Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

20 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Βρισκόμαστε στην τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη, ο καιρός ακόμα κρατάει και η καπνίστρια φίλη μου γουστάρει ζυμαρικά και πίτσα. Μου θυμίζει το καινούργιο κόσμημα του Νέου Ψυχικού, το PARLO, στην Αδριανείου, που είναι και αδελφάκι της ΠΙΠΕΡΙΑΣ στη διπλανή γωνία!

Πάμε νωρίς χωρίς κράτηση και καθόμαστε έξω, δίπλα στη μοναδική σόμπα, για να καπνίσει ανενόχλητα. Η βραδινή ψύχρα και η υγρασία πάντως μας υποχρεώνουν σε λίγο να μεταφερθούμε μέσα, προτιμώντας τον άνετο χώρο του ισογείου, αποφεύγοντας τόσο το κάπνισμα όσο και τη μεταφορά μας στον χώρο καπνιζόντων στο πατάρι, που είναι μικρότερος και κάπως πιο άβολος.

Ρωτώντας πας στην πόλη. Έτσι και εμείς μαθαίνουμε από τα ευγενικά παιδιά που μας σερβίρουν, και δεν πνίγονται ακόμα στη δουλειά, κάποια στοιχειώδη πράγματα για το στήσιμο του χώρου, στα οποία -καλώς ή κακώς- εστιάζω συχνά την προσοχή μου! Όλα ξεκίνησαν πριν από 6 μήνες, αφού το μαγαζί άνοιξε τον Μάη του 2015, έχοντας στο γαστρονομικό του πηδάλιο 2 νέους και ταλαντούχους σεφ, τον Μάριο Τσακίρη και τον Αλέξανδρο Γιουσούφ, που πειραματίζονται καθημερινά, προσφέροντας μοντέρνες πινελιές στη σύγχρονη και ζεστή casual Ιταλική και Μεσογειακή Κουζίνα τους.

Ο χώρος τριγύρω είναι εντυπωσιακός, με συνδυασμό λευκών και σκούρων αποχρώσεων, ανοιχτόχρωμων ξύλινων τραπεζιών και επιφανειών τοίχων, καθώς και μεγάλων σιελ καναπέδων, που τους ομορφαίνει μια σειρά από μπλε μαξιλάρια. Στον τοίχο πάνω απ’ τον καναπέ φιγουράρουν δεκάδες φωσφοριζέ μπουκάλια κρασιών τους, σε 3 ράφια. Ένας χώρος λιτός και μινιμαλιστικός που σε προδιαθέτει ευχάριστα, και όπου σιγά-σιγά τον γεμίζουν θαμώνες κάθε ηλικίας. Λειτουργούν Τρίτη με Σάββατο μετά τις 6 μ. μ. για δείπνο, την Κυριακή από 1.00-6.00 μ. μ για γεύμα, ενώ τη Δευτέρα το κλείνουν για να ξεκουραστούν. Τα 2 WC τους στο πατάρι αστράφτουν από καθαριότητα, αφού κι αυτά συνάδουν με την καλαισθησία και την ευπρέπεια του όλου χώρου!

Στον κατάλογό τους παρελαύνουν διάφορες σαλάτες (με ντομάτα, πράσο, λαχανικά και αχλάδι, ή με ρόκα και μοσχαρίσιο φιλέτο…), μια ποικιλία από ψαγμένη pasta (involtini με μανιτάρια, μαύρα linguini με σολομό, ριγκατόνι με λουκάνικο, παπαρδέλες με κοτόπουλο, νιόκι με κολοκύθα, καζαρέτσι αραμπιάτα.. ), όπως και ριζότο που εναλλάσσονται, αλλά και πίτσες. Απ’ τα γλυκά τους, μη χάσετε το affogato: παγωτό καραμέλας με ανθό αλατιού και espresso, ή το τιραμισού. Στη λίστα των κρασιών αναφέρονται περί τις 15 ετικέτες και άλλες τόσες μάρκες από ελληνικές και ξένες μπύρες, σε τρέχουσες τιμές για την κατηγορία και την περιοχή του μαγαζιού.

Εμείς τελικά δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:

• Μια πίτσα Miracollo Giovedi, ασορτί με την ημέρα, με μελιτζάνα, λωρίδες από κολοκυθάκια, κομμάτια κόκκινης πιπεριάς, γαλλικό κατσικίσιο τυρί chevre, και δυόσμο, που ήτανε λεπτή σε ζύμη αλλά μεστή σε ουσία!
• Μια ριγκατόνι salsiccio, με λιαστές ντομάτες και μάραθο: φοβερά επίσης!
• Μια καρμπονάρα με πανσέτα, κολοκυθάκια, αυγό και παρμεζάνα. Πολύ καλή.
• Για επιδόρπιο, μοιράσαμε μια pavlova, φτιαγμένη από τέλεια κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα, σαντιγί και φράουλες!

Ήπιαμε ½ λίτρο λευκό house-wine Sauvignon Blanc, με φρουτώδη και δροσερή επίγευση.

Με το ψωμάκι στην αρχή, καθώς και το νερό σε κανάτα που ζητήσαμε, πληρώσαμε τελικά 45 € (δηλαδή, το κεφάλι ~ 20 € χωρίς ποτό: άρα, είμαστε στην κατηγορία 17/25 €), απόλυτα δικαιολογημένη για το νόστιμο φαγητό και την όλη εμπειρία.

Όταν στο τέλος μάς κέρασαν λικεράκι limoncello, ακούσαμε απ' τους θαμώνες του διπλανού τραπεζιού την παράκληση να ξαναβάλουν στο μενού τους και κάποια από τα καλοκαιρινά δημοφιλή τους πιάτα με τα θαλασσινά, όπως το ριζότο με τις γαρίδες και τα φρέσκα ντοματάκια, καθώς και την κλασική πίτσα τους Gamberatta, με γαρίδες, φινόκιο, ντοματάκια και παρμεζάνα.
Προσωπικά επικροτώ και επαυξάνω!!

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι πρόκειται για μια ακόμα ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση, στην πάντα ακμαία πιάτσα του Νέου Ψυχικού, η οποία αποπνέει τη φρεσκάδα των νέων και ευρηματικών ανθρώπων που την υλοποίησαν.

Το PARLO, όπως το λέει και το όνομά του, μίλησε στην καρδιά μας, αφού πρώτα πέρασε από την υπερώα, δηλαδή τον ουρανίσκο μας!!

Προτείνεται, έτσι, σαφέστατα, σαν ένας χώρος με αξιόλογο vfm, γεύση εδεσμάτων και προπαντός ποιότητα εξυπηρέτησης, παρά τη μοναδική πρόσφατα διχογνωμία κάποιου νέου φίλου ή φίλης χρήστη.

Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει εξαίρεση σε κάθε κανόνα, είτε κάποια κακή στιγμή οιουδήποτε εμπλεκομένου, η οποία -ωστόσο- καταγράφεται και προσμετράται στατιστικά από το site μας, με όλο τον δημοκρατικό σεβασμό του στην ανεξαρτησία της γνώμης των καλοπροαίρετων σχολιαστών του!

26 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

θα μπορούσα να ξεκινήσω την κριτική μου όπως ο φίλος ValueSeeker (ανάποδα) με μια αφιέρωση: https: //www. youtube. com/watch?v=…… “Παραμιλητό μου” - τάδε Έφη - Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Parlo λοιπόν και δεν νομίζω ότι θα “μιλήσει” κάποιος αρνητικά γι’ αυτό.

Εγώ φλερτάρω μαζί του εδώ και καιρό μιας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την δουλειά μου. Τρανταχτά ονόματα του site έχουν περάσει από εκεί κι έχουν δώσει άκρως ελκυστικές περιγραφές. Σε συζήτηση με τον φίλο mavtaso στην τελευταία συνάντηση μελών, μιας και ήταν τότε πολύ πρόσφατη η κριτική του, μου άνοιξε ακόμα περισσότερο η όρεξη, παρότι η φίλη tetti ήταν λιγότερο ενθουσιώδης. Ίσως όντως να περίμενε περισσότερα όπως συμβαίνει συχνά σε όλους μας.

Όμως κανείς δεν έχει γράψει αρνητικά σχόλια. Κι αυτό από μόνο του δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Έτσι κάθε φορά που ένας έμπιστος χρήστης έγραφε γι’ αυτό…έβαζα ένα επιπλέον τικ για υπενθύμιση. Κι όλο μεγάλωνε η επιθυμία. Μέχρι την τελευταία -έως τώρα που γράφω- κριτική της Rose_Tyler. Εκεί ήταν που έφτασα στο zenith της επιθυμίας μου.

Σάββατο 17/1/2016, τρία άτομα. Ήταν τόσο μεγάλη η προσμονή, που ενώ τα τρία τέταρτα καθυστέρησης θεωρούνται 5λεπτο για τα δεδομένα μου, ήμουν εκεί στις 9 παρά κάτι, για να μην έχω καμιά δυσάρεστη έκπληξη και δεν βρω τραπέζι. Το σύστημα αυτό δεν μου αρέσει βέβαια όπως έχω ξαναπεί. Και δε νομίζω ότι ταιριάζει με τα δεδομένα της Ελληνικής διασκέδασης, διότι η πλειοψηφία του κόσμου βγαίνει Σάββατο μεταξύ 9:30 – 10:30 οπότε με αυτό το σκεπτικό αν δεν βρεις τραπέζι στο μαγαζί που δεν κάνει κρατήσεις, το πιθανότερο είναι να φας πόρτα από όλα τα υπόλοιπα, τα οποία όταν φτάσεις θα είναι γεμάτα. Κι εμένα δεν είναι του στυλ μου να περιπλανιέμαι Σαββατιάτικο χωρίς να ξέρω που θα βρω τραπέζι.

Ο χώρος μικρός σχετικά, δίπατος, αλλά πάρα πολύ λιτός οπότε δεν σε πνίγει. Μοντέρνος και φωτεινός την ημέρα, αφού κυρίαρχα υλικά είναι το γυαλί και το ξύλο. Με λίγα λόγια χωρίς να διεκδικεί δάφνες τον τομέα της διακόσμησης, είναι αρκετά ευχάριστος. Τα ωραία φωτισμένα (γεμάτα) μπουκάλια κρασιών που είναι σε σειρές πάνω από τον ενιαίο πάγκο με τα μαξιλάρια, με φοβίζουν λίγο τολμώ να πω, καθώς δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει ο άτυχος πελάτης που θα κάθεται από κάτω σε ενδεχόμενο σεισμό…!

Ο κάτω χώρος είναι για τους μη καπνιστές, ενώ η σκάλα οδηγεί στον επάνω (μικρό) χώρο για τους καπνίζοντες. Ας είναι…δεν είναι λύση αυτή τη στιγμή που ο χώρος είναι ενιαίος. Αλλά είναι έστω μια μικρή προσπάθεια και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καπνός πηγαίνει πάντα προς τα επάνω, αυτό παρηγορεί την όλη αστειότητα που λαμβάνει μέρος καθημερινά στα Ελληνικά εστιατόρια για το θέμα αυτό. Επάνω βρίσκονται και οι μικρές πλην όμως πεντακάθαρες τουαλέτες.

Εξυπηρέτηση άριστη. Οn time που λένε και οι Αγγλομαθείς. Όλα τα παιδιά ευγενικά και ειδικότερα ο ένας εξ’ αυτών ήταν πιο προσιτός και είχε και χιούμορ. Το 3 μπαίνει μόνο γιατί στην παράκλησή μας να ανοίξουν την θέρμανση, όπου μας έκαναν το χατίρι για λίγη ώρα, πάνω που είχε αρχίσει και ζεσταινόταν το κοκαλάκι μας, την έσβησαν. Όπως καταλαβαίνετε όλη την υπόλοιπη βραδιά έκλεινε και άνοιγε καθ’ υπόδειξή μας…Σκοτσέζικο ντους μας είχαν!

Σημειώστε ότι το βράδυ εκείνο έκανε πολύ κρύο κι έξω ο αέρας και η βροχή, κόντευαν να ξεριζώσουν στην κυριολεξία τα δέντρα! Το εστιατόριο ολόγυρα έχει τζαμαρία η οποία φυσικά έχει απώλειες. Ένας βέβαια σερβιτόρος, όταν εμφανώς ενοχλημένοι ρωτήσαμε τον λόγο που ο ένας ανοίγει τον κλιματισμό και περνώντας ο επόμενος τον κλείνει, μας εξήγησε ότι το κάνουν γιατί όταν είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας και το κλιματιστικό μαζί, πέφτει η ασφάλεια, κι 'ετσι τα ανοίγουν εκ περιτροπής. Αυτό είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να αφορά τον πελάτη. Πρέπει να δοθεί λύση, άμεσα.

Η παραγγελία μας τώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως…η τρούφα στο μεγαλείο της! Μια εξαιρετική πρώτη ύλη που κατά την γνώμη μου θέλει τον χρόνο της για να εξοικειωθείς μαζί της και με την τόσο ιδιαίτερη γεύση της. Όταν όμως αυτό συμβεί, γίνεται μεγάλη εξάρτηση.

Καταρχήν μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης και φυσικά επιλέξαμε το δεύτερο. Έπειτα μας έφεραν το γνωστό μεταμφιεσμένο κουβέρ…βλέπε τα (χιλιοειπωμένα εδώ) ψωμάκια, σκέτα! Φρέσκα, ωραία…αλλά σκέτα! Χ 0,99€ / άτομο. Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δεν υπάρχει ούτε στον κατάλογο έστω κάποια αλοιφή να παραγγείλεις για να τα συνοδεύσεις, να “γλιστράει” βρε αδερφέ. Αυτά στα υπόψη για διόρθωση.

Η παραγγελία μας:

- Ιnvoltini fritti, που είναι τραγανά ρολά (6 τμχ), με μανιτάρια και πανσέτα πάνω σε κρέμα τρούφας… εξαιρετικά!!! χ 6,90€.

Όντως τραγανά και νόστιμα αν και την πανσέτα δεν την κατάλαβα. Ελπίζω να έτυχε. Η κρεμούλα όμως από κάτω με την τρούφα, σκουπίστηκε όλη με το ψωμάκι μου το οποίο έψαχνε εναγωνίως σάλτσα για να γλιστρήσει! Η ορθογώνια μαντεμένια πλάκα στην οποία σερβιρίστηκαν, έφυγε δίχως ίχνος φαγητού. Τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι είχε χρησιμοποιηθεί. Θα ήθελα πολύ να ήταν μαζί μας, γνωστή φίλη που έχει το savoir vivre για Ευαγγέλιο…θα τράβαγε τα μαλλάκια της!

- Τruffle fries, τσιπς πατάτας (φρέσκιας εννοείται και στο χέρι κομμένα) με παρμεζάνα τριμμένη και λάδι αλλά και κομμάτια μαύρης τρούφας. Τύφλα να’ χει η Ψυχούλη! Μουγκρίζαμε όλοι από ηδονή! Πολύ καλή μερίδα, χωρίς τσιγκουνιές στην παρμεζάνα ή στην τρούφα, με τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, όχι πάρα πολύ λεπτές αλλά πολύ καλά ψημένες και τραγανές. χ 6,40€

- Πίτσα fatboy…με μοτσαρέλλα, παρμεζάνα, ντοματίνια και καπνιστό χοιρομέρι. Λεπτό ζυμάρι, τραγανό και καλής ποιότητας πρώτες ύλες, αλλά την βρήκα λίγο στεγνή. Θα την ήθελα πιο ζουμερή με περισσότερα ντοματίνια. Καλό μέγεθος σε λογική τιμή χ 8,70€.

Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω κι άλλες, αφού είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως την re-speck-t με την μαρμελάδα σύκου. Η παρέα όμως δεν σήκωνε περίεργες γεύσεις, είναι των κλασικών, οπότε την άλλη φορά.

- Παπαρδέλες με κοτόπουλο μανιτάρια πορτομπέλλο και κρέμα μαύρης τρούφας. Πιάτο που μου πήραν φίλε mavtaso κι εμένα μέσα από τα χέρια μου, δεν πειράζει όμως γιατί και η δική μου επιλογή ήταν εξίσου ωραία. Χορταστική μερίδα, σωστά τα ζυμαρικά στο ψήσιμο, και ζουμερό κοτόπουλο. θα ήθελα κι εγώ ένα τικ παραπάνω να ακούγεται η τρούφα. χ 10,90€

- Φετουτσίνι (φρέσκα) με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα παρμεζάνας για μένα και δεν το μετάνιωσα γιατί ήταν…θεσπέσια! Με μπόλικο πιπεράκι όπως μου αρέσουν, πλούσια σάλτσα παρμεζάνας-μανιταριών και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον προσθήκη (όπως και για τις παπαρδέλες). Θα μπορούσαν να είχαν τραβηχτεί από την φωτιά ένα λεπτό πριν, κατά το γούστο μου. Παρόλα αυτά ήταν πάρα πολύ ωραίο πιάτο. χ 9,90€

- Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με μπόλικα μυρωδικά, ζουμερό και πεντανόστιμο. Σε δύο (καλές σε μέγεθος) σούβλες, με συνοδεία πουρέ κατόπιν ειδικής παραγγελίας, γιατί κανονικά σερβίρεται με ψητά λαχανικά, αλλά το άτομο που το έφαγε έχει αλλεργία στην μελιτζάνα και τα απέφυγε. Νόστιμος και υπεραρκετος ο πουρές. Σερβιρισμένο σε μια στρογγυλή πρωτότυπη (ασήκωτη) ξύλινη βάση, που σε πάχος έμοιαζε με ντέφι. χ 9,50€

Κι όπως λέμε συχνά ότι τα καλύτερα έρχονται…ήρθαν και για μας με το καλύτερο τέλος:

- Affogato που είναι ουσιαστικά ένα παγωτό καραμέλας… “πνιγμένο” στον espresso! χ 6,20€

Ε, λοιπόν ομολογώ ότι αυτός ο πνιγμός είναι ο μόνος που έχω διαπράξει με τα ίδια μου τα χέρια και ο μοναδικός (ευτυχώς) που έχουν δει τα μάτια μου, και δεν με στεναχώρησε καθόλου! Σε ένα στενόμακρο λευκό σερβίτσιο, μια γυάλινη κούπα με το γευστικότατο παγωτό καραμέλας μέσα. Από πάνω του μπόλικο χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης, ελάχιστες νότες αλατιού (όπως πρέπει) και δίπλα ο καφές σε θερμοκρασία δωματίου φυσικά. Παραδίπλα ένα μπισκότο που μοιραία έπαιξε το ρόλο του κομπάρσου, που κανείς δεν του έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αφού είχαμε πέσει με τα μούτρα στο “αδικο…πνιγμένο” παγωτό! Με μια λέξη μοναδικό!

- Pavlova με σάλτσα φράουλας x5,80€. Τραγανή και αφράτη απ’ έξω, μαστιχωτή από μέσα, με επίσης μπόλικο χοντροκομμένο φυστίκι από πάνω. Κάτω-κάτω η αέρινη κρέμα-σαντιγύ και η ελαφρώς όξινη σαλτσούλα φράουλας. Έκπληξη αποτέλεσαν για μένα -που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα αυτό το γλυκό-, οι “ορθοκουταλιές” που έριχνα! Τα μουγκρητά όπως καταλάβατε συνεχίστηκαν και από τα 3 μέλη της παρέας, που συνέπεσαν οι απόψεις μας για όλα όσα έπεσαν στο τραπέζι μας εκείνο το βράδυ.

Είπαμε να μείνουμε απεξαρτητοποιημένοι από κάθε είδους αλκοολούχου και μη ποτού ή αναψυκτικού. Έτσι. Για να ρυθμίσουμε την συντηρητική διατροφούλα μας, για την οποία ένα ζευγάρι κινέζων που κάθισε δίπλα μας και πολέμαγε όλο το βράδυ να φάει 2 κυρίως πιάτα με μια σαλάτα που έμεινε στο πιάτο τελικα…μας κοιτούσε καλά-καλά που τρώγαμε λες και δεν θα υπήρχε αύριο! Εδώ που τα λέμε έτσι εξηγείται ότι τα κινέζικα νούμερα στα ρούχα δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα δικά μας. Το δικό τους large…είναι το δικό μας x-small!! Για να επανέλθω το δείπνο αυτό μας κόστισε συνολικά 67,27€ ήτοι 22,42€/άτομο τιμή που θεωρώ λογική για αυτά που φάγαμε.

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά κολακευτικά σχόλια για το Parlo τα οποία με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Δεν έχω να προσθέσω πολλά. Τίμια πρόταση στην περιοχή του Ψυχικού που δεν θα απογοητεύσει επισκέπτη κι από λίγο πιο μακριά. Έχει πολύ καλές μερίδες στα περισσότερα από τα πιάτα του όπως πρόσεξα και στα γύρω τραπέζια, που αξίζουν τα κοστολόγια τους 100% αφού συνδυάζουν αξιοπρεπέστατες γεύσεις, πολύ καλές πρώτες ύλες και σε αρκετά λογικές τιμές.

Θα ξαναπάμε σύντομα γιατί πάντα ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, κι εγώ μετά την μακαρονάδα μου πλέον, θέλω να "πνίγω" ένα παγωτάκι καραμέλας στον espresso...

Προτείνεται!

5 medium

13 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

To Parlo είναι ένα μοντέρνο ιταλικό εστιατόριο σε μια σχετικά ήσυχη (τις Κυριακές) περιοχή του Ν. Ψυχικού. Το παρκάρισμα είναι σχετικά εύκολο τριγύρω.

Ο χώρος είναι μοντέρνος και γενικά σε προδιαθέτει θετικά. Καθαρός και προσεγμένος. Στο διαταύτα το φαγητό του είναι πολύ καλό.
Πήραμε κοτόπουλο φιλέτο (σερβιρισμένο όπως το σουβλάκι) και επίσης ριζότο με μανιτάρια, πένες με κόκκινη σάλτσα και τσιπς με τρούφα και μια σαλάτα με ντομάτα και μοτσαρέλα. Όλα ήταν εύγευστα, και το σέρβις τα έφερε γρήγορα και ευγενικά.

Γενικά μείναμε ευχαριστημένοι. Για τα παραπάνω για 3 άτομα και 2 παιδιά δώσαμε 58 ευρώ, όχι λίγα αλλά όχι και υπερβολικά για την περιοχή. Στο τέλος κέρασαν λιμοντsέλο στους μεγάλους και μους σοκολάτα στα παιδιά (η καλύτερή τους).

Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα καθώς και το περιβάλλον είναι πολύ καλό (τα τραπέζια μακριά το ένα από το άλλο) και σε όλα το μαγαζί παίρνει πολύ καλό βαθμό.

12 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Καλή χρονιά σε όλους τους καλοφαγάδες! Μακάρι το 2016 να μας φέρει όλους πιο κοντά στους στόχους μας και τις επιθυμίες μας, να κρατήσει τις στενοχώριες μακριά και να είναι γεμάτο με υπέροχες γεύσεις, ξεχωριστά ταξίδια, ενδιαφέροντες ανθρώπους και χαρούμενες στιγμές!

Πάρα πολύ χαίρομαι που ξεκινάω τη νέα ask4food-ική χρονιά με κριτική για ένα τόσο καλό εστιατόριο, που συνδυάζει τις χάρες όλες. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, στην καρδιά της εορταστικής περιόδου και συγκεκριμένα στις 29/12, βράδυ Τρίτης. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι παρόλο που είχαν προηγηθεί οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί (οι οποίοι συνήθως μεταφράζονται σε φαγοπότια μέχρι τελικής πτώσης), αναμένονταν δε και τα πρωτοχρονιάτικα τσιμπούσια, το μαγαζί δεν άργησε να γεμίσει.

Η τετραμελής μας παρέα βέβαια επέδειξε μεγάλη συνέπεια στο ραντεβού των 21:00 που είχε κλειστεί δύο ολόκληρες εβδομάδες νωρίτερα κι έτσι δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο να βολευτούμε σ’ ένα από τα άνετα τραπέζια της κάτω αίθουσας, που προορίζεται για τους μη καπνίζοντες. Να σημειώσω ότι όλοι μας είχαμε τιμήσει το Parlo στο παρελθόν, οπότε το μέρος είχε επιλεγεί πολύ συνειδητά από κοινού, καθώς ο στόχος ήταν να ευχαριστηθούμε ένα εγγυημένο γευστικά δείπνο και να απολαύσουμε μία συνολικά όμορφη βραδιά- στόχος που επετεύχθη και με το παραπάνω! Για τη δική μου πρώτη εμπειρία με το Parlo σας παραπέμπω βέβαια στην κριτική της underwater, με την οποία είχαμε μοιραστεί την ωραία εκείνη βραδιά.

Ο χώρος ενώ είναι αρκετά μινιμάλ κατορθώνει να δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας και μια ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μπορείς να χαλαρώσεις και ν’ αφήσεις τις έγνοιες για λίγο κατά μέρους. Ίσως σ’ αυτό να βοηθάνε τα γήινα χρώματα που επικρατούν, με το ξύλο να δεσπόζει, ίσως το γεγονός ότι ο χώρος έτσι λιτός κι απέριττος που είναι, αποφεύγει να κουράζει. Σίγουρα βοηθάει η έλλειψη οχλαγωγίας, όπως επίσης η πολύ καλή απόσταση που διατηρείται ανάμεσα στα τραπέζια. Βασική διακοσμητική πινελιά αποτελούν τα όμορφα παραταγμένα κρασιά, που προσδίδουν μια διακριτική φινέτσα στο χώρο. Συμπερασματικά, αν και σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό, συνολικά ο χώρος δημιουργεί μια θετική προδιάθεση, η οποία στη συνέχεια συμπληρώνεται και επιβεβαιώνεται από όλους τους υπόλοιπους παράγοντες.

Η εξυπηρέτηση είναι τολμώ να πω εξαιρετική. Πρόσχαρη, ευγενέστατη, παρούσα, χωρίς όμως να γίνεται κουραστική, αντίθετα υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες και οι κατάλληλες αποστάσεις. Το σέρβις πάντως συντελεί αποφασιστικά στην αίσθηση αυτή της χαλάρωσης που σας έλεγα, καθώς δημιουργεί μία σιγουριά ότι θα είναι εκεί εφόσον κάτι χρειαστείς, κι έτσι εσύ μπορείς να απολαύσεις ήσυχος κι αστρεσάριστος τις ιταλικής προέλευσης πεντανοστιμιές.

Οι επιλογές που προσφέρονται στον μικρής έκτασης, αλλά εξαιρετικής εμπνεύσεως κι ακόμα εξαιρετικότερης εκτελέσεως κατάλογο, είναι πραγματικά διαλεχτές. Και συμβαίνει το απίθανο, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, παρόλο που το μενού είναι περιορισμένο (γεγονός που προσωπικά αποτιμώ 100% θετικά! ) Θα σας πω λοιπόν τι λιχουδιές φάγαμε εμείς στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Αρχικά καταφθάνουν συμπαθητικά ψωμάκια, τα οποία κοστολογούνται στα 0.99 ευρώ κατ’ άτομο και δεν έχουν κανένα συνοδευτικό. Ωραία θα ήταν να υπήρχε ένα κατιτίς, να κάνει πιο δελεαστικό το ξεκίνημα, λίγο πιο σπιρτόζικο. Στα θετικά ότι ρωτάνε εάν θέλουμε εμφιαλωμένο μπουκάλι νερό ή κανάτα, πάντα το εκτιμώ αυτό. Εμείς ζητήσαμε κανάτα και επίσης άμεσα ζητήσαμε να αρχίσει η οινοποσία, με το ωραιότατο χύμα λευκό κρασί τους, ένα αρωματικό και φρουτώδες sauvignon blanc, στα 4,40 το μισόλιτρο. Ήταν τόσο ωραίο που με περισσή άνεση ήπιαμε 3 κανάτες (Εγώ βέβαια θυμάμαι 4, η απόδειξη επιμένει 3. Μπας και μας κέρασαν την 4η; Ή ξέχασαν να τη χρεώσουν; Όου γουέλ! )

Από σαλάτες φυσικά και δεν θα μπορούσαμε ν’ αντισταθούμε στην υπερσαλάτα- κόλαση- τρελό highlight του προσφερόμενου μενού, τη σαλάτα ρόκα με τη λιαστή ντομάτα και τα μοσχαρίσια φιλετάκια, τα οποία έρχονται ακριβώς στο ψήσιμο που τα έχεις ζητήσει, ζουμερά, λαχταριστά και πεντανόστιμα. Φυσικά, μπορεί κανείς να την πάρει και χωρίς τα φιλετάκια, δεν βρίσκω όμως το λόγο να αποστερήσει κάποιος μη βετζετέριαν τον εαυτό του από αυτήν την ηδονή. Η ρόκα είναι επίσης υπέροχη, καθώς δένει με τη βινεγκρέτ σε απόλυτη αρμονία, αγγίζοντας την τελειότητα. Δοκιμάστε την.

Από ορεκτικά, επιλέξαμε την μπρεζάολα, δηλαδή λεπτοκομμένες φέτες του ιδιαίτερα νόστιμου αυτού ιταλικού αλλαντικού, οι οποίες συνοδεύονταν από πλούσια ρόκα και από παρμεζάνα, υλικά που ναι μεν έχουν συνυπάρξει αναρίθμητες φορές σε αυτόν τον χιλιοειπωμένο και τρομερά πετυχημένο βέβαια συνδυασμό, αλλά η εκτέλεσή τους και η ποιότητα των πρώτων υλών, κατέληγαν σ’ ένα εξαιρετικό και διόλου βαρετό αποτέλεσμα.

Συνεχίσαμε με τα involtini fritti, τα οποία είναι πανέμορφα παρουσιασμένα τραγανά ρολάκια γεμιστά με ψιλοκομμένα μανιταράκια και μία εξαιρετικής υφής, ιδιαίτερα μοσχομυριστή μαγιονέζα με τρούφα. Πολύ καλή και ιδιαίτερη επιλογή ορεκτικού, θα τα πρότεινα άνευ επιφυλάξεων.

Και μετά ήρθαν βεβαίως οι πάστες. Τεράστιο σουξέ στο τραπέζι μας είχαν τα φετουτσίνι με πορτσίνι, καθώς οι τρεις εκ των τεσσάρων επιλέξαμε να γευτούμε αυτό το πιάτο. Και όπως φάνηκε κάναμε πολύ καλά, καθώς είναι υπέροχο! Πλούσια, ωραία δεμένη και ευωδιαστή σάλτσα που έρχεται κι αγκαλιάζει αρμονικά τα καλοβρασμένα φετουτσίνι. Για όσους αγαπούν τα μανιτάρια πρόκειται για ένα πιάτο που κατά πάσα πιθανότητα θα τους ενθουσιάσει.

Ο τέταρτος καλοφαγάς της παρέας μας θέλησε κάτι καυτερό κι έτσι επέλεξε τα καζαρέτσι αραμπιάτα με τη σάλτσα ντομάτας, το τσίλι και το σκόρδο. Δοκίμασα βέβαια από το κλασικό αυτό πιάτο και δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω ότι η εκτέλεσή του ήταν εξαιρετική. Υπέροχη ήταν η αίσθηση της αψάδας που κάθε μπουκιά άφηνε στο τέλος- ακριβώς όσο καυτερό πρέπει να είναι το συγκεκριμένο πιάτο.

Για να ολοκληρώσουμε την ιδιαίτερα όμορφη βραδιά μας, δεν αντισταθήκαμε στο επιδόρπιο. Πήραμε λοιπόν δύο affogato, που ίσως είναι το χιτ από τα επιδόρπιά τους, το εγκωμιασμένο παγωτό καραμέλα με ανθό αλατιού και τον εσπρέσο που περιχύνεις από πάνω και γίνεται κόλαση. Προσωπικά με ικανοποίησε στο έπακρον αυτή η γεύση (δεν μπορώ να πω το ίδιο για το πειραγμένο τιραμισού που είχαμε δοκιμάσει την προηγούμενη φορά και ομολογώ ότι με είχε απογοητεύσει συθέμελα). Η αδερφή μου από την άλλη που δεν είναι φίλος του καφέ δεν ενθουσιάστηκε με το affogato.

Στο διάστημα μεταξύ των κυρίως και του επιδορπίου μας κέρασαν γευστικό λιμοντσέλο, ιδανικό για ν’ αλλάξει η γεύση και να μπορέσουμε να απολαύσουμε το γλυκό μας. Και για όλα τα παραπάνω που σας περιέγραψα, κληθήκαμε στο τέλος να πληρώσουμε 95 ευρώ συνολικά, ήτοι 23,5 ευρώ κατ’ άτομο, ένα VfM δηλαδή εξαιρετικό. Κλείνω καταλήγοντας προφανώς ότι το Parlo αποτελεί μία θαυμάσια επιλογή για ιταλικό και σας παρακινώ να σπεύσετε να το διαπιστώσετε και εσείς.

10 medium

13 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Ομολογώ ότι η κριτική του mavtasos ήταν αυτή που με παρακίνησε να το επισκεφτώ και τον ευχαριστώ γιατί ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Να ενημερώσω επίσης ότι ως προφίλ, είμαι πελάτης εστιατορίων με κόστος 15 ευρώ/άτομο ενώ εξαιρετικά σπάνια ξεπερνάω τα 20 ευρώ. Οπότε ουσιαστικά κινούμαι στο χαμηλού κόστους τμήμα της αγοράς. Σε αυτές τις τιμές, τουλάχιστον για τα γούστα μου, στο θέμα των ζυμαρικών πρώτη θέση έχει η La Pasteria (με επίκεντρο την καρμπονάρα της). Πλέον με χαρά μπορώ να πω ότι βρήκα, επιτέλους, και μια δεύτερη εξαιρετική επιλογή. Ας ξεκινήσω από την αρχή.

Πλέον έχω επισκεφτεί το Parlo 3 φορές βράδια Παρασκευής και Σαββάτου κατά τις 9.30. Πάντα έχω την τύχη να βρίσκω θέση πάρκινγκ ακριβώς δίπλα. Το μαγαζί δεν κάνει κρατήσεις οπότε ίσως είμαστε και λίγο τυχεροί αφού κατά τις 10 πάντα γεμίζει.

Ο κατάλογος σχετικά μικρός, κάτι που για πολλοστή φορά αποδεικνύεται θετικό. Από ορεκτικά έχουμε δοκιμάσει:
τα stick από μανιτάρια και πανσέτα (involtini fritti) που συνοδεύονταν από μια εξαιρετική σως με άρωμα τρούφας, που μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους και
τα τσιπς με παρμεζάνα και άρωμα τρούφας, τα οποία ήρθαν σε μεγάλη ποσότητα, ικανοποιητικά γευστικά, αλλά μείναμε με την αίσθηση ότι κάτι έλειπε.

Από "κύρια" πιάτα δοκιμάσαμε:
Καρμπονάρα. Είναι το πιάτο που θα καθόριζε αν θα ξαναπήγαινα ή όχι στο κατάστημα, και ήταν πραγματική απόλαυση. Τα μακαρόνια σωστά βρασμένα, σε κανονική (όχι μεγάλη) ποσότητα, χωρίς κρέμα γάλακτος. Η γεύση απίθανη, το κολοκυθάκι διακριτικό και ευχάριστο όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην υφή. Συνοδευόταν από τυράκι για όποιον ήθελε. Εξαιρετικό πιάτο.

Παπαρδέλες με κοτόπουλο. Δοκίμασα από το πιάτο της συζύγου και έφαγα τελικά το 1/3 του. Κοτόπουλο ζουμερό, γευστικό, απολαυστικό. Παπαρδέλες σωστά βρασμένες. Πολύ καλή ποσότητα.
Φετουτσίνι με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα παρμεζάνας. Ένα δυνατό και εντυπωσιακό σε γεύση και μέγεθος πιάτο. Η σάλτσα πλούσια και "γεμάτη" σε χορταίνει.

Πίτσα Fatboy. Ίσως η πίτσα με την καλύτερη ζύμη που έχω φάει. Παρότι fatboy τελικά η πίτσα είναι για slim boys (όπως είπε εύστοχα και ο νεαρός που μας σέρβιρε). Λιτή σε υλικά, με καθαρές γεύσεις.

Συνοδεύσαμε το γεύμα με χύμα λευκό κρασί που ήταν ίσως το καλύτερο χύμα που έχω δοκιμάσει.

Στην αρχή έρχονται 3 απλά ψωμάκια (χρέωση 1 ευρώ το άτομο) ενώ για το τέλος έρχεται κέρασμα λιμοντσέλο (υπάρχει και άλλη επιλογή που δεν θυμάμαι).

Γενικά οι γεύσεις είναι πολύ καλές έως άριστες ενώ οι μερίδες κανονικές.

Εξυπηρέτηση: service γρήγορo, εξυπηρετικό και ευγενικό.

Χώρος:
Καθίσαμε στο κάτω εσωτερικό χώρο (μη καπνιζόντων), ενώ υπήρχε και πάνω όροφος (πατάρι). Ο χώρος είναι μοντέρνος αλλά παραδόξως ζεστός, ενώ το ξύλο παίζει βασικό ρόλο στη διακόσμηση. Η τζαμαρία που σε αφήνει να βλέπεις έξω δίνει μια αίσθηση χώρου μεγαλύτερη από την πραγματική, ενώ το ψηλό ταβάνι δίνει πόντους. Εκεί που χάνονται όμως όλοι οι πόντοι είναι η απόσταση των τραπεζιών. Αν θέλεις να μη σε ακούνε οι άλλοι έχασες. Εάν δεν θέλεις να ακούς τους άλλους πάλι έχασες. Έαν έχεις πρόβλημα να προσέχεις πως θα σηκωθείς από το τραπέζι ώστε να μη σκουντήξεις τους διπλανούς μάλλον ξανάχασες. Τα τραπέζια ανά ομάδες των 2 ή 3 είναι πάρα πολύ κοντά (ευκαιρία για γνωριμίες). (Φυσικά αν δεν έχει πολύ κόσμο τα πάντα γίνονται πιο φυσιολογικά)

Τιμές:
Κανονικές. Τα τρία πιάτα με χύμα κρασάκι περίπου 32-35 ευρώ.
Μια άριστη επιλογή. Πρόταση involtini fritti, carbonara, παπαρδέλες κοτόπουλο.

ΥΓ. Την τελευταία φορά το service μας τα χάλασε. Δεν έφερε ποτήρια νερού στην αρχή και όταν τα ζητήσαμε έφεραν ποτήρια του κρασιού (φυσικά στην πορεία κρασί/νερό μπερδεύτηκε). Έπρεπε επίσης να τις ζητήσουμε για να φέρουν χαρτοπετσέτες στο τραπέζι, ενώ κέρασμα στο τέλος δεν ήρθε.

11 medium

13 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Είναι η πρώτη κριτική που δημοσιεύω στο ask4food.
Δύο είναι οι λόγοι.
Ο κύριος είναι το γεγονός ότι οι κριτικές και η βαθμολογία που έχει μέχρι σήμερα το εστιατόριο λειτούργησαν για μας τελείως παραπλανητικά με αποτέλεσμα να "χαραμίσουμε" μία Παρασκευή βράδυ. Αν κάνεις αναζήτηση ιταλική κουζίνα στα βόρεια προάστια το PARLO βγαίνει 1ο, δηλαδή με καλή βαθμολογία και υψηλή βεβαιότητα.

Επιπλέον, έχοντας γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου και τρώγοντας σε πραγματικά άγνωστα μέρη με βοήθεια τους τουριστικούς οδηγούς, το google, to foursquare, το zagat, απογοητεύτηκα καθώς δεν μπόρεσα να διαβάσω ανάμεσα στις γραμμές των άλλων κριτικών. Αλλά ας έχει, προφανώς όσο ζεις μαθαίνεις. Ας σώσουμε κανένα άλλο. Εννοείται, αυτό δεν αποτελεί μομφή για κάποιον άλλο χρήστη του site, o καθένας έχει τη γνώμη του.

Στην κριτική τώρα:
Ο χώρος έχει μία γραμμή μοντέρνα, αλλά ο σχεδιασμός δεν είναι κατάλληλος για εστατόριο. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες τις όψης σε συνδυασμό με το πλακάκι στο πάτωμα κάνουν πολύ κρύο το μαγαζί. Την θέρμανση δεν την πρόσεξα, αλλά θα στοιχιμάτιζα ότι είναι από κάποιο κλιματισμό. Τέλοσπάντων, κάτω του μετρίου ό χώρος αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Στο φαγητό: Ιταλικό που ψήνει πίτσες, έχει φούρνο δηλαδή, να σου φέρνει σαν welcome τρία ψωμάκια ετοιματζίδικα από το σουπερ μάρκετ είναι επιεικώς απαράδεκτο. Πάμε παρακάτω.

Η παραγγελία ήταν μία σαλάτα προσούτο και γκοργκοτζόλα, δύο πίτσες: μία fatboy -μία margherita και μισό κιλό κόκκινο κρασί. Η σαλάτα φαγώσιμη, κάτι ανάμεσα σε goodys και fridays.

Οι πίτσες ήταν άνοστες και σου κόβανε με τη μία την όρεξη να τις φας. Το ζυμάρι ήταν σαν από χυλό, χωρίς η υφή να παραπέμπει σε πίτσα. Σαν μία χοντρή μεξικάνικη τορτίγια ήταν. Η σάλτσα ντομάτας ήταν γλυκιά, σαν κέτσαπ, το τυρί ήταν προς το λάστιχο. Το αποτέλεσμα απογοητευτικό. Για να κάνεις λάθος στην πίτσα, σημαίνει ότι είναι λάθος τα υλικά που χρησιμοποιείς. Το μόνο που διασώθηκε ήταν το κρασάκι. Πινόταν μια χαρά. Για αυτά πληρώσαμε 32 ευρώ. Ούτε να με πληρώσουν δεν θα ξαναπήγαινα.

Κάπου διάβασα ότι το έχουν οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν και και την Πιπεριά. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά το επίπεδο τους δεν είναι ούτε καν παρόμοιο.

Aδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό

213 0365719

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ