Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

20 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στὴν Πασιφάη πήγα πρώτη φορὰ μὲ τὴ σύζυγό μου (ἐκείνη εἶχε ξαναπάει ἄλλη μιὰ φορά). Τὸ μέρος ἦταν ἄδειο γιατὶ πήγαμε σχετικὰ νωρὶς καὶ καθημερινὴ (χθές) καὶ δὲν δυσκολευτήκαμε καθόλου γιὰ τραπέζι. Μᾶς ῥώτησε ὁ ὑπεύθυνος ἂν θέλουμε καπνιζόντων ἤ ὄχι, πήγαμε στὸ ὄχι.

Ὁ χῶρος πάρα πολὺ προσεγμένος καὶ διακοσμημένος μὲ κρητικὰ ἀντικείμενα. Εἴχε καὶ μιὰ μεγάλη ὀθόνη ποὺ ἔδειχνε σκηνικὰ ἀπὸ Κρήτη γιὰ τὴ φιλοξενία τους π. χ..

Στὸ διὰ ταῦτα. Φαγητό. Ὁ κατάλογος εἶναι πλήρης μὲ τὶς σαλάτες του, τὰ ὀρεκτικά του, τοὺς μεζέδες του (ποὺ εἶναι κανονικὲς μερίδες), τὰ κυρίως καὶ τὰ ἐπιδόρπια. Οἱ τιμὲς εἶναι μέτριες ἀλλὰ ὄχι κάτι τραγικό, θὰ ἀναλυθοῦν παρακάτω.

Στὸ τραπέζι ἔφεραν ψωμὶ καὶ ἕνα νερὸ ἐμφιαλομένο χωρὶς νὰ ζητηθοῦν (1,50€ καὶ 2,00€ ἀντίστοιχα) καὶ ἕνα πιατάκι μὲ παξιμάδια καὶ ἐλιές (χωρὶς χρέωση), ὄπως ἐπίσης καὶ ἕνα καραφάκι τσικουδιὰ κέρασμα.

Πήραμε μιὰ ὀφτὴ γρᾶ (πατάτα στὸ φοῦρνο) - 3,20€, χοχλιοὺς μπουρμπουριστοὺς (ἐπιβάλλεται! ) - 8,60€, ἕνα πιατάκι μίξη κολοκυθοανθοὺς καὶ ἀμπελοντολμάδες - 7,30€, καὶ ἀπὸ κυρίως ἐγὼ πῆρα τὸ ξαρέσκι (λαυράκι μὲ φακὲς σαλάτα - ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νόστιμο) - 12,20€ καὶ ἡ σύζυγος τὸ πιάτο τοῦ Μίνωα (κατσικάκι μὲ στάκα καὶ πατάτες) - 11,90€.

Συνολικὰ μὲ 2 μπύρες (χωρὶς ἀλκοὸλ) δώσαμε 52,70€, ὄχι ἰδιαίτερα ἄσχημα γιὰ τὴν ποιότητα καὶ τὴν ποσότητα ποὺ παραγγείλαμε. Σίγουρα θὰ τὸ ξαναεπισκεφτοῦμε!

27 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται να γευθείς το 100% των πιάτων όπως θα τα γευόσουν από μια νοικοκυρά της Κρήτης αλλά θεωρώ ότι στο σύνολο η Πασιφάη (εξυπηρέτηση, φαγητό και value for money) είναι η καλύτερη του Λοιπόν, η γνωριμία με το μαγαζί της Γλυφάδας έγινε Σάββατο μεσημέρι και μάλιστα πήραμε να κλείσουμε τραπέζι λίγο πριν ξεκινήσουμε. Φτάνουμε, λοιπόν, γύρω στις 3 το μεσημέρι με το μαγαζί να είναι γεμάτο κατά τα τρία τέταρτα και με τις αναχωρήσεις και τις νέες αφίξεις παρέμεινε έτσι μέχρι την ώρα που φύγαμε γύρω στις 6 το απόγευμα.

Όσον αφορά τον χώρο, το μαγαζί της Γλυφάδας είναι πολύ πιο φωτεινό από αυτό στον Κορυδαλλό μιας και έχει τζαμαρία ολόγυρα που ρίχνει άπλετο φως στην αίθουσα, έχει καλή κατανομή των τραπεζιών με νορμάλ αποστάσεις μεταξύ τους ενώ η διακόσμηση έχει έντονο το άρωμα της Κρήτης όπως και η μουσική που παίζει στην σωστή ένταση.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, ο Κρητικός ιδιοκτήτης πολύ φιλόξενος με φουστανέλα!!
Όλα τα παιδιά ήταν ευγενικά, μόλις σηκώναμε το βλέμμα μας είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ζητούσαμε και εξυπηρετούσαν άμεσα. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το μαγαζί είναι ότι σου βγάζει μια θετική αύρα, μια ζεστασιά από την ώρα που ανοίγεις την εξώπορτα για να μπεις...

Με το που καθίσαμε στο τραπέζι μας ήρθε ένα πανεράκι με ζυμωτό ψωμί, κέρασμα ρακί και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό το οποίο κρατήσαμε αλλά δεν είδα αν και πόσο χρεώθηκε. Η παραγγελία μας περιλάμβανε μια τυροκαυτερή (τραχιά με μεγάλα κομμάτια τυριού και όντως καυτερή), ένα αμανίτες στο τηγάνι (μας άρεσαν πολύ, μου θύμισε το πως τις έτρωγα στην γιαγιά μου), ένα πατάτες τηγανιτές με στάκα και τρία αυγά (εντάξει ήταν "θάνατος" για τις αρτηρίες μας αλλά νοστιμότατο) και έναν μεζέ Πασιφάη (κάτι σαν κοκκινιστό με κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικο συνοδευόμενο από πατάτες τηγανιτές), ένα πιάτο το οποίο έχουμε πάρει πολλές φορές και πάντα μας αρέσει. Δυστυχώς, δύο άτομα δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο γιατί οι μερίδες είναι μεγάλες και σκάσαμε κυριολεκτικά.

Παρόλα αυτά δεν μας έπεσαν βαριά. Συνοδεύσαμε με ένα ακόμα καραφάκι ρακί (δυνατή αλλά μυρωδάτη και χωρίς παρενέργειες). Το σύνολο του λογαριασμού ήρθε λίγο κάτω από 40 ευρώ και πιστεύω ότι τα άξιζε 100%. Για κλείσιμο ήρθε ένα πιάτο γεμάτο λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι, οι οποίοι ήταν νοστιμότατοι, και υγρά μαντιλάκια.

Με λίγα λόγια και η Πασιφάη της Γλυφάδας για μένα πέρασε το τεστ και χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια επιτυχίας ενός μαγαζιού, το κέφι τους στην εξυπηρέτηση αλλά και η ποιότητα δεν έχει κάνει εκπτώσεις. Μπορεί, λοιπόν, να υπάρχουν κρητικά εστιατόρια με καλύτερο φαγητό που είναι πανάκριβα ή με καλύτερες τιμές που το φαγητό είναι υποδεέστερο αλλά κανένα δεν έχει καταφέρει να συνδυάσει την ποιότητα, τον χώρο, την εξυπηρέτηση και το value for money όπως η Πασιφάη...