Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Για την "Αθερίνα" έχουν αναρτηθεί πολύ θετικές κριτικές από έμπιστους, δοκιμασμένους στον χρόνο καλοφαγάδες, οι οποίες με βρίσκουν αρκετά σύμφωνη, με μόνη εξαίρεση την πολιτική του σέρβις: έλλειψη αξιοπρεπούς καλoσωρίσματος, το επί σχεδόν διετία κέρασμα στο τέλος γρανίτας λεμόνι ( φανταστείτε ότι το γιαούρτι με βύσσινο πρέπει να το παραγγείλει κάποιος..... ) που υποδεικνύει στασιμότητα ιδεών τουλάχιστον, και τελικά η απουσία ξεπροβοδίσματος από το προσωπικό, την στιγμή που ήμασταν όλες κι όλες 2-3 παρέες μεσημέρι καθημερινής!!
Το φαγητό είναι συμπαθητικό χωρίς όμως να λες ότι μέσα στις όσες επιλογές που προσφέρονται στην πόλη μας θα ξαναπάς σώνει και καλά.

Ο τεράστιος χώρος που στεγάζεται το εστιατόριο είναι εξ ολοκλήρου ντυμένος στα λευκά με όμορφα λευκά παραθυράκια και παραθυρόφυλλα τριγύρω.
Βασικά, το εστιατόριο χωρίζεται σε τρεις χώρους όπου, για να μην πολυλογώ, καθώς υπάρχει υπέρ-πλήρης περιγραφή από τους προηγούμενους χρήστες, κυριαρχεί το νησιωτικό στυλ με διάφορα ναυτικά αντικείμενα σκορπισμένα εδώ κι εκεί..
Οι εξωτερικοί χώροι είναι δύο, ο πρώτος βρίσκεται στην είσοδο, επί της Χαριλάου Τρικούπη και ο δεύτερος στο πίσω μέρος του εστιατορίου με έντονο πράσινο και όμορφη αυλή.
Το τραπέζι που διαλέξαμε ήταν στον πρώτο εξωτερικό χώρο με θέα στον κεντρικό δρόμο. Περιεργαζόμουν με θαυμασμό την τάξη, την μαεστρία και τον εκλεπτυσμό με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί τα διάφορα αντικείμενα στους τοίχους και στο ταβάνι, βλέπεις μικρές άγκυρες, τιμόνι πλοίου, πυροφάνια, ναυτικούς κόμπους ψαροκόκαλα κ. α.

Τα τραπέζια είναι όμορφα στρωμένα με λευκό χαρτί με μικρά ψαράκια και την επωνυμία του εστιατορίου. Το καλαθάκι που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μαγειρικά υλικά της ψαροφαγίας. Εξάλλου και η μουσική τους ήταν στη σωστή χαμηλή ένταση.

Ο νεαρός που είχε αναλάβει το τραπέζι μας ήταν αρκετά περιποιητικός.

Στην αρχή σερβίρονται, μέσα σε μεταλλικό σκεύος, φέτες φρυγανισμένου ψωμιού τις οποίες βέβαια αν δεν τις καταναλώσεις άμεσα μετά από λίγο έχουν γίνει κόκαλο..... Χρεώνονται ΕΥΡΩ 1,60. Καμία σος ή κάποιο σχετικό καλωσόρισμα δεν υπάρχει.
Το δε εμφιαλωμένο νερό έρχεται στο πι και φι (1,40)!

Το μενού είναι αρκετά μεγάλο και περιλαμβάνει όλες τις γνωστές επιλογές σε τσιμπημένες τιμές αν σκεφθούμε την αδύναμη πολιτική του σέρβις. Πέρα από το κανονικό μενού υπήρχαν και δύο πιάτα ημέρας, μαγιάτικο ψητό προς 55,00/κιλό και μπαρμπούνι ψητό 38,00/κιλό.

Επιλέξαμε:

Φασόλια μαυρομάτικα (3,50), νόστιμη και μεγάλη μερίδα, με πρόσθετο κρεμμυδάκι και σέλινο.

Μύδια αχνιστά (7,90) σε λευκό κρασί και σκόρδο (πλούσιο και πολύ νόστιμο ζουμάκι ), όσα κατορθώσαμε να φάμε ( γιατί αρκετά ήταν "άψυχα") μας ικανοποίησαν γευστικά. Μέσα στο πιάτο με τα μύδια διακρίνονταν επιπλέον, με μαεστρία, λεπτές λωρίδες κρεμμυδιού και πράσινα αρωματικά φύλλα.

Επειδή ήμασταν σε μουντ πάστας παραγγείλαμε ως κυρίως:

Κριθαρότο πεσκανδρίτσας (9,80), με ντομάτα, κρεμμύδι και σκόρδο. Πρόκειται για σωστά βρασμένο πιάτο με πολύ μικρά κομμάτια ψαριού και καλής νοστιμάδας.

Λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και άνηθο ( 12,90 ), βαρύ πιάτο κυρίως λόγω της μεγάλης ποσότητας του ψαριού αλλά, κατά τα άλλα, άψογο!

Από τα γλυκά, δοκιμάσαμε την μους λεμόνι (4,00), σερβιρισμένη μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι, με μπισκότο στη βάση. Μέτριο γλυκό.

Στο τέλος, μας κέρασαν γρανίτα λεμόνι που ίσα-ίσα κατάφερνες δυο ρουφιξιές!!
Σε εστιατόριο ψαροφαγίας ή ψαροταβέρνα, δεν νομίζω σε ψαροταβέρνα να έχω ξανασυναντήσει τέτοια ξεπέτα....

Αφού δεν υπάρχει κάτι για να συνοδεύει το μέτριο ψωμάκι μας στην αρχή, τουλάχιστον στο τέλος, ας μας προσφέρατε κάτι αξιοπρεπέστερο, ξεφεύγοντας πλέον από την επί δύο χρόνια πεπατημένη της γρανίτας λεμόνι...... Έστω μια γρανίτα φράουλα!!
Επιπλέον, δεν προσφέρονται αρωματικά χαρτομάνδηλα ή ζεστές πετσέτες στο τέλος.

Για την χάρη μου, η ψαροφαγία στη χώρα μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πατροπαράδοτη φιλοξενία και λόγω του ότι εδώ αυτό δεν συμβαίνει, δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω στο συγκεκριμένο εστιατόριο!

11 medium

02 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Νομίζω ότι 2 λέξεις είναι αρκετές για να συνοψίσουν τη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα: απλότητα και τιμιότητα. Η απλότητα ξεκινάει ακόμη και από την επωνυμία της: Αθερίνα: ένα απλό, καθημερινό, φθηνό και ταπεινό ψαράκι που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στη Ν. Ερυθραία. Βρίσκεται στον πιο κεντρικό δρόμο, στη Χαρ. Τρικούπη και είναι ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ. Γενικά κάθε φορά που περνάω, ακόμη και καθημερινές, έχει πάρα πολύ κόσμο, γεγονός που μου επιτρέπει να υποθέσω ότι έχει φρέσκα προϊόντα και ότι ο κόσμος το τιμάει με την εμπιστοσύνη του για τις γεύσεις και την ποιότητά του.

Ο χώρος εξωτερικά φαίνεται μικρός αλλά δεν είναι, ξεγελάει αρκετά. Έχει βάθος και γενικά είναι αρκετά μεγάλος με τα τραπέζια στη σωστή διάταξη και απλωμένα. Κυριαρχεί το λευκό, κατάλευκο χρώμα παντού, ακριβώς για να δώσει τον νησιώτικο αέρα και να σε μεταφέρει στις Κυκλάδες και κατ΄ επέκταση στην καλοκαιρινή αύρα και διάθεση. Ακόμη και τα απλά διακοσμητικά αντικείμενα προσθέτουν με την παρουσία τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Το προσωπικό είναι πάντα σε "θέση μάχης": οργάνωση, συντονισμός, ετοιμότητα, αμεσότητα, οικειότητα και χαμόγελο. Γενικά είναι πολύ γρήγοροι παρά τον πολύ κόσμο που έχουν να εξυπηρετήσουν και με μεγάλη προθυμία.

Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος, αντιπροσωπευτικός και χαρακτηριστικός όλων των θαλασσινών εδεσμάτων που μπορεί να υπάρχουν: φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα σε όλους τους συνδυασμούς: εννοώ από απλές καταστάσεις (π. χ. καλαμαράκι τηγανητό) μέχρι πιο gourme πιάτα όπως κριθαρώτο με πεσκανδρίτσα. Μάλιστα καθημερινά και ανάλογα με την ψαριά που καταφτάνει, έχουν εκτός καταλόγου κάποια extra πιάτα.

Τα πιάτα που παραγγείλαμε και τιμήσαμε ήταν:

- γαριδάκι ψιλό (τύπου συμιακό) το οποίο κατέφτασε φρεσκότατο και τραγανό σε μερίδα θυμωνιά (όπως άλλωστε ήταν και όλες οι μερίδες του)

- καλαμαράκι τηγανητό το οποίο ήταν πραγματικά άπαιχτο ως προς το τηγάνι. Αυτός που τα μαγειρεύει πρέπει να είναι μάστορας του είδους: δεν είχε κάθολου τη γεύση ή τη μυρωδιά της τηγανίλας-λαδίλας

- χταπόδι ξιδάτο το οποίο ήρθε με το λαδάκι του εν είδει ορεκτικού, ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη η μερίδα

- πατάτες τηγανιτές οι οποίες κατέφτασαν τραγανές σε ένα σκεύος-μικρό τηγάνι και ήταν και αυτές ολόκληρη θυμωνιά

- κολοκυθάκι τηγανητό σε μορφή sticks το οποίο επίσης κατέφτασε ένα βουνό, ήταν τραγανό και εύγεστο, δεν ξεχείλιζε από τηγανητό λάδι και το κυριότερο δεν ήταν χυλωμένο-αλευρωμένο σε μεγάλο βαθμό όπως συνηθίζεται σε άλλες ταβέρνες, ώστε να καλύπτεται η γεύση του

- μυδοπίλαφο με ρύζι σωστά χυλωμένο και με τα μύδια μαζί με το κέλυφός τους να στολίζουν το πιάτο

- μελιτζανοσαλάτα χειροποίητη καπνιστή και άπαικτη, δροσερή και πεντανόστιμη

- 1 ποτηράκι ούζο με πάγο

νερό εμφιαλωμένο και ψωμί ζυμωτό το οποίο κατέφτασε ψημένο

Στο τέλος μας κέρασαν σορμπέ λεμόνι για να αλλάξει η γεύση.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 46 ευρώ. Εξαιρετική τιμή για όσα φάγαμε τα οποία ήταν και πολλά και τα πιάτα χορταστικά. Σκάσμαε από το φαγητό αλλά αποζημιωθήκαμε και από την ποιότητα των υλικών, από τις γεύσεις αλλά και από το περιβάλλον και από το πρόθυμο και χαμογελαστό προσωπικό. Το συστήνω!

16 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Κυριακή του Νοέμβρη με ανοιχτά μαγαζιά και λιακάδα, βρισκόμαστε παρέα με τους αγαπημένους μας κουμπάρους και νονούς της μικράς μας στην Κηφισιά.
Ξέροντας την αδυναμία της κόρης μας στο κινέζικο, η "η καλύτερη νονά στον κόσμο", όπως δηλώνει με ζέση η θυγάτηρ, έχει αποφασίσει να μας πάει και επ' ευκαιρία των γενεθλίων της να κεράσει, στο Golden Phoenix, που είναι και δίπλα στο σπίτι τους.

Ενω το ραντεβού είναι αρχικά, κατευθείαν, στο εστιατόριο, στην πορεία, μετά από τηλεφώνημα των παιδιών, αλλάζει και βρισκόμαστε στο σπίτι τους. Εγώ, για να πω την αλήθεια, πίστευα ότι θα ήθελαν να πιούμε ένα ποτό, ίσως να κόψουμε και τούρτα αλλά όπως απεδείχθει, ο νονός είχε κάνει πατάτα και δεν είχε προνοήσει να κλείσει τραπέζι οπότε την ώρα που πήραν για κράτηση, δεν υπήρχε τίποτα!

Πανικός στην παρέα! Η εορτάζουσα μες στα νεύρα, ο κουμπάρος να τα μασάει, τα παιδιά να έχουν ψηθεί για κινέζικο, το internet να έχει πέσει οπότε και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο ask να βρούμε κάτι άλλο, άλλο να σας τα λέω και άλλο να τα βλέπετε!
Τέλος πάντων μέσα στην τρέλα, μας έρχεται η επιφοίτηση για Peppers και τη γειτονική Αθερίνα οπότε αποφασίζουμε να κάνουμε την ηρωική έξοδο κι ότι γίνει.

Φτάνοντας μπροστά στα μαγαζιά αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε πρώτα στην Αθερίνα, αν και με λιγοστές ελπίδες, πρώτον λόγω της ώρας αιχμής και δεύτερον διότι γίνεται χαμός από κίνηση και κόσμο.

Ω! του θαύματος.... τραπέζι υπάρχει οπότε στέλνουμε τα αγόρια να παρκάρουν (επέστεψαν μετά από 20 λεπτά, περίπου) και εμείς στρωνόμαστε και παραγγέλνουμε ένα πολύ συμπαθητικό, αρωματικό μοσχοφίλερο, για να ηρεμήσουν τα νεύρα μας.

Για μας ήταν η πρώτη φορά στο συγκεκριμένο εστιατόριο και για να πω την αλήθεια, αν το γνώριζα, δε θα αγχωνόμουν τόσο πολύ για την εύρεση τραπεζιού μιας και είναι τεράστιο.

Ο χώρος στην αρχή ξεγελάει αφού βλέπεις μια μικρή αίθουσα σαν βεράντα κλεισμένη, για την εποχή, με χοντρό πλαστικό. Δεξιά όμως έχει έναν αρκετά φαρδύ διάδρομο όπου κι εκεί έχει τραπέζια που οδηγεί στο βάθος σε μια μεγάλη σάλα η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά άτομα.
Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το λευκό με μικρές διακριτικές γαλάζιες θαλασσινές πινελιές. Τραπέζια λευκά επίσης, καρέκλες άνετες, επαρκής χώρος μεταξύ αυτών. Παρόλο που επιλέξαμε να καθήσουμε στους καπνιστές δεν μας φάνηκε καθόλου αφού ο εξαερισμός τους λειτουργούσε τέλεια.

Αφού ήπιαμε το πρώτο ποτήρι και χαλαρώσαμε λιγάκι, ήρθαν και τα αγόρια και μαζί μ'αυτά μια χαμογελαστή κοπέλα με τον δίσκο των ορεκτικών από τον οποίο διαλέξαμε:

- Χταποδάκι ξυδάτο. Μικρή μεριδούλα με πολύ λεπτές φέτες χταποδιού σαν καρπάτσιο. Νόστιμο και αρκούντως ξυδάτο.

- Ταραμοσαλάτα ελαφριά, σπιτική και αφράτη. Εμένα θα μου άρεσε και με περισσότερο λεμονάκι.

- Γαύρο μαρινάτο. Με το ροζ του πιπεράκι, λίγο σκληρός ίσως, αλλά γενικά μια χαρά.

Από σαλάτες διαλέξαμε μια χωριάτικη που ήταν χορταστική ως μερίδα και την ομώνυμη του μαγαζιού που είχε λίγο απ'όλα. Και οι δύο ήταν φρέσκιες και τραγανές με νόστιμα λαχανικά. Στο τραπέζι εξάλλου υπήρχε το γνωστό πανεράκι με όλα τα απαραίτητα όπως λάδι, ξύδι, αλατοπίπερο, οπότε τις φέραμε στα μέτρα μας.

Από κυρίως πήραμε:
- Γαριδομακαρονάδα για μένα. Ενώ στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση της μικρής μερίδας αποδείχθηκε επαρκέστατη και απόλυτα χορταστική. Νόστιμα λιγκουίνι βρασμένα al dente σε ελαφριά σάλτσα ντομάτας με διακριτικό άρωμα ούζου. Μοναδικό παράπονο οι τέσσερις, μόλις, γαριδούλες που είχε. Επειδή και σωστά βρασμένες ήταν και γευστικότατες θα ήθελα λίγες παραπάνω.

- Γαριδάκι ψιλό τηγανητό. Ελαφρύ, νόστιμο, κρατσανιστό σε υπερεπαρκή ποσότητα.

- Καλαμαράκια τηγανητά. Επίσης μεγάλη ποσότητα, μαλακά, ωραία.

- 2 μακαρονάδες με σολομό. Δε δοκίμασα γιατί είχαν αρκετό άνηθο μου είπαν όμως ότι ήταν ωραίες. Επίσης η ποσότητα του σολομού που έβλεπα ήταν άφθονη.

- Χταπόδι ψητό. Ωραία ψημένο το πλοκάμι, ούτε μαλακό, ούτε σκληρό, όπως έπρεπε.

- Μπακαλιάρο τηγανητό με sauce tartare. Μου θύμισε λίγο τα fish n' chips στην Αγγλία. Ωραίο κουρκούτι που δεν έπνιγε το ψάρι κι ο μπακαλιάρος ζουμερός.

- Σαρδέλες παντρεμένες για τον καλό μου. Φιλετάκια γεμισμένα με ένα μείγμα από σκόρδο, μαϊντανό και ντοματούλα. Δυνατή γεύση, ωραία τα ψαράκια, τις ευχαριστήθηκε.

Ήπιαμε αρκετό κρασάκι οι μεγάλοι και αναψυκτικά τα νεώτερα μέλη της παρέας. Μας ήρθε κέρασμα ένα λίτρο κρασί αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό αποτελεί πολιτική του μαγαζιού. Βλέπετε τα κορίτσια βρήκαν εκεί μια φιλενάδα από την κατασκήνωση, της οποίας ο μπαμπάς είναι υπεύθυνος του μαγαζιού ή και ένας εκ των ιδιοκτητών. Είδες η κατασκήνωση???

Αυτό όμως που σίγουρα αποτελεί πολιτική του μαγαζιού μιας και το είδαμε σε όλα τα τραπέζια είναι η προσφορά γρανίτας λεμονιού που ήταν ωραιότατη και ότι έπρεπε μετά την ψαροφαγία.

Γλυκάκι δεν επιλέξαμε αφού, αν και νομίζαμε ότι είχαμε παραγγείλει λιτά, για τα δικά μας δεδομένα, είχαμε χορτάσει και με το παραπάνω.

Για τον λογαριασμό δεν μπορώ να σας πω ακριβώς αφού το τραπέζι ήταν κερασμένο, όμως, βλέποντας τις τιμές στον κατάλογο, θεωρώ ότι είναι αρκετά προσιτές. Ίσως κάποιες μερίδες να έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερες και κάποιες τιμές λίγο μικρότερες, το πρόσημο πάντως είναι θετικό. Με 18_20 ευρώ θεωρώ ότι κάποιος θα φάει ικανοποιητικά.

Γενικά ή Αθερίνα προσφέρει νόστιμα θαλασσινά χωρίς γευστικές εξάρσεις και πειραματισμούς, σε καλές τιμές ( ας μην ξεχνάμε και την περιοχή στην οποία βρίσκεται), πολυπληθές, ικανότατο, ταχύτατο και χαμογελαστό προσωπικό, άνετο χώρο και γενικά το όλο πακέτο ενδείκνυται για μια ευχάριστη και χαλαρή έξοδο. Σίγουρα δεν θα ξεκίναγα, επί τούτου, από το Παγκράτι για να φάω εκεί, όμως σε μια αντίστοιχη περίπτωση θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως και αυτή τη φορά από επιλογή κι όχι τυχαία.

Το κυριακάτικο μεσημέρι που τόσο επεισοδιακά είχε ξεκινήσει τελείωσε όμορφα με μένα και την κουμπάρα να περνάμε ένα απολαυστικό μισάωρο στο απέναντι Hondos center, χαζεύοντας και ψωνίζοντας το κάτιτί μας αφού είχαμε στείλει τα αγόρια με τα παιδιά στο παραπάνω Public να χαζολογήσουν γκατζετάκια.

Αξέχαστη ατάκα της κόρης καθώς γυρίζαμε "καλά ρε μαμά το makeup τι το ήθελες? Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης! Μα δε βαριέσαι να βάφεσαι κάθε μέρα?" Τι να της πεις τώρα? Εκεί που ήσουν ήμουνα και δω που είμαι θά'ρθεις??? Αθάνατες ελληνικές παροιμίες!

11 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Δύο Κυριακές πρίν ήταν τα γενέθλια της μαμάς, η οποία ήθελε σόνι και ντε ψαροταβέρνα για να το γιορτάσουμε, και μετά απο ενδελεχή έρευνα αγοράς αποφάσισα να πάμε η μαμά, η αδερφή μου και εγώ στην Αθερίνα αφού και οι κριτικές στο ask4food πολύ καλές.

Ο χώρος εξαιρετικός, καθίσαμε στην μπροστινή μεριά η οποία είχε πολύ φως και καθώς ήταν και η μέρα ηλιόλουστη, μας άρεσε πολύ. Το παρκέ ξύλινο και οι αποχρώσεις των τραπεζιών σε λευκό, με διακριτικά στοιχεία θάλασσας εδώ και εκεί. Καλόγουστο και ευχάριστο περιβάλλον με πολύ ωραία μοντέρνα λαική μουσική σε ένταση επιτρεπτή για ένα εστιατόριο. Μου άρεσε που παρ'όλο που είχαμε κλείσει τραπέζι, όταν είδαμε οτι το χτυπάει ο ήλιος αμέσως προσφέρθηκαν να μας μεταφέρουν σε άλλο. Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή, πρόθυμοι σερβιτόροι χωρίς τον στόμφο του κυριλέ εστιατορίου, χαμογελαστοί και γρήγοροι.

Τι πήραμε λοιπόν:
Πατατοσαλάτα (3,30Ε), απλή και νόστιμη, με κρεμμυδάκι και μαιντανό. Θα την προτιμούσα λίγο πιο λαδερή γιατί ήταν αρκετά στεγνή.

Γαύρος μαρινάτος (3,80Ε), μια απλή και ωραία γεύση, συνόδευσε πολύ καλά το τσιπουράκι μας.

Το hit του γεύματος, κολοκυθάκια τηγανιτά σε μπαστουνάκια, (4,50Ε), πεντανόστιμα και πολύ καλή μερίδα. Πήραμε και δεύτερη γιατί η πρώτη εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να συνοδευόταν και με ένα ντιπ γιαουρτιού ή λίγο τζατζίκι.

Ψαρόσουπα με ποικιλία απο ψαρια, (6,00Ε) ήρθε σαν σκέτος ζωμός με ψάρια αλλά αφού είχε σιγοβράσει με πατατούλες και λαχανικά. Να πω την αλήθεια μου θα ήθελα καμιά πατατούλα και κανένα λαχανικούλι. Παρ'όλα αυτά πολύ νόστιμο και χορταστικό.

Σαρδέλες ψητές (7,90Ε), ολόφρεσκες όπως με διαβεβαίωσε η μαμά κ οποία έχει πατέρα δεινό ψαρά και τα αναγνωρίζει αυτά αμέσως. Τις βρήκα απλές και νόστιμες και πολύ καλή μερίδα.

Λιγκουίνι με γαρίδες (12,90Ε), υπέροχο πιάτο, καμία τσιγκουνιά στις γαρίδες οι οποίες ήταν και καθαρισμένες (Αλληλούια). Ισσοροπία στη σάλτσα και τα μακαρόνια σωστά βρασμένα. Επίσης γενναία μερίδα.

Το νερό εμφιαλομένο (1,40Ε) και το ψωμί στα 2.10Ε, συνοδευόμενο απο μια αλειφή που αν θυμάμαι σωστά πρέπει να ήταν τυροκαυτερή.

Τα φαγητά μας συνοδέψαμε με ένα τσίπουρο Αποστολάκη (7,50Ε, 200ml).

Σύνολο πληρώσαμε 53,20 για 3 άτομα.

Τέλος παραγγείλαμε μια πανακότα (εξαιρετική) και ένα εσπρεσάκι τα οποία κέρασε το μαγαζί, κάτι που βρήκα πολύ φίνο σαν κίνηση απο μέρους τους.

Γενικά η Αθερίνα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, θεωρώ οτι άξιζε τα λεφτά της και με το παραπάνω και θα την συνιστούσα οπωσδήποτε σε όλους τους φίλους καλοφαγάδες που θέλουν να φάνε ένα ωραίο θαλασσινό γεύμα σε ένα όμορφο καλόγουστο περιβάλλον.

08 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μαγαζί μου το σύστησαν ως ένα ποιοτικό μέρος όπου μπορεί κανείς να συζητήσει ήσυχα και να γευτεί μια εξαιρετικά προσεγμένη κουζίνα.

Πήγαμε μια καθημερινή, μεσημέρι. Η πραγματικότητα είναι ότι μόλις μπήκαμε στο μαγαζί, παρά τη ζέστη που είχε έξω, αμέσως άλλαξε η διάθεσή μας. Το περιβάλον όμορφο, καθαρό, λιτό και απέριτο. Σε προδιαθέτει αμέσως να σκεφτείς ψαρομεζέδες και θαλασσινά.

Παραγγείλαμε μισό κιλό κρασί, μια σαλάτα special του μαγαζιού, χταπόδι, μύδια, σαρδλέλες και γαλέο με ταρταρ. Στο τέλος μήλο ψητό με παγωτό.

Όλες οι γεύσεις ήταν μοναδικές, οι ποσότητες αρκετά ικανοποιητικές και γενικότερα η περιποίηση ήταν άψογη.

Πληρώσαμε 42 ευρώ (θεωρώ αρκετά φτηνά για την ποιότητα και την ποσότητα) και φύγαμε και χορτασμένου αλλά και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την όλη εμπειρία.

Σίγουρα θα ξαναπάμε και σύντομα μάλιστα.