ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

Οινομαγειρεία

  Κοδριγκτώνος 31, Αθήνα [Χάρτης]
  210 8238155

Περιγραφή
Μαγειρευτό φαγητό.
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Π.Άρεως, Αθήνα
Μαι
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Προχθές μεσημέρι Παρασκευής 6/5, σε πείσμα της γενικής απεργίας, συμπεριλαμβανομένων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, περπάτησα από τα Ιλίσια μέχρι την Κυψέλη, για να φάω στην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ (Α), της οποίας την ύπαρξη πληροφορήθηκα κι εγώ από την περσινή διθυραμβική κριτική του φίλου χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗ. Περνώντας μέσα απ’ το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια, έκανα συνολικά 50 λεπτά, για μια διαδρομή τουλάχιστον 5-5.50 χιλιομέτρων, ενώ μετά το φαγητό, έχοντας γεμάτο στομάχι, προτίμησα να επιστρέψω με ταξί. Έτσι, το εκλεκτό φαγητό που θα σας περιγράψω, από 8 € λογαριασμό, μου στοίχισε συνολικά 15 €, αλλά άξιζε τον κόπο η όλη εμπειρία και η γυμναστική!

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ είναι ένα όνομα όχι τυχαίο, αφού προσδιορίζει την αρχοντιά της παλιάς Κυψέλης, όπως την έζησα κάποτε και τη σκιαγράφησα στις κριτικές μου για τις ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ & ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ!. Κριτικές που συμπλήρωσε και σχολίασε ο φίλος χρήστης Τρώγων, όπως άλλωστε το έκανε και στο BELLE AMIE με όσα μας θύμισε για τον Μπιθικώτση.

Ο ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ μας εισήγαγε πλήρως στη φύση του συγκεκριμένου μαγαζιού, αλλά εγώ, κατά πάγια συνήθειά μου, θα επιχειρήσω να συμπληρώσω εδώ, μεταξύ άλλων, την ιστορία του χώρου και των ανθρώπων του.

Η Α, λοιπόν, μου είπαν πως άνοιξε τον Μάρτη του 2015. Όμως αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η ουσία είναι ότι ξανάνοιξε πέρσι την άνοιξη, αφού 2 χρόνια νωρίτερα είχε κατεβάσει ρολά. Λειτουργούσε για 41 χρόνια, απ’ το 1972 ίσαμε το 2013, υπό άλλη Διεύθυνση, στο ίδιο ακριβώς σημείο (περίπου στη γωνία Κοδριγκτώνος και Γ’ Σεπτεμβρίου) και με το ίδιο αυτό αρχοντικό όνομα!! Οι δυο σημερινοί ιδιοκτήτες, δυο νέα παιδιά, ο Βασίλης και ο Σταύρος, με καταγωγή από την Κύμη, που μεγάλωσαν στη Χαλκίδα και ήταν κολλητοί φίλοι, κράτησαν το όνομά της και επιχειρούν, με τη δεξιοτεχνία και τις γνώσεις τους, να του δώσουν νέα πνοή. Ο Βασίλης, με ρίζες από τη Σμύρνη, έχει γαστρονομική προϋπηρεσία 16 χρόνων και μάλιστα πρόσφατα, στη Μύκονο (MYKONOS GRACE, στον Άγιο Στέφανο, και το Beach Club NAMMOS CONCEPT στην Ψαρρού), και τώρα ειδικεύεται στα μαγειρευτά, ενώ κι ο Σταύρος έχει αντίστοιχη προϋπηρεσία 8 χρόνων και έχει αναλάβει κυρίως τα φαγητά που είναι ψητά ή του φούρνου!

Το κατάστημα λειτουργεί κάθε μέρα απ’ τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 22.00 τις καθημερινές, και μέχρι τις 20.00 τα Σ/Κ. Πραγματοποιεί delivery σε μια εκτεταμένη ζώνη από Ομόνοια μέχρι Κολιάτσου, και από Κυψέλη μέχρι Πλατεία Αττικής, καλύπτοντας τις ενδιάμεσες συνοικίες Μουσείου, Εξαρχείων, Γκύζη, Κυψέλης, Πατησίων και Αχαρνών.

Καθημερινά μαγειρεύουν τουλάχιστον 20 φαγητά, απ’ τα οποία τα 12-13 αλλάζουν κάθε μέρα, ενώ τα υπόλοιπα υπάρχουν όλες τις μέρες ανεξαιρέτως (σούπες, πατάτες, μακαρόνια, ρύζι και πουρές). Θα επανέλθω όμως γι’ αυτά στη συνέχεια, σταχυολογώντας το ενδιαφέρον και πληρέστατο μενού τους.

Στον χώρο αναφέρθηκε αναλυτικά ο ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ. Υπάρχουν 10 τραπέζια μέσα, καθώς και 1-2 έξω στο πεζοδρόμιο της Κοδριγκτώνος, συνολικά περί τα 30 κουβέρ. Τα πάντα αστράφτουν από καθαριότητα, τραπεζοκαθίσματα, κουζίνα, τοίχοι, πλακάκια δαπέδου, και ασφαλώς οι 2 τουαλέτες, ανδρών και γυναικών, στο βάθος δεξιά, κοντά στην κουζίνα. Ξεχωρίζουν, λοιπόν, οι καθρέφτες στις δύο όψεις, η ξύλινη ραμποτέ επένδυση των δύο τοίχων, τα λευκά πλακάκια δαπέδου, κάποια όμορφα διακοσμητικά φυτά, τα ροδακινί λινά τραπεζομάντιλα, και στο βάθος η ανοιχτή κουζίνα, όπου επιτελείται το μαγειρικό τους θαύμα, και η μεγάλη βιτρίνα με όλα τους τα εδέσματα ημέρας.

Μου έκανε επίσης εξαιρετική εντύπωση η απαλή έντεχνη ελληνική μουσική, με ακούσματα όπως την Πριγκηπέσα του Μάλαμα, τον Άγγελο της Πρωτοψάλτη, το Ταγκό του Σαββόπουλου, το Για χάρη σου της Γλυκερίας, το ντουέτο Μαχαιρίτσα-Αλεξίου, Καταμεσής του χάους, και πολλά άλλα κομμάτια, που είχα καιρό να ακούσω, ειδικά σε τέτοιο λιτό χώρο και μάλιστα μέρα-μεσημέρι!!

Σχετικά με το μενού, για να μην κουράσω με λεπτομέρειες, θα αναφερθώ σε κάποιες σπεσιαλιτέ τους, από όσα άκουσα κι απ’ τους γύρω πελάτες:

Μαμαδίστικοι χειροποίητοι λαχανοντολμάδες, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο:5.50€
Κοτόσουπα αυγολέμονο, καθημερινά: 5.00 €
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, Δευτέρα-Παρασκευή: 5.50 €
Εκπληκτικά παραδοσιακά γεμιστά, Δεύτερα-Τετάρτη-Παρασκευή: 5.00 €
Πατροπαράδοτος μουσακάς, Τρίτη-Σάββατο: 5.80 €
Αρνάκι φρικασέ ή φούρνου, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 7.00 €
Μοσχαράκι κοκκινιστό ή στιφάδο, Τετάρτη-Παρασκευή: 7.00 €, καθώς και
Ψάρι καθημερινά (σολομό, τσιπούρα, μπακαλιάρο, γαύρο): 6.00-7.50 €.

Όλα τα φαγητά τους έρχονται σε μερίδες χορταστικές, και σε τιμές μονοψήφιες, από 2.5 μέχρι 7.50 €, για σολομό φρέσκο σχάρας, ή για κουνέλι στιφάδο, που το φτιάχνουν τις Κυριακές. Αντίστοιχα, τα αναψυκτικά στοιχίζουν 1.20-2 €, οι μπύρες 1.40-2.20, ενώ το χύμα κρασί, λευκό ή κόκκινο, μόνο 2.20 € το μισό λίτρο, και είδα δίπλα μου πελάτες να το πίνουν με ευχαρίστηση.

Εγώ λοιπόν παράγγειλα μια χορταστικότατη μερίδα εκπληκτικό παστίτσιο, σε τιμή 5.80 €, εφάμιλλο αυτού που είχα φάει στο γειτονικό και αγαπημένο μου πολίτικο εστιατόριο Fatsio. Επίσης, δοκίμασα μισή μερίδα εκλεκτό φρέσκο πουρέ πατάτας, σε τιμή 1.50 € (! ). Αρχικά ήρθε μεγάλη κανάτα με κρύο νερό, και φρέσκες φέτες λευκού ψωμιού, σε τιμή 0.50 €. Πλήρωσα σύνολο 7.80 € και φυσικά ενθουσιάστηκα κι εγώ όπως οι τρεις προηγούμενοι χρήστες του site, και μάλιστα και η δική μου βαθμολογία θα είναι ακριβώς και εξίσου άριστη με αυτούς. Τέτοια σύμπτωση δεν είναι καθόλου τυχαία και είναι απόλυτα δίκαιη για την προσπάθεια των δύο νεαρών μαγείρων, που αποφάσισαν να αφήσουν τους παλιούς εργοδότες τους και να ενώσουν τις δυνάμεις και την πείρα τους, ανανεώνοντας το κυψελιώτικο γαστρονομικό γίγνεσθαι!

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ, κόντρα στην υποβαθμισμένη, γειτονική της Πλατεία Βικτωρίας, με τα στίφη μεταναστών και προσφύγων, που τους αντιμετωπίζουν πολύ φιλικά, όπως μας είπανε, απέκτησε ήδη μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των περιοίκων. Τρώγοντας, είδα ευγενικές κυρίες και ώριμους κύριους να χαιρετούν ευγενικά και να παίρνουν φαγητό για το σπίτι ή να κάθονται εκεί, ενώ ταυτόχρονα η υπηρεσία του delivery λειτουργούσε κανονικότατα.

Πιστεύω ότι αξίζει να την επισκεφθείτε και να φάτε μακριά απ’ τη βαβούρα του κέντρου, ή αν είστε βιαστικοί να πάρετε φαγητά για το σπίτι. Αν πάλι εμπίπτετε στις γειτονικές περιοχές του delivery, η όλη διαδικασία θα σας είναι πιο εύκολη και έτσι θα έχετε άμεσα ιδίαν αντίληψη! Προσωπικά ελπίζω να την επισκεφθώ και πάλι για τις πολλές και εκλεκτές λιχουδιές της!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Π.Άρεως, Αθήνα
Σεπ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Το ομολογώ! Κάθε φορά που διαβάζω κάποια κριτική εστιατορίου που μ ενδιαφέρει ή ακόμα και κάποιο άρθρο σε ένα περιοδικό/εφημερίδα, θα την εκτυπώσω και θα την βάλω στο αρχείο μου. Είμαι της παλιάς σχολής, τι να κάνουμε! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχω ένα απίστευτου μεγέθους αρχείο από εστιατόρια που θα ήθελα να επισκεφτώ!

Ένα από αυτά τα άρθρα ήταν της κας Ελένης Ψυχούλη (την οποία εμπιστεύομαι και η οποία σε παλαιότερο ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη με είχε κατευθύνει σε ένα μεζεδοπωλείο κοντά στην Καμάρα κι ένα Ινδικό, που πραγματικά λάτρεψα! ). Πριν από κάποιους μήνες είχε γράψει για κάποιο μαγεριό κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας και πραγματικά είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μου!

Πριν από μερικές ημέρες, γυρίζοντας από το γραφείο προς το σπίτι, συνειδητοποίησα ότι ούτε στα ντουλάπια μου, ούτε στο ψυγείο μου υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να φαγωθεί. Με την πείνα μου να έχει βαρέσει κόκκινο και στα πρόθυρα του πανικού, θυμήθηκα το άρθρο για αυτό το μαγεριό. Δοκίμασα να το βρω και στο Ask4food αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμη κάποια πληροφορία. Αυτό μου έκανε εντύπωση αλλά είναι αντιπροσωπευτικό του χαμηλού προφίλ που έχουν υιοθετήσει.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να πάρω κάτι για το σπίτι παρά να κάτσω να το φάω εκεί. Το σχέδιο ήταν απλό στην εκτέλεση: Ψάχνω την Αρχόντισσα και τη βρίσκω στα στενά του κέντρου, μπαίνω, διαλέγω τι τραβάει η όρεξή μου και αποχωρώ με το ταπεράκι στα χέρια. Γενικά αν κάτι δεν μου αρέσει, είναι να κάθομαι κάπου και να τρώω μόνος μου. Δεν πάει μπουκιά κάτω!

Το πρώτο σκέλος του σχεδίου μου κύλησε αρκετά εύκολα κι έτσι το εντόπισα πάνω στην Κοδριγκτώνος από τον πίνακα που έχουν βγάλει στο πεζοδρόμιο αλλά κυρίως από τις μυρωδιές που αιχμαλώτισαν την μύτη μου πλησιάζοντας. Μπήκα αποφασισμένος μέσα και στάθηκα μπροστά από την βιτρίνα με τα μαγειρευτά τους. Η ώρα ήταν σχεδόν 6 το απόγευμα κι απ’ ότι κατάλαβα ήδη είχαν τελειώσει παραπάνω από τα μισά πιάτα που είχαν ετοιμάσει ενώ από τα υπόλοιπα είχαν μείνει από 2-3 μερίδες το πολύ. Αν σκεφτείς ότι καθημερινά – σύμφωνα με τον καλά οργανωμένο κατάλογό τους- ετοιμάζουν γύρω στα 15 διαφορετικά φαγητά, αυτό σημαίνει ότι ήδη έχουν αναγνωρίσει την αξία τους και χαίρουν την εκτίμηση του κόσμου.

Την ώρα λοιπόν που έφτασα, κλήθηκα να διαλέξω από την πεντακάθαρη και με το παραμικρό ίχνος ακαταστασίας βιτρίνα τους, το φαγητό που θα καλύψει και την πείνα μου αλλά και την περιέργειά μου για τα τόσο θετικά σχόλια. Ο Γιάννης που ήταν πίσω από το ταμείο ανέλαβε να μου κάνει μία «ξενάγηση» στα πιάτα που είχαν απομείνει. Ευγενικός, κατατοπιστικός και χαμογελαστός, μου ανέφερε τις εναπομείναντες επιλογές μου. Όπως φαίνεται κι από άλλες κριτικές μου, είμαι μεγάλος φαν του συκωτιού. Εκείνη την ημέρα υπήρχε συκώτι τηγανητό κι έτσι το παρήγγειλα. Προτίμησα να το συνδυάσω με πουρέ πατάτας (θα μπορούσα επίσης με ρύζι, μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες) αφού όπως μου είπε, είναι σπιτικός.

Η επόμενη ερώτησή του ήταν αν θα το πάρω μαζί μου ή θα μου το σερβίρουν εκεί. Εκπλήσσοντας ακόμα και τον εαυτό μου, με άκουσα να λέω αβίαστα ότι θα κάτσω εκεί (το σχέδιο τινάχτηκε στον αέρα! ). Σκεφτόμενος τώρα το συμβάν, η εξήγηση είναι ότι ένοιωσα άνετα και φιλόξενα στον χώρο τους.

Και μιλώντας για τον χώρο τους… Είναι απλός, με ραμποτέ ξύλινους τοίχους, ένα μεγάλο καθρέφτη στα αριστερά τους και πρόσοψη-βιτρίνα στην Κοδριγκτώνος. Μερικές πινελιές διακόσμησης κάποια από τα φυτά που έχουν μπει στον χώρο. Το πάτωμα «γλειμμένο» και γυαλιστερό από την καθαριότητα. Πίσω από την βιτρίνα με τα φαγητά και προς το βάθος της κουζίνας, μία μαγείρισσα με το πλαστικό-διάφανο καπελάκι που σημαίνει ότι τηρούν τις συνθήκες υγιεινής, οπότε προσέχουν και σέβονται τον πελάτη. Τα τραπέζια στρωμένα με χάρτινο τραπεζομάντιλο και εξοπλισμένα με λαδόξιδο. Γύρω μου μεμονωμένα άτομα –σαν κι εμένα- αλλά και μερικές πιο μεγάλες παρέες.

Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μου το ψωμάκι (που ήταν φρέσκο και αξιοπρεπέστατο) και νερό σε κανάτα. Θα μου φαινότανε εντελώς παράταιρο να μου φέρουν εμφιαλωμένο νερό. Το ποτήρι και το μαχαιροπίρουνο, άστραφταν. Δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ, και σε λίγο μια χορταστικότατη μερίδα προσγειώθηκε μπροστά μου.

Το συκώτι ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχω συνηθίσει να μου το σερβίρουν. Ήταν κομμένο σε πολύ μεγάλους κύβους και ήταν κάτι μεταξύ μαγειρευτού και τηγανητού, με την προσθήκη από λωρίδες κρεμμυδιού και ντομάτας. Πριν το τηγανίσουν πρέπει να το είχαν περάσει με αλέυρι. Το πάχος του –και προφανώς και η μαεστρία τους- το είχε βοηθήσει να κρατήσει τη ζουμερή σύστασή του κι όλη τη νοστιμιά του. Συνδυάστηκε άψογα με τον συμπαγή (και το λέω με την άκρως θετική έννοια αυτό) και καλοδουλεμένο ΣΠΙΤΚΟΤΑΤΟ πουρέ πατάτας. Χωρίς ίχνος ντροπής θα ομολογήσω ότι γυάλισα το πιάτο! Όταν λίγο αργότερα ρωτήθηκα αν έμεινα ικανοποιημένος από το πιάτο μου και μετά τα εκθειαστικά σχόλιά μου, είδα στο πρόσωπο του Γιάννη να σχηματίζεται μία γλυκιά συστολή που πραγματικά λατρεύω να βλέπω. Είναι το ύφος που παίρνει κάποιος όταν δέχεται θετικά σχόλια αλλά τα αντιμετωπίζει με μια μετρημένη αλλά απολύτως δικαιολογημένη περηφάνια για τα αποτελέσματα των κόπων και προσπαθειών του.

Για αυτήν την επίσκεψή μου κλήθηκα να καταβάλω 6 ευρώ. Στον κατάλογό τους έχουν πιάτα, όπως όσπρια, που ξεκινάνε από την τιμή των 3,5 €. Νομίζω ότι συμφέρει ακόμα περισσότερο κι από το μαγείρευες κάποιο από αυτά τα φαγητά ο ίδιος στο σπίτι. Καλά… δεν θα σχολιάσω τις περιπτώσεις του να μη πετύχει σε κάποιον το φαγητό που έχει ετοιμάσει (παράπλευρες απώλειες! ).

Για να καταλήξω, η Αρχόντισσα ίσως να μην είναι το εστιατόριο-μαγειριό που στηρίζεται σε επισκέψεις πελατών από πολύ απομακρυσμένες περιοχές (αν και προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος που αγαπάει το απλό, καλό, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό), αλλά κυρίως απευθύνεται σε πελάτες που διαμένουν στην ίδια ή τις τριγύρω περιοχές.

Είναι όμως μία προσπάθεια έντιμη και αξιοπρεπέστατη που αξίζει προσοχής και υποστήριξης. Αυτό γιατί δείχνει να αντιστέκεται στα σημεία των καιρών, έχοντας στυλώσει τα πόδια του πεισματάρικα στο έδαφος σαν τον 5χρονο που θέλει να γίνει το δικό του. Και πολύ καλά κάνει, γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες και προτάσεις. Μόνο και μόνο που επέλεξε να παραμείνει στην περιοχή της Βικτώριας που τα τελευταία χρόνια ψυχορραγεί και να δίνει εκεί την –καθημερινή- μάχη του, εμένα μ έχει κερδίσει. Όταν δε το αποτέλεσμα αυτού που προσφέρει είναι τέτοιο, δεν μπορώ παρά να το επισκέπτομαι και προτιμώ.
Και κάτι ακόμα, σπόντα σε μεγαλοεστιατόρια των Αθηνών (και μη). Η απόδειξη μου ήρθε από μόνη της και χωρίς παρακάλια…

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Π.Άρεως, Αθήνα
Ιαν
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η Αρχοντισσα ειναι ενα απο τα ελληνικα κλασικα ταβερνακια του κεντρου
Μου το ειχε συστησει ενας φιλος και μου χε πει, μα καλα εσυ μενεις κει κοντα δε το ξερεις? εμεις ερχομαστε απο την αλλη ακρη της αθηνας να φαμε
και λεω θα πω και εγω επιτελους

Μπαινοντας μεσα το νιωθεις, υπαρχει μια ενεργεια που σε κανει να εμπιστευθεις το μερος
Η γνωριμη μυρουδια μαμαδιστικης κουζινας, το χαμογελο και το βλεμμα αυτων που δουλευεουν εκει και η κλασσικη βιτρινα να διαλεξεις τι εχει σημερα, πεντακαθαρη
Και εχει πολλα και μαγειρεμενα καλα
Το μερος ειναι κλασσικο ταβερνακι που βρισκεις απο λαδερα μεχρι κρεας κα ψαρι σε μεγαλες γενναιες μεριδες κατι σπανιο για την εποχη της κρισης
Ο σερβιτορος χαμογελαστος ηρθε αμεσως, εφερε το νερο στο τραπεζι κατι που πολλα μερη πια δε το κανουν γιατι θελουν να το αγορασεις ισως
Το νερο σε κανατα γυαλινη οπως παληα, μου αρεσε αυτο
Και ψωμακι μαζι

Πηραμε δυο πιατα και με τεραστια χωριατικη, καθοτι ηταν καθημερινη και δεν ειμασταν για πολλα πολλα, πληρωσαμε λιγοτερο απο 20 ευρω και φαγαμε πολυ πολυ καλα
Δηλαδη αν φας σ ενα ταχυφαγειο με καταψευγμενα προιοντα 20 ευρω δεν φτανουν για δυο ατομα

Οι μεριδες οπως ανεφερα ηταν γενναιες και η τιμη τους πολυ καλη
Πολυ χαρηκα που υπαρχουν ακομη τετοια μερη, η εποχες ειναι δυσκολες και ολοι βαλωμαστε απο παντου, ειδικα η εστιαση
Γενικα ειναι απο τα μερη που δεν ενιωσα οτι κατι πηγε λαθος
Και στο τελος μας κερασαν και γλυκακι

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Π.Άρεως, Αθήνα
Απρ
20
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Πήγαμε την Κυριακή στις 17/04. Πήγαμε λίγο αργά, οπότε ήταν φυσικό να μην έχει όλα τα φαγητά που έγραφε το πινακάκι έξω. Αυτό βέβαια δε σήμαινε ότι δε βρήκαμε να φάμε κάτι της προτιμήσεως μας.

Πήραμε λαχανοντολμάδες, χοιρινό κρασάτο με αληθινό πουρέ, μια μερίδα πατατούλες φούρνου, που τις ζήλεψα, μια χόρτα ιταλικά, και ενα αναψυκτικό. Ότι δοκιμάσαμε ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Ήταν όλα πολύ νόστιμα μαγειρεμένα, καθημερινά φαγητά, ελληνικής κουζίνας, (έχει γίνει λίγο σπάνιο, πιο εύκολα βρίσκεις παπαρδέλες με τρουφέλαιο, παρά μια μερίδα μελιτζάνες), μαγειρεμένα εντελώς σπιτικά, και απόλυτα σωστά. Το μαγαζί ήταν πολύ καθαρό και στην κουζίνα όσο μπόρεσα να δώ, θα μπορούσα να πω όμως ότι οι τουαλέτες ήταν οι καθαρότερες που έχω δεί ποτέ, ήταν καθαρά μέχρι και τα πλακάκια του τοίχου, σου χτύπαγε στο μάτι η καθαριότητα. Το περιβάλλον ζεστό, απόλυτα φιλική και ισορροπημένα ευγενική η συμπεριφορά και η εξυπηρέτηση.

Κάτσαμε έξω στο ένα τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο, και ήταν πολύ όμορφα, είχε ηρεμία, καθότι και Κυριακή, και απολαύσαμε και το ωραίο φαγητό και τη συζήτηση. ( πολύ καλλίτερη ιδέα τελικά από το να πάμε για σουβλάκι στο Μοναστηράκι, από όλες τις απόψεις, και ας μην είναι η πιο ενδεδειγμένη περιοχή για έξοδο). Εν κατακλείδι για όλα τα παραπάνω δώσαμε 19 ευρώ. Νομίζω αν έμενα κοντά δε θα με συνέφερε να μαγείρευα, κάθε μέρα θα ήμουν εκεί, να διαλέξω, ένα από τα τόσα φαγητά που προσφέρει σε καθημερινή βάση.

Πολύ οργανωμένος κατάλογος, και μεγάλη ποικιλία για όσους μένουν ή εργάζονται κοντά. Σίγουρα θα ξαναπάμε και θα είναι επιλογή μας όταν κατεβαίνουμε Αθήνα.