ZAMPANO

Μοντέρνα κουζίνα

  Σαρρή 18, Μοναστηράκι [Χάρτης]
  2130233244
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μια νέα σχετικά άφιξη στην καρδιά της θεατρικής πιάτσας του Ψυρρή με καλλιτεχνικό διακοσμητικό ταμπεραμέντο, ευέλικτη δημιουργική κουζίνα, που επικεντρώνεται σε κλασικές ελληνικές γεύσεις, και μελωδίες που παραπέμπουν σε Godfather και Νίνο Ρότα (! ) αλλά και στο La Strada(1954) του Φ. Φελίνι, επίσης σε μουσική Νίνο Ρότα, όπου ο καλλιτέχνης του τσίρκου Zampano είναι ο κεντρικός ήρωας! Δεν μπορούσε βέβαια να μην υπάρχει μουσική τζαζ, καθώς και οι νοσταλιγές μελωδίες της Εντίθ Πιαφ...

Το Zampano είναι η ιδανική λύση για φαγητό ή ποτό μετά από κάποιο θέατρο στην περιοχή ή για ατμοσφαιρικές χειμωνιάτικες εξόδους. Ως θαμώνας της περιοχής, θεωρώ ότι συμπληρώθηκε το κενό που εδώ και καιρό άφησαν αξιόλογα εστιατόρια όπως το il Bucco, το Beer Academy και το πρωτοπόρο για την εποχή El Pecado!

Πρόκειται, κυρίως, για εστιατόριο αλλά προσφέρεται και για ποτό, συνοδεία ποικιλίας τυριών ή αλλαντικών ή κάποιου ελαφριού πιάτου.

Ο διάκοσμος στο ισόγειο του εσωτερικού χώρου, του επιβλητικού αυτού νεοκλασικού κτιρίου, όπου στεγάζεται το εστιατόριο αλλά και το City Circus hostel, συνηγορεί από την πρώτη ματιά για μία όμορφη βραδιά.

Περνώντας απ' έξω, οι μεγάλες τζαμαρίες και ο ρομαντικός φωτισμός ελκύουν κάθε περαστικό. Όταν, όμως, διαβεί κάποιος την μεγάλη πράσινη πόρτα, το έργο αρχίζει... Τραπέζια όλων των τύπων με εκλεπτυσμένη σχεδίαση, μου άρεσε το κόκκινο τραπέζι μπαίνοντας αριστερά, δείγμα μάλλον Φένγκ Σούι αρχιτεκτονικής (?), για καλό ποδαρικό, περίτεχνα μωσαϊκά, ένα μεγάλο μωβέ μπάρ, ένα ψυγείο με διάφορα προϊόντα, εταζέρες και μπουφέ με ποτήρια και διάφορες κομψές και άλλων εποχών λεπτομέρειες συνθέτουν το σκηνικό του ισογείου.
Βιομηχανικό σκούρο γκρι στους τοίχους και εκπληκτικά, ευφάνταστου σχεδιασμού, πολύφωτα και απλίκες ενισχύουν την ιδιαίτερη αύρα του χώρου. Οι τουαλέτες, στον ισόγειο χώρο επίσης, συνεχίζουν στο ίδιο απαράλλαχτο διακοσμητικό μοτίβο.

Επειδή πήγαμε βράδυ Σαββάτου, μετά από θεατρική παράσταση, χωρίς κάποια κράτηση μας "προώθησαν'' στον επάνω χώρο και παρόλο που στην αρχή ήμασταν αρνητικοί μόλις ανεβήκαμε αλλάξαμε αμέσως γνώμη, μην πω μάλιστα ότι είναι και πιο όμορφος από τον κάτω χώρο.

Ενδείκνυται μάλιστα για ιδιαίτερες περιστάσεις όπου κάποιος θέλει privacy αλλά και "χουζούρι". Λυπάμαι μόνο τους ανθρώπους του σέρβις για το ατέλειωτο ανεβοκατέβασμα....

Από τον επάνω χώρο, υπάρχει πανοραμική έποψη του ισογείου και τα περισσότερα τραπέζια έχουν και αυτά θέα προς την οδό Σαρρή. Ο πρώτος όροφος δηλαδή είναι αυτό που λέμε κέντρο - απόκεντρο.

Η διακόσμηση είναι επίσης εκπληκτική, με την απόλυτη αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας που δίνουν τα ξύλινα πατώματα και η ασπρόμαυρη ριγέ ταπετσαρία σε μεγάλο τμήμα του τοίχου. Μάλιστα, στο βάθος αριστερά, ένα μικρό δωμάτιο - σαλονάκι, με 70'ς διακόσμηση, τράβηξε αμέσως την προσοχή μας, καθώς περιεργαζόμασταν τον χώρο.

Ο συγκερασμός μοντέρνου και κλασικού μέσα στον ίδιο χώρο καθιστούν το μέρος ιδιαίτερα ελκυστικό έστω και για ένα ποτό!

Το Zampano λειτουργεί μόνο βράδυ.

Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά!!

Αστρολογικό δελτίο,
Στο σέρβις μας εξυπηρέτησε ο αεικίνητος και μάλιστα Τοξοβόλος (με ωροσκόπο Παρθένο.... ) Ανδρέας με εμφανή τη διάθεση της φιλοξενίας και της ενημέρωσης!!
Τοξότης, το τυχερό μου ζώδιο, σκέφτομαι, και... αφήνομαι στις υπηρεσίες του απόλυτα ήρεμη.....

Δοκιμάσαμε,

Ρεβυθάδα με δενδρολίβανο και κομματάκια από σύγκλινο Μάνης. Χορταστική μερίδα και αρκετά νόστιμα μόνο που, κατά την γνώμη μου, ήθελαν λίγο λεμόνι για να γίνει πιο αισθητή η γεύση των ρεβυθιών. ΕΥΡΩ 6,00

Πιττάκια με σπετζοφάϊ, περί τα τέσσερα μικρά και τριγωνικά κομμάτια, από φύλο κρούστας, με σος γιαουρτιού ολίγον καυτερή μέσα σε γυάλινο μπολάκι μέσα στο πιάτο. Πολύ νόστιμο πιάτο!! ΕΥΡΩ 7,00

Ρολάκια από μπούτι κοτόπουλο με πλιγούρι και σος καυτερή. Το κοτόπουλο πεντανόστιμο αλλά το πλιγούρι αρκετά αδιάφορο...! ΕΥΡΩ 11,00

Κροκέτες με τυρί και σπανάκι, πράσινη σαλάτα ως γαρνιτούρα και κόκκινη σος παντζαριού να ομορφαίνει το πιάτο μας!! Οι κροκέτες, περί τα πέντε τεμ., ήταν πολύ νόστιμες και η σος έδενε απόλυτα με το έδεσμα....!! ΕΥΡΩ 6,00

Τα πιάτα έρχονταν σταδιακά και τα σερβίτσια άλλαζαν συνέχεια.

Το πλατό τυριών και αλλαντικών, με τυριά και αλλαντικά, που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα, συνοδεία ψωμιού και σος, στοιχίζει ΕΥΡΩ 11,00.
Παρατηρήσαμε ότι πολλοί το προτιμούσαν για να συνοδεύσουν το κρασί ή το ποτό τους.
Υπάρχουν και πιάτα ημέρας, όπως σούπα (6,00) ή δελεαστικές σαλάτες (6-8,00).

Από γλυκά δοκιμάσαμε,

Σοκολάτα με κομματάκια πορτοκάλι, δύο μαρεγκάκια με κακάο και παγωτό καραμέλα. Νόστιμο γλυκό - και μεγάλη ποσότητα - με πικρή γεύση, έξω από τα συνηθισμένα. Ιδανικό για τους λάτρεις της Bitter σοκολάτας. ΕΥΡΩ 6,00

Cheesecake με ανθότυρο και ξινομυζήθρα. Πρόκειται για ένα συμπαγές στρογγυλό κομμάτι γλυκού με μαρμελάδα βερίκοκο ως topping. Δεν μας ενθουσίασε... ΕΥΡΩ 5,00

Παρόλο που δεν ήπιαμε κάτι, παρά μόνο νερό βρύσης, λόγω μεσημεριανής οινοποσίας..., ρίχνοντας μια ματιά στον κατάλογο με τα κρασιά είδαμε ότι είναι απόλυτα ενημερωμένος Έντελώς δειγματολιπτικά: ροζέ Βιβλία Χώρα ΕΥΡΩ 25,00, κόκκινο Κατώγι Αβέρωφ 19,00, λευκό Κτήμα Χατζηγεωργίου 22,00. Σερβίρεται και κρασί σε ποτήρι ( 5,00 περίπου), μπύρες μικροζυθοποιών (5-6,00) καθώς και διάφορα ποτά και κοκταίηλ ( 7-9,00).

Στο τέλος, μας κέρασαν εξαιρετικό λικέρ μαστίχας με λάιμ και πιπέρι!

Περάσαμε μια πολύ πολύ όμορφη και λαμπερή βραδιά!!
Εύχομαι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα να κυλήσουν οι γιορτές όλων μας!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Νοε
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Καλησπέρα σε όλους τους καλοφαγάδες του site! Καθυστερημένη και πάλι, είπα να γράψω μια κριτική (τουλάχιστον δεν έπιασα μήνα! ).

Αρχίζουμε:

Επισκεφθήκαμε το Zampano βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, 2 άτομα κατά τις εννέα το βράδυ, έπειτα από επίσκεψη μας σε μια φωτογραφική έκθεση, δίπλα από τον σταθμό του "Κόκκινου". Ξέρετε πως είναι αυτά, χαμός από κόσμο, τσιγαρίλα και να έχουν πέσει όλοι σαν ακρίδες στα τυροπιτάκια και στη σανγκρία. Οπότε, είπαμε να συνεχίσουμε τη βραδιά μας αλλού!

Στο Zampano τώρα. Καθίσαμε στο πρώτο τραπέζι όπως μπαίνουμε δίπλα από μια προθήκη με διαλεκτά κρασιά και μετά από λίγα λεπτά ήρθε ο σερβιτόρος... Μια χαρά παιδί με χαμόγελο, αλλά... Πως να το πω; Poster boy της χιπστεριάς; Καρό πουκάμισο, μπερές, μουστάκι τσιγκελωτό, καφέ ποδιά και γυρισμένα τα μανίκια για να φαίνονται τα τατουάζ.

Τελοσπάντων, δεν είχε πολλές επιλογές στο μενού, οπότε παρήγγειλα για να τσιμπήσω τα κεφτεδάκια με γιαούρτι, ξεροψημένες πιτούλες και πίκλες κρεμμυδιού, από το μενού των ορεκτικών στα 6,50 ευρώ. Αφού οι επιλογές στα ζυμαρικά δεν ήταν καθόλου του γούστου μου, ειδικά για βράδυ.

Ο συνδαιτυμόνας μου πήρε την ταλιάτα με πατάτες τηγανιτές και πέστο μαιντανού στα 14,50 ευρώ.

Ήπιαμε από μία μπύρα Βεργίνα στα 4 ευρώ και στο τέλος παραγγείλαμε μια lemon pie στα 5 ευρώ.

Τα πιάτα μας τα έφερε ένας άλλος κύριος, νεαρότερης ηλικίας με χαμόγελο και κανονικά ρούχα! Δεν θα πήρε το memo φαίνεται!

Το πιάτο μου αποτελούνταν από 3 τριγωνικά κομματάκια πίτας, ξεροψημένα σαν τσιπς, 5 κεφτεδάκια (medium well), 3 τοσοδούλικα ψημένα ντοματίνια, λίγο κρεμμύδι ξιδάτο σε ροδέλες, όλα σερβιρισμένα πάνω από ένα λεπτό στρώμα γιαουρτιού. Νόστιμο, αλλά ακόμη και για ορεκτικό δεν δικαιολογούνταν η τιμή με τόσο μικρή ποσότητα.

Και πάλι καλά να λέω. Ο συνάδελφος είχε την τύχη, να του έρθει η μικρότερη ταλιάτα που έχω δει, ένα μπολάκι με πέστο και οι λίγες πατατούλες σε χάρτινο σακουλάκι. Του άρεσε πάντως. Μου πρότεινε να δοκιμάσω, αλλά τι θα του έμενε μετά;

Οι μπύρες οκ, σε καλή θερμοκρασία και η lemon pie, ενώ ήταν σε καλή ποσότητα, την ψιλοαφήσαμε λόγω αυγουδίλας, που οκ, δεν φταίνε αυτοί, αλλά εμείς που την παραγγείλαμε.

Δεν πήγαμε να φάμε κανονικά, οπότε δεν θέλω να είμαι σκληρή. Ο χώρος μου άρεσε ήταν πολύ προσεγμένος στο γνωστό δηθενιάρικο-κουλτουρέ στιλ που όμως αποπνέει ζεστασιά (σας μπέρδεψα έτσι;), καθαρές τουαλέτες επίσης, κάτι σημαντικό στις κριτικές μου.

Αυτό που με ενόχλησε σε μια φάση είναι πως επειδή είναι δίπλα γνωστό χοστέλ, όσο πέρναγε η ώρα έρχονταν ξένες που γίνονταν λίγο "κομμάτια" και έτρεχαν στον πάνω χώρο χύνοντας τα ποτά τους. Οκ, συμβαίνουν αυτά!

Εν κατακλείδι, θα ξαναπάω να δοκιμάσω brunch η' να πιω ένα ποτάκι καθώς ο χώρος κέντρισε το ενδιαφέρον μου και ας είμαι anti-hipster (μου άρεσε "ειρωνικά"; γίνομαι και εγώ hipster;). Το μενού δεν είχε επιλογές που να με συγκλονίσουν και οι τιμές ήταν τσιμπημένες αρκετά. Το σέρβις καλό, η καθαριότητα του χώρου καλή, value for money δεν το λες, αλλά μια ευκαιρία την δίνεις!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Μαι
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πρέπει να πω εξ’αρχής ότι πήγα λίγο προβληματισμένος στο Zampano – μία μερικών μηνών άφιξη στην οδό Σαρρή στην περιοχή του Ψυρρή, λόγω του κατ’αρχήν άκομψου και διεκπεραιωτικού τρόπου που αντιμετωπίσθηκα, όταν τηλεφώνησα για να κλείσω τραπέζι.

Ο 1ος λόγος είναι η (αναμενόμενα) κοινή λογική. Η πρώτη αυτή “συναλλαγή” μεταξύ του πελάτη και του υπεύθυνου της κράτησης – αν ο/η τελευταίος/α την διαχειρισθεί σωστά – μπορεί να φέρει από την πρώτη στιγμή εντελώς άκοπα, τον επισκέπτη με πολύ θετική προδιάθεση στο εστιατόριο (και ποιος εστιάτορας δεν θα το ήθελε αυτό). Ο 2ος λόγος είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, προτιμά την ευγένεια από την μουρτζούφλα. Και επειδή και τα δύο “ακούγονται” στο τηλέφωνο, προσωπικά βρίσκω πολύ ενοχλητικό το τελευταίο. Μία ντομάτα μείον εδώ λοιπόν - στην εξυπηρέτηση.

Όταν έφθασα όμως μπροστά στο Zampano, πρέπει να πω ότι πραγματικά εντυπωσιάσθηκα από την πρώτη εικόνα και την "κοσμοθεωρία" που φέρνει στην πόλη μας. Tέτοιας ιδιαίτερης αισθητικής εστιατόρια λείπουν από την Αθήνα, και το Zampano έρχεται να συμπληρώσει ένα μέρος αυτού του - αναλογικά με άλλες μητροπόλεις - δυσανάλογου κενού.

Το Zampano έχει έναν image αλλοτινής εποχής, που δύσκολα συναντά κανείς στις μέρες μας, σε επενδύσεις με αντικείμενο την εστίαση. Eδώ συνεργάσθηκε έμπειρος – πολύ – διακοσμητής μαζί με ταξιδεμένο ιδιοκτήτη. Από την πρώτη εντύπωση, θα θαυμάσει κανείς την διαφανή περιμετρική σκεπή με τα περίτεχνα μεταλλικά πλαίσια, τον υποβλητικό φωτισμό και την χαρισματική γωνιακή τοπογραφία του σημείου, που αποπνέει μία αστική ανάμνηση και κουλτούρα των αρχών του περασμένου αιώνα.

Ο σχεδιαστής συγκέρασε σε ένα τέλειο puzzle, επιλεγμένα μεταλλικά στοιχεία (του κατά τα άλλα βαρετού πλέον vintage βιομηχανικού σχεδιασμού), με εν είδει μόνο "πολυκαιρισμένα" έπιπλα διαφορετικά μεταξύ τους, πρωτότυπα φωτιστικά και τέλος, εντυπωσιακά art-deco στοιχεία - μόλις κανείς περάσει την είσοδο, δεν μπορεί παρά να μην θαυμάσει το σκαλιστό μαρμάρινο bar αριστερά με τα σκαμπό που έρχονται από μια άλλη εποχή.

To Zampano δεν ένα εύκολο copy & paste του εστιατορίου του γείτονα, δεν έχει σχέση με τυποποιημένους χώρους που κανείς προσπαθεί (όταν φύγουν οι εργολάβοι και οι προμηθευτές), να "ζεστάνει" με διάφορα μικροαντικείμενα. Όλο το εστιατόριο (ή σχεδόν όλο - εξηγώ στη συνέχεια) είναι σχεδιασμένο πάνω σε μία πολύ έντεχνη και συμπαγή κεντρική ιδέα με αρχή, μέση και τέλος. Ίσως ο Jeremy Clarkson, να αναφωνούσε και για αυτόν τον χώρο... "το ξέρω ότι έχεις ψυχή"…

Μοναδική παραφωνία (κατά τη γνώμη μου) αποτελούν, 1. οι (ευτυχώς περιορισμένες σε αριθμό) πολυφορεμένες καρέκλες Tolix καθώς και κάτι άλλες σχολικού τύπου που έχουν;; το όποιο στυλ τους, αλλά λειτουργικά δεν επιτρέπουν σε κανένα πισινό - "πλούσιο ή πένη" - να καθίσει παραπάνω από 45 λεπτά, άντε μία ώρα χωρίς να βογγήξει (βασικός κανόνας σχεδιασμού σε ένα εστιατόριο), και στο Zampano κανείς κολλάει με την ατμόσφαιρα και χρειάζεται χρόνο και 2. οι μάλλον αδιάφορες τουαλέττες που είναι ξένες με αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο.

Στα της εξυπηρέτησης τώρα. Στο τραπέζι μας περιποιήθηκε ένας χαμογελαστός και ευγενικός νεαρός, που ήταν πρόθυμος να βοηθήσει στην παραγγελία μας, να συστήσει ένα διαφορετικό - εξαιρετικό - κρασί όταν η πρώτη επιλογή μας είχε μόλις τελειώσει, ενώ όταν ρωτήσαμε κάτι πιο τεχνικό, ζήτησε να το επιβεβαιώσει πρώτα με την κουζίνα. Σέρβιρε το κρασί στην ποσότητα που έπρεπε σε κάθε ποτήρι, ώστε και για να βγάλει στη μύτη τα αρώματα του, αλλά και για να μην ζεσταθεί στα ποτήρια Ήπιαμε ένα εξαιρετικό παλαιωμένο λευκο viognier (Σταθμός, Αμπελώνες Λαλίκου) του 2012 στα 23 ευρώ. Όπου το βρείτε, να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα.

Και η κοπέλλα που επίσης βοήθησε στο τραπέζι μας ήταν όσο έπρεπε ευγενική, αλλά λίγο αποστασιοποιημένη, και σε χώρους comfort food, βοηθά στην ατμόσφαιρα μια κάποια αναλαμπή "φιλικότητας". Μου έκανε επίσης πολύ καλή εντύπωση, ο τρόπος που ήταν ντυμένη. Αν αυτό που φορούσε ήταν στολή εργασίας και επιλογή του διακοσμητή ή του ιδιοκτήτη, μπράβο σε αυτούς. Αν ήταν δική της επιλογή, μπράβο της και συγχαρητήρια!

Αυτό που κατά τη γνώμη μου το Zampano θέλει ακόμη πολύ δουλειά, είναι η κουζίνα του, που ειλικρινά ελπίζω να έχει απλά προβλήματα “οδοντοφυίας” και όχι εγγενείς αδυναμίες.

Ενώ το εστιατόριο έχει σαφή γευστική ταυτότητα και τύπο κουζίνας - δεν έχει επικάλυψη υλικών, έχει ίντριγκα στην ποικιλία των προτάσεων (από κατσίκι σε γαρίδες, και από kale σε αβοκάντο), παίρνει ρίσκο σερβίροντας υλικά με μεγάλη φύρα και υψηλό κόστος (π. χ. χταπόδι), ακροβατεί πρωτότυπα ανάμεσα στην Ελληνική κουζίνα της ανάμνησης και τον νεωτερισμό του twist και ενίοτε της αποδόμησης - δυστυχώς δεν καταφέρνει να παρουσιάσει ένα συνεπές γευστικό αποτέλεσμα.

Έχει ένα εξαίσιο προζυμένιο ψωμί, που θα στεκόταν απλά με λίγο extra παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς ανάγκη για όλα τα επιπλέον ενδιαφέροντα συνοδευτικά που έρχονται από την κουζίνα. Η σαλάτα με την ρόκα, το αχλάδι, το κατσικίσιο τυρί και τα καρύδια ήταν πολύ δροσερή και σωστά βρεγμένη. Τα πιτάκια με γέμιση σπετζοφάι ενδιαφέροντα και σαν σύλληψη και σαν νοστιμιά, αλλά ήρθαν ψιλομαυροτηγανισμένα. Πρωτότυπη στη γεύση η μαρμελάδα ντομάτα που τα συνόδευε, με ωραία υφή. Το χταπόδι με την ψητή μελιτζάνα, καλύτερα να το προσπεράσει κανείς - το χταπόδι έπρεπε να ήταν ψητό, αλλά είχε υφή βραστού, ενώ η μελιτζάνα παρ'όλο που είχε αφαιρεθεί προσεκτικά σε μεγάλα κομμάτια από το περίβλημα της και ήταν σωστά καπνισμένη, ήταν ιδαρής και άνοστη.

Τα πρώτα πιάτα μαζεύτηκαν και εδώ δυστυχώς μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα – κοντά μιας ώρας! μέχρι να έρθουν τα κυρίως πιάτα - με το εστιατόριο μισογεμάτο. Όταν αξιώθηκαν να φθάσουν, κάποια ήταν του ύψους, όπως

το πολύ νόστιμο λεμονάτο κατσικάκι και εντελώς Κυριακάτικες και πεντανόστιμες οι μαμαδέ ψητές πατάτες που το συνόδευαν (παρά την "άψητη" εικόνα τους, είχαν μία πολύ μεστή γεύση). Πολύ νόστιμες και οι πέννες με τα ψητά λαχανικά και το ginger, όπως επίσης και το κριθαράκι με το αργομαγειρεμένο μοσχάρι, που όμως ήταν λίγο στεγνό για κριθαράκι/ώτο. Το κοτόπουλο με το σουτζούκι και το πληγούρι μέτριο (για να είμαστε και σωστοί βέβαια, τι γεύση να έχει τώρα το πληγούρι, η κινόα, το κεχρί, φαγόπυροι, σόγιες και λοιπές αφίξεις), με κάποιο μόνο ενδιαφέρον στην πικάντικη sauce γιαουρτιού του και τις ίνες από πιπεριά chili,

και κάποια ήταν του βάθους, όπως

το κριθαρώτο με τις γαρίδες και το φινόκιο, που εκτός από το ότι είχε στεγνώσει εντελώς όταν ήρθε, είχε και μία υπέρ του δέοντος έντονη γεύση λεμονιού. Καλές είναι μερικές σταγόνες λεμονιού σε ριζότα και κριθαρώτα γιατί αναδεικνύουν τη γεύση λόγω οξύτητας και σπιρτάδας, αλλά στο πιάτο μας πρέπει να το έστιψε πολύ γυμνασμένος μάγειρας. Ένα λαβράκι στο βάθος του τραπεζιού, δεν το δοκίμασα, αλλά ούτε και άκουσα κανένα επιφώνημα ανάτασης.

Το περιστατικό με την μεγάλη καθυστέρηση στα κύρια πιάτα, χάλασε λίγο την διάθεση όλων, και αυτό γιατί δυστυχώς, σε όλο αυτό το διάστημα της μίας ώρας που μεσολάβησε (ούτε και αφού ήρθαν τα πιάτα) κανένας από την ομάδα της σάλας (έξω και μέσα από το bar, μιας και είμασταν δίπλα τους), δεν ένοιωσε την ανάγκη να “διασκεδάσει” κάπως την κατάσταση, να πεί μία στοιχειώδη δικαιολογία. Θα το ήθελα αυτό στο Zampano. Άλλη μία ντομάτα down the drain γι αυτό το λόγο στην εξυπηρέτηση, που – μακάρι να κάνω λάθος – φαίνεται να είναι root και όχι instant cause στο Zampano. Λίγη αλλεγκρία και σκέρτσο (στην ουσία λίγη καπατσοσύνη) θα περιμέναμε, δεν περιμέναμε δήλωση μετανοίας.

Τα γλυκά που δοκιμάσαμε ήταν αδιάφορα, χωρίς την πινελιά της φροντίδας. Η – φρεσκότατη κατά τα άλλα - μαρέγκα στην lemon pie κάλυπτε τα πάντα, ο πειραματισμός του άγευστου ανθότυρου; στο cheesecake το έστειλε στα τάρταρα, η πανακότα ήταν λανθασμένα άγλυκη και το παγωτό βανίλια μανταρίνι, ενώ ήταν πολύ εύγευστο, κατέφθασε σχεδόν λειωμένο.

Δεν αναφέρθηκα καθόλου στις τιμές των επιμέρους πιάτων, γιατί το Zampano για τις συνθέσεις τους - και τον χώρο - έχει θεαματικά (το τονίζω) ΧΑΜΗΛΕΣ τιμές (5-7,5 ευρώ οι σαλάτες του και τα ορεκτικά του, 4-5 ευρώ τα γλυκά του και 13 ή 14 ευρώ το ακριβότερο κυρίως πιάτο του). Και αν κανείς το συνδυάσει αυτό με την εκτενή και καλά δομημένη λίστα κρασιών του, που πολλά σερβίρονται και σε ποτήρι, τότε το κατά κεφαλήν κόστος για φαγητό/ποτό στο Zampano, είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Επίσης, πολύ “καλός” κόσμος στο εστιατόριο με πλατύ ηλικιακό εύρος που έδειχνε να περνάει καλά, smart jazz και swing μουσική σε σωστή ένταση, non smoking αίθουσα όταν σε όλη την ευρύτερη περιοχή ο ανταγωνισμός είναι “Καπνιστήριον Η ΟΜΙΧΛΗ”, πεντακάθαρες τουαλέττες, “χάρακες” στη φορολογική απόδειξη.

Τα του εμφιαλωμένου ή μη νερού καθώς και των αρχικών ή τελικών κερασμάτων, προσωπικά δεν τα αξιολογώ - πλέον – καν, σαν στοιχεία της πολιτικής των εστιατορίων. Μπορεί να μου φανεί ενδιαφέρον να με ρωτήσουν αν προτιμώ εμφιαλωμένο ή νερό από την βρύση, ή να κεράσουν ένα σφηνάκι στο τέλος του γεύματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου λέει κάτι - εφόσον η συνολική πρόταση/εμπειρία αφήνει θετική ανάμνηση και είναι συνεπής με ότι υπόσχεται, κυρίως αν συνυπολογίσει κανείς τα πολύ μικρά περιθώρια κέρδους στην εστίαση και την χαμηλή μεσοσταθμική πληρότητα της εβδομάδας στην πλειονότητα των εστιατορίων στη χώρα μας.

Εύχομαι ειλικρινά τα παραπάνω σημεία να προβληματίσουν. Ακόμη περισσότερο ελπίζω να ήταν απλά κάποιες πρόσκαιρες αστοχίες της βραδυάς. Θα παρακολουθώ το Zampano γιατί είναι ένας θαυμάσιος χώρος με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, και εφόσον ανεβεί λίγο η εξυπηρέτηση - κάποια πράγματα είναι στοιχειώδη - και βελτιωθεί σημαντικά η κουζίνα, θα το έκανα ευχαρίστως συχνό προορισμό.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Μάρ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πρώτη φορά χρησιμοποίησα το e table από την παρούσα ιστοσελίδα μιας και ήταν Σάββατο βράδυ. Βρήκαμε εύκολα τραπέζι και φτάσαμε περίπου 20:30 όπου στο μαγαζί υπήρχαν μόνο δυο παρέες. Να αρχίσω από το χώρο που μόνο το ψηλοτάβανο από μόνο του δίνει άλλο αέρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει πατάρι όπου βρίσκεται ένα μοναστηριακό τραπέζι και χώροι του ξενοδοχείου σε θεατρικό στήσιμο. Τα τραπέζια είναι σε απόσταση μεταξύ τους και η απαγόρευση καπνίσματος λειτουργεί στα πολύ συν του χώρου. Το σέρβις ήταν γρήγορο, ευγενικό και αισθητικά δεμένο με το υπόλοιπο σκηνικό.

Τώρα σε σχέση με το φαγητό, όταν μπήκαμε δεν είχα προσέξει την ανοιχτή κουζίνα που τελικά κεντούσε. Το εννοώ; Σούπα ημέρας κολοκυθόσουπα με τζίντζερ (εκρηκτική γεύση), σαλάτα με ψητά κολοκύθια και σέσκουλα με καβουρντισμένο αμύγδαλο, φιλέτο λαβράκι με ξινόχονδρο!!! (πιάτο προορισμός – το λαβράκι ψημένο από τη πλευρά της πέτσας και γαρίδες ψητές, που μάλλον ήταν μαριναρισμένες με κουσκούς.

Επίσης, ήπιαμε ένα κοκτέιλ και ένα ποτήρι ροζέ κρασί (το μόνο ντεφο μιας και είχε μεζούρα που σημαίνει λιγότερο από 180ml). Για κλείσιμο μια ευφάνταστη λεμονόπιτα. Για τα παραπάνω πληρώσαμε 54 ευρώ. Σίγουρα πριν καλοκαιριάσει άλλη μια επίσκεψη επιβάλλετε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια