Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το 7 Food Sins φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας της πόλης και να φέρει τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες σε επαφή με την καλύτερη όψη της ελληνικής και διεθνούς casual γαστρονομίας.

A gourmet Greek Gastro Pub in the heart of Plaka, the most historic Athenian district! Gourmet dishes created by awarded chef Dimos Samourakis.
7 Food Sins's offers a distinguished atmosphere, exquisite Greek dishes and brunch every Weekend.
Ideal for after-work aperitivo & dinner in a relaxed environment attended by our highly specialized staff.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

LUNCH | DINNER · Tuesday - Friday: 4:00pm - 12:00am · Weekend: 2:00pm - 12:00am BRUNCH Every Weekend: 12:00pm - 6:00pm ''It is possible to serve you for special occasions in hours outside the restaurant operating hours.''

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

13 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Ποτέ δεν περίμενα ότι η πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας θα έκρυβε γαστρονομικό διαμάντι. Ο λόγος απλούστατος και συμβαίνει κατά κόρον σε όλες τις μεγαλουπόλεις.

Σε μια περιοχή όπως η Πλάκα, που μεσοσταθμικά μαζεύει το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών στην πρωτεύουσα, είναι ρίσκο να ανοίξεις κάτι διαφορετικό, πέραν του τουριστικού εστιατορίου. Διότι ο τουρίστας θα έρθει να δοκιμάσει traditional moussaka, souvlaki pitta και Greek salad και όχι crunchy moussaka, inside out souvlaki και greek on grill σαλάτα.

Και όμως στο 7 το τόλμησαν, προφανώς γιατί έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Κατάφεραν να παρουσιάσουν στο κοινό της Αθήνας, μια pub που προσφέρει γαστρονομικά αμαρτήματα που σίγουρα είναι πάνω από 7.
Σε γωνιακό νεοκλασικό λοιπόν της Πλατείας Φιλόμουσου εταιρίας δίπλα στην Κυδαθηναίων και παραδίπλα στην Αγία Σωτήρα του Κοττάκη βρίσκεται η pub που μας κέρδισε κατευθείαν από την πρώτη επίσκεψη, οπότε ακολούθησαν και άλλες για μια σφαιρική άποψη και για να γραφεί η κριτική. Την ανάλυση της περιοχής την αφήνω στον φίλο ‘’Τρώγων’’ που ‘’τόχει’’ με τέτοιες αναλύσεις.

Μας κέρδισε με το καλησπέρα του προσωπικού της. Ευχάριστη χαμογελαστή δεσποινίδα μας πήρε από το χέρι και μας τακτοποίησε σε τραπέζι άνετο πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας, κάτω από τη δροσιά από τις ακακίες, μας άνοιξε και τον ανεμιστήρα και δεν καταλάβαμε καθόλου τη ζέστη της πρωτεύουσας, οπότε χαζέψαμε άνετα παραδίπλα το σινέ Παρί, τους πλανόδιους μουσικούς αλλά και όλο το τουριστομάνι της πόλης.
Μας ρώτησε για το νερό και μας παρέδωσε στον φλεγματικό κύριο που πήρε την παραγγελία μας. Ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τα πιάτα, έκανε τις προτάσεις του, μας είπε για της αλλαγές του Φθινοπωρινού μενού, ρώτησε τις γεύσεις που προτιμάει ο υιός μου ο δεύτερος, μας ρώτησε στο τέλος τι μας άρεσε και τι όχι και γενικά μας έκανε -χωρίς υπερβολές- να νοιώσουμε μέρος του χώρου.
Μας κέρδισε και ο μέσα χώρος. Όμορφο νεοκλασικό της παλιάς Αθήνας (1890), ψιλοτάβανο, χωρισμένο σε δωμάτια όμορφα διακοσμημένα και αμαρτωλά, περιστρεφόμενη κλασική ξύλινη σκάλα για τον πάνω όροφο, μεγάλα παράθυρα με vintage πατζούρια, ξύλινα αρχοντικά τραπεζοκαθίσματα διαφορετικών σχεδίων και μεγεθών, όμορφο ανοιχτό χρώμα στους τοίχους, minimal φωτιστικά, κάποια κάδρα όπως και προθήκες με διάφορα ποτήρια μπύρας, θέα και στην Ακρόπολη και γενικά έχει προσεχθεί η κάθε λεπτομέρεια του μαγαζιού.

Μας κέρδισε το φαγητό του. Αρχικά η παρουσίαση και μετά η γεύση.
Πολλαπλές εκρήξεις στον ουρανίσκο, σα να βρίσκεσαι σε ναρκοπέδιο και εκεί που λες εντάξει αυτό ήταν, ξανά νέα έκρηξη. Το μενού αλλάζει περίπου ανά εποχή, οπότε θα αναλύσω κυρίως τα πιάτα που παραμένουν στο μενού μαζί με κάποια που χαράχτηκαν εγκεφαλικά. Ξεκινάω από τα πιάτα με ονομασία προέλευσης, καταχωρημένα, που δεν μπορούν να αντιγραφούν.
Inside out souvlaki: Γευστική αμαρτία σίγουρα αλλά και εγκεφαλική διαστροφή η έμπνευση του καλλιτέχνη. Τυλιχτό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά το ρόλο της πίτας παίζει το πολύ λεπτό φιλέτο που γευστικά προσομοιάζει με ντονέρ και στο εσωτερικό έχει λεπτοκομμένα φύλλα πατάτας, μαζί με sticks λαχανικών και μια δροσερή και απαλή sauce που αντικαθιστά το τζατζίκι. Έρχεται πάνω σε οβάλ ξύλινο πλατό χωρίς ίχνος λαδίλας. Όταν σε άλλες σουβλακερί τιμάται το λαδωμένο τυλιχτό έως και 2,8 ευρώ, άνετα έρχομαι στο 7 και τη βγάζω με 2 τυλιχτά Χ 4 ευρώ, αλάδωτα χορταστικά, συνοδεία δροσερής beever draft απαστερίωτης, πρότασης του κυρίου που είχε αναλάβει το τραπέζι μας.

Crunchy moussaka: Σε στρογγυλό ταψάκι, εμφανίζεται ο αλλιώτικος μουσακάς. Φλογέρα κρατσανιστή εν είδει κροκέτας, περιχυμένη από πάνω με μια γραμμή –σαν τις διαχωριστικές γραμμές του Πιλαλί- πηχτής μπεσαμέλ, με το εσωτερικό της μυρωδάτο και μπαχαράτο κιμά, όλο γλύκα και καθόλου λιγωτικό. Το πιάτο συνοδεύεται από γευστική σαλάτα ρόκα ντομάτα και κρεμώδη φέτα και πασπαλίζεται με τριμμένο ντάκο. Δεν περιγράφω άλλο.

Burger trilogy: Επιλογή του υιού του νεώτερου. Το είχε ξαναδοκιμάσει σε χώρο εστίασης γνωστού chef και μετά την πρώτη μπουκιά από το καθένα, μας τα μοίρασε. Εδώ δεν άφησε τίποτα. Έρχονται στο γνωστό ξύλινο πλατό, 3 burgerάκια, με μπιφτέκι ζουμερό black angus, crunchy – all the money- κροκέτα πτηνού και γευστική καπνιστή πανσέτα. Το καθένα είχε και κάτι διαφορετικό. Από λιωμένο τυρί, αυγό ντομάτα, μπέικον κλπ. Συνοδεύονται από μπολάκι δροσερής sauce και πατατικό country style. 3πλή αμαρτία μάστορα.

Greek on grill: Ομοιάζει λιγουλάκι με την καινούρια σαλάτα (Greek carob rusk). Θα την έλεγα απλά ζεστή χωριάτικη ή σαλάτα της μάνας ελληνικής γης. Όλα είναι περασμένα στο grill. Σε πιάτο σιέλ αχιβάδα έρχεται, ντομάτα, slices αγγουριού, ελιών, κρεμμυδιού, φέτα τριμμένη και λιωμένη, κρουτόν, πασπαλισμένα από πάνω με μπόλικη σκόνη ντάκου. Υπέροχη.

Γλυκά στο τέλος πάντα, για να κλείσουμε με γλυκές αμαρτίες.
Βαζάκι μέσα στο οποίο κλείνονται τα αρώματα πορτοκαλόπιτας και βανίλιας Μαδαγασκάρης. Δώσε και μένα γυναίκα, μονομαχία στο διάφανο βάζο.
Εκεί που ο chef αμάρτησε ξανά και μαζί του και εμείς, ήταν το apple strudel kadaifi. Σε μαύρο τετράγωνο πιάτο ωσάν πέτρα ήρθαν 2 κανταΐφια γεμισμένα με υπέροχη κρέμα μήλου. Στην γωνία υπήρχε παγωτό κανέλλα, καραμέλα με θρυμματισμένο μπισκότο από πάνω. Το όλο πιάτο διακοσμούσαν slices αποξηραμένου μήλου. Βάλτο ξανά στον κατάλογο.

Και τις 2 φορές οι τιμές δεν ξέφυγαν (17 pp μαζί με μπύρα, νερό και σόδα). Θεωρώ ότι κλέβεις εκκλησία στο vfm.
Θα ξανάρθω για νέες αμαρτίες μιας και θεωρούμαι επιρρεπής, για το brunch αλλά και για τα πιάτα θαλασσινών που έχει η pub της Πλάκας. Δώσμου αμαρτία και πάρε μου το μυαλό.
Open mind να υπάρχει και ο Έλληνας κάνει θαύματα σε όλους τους τομείς.
Keep goin’.

31 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Κυριακή μεσημέρι στα γραφικά στενά της πλάκας σε μια συνοικία ίσως η παλιότερη της Ευρώπης, με καιρό που θύμιζε καλοκαίρι, κόσμος παντού να περπατάει, να ψωνίζει στα τουριστικά μαγαζιά, να τρώει στα ταβερνάκια.

Είχα αρκετά χρόνια να επισκεφτώ την Πλάκα. Παλιότερα πήγαινα πολύ συχνά σχεδόν καθημερινά είτε για βόλτα να περπατήσω στα στενά είτε για γλυκό στο τρίστρατο (που δυστυχώς έχει κλείσει) και στην κρεπερι αμάλθεια είτε για καφέ στην κλεψύδρα ή στην Μελίνα είτε για τσίπουρα στον Γλυκύς ή στους πάνω Διόσκουρους, ή στην μνησικλέους να ακούσουμε τον Γκολέ, στις εσπερίδες για τον Αργύρη, στον ζυγό για διάφορα σχήματα ακόμα και με ένα βιβλίο στα παγκάκια έξω από τους αέρηδες… η ωραιότερη περιοχή της Αθήνας κάποτε έψαχνα σπίτι να ενοικιάσω άλλα μάταια.

Εκεί στην Πλατεία Φιλόμουσου Εταιρίας σε ένα καταπληκτικό νεοκλασικό στεγάζεται το 7 sins. Οι χρήστες jim, Jeanne, Rose_Tyler, περιγράφουν τέλεια τους χώρους οπότε η επανάληψη θα κούραζε. 3 άτομα ύστερα από τηλεφωνική κράτηση φτάσαμε στο μαγαζιά. ερώτηση για νερό βρύσης η εμφιαλωμένο προτιμήσαμε το εμφιαλωμένο ερώτηση για ψωμί δικο τους ζυμωμένο και κατάλογοι

Chicken ‘’Ceasar’’
Άισμπεργκ, κροκέτες κοτόπουλο και πούδρα μπέικον
Ωραία νόστιμη φρέσκια σαλάτα αλλά θα ήθελα λιγότερη σως

Crispy Chicken ‘’Loukouma’’
Κοτόπουλο σε τεμπούρα, μπαχαρικά, γλυκό τσίλι
Σε ένα “ μπαουλακι” 3 καλαμάκια με το κοτόπουλο γευστικά ήταν λίγο αδιάφορο κάτι του έλειπε.

Crunchy Mussaka | 2015
Ένας διαφορετικός μουσακάς
Όλα τα λεφτά ο μουσακάς νοστιμότατος

Chicken On 63
Στήθος κοτόπουλο, γεμιστά κανόλια, κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο
Γευστικότατο πιάτο χορταστικό άρτια εκτελεσμένο.

Fish In Veloute
Ψάρι ημέρας στη βελουτέ του και μύδια
Φοβερό ψήσιμο στο ψάρι και τα μύδια η βελουτέ μαζί με έναν όξινο αφρό που είχε ηταν καταπληκτική.

Spare Ribs ‘’Stifado’’
Μοσχαρίσια στηθοπλευρά, αφρός πατάτας και σάλτσα στιφάδο
Και αυτό το πιάτο σούπερ το μοσχάρι να λιώνει η σάλτσα φοβερή δεμένη τέλεια και ο αφρος …

Για γλυκό πήραμε ενα που ήταν για 2 άτομα αλλά μόνος μου το έτρωγα για πλάκα
Chocolate Forest
Σοκολατένιο δάσος
Και τι δεν είχε μέσα παγωτό φουντούκι, κάτι σαν μους σοκολάτας, 2 μικρά κέικ σαν σουφλέ μικρά μαρεγκακια, κάτι σαν πούδρα δεν θυμάμαι τι, 2 δεντράκια απο φύλλο κανταΐφι 2 φέτες μήλου αποξηραμένες και μια γενναιόδωρη σος από καραμέλα με μπαχαρικά ακόμα και η λαδόκολλα που είχε από κάτω είχε πάνω της ψημένη σοκολάτα υγείας που την έβγαζες και την έτρωγες. Μια λίγα λόγια καταπληκτικό γλυκό ωραία στημένο και παρουσίαση.

Εκτός του νερού ήπια ένα κοκτέιλ με βάση την τεντούρα, 2 εσπρέσο
Πληρώσαμε 112 ευρώ

Σαν κέρασμα ήρθαν 2 σφηνάκια μαστίχας και ένα χυμό πορτοκάλι για τον μικρό μας
Και 3 Marshmallows καταπληκτική φρουτένια γεύση, δροσερά η υφή τους ήταν κατι πρωτόγνωρο άνετα μπαίνουν στον κατάλογο των γλυκών και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το σέρβις πολύ καλό φιλικό και πολύ εξυπηρετικό χωρίς να σου γίνεται φορτικό,
Ενα μαγαζί που αξίζει να επισκεφτείτε όλες τις ώρες και είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγετε δυσαρεστημένοι.

6 medium

11 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το 7 Sins, Κυριακή βράδυ 2 άτομα ύστερα από κράτηση που είχε προηγηθεί μια μέρα νωρίτερα.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό στην Πλάκα και αποτελείται απο μικρά δωματιάκια που έχουν απο 2-3 τραπέζια το καθένα.

Μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος και μας οδήγησε σε ένα τραπέζι των 4 ατόμων που ήταν αρκετά μεγάλο για 2 άτομα, σχετικά οριακό για 4. Τα τραπέζια στο χώρο που κάτσαμε ήταν σε καλή απόσταση μεταξύ τους.

Ενα μικρό πρόβλημα ήταν ο φωτισμός, που ΟΚ, αντιλαμβάνομαι την ατμόσφαιρα που θέλουν να δημιουργήσουν, αλλα ήταν αρκετά δύσκολο στο φαγητό καθώς δεν είχαμε κανένα φως απο πάνω μας ή στον τοίχο. Η πιο κοντινή πηγή φωτός ήταν πάνω απο το διπλανό τραπέζι.

Καθ'ολη τη διάρκεια της παραμονής μας και τα 2 άτομα που μας εξυπηρέτησαν ήταν ευγενέστατα και διαθέσιμα να απαντήσουν σε απορίες σχετικά με το μενού.

Αρχικά μας ρώτησαν αν θέλουμε ανθρακούχο η απλό νερό και αν θα πάρουμε ψωμί το οποίο και θέλαμε. Το ψωμί ήρθε σε μικρό τελάρο και είχε 2 κριτσίνια, 2 μικρά κομμάτια focaccia και 4 φέτες ζυμωτό ψωμι. 2 με ελιά και κάποια μυρωδικά και άλλες 2 με κύμινο και κάτι που μου διαφεύγει. Επίσης, έφεραν μαζί ελαιόλαδο και αλάτι

Κάποιο καλοσώρισμα δε μας ήρθε, δεν ξέρω αν συνηθίζεται ή όχι. Επιλέξαμε 2 ορεκτικά, 2 κυρίως και ένα μπουκάλι κρασί.

Crunchy mussaka και chicken lοukοuma για ορεκτικά. Πάρα πολυ ωραία και τα 2, ειδικά το κοτόπουλο ίσως ήταν το πιο μαλακό και ζουμερό που έχω φάει ποτέ. Ωραία και η παραλλαγή του μουσακά που οπτικά θύμιζε μια λουκανικόπιτα. Αν διακρίναμε σωστά, ήταν παναρισμένα στο εξωτερικό μέρος η πατάτα με τα λαχανικά και στο εσωτερικό ο κιμάς μαγειρεμένος με διάφορα μυρωδικά. Το κοτόπουλο ηταν σε tempura με σάλτσα απο γλυκό τσίλι.

Για κυρίως πήραμε ταλιατέλες με ραγού κόκορα και αρωματικό γιαούρτι, και ένα Black Angus Tri-Tip με άγρια μανιτάρια, τερίνα πατάτας και μια σάλτσα που γλύκιζε. Οι ταλιατέλες ήταν τρομερό πιάτο. Απίστευτη γεύση. Το κρέας ήρθε κομμένο σε λεπτές φέτες, ήταν ψημένο ζουμερό αλλά δε μπορώ να πω οτι θα μου μείνει και αξέχαστο. Τα άλλα πιάτα πάντως ήταν πραγματικά πεντανόστιμα.

Συνοδεύσαμε το δείπνο με ένα ροζε Amethystos Λαζαρίδη και για επιδόρπιο πήραμε μια πορτοκαλόπιτα με παγωτο βανίλια Μαδαγασκάρης. Σερβιρίστηκε σε ένα μικρό κλειστό βαζάκι, με την πίτα σε μορφή crumble στη βάση και το παγωτό επάνω. Ωραίο το αποτέλεσμα αλλά όχι κατι φοβερό.

Συνολικά χωρίς το κρασί που κοστολογούταν στα 28 ευρώ, ο λογαριασμός ήταν στα 65 ευρώ. Νομίζω γενικά για αυτά που δοκιμάσαμε ήταν μια αναμενόμενη τιμή.

Σε γενικές γραμμές θα επέλεγα να ξαναπάω στο 7 Sins και το προτείνω, απλά ίσως την επόμενη φορά να επιλέξω μια μεσημεριανή ώρα.

26 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Φέτος ενημερώθηκα εγκαίρως για την έναρξη του γαστρονομικού δεκαήμερου Dine Athens κι άμεσα βάλθηκα να βγάλω εστιατορικό πρόγραμμα. Η έκπληξή μου μόλις είδα στη λίστα με τις συμμετοχές την πλακιώτικη γαστροπαμπ, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ήταν μεγάλη, καθώς είχα μείνει με την εντύπωση ότι είχε δια παντός κλείσει. Εν τέλει διαπίστωσα ότι πράγματι, είχε παραμείνει κλειστή επί 9 ολόκληρους μήνες, αλλά αρχές του ’17 επανήλθε δυναμικά κι ελπίζω για τα καλά.

Κλείνω λοιπόν τραπέζι για δύο, βράδυ Σαββάτου 4/2, με σκοπό να πάμε με αγαπημένη μου φίλη και ν’ απολαύσουμε ιδιαίτερες γεύσεις επωφελούμενες από το ειδικό και ιδιαίτερα θελκτικό μενού του Athens Dine δρώμενου. Πράγματι, γύρω στις 9 καταφθάσαμε καμαρωτές στην καρδιά της Πλάκας, στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, όπου η γαστροπάμπ στεγάζεται και ξεπροβάλλει σαν μικρή όαση, έτσι περιτριγυρισμένη όπως είναι από άπειρα τουριστάδικα φαγάδικα. Εμείς κατεβάσαμε αυτοκίνητο, εσείς προτείνω να κινηθείτε με το μετρό.

Μας καλοϋποδέχτηκαν και μας οδήγησαν στον πάνω όροφο, σε ένα αξιοπρεπώς ευρύχωρο τραπέζι για δύο. Ο χώρος μας κέρδισε, ήταν περιποιημένος και αρχοντικός, ταυτόχρονα όμως είχε και μια ταιριαστή μοντερνιά. Η ζεστασιά του ξύλου των όμορφων ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων εναλλασσόταν κι έδενε αρμονικά με τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Ο φωτισμός φουλ ρομαντικός, προσωπικά θα μου άρεσε να ήταν ελαφρώς έστω πιο έντονος. Μεγάλο ατού ότι ο πάνω όροφος είναι άκαπνος, όποιος επιθυμεί να ξεχαρμανιάσει βγαίνει στο μπαλκονάκι ή πάει κάτω στο μπαρ.

Η εξυπηρέτηση μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς ήταν όλοι ευγενέστατοι, χαμογελαστοί, επαρκώς προσιτοί χωρίς να το παρακάνουν και πλήρως ενημερωμένοι. Οι χρόνοι κύλησαν αρμονικά, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν ήταν αμελητέες και σε γενικές γραμμές ένιωσα ότι όλοι συνέβαλαν στο να περάσουμε όμορφα τη βραδιά μας. Μάλιστα, όταν αφού είχαμε τελειώσει το δείπνο μας μεταφερθήκαμε στο μπαρ να τελειώσουμε το κρασί μας και να καπνίσει η φίλη, είχαμε και το κέρασμά μας.

Κι επανέρχομαι στα προκαταρκτικά λοιπόν, όπου μας ρώτησαν εάν θέλουμε νερό ανθρακούχο ή φυσικό. Προτιμήσαμε το φυσικό, ήρθε βεβαίως εμφιαλωμένο και με μια μικρή δυσαρέσκεια διαπίστωσα ότι χρεώθηκε. Σε αντίστοιχα μενού συνήθως τα συμπαραμαρτούντα τύπου νερό και ψωμί περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν χρεώνονται ως εξτρά. Ας είναι. Πάντως και για το ψωμί ερωτηθήκαμε, αλλά προτιμήσαμε να απολαύσουμε τις νοστιμιές μας χωρίς τη συνοδεία του. Και κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το γευστικό μας βράδυ.

Διαλέξαμε και τις δύο σαλάτες που προσφέρονταν στο ειδικό μενού κι ήταν η μια καλύτερη από την άλλη. Ceasar Revolution, λοιπόν, ήτοι η γνωστή μας σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο σε εκδοχή κροκέτας. Νόστιμη, φρεσκότατη, με τη σος να συνοδεύει διακριτικά και να δένει ιδανικά με το σαλατικό. Ο ορισμός του πώς μια πάναπλη, χιλιοεκτελεσμένη γεύση, μπορεί πραγματικά να ξεχωρίσει.

Δεύτερη σαλάτα (και κατ’ εμέ καλύτερη) η Verde Summer, πράσινη σαλάτα με γαρίδες που καπνίζουν οι ίδιοι και γλυκό τσίλι. Μια νοστιμιά, σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε, εξαιρετικό πάντρεμα των γεύσεων και οι γαρίδες να απογειώνουν το πιάτο. Βέβαια, δεν ήταν παρά μόνο δύο οι (πεντανόστιμες) γαρίδες, αλλά τι να κάνεις.

Στα ορεκτικά επίσης επιλέξαμε και τα δύο που υπήρχαν στο μενού. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με τα Ocean Ravioli, τα χειροποίητα θαλασσινά τους ραβιόλια μαγειρεμένα σε ζωμό γαρίδας. Κάθε μπουκιά ανάβλυζε θάλασσα κι αν ήμουν φίλη του ψωμιού θα είχα σιχτιρίσει που δεν το είχα παραγγείλει ώστε να επιδοθώ σε βούτες στη σάλτσα.

Η φίλη μου από την άλλη ξετρελάθηκε με τον C. S. I. Athens, καπνιστό σολωμό με σορμπέ λεμόνι βασιλικό. Η αλήθεια είναι ότι ο καπνιστός σολωμός έκανε έναν τρελό συνδυασμό με το σορμπέ λεμόνι και το αποτέλεσμα ήταν μια γεύση φίνα που προσωπικά όμοιά της δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Σίγουρα ένα πιάτο που θα ξαναεπέλεγα, παρόλο που θα ήθελα λίγο ακόμα από τον σολωμό, ήταν η ποσότητα τέτοια που δεν μπόρεσα να τον καταευχαριστηθώ.

Και περάσαμε στα κυρίως. Εγώ που είχα πάει με διάθεση θαλασσινή επέλεξα το λαυράκι με τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Ήταν πολύ καλό ομολογουμένως, παρότι δεν με απογείωσε. Το φιλέτο λαυράκι ήταν αρκετά ζουμερό, η καλοψημένη του κρούστα προσέδιδε έξτρα νοστιμιά και η μους μελιτζάνας έδενε επίσης ταιριαστά. Με χάλασε το κολοκύθι που μέσα του έκρυβε ντομάτα (έλεος μ’ αυτές τις ντομάτες πια, πάνε και τρυπώνουν παντού! ), αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε επόμενη επίσκεψη θα επέλεγα κάτι άλλο.

Η φίλη μου είχε όρεξη για κρέας κι έτσι το Black Angus Beef ήταν μονόδρομος. Περιγράφεται στον κατάλογο ως Tri-Tip με πατάτες κάντρι και σος ταρτάρ. Το φιλέτο ήρθε κομματάκια και φαινόταν δελεαστικό, αλλά η μικρή του ποσότητα με απέτρεψε από το να δοκιμάσω ώστε να μην αποστερήσω τη φίλη μου από τις μετρημένες της μπουκιές. Η ίδια πάντως το καταευχαριστήθηκε και την εμπιστεύομαι τυφλά σε κάτι τέτοια. Όσο για τις πατάτες, που τις δοκίμασα, έχω να πω ότι ήταν νόστιμες.

Και τέλος ήρθαν τα γλυκά. Φανταστικό Liquid Chocolate Cake, που σύμφωνα με την περιγραφή του καταλόγου πρόκειται για mi cuit chocolat με παγωτό φυστίκι Σικελίας, ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ, αρκούντως ρευστό, πολύ λαχταριστό και με το παγωτό φυστίκι να το απογειώνει, σοκόλαση. Και πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια, όμορφα σερβιρισμένη σε βαζάκι, ελαφριά, αρωματική, με μπισκοτένια βάση, ιδανική για ένα ανάλαφρο κλείσιμο γεύματος.

Το Dine Athens μενού συμπεριλάμβανε κι από ένα ποτήρι κρασί, (προτιμήσαμε λευκό, απλό κι ανάλαφρο μοσχοφίλερο, μια χαρά), το οποίο φυσικά και δεν μας έφτασε κι ανοίξαμε κι ένα μπουκάλι. Συγκεκριμένα επιλέξαμε μια vina Esmeralda του Torres στα 17 ευρώ, ελαφρύ, αρωματικό κι ευκολόπιοτο κρασί, μιας και δεν υπήρχε η πρώτη μας επιλογή στην αντίστοιχη τιμολογική κλίμακα.

Συνολικά ο λογαριασμός έφτασε τα 78.80 ευρώ, ποσό σχετικά αξιοπρεπές για όσα φάγαμε, ήπιαμε κι απολαύσαμε. Ωστόσο, το παραπάνω μενού θα μας είχε κοστίσει σημαντικά περισσότερο εκτός dine Athens πλαισίου κι αυτό το βρίσκω υπερβολικό, δεδομένου ότι ήδη το συνολικό κόστος οριακά μου φαίνεται οκ, λαμβάνοντας υπόψιν και τις μικρές μερίδες. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ την όμορφη αυτή γαστροπάμπ, επιδεικνύοντας όμως προσοχή και σύνεση στις επιλογές μου ώστε να μην ξεφύγω. Ιδανικά, με βλέπω να κατηφορίζω προς Πλάκα κάποιο ανοιξιάτικο πρωινό ενός ΣΚ ώστε να δοκιμάσω το μπραντς τους, καθώς ναι, έχουν και μπραντς. Πηγαίνετε, εγώ λέω!

21 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Φεβρουάριος, εβδομάδα γαστρονομίας και έψαχνα να βρω το πιο ενδιαφέρον μενού με 30 Ευρώ το άτομο όταν έπεσα επάνω στη λέξη gastro pub, που αμέσως με κέντρισε μιας και έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το νεοστυλάκι.

Παρασκευή βράδυ και έκανε κρύο, όμως κατεβήκαμε Πλάκα και περπατήσαμε μέχρι την πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας για πιο ρομαντικά.
Το κτήριο ένα 2ροφο νεοκλασσικό, με βαριά ξύλινη πόρτα εισόδου και μίνιμαλ διασκόσμηση. Αποτελείται από 3 χώρους στον 1ο όροφο, ένας εκ των οποίων είναι η αίθουσα με το μπαρ και στον 2ο όροφο είναι η κυρίως αίθουσα φαγητού με μία ακόμα μικρή αίθουσα με 4 τραπεζάκια, δίπλα στην κουζίνα. Βαριά ξύλινα τραπέζια με άσπρες καρέκλες από κλαδιά δέντρων είναι η κύρια διακόσμηση, με κατάλευκους τοίχους και απαλή μουσική.
Με το που καθίσαμε, μας ρώτησαν για εμφιαλωμένο νερό καθώς και εάν θέλαμε ψωμί, οπότε και τα δεχτήκαμε, χρέωση 2 και 2.80 ευρώ αντίστοιχα. Μας ήρθε ένα ξύλινο πλατό με χειροποίητο μαύρο ψωμί, χοντρό αλάτι και ατομικά βαζάκια με λάδι, γνωστής εταιρείας μικροπαραγωγού, με ιδιαίτερο μάρκετινγκ.
Στη συνέχεια μας ήρθε το ποτήρι το κρασί, ροζέ επιλέξαμε εμείς, που ήταν και η προσφορά στο μενού.
Δυστυχώς, αυτό που αρχίσαμε να παρατηρούμε από τα πρώτα 5' ήταν η έλλειψη θέρμανσης. Οι σερβιτόροι με το κοντομάνικο, ωστόσο κρύο έκανε παντού και ιδίως στον επάνω όροφο, που υποτίθεται ότι η ζέστη πάει πάντα επάνω.
Ρωτήσαμε τον σερβιτόρο, ένα πολύ ευγενικό παιδί, εάν θα μπορούσαμε να μεταφερθούμε από δίπλα από το παράθυρο σε άλλο τραπέζι, μιας και υπήρχαν 2 άδεια, οπότε και το κάναμε. Όμως δεν άλλαξε κάτι. Κρύο έκανε και όπως παρατηρήσαμε, δεν υπήρχε καθόλου θέρμανση. Ρωτήσαμε και πάλι τον σερβιτόρο, ο οποίος μας απάντησε ότι είχαν ένα θέμα με τη θέρμανση εκείνο το βράδυ, που όσο περνούσε η βραδιά, παρά το κρασί, το κρύο μας είχε για τα καλά διαπεράσει και προκαλούσε δυσφορία σε βαθμό που θέλαμε να εξυπηρετηθούμε γρήγορα και να φύγουμε. Πάντως μετά από συνεχή έλεγχο θα έλεγα, διαπιστώσαμε με τον σύζυγό μου, ότι δεν υπήρχε πουθενά ούτε εξαερισμός όυτε κάποια άλλη συσκευή ή διατομή που να αποδεικνύει ότι περνάει θέρμανση, δυστυχώς, από κάπου.
Για το καλωσόρισμα, μας έφεραν ένα μικρό μπολάκι, ατομικό για τον καθένα, με τσιπς καλαμαριού πάνω σε αφρό ταραμοσαλάτας. Νόστιμο, όσο μπορέσαμε με τη μία πηρουνιά να γευθούμε.
Αρχικά μας σέρβιραν μία σαλάτα ατομική, με γαρίδες, φρέσκες ανάμικτες σαλάτες και ρόκα με ένα ιδιαίτερο ντρέσινγκ, με αφρό λεμονιού. Μικρή μερίδα, όμως ικανοποιητική για σαλάτα. Νόστιμο πιάτο.
Στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο πιάτο που ήταν θαλασσινά ραβιόλια σε ζωμό γαρίδας με σχοινόπρασο. Ιδιαίτερο πιάτο, πολύ νόστιμο, μικρή βέβαια μερίδα, γκουρμέ. Τα ραβιόλια ήταν γεμιστά με θαλασσινά και αστακό, φρέσκα, και al dente όπως έπρεπε.
Και για κυρίως, μας έφεραν μία ταλιάτα, μέτρια και σωστά ψημένη όπως τη ζητήσαμε έκαστος, συνοδείας σως ταρτάρ και πατατών με τη φλούδα, πασπαλισμένων με καπνιστή πάπρικα. Από τις καλές εκδοχές σε ταλιάτα που έχουμε φάει, κανονική μερίδα παραδόξως, αν και ο σύζυγός μoυ θα ήθελε μερικές πατάτες παραπάνω.
Και όλα αυτά επιμένω και τονίζω εν μέσω κρύου, που όσο και να θέλουμε να απολαύσουμε το δείπνο μας, δεν το καταφέρνουμε.
Στο ενδιάμεσο, η σερβιτόρα που αντικατέστησε τον αρχικό μας σερβιτόρο, ήταν μεν ευγενική, όμως βιαστική πάντα, σε βαθμό άντε να τελειώνουμε, χωρίς να μας εξηγεί ακριβώς το κάθε πιάτο, παρά απλά να το σερβίρει.

Και ενώ σε μία ώρα σχεδόν και κάτι μας είχαν έρθει όλα τα πιάτα, το γλυκό καθυστέρησε 45'. Επειδή κρυώναμε πάρα πολύ, ζήτησα πάνω από 3 φορές τον λογαριασμό, λέγοντάς τους ότι δεν επιθυμούσαμε να φάμε το επιδόρπιο καθώς ήταν σχεδόν μεσάνυχτα και βασικά κρυώναμε πάρα πολύ. Ήμασταν με το παλτό μας όλη την ώρα. Μετά από πολλές δικαιολογίες ήρθαν και τα γλυκά.
Πορτοκαλόπιτα με γλυκό βανίλια, για εμένα, όλα σε ένα ποτηράκι του κρασιού, χωρίς να σε λιγώνει καθόλου το σιρόπι και η βάση να είναι κάτι σαν ραβανί με κομμάτια πορτοκαλιού και μισοψημένη σοκολάτα με φυστίκι παγωτό, θεσπέσιο, για το σύζυγό μου. Μικρές βέβαια μερίδες, μην ξεχνάμε ότι ήταν εβδομάδα γκουρμέ άλλωστε.
Εν κατακλείδι, ωραία εμπειρία γευστικά, αλλά δυσάρεστη συνολικά λόγω κρύου και λάθως δικαιολογιών.
Και κρίνοντας από τη ποσότητα και τις τιμές γενικά των πιάτων, σε συνδυασμό με τη συνολική μας εμπειρία, δεν θα έλεγα ότι μπορεί κάποιος να πάει και 2η φορά εύκολα.

11 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το μεσημέρι 31-3 το 7 food sins μετά από κράτηση, η οποία δεν ήταν απαραίτηση αφού το εστιατόριο δεν ήταν γεμάτο. Βρίσκεται στην όμορφη πλατεία Φιλόμουσου εταιρείας στην Πλάκα, η οποία είναι λιγότερο τουριστική από τα περίξ.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, καθώς είναι ένα νεοκλασικό με τραπεζάκια έξω και εντός. Το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό. Να σημειώσω ότι, επειδή είχα τηλεφωνήσει για κράτηση σε ώρα που το εστιατόριο δεν είχε ακόμη ανοίξει, μετά από λίγη ώρα που είδαν την κλήση μου με πήραν τηλέφωνο οι ίδιοι, κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα.

Τώρα, στα πιο "σοβαρά" θέματα, παραγγείλαμε:
-Ψωμάκια με μία πολύ νόστιμη τυροκαυτερή (2€)
-Πράσινη σαλάτα με παναρισμένο κατσικίσιο τυρί, πολύ δροσερή με την οξύτητα που χρειάζεται στην βινεγκρέτ. Πολύ ωραία.
-Fish 'n chips. Υγιεινή εκδοχή του γνωστού πιάτου. Το ψάρι εν προκειμένω ήταν κολιός (χρησιμοποιούν στα πιάτα όποιο ψάρι αλιεύσουν οι ψαράδες και είναι φρέσκο) σε μακρόστενες φετούλες πάνω σε ελαφριά πατατοσαλάτα. Θα προτιμούσα λιιγο πιο ζουμερό το ψάρι, στον φίλο μου άρεσε ως είχε.
-Χτένι με σως λευκού ταραμά και πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ. Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ πιάτο, οι γεύσεις έδεναν εξαιρετικά μεταξύ τους και το χτένι ήταν άψογα ψημένο.
-Ψάρι ημέρας με σπανάκι, φαγόπυρο και ρέβα. Το ψάρι της ημέρας ήταν μυλοκόπι με τέλειο ψήσιμο και τραγανή πετσούλα, το σπανάκι ήταν πολύ ελαφριά τσιγαρισμένο και το φαγόπυρο ήταν τραγανό. Πολύ νόστιμο και ισορροπημένο το όλο αποτέλεσμα και πολύ υγιεινό σαν πιάτο.
Παραγγείλαμε επίσης μία μπύρα Χίου.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε στο σύνολο 68€. Μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι και θα επιστρέψουμε για να δοκιμάσουμε και πιάτα με κρέας, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του μενού.

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται, αξίζει να ενημερώσω ότι 12 με 6 είχε και μενού brunch, οπότε από τις 2 μέχρι τις 6 τα σαββατοκύριακα μπορείς να επιλέξεις πιάτα και από το main menu και απο το brunch.

7 medium

10 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Ο ανδρας μου και εγώ είχαμε ένα υπέροχο γεύμα στο συγκεκριμενο εστιατοριο. Το φαγητό και το προσωπικό ήταν απίστευτο!. Δοκιμασαμε την Ελληνικη σαλατα με το χαρουποντακο και το πιάτο με τα χτένια για αρχη τα οποια ηταν εκπληκτικα.
Στη συνεχεια δοκιμασαμε το ριζότο γαρίδας, ήταν καπνιστό, κρεμώδες και νοστιμοτατο. Για ποτο τωρα διαλεξαμε μια φιαλη κρασι Ελληνικου αμπελωνα με την βοηθεια του σερβιτορου.
Τελειώσαμε το γεύμα με ένα επιδόρπιο σοκολάτας για δύο που προετοιμάστηκε στο τραπέζι από τον Σεφ. Δεν θέλω να το περιγράψω γιατί θα κατέστρεφω την έκπληξη. Εμπιστευθείτε με και παραγγείλετε το.

15 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Λίγα μέρη στην Αθήνα μπορούν να δικαιολογήσουν με τα πιάτα τους τον τίτλο gastro pub (για όσους έχουν αντίστοιχη εμπειρία από αγγλοσαξονικές χώρες.. ) και το 7 food sins είναι ένα… ή μάλλον το μοναδικό από αυτά!
Εδώ μιλάμε για gastro pub… the Greek way… με παραδοσιακές αγαπημένες γεύσεις with a twist αλλά και κλασικά ευρωπαϊκά pub- musts και όχι μόνο!

Πήραμε σαλάτα Greek on grill, είναι όλα τα λαχανικά ψημένα στη σχάρα εκτός της ντομάτας, Σουβλάκι inside out, είναι κλασσικό τυλιχτό σουβλάκι αλλά αντί για πίτα έχει κρέας-πίτα η οποία είναι πολύ αφράτη και περιέχει τσιπς πατάτας, ντομάτα και μια ελαφριά σος τζατζικιού, τρομερή ιδέα!!
Crunchy mousaka, για όσους δεν τρώνε μουσακά είναι μια καλή ευκαιρία να τον αγαπήσουν, αυθεντική συνταγή με 100% διαφορετική εκτέλεση και προσέγγιση.

Οι μερίδες και η τιμή τους αντανακλούν ακριβώς αυτό το concept, όπως και ο χώρος εξάλλου (ξυπνά αναμνήσεις από Αγγλία! ) ενώ το service είναι άμεσο- φιλικό και με καλές δόσεις χιούμορ!!!
Νέα παιδιά σε όλα τα πόστα με το consulting από τον chef Τάσο Στεφάτο, γνωστό και μη εξαιρετέο για την μέχρι τώρα πορεία του σε μεγάλα εστιατόρια και δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσετε τα σπάνια κρασιά της κάβας τους σε ποτήρι, έχουν το σύστημα coravin και μπορείτε να επιλέγεται διαφορετικό κρασί με κάθε πιάτο.

Επιφυλασσόμαστε στην επόμενη επίσκεψή μας (για να δοκιμάσουμε και το μεσημεριανό μενού! ) περιμένοντας ένα touch παραπάνω στα γλυκά.

03 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Μετά από τρείς επισκέψεις στο συγκεκριμένο εστιατόριο, αποφάσισα να γράψω κι εγώ την άποψή μου.

Καταρχήν ο χώρος είναι πολύ όμορφος και ζεστός! Τραπέζια πάνω στην πλατεία, όταν ευνοεί και ο καιρός και είναι ακόμα πιο ωραία!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ φαγητό! Όλα τα πιάτα που έχω δοκιμάσει είναι μοναδικά!
Φανταστικό σολομός (csi athens), πολύ νόστιμα μύδια, φοβερή greek on grill και πολλά άλλα. Όμως το καλύτερο για εμένα είναι η σφυρίδα (ήταν ψάρι ημέρας), την οποία δοκίμασα πρώτη φορά και νομίζω ότι δεν έχω φάει ποτέ καλύτερο ψάρι!

Ένα μεγάλο μπράβο για την εξυπηρέτηση, όλοι πολλοί ευγενικοί και ευδιάθετοι, να μας εξηγούν σε κάθε ερώτησή μας για τα πιάτα και την παραμικρή λεπτομέρεια, μας βοήθησαν στην επιλογή του κρασιού και γενικά ήταν πλήρως ενημερωμένοι για όλο το μενού.
Προσοχή, το συγκεκριμένο εστιατόριο διαθέτει 2 μενού, ένα το μεσημέρι και το άλλο το βράδυ, δείτε πριν το επισκεφθείτε τα πιάτα του καθενός για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων..

Τιμές; Φάγαμε πάρα πολύ καλά, πληρώσαμε πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που απολαύσαμε ποιοτικά, δεν μου φάνηκε καθόλου υπερβολικό.

5 medium

29 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Ο χώρος είναι ένα νεοκλασικό που στέγαζε παλιότερα ένα bar. Δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά εσωτερικά εκτός από τα τραπέζια.

Το φαγητό καλό, αλλά απλώς καλό. Ο χιλιοδιαφημισμένος μαύρος μπακαλιάρος ήταν 4-5 μικρά κομματάκια και τσιπς καλά. Επίσης πήραμε και ένα χταπόδι που ήταν ένα μέτριο πλοκάμι με κάποιεσ σάλτσες που δεν σε χόρταινε. Και τα τηγανιτά λαχανικά επίσης ήταν 7-8 ροδέλες κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές σε αλεύρι, απλά οκ.

Το μαγαζί περνάει για γκουρμέ, και τα φαγητά ήταν άριστα σε παρουσίαση, απλώς καλά σε γεύση και πολύ λίγα σε ποσότητα. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και πολύ επεξηγηματική, ίσως τόσο πολύ ώστε να δημιούργησε και μεγάλες προσδοκίες για τα φαγητά.

Για 20 ευρώ το άτομο χωρίς να χορτάσει κανείς δε το λες και φτηνό, και είτε θα πάτε στα 30-35 για να χορτάσετε (χωρίς κρασί) είτε θα χτυπήσετε κανένα κεμπάπ από το Θανάση στο Μοναστηράκι με 2 ευρώ (πρίν ή μετά).

Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Αθήνα

210 7011108