ΓΥΡΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

Σουβλάκι & Σχάρα

  Λεωφ. Ηρακλείου 367, Ηράκλειο [Χάρτης]
  210 2829622

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο 12.00-12.00 μμ Κυριακή Κλειστά


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Ηράκλειο, Αθήνα
Νοε
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Θεωρώ χρέος μου να γράφω μια πρώτη κρίτικη για το εν λόγω ψητοπωλείο. Και για όποιον είναι τυχερός και τη διαβάσει, τα συγχαρητήρια μου διότι ανακάλυψε το που βρίσκεται ίσως το καλύτερο γυράδικο και τυλιχτό σουβλάκι της Αττικής.

Τυλιχτά έχω δοκιμάσει άπειρα. Το τι το κάνει πιο γευστικό είναι θέμα επιστημονικής κουβέντας αλλά ίσως η απάντηση είναι η ισορροπία στα υλικά και οι άριστες πρώτες ύλες (το τελευταίο ισχύει παντού στην εστίαση). Θεωρώ ότι οι τολμηρές προτάσεις και οι πρωτοτυπίες δεν εξασφαλίζουν πάντα την επιτυχία. Και επειδή τυλιχτά υπάρχουν αμέτρητα, σίγουρα ο νικητής εδώ δεν είναι αναγκαστικά πάντα ένας.

Δύο τρια τυλιχτά με έχουν ξετρελάνει. Θράκα Αράχωβα (Αγ. Παρασκευή), Λειβαδιά (Άνω Γλυφάδα), αλλά και μερικά με γεύση και ποιότητα ένα κλικ πιο κάτω. Το ενδιαφέρον μου για την αναζήτηση του καλύτερου είχε αρχίσει να χάνεται μέχρι το..........

Καλοκαίρι 2015. Κατεβαίνοντας τη Λ. Ηρακλείου βλέπω μια επίγραφη <>. Το αγνοώ. Σιγά την ποιότητα λέω. Μια δυο μερες μετά πάλι το ίδιο. Αλλά μια μέρα τελικά αποφάσισα (χωρίς φυσικά την έντονη επιθυμία και περιέργεια) να δοκιμάσω. Ένα αυτή τη φορά για δοκιμή.

Η αλήθεια είναι πως απλά έφαγα ένα αρκετά καλό τυλιχτό με γύρο χωρις να δώσω περισσότερη σημασία. Μου άρεσε όμως πολύ αλλά μιας και βρισκόμουν σε φάση self-weight control (και η χώρα σε φάση capital control - άσχετο) τις επόμενες φορές και μεσημέρι που το επισκεπτόμουν, έτρωγα πάντα από ένα (με καλαμάκι ή γύρο) και διαπίστωσα ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικό πού όσο το δοκιμάζεις το θες περισσότερο.

Ο χώρος μικρός εσωτερικά και εξωτερικά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο αλλά πολύ καθαρός και νοικοκυρεμένος. Το συμπαθέστατο και ήσυχο ζευγάρι που εργάζεται στο μαγαζί (ιδιοκτήτες) προσφέρουν το καλύτερο τυλιχτό. Η πίτα ολόφρεσκη και στέγνη με λίγο αλεύρι πάνω της ψήνεται στο σωστό βαθμό (πρώτη ιεροτελεστία) και γεμίζεται με πατάτα (προκάτ η φρέσκια δεν είμαι σίγουρος αλλά μικρής σημασίας ζήτημα), ολόφρεσκη ντομάτα, σαλάτα από μαρούλι, κρεμμύδι, τζατζίκι και φυσικά γύρο η καλαμάκι (δεύτερη ιεροτελεστία). Ο γύρος έχει ήδη ψηθεί από πριν ενώ το καλαμάκι ψήνεται επί τόπου. Ο ψητοπώλης (φορά γάντι) ρωτά με προσοχή το τι ακριβώς θα βάλει μέσα. Το τυλιχτό είναι πολύ στεγνό αλλά εντελώς κλασσικό και συμβατικό κατά τα άλλα. Τα κρέατα είναι νωπά σχεδόν αρίστης ποιότητας.

Η φρεσκάδα και το σωστό πάντρεμα των υλικών δημιουργεί ένα ΘΕΪΚΟ αποτέλεσμα. Η λαδίλα απουσιάζει εντελώς, οπότε μιλάμε και για το πιο light τυλιχτό της πόλης (κοπέλες τρέξτε). Κυριολεκτικά το κατασπαράζεις και τρως και δεύτερο και τρίτο ίσως. Που αλλού χορταίνεις με 3 ευρώ?

Βλέπει λοιπόν κανείς ότι το τέλειο βρίσκεται στην ισορροπία και τη φρεσκάδα του κλασσικού. Τρέξτε λοιπόν να δοκιμάσετε και να γράψετε κριτική. Άλλωστε κοστίζει μόνο 1,5 ευρώ το ένα. Το καλύτερο VFM σε ψητοπωλείο σίγουρα... Και αφήστε το πενηντάρικο για τον επόμενο μου δεν έχει να πάρει σουβλάκι....

Σύντομα θα το επισκεφτώ για μερίδες όποτε μείνετε συντονισμένοι.