PENNY LANE

Bar Restaurants

  Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι [Χάρτης]
  210 6800217



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Αυγ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Βράδυ Σαββάτου 20/8 στον Χολαργό και οι επιλογές είναι ακόμα περιορισμένες λόγω διακοπών. Τελευταία επισκέπτομαι συχνά την περιοχή λόγω του bro, έχουμε κάνει καλό team και με τον "αρτίστα" και γενικώς κανονίζουμε πραγματάκια. Το Χαλάνδρι περισσότερο και ο Χολαργός λιγότερο έχουν αρκετές προτάσεις αλλά η απόσταση από τη Δραπετσώνα δεν βοηθάει και ιδιαίτερα, ειδικά τον χειμώνα. Μεταξύ σινεμά και φαγητού υπερίσχυσε τι άλλο;

Κατά τις 22.00 παρκάρουμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο Χαλάνδρι και ξεκινάμε τη βόλτα μας. Συγκεκριμένο πλάνο δεν είχαμε. Πρώτη επιλογή ήταν το Ancho που ήταν κλειστό. Το ίδιο κλειστά ήταν το Παλιό Ταχυδρομείο που μου είχε προτείνει ο Jimaros, ο Μυστικός Κήπος αλλά και ο Αγοραστός kebab. Η Μπακαλοταβέρνα ήταν σιγουράκι αλλά που τραπέζι... Λίγο παρακάτω υπήρχε το Penny Lane. Πολιτισμένο, χαλαρό και με καλή διακόσμηση. Γενικότερα κυκλοφορούσε ωραίος κόσμος στην περιοχή οπότε έφτιαχνε και η διάθεση σου.

Η αλήθεια είναι πως κοντοσταθήκαμε έξω από το μαγαζί, ο κυριότερος λόγος ήταν πως δεν γνωρίζαμε αρκετές λεπτομέρειες ενώ και φίλος είχε πει πως δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνό. Νομίζω όμως πως τελικά δικαιωθήκαμε.

Comfort food σημαίνει φαγητό που έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το καταναλώνει. Διαβάζοντας το άρθρο του Oneman πληροφορούμαι πως το Penny Lane των Beatles αποτελεί και έμπνευση του ονόματος του μαγαζιού. Σαφέστατη η αναφορά στο Λιβερπουλ και την κουζίνα του που έχει επηρεάσει τον κατάλογό του αλλά και η αυλή του που έχει κάτι το βρετανικό.

Μαγαζί επηρρεασμένο από την αγγλική διακόσμηση, νομίζω αδελφάκι με το απέναντι μπαράκι που φιλοξενεί αρκετά ζευγαράκια. Ανοιχτή οροφή τώρα για το καλοκαίρι αλλά και ανοιχτή κουζίνα για να μπορέσεις να παρατηρήσεις τι γίνεται, κυρίως όμως όταν κάθεσαι σε πάγκο. Κατά τα άλλα υπάρχει μπάρα αν θες να πιείς το ποτό σου, υπάρχουν διάφορα φυτά για διακόσμηση. Τραπέζια, μαχαιροπίρουνα και πιάτα αρκετά καλής ποιότητας.

H εξυπηρέτηση είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, η όμορφη μελαχρινή κοπέλα με το καρέ μαλλί ήταν ευγενέστατη, χαμογελαστή και κινείτο στον χώρο άνετα με σταθερή επίβλεψη στα τραπέζια των πελατών με αρκετή διακριτικότητα. Στα θετικά το κρύο νερό βρύσης που ανανεωνόταν αλλά και η ερώτηση της εάν επιθυμούμε ψωμί ως συνοδευτικό. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και μπράβο τους.

Ο κατάλογος έχει σχετικά λίγες επιλογές, δεν σε μπουχτίζει. Ότι και να διαβάσεις όμως κατά 80% θα είναι στις επιλογές σου. Υπάρχουν 6 ορεκτικά όπως αραβική πίτα με κοτόπουλο πανέ, μοτσαρέλα, curry mayo, τοματίνια και iceberg στα 6.5 ευρώ, υπάρχουν πατάτες τηγανιτές στα 4.2 ευρώ, mac n' cheese στα 8.2 ευρώ, street hot dogs στα 6.5 ευρώ αλλά και παναρισμένο τυρί chevre με φυστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο με μαρμελάδα από τοματίνια Σαντορίνης στα 8.2 ευρώ.

Οι σαλάτες είναι μόλις 4 και υπάρχουν 2 επιλογές, για 1+ ή για 2+ άτομα. Επιλέξαμε 2 από τις 4, και οι 2 στα μικρότερα μεγέθη αλλά πιστέψτε με, άνετα καλύπτουν 2 άτομα.

- Stanford salad στα 5.5 ευρώ με εσκαρόλ, μπισκότο παρμεζάνας, αβγό mollet, μπέικον, κρουτόν και σως Ντιζόν. Φρεσκότατη, χωρίς να πνίγεται στις σως. Το μπέικον σε ωραία μικρά κομματάκια, ενώ και το αβγό όταν σπάσει απλώνεται ωραία στην πρασινάδα. Καλή ιδέα το μπισκότο παρμεζάνας, ιδιαίτερα τραγανό.

- Watermelon salad στα 5.8 ευρώ με φρέσκα ανάμεικτα λαχανικά, καρπούζι, μανούρι Κρήτης και παπαρουνόσπορο. Φρέσκια, δροσερή όμως σύμφωνα με τον bro κάτι της έλειπε. Ίσως κάποιος ξηρός καρπός θα έλεγα. Το καρπούζι αν και κομμένο σε μικρά τριγωνικά κομμάτια είχε κάποια κουκουτσάκια.

- Παπαρδέλες καπονάτα στα 9 ευρώ. Αρκετά γλυκό κι ευχάριστο πιάτο με πολύχρωμες πιπεριές και μελιτζάνα αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι από τα τυπικά πιάτα με παπαρδέλες που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς αλλά ήταν μια χαρά. Δεν το συστήνω γι'αυτούς που έχουν πιο αλμυρά γούστα, αν και έβαλα όλο το προσφερόμενο τυρί. Πολύ τραγανά και φρέσκα τα λαχανικά.

- Mississippi chopped pork στα 9.5 ευρώ. Εύγευστο κρέας που έρχεται σαν μπέργκερ. Μπόλικες, καυτές και φρεσκότατες πατάτες τηγανιτές. Βασικά ο bro το περίμενε σε διαφορετική μορφή το πιάτο, δεν διάβασε καλά την περιγραφή. Ικανοποιήθηκε αρκετά πάντως! Δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο.

Σύνολο στα 29.8 ευρώ, ποσό ικανοποιητικό για το σύνολο της βραδιάς και αρκετό για να χορτάσουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες επιλογές με κρεατικά κυρίως που μπορούν να ανεβάσουν υψηλότερα τον λογαριασμό. Από το Tennessee ριζότο με παλαιωμένο τσένταρ, ψητές γαρίδες και σάλτσα Τζακ Ντάνιελς στα 12.5 ευρώ, το φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο με jamon serrano, σάλτσα από λουκάνικο chorizo και πουρέ γλυκοπατάτας στα 13 ευρώ αλλά και το μοσχαρίσιο διάφραγμα με καπνιστή μπεαρνέζ και πατάτες country στα 19.5 ευρώ. Παίζουν και 2-3 μπέργκερ στο δεκάρικο.

Κλείνοντας θα πω πως ακούγοντας comfort food ο bro υπέθεσε σε κάτι πιο "ελληνικό" και όχι αγγλοαμερικάνικο, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι οικείο στις γεύσεις μας. Παρ'όλα αυτά πρόκειται για καλοστημένο μαγαζί που το προτείνω για μια έξοδο, όχι τύπου ταβέρνας όμως! Άνετο, χαλαρό και με νεανικό κυρίως προσανατολισμό. Και συγκρίνοντας το με άλλο μαγαζί με παρεμφερές στυλ στη Νέα Σμύρνη αλλά μηδαμινή διακόσμηση, θα πω πως είναι αρκετά τίμιο σε αυτά που προσφέρει και ζητάει.

Αν τύχει θα ξανακάνω μια επίσκεψη για να δοκιμάσω διαφορετικά πιάτα. O chef bro, βαθμολόγησε με 3.2 το φαγητό.

Υ. Γ Θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτή η "καταπακτή" στο κέντρο του μαγαζιού. Ελπίζω σε επόμενη κριτική κάποιος φίλος να με διαφωτίσει!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Αυτή η κριτική κατά τα φαινόμενα θα είναι η τελευταία μου για το ηρωικό 2016, που στο τελευταίο του 4μηνο υπήρξε για εμένα τόσο γενναιόδωρο σε χαρούμενα πράγματα και άλλο τόσο παραγωγικό σε κριτικές, που και στη γυάλινη σφαίρα της να μου το έδειχνε η κυρία με το χάρισμα της ενόρασης....... (καλά δεν θα πω το όνομά της καλέ) ούτε που θα το πίστευα!!

Τώρα που θα με διαβάζετε, εγώ θα είμαι κάπου στην κεντρική Ευρώπη, σε ένα από τα διαμάντια του Δούναβη και θα σουλατσάρω έξω στους -5, αλλά εμείς δεν μασάμε από τέτοια. Συμβουλή 1η, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι που θέλουμε πολύ, την αρπάζουμε από τα μαλλιά, γιατί αυτά δεν επαναλαμβάνονται.

Κάτι οι πρόσφατες φόλες που φάγαμε κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάτι τα ψώνια του last minute, κάτι το εορταστικό κλίμα του Santa Claus is coming to town, δεν ήθελα να κλείσει η χρονιά με αρνητική κριτική και δυσάρεστες εντυπώσεις. Θέλοντας να βαδίσω στα σίγουρα και χωρίς ρίσκο αυτή τη φορά, ξαναδιάβασα την κριτική του φίλου VAGELI, και το είχα κατά νου, ξέροντας ότι στο PENNY LANE θα περάσω όμορφα, όπως και έγινε. Ο inspector ωστόσο, ξέχασε να ρωτήσει για την καταπακτή, αλλά ας όψεται που είναι ξεχασιάρης τώρα τελευταία, θα ρωτήσει άμα επιστρέψει οσονούπω για το brunch, που σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις 18.00 το απόγευμα παρακαλώ.

Θα προσπεράσω γρήγορα την αναφορά στο ομώνυμο των Beatles και δεν θα κουράσω με διεξοδική αναφορά στα του χώρου, αφού μπορείτε να τα διαβάσετε ωραιότατα στις προηγούμενες κριτικές και θα σταθώ μόνο στην ατμόσφαιρα, που ήταν τόσο ζεστή και χουχουλιάρικη και στην PENNY, εορταστικά στολισμένη, γλυκιά, σκέτη χαλάρωση και χάρμα αισθήσεων, ακριβώς αυτό που ήθελα και περίμενα.
Η επίσκεψή μας έγινε Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, μετά τα ψώνια στο Χαλάνδρι, γύρω στις 20.00, με λίγο σχετικά κόσμο στο μαγαζί. Τσιγάρο δεν άναψε μέχρι να φύγουμε, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά μπράβο τους.

Εξυπηρέτηση από δύο ευγενέστατα νεαρά παιδιά, πρόθυμα να μας λύσουν τις απορίες μας ( τί είναι το εσκαρόλ, το αυγό mollet, οι πατάτες εκραζέ, οέο ;; ) που γενικά κινούνταν εποπτεύοντες το χώρο, χωρίς να γίνονται ενοχλητικοί ή φορτικοί, μεγάλο μπράβο για το χαλαρό στυλ, σε αυτό το είδος μαγαζιού. Συμβουλή 2η, άμα είσαι ευγενικός και καλοδιάθετος, το σύμπαν αυτά σου τα επιστρέφει.

Η καρτέλα τους είναι μοιρασμένη σε ορεκτικά, σαλάτες ( μικρό και μεγάλο μέγεθος, πανέξυπνη ιδέα ), comfort food και κάποια έξτρα πιάτα, λίγο πιο πειραγμένα ( π. χ. Tennessee ριζότο, Yukon Salmon, μοσχαρίσιο διάφραγμα, Flank steak κ. ά. )
Εμείς, 3 πιάτα δοκιμάσαμε, το ένα το λιγουρεύτηκα από την κριτική του VAGELI και τα άλλα 2 τα πήρα από ένστικτο. Συμβουλή 3η, αν έχετε ισχυρό ένστικτο να το εμπιστεύεστε, εμένα ποτέ δεν με έχει προδώσει.

Επιλέξαμε λοιπόν τα εξής:

- Stanford salad ( την μικρή, η οποία ειλικρινά είναι κάτι παραπάνω από χορταστική για 2 άτομα, κι ας λέει 1+ ). Υλικά: εσκαρόλ ( σγουρό λαχανικό που οπτικά και γευστικά μοιάζει με τα αντίδια κι έχει μια ελαφριά πικράδα σαν της ρόκας, εδώ είμαστε...... πρώτη φορά δοκίμασα και μου άρεσε τρελά ), μπισκότο παρμεζάνας ( το έσπασα μέσα στη σαλάτα, άλλη γεύση... ), κυβάκια τραγανού μπέικον, κρουτόν, αυγό mollet ( ουσιαστικά βραστό, αλλά με τον κρόκο ημίρρευστο για να σπάσει μέσα στη σαλάτα αλλά να μην την πλημμυρίσει ) και σως μουστάρδας dijon.
Εξαιρετική ισορροπία στις γεύσεις, ωραίο food styling, όλα τα υλικά άφθονα και όμορφα ανακατεμένα, για μην νιώθεις ότι το κάτω μέρος της σαλάτας αδικήθηκε, πολύ πολύ νόστιμη ( 5,50 ευρώ ).
Ερωτηθήκαμε αν θέλουμε συνοδευτικό ψωμί, και μας έφεραν σε χάρτινη σακουλίτσα 4 ζεστά χειροποίητα ψωμάκια, μαλακά και νόστιμα, 2 λευκά και 2 πολύσπορα που μου άρεσαν πιο πολύ, κι ένα ροζ βουτυράτο ντιπάκι. ( 2 χ 1 ευρώ ).

- Fried chicken burger με κοτόπουλο πανέ ( τραγανό απέξω, ζουμερό από μέσα, πολύ νόστιμο για κοτόπουλο, μιας και το δοκίμασα ), παλαιωμένο cheddar ( ιδιαίτερη καπνιστή γεύση ), ψητή ντομάτα και καπνιστή μουστάρδα με μπέικον, σε αφράτο ψωμάκι brioche.
Καθόλου στεγνό ή μπουχτιστικό, όπως συνήθως συμβαίνει με τα μπέργκερ κοτόπουλου, πανηγυρικά στέφθηκε ως ο 1ος άξιος ανταγωνιστής του λατρεμένου των Μελισσίων. Οι συνοδευτικές πατάτες, αν και φρέσκες, δεν ενθουσίασαν γιατί ήταν με τη φλούδα και ο... ευαίσθητος ουρανίσκος της.... μικρής, δεν τις προτιμά έτσι, φαγώθηκαν μόνο οι μισές. Αντιθέτως, συμπαθητική και εμφανώς χειροποίητη ήταν η bbq σως που τις συνόδευε. ( 9,80 ευρώ )

- Rack of back ribs ( 500 γρ., 13 ευρώ ), δηλαδή χοιρινή στηθοπλευρά, αργοψημένη σε bbq σως και bourbon σως ( αν θυμάμαι σωστά ), όπου ουσιαστικά έρχονται 6 ψωμωμένα παϊδάκια ενωμένα μεταξύ τους σε ένα τεράστιο ξύλινο πλατώ.
Τα εκατέρωθεν συνοδευτικά ( αξιοπρεπέστατα και γευστικότατα ) είναι οι πατάτες εκραζέ ( βραστές πατάτες, σπασμένες με το πιρούνι αλλά όχι εντελώς πουρές, ανακατεμένες με βούτυρο, λίγο λάδι και ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον και μια υποψία από το πράσινο του φρέσκου κρεμμυδιού, πολύ γλυκιά και απαλή γεύση, σαν σπιτική, σε ωραίο contrast με το καπνισμένο κρέας ) και μια γενναιόδωρη ποσότητα σαλάτας coleslaw, από τις πιο καλές που έχω φάει έξω.

Το χοιρινό ήταν όπως έπρεπε, καλοψημένο, μαλακό από μέσα, με το λιπάκι του όπως μου αρέσει, και το μαρινάρισμα το ένιωθα έντονα στο στόμα. Αφού ξεψάχνισα όσο μπορούσα με το μαχαίρι, κάπου εκεί θυμήθηκα τον αγαπημένο ΙΩΓΙΑΝΝΗ.... κοίταξα γύρω μου διακριτικά, ξεφύσηξα, πήρα θάρρος.... και άρχισα το ξεψάχνισμα με τα χεράκια μου, γιατί αν δεν κάνεις έτσι, χάνεις τον καλύτερο μεζέ ( η PENNY συμφώνησε ). Συμβουλή 4η, αφήνουμε τις ντροπές κατά μέρος, και όχι μόνο στο φαί, γιατί όποιος ντρέπεται, δεν ζει καλά.

- Ήπιαμε νερό σε μποτίλια ( αφού πρώτα ερωτηθήκαμε για εμφιαλωμένο ) και μια παγωμένη Franziskaner Weiss ( που είναι πολύ αγαπημένη μου, μετά την Βεργίνα weiss ) στα 5 ευρώ. Κέρασμα δεν υπήρξε, αλλά δεν μας έλειψε κιόλας. Λογαριασμός με απόδειξη στα 35 ευρώ, με πολύ καλό συνολικό vfm για το περιβάλλον, το φαγητό, την εξυπηρέτηση, την ατμόσφαιρα, την εμπειρία.
Σκάσαμε στο φαί βέβαια, αλλά από την άλλη, αν σκεφτώ τις ποσότητες που τρώνε μερικοί... μερικοί.... φίλοι μας αθλητές και αθλήτριες..... μάλλον τσιμπήσαμε τελικά πάλι..... χαχαχα!!

To PENNY LANE συστήνεται λοιπόν, για καφέ και brunch από νωρίς το πρωί, για γεύμα ή δείπνο, για ωραία ποτάκια και κοκτέιλς, συστήνεται γενικώς.....

Στις ανασκοπήσεις της χρονιάς δεν είμαι καλή, αλλά μερικά σπουδαία και αλησμόνητα highlights, όσο να το πεις, υπήρξαν. Εμείς τα φτιάξαμε αυτά. Υπήρξαν και τρανταχτά fails και παταγώδεις αναποδιές, γι'αυτά μάλλον φταίνε οι άλλοι ( θέλω να πιστεύω ). Όμως είναι κι ένας στίχος - κλισέ, που μου κολλάει εδώ: " Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, σαν ροκ συγκρότημα, κι αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα ".

Συμβουλές 5η, 6η, 7η. Φάτε, πιείτε, απολαύστε, διασκεδάστε με την ψυχή σας. Κάντε γλέντια και ξενύχτια, τολμήστε εκείνο που φοβάστε. Κάντε ασυνήθιστα τρελά πράγματα, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.

Συμβουλές 8η, 9η, 10η, προς ναυτιλλομένους - ξέρουν αυτοί. Εμείς δεν θα αλλάξουμε ποτέ, γιατί αν δεν είμαστε "κακή " επιρροή, έχουμε αποτύχει ως φίλοι ( δεν το θέλουμε αυτό ). Φοράτε και μια ζώνη ασφαλείας, η νέα χρονιά θα έχει αναταράξεις. Επίσης, αν κάποια από όλες αυτές τις φιλοσοφίες που γράφω δεν βγάζει νόημα, δεν πειράζει, γιατί βγάζει συναίσθημα... Και τέλος.... επιλέξτε με προσοχή τους συνεπιβάτες... Κάνουν όλη τη διαφορά.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Φεβ
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μαγαζί προχωρημένης αισθητικής και αρκετά μοντέρνο που βρίσκεται σε έναν μικρό πεζόδρομο, στο κέντρο του Χαλανδρίου. Θα έλεγα ότι αποτελεί μια παραλλαγή, μια ίσως πιο προχωρημένη εκδοχή, με κάποιες διαφοροποιήσεις, ενός μπεργκεράδικου ή ενός αμερικάνικου τύπου TGI Fridays ή παλαιότερα των Applebees.

Αυτοπροσδιορίζεται ως " νέα αμερικάνικη κουζίνα" με comfort food όπως είναι η νέα τάση της εποχής στο πλαίσιο των μοντέρνων γαστρονομικών -και όχι μόνο- προσανατολισμών. Το εσωτερικό είναι πολύ όμορφο, άνετο, με κάποια τραπέζια να έχουν και καναπέδες. Γενικά είναι αρκετά νεολαιίστικος χώρος με χαλαρή ατμόσφαιρα και καθόλου δήθεν. Ίσως γι΄ αυτό το προτιμά η νεολαία εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει κάτι καινούριο. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, με τον ξυλόφουρνο να κυριαρχεί και όλα να ετοιμάζονται κατά την ώρα της παραγγελίας. Επίσης διαθέτει και μια μεγάλη μπάρα, αφού ο χώρος ενδείκνυται και για να απολαύσει κανείς το ποτό του. Πάντως είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ.

Ως προς τον κατάλογό του έχει κλασικά πιάτα αλλά και κάποια πιο gourme, πιο πρωτότυπα και δημιουργικά. Το μαγαζί σερβίρει και brunch και μάλιστα όχι μόνο τα σαββατοκύριακα όπως τα περισσότερα, αλλά κάθε μέρα με κροκ μαντάμ, pancakes, πίτσες, αυγά benedict με ξεροψημένο μπέικον, σαλάτες, burgers και αρκετές ακόμη επιλογές αρεκτά προκλητικές θα έλεγα. Μάλιστα η επόμενή μου επίσκεψη σίγουρα θα είναι για brunch.

Την ημέρα της επίσκεψής μου στο μαγαζί είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε:

- σαλάτα penny lane με ψητά λαχανικά, λόλα, φιλετάκια μοσχάρι, χαλούμι, ντοματίνια. Ήταν ένας ενδιαφέρων συνδυασμός αν και τα ψητά λαχανικά δεν πρωταγωνιστούσαν σε αυτό το πιάτο όπως θα περίμενα

- πίτσα amelie με μανιτάρια, ζαμπόν, τυρί, λεπτή ξεροψημένη ζύμη, αρκετά χορταστική και νοστιμότατη

- spring rolls με τυρί, πρωτότυπη γεύση και πολύ ιδιαίτερη

- κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και ρώσικη σαλάτα

- burger με χοιρινό και πατάτες τηγανιτές, τεράστια μερίδα και χορταστικότατη με το χοιρινό να λιώνει στο στόμα και να κλέβει την παράσταση

- μπανόφι πραγματικά απογειωτικό, επίσης σε τεράστια μερίδα και φρεσκότατο

- 2 ποτήρια κόκκινο κρασί " 5 αισθήσεις"

Για το νερό ερωτηθήκαμε στην αρχή αν θέλουμε εμφιαλωμένο ή σε κανάτα.

Ως προς την εξυπηρέτηση αυτή ήταν πραγματικά εξαιρετική και υποδειγματική. Οι σερβιτόροι, όλοι νέα παιδιά με προθυμία και αμεσότητα.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 63 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα αλλά ούτε και τσουχτερά. Τα αξίζει το μαγαζί ως προς τη γεύση και την ποσότητα, αφού φύγαμε όλοι σκασμένοι από το πολύ φαγητό.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Δεύτερα βράδυ 27/06/2016 τέσσερα άτομα συναντηθήκαμε στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου και η ιδέα να επισκεφθούμε του Penny Lane έπεσε από μία κοπέλα η οποία είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σου αποτυπώνεται στο μυαλό, αμέσως μόλις μπαίνεις στο κατάστημα. Πρόκειται για μία «όαση» στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου που σίγουρα σε «ταξιδεύει» ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε ηρεμεί από τη «βουή» των παρακείμενων καφετεριών-μπαρ. Με το που μπαίνεις στα δεξιά υπάρχει η κουζίνα και το πάσο, απ΄ όπου μπορείς να χαζεύεις την προετοιμασία των πιάτων, ενώ στα αριστερά υπάρχει ο κύριος χώρος, ο οποίος διαθέτει καμιά εικοσαριά τραπέζια μπορεί να φιλοξενήσει περί τα εκατό άτομα. Οι τοίχοι έχουν ξύλινη επένδυση και διαθέτουν τόσες πολλές κρεμασμένες γλάστρες, που με την πρασινάδα τους νομίζεις ότι είσαι σε κάποιον κήπο εκτός Αθηνών. Η ανοιχτή οροφή κάνει πιο δροσερές τις καλοκαιρινές βραδιές και φαντάζομαι ότι θα κλείνει κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η εξυπηρέτηση από το προσωπικό του μαγαζιού ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Με το που κάτσαμε μας έβαλαν σουπλά και μαχαιροπήρουνα, ενώ μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Εμείς προτιμήσαμε βρύσης, το οποίο ανανεώθηκε όταν το ζητήσαμε. Αν και το Penny Lane διαθέτει αρκετούς σερβιτόρους, ωστόσο υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, αφού πρώτα μας έφεραν το ένα πιάτο και μετά τα ποτά.

Σε ότι αφορά το φαγητό τώρα η αλήθεια είναι ότι παραγγέλλαμε μόλις τρία πιάτα, αφού απλά θέλαμε συζητήσουμε και να τσιμπήσουμε κάτι συνοδευτικό για να πιούμε το ποτό μας. Επιλέξαμε λοιπόν τα εξής:

- Μία μερίδα τηγανητές πατάτες με chili con carne και τυρί. Το συγκεκριμένο πιάτο ήρθε σε λιγότερο από πέντε λεπτά από τη στιγμή που δώσαμε την παραγγελία μας και μάλιστα καυτό, αφού προφανώς μόλις είχε βγει από τον φούρνο μικροκυμάτων. Οι πατάτες αδιάφορες, η σάλτσα όμως με τον κιμά και τα φασόλια που τις συνόδευε ήταν καλή και πικάντικη.

- Μία μερίδα κοτόπουλου μαγειρεμένο (αν θυμάμαι καλά) με κάρυ, και το οποίο συνοδευόταν από άγριο ρύζι και μια άσπρη σως. Το κοτόπουλο ήταν νόστιμο και ζουμερό, ενώ εξίσου καλό ήταν και το ρύζι. Η άσπρη σάλτσα που υπήρχε για συνοδευτικό νομίζω ότι ήταν γιαούρτι με μαγιονέζα και μου φάνηκε κάπως αδιάφορη.

- Μία πίτσα με ντομάτα μοτσαρέλα και προσούτο. Ήταν ζυμωμένη μακρόστενα και ήρθε σε ένα αντίστοιχο μεγάλο ξύλο κοπής. Φτιαγμένη στα ιταλικά πρότυπα, δηλαδή λεπτό ζυμάρι κι από πάνω η μοτσαρέλα και μετά τα υλικά. Ήταν πεντανόστιμη και όπως την προτιμώ στον δικό μου ουρανίσκο, δηλαδή λεπτή και τραγανή ζύμη με λίγα υλικά που να μην σε «μπουχτίζει». Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή από τα τρία πιάτα που επιλέξαμε.

Ήπιαμε δύο γερμανικές μπύρες weisse και δύο αναψυκτικά και πληρώσαμε συνολικά 40 €. Οι πατάτες κόστιζαν 6 €, το κοτόπουλο 8 € και η πίτσα 9 €. Με άλλα λόγια πληρώσαμε 10 € / άτομο για χαλαρό φαγητό και ποτό. Σίγουρα αν πας για κανονικό γεύμα ο λογαριασμός θα ανέβει αρκετά περισσότερο. Πάντως σε γενικές γραμμές το Penny Lane με άφησε αρκετά ικανοποιημένο τόσο από πλευράς χώρου, όσο κι από τις γεύσεις των πιάτων του.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Ημερομηνία επίσκεψης: 26/12/15 απόγευμα χωρίς κράτηση.

Ήμασταν δύο άτομα και πήραμε ένα Classic Burger (180γρ μπιφτέκι), ένα El Camino Burger (300γρ μπιφτέκι) και 2 μπύρες Βεργίνα και δώσαμε 27,30ευρώ (8,80 και 12.50 για τα burgers και 6 για τις 2 μπίρες).

Το El Camino που έφαγα εγώ ήταν αρκετά καλό σε γενικές γραμμές. Το μπιφτέκι ήταν ποιοτηκό, αλλά δεν έμοιαζε για 300γρ και επίσης το παρήγγειλα ψημένο medium-well και ήρθε medium. H γέμιση ήταν μέτρια, το λιωμένο τυρί χανότανε μέσα στα πολλά κρεμμύδια και στο μαλακό μπέικον. Το ψωμάκι ήταν μαλακό και φρέσκο. Έλειπε το κάτι το ιδιαίτερο και σε αυτό συνείσφερε και η έλλειψη σος μέσα στο burger. Η γενική αίσθηση θετική αλλά όχι φοβερή.

To burger έρχεται πάνω σε μία ξύλινη πλάκα με ωραίες τηγανιτές πατάτες. Η ξύλινη πλάκα είναι λίγο μικρή, διότι σε συνδυασμό με το burger που είναι λίγο ψηλό λόγο της γέμισης και του χοντρού μπιφτεκιού σε κάνει να το φας με μαχαιροπίρουνο, οπότε η πιθανότητα να πέσει κάτι πάνω στο τραπέζι είναι μεγάλη.

Σε σύγκριση με το Classic burger δεν είδα κάτι που να δικαιολογεί τα 4 ευρώ στη διαφορά τιμής ανάμεσά τους, μίας και η γέμιση και οι πατάτες είναι ίδια, και η διαφορά στο μπιφτέκι όχι και τόσο μεγάλη.

Η γενικότερη ατμόσφαιρα ήταν καλή με ωραία και μοντέρνα διακόσμηση, σε κάνει να ξαναπάς.

Αν ξαναπήγαινα λοιπόν, είτε θα έπαιρνα το classic burger, είτε θα δοκίμαζα και κάτι άλλο, μιας και το μενού είχε μεγάλη ποικιλία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ημερομηνία επίσκεψης: Ιούλιος 2015, βράδυ Παρασκευής, 3 άτομα, χωρίς κράτηση.

Ήταν μια από εκείνες τις βραδιές που θες να βγεις από το σπίτι και να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, λίγο μοντέρνο (οπότε αποκλείεις τα κεμπάπια), λίγο κυριλάτο (πάνε και τα σουβλατζίδικα), λίγο όχι εντελώς άγνωστο (άσε την αιθιοπική κουζίνα για άλλη μέρα) και να δεις και λίγο κόσμο, που είσαι κλεισμένος σπίτι-δουλειά-σπίτι όλη τη βδομάδα. Με την καλή διαφήμιση που έχει προηγηθεί, το "Penny Lane" είναι στα προσεχώς και στα bookmarks του υπολογιστή. Αποφασίζεις ότι νιώθεις τυχερός και ξεκινάς να πας χωρίς κράτηση.

Η τύχη σου χαμογελά, τραπέζι για τρεις ακριβώς πάνω από τον πεζόδρομο, να κάνεις χάζι και τους περαστικούς. Καλά αρχίσαμε, παρακάτω;

Ο χώρος:
Ευχάριστος, ανοιχτός, με ξύλινα στοιχεία, τούβλινους τοίχους, λουλούδια και χαριτωμένα λαμπάκια. Όμορφα πράγματα, πολιτισμένα. Τόσο το μπαρ όσο και η κουζίνα είναι ανοιχτά, για να χαζεύεις την παρασκευή του ποτού/πιάτου σου. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το "αδερφό" μπαράκι 9ΒΗΤΑ, που σημαίνει εξασφαλισμένη μουσική και, μάλιστα, σε τέτοια ένταση που να επιτρέπει τη συζήτηση.

Το μενού:
Αμερικάνικη κουζίνα, καθόλου φαστ φουντ, με εξωτικές πινελιές και πιάτα που απαιτούν συνδυασμούς υλικών, κατσαρόλες και πολύωρο μαγείρεμα. Χορταστικές μερίδες, χωρίς υπερβολές.

Πήραμε:
-- Σαλάτα με κινόα, που δε με εντυπωσίασε, καθώς ήταν στεγνή κι έβγαζε μια ελαφριά πικρίλα.

-- Κοτόπουλο Carribean, με γάλα καρύδας, μάνγκο, ανανά και ρύζι. Το επιλέξαμε για το εξωτικόν του πράγματος, αλλά δεν κατάφερε να μας μείνει στη μνήμη.

-- Ριζότο Μοχίτο με δυόσμο και ρούμι, που δυστυχώς μου θύμισε λαπά νοσοκομείου, λόγω του ελαφρώς παραβρασμένου ρυζιού και του συνδυασμού των γεύσεων.

-- Louisiana Pulled Pork, σιγομαγειρεμένο χοιρινό σε κόκκινη σάλτσα, σερβιρισμένο σε μαλακό ψωμάκι μπέργκερ, μαζί με (νόστιμες) τηγανητές πατάτες. Πολύ ζουμερό για μπέργκερ, πολύ "νιανιά" για το δικό μας κοκκινιστό, η γεύση ήταν σχετικά οικεία, χωρίς, όμως, να εντυπωσιάζει.

-- Μια μπύρα και μία σανγκρία.

Το σέρβις:
Επαγγελματικό, ευγενικό, γρήγορο, αλλά κυρίως διαδικαστικό.

Θα ξαναπάω;
Το γεγονός ότι καθαρίσαμε σχεδόν όλα τα πιάτα οφείλεται μάλλον στο ότι πεινούσαμε, παρά στο ότι αυτά ήταν γευστικός ακαταμάχητα. Χωρίς να τα λες και άνοστα, νομίζω ότι έχαναν στις λεπτομέρειες. Επιπλέον, κάτι οι τιμές (που, για να είμαι δίκαιη, ήταν συμπαθητικές για το είδος της κουζίνας και την περιοχή, περίπου 18€/άτομο), κάτι που λίγες ήταν οι επιλογές του καταλόγου που μου έκαναν πραγματικά το κλικ να τις δοκιμάσω, δεν έχω επισκεφτεί το μαγαζί έκτοτε και μια δεύτερη επίσκεψη δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Είχα καιρό να γράψω τη γνώμη μου για ένα μαγαζί και ενώ θα ήθελα να γράψω κάτι καλό, η επίσκεψη στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. το επιλέξαμε μπορώ να πω σαν λύση ανάγκης, αφού στις πρώτες μας επιλογές δεν καταφέραμε να βρούμε τραπέζι. Το είχα ακουστά σαν μαγαζί, το είχα δει απέξω, είχα διαβάσει και έτσι είπαμε να πάρουμε το ρίσκο.

Να πω προτού προχωρήσω στις εντυπώσεις μου ότι ο τίτλος comfort food εμένα προσωπικά με παραπέμπει σε κάτι μαμαδίστικο ή έστω κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα ή και νοσταλγικά όταν το τρως και το απολαμβάνεις μέχρι τελευταίας μπουκιάς. Ας κλείσω την παρένθεση κι ας συνεχίσω.

Ήμασταν τρία άτομα.

Ο χώρος καλός αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Φιλότιμη προσπάθεια.

Το προσωπικό ευγενικό και γρήγορο.

Ο κατάλογος λιτός αλλά οι τιμές σε προϊδεάζουν να μαζευτείς γιατί είναι τσιμπημένες.

Αυτό που με εκνευρίζει παντα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι οι αστρονομικές τιμές των σαλατών! Καλύτερα να παραγγέλνεις μπον φιλέ που λέει ο λόγος παρά μια σαλάτα!

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό για να μην μακρυγορώ αφού προηγούμενοι επισκέπτες έχουν αναλύσει περισσότερο το χώρο.

Τι πήραμε:
-Χοτ ντογκ. Δύο κομμάτια με χωριάτικο λουκάνικο. Αν το φας όλο παρόλο που το έχουν στα ορεκτικά είναι σαν κύριο πιάτο. Παρόλα αυτά λιγωτικό! Βαρύ για τα γούστα μου.

-Μπέργκερ κλασικό με πατάτες. Ίσως το καλύτερο εκ των τριών πιάτων. Συμπαθητικό μπιφτέκι αλλά και πάλι πολύ πηγμένο με διάφορα παρελκόμενα. Οι πατάτες ψιλοαδιάφορες. Η ποσότητα ικανοποιητική αλλά σημασία έχει πάντα η ποιότητα και η γεύση.

-Και τέλος χοιρινά κομματάκια σερβιρισμένα σαν μπέργκερ επίσης με πατάτες. Με σος που σε λίγωνε και ταυτόχρονα σου άφηνε μια καυτερή επίγευση.

Πήραμε ένα ποτήρι μπίρα, ένα ποτήρι κρασί και ένα αναψυκτικό.

Το σύνολο περίπου 37 ευρώ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται με όλα τα παραπάνω να πω αν θα το ξαναεπισκεφτόμουν.
Μια φορά ήταν υπέραρκετή.
Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στην κουζίνα.
Περισσότερα πιάτα και καλύτερες τιμές.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Υπάρχει μαγαζί στο πολύβουο και πολυπληθές Χαλάνδρι, για το οποίο δεν έχει γράψει κανείς στο site; Αυτό διερωτήθηκα, όταν είδα, ότι δεν υπήρχε καμία κριτική για το penny lane και είπα να κάνω την αρχή.

Το penny lane είναι σχετικά νέο δημιούργημα και παρουσιάζεται ως ένα μαγαζί που έχει εντρυφήσει στην έννοια του comfort food (άσχετο, αλλά πολύ comfort δεν πέφτει τελευταία ή είναι ιδέα μου;) Εμείς το επισκεφτήκαμε (σχεδόν) τυχαία, καθώς δεν μου το είχε προτείνει κάποιος γνωστός μου, είχα όμως πέσει πάνω σε αρκετά άρθρα για αυτό (κι όλα ανέφεραν, πως αφορμή για το όνομα του στάθηκε τραγούδι των Beatles-αφού αυτή η γνώση μου έμεινε, τη μοιράζομαι και μαζί σας) Το penny lane βρίσκεται επί της Θουκυδίδου, στον πεζόδρομο κι ως χώρος, σε εμένα τουλάχιστον, έκανε σίγουρα το κλικ.

Συνδυάζει παλιά (όπως το πάτωμα) και μοντέρνα στοιχεία κι αποπνέει μία πολύ cosy και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα χρώματα είναι ζεστά, τα φωτάκια πολύχρωμα, υπάρχουν πολλές γλαστρούλες, που δίνουν ζωή στο χώρο και υπάρχει η δυνατότητα η αυλή να είναι ανοιχτή/κλειστή (με σκέπαστρο και συρόμενες πόρτες) ανάλογα με την εποχή και τον καιρό. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή, ουσιαστικά στο επίκεντρο του μαγαζιού, είναι η συνέχεια της μπάρας και μπορεί κάποιος να δει, εάν το επιθυμεί, όλη τη διαδικασία της δημιουργίας του φαγητού του.

Εμείς το επισκεφτήκαμε μία καθημερινή απόγευμα, οπότε δεν είχε ακόμα πολύ κόσμο. Ο κατάλογος μας ήρθε αμέσως - είναι μικρός και ικανοποιητικός, περιλαμβάνει pizza, ριζότο, burgers, steaks, και άλλα καλούδια, που με τόση ευχαρίστηση τιμάμε όλοι! Επίσης, μας ήρθε νεράκι βρύσης (ρωτηθήκαμε μήπως προτιμούμε εμφιαλωμένο) και ψωμάκι με ντιπ (και για αυτό μας ρώτησαν, γιατί χρεώνεται). Τελικά παραγγείλαμε μία σαλάτα ceasar’s, ένα κλασικό burger με πατάτες και χοιρινό σιγομαγειρεμένο με bourbon με ψωμάκι μπριός και πατάτες.

Κοκτέιλ δεν παραγγείλαμε, παρότι το είχαμε στο πρόγραμμα, γιατί δε μας συγκίνησε κάποιο ιδιαιτέρως (μήπως θα έπρεπε να προσθέσουν κάποια;), αντ’αυτού καταλήξαμε να πίνουμε μπύρα. Τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα είναι όλα πολύ όμορφα, κυρίως από ξύλο, και μεγάλα (ναι, δε θα φάω από την πείνα μου και τα πιάτα, αλλά μετράει να είναι κι αυτά όμορφα! ). Όλα τα πιάτα που δοκίμασα ήταν νόστιμα, με εξαίρεση τις συνοδευτικές πατάτες, γιατί είχαν απορροφήσει πολύ λάδι. Δεν ένιωσα όμως ότι κάποιο πιάτο έκανε την τεράστια διαφορά και απογοητεύτηκα λίγο, ήθελα να μου μείνει κάτι αξέχαστο, να το λιγουρεύομαι τις δύσκολες ώρες και να μην μπορώ να αντισταθώ..

Συμπερασματικά, θα το πρότεινα για ένα γεύμα/ξεκούραση μετά από ψώνια, για τσιμπολόγημα/ατέλειωτο κους κους με συνοδεία κρασιού ή ακόμα καλύετερα για πρώτο ραντεβού, που δε θες να ξεσκιστείς στο φαγητό (για να μη σε παρεξηγήσει ο άλλος! ). Θα το πρότεινα όχι τόσο γιατί αυτήν την πρώτη φορά με κέρδισε το φαγητό, που κατά τη γνώμη μου έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά γιατί με μάγεψε ο χώρος!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Αυγ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε με την παρέα μου να βγούμε για φαγητό στο Χαλάνδρι. Αν και Σάββατο βράδυ λόγω Αυγούστου ελπιζαμε ότι δε θα δυσκολευτούμε με το παρκάρισμα. Δυστυχώς οι αθηναίοι δεν έχουν φύγει ακόμη ή κι αν έφυγαν, άφησαν τα αμάξια τους πίσω... Μετά από αρκετούς κύκλους, βρήκαμε κι εμείς μία θεσούλα. Είχαμε αποφασίσει από πριν να πάμε στο συγκεκριμένο μαγαζί μετά από σχετικό ψάξιμο στο κυβερνοχώρο.

Σε γενικές γραμμές μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι και το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Γεύση: 3/4 Παραγγείλαμε μία σαλάτα με καρπούζι και μανούρι η οποία ήταν πολύ δροσερή αλλά το καρπούζι έμοιαζε σα να έπεσε τυχαία μέσα της. Δε ξέρω αν έφταιγε το ότι ήταν κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ή απλά δεν έδεσε τόσο με τα υπόλοιπα υλικά.
Ορεκτικό πήραμε mac and cheese. Ήταν νόστιμο αν και αρκετά γλυκό. Εκεί που είχε τσενταρ ήταν λίγο πιο αλμυρό και πικάντικο, το υπόλοιπο απλά σε φούσκωνε. Δεν έχω ξαναφάει το εν λόγω πιάτο οπότε δε ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι. Πάντως δεν ενθουσιάστηκαν.

Τα κυρίως μας ήταν Rack of ribs, caponata sisciliana, jamon&chorizo chicken και μοσχαρίσια μπριζόλα με τηγανιτές πατάτες. Όλα ήταν αρκετά γευστικά και καλομαγειρεμένα. Ειδικά το χοιρινό ήταν υπέροχο.

Για συνοδευτικό πήραμε 2 κοκτέιλς, μπύρα και σαγκριά.
Εξυπηρέτηση: 4/4. Η κοπέλα που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενικότατη και γρήγορη. Βέβαια ήμασταν σχεδόν οι μοναδικοί πελατες του μαγαζιού καθότι πήγαμε για φαγητό γύρω στις 11+ αλλά πιστεύω ότι και κοσμο να είχε το σέρβις θα ήταν το ίδιο.

Χώρος: 4/4. Το μαγαζί στο εσωτερικό του είναι διακοσμημένο λιτά με μερικές γιρλάντες λαμπάκια χρωματιστά να δίνουν εύθυμο τόνο στο χώρο και πολλές γλάστρες να σε ταξιδεύουν. Το φως ήταν επαρκές ώστε να βλέπουμε τι τρώμε και τα τραπέζια όμορφα διακοσμημένα.

Vfm: 4/4. Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 100 ευρώ. Δηλαδή 25 ευρώ το άτομο με ποτό. Αρκετά καλά δηλαδή γιατί φάγαμε μεγάλες μεριδες καλομαγειρεμενου φαγητού. Αν με βγάλει ο δρόμος μου ξανά προς τα εκεί σίγουρα θα το επισκεφτώ!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Λόγω εγγύτητας και εντοπιότητας το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές ως τώρα. Η πρώτη ήταν τις πρώτες μέρες που άνοιξε, πριν το καλοκαίρι, και μέχρι και την τελευταία οι εντυπώσεις είναι οι ίδιες.

Βρίσκεται σε ένα μικρό πεζόδρομο του Χαλανδρίου, παράλληλο με εκείνον που βρίσκονται οι πολλές καφετέριες. Απέναντί του υπάρχει ένα πολύ καλό μπαράκι, του οποίου η μουσική μπερδεύεται με του εστιατορίου το καλοκαίρι, γι' αυτό και το 3/4 στο χώρο. Κατά τα άλλα η διακόσμηση είναι εξαιρετική. Σαν μια εσωτερική αυλή, με απίθανες λεπτομέρειες που δένουν σε ένα πανέμορφο και οικείο σύνολο που σε προδιαθέτει να καθίσεις αρκετές ώρες. Η οροφή είναι ανοιγόμενη (! ), οπότε τα βράδια του καλοκαιριού είναι αρκετά δροσερά. Η κουζίνα είναι παντελώς ανοιχτή, μπορείς να δεις όλα τα στάδια προετοιμασίας του φαγητού, ενώ δεσπόζει στο κέντρο ο ξυλόφουρνος που εκτός από εντυπωσιακός, είναι και must για slow cooking και ιδιαίτερες γεύσεις.

Η εξυπηρέτηση είναι αυτή που πρέπει. Υπάρχει επεξήγηση για οτιδήποτε χρειαστεί, τα φαγητά έρχονται στην ώρα τους και οι μπύρες στη σωστή θερμοκρασία τους. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν γίνονται κρατήσεις, οπότε αν θέλετε να βρείτε σίγουρα τραπέζι Σαββατόβραδο καλύτερα να πάτε νωρίς. Τις καθημερινές είναι πιο άνετα τα πράγματα.

Αναφορικά με το φαγητό, παραδέχομαι ότι θα διαφωνήσω με τον φίλτατο προλαλήσαντα. Πόσες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται το pulled brisket, ή τα bbq spare ribs ή τις πατάτες mexicali ή τα απίθανα τηγανιτά θαλασσινά, ή ό, τι άλλο έχω δοκιμάσει εκεί. Πραγματική απόλαυση, που εν μέρει οφείλεται στον ξυλόφουρνο και εν μέρει στην έμπνευση να σερβίρεις τέτοια πιάτα. Το ευχάριστο σοκ βέβαια βρίσκεται στις τιμές, διότι ποιος θα περίμενε να βρει μισό κιλό σιγοψημένα bbq spare ribs με φρέσκες καλοτηγανισμένες πατάτες λίγο κάτω από 10ευρώ (έχει και με 1 κιλό, σε χαμηλότερη αναλογικά τιμή, για τουλ. 2 άτομα); Ή το πραγματικά κολασμένο pulled brisket, με τιμή στα 8 ευρώ περίπου;

Από τα λίγα εστιατόρια που πηγαίνω ξέροντας ότι θα φάω καλά, όσες φορές και αν ξαναπάω. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι!