας προς τα ενδότερα, ο διάδρομος εχει αριστερά και δεξιά πόρτες. Η μια πλευρα εχει τις τουαλέτες ανδρών γυναικών, και η άλλη εχει την κουζίνα. Στους τοίχους υπάρχουν μικροί καθρέφτες με πολυ ωραια φώτα.

Στο τελείωμα του διαδρόμου δεσπόζει μια μετρίου μεγέθους σάλα, η οποια εχει τέσσερα τραπέζια, σε απόσταση μεταξύ τους, και ένα μπαρ στη μέση. Ο χώρος προορίζεται για τους καπνίζοντες. Ετσι, δεν υπαρχει ενόχληση απο τον καπνό. Επισης, κάποιος ο οποίος θελει να απολαύσει ένα κρασι με ένα τσιγάρο, μπορει να φύγει απο την αίθουσα των μη καπνιζόντων και να παει στο μπαρ, χωρις να πρεπει να βγει εξω απο το μαγαζί. Και με τέτοιο καιρο.... Όσον αφορά τον εξαερισμό, ειναι τοσο αποτελεσματικός, που δύσκολα καταλαβαίνεις οτι εισαι στους καπνίζοντες. Δικαιωματικά λοιπόν 4/4 στο χώρο, αλλα και στον αρχιτέκτονα, για τον ευφυή τροπο που τον εχει αξιοποιήσει.

Η εξυπηρετηςη υποδειγματική. Ήμασταν τρία άτομα χωρις κρατηση, μας εξυπηρέτησαν και με το παραπάνω, προκειμένου να μας βρουν τραπέζι, και ολο το προσωπικό ήταν άρτια εκπαιδευμένο. Ευγενικό, κα με πολλή καλή γνώση του μενού. Η ευγένεια και ο επαγγελματισμός ήταν εμφανή απο όλους.

Ο ιδιοκτήτης ηρθε στο τραπέζι μας και μας ρώτησε για το φαγητο, αν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον, και στο τελος μας κέρασε γλυκό και τσιπουρα!! Ε ναι λοιπόν, σε ένα τέτοιο μαγαζι, και τσιπουρα! Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση, ειναι οτι η λίστα των κρασιών μας ηρθε μέσω... Tablet. Ο σερβιτόρος μας πρόσφερε ένα tablet, για να επιλέξουμε το κρασι που θέλαμε.

Και μετα απο την παραγγελία, ας πάμε στο φαγητο....

Τρία άτομα παραγγειλαμε

-μια σαλάτα γαλλική, με λολα πραςινη, ροκα, βαλεριάνα, ρόδι με βινεγκρέτ λευκού ξυδιού. Πολυ καλή γευστικά, ικανοποιητική σε μέγεθος για τρία άτομα.

-ψητά λαχανικά, ωραια ψημένα, τα οποια είχαν μια ποικιλια, αφού περιείχαν μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, καρότα και κρεμμύδια.

-κοτόπουλο φιλέτο με κρούςτα παρμεζάνας και δεντρολίβανο, που τα συνόδευε ρύζι μπασματι. Γευστικό, τραγανό, υπέροχο. Η μερίδα ιδιαίτερα καλού μεγέθους.

-ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας. Χυλωμενο εξαιρετικά, υπέροχο. Το συγκεκριμενο πιάτο, όπου το έχω δοκιμάσει, μου εχει πέσει βαρύ. Στην προκειμένη δεν είχα κανενα θέμα. Η μερίδα αρκετα μεγάλη, χορταστική.

-νιοκι απο πατάτα και σπανάκι, με γλυκιά Gorgonzola και καρύδια.... Απλά τέλειο. Ήταν το πιάτο μου και θα μπορούσα να το περιγράφω ώρες. Τα ζυμαρικά δικά τους. Η μερίδα ικανοποιητική, θα το ξαναπαιρνα ευχαρίστως.

-συνοδεψαμε το κρασι μας με κοκκινο merlot κτήμα Μιγας, απο τη Λάρισα. Όσοι με ξέρουν, το λεω παντα οτι στο κρασι δεν ειμαι ειδήμων. Αυτο το συγκεκριμενο ήταν εξαιρετικό. Κοκκινο, φρουτώδες, οχι στυφό. Άμα βοηθάει η περιγραφή, εχει καλώς....

Τα γλυκά μας τα κέρασε ο ιδιοκτήτης, γιατι εμείς είχαμε χορτάσει, και μας έφερε ένα τιραμισού φρεσκότατο και ένα τσιζκεικ λεμόνι. Εξαιρετικά. Δικαιωματικά και εδώ 4/4.

Αν πραγματικά σας βγάλει ο δρόμος σας στο Κολωνακι, και θέλετε να ξοδέψετε περίπου 25-30 ευρω το άτομο για ένα καλο δείπνο, μη διστάσετε. Σίγουρα θα ευχαριστηθειτε. Προφανώς δεν ειναι για κάθε μέρα, δεν ειναι φτηνό, αλλα αξιζει για μένα και το τελευταιο ευρω.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση, ειναι οτι αν κάποιος παραγγείλει κρέας, έρχεται στο τραπέζι ένα σύστημα τύπου ρεςο, και ψήνει ο καθένας το κρέας οπως θελει. Επειδη δεν το έκανα εγώ, δεν μπορω να δώσω πιο αξιόπιστη περιγραφή. Έριξα κλεφτές ματιές στο διπλανό τραπέζι!

Θεωρώ το La Pierrade απο τα καλύτερα νέα στέκια του Κολωνακιου. Ελπίζω να συνεχίσει ετσι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

La pierrade, Δευτέρα βράδυ, περίπου 8:30 μμ, 2 άτομα, χωρίς κράτηση, λόγω της ημέρας και με πολύ καλή διάθεση λόγω των προηγουμένων κριτικών των "συναδέλφων" του ask4food. Πήγαμε με τα πόδια, αλλά για κάποιον που έρχεται με αυτοκίνητο θα χρειαστεί λίγος χρόνος για το παρκάρισμα. Ο περιφερειακός του Λυκαβηττού ίσως είναι λύση, αφού με πέντε λεπτά περπάτημα φτάνεις στο εστιατόριο.

Πρώτη εντύπωση θετικότατη, η υποδοχή ευγενέστατη και διακριτική, όπως πρέπει. Όταν φθάσαμε είμασταν μόνοι, μετά ήρθαν άλλες δύο παρέες, ίσως λόγω Δευτέρας. Το ύφος του εστιατορίου είναι σοβαρό στο μέτρο που πρέπει, χωρίς υπερβολές, κομψό και σχετικά απλό. Κυριαρχεί το γκρι, το οποίο μου άρεσε πολύ. Μπαίνοντας έρχεται μία υπέροχη ευωδία λουλουδιών και το άκουσμα 90's pop τραγουδιών, που επίσης μου άρεσαν (προφανώς λόγω ηλικίας). Καθαρή ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα για κάπνισμα στο πίσω μέρος του εστιατορίου, όπου υπάρχει και ένα μπαρ (και 2-3 τραπέζια). Μετά από το φαγητό κάτσαμε εκεί και ήπιαμε το κρασί μας: πολύ ωραίος χώρος.

Ως προς το φαγητό, πήραμε:

(α) πιτούλες (2,5 ευρώ): ωραιότατες, τριών ειδών, με συνοδεία ελιών και αλατιού (4/4),

(β) φακές με σωλομό και πράσο (9 ευρώ): ωραία παρουσίαση, μέτρια γεύση (2/4). Δεν θα το ξαναέπαιρνα,

(γ) πέννες με σπαράγγια και προσούτο (13 ευρώ): το πιάτο που δεν μου άρεσε καθόλου, καθότι ήταν σχεδόν άγευστο, παραδόξως, (0/4),

(δ) Ρισότο με μανατάρια (13 ευρώ): ωραία πιάτο, χωρίς όμως και αυτό να είναι κάτι ιδιαίτερο (2/4 μετά βίας),

(σημ: οι ποσότητες ικανοποιητικές, με εξαίρεση ίσως τις φακές)

(ε) 2 ποτήρια μαλαγουζιά Νευλης 2014 (5 ευρώ έκαστο), το οποία μας το πρότεινε το μαγαζί: εξαιρετικό, ευκολόπιοτο και ελαφρύ (4/4), εάν και με χτύπησε λίγο (ίσως βέβαια έφταιγε ότι ήμουν κουρασμένος), ενώ τη σύντροφό μου δεν την ενόχλησε καθόλου,

(στ) εμφιαλωμένο νερό (2 ευρώ), αφού πρώτα ρωτηθήκαμε. Προτιμώ, πάντα, νερό βρύσης, δροσερό, χωρίς να ρωτηθώ. Εάν θέλω εμφιαλωμένο, θα το ζητήσω.

Η αλήθεια είναι ότι από το φαγητό δε μείναμε ικανοποιημένοι, ενδεχομένως όμως να φταίνε οι επιλογές μας, καθότι κατά τα υπόλοιπα το μαζαγί είναι εξαιρετικό. Εάν το φαγητό ήταν αντίστοιχο με την εικόνα του μαγαζιού, την όμορφη διάθεση που σου προκαλεί και την εξυπηρέτηση, θα έφτανε το 4/4 σχετικά εύκολα.

Δεν θέλω να είμαι ωστόσο άδικος για το φαγητό, θα ξαναπάω, αφού το αξίζει το μαγαζί, και θα επανέλθω.