ΑΛΜΥΡΑ

Fish Restaurants

  Ελαιών 54, Ν. Κηφισιά [Χάρτης]
  210 6205925
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Ημέρα Εθνικής επετείου και νάμαστε στην "Αλμύρα" στην Κ. Κηφισιά για τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο και όχι μόνο. Δοκιμάσαμε δημιουργικά και σχετικά νόστιμα πιάτα -με εξαίρεση τον μετριότατο μπακαλιάρο- και μέχρι την στιγμή του γλυκού όλα κυλούσαν όμορφα. Εκεί, λοιπόν, κάπου απογοητευτήκαμε με την αφιλόξενη στάση του εστιατορίου, ειδικά μια τέτοια μέρα.

Το ''Αλμύρα" υπάρχει ως ψαροταβέρνα, κατά τους θερινούς μήνες, στον Ορνό της Μυκόνου, αλλά εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί και στην Κ. Κηφισιά. Πρόκειται για το γαστρονομικό εγχείρημα δύο ανθρώπων "της δουλειάς", του γνωστού επιχειρηματία της εστίασης Γιάννη Μωράκη και του γνωστού σεφ, κυρίως από το "Ουζομπάρ" του Αμαρουσίου (τωρινή Σεφ είναι η Μυρσίνη Λαμπράκη) και τη "Διαγώνιο" της Αθήνας (έχει κλείσει), Γιάννη Λιάκου.

Στην ίδια τοποθεσία που βρίσκεται η "Αλμύρα" τώρα βρισκόταν προηγουμένως το γνωστό εστιατόριο ψαροφαγίας "Ψαράς".

Η διακόσμηση του εστιατορίου μας κέρδισε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Όλα τα τραπέζια ήταν στολισμένα με μεγάλα ανθοδοχεία με διάφορα φρέσκα, πολύχρωμα και πανέμορφα λουλούδια, σε όλα τα μήκη και πλάτη του ήταν κρεμασμένες μικρές σημαιούλες λόγω της ημέρας και από τα μεγάφωνα ακούγονταν παλιά ελληνικά τραγούδια σε όμορφες διασκευές (αργότερα αυτά εναλλάσσονταν και με πιο σύγχρονους ρυθμούς ).

Η όλη κατήφεια του΄βροχερού καιρού ερχόταν σε αντίθεση με το εορταστικό κλίμα των δύο αιθουσών του εστιατορίου και υπήρχε μια πολλή ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα ολόγυρα!!

Η υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου πραγματικά αξιοζήλευτη, τα ταβάνια είναι διακοσμημένα με μικρά κλαδιά δένδρων σε ανοιχτό χρώμα, πολλά από τα φωτιστικά είναι κόφες βαμμένες σε χρώμα γκρι και τα τραπέζια έχουν διαφορετικό στυλ μεταξύ τους, πολλά από τα μεγάλα είναι κλασικά έπιπλα με ωραίο σχεδιασμό, ενώ άλλα είναι κλασικά ξύλινα, με διαφορετικού τύπου καθίσματα.

Στην επάνω αίθουσα υπάρχουν και πολλά, απλά και καλόγουστα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, με άνετους καναπέδες με όμορφα μαξιλάρια. Εκεί θα συναντήσετε διάφορα ξύλινα ραφάκια και ένα μικρό μπαρ, στολισμένο με μπουκάλια διαφόρων ποτών, ωραίο φωτισμό και θαλασσινές λεπτομέρειες, όπως ο όμορφος σπόγγος. Χαρακτηριστικό σημείο του πάνω χώρου αποτελεί η γωνιά με τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά στον πάγο.

Οι τουαλέτες, στο βάθος του υπερυψωμένου χώρου, είναι εντελώς απλές και διαφορετικές από τον υπόλοιπο φίνο χώρο. Υπάρχει μόνο μια γυναικεία και μια ΑΜΕΑ που χρησιμεύει και ως αντρική! Χρήζουν βελτίωσης!!

Και οι δύο χώροι έχουν μεγάλες τζαμαρίες περιμετρικά και μάλιστα στον κάτω χώρο η εξωτερική πλούσια βλάστηση προσφέρει έναν επιπλέον ατμοσφαιρικό αέρα. Πάντως, κι από την επάνω σάλα είναι ορατό το εξωτερικό πράσινο.

Την 25η Μαρτίου, που πήγαμε εμείς, υπήρχε ειδικός κατάλογος με διαφοροποιημένο κάπως μενού από τις υπόλοιπες μέρες.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:

Στην αρχή, λόγω της ημέρας, προσφέρθηκαν απλές πιπερίτσες τουρσί και ελιές σε ένα πιάτο.

Το εμφιαλωμένο νερό μας περίμενε.... ΕΥΡΩ 1,50

Φέτες ψωμιού για δύο άτομα, εντελώς αδιάφορης γεύσης, μέσα σε χάρτινο σακουλάκι. ΕΥΡΩ 3,60

Φάβα Σαντορίνης με κάπαρη και κρεμμύδι, τέλεια γεύση, προσφέρθηκε μέσα σε μία πιατελίτσα σχεδόν ζεστή και η ποσότητα ήταν πλούσια, η κάπαρη, το κρεμμυδάκι (σε ροδέλες ) και οι ελίτσες ήταν τοποθετημένες με γούστο πάνω στην φάβα. ΕΥΡΩ 7,50

Μπουγάτσα θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και γλυκιά κολοκύθα. Η παρουσία και η γεύση του πιάτου ήταν άψογη. Πάνω στην μπουγάτσα, που έμοιαζε με απλή πίτα θαλασσινών, ήταν τοποθετημένο ένα όστρακο, το οποίο αφαιρέθηκε αμέσως, προκειμένου να μας κόψουν την μπουγάτσα σε μικρότερα κομμάτια και να μας την σερβίρουν, Το πιάτο συνοδευόταν από ταιριαστή σος γιαουρτιού! Επιβραβεύω την φαντασία του πιάτου αλλά και την νοστιμάδα του αλλά και ΕΥΡΩ 18,00!

Πατροπαράδοτο μπακαλιάρο με πατάτες τηγανιτές. Πρόκειται για ένα μεγαλούτσικο κομμάτι κλασικού "κουρκουτιασμένου" μπακαλιάρου συνοδεία πατάτας τηγανητής και ποσότητας (2 τεμ. ) πράσινου λαχανικού Κέιλ (Κale), υψηλής διατροφικής αξίας, σε μορφή fish n' chips θα έλεγα (?). Μέτρια γεύση χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο που να την κάνει συναρπαστική και να αξίζει μάλιστα τα 16,50 ευρουλάκια που δώσαμε....!!!

Ήπιαμε ένα ποτήρι χύμα λευκό κρασί (2,50) και μια coca cola light (3,00).

Στο τέλος... παρασυρθήκαμε για να δοκιμάσουμε ένα πιάτο χαλβά σιμιγδάλι.
Ο ζεστός χαλβάς, ποσότητα για δύο άτομα σχεδόν, παρουσιάστηκε σε τρίμμα και ήταν διακοσμημένος με λίγα κομματάκια κυδωνιού και σταφίδας, κανέλα και λίγο κουκουνάρι! Έμεινα έκπληκτη από την γεύση του χαλβά, άνοστη, άνευρη και απαράδεκτη για εστιατόριο του είδους... Κεραυνός εν αιθρία!! ΕΥΡΩ.... κρατηθείτε... 9,50. Ας προσέχαμε...

Όταν ερωτηθήκαμε για το πόσο ικανοποιημένοι μείναμε, εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για την γεύση του χαλβά και μας πρότειναν να μας φέρουν λίγο κλασικό χαλβά Κοσμίδη... και εμείς φυσικά αρνηθήκαμε. Γεμάτο το ψυγείο μου...

Απογοητεύτηκα από την αποτυχία του χαλβά!
Δεν διαφωνώ να πληρώσω τα 9,50 ( για αυτό και το παράγγειλα) αλλά όταν σου λέω ότι ΔΕΝ μου αρέσει το προϊόν σου, εσύ οφείλεις να μην με αντιμετωπίσεις καχύποπτα και να μη μου το χρεώσεις, αυτό το πιάτο που ήταν φιάσκο ή να μου το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο από τα γλυκά του καταλόγου ή έστω να προσπαθήσεις να το ξαναετοιμάσεις όπως πρέπει....!!!!
Γενικά, όταν υπάρχει ο δέον επαγγελματισμός, λύσεις υπάρχουν...

Αφήστε που απ' όλα τα εστιατόρια ψαροφαγίας που έχω γυρίσει, που δεν είναι και λίγα, το συγκεκριμένο είναι και το μοναδικό έως τώρα που δεν μας πρόσφερε στο τέλος κάποιο γλυκό (8 στα 10 προσφέρουν ένα χαλβά σιμιγδάλι στο τέλος τουλάχιστον), παρά μόνο ένα υποτυπώδες σφηνάκι λικέρ μαστίχας..... τη στιγμή, μάλιστα, που χρεώνει τον απλό μπακαλιάρο σχεδόν 17,00!!
Τελικά οι επιτυχημένοι ανταγωνιστές μας δε θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο προς μίμηση ;;

Οι διάφοροι νεόφερτοι Σεφ, που είναι ουκ ολίγοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ψάρι και τα θαλασσινά στην χώρα μας έχουν μια ιδιαίτερη χροιά και είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη γαλαντομία, τη λεβεντιά και το φιλότιμο της ναυτικής μας παράδοσης....! Πόσο μάλλον τη μέρα που η χώρα φοράει τα καλά της και ξεχνάει για λίγο τα κακά της κείμενα.....

Σίγουρα δε φύγαμε ευχαριστημένοι αλλά δε τα βάψαμε και μαύρα γιατί δεν νομίζω ότι άξιζε και τον κόπο.....

Το θέμα δεν είναι πώς τελικά θα μας τα πιάσουν, αλλά πώς θα μας πιάσουν πελάτες. Αυτό είναι και το μέγα ζητούμενο, που ελάχιστοι μερακλήδες αλλά και φιλότιμοι, τελικά καταφέρνουν!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια