Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

30 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Βράδυ Σαββάτου 20/8 στον Χολαργό και οι επιλογές είναι ακόμα περιορισμένες λόγω διακοπών. Τελευταία επισκέπτομαι συχνά την περιοχή λόγω του bro, έχουμε κάνει καλό team και με τον "αρτίστα" και γενικώς κανονίζουμε πραγματάκια. Το Χαλάνδρι περισσότερο και ο Χολαργός λιγότερο έχουν αρκετές προτάσεις αλλά η απόσταση από τη Δραπετσώνα δεν βοηθάει και ιδιαίτερα, ειδικά τον χειμώνα. Μεταξύ σινεμά και φαγητού υπερίσχυσε τι άλλο;

Κατά τις 22.00 παρκάρουμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο Χαλάνδρι και ξεκινάμε τη βόλτα μας. Συγκεκριμένο πλάνο δεν είχαμε. Πρώτη επιλογή ήταν το Ancho που ήταν κλειστό. Το ίδιο κλειστά ήταν το Παλιό Ταχυδρομείο που μου είχε προτείνει ο Jimaros, ο Μυστικός Κήπος αλλά και ο Αγοραστός kebab. Η Μπακαλοταβέρνα ήταν σιγουράκι αλλά που τραπέζι... Λίγο παρακάτω υπήρχε το Penny Lane. Πολιτισμένο, χαλαρό και με καλή διακόσμηση. Γενικότερα κυκλοφορούσε ωραίος κόσμος στην περιοχή οπότε έφτιαχνε και η διάθεση σου.

Η αλήθεια είναι πως κοντοσταθήκαμε έξω από το μαγαζί, ο κυριότερος λόγος ήταν πως δεν γνωρίζαμε αρκετές λεπτομέρειες ενώ και φίλος είχε πει πως δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνό. Νομίζω όμως πως τελικά δικαιωθήκαμε.

Comfort food σημαίνει φαγητό που έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το καταναλώνει. Διαβάζοντας το άρθρο του Oneman πληροφορούμαι πως το Penny Lane των Beatles αποτελεί και έμπνευση του ονόματος του μαγαζιού. Σαφέστατη η αναφορά στο Λιβερπουλ και την κουζίνα του που έχει επηρεάσει τον κατάλογό του αλλά και η αυλή του που έχει κάτι το βρετανικό.

Μαγαζί επηρρεασμένο από την αγγλική διακόσμηση, νομίζω αδελφάκι με το απέναντι μπαράκι που φιλοξενεί αρκετά ζευγαράκια. Ανοιχτή οροφή τώρα για το καλοκαίρι αλλά και ανοιχτή κουζίνα για να μπορέσεις να παρατηρήσεις τι γίνεται, κυρίως όμως όταν κάθεσαι σε πάγκο. Κατά τα άλλα υπάρχει μπάρα αν θες να πιείς το ποτό σου, υπάρχουν διάφορα φυτά για διακόσμηση. Τραπέζια, μαχαιροπίρουνα και πιάτα αρκετά καλής ποιότητας.

H εξυπηρέτηση είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, η όμορφη μελαχρινή κοπέλα με το καρέ μαλλί ήταν ευγενέστατη, χαμογελαστή και κινείτο στον χώρο άνετα με σταθερή επίβλεψη στα τραπέζια των πελατών με αρκετή διακριτικότητα. Στα θετικά το κρύο νερό βρύσης που ανανεωνόταν αλλά και η ερώτηση της εάν επιθυμούμε ψωμί ως συνοδευτικό. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και μπράβο τους.

Ο κατάλογος έχει σχετικά λίγες επιλογές, δεν σε μπουχτίζει. Ότι και να διαβάσεις όμως κατά 80% θα είναι στις επιλογές σου. Υπάρχουν 6 ορεκτικά όπως αραβική πίτα με κοτόπουλο πανέ, μοτσαρέλα, curry mayo, τοματίνια και iceberg στα 6.5 ευρώ, υπάρχουν πατάτες τηγανιτές στα 4.2 ευρώ, mac n' cheese στα 8.2 ευρώ, street hot dogs στα 6.5 ευρώ αλλά και παναρισμένο τυρί chevre με φυστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο με μαρμελάδα από τοματίνια Σαντορίνης στα 8.2 ευρώ.

Οι σαλάτες είναι μόλις 4 και υπάρχουν 2 επιλογές, για 1+ ή για 2+ άτομα. Επιλέξαμε 2 από τις 4, και οι 2 στα μικρότερα μεγέθη αλλά πιστέψτε με, άνετα καλύπτουν 2 άτομα.

- Stanford salad στα 5.5 ευρώ με εσκαρόλ, μπισκότο παρμεζάνας, αβγό mollet, μπέικον, κρουτόν και σως Ντιζόν. Φρεσκότατη, χωρίς να πνίγεται στις σως. Το μπέικον σε ωραία μικρά κομματάκια, ενώ και το αβγό όταν σπάσει απλώνεται ωραία στην πρασινάδα. Καλή ιδέα το μπισκότο παρμεζάνας, ιδιαίτερα τραγανό.

- Watermelon salad στα 5.8 ευρώ με φρέσκα ανάμεικτα λαχανικά, καρπούζι, μανούρι Κρήτης και παπαρουνόσπορο. Φρέσκια, δροσερή όμως σύμφωνα με τον bro κάτι της έλειπε. Ίσως κάποιος ξηρός καρπός θα έλεγα. Το καρπούζι αν και κομμένο σε μικρά τριγωνικά κομμάτια είχε κάποια κουκουτσάκια.

- Παπαρδέλες καπονάτα στα 9 ευρώ. Αρκετά γλυκό κι ευχάριστο πιάτο με πολύχρωμες πιπεριές και μελιτζάνα αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι από τα τυπικά πιάτα με παπαρδέλες που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς αλλά ήταν μια χαρά. Δεν το συστήνω γι'αυτούς που έχουν πιο αλμυρά γούστα, αν και έβαλα όλο το προσφερόμενο τυρί. Πολύ τραγανά και φρέσκα τα λαχανικά.

- Mississippi chopped pork στα 9.5 ευρώ. Εύγευστο κρέας που έρχεται σαν μπέργκερ. Μπόλικες, καυτές και φρεσκότατες πατάτες τηγανιτές. Βασικά ο bro το περίμενε σε διαφορετική μορφή το πιάτο, δεν διάβασε καλά την περιγραφή. Ικανοποιήθηκε αρκετά πάντως! Δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο.

Σύνολο στα 29.8 ευρώ, ποσό ικανοποιητικό για το σύνολο της βραδιάς και αρκετό για να χορτάσουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες επιλογές με κρεατικά κυρίως που μπορούν να ανεβάσουν υψηλότερα τον λογαριασμό. Από το Tennessee ριζότο με παλαιωμένο τσένταρ, ψητές γαρίδες και σάλτσα Τζακ Ντάνιελς στα 12.5 ευρώ, το φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο με jamon serrano, σάλτσα από λουκάνικο chorizo και πουρέ γλυκοπατάτας στα 13 ευρώ αλλά και το μοσχαρίσιο διάφραγμα με καπνιστή μπεαρνέζ και πατάτες country στα 19.5 ευρώ. Παίζουν και 2-3 μπέργκερ στο δεκάρικο.

Κλείνοντας θα πω πως ακούγοντας comfort food ο bro υπέθεσε σε κάτι πιο "ελληνικό" και όχι αγγλοαμερικάνικο, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι οικείο στις γεύσεις μας. Παρ'όλα αυτά πρόκειται για καλοστημένο μαγαζί που το προτείνω για μια έξοδο, όχι τύπου ταβέρνας όμως! Άνετο, χαλαρό και με νεανικό κυρίως προσανατολισμό. Και συγκρίνοντας το με άλλο μαγαζί με παρεμφερές στυλ στη Νέα Σμύρνη αλλά μηδαμινή διακόσμηση, θα πω πως είναι αρκετά τίμιο σε αυτά που προσφέρει και ζητάει.

Αν τύχει θα ξανακάνω μια επίσκεψη για να δοκιμάσω διαφορετικά πιάτα. O chef bro, βαθμολόγησε με 3.2 το φαγητό.

Υ. Γ Θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτή η "καταπακτή" στο κέντρο του μαγαζιού. Ελπίζω σε επόμενη κριτική κάποιος φίλος να με διαφωτίσει!

24 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Αυτή η κριτική κατά τα φαινόμενα θα είναι η τελευταία μου για το ηρωικό 2016, που στο τελευταίο του 4μηνο υπήρξε για εμένα τόσο γενναιόδωρο σε χαρούμενα πράγματα και άλλο τόσο παραγωγικό σε κριτικές, που και στη γυάλινη σφαίρα της να μου το έδειχνε η κυρία με το χάρισμα της ενόρασης....... (καλά δεν θα πω το όνομά της καλέ) ούτε που θα το πίστευα!!

Τώρα που θα με διαβάζετε, εγώ θα είμαι κάπου στην κεντρική Ευρώπη, σε ένα από τα διαμάντια του Δούναβη και θα σουλατσάρω έξω στους -5, αλλά εμείς δεν μασάμε από τέτοια. Συμβουλή 1η, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι που θέλουμε πολύ, την αρπάζουμε από τα μαλλιά, γιατί αυτά δεν επαναλαμβάνονται.

Κάτι οι πρόσφατες φόλες που φάγαμε κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάτι τα ψώνια του last minute, κάτι το εορταστικό κλίμα του Santa Claus is coming to town, δεν ήθελα να κλείσει η χρονιά με αρνητική κριτική και δυσάρεστες εντυπώσεις. Θέλοντας να βαδίσω στα σίγουρα και χωρίς ρίσκο αυτή τη φορά, ξαναδιάβασα την κριτική του φίλου VAGELI, και το είχα κατά νου, ξέροντας ότι στο PENNY LANE θα περάσω όμορφα, όπως και έγινε. Ο inspector ωστόσο, ξέχασε να ρωτήσει για την καταπακτή, αλλά ας όψεται που είναι ξεχασιάρης τώρα τελευταία, θα ρωτήσει άμα επιστρέψει οσονούπω για το brunch, που σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις 18.00 το απόγευμα παρακαλώ.

Θα προσπεράσω γρήγορα την αναφορά στο ομώνυμο των Beatles και δεν θα κουράσω με διεξοδική αναφορά στα του χώρου, αφού μπορείτε να τα διαβάσετε ωραιότατα στις προηγούμενες κριτικές και θα σταθώ μόνο στην ατμόσφαιρα, που ήταν τόσο ζεστή και χουχουλιάρικη και στην PENNY, εορταστικά στολισμένη, γλυκιά, σκέτη χαλάρωση και χάρμα αισθήσεων, ακριβώς αυτό που ήθελα και περίμενα.
Η επίσκεψή μας έγινε Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, μετά τα ψώνια στο Χαλάνδρι, γύρω στις 20.00, με λίγο σχετικά κόσμο στο μαγαζί. Τσιγάρο δεν άναψε μέχρι να φύγουμε, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά μπράβο τους.

Εξυπηρέτηση από δύο ευγενέστατα νεαρά παιδιά, πρόθυμα να μας λύσουν τις απορίες μας ( τί είναι το εσκαρόλ, το αυγό mollet, οι πατάτες εκραζέ, οέο ;; ) που γενικά κινούνταν εποπτεύοντες το χώρο, χωρίς να γίνονται ενοχλητικοί ή φορτικοί, μεγάλο μπράβο για το χαλαρό στυλ, σε αυτό το είδος μαγαζιού. Συμβουλή 2η, άμα είσαι ευγενικός και καλοδιάθετος, το σύμπαν αυτά σου τα επιστρέφει.

Η καρτέλα τους είναι μοιρασμένη σε ορεκτικά, σαλάτες ( μικρό και μεγάλο μέγεθος, πανέξυπνη ιδέα ), comfort food και κάποια έξτρα πιάτα, λίγο πιο πειραγμένα ( π. χ. Tennessee ριζότο, Yukon Salmon, μοσχαρίσιο διάφραγμα, Flank steak κ. ά. )
Εμείς, 3 πιάτα δοκιμάσαμε, το ένα το λιγουρεύτηκα από την κριτική του VAGELI και τα άλλα 2 τα πήρα από ένστικτο. Συμβουλή 3η, αν έχετε ισχυρό ένστικτο να το εμπιστεύεστε, εμένα ποτέ δεν με έχει προδώσει.

Επιλέξαμε λοιπόν τα εξής:

- Stanford salad ( την μικρή, η οποία ειλικρινά είναι κάτι παραπάνω από χορταστική για 2 άτομα, κι ας λέει 1+ ). Υλικά: εσκαρόλ ( σγουρό λαχανικό που οπτικά και γευστικά μοιάζει με τα αντίδια κι έχει μια ελαφριά πικράδα σαν της ρόκας, εδώ είμαστε...... πρώτη φορά δοκίμασα και μου άρεσε τρελά ), μπισκότο παρμεζάνας ( το έσπασα μέσα στη σαλάτα, άλλη γεύση... ), κυβάκια τραγανού μπέικον, κρουτόν, αυγό mollet ( ουσιαστικά βραστό, αλλά με τον κρόκο ημίρρευστο για να σπάσει μέσα στη σαλάτα αλλά να μην την πλημμυρίσει ) και σως μουστάρδας dijon.
Εξαιρετική ισορροπία στις γεύσεις, ωραίο food styling, όλα τα υλικά άφθονα και όμορφα ανακατεμένα, για μην νιώθεις ότι το κάτω μέρος της σαλάτας αδικήθηκε, πολύ πολύ νόστιμη ( 5,50 ευρώ ).
Ερωτηθήκαμε αν θέλουμε συνοδευτικό ψωμί, και μας έφεραν σε χάρτινη σακουλίτσα 4 ζεστά χειροποίητα ψωμάκια, μαλακά και νόστιμα, 2 λευκά και 2 πολύσπορα που μου άρεσαν πιο πολύ, κι ένα ροζ βουτυράτο ντιπάκι. ( 2 χ 1 ευρώ ).

- Fried chicken burger με κοτόπουλο πανέ ( τραγανό απέξω, ζουμερό από μέσα, πολύ νόστιμο για κοτόπουλο, μιας και το δοκίμασα ), παλαιωμένο cheddar ( ιδιαίτερη καπνιστή γεύση ), ψητή ντομάτα και καπνιστή μουστάρδα με μπέικον, σε αφράτο ψωμάκι brioche.
Καθόλου στεγνό ή μπουχτιστικό, όπως συνήθως συμβαίνει με τα μπέργκερ κοτόπουλου, πανηγυρικά στέφθηκε ως ο 1ος άξιος ανταγωνιστής του λατρεμένου των Μελισσίων. Οι συνοδευτικές πατάτες, αν και φρέσκες, δεν ενθουσίασαν γιατί ήταν με τη φλούδα και ο... ευαίσθητος ουρανίσκος της.... μικρής, δεν τις προτιμά έτσι, φαγώθηκαν μόνο οι μισές. Αντιθέτως, συμπαθητική και εμφανώς χειροποίητη ήταν η bbq σως που τις συνόδευε. ( 9,80 ευρώ )

- Rack of back ribs ( 500 γρ., 13 ευρώ ), δηλαδή χοιρινή στηθοπλευρά, αργοψημένη σε bbq σως και bourbon σως ( αν θυμάμαι σωστά ), όπου ουσιαστικά έρχονται 6 ψωμωμένα παϊδάκια ενωμένα μεταξύ τους σε ένα τεράστιο ξύλινο πλατώ.
Τα εκατέρωθεν συνοδευτικά ( αξιοπρεπέστατα και γευστικότατα ) είναι οι πατάτες εκραζέ ( βραστές πατάτες, σπασμένες με το πιρούνι αλλά όχι εντελώς πουρές, ανακατεμένες με βούτυρο, λίγο λάδι και ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον και μια υποψία από το πράσινο του φρέσκου κρεμμυδιού, πολύ γλυκιά και απαλή γεύση, σαν σπιτική, σε ωραίο contrast με το καπνισμένο κρέας ) και μια γενναιόδωρη ποσότητα σαλάτας coleslaw, από τις πιο καλές που έχω φάει έξω.

Το χοιρινό ήταν όπως έπρεπε, καλοψημένο, μαλακό από μέσα, με το λιπάκι του όπως μου αρέσει, και το μαρινάρισμα το ένιωθα έντονα στο στόμα. Αφού ξεψάχνισα όσο μπορούσα με το μαχαίρι, κάπου εκεί θυμήθηκα τον αγαπημένο ΙΩΓΙΑΝΝΗ.... κοίταξα γύρω μου διακριτικά, ξεφύσηξα, πήρα θάρρος.... και άρχισα το ξεψάχνισμα με τα χεράκια μου, γιατί αν δεν κάνεις έτσι, χάνεις τον καλύτερο μεζέ ( η PENNY συμφώνησε ). Συμβουλή 4η, αφήνουμε τις ντροπές κατά μέρος, και όχι μόνο στο φαί, γιατί όποιος ντρέπεται, δεν ζει καλά.

- Ήπιαμε νερό σε μποτίλια ( αφού πρώτα ερωτηθήκαμε για εμφιαλωμένο ) και μια παγωμένη Franziskaner Weiss ( που είναι πολύ αγαπημένη μου, μετά την Βεργίνα weiss ) στα 5 ευρώ. Κέρασμα δεν υπήρξε, αλλά δεν μας έλειψε κιόλας. Λογαριασμός με απόδειξη στα 35 ευρώ, με πολύ καλό συνολικό vfm για το περιβάλλον, το φαγητό, την εξυπηρέτηση, την ατμόσφαιρα, την εμπειρία.
Σκάσαμε στο φαί βέβαια, αλλά από την άλλη, αν σκεφτώ τις ποσότητες που τρώνε μερικοί... μερικοί.... φίλοι μας αθλητές και αθλήτριες..... μάλλον τσιμπήσαμε τελικά πάλι..... χαχαχα!!

To PENNY LANE συστήνεται λοιπόν, για καφέ και brunch από νωρίς το πρωί, για γεύμα ή δείπνο, για ωραία ποτάκια και κοκτέιλς, συστήνεται γενικώς.....

Στις ανασκοπήσεις της χρονιάς δεν είμαι καλή, αλλά μερικά σπουδαία και αλησμόνητα highlights, όσο να το πεις, υπήρξαν. Εμείς τα φτιάξαμε αυτά. Υπήρξαν και τρανταχτά fails και παταγώδεις αναποδιές, γι'αυτά μάλλον φταίνε οι άλλοι ( θέλω να πιστεύω ). Όμως είναι κι ένας στίχος - κλισέ, που μου κολλάει εδώ: " Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, σαν ροκ συγκρότημα, κι αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα ".

Συμβουλές 5η, 6η, 7η. Φάτε, πιείτε, απολαύστε, διασκεδάστε με την ψυχή σας. Κάντε γλέντια και ξενύχτια, τολμήστε εκείνο που φοβάστε. Κάντε ασυνήθιστα τρελά πράγματα, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.

Συμβουλές 8η, 9η, 10η, προς ναυτιλλομένους - ξέρουν αυτοί. Εμείς δεν θα αλλάξουμε ποτέ, γιατί αν δεν είμαστε "κακή " επιρροή, έχουμε αποτύχει ως φίλοι ( δεν το θέλουμε αυτό ). Φοράτε και μια ζώνη ασφαλείας, η νέα χρονιά θα έχει αναταράξεις. Επίσης, αν κάποια από όλες αυτές τις φιλοσοφίες που γράφω δεν βγάζει νόημα, δεν πειράζει, γιατί βγάζει συναίσθημα... Και τέλος.... επιλέξτε με προσοχή τους συνεπιβάτες... Κάνουν όλη τη διαφορά.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

15 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το Penny Lane είναι ένα εστιατόριο που με έχει προβληματίσει πολύ και που αυτή μου η κριτική εδώ στο site δεν είναι για να παρακινήσω κάποιον να πάει ή να τον αποτρέψω, αλλά γράφεται με την ελπίδα να διαβαστεί από κάποιον που να σχετίζετε με την επιχείρηση και με την σειρά του να προβληματιστεί και αυτός για το είδους μαγαζί είναι τελικά το Penny Lane?

Τι είδους φαγητό σερβίρει? και πάνω από όλα πόσο σοβαρά ενδιαφέρεται και αντιμετωπίζει το πελάτη του? Από την δική μου διπλή εμπειρία στον εν λόγω χώρο, τολμώ να πω όχι πολύ στην τελευταία ρητορική κατά τα άλλα ερώτηση, και φυσικά μπορώ να το τεκμηριώσω, για αυτό και μπαίνω στην διαδικασία να γράψω αυτές τις αράδες, να σπαταλήσω παραπάνω χρόνο και φαιά ουσία με την ελπίδα ότι κάποιος θα νοιαστεί επιτέλους και για τον έρημο τον πελάτη και όχι μόνο για την τσέπη του. Ένας δικός μου πρώτος χαρακτηρισμός και σίγουρα όχι πρόχειρος καθώς το έχω ήδη επισκεφθεί 2 φορές είναι ότι το Penny Lane είναι ένα hype, από τα πολλά που έχει και είχε η Αθήνα. Μια ωραία εικόνα και πρόσοψη, αλλά από ουσία και γεύση είναι ένα μηδενικό. Μια φούσκα που ακουμπάει πάνω στην λογική του ας βγάλουμε τώρα όσα μπορούμε και όταν αρχίσει η πτώση βλέπουμε. Κάπως αλλιώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω την προχειρότητα του, όσο βέβαια δεν μπορώ και να δικαιολογήσω όλους εμάς που κάνουμε ούρα απ’ έξω για να μπούμε μέσα.

Η πρώτη μας απόπειρα ήταν το 2015, όταν ήταν ακόμα φρέσκο και πρωτοεμφανιζόμενο στο Χαλάνδρι και στον κατά τα άλλα συμπαθητικό πεζόδρομο της Θουκυδίδου που βρίσκεται. Ο χώρος μας είχε ενθουσιάσει, είχαμε πάει βράδυ και παρόλο που το μαγαζί ήταν σχεδόν σκοτεινό με πολύ χαμηλό φωτισμό και κάτι λαμπιόνια στην οροφή πολύ όμορφα τοποθετημένα, λίγο ότι ήταν αρχές καλοκαιριού λίγο το ότι είμασταν σε date night, το όλο μέρος μας έκανε έως και ειδυλλιακό. Μέχρι που έφτασαν αυτά που είχαμε παραγγείλει στο τραπέζι μας, απογοητευτήκαμε, πληρώσαμε και φύγαμε σχεδόν νηστικοί. Λόγω της παλαιότητας της επίσκεψης και της αδυναμίας μου θυμηθώ τι ακριβώς είχαμε πάρει και τι ακριβώς ήταν λάθος, δεν θα αναφερθώ στο τότε.

Θα πάω όμως στην Κυριακή 13/06 που είναι αρκετά πρόσφατη και αυτή την φορά σαν καλή μαθήτρια κράτησα σημειώσεις για τα πάντα για να τα αποτυπώσω με μεγαλύτερη ακρίβεια εδώ.
Brunch λοιπόν στο Penny Lane [PL] Κυριακή κατά τις 13:30 το μεσημέρι. Χωρίς κράτηση, 2 άτομα.
Μια Κυριακή τρομερά βροχερή όπως είναι μέχρι τώρα όλες οι Κυριακές του Ιουνίου, βρισκόμαστε έξω από το PL και παραδόξως δεν συναντάμε πολύ κόσμο. Δεδομένου ότι είμαστε και 2 άτομα και δεν χρειαζόμαστε ολόκληρο sitting arrangement μπαίνουμε μέσα αβίαστα και συναντάμε έναν νεαρό στην είσοδο, σε μια κατάσταση κάπως πανικού λόγω του όγκου των πελατών που είχε να διαχειριστεί εντός, εκτός και επί του τηλεφώνου. Μας λέει 20’ αναμονή του λέμε bar μας λέει περάστε. Και καθόμαστε στο bar.

Μικρό διάλειμμα για την απαραίτητη περιγραφή του χώρου και του «κλίματος». Κλίμα τροπικό μέσα στο μαγαζί λοιπόν και αυτό γιατί? Έξω βροχή, κρύο και υγρασία μέσα υγρασία και ζέστη. Κάτι πήγαινε σίγουρα λάθος με τον κλιματισμό τους που μάλλον είχε μείνει ρυθμισμένος στην ζέστη για να ζεσταίνει τους πελάτες που έμπαιναν, αλλά λόγω του πολύ κόσμου και της ανοιχτής κουζίνας, όλο αυτό είχε γίνει σαν μια μάζα υγρασίας και ζέστης που πλανιόταν ολούθε.

Την ίδια μάλλον εμπλοκή είχε πάθει και η μουσική η οποία ήταν ανύπαρκτη με κάποιες εκρήξεις ανά διαστήματα που μάλλον κάποιος από το προσωπικό αντιλαμβανόταν ότι δεν ακούγεται τίποτα ή η μουσική υπερκαλυπτόταν από την τόση βαβούρα που της έδιναν ένα γκάζι στην ένταση και μετά πάλι χανόταν. Η βαβούρα ήταν τόσο ενοχλητική όσο σε ένα club Σάββατο βράδυ και δεδομένου ότι ο χώρος είναι πολύ open ήταν απορίας άξιο το πώς δημιουργείται?! Την ίδια εμπλοκή είχε πάθει μάλλον και το προσωπικό το οποίο έμοιαζε να μην έχει καλά-καλά ξυπνήσει αυτό το μεσημέρι Κυριακής ή να ήθελε ίσως να κοιμηθεί λίγο ακόμα. Εν πάση περίπτωση στην πλειοψηφία του δεν ήθελε σίγουρα να βρίσκεται εκεί. Και με τις δεδομένες συνθήκες ούτε και εμείς, αλλά έχει χάρη που ήταν 13:30 και πεινούσαμε. Λίγα ξέραμε, σε πολλά ελπίζαμε, αλλά σίγουρα δεν φανταζόμασταν ότι θα ξεπεινάσουμε άμεσα.

Επιστροφή στο «καθόμαστε στο bar» και συνέχεια στο δια ταύτα. Ερωτηθήκαμε εάν επιθυμούμε εμφιαλωμένο νερό ή μπουκάλι, απαντήσαμε μπουκάλι και μετά ξεχαστήκαμε για λίγο από τους σερβιτόρους που ήταν πολλοί και ήταν μπροστά μας καθώς καθίσαμε όχι μόνο στο bar, αλλά μπροστά στο pc/αρχηγείο που περνούσαν όλες οι παραγγελίες και ήταν το meeting point όλου του προσωπικού. Το ότι ξεχαστήκαμε βέβαια μας βοήθησε να μελετήσουμε τον κατάλογο και να μην βιαστούμε στο τι να παραγγείλουμε, εάν και οι 2 είχαμε πολύ μεγάλη όρεξη για αυγά. Όταν αποφασίσαμε να παραγγείλουμε και ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να μας πάρει παραγγελία μας είπε ευγενικά ότι νόμιζε ότι περιμέναμε για να κάτσουμε σε τραπέζι και άρα για αυτό δεν μας προσέγγισε νωρίτερα εκείνος.

Παραγγείλαμε τα εξής: εγώ αυγά ποσέ σε χωριάτικο ψωμί με guacamole 10,50€!!!!!!!!!! Και ο σύζυγος eggs benedict στα 6,50€. Μαζί πήραμε έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι στα 4,00€ μια coca-cola 2,50€ ένα steak sandwich στα 9,90€ και ζητήσαμε και pancakes με maple syrup να έρθουν αφού έχουμε τελειώσει με τα πρώτα πιάτα μας. Η παραγγελία μας δόθηκε στις 13:58 και 18’ λεπτά αργότερα και αυτό αφού ο διπλανός μας κύριος είχε παραγγείλει και σχεδόν ολοκληρώσει το γεύμα του [2 πιάτα σαλάτα και αυγά] εμείς ακόμα κοιτάζαμε το ταβάνι.

Όπως ανέφερα πιο πάνω καθόμασταν στο «αρχηγείο» του PL και έτσι ακούσαμε τον σερβιτόρο που μας πήρε την παραγγελία να λέει σε ένα συνάδελφο του «οι κύριοι έχουν παραγγείλει πολύ ώρα και έχουν αργήσει». Με αφορμή αυτό το σχόλιο λέμε και εμείς ναι ξέρετε περιμένουμε ήδη 20’ τι γίνεται τέλος πάντων? Μας λένε αργεί το steak sandwich το οποίο είχαμε ζητήσει ψήσιμο medium well, λέμε ναι οκ λογικό είναι να αργεί αυτό, τα αυγά μας όμως? Μας λένε τα ζητήσατε να έρθουν πρώτα? Λέμε δεν ερωτηθήκαμε γιατί κανείς δεν μας ενημέρωσε ότι το steak sandwich κάνει 20’ να βγει. Πάνω στην ώρα έρχεται το πιάτο μου το οποίο αποτελούταν από δυο φέτες ζεστού παραδοσιακού ψωμιού, μια τύπου guacamole χρώματος χακί από πάνω και δυο αβγά ποσέ έκαστος, περιχυμένη από πάνω είχε μια τύπου πέστο σάλτσα και μια σαλάτα στο πλάι.

Γενικά και γευστικά το πιάτο ήταν έως αδιάφορο και εξηγούμαι: το guacamole για να βγει τέτοιο χρώμα συμβαίνει για δυο λόγους: είτε γιατί το έφτιαξες και το άφησες μέσα σε ψυγείο για μελλοντική χρήση [άγνωστο διάστημα για το αβοκάντο είναι αρκετά ύπουλο φρούτο από άποψη ωρίμανσης] ή το αβοκάντο που χρησιμοποίησες για να το φτιάξεις εξ’ αρχής ήταν παρά- γινωμένο. Σε κάθε περίπτωση έχει πάρει 0 στην πρώτη ύλη και 1 στην εκτέλεση γιατί δεν γίνεται σε ένα από τα πιο ακριβά πιάτα του καταλόγου σου [θυμίζω ότι κοστίζει 10,50€ και μέχρι και τώρα που γράφω αυτό το κείμενο αδυνατώ να καταλάβω το γιατί?! ] το βασικό σου συστατικό να είναι σάπιο. Το αυγά ποσέ δεν ήταν καθόλου ποσέ στο ψήσιμο αλλά μόνο στον τρόπο παραγωγής καθώς δεν ήταν καθόλου runny αλλά σφιχτά, κάτι που δεν με χάλασε 100% απλά το αναφέρω διότι το πιάτο έλεγε «αυγά ποσέ».

Έπειτα ήρθε το περιβόητο steak sandwich που περιμέναμε πως και πως. Δυο πράγματα θα σχολιάσω μόνο: το χωριάτικο ψωμί ήταν κρύο και πανιασμένο, το ίδιο και η μπριζόλα εσωτερικά η οποία και δεν είχε ψηθεί με τον τρόπο που ζητήσαμε. Για αυτό το απαράδεκτο πιάτο που μας φέρανε μπορώ να δώσω 2 εξηγήσεις: είτε το είχανε και περίμενε πολύ ώρα στην αναμονή και μπερδέψανε τις παραγγελίες με κάποιον που το είχε παραγγείλει medium rare ή αυτό είναι το steak sandwich όπως το σερβίρουν και τους εκφράζει, ένα άνευρο κομμάτι κρέας σε ένα πανιασμένο ψωμί που σε κάποιον που δεν έχει ιδέα τι φαγητό του σερβίρουν και στέκεται στην κατά τα άλλα ωραία παρουσίαση, ενθουσιάζεται και νομίζει ότι τρώει αμβροσία.

Στην πρώτη μπουκιά φυσικά ενημερώσαμε τον σερβιτόρο μας ότι δεν γίνεται να περιμένουμε 20’ και να μας φέρνουν ένα κρύο σάντουιτς, το οποίο και συμφωνώντας μαζί μας απέσυρε. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλα 20’ για άλλο ένα steak sandwich που μπορεί και να ερχόταν σε ακόμα πιο κακή κατάσταση από το πρώτο [πόσο?] και έτσι ζητήσαμε να μην μας φέρουν άλλο, είχαμε μια στιχομυθία σχετικά με την πληρωμή του με τον σερβιτόρο μας να επιμένει να μας κεράσει το επόμενο και εμείς να αρνούμαστε γιατί πραγματικά δεν ήταν τα 9.90€ το πρόβλημα μας αλλά μάλλον το ότι τελικά θα φεύγαμε από το PL κάπως νηστικοί. Τα eggs benedict ακολούθησαν στο σερβίρισμά με ψωμάκι brioche το οποίο δεν είχαν μπει καν στον κόπο να «ξεροψήσουν» λίγο ή έστω επεξεργαστούν με κάποιον τρόπο και τα αυγά ήταν και τα 2 σφιχτά. Το μπέικον ήταν καλά μαγειρεμένο και η hollandaise.. δεν ήταν hollandaise. Πολύ πρόχειρο πιάτο και επί της παρουσίασης του επίσης καθώς ήρθαν 2 ψωμάκια με τα αυγά και το μπέικον πάνω και that’s it.
Έτσι για να μας αφήσουν μια θετική εμπειρία αποφάσισαν να μας κεράσουν τα pancakes τα οποία όμως για κακή τους τύχη [αν ήταν όντως τυχαίο το γεγονός] ήταν άψητα εσωτερικά. Οι εξωτερικές μπουκιές έδιναν έτσι μια ωραία γλύκα αλλά όσο προχώραγες η κατάποση ήταν σχεδόν αδύνατη και αυτό γιατί εσωτερικά το μείγμα ήταν άψητο και αυτό το επιβεβαίωσα ανοίγοντας τα ένα-ένα με αποκορύφωμα το κάτω-κάτω στο πιάτο που ήταν εντελώς ρευστό το μείγμα….

Φυσικά πληρώσαμε και φύγαμε και στην έξοδο μας ο ίδιος νεαρός επί της υποδοχής μας ζήτησε συγγνώμη για το λάθος με το steak sandwich και πολύ ευγενικά του ανέφερα και την αστοχία με τα pancakes το οποία μου είπε ότι θα πάει να τα δει. Πήγε? Δεν πήγε? Ειλικρινά λίγο με ενδιαφέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ δεν θα ξαναπάω για ένα και μοναδικό λόγο: δεν είναι η 4/4 αστοχία με 2/2 πολύ σοβαρά λάθη που δεν επιτρέπονται ούτε από τους πιο άπειρους μάγειρες και όχι από ένα μαγαζί που είναι τίγκα μάλλον όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας, αλλά γιατί είδα ότι δεν τους ένοιαξε, δεν τους νοιάζει και λειτουργούν πρόχειρά και επιφανειακά.

Επανέρχομαι στο ρητορικό ερώτημα που έθεσα στην εισαγωγή μου για το εάν νοιάζονται για τον πελάτη τους ή είναι μόνο ότι αρπάξουν από αυτόν όσο διαρκεί αυτό το αστείο και φυσικά καταλήγω στο 2ο. δεν μπορώ να διανοηθώ μαγαζί που σερβίρει brunch που έχει διαφημιστεί σε ότι έντυπο κυκλοφορεί στην Αθήνα και προμοταριστεί δεόντως και καταλλήλος σαν το place to be για brunch και σερβίρει στους πελάτες τους άψητα pancakes.

Στην επίσημη σελίδα του PL σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης με λύπη μου διάβασα ακριβώς τα ίδια σχόλια με τα δικά μου, μεταξύ άλλων φυσικά, για άψητα pancakes και κρύα και πανιασμένα steak sandwiches και λέω να! Δεν μπορεί να είμαστε εμείς οι περίεργοι ή οι κακοπροαίρετοι που ψαχνόμαστε με το κάθε τι και φυσικά μας τυχαίνουν τα χίλια τόσα.

Τέλος λυπάμαι γιατί με την εισροή του κόσμου αυτό το μαγαζί δεν θα βελτιωθεί ποτέ γιατί τι είναι μωρέ ένα άψητο pancake εάν η ουρά σου απέξω είναι σταθερά αυξητική μέρα με την μέρα? Τι είναι μια αστοχία σε ένα ίσως και περίεργο ζευγάρι? Τι είναι ένας σερβιτόρος σου να κάνει παρατήρηση στον διπλανό του σερβιτόρο για τα πιάτα του διπλανού μας πελάτη που είχε τελειώσει κανά 10’ το γεύμα του και αυτά έστεκαν ακόμα εκεί μπροστά του περιμένοντας έναν άνθρωπο να τα μαζέψει γιατί όπως του είπε είναι «ντροπή»? Τι είναι για την τσέπη μου να πλήρωνα 33,40€ χωρίς τα ποτά για να φάω ένα άθλιο γεύμα και να φύγω να πάω σπίτι μου και να μην το μάθει ποτέ κανείς? Τίποτα και τίποτα θα παραμείνει.

11 medium

26 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μαγαζί προχωρημένης αισθητικής και αρκετά μοντέρνο που βρίσκεται σε έναν μικρό πεζόδρομο, στο κέντρο του Χαλανδρίου. Θα έλεγα ότι αποτελεί μια παραλλαγή, μια ίσως πιο προχωρημένη εκδοχή, με κάποιες διαφοροποιήσεις, ενός μπεργκεράδικου ή ενός αμερικάνικου τύπου TGI Fridays ή παλαιότερα των Applebees.

Αυτοπροσδιορίζεται ως " νέα αμερικάνικη κουζίνα" με comfort food όπως είναι η νέα τάση της εποχής στο πλαίσιο των μοντέρνων γαστρονομικών -και όχι μόνο- προσανατολισμών. Το εσωτερικό είναι πολύ όμορφο, άνετο, με κάποια τραπέζια να έχουν και καναπέδες. Γενικά είναι αρκετά νεολαιίστικος χώρος με χαλαρή ατμόσφαιρα και καθόλου δήθεν. Ίσως γι΄ αυτό το προτιμά η νεολαία εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει κάτι καινούριο. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, με τον ξυλόφουρνο να κυριαρχεί και όλα να ετοιμάζονται κατά την ώρα της παραγγελίας. Επίσης διαθέτει και μια μεγάλη μπάρα, αφού ο χώρος ενδείκνυται και για να απολαύσει κανείς το ποτό του. Πάντως είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ.

Ως προς τον κατάλογό του έχει κλασικά πιάτα αλλά και κάποια πιο gourme, πιο πρωτότυπα και δημιουργικά. Το μαγαζί σερβίρει και brunch και μάλιστα όχι μόνο τα σαββατοκύριακα όπως τα περισσότερα, αλλά κάθε μέρα με κροκ μαντάμ, pancakes, πίτσες, αυγά benedict με ξεροψημένο μπέικον, σαλάτες, burgers και αρκετές ακόμη επιλογές αρεκτά προκλητικές θα έλεγα. Μάλιστα η επόμενή μου επίσκεψη σίγουρα θα είναι για brunch.

Την ημέρα της επίσκεψής μου στο μαγαζί είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε:

- σαλάτα penny lane με ψητά λαχανικά, λόλα, φιλετάκια μοσχάρι, χαλούμι, ντοματίνια. Ήταν ένας ενδιαφέρων συνδυασμός αν και τα ψητά λαχανικά δεν πρωταγωνιστούσαν σε αυτό το πιάτο όπως θα περίμενα

- πίτσα amelie με μανιτάρια, ζαμπόν, τυρί, λεπτή ξεροψημένη ζύμη, αρκετά χορταστική και νοστιμότατη

- spring rolls με τυρί, πρωτότυπη γεύση και πολύ ιδιαίτερη

- κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και ρώσικη σαλάτα

- burger με χοιρινό και πατάτες τηγανιτές, τεράστια μερίδα και χορταστικότατη με το χοιρινό να λιώνει στο στόμα και να κλέβει την παράσταση

- μπανόφι πραγματικά απογειωτικό, επίσης σε τεράστια μερίδα και φρεσκότατο

- 2 ποτήρια κόκκινο κρασί " 5 αισθήσεις"

Για το νερό ερωτηθήκαμε στην αρχή αν θέλουμε εμφιαλωμένο ή σε κανάτα.

Ως προς την εξυπηρέτηση αυτή ήταν πραγματικά εξαιρετική και υποδειγματική. Οι σερβιτόροι, όλοι νέα παιδιά με προθυμία και αμεσότητα.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 63 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα αλλά ούτε και τσουχτερά. Τα αξίζει το μαγαζί ως προς τη γεύση και την ποσότητα, αφού φύγαμε όλοι σκασμένοι από το πολύ φαγητό.

25 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δεύτερα βράδυ 27/06/2016 τέσσερα άτομα συναντηθήκαμε στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου και η ιδέα να επισκεφθούμε του Penny Lane έπεσε από μία κοπέλα η οποία είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σου αποτυπώνεται στο μυαλό, αμέσως μόλις μπαίνεις στο κατάστημα. Πρόκειται για μία «όαση» στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου που σίγουρα σε «ταξιδεύει» ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε ηρεμεί από τη «βουή» των παρακείμενων καφετεριών-μπαρ. Με το που μπαίνεις στα δεξιά υπάρχει η κουζίνα και το πάσο, απ΄ όπου μπορείς να χαζεύεις την προετοιμασία των πιάτων, ενώ στα αριστερά υπάρχει ο κύριος χώρος, ο οποίος διαθέτει καμιά εικοσαριά τραπέζια μπορεί να φιλοξενήσει περί τα εκατό άτομα. Οι τοίχοι έχουν ξύλινη επένδυση και διαθέτουν τόσες πολλές κρεμασμένες γλάστρες, που με την πρασινάδα τους νομίζεις ότι είσαι σε κάποιον κήπο εκτός Αθηνών. Η ανοιχτή οροφή κάνει πιο δροσερές τις καλοκαιρινές βραδιές και φαντάζομαι ότι θα κλείνει κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η εξυπηρέτηση από το προσωπικό του μαγαζιού ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Με το που κάτσαμε μας έβαλαν σουπλά και μαχαιροπήρουνα, ενώ μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Εμείς προτιμήσαμε βρύσης, το οποίο ανανεώθηκε όταν το ζητήσαμε. Αν και το Penny Lane διαθέτει αρκετούς σερβιτόρους, ωστόσο υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, αφού πρώτα μας έφεραν το ένα πιάτο και μετά τα ποτά.

Σε ότι αφορά το φαγητό τώρα η αλήθεια είναι ότι παραγγέλλαμε μόλις τρία πιάτα, αφού απλά θέλαμε συζητήσουμε και να τσιμπήσουμε κάτι συνοδευτικό για να πιούμε το ποτό μας. Επιλέξαμε λοιπόν τα εξής:

- Μία μερίδα τηγανητές πατάτες με chili con carne και τυρί. Το συγκεκριμένο πιάτο ήρθε σε λιγότερο από πέντε λεπτά από τη στιγμή που δώσαμε την παραγγελία μας και μάλιστα καυτό, αφού προφανώς μόλις είχε βγει από τον φούρνο μικροκυμάτων. Οι πατάτες αδιάφορες, η σάλτσα όμως με τον κιμά και τα φασόλια που τις συνόδευε ήταν καλή και πικάντικη.

- Μία μερίδα κοτόπουλου μαγειρεμένο (αν θυμάμαι καλά) με κάρυ, και το οποίο συνοδευόταν από άγριο ρύζι και μια άσπρη σως. Το κοτόπουλο ήταν νόστιμο και ζουμερό, ενώ εξίσου καλό ήταν και το ρύζι. Η άσπρη σάλτσα που υπήρχε για συνοδευτικό νομίζω ότι ήταν γιαούρτι με μαγιονέζα και μου φάνηκε κάπως αδιάφορη.

- Μία πίτσα με ντομάτα μοτσαρέλα και προσούτο. Ήταν ζυμωμένη μακρόστενα και ήρθε σε ένα αντίστοιχο μεγάλο ξύλο κοπής. Φτιαγμένη στα ιταλικά πρότυπα, δηλαδή λεπτό ζυμάρι κι από πάνω η μοτσαρέλα και μετά τα υλικά. Ήταν πεντανόστιμη και όπως την προτιμώ στον δικό μου ουρανίσκο, δηλαδή λεπτή και τραγανή ζύμη με λίγα υλικά που να μην σε «μπουχτίζει». Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή από τα τρία πιάτα που επιλέξαμε.

Ήπιαμε δύο γερμανικές μπύρες weisse και δύο αναψυκτικά και πληρώσαμε συνολικά 40 €. Οι πατάτες κόστιζαν 6 €, το κοτόπουλο 8 € και η πίτσα 9 €. Με άλλα λόγια πληρώσαμε 10 € / άτομο για χαλαρό φαγητό και ποτό. Σίγουρα αν πας για κανονικό γεύμα ο λογαριασμός θα ανέβει αρκετά περισσότερο. Πάντως σε γενικές γραμμές το Penny Lane με άφησε αρκετά ικανοποιημένο τόσο από πλευράς χώρου, όσο κι από τις γεύσεις των πιάτων του.

6 medium

20 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Γευση 2/4 διοτι στην εμφανιση τα πιατα σκιζουν σε εμφανιση και σε διαστασεις... αλλα μεχρι εκει.

Πηραμε μπριτζολακια που ηταν καραμελομενα σε καποια σως και ξαπλωμενα πανω σε πατατες. Ηταν ψημενα οπως επρεπε καραμελωμενα όπως έπρεπε αλλα γευση... σαν να μην υπηρχε πραγμα που ειναι δυσκολο οταν εχεις χοιρινο με λιπακι.

Πηραμε πίτσα, καλη! Χωρις αλλα σχολια.

Πήραμε μια άλλη μπριζολα που είχε και αυγο απο πάνω.. το αυγο δεν την εσωσε την γευση.

Γενικα απο τα πιατα που βλεπαμε να πηγαινουν περα δώδε το αυγο επαιζε πολυ.

Μπεργκερ με κοτοπουλο πανε, καλο!

Σαλατες καλές, δοκιμασαμε αυτην με το κοτοπουλο και απο πριν αναμεναμε κατι σαν τις σαλατες του fridays οποτε δεν απογοητευτηκαμε.

Ο χώρος ανετος, φωτεινος ηλιολουστος δινει πολλα συν στο μαγαζι. 4/4

Τιμες, για χαλανδρι ειναι οκ, γενικα ειναι τσιμπιμενες κατι σαν fridays να εχετε στον νου σας.

Καρεκλες ανετες, διακοσμηση, σερβιτσια παραπεμπουν σε αμερικαν τυπου μπεργεραδικα.

Το σερβις ειναι ταχυτατο.

Ο κοσμος παραγγελνει οτι θελει, αλλοι τρώνε μπριζολες, αλλοι πινουν καφε, αλλοι ποτά αλλοι αυγα ματια με τοστ, ειναι ρελαξ μερος, τσιγαρο δεν παιζει μεσα στο μαγαζι ενω η τοποθεσια του ειναι στο κεντρο Χαλανδριου πανω σε πεζοδρομο.

Γενικα μια μικρη αδυναμια γευστικα αλλα και οι ποσοτητες ειναι καλες και πραγματικα κανεις βρισκει διαφορετικα πραγματα μεσα απο ενα φαινομενικα μικρο μενου ενω υπαρχει μια χαλαρή ατμοσφαιρα και ενισχυεται η διαθεση για κουβεντουλα.

7 medium

08 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ειναι η 2η απόπειρα που κάναμε μήπως εχει αλλάξει κατι αλλα δεν... Το μαγαζί ειναι όμορφο, τα πιάτα ειναι για post στο Instagram αλλα το φαγητό ειναι γευστικά πολύ κατω του μετρίου.

Πήρα ενα fried chicken burger το οποίο δεν τρωγόταν. Η κρουστα έφευγε απο το κοτοπουλο κ δεν ήταν καν τραγανή κ μεσα το κοτοπουλο ήταν άνοστο, σχεδον βρασμένο κ δεν ταίριαζε καθόλου με την γλυκιά σάλτσα που είχαν βάλει. Τα ψωμάκια ειναι brioche και παπάριαζουν μέχρι να στο φέρουν.

Δεν παίζει να το σηκώσεις να το φας. Το Mississippi ήταν μέτριο γτ το χοιρινό κρέας μύριζε κ ήταν σκληρό ενω δεν θα έπρεπε μετα απο 4 ωρες ψήσιμο. Το steak sandwich που πήραμε δεν φαγώθηκε καν, Η μουστάρδα παλι σκότωσε το κρέας. Ενα steak που ζητήςαμε rare ήρθε μέτριο αλλα στην Ελλάδα αυτο ειναι συνηθισμένο..

Πήραμε μια σαλάτα η οποία έγραφε οτι είχε παντζάρια, μανούρι κ ανθότυρο και πραγματικά ήταν απλα όμορφη κ τα τυριά πουθενά εκτός αν ήταν μεσα στη sauce που δεν καταλάβαινες τπτ, πολυ άνοστο πιάτο.. Το μονο ωραίο πιάτο που φάγαμε ειναι οι dirty potatoes με τον κιμά και το τηγανητό αυγό. Οι sauces ειναι όλες χάλια.
Η BBQ sauce δεν θα γινει ποτε BBQ sauce και η καπνιστή bearnaise δεν τρώγεται με τπτ ομως, και δεν πλησιάζει καν σε bearnaise.

Τπτ αυθεντικό, πρεπει να αλλάξουν chef και συνταγές επιτόπου. Και το καλυτερο ; ενω είδαν τα πιάτα μας αφαγωτα (και τα 4ατομα) κ μας ρώτησαν τι πρόβλημα υπήρχε, και τους είπαμε, δεν είπαν να κεράσουν καν τις κοκα κόλες.. κρίμα..

28 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Είχα καιρό να γράψω τη γνώμη μου για ένα μαγαζί και ενώ θα ήθελα να γράψω κάτι καλό, η επίσκεψη στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. το επιλέξαμε μπορώ να πω σαν λύση ανάγκης, αφού στις πρώτες μας επιλογές δεν καταφέραμε να βρούμε τραπέζι. Το είχα ακουστά σαν μαγαζί, το είχα δει απέξω, είχα διαβάσει και έτσι είπαμε να πάρουμε το ρίσκο.

Να πω προτού προχωρήσω στις εντυπώσεις μου ότι ο τίτλος comfort food εμένα προσωπικά με παραπέμπει σε κάτι μαμαδίστικο ή έστω κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα ή και νοσταλγικά όταν το τρως και το απολαμβάνεις μέχρι τελευταίας μπουκιάς. Ας κλείσω την παρένθεση κι ας συνεχίσω.

Ήμασταν τρία άτομα.

Ο χώρος καλός αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Φιλότιμη προσπάθεια.

Το προσωπικό ευγενικό και γρήγορο.

Ο κατάλογος λιτός αλλά οι τιμές σε προϊδεάζουν να μαζευτείς γιατί είναι τσιμπημένες.

Αυτό που με εκνευρίζει παντα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι οι αστρονομικές τιμές των σαλατών! Καλύτερα να παραγγέλνεις μπον φιλέ που λέει ο λόγος παρά μια σαλάτα!

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό για να μην μακρυγορώ αφού προηγούμενοι επισκέπτες έχουν αναλύσει περισσότερο το χώρο.

Τι πήραμε:
-Χοτ ντογκ. Δύο κομμάτια με χωριάτικο λουκάνικο. Αν το φας όλο παρόλο που το έχουν στα ορεκτικά είναι σαν κύριο πιάτο. Παρόλα αυτά λιγωτικό! Βαρύ για τα γούστα μου.

-Μπέργκερ κλασικό με πατάτες. Ίσως το καλύτερο εκ των τριών πιάτων. Συμπαθητικό μπιφτέκι αλλά και πάλι πολύ πηγμένο με διάφορα παρελκόμενα. Οι πατάτες ψιλοαδιάφορες. Η ποσότητα ικανοποιητική αλλά σημασία έχει πάντα η ποιότητα και η γεύση.

-Και τέλος χοιρινά κομματάκια σερβιρισμένα σαν μπέργκερ επίσης με πατάτες. Με σος που σε λίγωνε και ταυτόχρονα σου άφηνε μια καυτερή επίγευση.

Πήραμε ένα ποτήρι μπίρα, ένα ποτήρι κρασί και ένα αναψυκτικό.

Το σύνολο περίπου 37 ευρώ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται με όλα τα παραπάνω να πω αν θα το ξαναεπισκεφτόμουν.
Μια φορά ήταν υπέραρκετή.
Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στην κουζίνα.
Περισσότερα πιάτα και καλύτερες τιμές.

18 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε με την παρέα μου να βγούμε για φαγητό στο Χαλάνδρι. Αν και Σάββατο βράδυ λόγω Αυγούστου ελπιζαμε ότι δε θα δυσκολευτούμε με το παρκάρισμα. Δυστυχώς οι αθηναίοι δεν έχουν φύγει ακόμη ή κι αν έφυγαν, άφησαν τα αμάξια τους πίσω... Μετά από αρκετούς κύκλους, βρήκαμε κι εμείς μία θεσούλα. Είχαμε αποφασίσει από πριν να πάμε στο συγκεκριμένο μαγαζί μετά από σχετικό ψάξιμο στο κυβερνοχώρο.

Σε γενικές γραμμές μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι και το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Γεύση: 3/4 Παραγγείλαμε μία σαλάτα με καρπούζι και μανούρι η οποία ήταν πολύ δροσερή αλλά το καρπούζι έμοιαζε σα να έπεσε τυχαία μέσα της. Δε ξέρω αν έφταιγε το ότι ήταν κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ή απλά δεν έδεσε τόσο με τα υπόλοιπα υλικά.
Ορεκτικό πήραμε mac and cheese. Ήταν νόστιμο αν και αρκετά γλυκό. Εκεί που είχε τσενταρ ήταν λίγο πιο αλμυρό και πικάντικο, το υπόλοιπο απλά σε φούσκωνε. Δεν έχω ξαναφάει το εν λόγω πιάτο οπότε δε ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι. Πάντως δεν ενθουσιάστηκαν.

Τα κυρίως μας ήταν Rack of ribs, caponata sisciliana, jamon&chorizo chicken και μοσχαρίσια μπριζόλα με τηγανιτές πατάτες. Όλα ήταν αρκετά γευστικά και καλομαγειρεμένα. Ειδικά το χοιρινό ήταν υπέροχο.

Για συνοδευτικό πήραμε 2 κοκτέιλς, μπύρα και σαγκριά.
Εξυπηρέτηση: 4/4. Η κοπέλα που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενικότατη και γρήγορη. Βέβαια ήμασταν σχεδόν οι μοναδικοί πελατες του μαγαζιού καθότι πήγαμε για φαγητό γύρω στις 11+ αλλά πιστεύω ότι και κοσμο να είχε το σέρβις θα ήταν το ίδιο.

Χώρος: 4/4. Το μαγαζί στο εσωτερικό του είναι διακοσμημένο λιτά με μερικές γιρλάντες λαμπάκια χρωματιστά να δίνουν εύθυμο τόνο στο χώρο και πολλές γλάστρες να σε ταξιδεύουν. Το φως ήταν επαρκές ώστε να βλέπουμε τι τρώμε και τα τραπέζια όμορφα διακοσμημένα.

Vfm: 4/4. Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 100 ευρώ. Δηλαδή 25 ευρώ το άτομο με ποτό. Αρκετά καλά δηλαδή γιατί φάγαμε μεγάλες μεριδες καλομαγειρεμενου φαγητού. Αν με βγάλει ο δρόμος μου ξανά προς τα εκεί σίγουρα θα το επισκεφτώ!

29 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ημερομηνία επίσκεψης: 26/12/15 απόγευμα χωρίς κράτηση.

Ήμασταν δύο άτομα και πήραμε ένα Classic Burger (180γρ μπιφτέκι), ένα El Camino Burger (300γρ μπιφτέκι) και 2 μπύρες Βεργίνα και δώσαμε 27,30ευρώ (8,80 και 12.50 για τα burgers και 6 για τις 2 μπίρες).

Το El Camino που έφαγα εγώ ήταν αρκετά καλό σε γενικές γραμμές. Το μπιφτέκι ήταν ποιοτηκό, αλλά δεν έμοιαζε για 300γρ και επίσης το παρήγγειλα ψημένο medium-well και ήρθε medium. H γέμιση ήταν μέτρια, το λιωμένο τυρί χανότανε μέσα στα πολλά κρεμμύδια και στο μαλακό μπέικον. Το ψωμάκι ήταν μαλακό και φρέσκο. Έλειπε το κάτι το ιδιαίτερο και σε αυτό συνείσφερε και η έλλειψη σος μέσα στο burger. Η γενική αίσθηση θετική αλλά όχι φοβερή.

To burger έρχεται πάνω σε μία ξύλινη πλάκα με ωραίες τηγανιτές πατάτες. Η ξύλινη πλάκα είναι λίγο μικρή, διότι σε συνδυασμό με το burger που είναι λίγο ψηλό λόγο της γέμισης και του χοντρού μπιφτεκιού σε κάνει να το φας με μαχαιροπίρουνο, οπότε η πιθανότητα να πέσει κάτι πάνω στο τραπέζι είναι μεγάλη.

Σε σύγκριση με το Classic burger δεν είδα κάτι που να δικαιολογεί τα 4 ευρώ στη διαφορά τιμής ανάμεσά τους, μίας και η γέμιση και οι πατάτες είναι ίδια, και η διαφορά στο μπιφτέκι όχι και τόσο μεγάλη.

Η γενικότερη ατμόσφαιρα ήταν καλή με ωραία και μοντέρνα διακόσμηση, σε κάνει να ξαναπάς.

Αν ξαναπήγαινα λοιπόν, είτε θα έπαιρνα το classic burger, είτε θα δοκίμαζα και κάτι άλλο, μιας και το μενού είχε μεγάλη ποικιλία.