7 FOOD SINS | GASTRO PUB

Μοντέρνα κουζίνα

  Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Αθήνα [Χάρτης]
  210 7011108

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Κυριακή 9:00πμ-01:00πμ >Brunch & Lunch Menu 9:00-18:00 >Dinner Menu 18:00-00:30
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Προσφέρει Πρωινό Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στο κέντρο της πόλης, στην Πλάκα μία gastro pub που ακούει στο όνομα 7 Food Sins κάνει την εμφάνισή της! Με εξωτερικό χώρο και καθίσματα επί της πλατείας Φιλόμουσου Εταιρείας, η μεγάλη μπάρα, ο επιμελημένος διάκοσμος και οι ξεχωριστές πινελιές σε έπιπλα και αντικείμενα καθιστούν το 7 Food Sins ένα σύγχρονο εστιατόριο που απευθύνεται στους λάτρεις της καλής κουζίνας.
Το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Τάσος Στεφάτος.
Στην επόμενη βόλτα σου στην λατρεμένη γειτονιά του κέντρου, ετοιμάσου να... αμαρτήσεις!
7 Food Sins. Απελευθερώσου!

http: //www.7foodsins. com



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Φεβ
26
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Φέτος ενημερώθηκα εγκαίρως για την έναρξη του γαστρονομικού δεκαήμερου Dine Athens κι άμεσα βάλθηκα να βγάλω εστιατορικό πρόγραμμα. Η έκπληξή μου μόλις είδα στη λίστα με τις συμμετοχές την πλακιώτικη γαστροπαμπ, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ήταν μεγάλη, καθώς είχα μείνει με την εντύπωση ότι είχε δια παντός κλείσει. Εν τέλει διαπίστωσα ότι πράγματι, είχε παραμείνει κλειστή επί 9 ολόκληρους μήνες, αλλά αρχές του ’17 επανήλθε δυναμικά κι ελπίζω για τα καλά.

Κλείνω λοιπόν τραπέζι για δύο, βράδυ Σαββάτου 4/2, με σκοπό να πάμε με αγαπημένη μου φίλη και ν’ απολαύσουμε ιδιαίτερες γεύσεις επωφελούμενες από το ειδικό και ιδιαίτερα θελκτικό μενού του Athens Dine δρώμενου. Πράγματι, γύρω στις 9 καταφθάσαμε καμαρωτές στην καρδιά της Πλάκας, στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, όπου η γαστροπάμπ στεγάζεται και ξεπροβάλλει σαν μικρή όαση, έτσι περιτριγυρισμένη όπως είναι από άπειρα τουριστάδικα φαγάδικα. Εμείς κατεβάσαμε αυτοκίνητο, εσείς προτείνω να κινηθείτε με το μετρό.

Μας καλοϋποδέχτηκαν και μας οδήγησαν στον πάνω όροφο, σε ένα αξιοπρεπώς ευρύχωρο τραπέζι για δύο. Ο χώρος μας κέρδισε, ήταν περιποιημένος και αρχοντικός, ταυτόχρονα όμως είχε και μια ταιριαστή μοντερνιά. Η ζεστασιά του ξύλου των όμορφων ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων εναλλασσόταν κι έδενε αρμονικά με τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Ο φωτισμός φουλ ρομαντικός, προσωπικά θα μου άρεσε να ήταν ελαφρώς έστω πιο έντονος. Μεγάλο ατού ότι ο πάνω όροφος είναι άκαπνος, όποιος επιθυμεί να ξεχαρμανιάσει βγαίνει στο μπαλκονάκι ή πάει κάτω στο μπαρ.

Η εξυπηρέτηση μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς ήταν όλοι ευγενέστατοι, χαμογελαστοί, επαρκώς προσιτοί χωρίς να το παρακάνουν και πλήρως ενημερωμένοι. Οι χρόνοι κύλησαν αρμονικά, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν ήταν αμελητέες και σε γενικές γραμμές ένιωσα ότι όλοι συνέβαλαν στο να περάσουμε όμορφα τη βραδιά μας. Μάλιστα, όταν αφού είχαμε τελειώσει το δείπνο μας μεταφερθήκαμε στο μπαρ να τελειώσουμε το κρασί μας και να καπνίσει η φίλη, είχαμε και το κέρασμά μας.

Κι επανέρχομαι στα προκαταρκτικά λοιπόν, όπου μας ρώτησαν εάν θέλουμε νερό ανθρακούχο ή φυσικό. Προτιμήσαμε το φυσικό, ήρθε βεβαίως εμφιαλωμένο και με μια μικρή δυσαρέσκεια διαπίστωσα ότι χρεώθηκε. Σε αντίστοιχα μενού συνήθως τα συμπαραμαρτούντα τύπου νερό και ψωμί περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν χρεώνονται ως εξτρά. Ας είναι. Πάντως και για το ψωμί ερωτηθήκαμε, αλλά προτιμήσαμε να απολαύσουμε τις νοστιμιές μας χωρίς τη συνοδεία του. Και κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το γευστικό μας βράδυ.

Διαλέξαμε και τις δύο σαλάτες που προσφέρονταν στο ειδικό μενού κι ήταν η μια καλύτερη από την άλλη. Ceasar Revolution, λοιπόν, ήτοι η γνωστή μας σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο σε εκδοχή κροκέτας. Νόστιμη, φρεσκότατη, με τη σος να συνοδεύει διακριτικά και να δένει ιδανικά με το σαλατικό. Ο ορισμός του πώς μια πάναπλη, χιλιοεκτελεσμένη γεύση, μπορεί πραγματικά να ξεχωρίσει.

Δεύτερη σαλάτα (και κατ’ εμέ καλύτερη) η Verde Summer, πράσινη σαλάτα με γαρίδες που καπνίζουν οι ίδιοι και γλυκό τσίλι. Μια νοστιμιά, σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε, εξαιρετικό πάντρεμα των γεύσεων και οι γαρίδες να απογειώνουν το πιάτο. Βέβαια, δεν ήταν παρά μόνο δύο οι (πεντανόστιμες) γαρίδες, αλλά τι να κάνεις.

Στα ορεκτικά επίσης επιλέξαμε και τα δύο που υπήρχαν στο μενού. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με τα Ocean Ravioli, τα χειροποίητα θαλασσινά τους ραβιόλια μαγειρεμένα σε ζωμό γαρίδας. Κάθε μπουκιά ανάβλυζε θάλασσα κι αν ήμουν φίλη του ψωμιού θα είχα σιχτιρίσει που δεν το είχα παραγγείλει ώστε να επιδοθώ σε βούτες στη σάλτσα.

Η φίλη μου από την άλλη ξετρελάθηκε με τον C. S. I. Athens, καπνιστό σολωμό με σορμπέ λεμόνι βασιλικό. Η αλήθεια είναι ότι ο καπνιστός σολωμός έκανε έναν τρελό συνδυασμό με το σορμπέ λεμόνι και το αποτέλεσμα ήταν μια γεύση φίνα που προσωπικά όμοιά της δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Σίγουρα ένα πιάτο που θα ξαναεπέλεγα, παρόλο που θα ήθελα λίγο ακόμα από τον σολωμό, ήταν η ποσότητα τέτοια που δεν μπόρεσα να τον καταευχαριστηθώ.

Και περάσαμε στα κυρίως. Εγώ που είχα πάει με διάθεση θαλασσινή επέλεξα το λαυράκι με τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Ήταν πολύ καλό ομολογουμένως, παρότι δεν με απογείωσε. Το φιλέτο λαυράκι ήταν αρκετά ζουμερό, η καλοψημένη του κρούστα προσέδιδε έξτρα νοστιμιά και η μους μελιτζάνας έδενε επίσης ταιριαστά. Με χάλασε το κολοκύθι που μέσα του έκρυβε ντομάτα (έλεος μ’ αυτές τις ντομάτες πια, πάνε και τρυπώνουν παντού! ), αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε επόμενη επίσκεψη θα επέλεγα κάτι άλλο.

Η φίλη μου είχε όρεξη για κρέας κι έτσι το Black Angus Beef ήταν μονόδρομος. Περιγράφεται στον κατάλογο ως Tri-Tip με πατάτες κάντρι και σος ταρτάρ. Το φιλέτο ήρθε κομματάκια και φαινόταν δελεαστικό, αλλά η μικρή του ποσότητα με απέτρεψε από το να δοκιμάσω ώστε να μην αποστερήσω τη φίλη μου από τις μετρημένες της μπουκιές. Η ίδια πάντως το καταευχαριστήθηκε και την εμπιστεύομαι τυφλά σε κάτι τέτοια. Όσο για τις πατάτες, που τις δοκίμασα, έχω να πω ότι ήταν νόστιμες.

Και τέλος ήρθαν τα γλυκά. Φανταστικό Liquid Chocolate Cake, που σύμφωνα με την περιγραφή του καταλόγου πρόκειται για mi cuit chocolat με παγωτό φυστίκι Σικελίας, ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ, αρκούντως ρευστό, πολύ λαχταριστό και με το παγωτό φυστίκι να το απογειώνει, σοκόλαση. Και πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια, όμορφα σερβιρισμένη σε βαζάκι, ελαφριά, αρωματική, με μπισκοτένια βάση, ιδανική για ένα ανάλαφρο κλείσιμο γεύματος.

Το Dine Athens μενού συμπεριλάμβανε κι από ένα ποτήρι κρασί, (προτιμήσαμε λευκό, απλό κι ανάλαφρο μοσχοφίλερο, μια χαρά), το οποίο φυσικά και δεν μας έφτασε κι ανοίξαμε κι ένα μπουκάλι. Συγκεκριμένα επιλέξαμε μια vina Esmeralda του Torres στα 17 ευρώ, ελαφρύ, αρωματικό κι ευκολόπιοτο κρασί, μιας και δεν υπήρχε η πρώτη μας επιλογή στην αντίστοιχη τιμολογική κλίμακα.

Συνολικά ο λογαριασμός έφτασε τα 78.80 ευρώ, ποσό σχετικά αξιοπρεπές για όσα φάγαμε, ήπιαμε κι απολαύσαμε. Ωστόσο, το παραπάνω μενού θα μας είχε κοστίσει σημαντικά περισσότερο εκτός dine Athens πλαισίου κι αυτό το βρίσκω υπερβολικό, δεδομένου ότι ήδη το συνολικό κόστος οριακά μου φαίνεται οκ, λαμβάνοντας υπόψιν και τις μικρές μερίδες. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ την όμορφη αυτή γαστροπάμπ, επιδεικνύοντας όμως προσοχή και σύνεση στις επιλογές μου ώστε να μην ξεφύγω. Ιδανικά, με βλέπω να κατηφορίζω προς Πλάκα κάποιο ανοιξιάτικο πρωινό ενός ΣΚ ώστε να δοκιμάσω το μπραντς τους, καθώς ναι, έχουν και μπραντς. Πηγαίνετε, εγώ λέω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μάρ
21
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Φεβρουάριος, εβδομάδα γαστρονομίας και έψαχνα να βρω το πιο ενδιαφέρον μενού με 30 Ευρώ το άτομο όταν έπεσα επάνω στη λέξη gastro pub, που αμέσως με κέντρισε μιας και έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το νεοστυλάκι.

Παρασκευή βράδυ και έκανε κρύο, όμως κατεβήκαμε Πλάκα και περπατήσαμε μέχρι την πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας για πιο ρομαντικά.
Το κτήριο ένα 2ροφο νεοκλασσικό, με βαριά ξύλινη πόρτα εισόδου και μίνιμαλ διασκόσμηση. Αποτελείται από 3 χώρους στον 1ο όροφο, ένας εκ των οποίων είναι η αίθουσα με το μπαρ και στον 2ο όροφο είναι η κυρίως αίθουσα φαγητού με μία ακόμα μικρή αίθουσα με 4 τραπεζάκια, δίπλα στην κουζίνα. Βαριά ξύλινα τραπέζια με άσπρες καρέκλες από κλαδιά δέντρων είναι η κύρια διακόσμηση, με κατάλευκους τοίχους και απαλή μουσική.
Με το που καθίσαμε, μας ρώτησαν για εμφιαλωμένο νερό καθώς και εάν θέλαμε ψωμί, οπότε και τα δεχτήκαμε, χρέωση 2 και 2.80 ευρώ αντίστοιχα. Μας ήρθε ένα ξύλινο πλατό με χειροποίητο μαύρο ψωμί, χοντρό αλάτι και ατομικά βαζάκια με λάδι, γνωστής εταιρείας μικροπαραγωγού, με ιδιαίτερο μάρκετινγκ.
Στη συνέχεια μας ήρθε το ποτήρι το κρασί, ροζέ επιλέξαμε εμείς, που ήταν και η προσφορά στο μενού.
Δυστυχώς, αυτό που αρχίσαμε να παρατηρούμε από τα πρώτα 5' ήταν η έλλειψη θέρμανσης. Οι σερβιτόροι με το κοντομάνικο, ωστόσο κρύο έκανε παντού και ιδίως στον επάνω όροφο, που υποτίθεται ότι η ζέστη πάει πάντα επάνω.
Ρωτήσαμε τον σερβιτόρο, ένα πολύ ευγενικό παιδί, εάν θα μπορούσαμε να μεταφερθούμε από δίπλα από το παράθυρο σε άλλο τραπέζι, μιας και υπήρχαν 2 άδεια, οπότε και το κάναμε. Όμως δεν άλλαξε κάτι. Κρύο έκανε και όπως παρατηρήσαμε, δεν υπήρχε καθόλου θέρμανση. Ρωτήσαμε και πάλι τον σερβιτόρο, ο οποίος μας απάντησε ότι είχαν ένα θέμα με τη θέρμανση εκείνο το βράδυ, που όσο περνούσε η βραδιά, παρά το κρασί, το κρύο μας είχε για τα καλά διαπεράσει και προκαλούσε δυσφορία σε βαθμό που θέλαμε να εξυπηρετηθούμε γρήγορα και να φύγουμε. Πάντως μετά από συνεχή έλεγχο θα έλεγα, διαπιστώσαμε με τον σύζυγό μου, ότι δεν υπήρχε πουθενά ούτε εξαερισμός όυτε κάποια άλλη συσκευή ή διατομή που να αποδεικνύει ότι περνάει θέρμανση, δυστυχώς, από κάπου.
Για το καλωσόρισμα, μας έφεραν ένα μικρό μπολάκι, ατομικό για τον καθένα, με τσιπς καλαμαριού πάνω σε αφρό ταραμοσαλάτας. Νόστιμο, όσο μπορέσαμε με τη μία πηρουνιά να γευθούμε.
Αρχικά μας σέρβιραν μία σαλάτα ατομική, με γαρίδες, φρέσκες ανάμικτες σαλάτες και ρόκα με ένα ιδιαίτερο ντρέσινγκ, με αφρό λεμονιού. Μικρή μερίδα, όμως ικανοποιητική για σαλάτα. Νόστιμο πιάτο.
Στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο πιάτο που ήταν θαλασσινά ραβιόλια σε ζωμό γαρίδας με σχοινόπρασο. Ιδιαίτερο πιάτο, πολύ νόστιμο, μικρή βέβαια μερίδα, γκουρμέ. Τα ραβιόλια ήταν γεμιστά με θαλασσινά και αστακό, φρέσκα, και al dente όπως έπρεπε.
Και για κυρίως, μας έφεραν μία ταλιάτα, μέτρια και σωστά ψημένη όπως τη ζητήσαμε έκαστος, συνοδείας σως ταρτάρ και πατατών με τη φλούδα, πασπαλισμένων με καπνιστή πάπρικα. Από τις καλές εκδοχές σε ταλιάτα που έχουμε φάει, κανονική μερίδα παραδόξως, αν και ο σύζυγός μoυ θα ήθελε μερικές πατάτες παραπάνω.
Και όλα αυτά επιμένω και τονίζω εν μέσω κρύου, που όσο και να θέλουμε να απολαύσουμε το δείπνο μας, δεν το καταφέρνουμε.
Στο ενδιάμεσο, η σερβιτόρα που αντικατέστησε τον αρχικό μας σερβιτόρο, ήταν μεν ευγενική, όμως βιαστική πάντα, σε βαθμό άντε να τελειώνουμε, χωρίς να μας εξηγεί ακριβώς το κάθε πιάτο, παρά απλά να το σερβίρει.

Και ενώ σε μία ώρα σχεδόν και κάτι μας είχαν έρθει όλα τα πιάτα, το γλυκό καθυστέρησε 45'. Επειδή κρυώναμε πάρα πολύ, ζήτησα πάνω από 3 φορές τον λογαριασμό, λέγοντάς τους ότι δεν επιθυμούσαμε να φάμε το επιδόρπιο καθώς ήταν σχεδόν μεσάνυχτα και βασικά κρυώναμε πάρα πολύ. Ήμασταν με το παλτό μας όλη την ώρα. Μετά από πολλές δικαιολογίες ήρθαν και τα γλυκά.
Πορτοκαλόπιτα με γλυκό βανίλια, για εμένα, όλα σε ένα ποτηράκι του κρασιού, χωρίς να σε λιγώνει καθόλου το σιρόπι και η βάση να είναι κάτι σαν ραβανί με κομμάτια πορτοκαλιού και μισοψημένη σοκολάτα με φυστίκι παγωτό, θεσπέσιο, για το σύζυγό μου. Μικρές βέβαια μερίδες, μην ξεχνάμε ότι ήταν εβδομάδα γκουρμέ άλλωστε.
Εν κατακλείδι, ωραία εμπειρία γευστικά, αλλά δυσάρεστη συνολικά λόγω κρύου και λάθως δικαιολογιών.
Και κρίνοντας από τη ποσότητα και τις τιμές γενικά των πιάτων, σε συνδυασμό με τη συνολική μας εμπειρία, δεν θα έλεγα ότι μπορεί κάποιος να πάει και 2η φορά εύκολα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Δεκ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Επέλεξα το 7 FOOD SINS, μετά από σύντομη παραμονή στη wish list μου, για ένα οικογενειακό γεύμα επ’ ευκαιρία της ονομαστικής μου γιορτής. Εξαιρετική επιλογή, όπως αποδείχθηκε.

Αυτό το gastro pub, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, θα το βρείτε πολύ εύκολα, αν ανηφορίσετε τη Φιλελλήνων και στρίψετε δεξιά στη Κυδαθηναίων. Μετά από 200 μέτρα θα συναντήσετε στα αριστερά την πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, όπου βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο αμέτρητα καταστήματα εστιάσεως τα οποία στοχεύουν σχεδόν όλα στην τουριστική πελατεία που σουλατσάρει στην Πλάκα, που παραμένει σε πείσμα των καιρών ολοζώντανη και ελκυστική για Έλληνες και ξένους.

Το 7 FOOD SINS στεγάζεται σε ένα ωραίο γωνιακό νεοκλασσικό στην πίσω, και συνεπώς πιο ήσυχη, πλευρά της πλατείας. Το πού θα παρκάρετε σε περίπτωση που θελήσετε να πάτε καβάλα στην εκκλησιά είναι ερώτημα που προσεγγίζει το επάνω όριο του γνωστού πίνακα με τον οποίο εκτιμώ το βαθμό δυσκολίας του παρκαρίσματος. Δεν θα πω 9 στα 10, θα πω απλά ότι είναι καθαρά θέμα πείσματος και τύχης. Πιστέψτε με, είναι απείρως καλύτερο να προσεγγίσετε το 7
FOOD SINS με μια ωραία βολτίτσα από το Σύνταγμα.

Ανάλογα με τον καιρό μπορείτε να καθίσετε έξω ή μέσα. Ο έξω χώρος όμως αδικεί το όλο εγχείρημα, είναι όχι μόνο σχετικά μικρός, αλλά και εντελώς άχαρα επιπλωμένος, με τραπέζια και καθίσματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που πονά το μάτι, ειδικά αφού επισκεφθείτε το μέσα χώρο, και συγκεκριμένα τον πρώτο όροφο. Για να τα πάρουμε όμως με τη σειρά, στο ισόγειο υπάρχει αριστερά μια μικρή αίθουσα και στα δεξιά ένα μπαρ για όσους θέλουν να αρκεστούν σε ένα ποτό. Η πελατεία εντελώς ανάμικτη, από ζευγαράκια μέχρι παρέες μεγάλων ανθρώπων.

Ο πρώτος όροφος όμως, στον οποίο οδηγεί μια υπέροχη ξύλινη στριφογυριστή σκάλα (με κάθε σκαλί ανεβαίνει η προσμονή για το τι θα αντικρύσεις στο τέρμα της), είναι ένα ποίημα. Χώρος αυθεντικός, ψηλοτάβανος, με πολλά ψηλά παράθυρα από τα οποία μπαίνει άπλετο φως, χωρισμένος σε δωμάτια, από τα οποία ξεχωρίζει αυτό που έχει πρόσοψη στην πλατεία και θέα στην Ακρόπολη. Υπέροχα ρουστίκ τραπεζοκαθίσματα σε διάφορα σχήματα για διαφορετικά μεγέθη παρέας από σκούρο ξύλο, χαίρεσαι κυριολεκτικά να κάθεσαι και να τα πιάνεις. Η διακόσμηση στους τοίχους πρωτότυπη, ο φωτισμός απλός και καλός. Κανονικά θα έπρεπε, λόγω του έξω χώρου, να βάλω 3, δεν μου πάει όμως η καρδιά, φοβάμαι ότι θα αδικήσω την έμπνευση που αποπνέει ο πρώτος όροφος, γι’ αυτό λοιπόν 4.

Τον ίδιο βαθμό χωρίς κανένα απολύτως ενδοιασμό θα δώσω στο σέρβις. Από τον ευγενέστατο κύριο στην άλλη άκρη της γραμμής, όταν τηλεφώνησα για κράτηση, τη γελαστή υποδοχή, την αδιαμαρτύρητη αλλαγή τραπεζιού, όταν το πρώτο μας φάνηκε μικρό και την επιστροφή στο πρώτο, όταν η παρέα από εξαμελής έγινε τετραμελής, το σωστό σερβίρισμα (είχαμε ζητήσει όλα να μπούνε στη μέση του τραπεζιού) ώστε να είναι πάντα γεμάτο το τραπέζι χωρίς να κρυώνει το φαγητό, την απουσία ύφους και σκέρτσου, την απόλυτη γνώση του μενού που σερβίρουν, όλα λειτούργησαν έτσι, ώστε να φύγουμε από το 7 FOOD SINS με πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.

Το οποίο χαμόγελο οφείλεται βέβαια εξίσου και στην εξαιρετική ποιότητα και πρωτοτυπία του φαγητού. Μπράβο στο σεφ! Αυτό που ίσως δεν περίμενα είναι να πρωτεύσει το μοναδικό πιάτο με ψάρι που παραγγείλαμε. Ο μαύρος (από το μελάνι με το οποίο είναι ανακατεμένη η τεμπούρα στην οποία τηγανίζεται) μπακαλιάρος με τα φοβερά λεπτοκομμένα και τραγανοτηγανισμένα πατατάκια έγινε ανάρπαστος.

Στο νούμερο δύο ο crunchy μουσακάς, ένα πεντανόστιμο στενόκακρο, επίσης εξαιρετικά τηγανισμένο τουβλάκι που περιέχει ό, τι περιέχει ο κλασικός μουσακάς σε διαφορετική συσκευασία. Τρίτη θέση στα λουκάνικα αέρος, μια τριάδα (ένα με κοτόπουλο, ένα χοιρινό κι ένα μοσχαρίσιο) χειροποίητων λουκάνικων σε σωστό μέγεθος που φθάνουν κρεμαστά σε σουβλάκια πάνω από ένα δίσκο με θράκα, συνοδευόμενα σπό πολύ φροντισμένη γαρνιτούρα. Και τα υπόλοιπα όμως τέσσερα πιάτα, τα δύο από αυτά σαλάτες, ήταν πολύ νόστιμα. Υπέροχο και το γλυκό για το τέλος, σουφλέ σοκολάτας, ψημένο τόσο όσο να το κόβεις και να ρέει έξω η παχύρευστη σοκολάτα, με παγωτό βανίλια.

Στα ποτά μείναμε στα ωραία κοκτέηλ που παραγγείλαμε στην αρχή, δύο πολύ φρουτώδη οι κυρίες και δύο πιο πικάντικα οι κύριοι της παρέας. Στην αρχή ερωτηθήκαμε τι νερό προτιμούμε και οφείλω να επαινέσω το γεγονός ότι επιλέξαμε νερό της βρύσης και τα ποτήρια μας γέμιζαν συνεχώς από τον προσεκτικό σερβιτόρο. Για κλείσιμο αυτού του ωραίου γεύματος προσεφέρθη ένα πρωτότυπο δροσερό μικρό κοκτέηλ, του οποίου δυστυχώς δεν θυμάμαι πια τα συστατικά.

Ο λογαριασμός για τέσσερα άτομα μόλις ξεπέρασε τα 100 ευρώ, μαζί με τα ποτά. Χωρίς δεύτερη κουβέντα και εδώ 4. Το 7 FOOD SINS αξίζει το 4 Χ 4 χίλια τοις εκατό. Υλοποιεί τη λογική «λίγα και καλά... και πρωτότυπα», σέβεται την πελατεία του και φροντίζει και την τελευταία λεπτομέρεια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μάρ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Την περασμένη Πέμπτη 10/3 βρισκόμουνα με ένα φίλο για δουλειές στο κέντρο, οπότε, όταν ξεμπερδέψαμε νωρίς το μεσημέρι, ανηφορίσαμε προς την Πλάκα, όπου διάβασα στο site εξαιρετικές κριτικές για το 7 FOOD SINS (7FS). Η γαστρονομική pub, όπως την αποκαλούν, βρίσκεται στην Πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας, αριστερά της οδού Κυδαθηναίων και απέναντι απ’ το γνωστό σε όλους CINE PARIS, το θερινό σινεμά με τη μοναδικής θέας ταράτσα και τις τόσο αξιόλογες ταινίες.

Το μαγαζί αυτό άνοιξε πέρσι τον Αύγουστο και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διώροφο νεοκλασικό κτίριο που έκλεισε αισίως τα 120 χρόνια, αφού κοσμεί την Πλατεία απ’ το 1896! Ιδιοκτήτες, όπως μάθαμε, είναι 4 νέα παιδιά, ο Σπύρος, Άρης, Βαγγέλης και Βασίλης. Ψυχή της μαγειρικής είναι ο Τάσος Στεφάτος, ο ενθουσιώδης Κεφαλλονίτης σεφ, που υπήρξε για χρόνια το δεξί χέρι του Έκτορα Μποτρίνι και έχει τώρα στο 7FS τη γενική ευθύνη της επιμέλειας της κουζίνας, με άμεσο επί τόπου συνεργάτη του τον Κώστα Χρόνη.

Η ονομασία 7FS, συνεπής με τη όλη φιλοσοφία του χώρου, υποδηλώνει ισάριθμα γαστρονομικά ‘αμαρτήματα’ στα οποία μας προτρέπουν, προκειμένου να απελευθερώσουμε τις χαλιναγωγημένες γαστρονομικές μας ενορμήσεις και να απολαύσουμε έτσι με κάθε τρόπο την κουζίνα τους, όντας λαίμαργοι, με μπουκωμένο και αχόρταγο το στόμα μας, τρώγοντας με τα χέρια μας, γλείφοντας τα δάχτυλά μας, και όλα τα σχετικά που βάζει ο νους σας!! Λέτε να τους κάνουμε το χατίρι;; Τουλάχιστον εδώ δεν κινδυνεύουμε να μας πουν απρεπείς!!

Λειτουργούν καθημερινά από 09.00-00.30, με δύο καταλόγους. Τον πρωινό-μεσημεριανό, μέχρι τις 18.00, και τον πιο επίσημο βραδινό, που ισχύει από 18.00-00.30 που κλείνει η κουζίνα.

Ο έξω χώρος για το καλοκαίρι, βρίσκεται στην πλακόστρωτη αυλή επί της Πλατείας, με τις ακακίες και τα φυτά, αλλά έχει 5-6 κάπως ετερόκλιτα τραπέζια και είναι δυναμικότητας περίπου 20 ατόμων. Ο εσωτερικός χώρος, μεγαλύτερος φυσικά και πιο εντυπωσιακός, είναι μοντέρνος, μινιμαλιστικός και λιτός. Στο ισόγειο, αριστερά μπαίνοντας, υπάρχει μια μικρή αίθουσα, ενώ δεξιά είναι ο μεγαλύτερος χώρος με το μπαρ, και τη όμορφη βιτρίνα με τα ποτά, όπου εκεί μόνο μπορεί κάποιος να καπνίσει.

Στον πρώτο όροφο, όπου ανεβήκαμε απ’ την εντυπωσιακή περιστρεφόμενη ξύλινη σκάλα του μεγάρου, επιλέξαμε λόγω ώρας την ευρύχωρη και ψηλοτάβανη σάλα του, η οποία βλέπει την Πλατεία και την Ακρόπολη από τα μεγάλα παράθυρά της και είχε τότε κάποια ελεύθερα τραπέζια. Υπάρχουν εδώ πολλά ξύλινα ρουστίκ τραπεζοκαθίσματα, και κυριαρχεί το κοντράστ των ανοιχτόχρωμων τοίχων με τα σκούρα καφέ χρώματα του ξύλου. Υπάρχει και μικρότερη πριβέ αίθουσα για προσωπικές εκδηλώσεις μέχρι 10 ατόμων, ενώ όλες οι αίθουσες έχουν πάρει το όνομά τους από διάφορα είδη μπύρας που σερβίρονται εδώ και έχουν για σήμα τους τα αντίστοιχα ποτήρια μπύρας. Στο υπόγειο βρίσκονται οι δυο καθαρές τουαλέτες, ανδρών και γυναικών. Εκτιμώ ότι η συνολική χωρητικότητα του 7FS, μέσα-έξω, πρέπει να είναι της τάξης των 60 ατόμων, που σημαίνει ότι η βραδινή έξοδος προϋποθέτει ασφαλώς έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση.

Οι σερβιτόροι ήταν ευγενείς στην υποδοχή και το σερβίρισμα, ταχείς, εξυπηρετικοί και προπαντός άριστοι γνώστες του αντικειμένου τους. Τους ζήτησα, εκτός απ’ τον μεσημεριανό κατάλογο και τον βραδινό, και σας μεταφέρω στη συνέχεια μια πρώτη εικόνα που αποκόμισα.

Το μεσημεριανό μενού περιλαμβάνει 3 σαλάτες, 8-9 €, 4 πρώτα πιάτα (μύδια, κεφτέδες με τυρί, …, από 6 – 14 € για τη μεγάλη ποικιλία αλλαντικών), ενώ υπάρχουν περίπου 12 κύρια (σουβλάκι, διάφορα αυγά, πίτες, ψαρικά, …, από 4 – 19 €, για το κορυφαίο Black Angus Beef) και τέλος 2 γλυκά, στα 6.50 €.

Πιο εντυπωσιακός είναι ο κατάλογος των ποτών. Περιέχει περί τις 60 μπύρες, από Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία, τόσο εμφιαλωμένες όσο και draft, αριθμός και επιλογές που θα ζήλευαν πολλές μπυραρίες! Οι τιμές τους από 4 – 28 € (! ), τιμή που αφορά την Αμερικάνικη, παλαιωμένη σε βαρέλια, Bourbon Barrel, 650 ml. και 6.90 βαθμών! Αναφορικά με τα κρασιά, υπάρχουν 15 λευκά, από 14 – 44 €, για ένα γαλλικό Chablis, 2 ροζέ, από 23 – 34 €, για γαλλικό από την Προβηγκία, καθώς και 8 κόκκινα, από 18 – 48 €, για το Κτήμα Γεροβασιλείου, AVATON. Το τελευταίο αυτό, τιμάται στις κάβες περί τα 20 – 22 €, οπότε η περίπου διπλάσια τιμή του στο 7FS σημαίνει ότι τα ποτά εδώ κυμαίνονται σε αρκετά φυσιολογικές τιμές για την ποιότητά τους αλλά και την ατμόσφαιρα του χώρου. Υπάρχουν ακόμη αφρώδεις οίνοι, κρασιά σε ποτήρι, περί τα 4 – 5 €, καθώς και ποτά και cocktails, από 7-11 €, που σερβίρονται βασικά τα βράδια.

Αναφορικά με τον πληρέστερο και πιο γαστρονομικό βραδινό κατάλογο, αυτός περιλαμβάνει 4 σαλάτες, 12 πρώτα και 8 κύρια πιάτα (burgers, φιλέτα, λαβράκι, κ. α. ), στα 11 – 19 € και 3 γλυκά, στα 6.50 €.

Εμείς, αφού χαζέψαμε για ώρα τα μενού και τα ποτά, καταλήξαμε στα εξής πιάτα, αφού πρώτα ζητήσαμε και ήρθε νερό σε κανάτα, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε στην πορεία.

1. Μια μύδια αχνιστά με αλμυρίκια, που ήταν εύγευστο πιάτο.

2. Μια τηγανιτά λαχανικά με γιαούρτι, που ήταν ένας έξυπνος συνδυασμός γεύσεων.

3. Μια μουσακά crunchy, δηλ. τραγανό μουσακά, ο οποίος ήρθε σε μακρόστενο σχήμα, και ήταν πανέ, με κορυφαία μπεσαμέλ, και γαρνιτούρα ντοματάκια και φέτα.

4. Μια μπακαλιάρο tempura, που ήταν 5 κομματάκια φρέσκου και παναρισμένου μπακαλιάρου, μαύρου χρώματος απ’ το μελάνι σουπιάς, ο οποίος μάλιστα συνοδευόταν από μια γευστική μους ταραμά.

5. Ένα γλυκό σοκολατόπιτα με παγωτό Σιτσιλιάνικο φιστίκι, που μοιραστήκαμε και ήταν ό, τι έπρεπε για την τελική μας επίγευση.

6. Ήπιαμε 2 ποτήρια ροζέ γαλλικό κρασί FORTANT MERLOT, 12 βαθμών, με όμορφη, αρωματική φρουτώδη γεύση, από την περιοχή Languedoc της Ν. Γαλλίας, μεταξύ Ροδανού και Πυρηναίων, το οποίο ταίριαζε πολύ με τα φαγητά μας.

Πληρώσαμε συνολικά 47 €, που θεωρώ ότι είναι τιμή φυσιολογική για τα είδη και την εξαιρετική ποιότητα των συγκεκριμένων εδεσμάτων και των πρώτων υλών τους! Χωρίς το κρασί (2 Χ 5 €), έρχεται στα 37 €, δηλ. 17/25 € κατ’ άτομο.

Συμπερασματικά, ήταν μια αξιόλογη εμπειρία ενός νέου χώρου, που ελπίζω ότι στο μέλλον θα αναπτύξει περαιτέρω τα γαστρονομικά του προσόντα. Η Αθήνα αποκτά λοιπόν και gastro pubs, που σε κάνουν ίσως να νιώθεις πως βρίσκεσαι κάπου στη Βρετανία ή τη Σκανδιναβία… Επιφυλάσσομαι φυσικά και για μια προσεχή βραδινή έξοδό μου, ώστε να δοκιμάσω και το πιο εντυπωσιακό βραδινό μενού τους.

Η Πλάκα, των τουριστικών μαγαζιών, αρχίζει άραγε να αποκτά ένα νέο πρόσωπο και έναν αέρα ανανέωσης;; Θα πρότεινα, αν σας φέρει ο δρόμος, να το επισκεφθείτε, εμπλουτίζοντας με τις κριτικές σας την αξιολόγηση του πρωτότυπου για την περιοχή αυτή μαγαζιού.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Σεπ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Aπογευματάκι Σαββάτου, μετά από διάφορες δουλειές στην περιοχή του κέντρου, μια παρέα τριών ατόμων αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το νέο αυτό στέκι στη Πλάκα. Ό, τι δοκιμάσαμε ήταν της αρεσκείας μας και γευστικά ακέραιο!!

Καταρχήν, δεν ξέρω για ποιό λόγο το εστιατόριο αυτό ονομάζεται " Gastro Pub " αφού πρόκειται, απλά, για ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας με μεγάλη ποικιλία απο μπύρες χωρίς να λείπει και η πλούσια λίστα κρασιών!! Από την άλλη πλευρά δεν κατάλαβα που κολλάει η ονομασία του εστιατορίου...... τα πιάτα πολύ περισσότερα από 7 και δεν ένοιωσα ότι αμάρτησα κάπου..... Μάλλον θα εννοούν: " Κόλαση το φαγητό... "

Το " 7 Food Sins " βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό πάνω στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας στην Πλάκα ( στο ύψος Κυδανθυναίων 18) στο πίσω μέρος της πλατείας και δεν διακρίνεται εύκολα από τον κεντρικό δρόμο.

Ο εξωτερικός χώρος, μικρός με 2-3 τραπεζάκια ακριβώς έξω από το κτίριο και μερικά τραπέζια απέναντι. Δεν υπάρχει κυρίαρχο διακοσμητικό ύφος. Απλά αλλά περιποημένα σιδερένια τραπέζια με τα ανάλογα καθίσματα.
Ο εσωτερικός ισόγειος χώρος μικρός αλλά, όπως πληροφορηθήκαμε, τον χειμώνα πρόκειται να λειτουργήσει και ο πρώτος όροφος.
Παράλληλα, προβλέπονται θερμάστρες εξωτερικού χώρου ώστε το μαγαζί να είναι παντός καιρού.

Οι τουαλέτες βρίσκονται στο υπόγειο, είναι δύο, αλλά η μία που επισκέφθηκα εγώ παρουσίαζει σημαντικό λειτουργικό πρόβλημα, καθώς η λεκάνη προορίζεται, κατά πως φαίνεται, για μπασκετμπολίστριες τουλάχιστον.!!!

Το περιβάλον όμορφο και φαντάζομαι ότι το βράδυ, που κυκλοφορεί πιό πολύς κόσμος, θα είναι ακόμα πιό ατμοσφαιρικά!!

Η κουζίνα συντονίζεται από στενό συνεργάτη του Ε. Μποτρίνι, ο οποίος μάλιστα έχει συμβάλει στο μενού και άλλων πολύ γνωστών εστιατορίων.

Δοκιμάσαμε:

Crispy Vegetables Rings. Mέσα σε ένα μακρόστενο, σιδερένιο σκεύος, με χαρτί υποτυπώδους εφημερίδας στη βάση, ήρθε μια χορταστική και αρκετά νόστιμη ποσότητα από τραγανά λαχανικά σε ροδέλες ( μερικά σε στικς ). Συνοδεύεται από πεντανόστιμη σος γιαουρτιού.!! ΕΥΡΩ 5,50

Black Fish N' Chips σε tempura. Κατέφθασε ένα μεγάλο μαύρο ορθογώνιο σκεύος που περιείχε: ένα χωνί " εφημερίδας '" ( κάτι σαν τυλιχό σουβλάκι ) με 5 -6 τεμ. φρέσκου παναρισμένου μπακαλιάρου σε μαύρο χρώμα, καθότι προστέθηκε στην παρασκευή μελάνι σουπιάς. Ως συνοδευτικό, υφίσταται μια γενναία ποσότητα από πλατιά στικς τηγανιτής πατάτας, επίσης σερβιρισμένα με τον ίδιο τρόπο (τυλιχτά). Το όλο πιάτο συνοδεύεται απογευστικότατη μους ταραμά σερβιρισμένη μέσα σε ένα όμορφο ξύλινο μπολάκι. Πολύ νόστιμο πιάτο, χορταστική μερίδα!! ΕΥΡΩ 9,00

Meat N' Cheese. Πρόκειται για Kεφτεδάκια (8 τεμ. ) με μικρές ροδέλες πράσινης πιπεριάς, τυρί λειωμένο ( Cheddar ) και πιπέρι Jalapeno, σερβιρισμένα όλα σε ένα βαθύ πιατάκι. Αρκετά νόστιμο και αυτό το πιάτο! ΕΥΡΩ 6,50

Crunchy Mοussaka. Τι φαντασία!! Ένα μακρόστενο κομμάτι, έξοχα μαγειρεμένου, μουσακά " πανέ " με μία περίτεχνη λωρίδα μπεσαμέλ στη κορυφή! Μας έκαναν εντύπωση τα μικρά κομματάκια φρέσκιας ντομάτας και τυριού φέτας δίπλα στο μουσακά που, προφανώς, τοποθετήθηκαν για να αναδείξουν με τσαχπινιά, φαντασία και άψογη προετοιμασία και παρουσίαση τα δύο τυπικά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας ( moussaka + greek salad )!! ΕΥΡΩ 8,50

Μία ομελέτα με σπαράγγια και κομμάτια μπέικον ( Green Omelete ). Η ομελέτα μας έδενε απόλυτα με τις φρεσκότατες Ρόκα και Λόλα ( ωραίο όνομα για δίδυμα.... )! Απλό πιάτο, κανονική γεύση. ΕΥΡΩ 6,00

Το μενού, κατά τις βραδυνές ώρες, αλλάζει μερικώς. Ορισμένα μεσημεριανά πιάτα παραμένουν ενώ προστίθενται και άλλα κύρια πιάτα.

Ήπιαμε δύο " σιταρένιες " ( Weiss ) μπύρες Volkan Grey Σαντορίνης,0,33 lt, παρασκευασμένες με μέλι και περγαμόντο. Μια υπέροχη και ιδιαίτερη γεύση!!!!
ΕΥΡΩ 5,50/ έκαστη.
Συν δύο μεγάλα νερά εμφιαλωμένα ( 1,80 /έκαστο ).

Γενικά, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από ελληνικές και εισαγόμενες μπύρες, γεγονός που μας βοήθησε στο να βρούμε την πιό κατάλληλη, εκείνη δηλαδή που θα συνόδευε με το καλύτερο τρόπο το φαγητό μας.

Φυσικά και προτείνεται!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μάρ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

To 7 food Sins είχε μπει στην λίστα μου εδώ και αρκετό καιρό, αφού δεν μπορούν να περάσουν έτσι απαρατήρητες τόσες καλές κριτικές και μάλιστα από έμπιστους φίλους του site.

Πήγαμε λοιπόν 2 άτομα - εγώ και η ξαδέλφη μου- Παρασκευή βράδυ, λίγο αργούτσικα. Αρχικά δεν είχαμε στο νου να φάμε αποκλειστικά εκεί, θέλαμε πάντως να δειπνήσουμε σε ένα ωραίο εστιατόριο, λόγω Παρασκευής, για να το συνδυάσουμε και με μια μίνι έξοδο. Όπως τριγυρνούσαμε λοιπόν στα πέριξ της Πλάκας, από Αρεοπαγίτου μεριά, στο μυαλό μου στριφογύριζαν διάφορες ιδέες. Κι επειδή η ξαδέλφη μου είναι κάτοικος εξωτερικού, προσπαθούσα να σκεφτώ ό, τι καλύτερο για να την ευχαριστήσω. Αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ του Μάνη- Μάνη και του 7 food Sins. Τελικά η ζυγαριά έγειρε προς το 7 food 1ον γιατί μου είχε εξάψει τόσο την περιέργεια και 2ον επειδή θεωρούσα ότι θα έχει λίγο πιο μοντέρνα κουζίνα.

Κάναμε κι ένα τηλεφωνάκι και μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν τραπέζι. Και τσουπ!, ώρα 22:15 περνούσαμε την κατώφλι του νεοκλασικού. Η πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας ως διεύθυνση δεν μου έλεγε τίποτα, και το βάλαμε στο google maps. Τελικά δεν χρειάστηκε, γιατί είναι ίσως η πιο γνωστή πλατεία της Πλάκας. Εκεί που πέφτει η Κυδαθηναίων, εκεί που βρίσκεται ο Ζυγός και τόσες ταβέρνες (τουριστικού τύπου). Πιστεύω ότι όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους την έχουν διασχίσει. Ο συντομότερος δρόμος λοιπόν είναι από Φιλελλήνων-Κυδαθηναίων. Μπορείς όμως να φτάσεις και από μετρό Ακρόπολη, αν διασχίσεις κάθετα την Ανδριανού, όπερ και εκάναμε.

Φυσικά κανένας σώφρων άνθρωπος δεν φέρνει αυτοκίνητο στην Πλάκα, εκτός αν έχει ανακαλύψει καβάτζες πάρκιγκ πλησίον του μετρό (που κι εκεί πλέον είναι δυσεύρετες).

Για τον χώρο δεν θα αναφέρω πολλά. Με έχουν καλύψει πλήρως οι φίλοι fratello, PP-TINA και όσοι τον περιγράφουν αναλυτικά. Είναι ένα όμορφο, γωνιακό, νεοκλασσικό με 2 ορόφους που έχει αξιοποιήσει όλους τους χώρους του. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να καθίσεις στην πλατεία και να απολαύσεις αυτή την αίσθηση γειτονιάς και παλιάς Αθήνας ένα κυριακάτικο μεσημέρι.

Αν έπρεπε να τον βαθμολογήσω αποκλειστικά για την βραδιά που πήγαμε, θα έβαζα 3, γιατί μέσα ήταν λίγο μελαγχολικά. Τα δωμάτια δεν έχουν ενοποιηθεί και ενδέχεται από το σημείο που κάθεσαι να μην έχεις οπτική των άλλων τραπεζιών. Σε συνδυασμό με την βραδιά που πήγαμε, που η Πλάκα ήταν πολύ ήσυχη, η όλη φάση μου έδωσε την αίσθηση μεγαλύτερης ιδιωτικότητας από αυτό που θα ήθελα. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη. Σε άλλους (ή σε άλλες περιστάσεις) μπορεί να αρέσει. Αλλά επειδή η περιοχή είναι γραφική και προνομιακή έχω την βεβαιότητα ότι ένα μεσημέρι θα είναι το κάτι άλλο να γευματίζεις στον χώρο αυτό. Γι' αυτό βάζω 4.

Οι νεαροί στην είσοδο και στην εξυπηρέτηση ήταν πολύ ευγενικοί και κατατοπιστικοί. Καθίσαμε στον πρώτο όροφο, ένας νεαρός μας έστρωσε το τραπέζι με χάρτινα σουπλά και μαχαιροπίρουνα και μας ρώτησε τι νεράκι προτιμούσαμε. Μας έφερε επίσης καταλόγους και μας ρώτησε αν θέλαμε ψωμάκι. Λιτοδίαιτες όπως είμαστε, είπαμε να το αποφύγουμε. Βάζω όμως 3 αντί για 4 στην εξυπηρέτηση για λόγους που θα εξηγήσω στη συνέχεια.

Ως προς το φαγητό, η κουζίνα είναι όντως δημιουργική, με παραδοσιακές ελληνικές και πιο μοντέρνες επιλογές. Όλος ο κατάλογος είναι μια καρτέλα με λίγα και ενδιαφέροντα πιάτα: λίγες σαλάτες, λίγα ορεκτικά, λίγα κυρίως, υπάρχει και μια επιλογή ορεκτικών τύπου pub. Θα ήθελα να δω 2-3 κυρίως ακόμα.

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε το στιλ. Τι εννοώ: Αν θέλετε μεγάλες ποσότητες για να χορτάσετε και προτιμάτε φαγητό σε πιο κλασικές εκτελέσεις, το 7 Food δεν είναι στα μέτρα σας. Το λέω γιατί συχνά διαβάζω κριτικές ανθρώπων που παρασυρμένοι από το πλήθος εγκωμιαστικών κριτικών, επισκέπτονται εστιατόρια που δεν είναι στο στυλ κουζίνας που τους αρέσει, με αποτέλεσμα να φεύγουν δυσαρεστημένοι και να απορούν. Γι΄αυτό καλό είναι να διαβάζουμε που πηγαίνουμε και τι είδους κουζίνα προσφέρει ο κάθε χώρος, ώστε να κρίνουμε (και να βαθμολογούμε) ανάλογα.

Για να μην μακρηγορώ άλλο θα πω ότι η δική μας γευστική εμπειρία από το 7 Food Sins ήταν άριστη. Το κάθε πιάτο είναι μια γευστική αποκάλυψη. Είχα καιρό να πάω σε εστιατόριο και καθετί που δοκιμάζω να με ικανοποιεί εξίσου.

Η παραγγελία μας ήταν μικρή, αλλά εκ του αποτελέσματος, αρκετά επιτυχημένη.

Πήραμε

- μια "σαλάτα", την crispy tuna salad. Και βάζω εισαγωγικά, γιατί το πιάτο αυτό ισορροπεί μεταξύ σαλάτας και ορεκτικού. Ήταν μια στρογγυλή, ψημένη φέτα ψωμιού (πολύσπορου, νομίζω) πάνω στο οποίο συνυπήρχαν σε τέλεια οπτική αρμονία, λαχανικά, αυγό σφιχτό και κομμάτια κόκκινου τόνου, ελαφρά μαριναρισμένου. Δίπλα συνόδευαν 4 ακόμα φιλετάκια crispy τόνου, πολύ νόστιμα. Το πιάτο αυτό ήταν μια γευστική αποκάλυψη. Κόπηκε στη μέση και καταβροχθίστηκε. (10 ευρώ)

Όπως ήταν φυσικό, η περιέργειά μας εντάθηκε για την συνέχεια. Και πλέον περιμέναμε με αγωνία τον crunchy mousaka για τον οποίο τόσα είχα διαβάσει. Περιμέναμε αρκετή ώρα, είναι η αλήθεια... Και να πω εδώ, ότι γενικά η αναμονή ανάμεσα στα πιάτα ήταν μεγάλη. Αρχικά το είδα ως θετικό σημάδι, σκεπτόμενη ότι τα πάντα ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα, αλλά όσο κι αν το μυαλό θέλει να εκλογικεύσει, το στομάχι δεν παύει να διαμαρτύρεται.

-crunchy mousaka: εύγε! ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, μια διαφορετική, δημιουργική εκδοχή του μουσακά. Μια μακρόστενη "κρούστα" από ξεροψημένη μπεσαμέλ, γεμισμένη με κιμά και ιδέα λαχανικών, σίγουρα λιγότερο βαρύς από τον κλασικό αλλά με αυτή την μαμαδίσια επίγευση. Δοκιμάστε το! (8,5 ευρώ)

- Veal Spare Ribs για εμένα. Υπέροχο! Και δεν υπερβάλλω. Ένα κομμάτι μοσχάρι με το κόκκαλό του, καθαρό και πανόστιμο, ψημένο όσο έπρεπε, με μια ωραία, ελαφριά μαρινάδα. Έλιωνε ως λουκούμι και κοβόταν με το πιρούνι. Συνοδευόταν από πουρέ με μανιτάρια και τρούφα. Σε όσους είναι στις γεύσεις τους απλά θα το λατρέψουν. Εγώ ακόμα το σκέφτομαι και μου ανοίγει η όρεξη, μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό να το ξαναπάρω σε μια δεύτερη επίσκεψη, παρόλο που με τρώει η περιέργεια να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα τους.

- Seabass a la Plancha- ήτοι λαβράκι ψητό για την ξαδέλφη μου, με έναν πουρέ σελινόριζας και κολοκυθάκια. Πολύ νόστιμο επίσης. Η πετσούλα του είχε ξεροψηθεί και ήταν λαχταριστή. Μόνη ένσταση για μένα είναι η ποσότητα, σε σχέση με την τιμή του (στα 18,50 ευρώ): ήταν μισό φιλέτο από την μια πλευρά του ψαριού. Θεωρώ ότι για την τιμή του θα έπρεπε να είναι περισσότερο.

Γλυκάκι θέλαμε, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε... Με όλη αυτή την αναμονή, η ώρα πέρασε, και όταν πια ζητήσαμςε γλυκό, ώρα 1 παρά, η κουζίνα είχε κλείσει. Συμφωνώ ότι ήταν αργά, αλλά θα έπρεπε να μας ενημερώσει ο σερβιτόρος μας, σε περίπτωση που επιθυμούσαμε κάτι ακόμη.

Για τον λόγο αυτό θα βάλω 3/4 στην εξυπηρέτηση. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωσης.

- Πήραμε τέλος και 2 ποτήρια κόκκινο κρασί. 2 μόνο οι επιλογές και εδώ. Ένα ελληνικό κι ένα γαλλικό για κάθε είδος. Πήρα το Anasa- Νεμέα, που δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε (4 ευρώ). Η άλλη επιλογή ήταν το γαλλικό Fortant Cabernet, το πήρε η ξαδέλφη μου, της άρεσε (5 ευρώ). Στα μπουκάλια βέβαια η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Συνολικά η εμπειρία στο 7 Food Sins, εκτός των μικρών λεπτομερειών, ήταν πολύ ευχάριστη. Εμένα με κέρδισε και έχει ήδη μπει στη λίστα με τα εστιατόρια που θα προτιμώ.

Πληρώσαμε 61,50 ευρώ για όσα πήραμε, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Βάζω τιμή 26-36 το άτομο, με κλίση προς το 30 για μια μέτρια, ας πούμε βασική παραγγελία. Θεωρώ τις τιμές λίγο ανεβασμένες και σίγουρα σηκώνουν μια μείωση. Ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι ένα νέο εστιατόριο και ο κατάλογος σίγουρα θα ανανεωθεί κάποια στιγμή, αναρωτιέμαι πόσο θα ανέβουν οι επόμενες τιμές.

Δεν χρειάζεται να δηλώσω ότι προτείνεται. Από την περιγραφή των πιάτων, νομίζω εξυπακούεται. Είναι ένα διαμαντάκι μέσα στην τουριστική Πλάκα, που αξίζει να προσεχθεί.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Ιαν
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Αποφασίσαμε να πάμε δεδομένων των καλών κριτικών που διαβάσαμε και από φίλους που το δοκίμασαν.
Η αλήθεια είναι ότι μάλλον περιμέναμε περισσότερα και ίσως απογοητευτήκαμε.
Ο χώρος μέσα νεοκλασικού σπιτιού, προσεγμένος και η εξυπηρέτηση αν και αργή πάρα πολύ γλυκεια, με χαμόγελο και ευγενική. Αρκετή καθυστέρηση για να παραγγείλουμε και να σερβιριστούμε, πρώτα ήρθαν τα πιάτα και μετά το ψωμί αλλά οκ συμβαίνει όταν ο σερβιτόρος είναι μονάχα ένας και τρέχει.

Ήπιαμε μπύρα βαρέλι, φοβερές όσες δοκιμάσαμε από 4 ευρώ έως 6,5. Θα πρότεινα την Voreia IPA, πολύ φίνα και εύγευστη.
Δοκιμάσαμε το σουβλάκι από τα starters που θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο πιάτο από όσα πήραμε στα 4 ευρώ. Δεν είχε πίτα αλλά στο κρέας τυλιγόταν η ντομάτα, το ελαφρύ τζατζίκι και τα λαχανικά, πολύ μαλακό και νόστιμο.

Τα κεφτεδακια με χαλαπένος και τσενταρ αρκετά σε μερίδα αλλά τελείως άγευστα και η α' ύλη δεν μας έπεισε για την ποιότητα της στα 6,5 ευρώ.
Μέτριο και πολύ ακριβό για την ποιότητα και ποσότητα το pork smoke n hot, το οποίο ήταν πανσετούλες χοιρινές με καυτερή σάλτσα, chips πατάτας και τσενταρ στα 12 ευρώ.
Μας φάνηκε αδιάφορο, xωρίς καμία ένταση και πρωτοτυπία, θα μπορούσε να το φάει κάποιος σε fast food.
Επίσης δεν είναι δυνατόν τα chips να είναι αλλού καμένα και αλλού απλώς τραγανά όταν μιλάμε για gastro pub, καθώς επίσης κάποια να μυρίζουν θαλασσινό λες και έχουν τηγανιστεί με κάτι άλλο μαζί!

Πληρώσαμε συνολικά 35 ευρώ, το ψωμί πολύ ωραίο χρεώθηκε στα 1,60 ευρώ και δυστυχώς το νερό ήταν μόνο εμφιαλωμένο.
Δεν κέρασαν κάτι στο τέλος και ο σερβιτόρος ζήταγε συνέχεια συγγνώμη που είχε παραμελήσει το τραπέζι μας.

Δεν πήραμε αρκετά πιάτα έτσι ώστε η άποψη να είναι εμπεριστατωμένη αλλά αυτά που δοκιμάσαμε έδειχναν προχειρότητα και όχι άριστες α' ύλες.
Δεν ξέρω αν θα του δώσουμε 2η ευκαιρία διότι οι τιμές του δεν είναι ανάλογες με αυτό που προσφέρει ειδικά στην εποχή αυτή. (το φθηνότερο κυρίως πιάτο περίπου 12 ευρώ).
Ο κόσμος νεανικός, ζευγάρια και παρέες. Η ατμόσφαιρα λίγο κρύα αλλά η διακόσμηση μας άρεσε πολύ που ήταν μίνιμαλ και θύμιζε μπυραρία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μάρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Ο χώρος είναι ένα νεοκλασικό που στέγαζε παλιότερα ένα bar. Δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά εσωτερικά εκτός από τα τραπέζια.

Το φαγητό καλό, αλλά απλώς καλό. Ο χιλιοδιαφημισμένος μαύρος μπακαλιάρος ήταν 4-5 μικρά κομματάκια και τσιπς καλά. Επίσης πήραμε και ένα χταπόδι που ήταν ένα μέτριο πλοκάμι με κάποιεσ σάλτσες που δεν σε χόρταινε. Και τα τηγανιτά λαχανικά επίσης ήταν 7-8 ροδέλες κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές σε αλεύρι, απλά οκ.

Το μαγαζί περνάει για γκουρμέ, και τα φαγητά ήταν άριστα σε παρουσίαση, απλώς καλά σε γεύση και πολύ λίγα σε ποσότητα. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και πολύ επεξηγηματική, ίσως τόσο πολύ ώστε να δημιούργησε και μεγάλες προσδοκίες για τα φαγητά.

Για 20 ευρώ το άτομο χωρίς να χορτάσει κανείς δε το λες και φτηνό, και είτε θα πάτε στα 30-35 για να χορτάσετε (χωρίς κρασί) είτε θα χτυπήσετε κανένα κεμπάπ από το Θανάση στο Μοναστηράκι με 2 ευρώ (πρίν ή μετά).

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μάρ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Αυτό που λέει όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι, στη περίπτωση του 7φουντ σιν δεν ισχύει. Πήγαμε Κυριακή μεσημέρι για μπράντς. Ανεβήκαμε στο πάνω όροφο όπου δεν είχε κόσμο. Υπήρχαν αρκετοί χώροι, τραπέζια και καρέκλες ξύλινα σε διάφορα σχέδια και διακόσμηση από ποτήρια μπύρας.

Το οίκημα ψηλοτάβανο και φωτεινό σου άνοιγε διάθεση και όρεξη. Να επισημάνω πως στο μαγαζί υπάρχει η λογική του πειραγμένου πιάτου αλλά σε μια γευστική και προσιτή κατεύθυνση.

Παράδειγμα το σουβλάκι inside out που το κρέας λειτουργεί ως πίτα για τα υλικά, ενώ το Black Fish & Chips σερβίρεται σε δυο χωνάκια με το ένα να περιέχει κρατσανιστά πατατάκια και το άλλο κομματάκια φιλέτου μπακαλιάρου (ίσως με μελάνι σουπιάς).

Το open sandwich είναι αισθητικά πιο βατό αλλά δεν υστερεί σε τίποτα από προηγούμενα. Μαζί λοιπόν με δυο καφέδες δώσαμε 35 ευρώ. Θέλω και μια εμπειρία δείπνου στο συγκεκριμένο χώρο για να έχω μια ολοκληρωμένη αίσθηση. Στα πολύ θετικά η γνώση του σερβιτόρου για τα πιάτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μαι
15
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Λίγα μέρη στην Αθήνα μπορούν να δικαιολογήσουν με τα πιάτα τους τον τίτλο gastro pub (για όσους έχουν αντίστοιχη εμπειρία από αγγλοσαξονικές χώρες.. ) και το 7 food sins είναι ένα… ή μάλλον το μοναδικό από αυτά!
Εδώ μιλάμε για gastro pub… the Greek way… με παραδοσιακές αγαπημένες γεύσεις with a twist αλλά και κλασικά ευρωπαϊκά pub- musts και όχι μόνο!

Πήραμε σαλάτα Greek on grill, είναι όλα τα λαχανικά ψημένα στη σχάρα εκτός της ντομάτας, Σουβλάκι inside out, είναι κλασσικό τυλιχτό σουβλάκι αλλά αντί για πίτα έχει κρέας-πίτα η οποία είναι πολύ αφράτη και περιέχει τσιπς πατάτας, ντομάτα και μια ελαφριά σος τζατζικιού, τρομερή ιδέα!!
Crunchy mousaka, για όσους δεν τρώνε μουσακά είναι μια καλή ευκαιρία να τον αγαπήσουν, αυθεντική συνταγή με 100% διαφορετική εκτέλεση και προσέγγιση.

Οι μερίδες και η τιμή τους αντανακλούν ακριβώς αυτό το concept, όπως και ο χώρος εξάλλου (ξυπνά αναμνήσεις από Αγγλία! ) ενώ το service είναι άμεσο- φιλικό και με καλές δόσεις χιούμορ!!!
Νέα παιδιά σε όλα τα πόστα με το consulting από τον chef Τάσο Στεφάτο, γνωστό και μη εξαιρετέο για την μέχρι τώρα πορεία του σε μεγάλα εστιατόρια και δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσετε τα σπάνια κρασιά της κάβας τους σε ποτήρι, έχουν το σύστημα coravin και μπορείτε να επιλέγεται διαφορετικό κρασί με κάθε πιάτο.

Επιφυλασσόμαστε στην επόμενη επίσκεψή μας (για να δοκιμάσουμε και το μεσημεριανό μενού! ) περιμένοντας ένα touch παραπάνω στα γλυκά.