ΑΣΜΑΤΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

Μουσικά Μεζεδ/λεία

  Καποδιστρίου 29, Πειραιάς [Χάρτης]
  210 4177868

Ώρες λειτουργίας:
Λαϊκορεμπέτικες πενιές από τον Στέλιο Περπινιάδη και την Αλεξάνδρα Καρυωτάκη.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μουσικά Μεζεδ/λεία - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Απρ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Παρασκευή 25η Μαρτίου, ημέρα γιορτής όλης της Ελλάδος και σκεφτόμουν να κάνω μια μικρή εξόρμηση προς Εύβοια μεριά για θαλασσινά στον Τέσκο ή προς Λουτράκι.

Παρένθεση. Νομίζω πως πιο λογικό θα ήταν να συμπεριληφθουν εστιατόρια της Εύβοιας και κοντινών εξορμήσεων. Οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί την ύπαρξη του σάιτ! Κλείνει η παρένθεση.

Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε και δεν είχαμε την ευκαιρία ούτε στην παρέλαση να πάμε. Και καθώς μεσημεριάζει, πέφτει τηλέφωνο από τον κουμπάρο μας και μας ρωτάει τι θα κάνουμε. Η πρώτη επιλογή για θαλασσινά ήταν τι άλλο... Ταξιδεύοντας. Αμέσως τηλεφωνώ αλλά μετά βίας το σήκωσαν. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρχε ΟΥΤΕ καρέκλα και η αντιπρόταση τους ήταν η εξής:

Ή δίπλα στον δρόμο ή μετά τις 5-5μιση και αυτό όχι με σιγουριά γιατί πως να πεις στον πελάτη να φύγει για να κάτσει άλλος.

Δυστυχώς ο καιρός δεν βοηθούσε, οπότε ψάχναμε εναλλακτικές. Κάποιες εναλλακτικές απορρίφθηκαν οπότε λέμε "δεν δοκιμάζουμε να πάμε προς Πειραιά;"

Παίρνουμε τηλέφωνο και ευγενέστατα μας απαντούν πως υπάρχει τραπέζι και μας περιμένουν. Με λίγο κόπο έκαμψα και τις αντιρρήσεις του κουμπάρου που ήθελε κάτι πιο σίγουρο για την περίσταση και όχι μια δοκιμή χωρίς να έχουμε ξαναπάει.

Αφού φτάνουμε καθυστερημένοι, αντικρύζουμε ένα μαγαζί αρκετά μαζεμένο και ζεστό, στημένο για τέτοιες περιστάσεις. Πρόκειται για ένα μουσικό μεζεδοπωλείο που δεν είναι αχανές αλλά περιποιημένο και προσαρμοσμένο για λίγα άτομα χωρίς να συνωστίζονται. Η διακόσμηση δεν θα σας συναρπάσει, ουσιαστικά πίστα δεν υπάρχει παρά μόνο ένας άδειος χώρος μπροστά από τα τραπέζια και χωρίζει το μουσικό σχήμα από τους πελάτες. Κατά τα άλλα θα δείτε κάποια αποκόμματα παλαιών εφημερίδων, κάποιους παλαιούς δίσκους αλλά και καδράκια με διάφορες φιγούρες και πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Πίσω από το μουσικό σχήμα η επένδυση είναι πέτρινη, υπάρχει μια πολύ μικρή μπάρα, ενώ και οι τουαλέτες αν και όχι ιδιαίτερα ευρύχωρες ήταν καθαρές.

Όπως θέλει να αναφέρει και η ονομασία του, ο μουσικός τους προσανατολισμός είναι στα ρεμπέτικα και στις παλιές επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών (πχ Μπιθικώτση), όχι όμως σκυλάδικων. Αρκετά τραγούδια δεν τα γνωρίζαμε.

Θα φτάσετε πολύ εύκολα στο μαγαζί καθώς βρίσκεται πίσω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά στο λιμάνι, έναν δρόμο πίσω από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Τις ώρες αιχμής θα δυσκολευτείτε να παρκάρετε καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε μαγαζιά. Δεν το πιάνει και εύκολα το μάτι σου να πω την αλήθεια.

Από εκεί και πέρα όταν ανοίξαμε την πόρτα, μας υποδέχθηκαν θερμά και χαμογελαστά. Να σημειώσω εδώ πως πρέπει να γνωρίζετε που ήρθατε. Μιλάμε για μουσικό μεζεδοπωλείο, μια παρεξηγημένη έννοια. Εδώ δεν θα συναντήσετε ανθρώπους που βλέπουν την επιχείρηση τους σαν επάγγελμα αλλά σαν χόμπι. Η μουσική είναι ρεμπέτικη με τραγουδιστή τον Στέλιο Περπινιάδη, γιο του πασίγνωστου ρεμπέτη Βαγγέλη Περπινιάδη και τη γυναικεία φωνή της Αλεξάνδρας Καρυωτάκη.

Η κουζίνα από την άλλη επιμελείται από την τραγουδίστρια (Αλεξάνδρα Καρυωτάκη) που όπως μας είπε ανοίγει από το πρωί για να ετοιμάσει τα φαγητά. Μιας και μίλησα για μουσικό μεζεδοπωλείο, εντάξει δεν θα βρείτε και συνταγές όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας σεφ, σίγουρα όμως δεν θα συναντήσετε και προκάτ κουζίνα. Κάποια πιάτα πραγματικά ήταν αρκετά καλά, σαν να τα έφτιαχνες στο σπίτι σου. Επειδή το γούστο είναι υποκειμενικό όμως δεν θα βαθμολογήσω και με άριστα γιατί μπορεί κάποιοι να έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες. Σημειώστε πως οι τιμές επιβαρύνονται κατά 15% τις ημέρες με ζωντανή μουσική, αναφέρεται όμως πως δεν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση και ο καθένας μπορεί να παραγγείλει αναλόγως των οικονομικών δυνατοτήτων του.

Εμείς 6 άτομα και ένα μωρό, παραγγείλαμε τα εξής:

- Στην αρχή έρχεται νόστιμο ψωμάκι με κρουτόν που ανανεώθηκε άλλες 2 φορές (0.7 ευρώ το άτομο).

Στην αρχή φτάνει ο δίσκος με τα κρύα ορεκτικά όπου διαλέξαμε:

- Φάβα Σαντορίνης στα 4 ευρώ. Μεγάλη ποσότητα όπου δυστυχώς δεν δοκίμασα γιατί δεν είναι στις γεύσεις μου. Φάνηκε να αρέσει πάντως.

- Τζατζίκι στα 4 ευρώ. Ισχύει ότι και με τη φάβα.

- Ντολμαδάκια γιαλαντζί (6 τεμάχια) με μπόλικο φύλλο. Φρεσκότατα.

- Τυροκαυτερή στα 4.5 ευρώ. Όντως αρκετά καυτερή με κοπανιστή Μυκόνου. Την περισσότερη ποσότητα τη δοκίμασα εγώ. Καλό συνοδευτικό.

- Πατζαροσαλάτα στα 4.5 ευρώ. Τριμμένο καρυδάκι από πάνω, ωραίο ροζ χρώμα και βελούδινη υφή. Αρκετά σκορδάτη για τους λάτρεις.

- Μελιτζανοσαλάτα στα 4.5 ευρώ. Δεν μου έδωσε την αίσθηση του καπνιστού αλλά τιμήθηκε από τους υπόλοιπους.

- Σπετζοφάι που αν και κρύο τιμήθηκε ιδιαίτερα, με ελαφρύ λουκάνικο και ωραία κόκκινη σάλτσα.

- Πατάτες τηγανιτές στα 4 ευρώ επί 2 μερίδες. Νοστιμότατες και χεράτες, ωραίο συνοδευτικό, με τη ριγανίτσα τους.

- Φλογέρες με ανθότυρο και παστουρμά στα 5 ευρώ. Ιδιαίτερα αισθητός ο παστουρμάς ενώ η ζύμη ήταν λίγο πιο παχιά για να συγκρατεί τη γέμιση. Αρκετά ευχάριστο πιάτο.

- Κολοκυθοκεφτέδες στα 4.5 ευρώ. Οι καλύτεροι που θυμάμαι να έχω φάει εδώ και πολύ καιρό. Πιθανόν πρόσφατα να έχω αναφερθεί και σε άλλους αλλά αυτοί εδώ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τραγανότατοι με πολύ αρωματική γέμιση και αισθητό το κολοκύθι. Ρώτησα αργότερα και μου είπαν πως τηγανίζονται με κίτρινο αλεύρι.

- Μπριζόλα χοιρινή στα 7 ευρώ, μαλακή και ζουμερή.

- Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας στα 7 ευρώ. Ήρθε ιδιαίτερα ζουμερό, σε 2 αρκετά μεγάλα κομμάτια. Το έφαγα με ευχαρίστηση. Μου δημιουργήθηκε η απορία και ρώτησα αν έβαλαν βούτυρο στο ψήσιμο, η απάντηση τους όμως ήταν αρνητική. Συνοδευόταν από μια ευχάριστη και πολύ δροσερή σως με βάση το γιαούρτι και το κάρυ. Εδώ τονίστηκε ιδιαιτέρως πως δεν χρησιμοποιούν μαγιονέζες στο μαγαζί.

- 3 μερίδες μπακαλιάρο σκορδαλιά λόγω ημέρας, στα 7 ευρώ έκαστος. Το μόνο φάουλ της ημέρας. Ήρθε πολύ αλμυρός, πιθανόν να πρόσθεσαν κι άλλο αλάτι. Κατά τα άλλα ήταν πολύ καλά ψημένος και σε χρυσαφί χρώμα.

- Νερό εμφιαλωμένο τέρμα παγωμένο (1.5 ευρώ), κάτι Κόκα Κόλες (2 ευρώ έκαστη) κλπ.
- Κρασί κόκκινο 1/2 λίτρο στα 4 ευρώ, ευχάριστο. Αργότερα μας κέρασε άλλο 1/2 το μαγαζί.

- Κέρασμα χαλβάς σιμιγδαλένιος για να αλλάξει η γεύση μας.

Στον κατάλογο υπάρχουν επίσης και θαλασσινά όπως πχ καλαμαράκια (5 ευρώ), γαρίδες-μύδια (και σαγανάκι στα 6-6.5 ευρώ), ποικιλία θαλασσινών (14 ευρώ) ή κρεατικών (20 ευρώ) αλλά και σουτζουκάκια σμυρνέϊκα στα 5.3 ευρώ. Εντύπωση μου έκανε στον κατάλογο τα πιροσκάκια και η κρεατόπιτα (στα 5 ευρώ), ενώ δεν μπορώ να εξηγήσω την τιμολόγηση στο μαστέλο Χίου στα 9 ευρώ, υποψιάζομαι μάλλον τυπογραφικό λάθος.

Τι μου μένει από την επίσκεψη μας;

Η ανακούφιση του κουμπάρου που είδα την ικανοποίηση στα μάτια του. Πραγματικά περάσαμε αρκετά καλά σε ένα μαγαζί που ναι μεν βασίζεται στη μουσική του αλλά αναφέρει πως όλα τα πιάτα του είναι χειροποίητα. Σίγουρα δεν δοκιμάσαμε προκάτ κουζίνα αλλά μια καλή σπιτική προσπάθεια.

Από κει και πέρα να πάτε με καλή παρέα για να διασκεδάσετε μαζί με καλό φαγητό. Και αν για κάποιους μπορεί να ξενίζει η περιοχή, όπως και εμένα που μου φαίνεται λίγο υποβαθμισμένη, θα είναι εκεί το προσωπικό για να σας κάνει να περάσετε ευχάριστα. Οι λίγο μεγαλύτερες ηλικίες θα το ευχαριστηθούν, θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται παρατηρώντας τις φωτογραφίες τους και τα βίντεο τους στο Facebook.

Αν έξω από το μαγαζί δείτε ταμπέλα "σερβίρεται πατσάς", μη φοβηθείτε. Περάστε άφοβα.

Υ. Γ Θα ήθελα να ευχαριστήσω το μαγαζί για την ειδική τιμή που μας έκανε λόγω της γιορτής μου.