KOI

Ιαπωνία - Sushi

  Λούκα Ράλλη 139, Πειραιάς [Χάρτης]
  210 4177918

Περιγραφή
Ιαπωνικό εστιατόριο, Σούσι.
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
KOI
Ιαπωνία - Sushi - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Ιαν
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Καλή Χρονιά να έχουμε! Το 2016 να μας υποδεχτούν όλα τα λιμάνια που πάντα επιθυμούσαμε να επισκεφτούμε!

Τις ευχές μου στους συντελεστές του Ask4food και σε όλους τους χρήστες που συνεχίζουν την «ενεργή δράση» τους αλλά και σε όσους αφήνουν σημάδια ότι παρακολουθούν την ροή των κριτικών που ανεβαίνουν, έστω και αν οι ίδιοι ανεβάζουν πλέον κριτικές λίγο πιο σπάνια. Μια έξτρα μνεία στον φίλο World που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα με αισθητή την απουσία του, έκανε την εμφάνιση του κάνοντάς με πολύ χαρούμενο! Mpiskotos, Pass 1, Dorfmeister (που έχω υποψίες για το μεταλλικό παρελθόν σου) μας λείπει η συχνότερη παρουσία σας.

Επέλεξα μία άκρως θετική κριτική για τις πρώτες μέρες του νέου έτους για να ξεκινήσω με ένα γερό 4άρι! Να μπούμε με το δεξί! Και μακάρι όλες οι κριτικές που θα γράφουμε να είναι μετά από μία επίσκεψη που μας ικανοποίησε πλήρως!

Μετά από Κυριακάτικη βόλτα στο Πασαλιμάνι και μεγάλη προσπάθεια να προσπεράσαμε το παιδομάνι που είχε ξαμολυθεί και τους πανικόβλητους γονείς που ματαίως προσπαθούσαν να επιβάλουν τάξη στα αλαφιασμένα βλαστάρια τους, φτάσαμε στο ΚΟΙ. Στο μυαλό μου είχα το ΚΟΙ που βρίσκεται κοντά στο Σύνταγμα, τον όχι και τόσο λειτουργικό χώρο του αλλά και τις ουρές πελατών που συνήθως συναντάς όταν το πλησιάζεις. Στο ΚΟΙ του κέντρου είχα κάνει μία προσπάθεια πριν από ένα χρόνο αλλά μία που μπήκα και μία που βγήκα, αφού δεν υπήρχε καρέκλα ούτε για δείγμα. Αυτό όμως, το μόνο που είχε καταφέρει ήταν να μου επιβεβαιώσει τις φήμες που είχα ακούσει για καλό και φθηνό σούσι και να μου αφήσει ένα γερό απωθημένο.
Όταν η αγαπημένη Πειραιώτισσα φίλη μας, μας πρότεινε να επισκεφτούμε το νέο αδερφάκι του στο Πασαλιμάνι, πραγματικά δεν ήξερα τι θα έπρεπε να περιμένω και πόσο ψηλά να θέσω τον πήχη.

Από χώρο, από γεύση, από τιμές, από Service. Πριν δώσω όποια ακόμα πληροφορία, δεν κρατιέμαι να μη πω ότι όλα μα όλα ήταν άψογα!
Η επίσκεψή μου είχε πραγματοποιηθεί αρκετό καιρό πριν. Στα τελειώματα του Οκτώβρη, όταν ήταν ακόμα στα ξεκινήματά τους.
Φτάσαμε εκεί στις 13:30 και εκείνη την ώρα ήταν ακόμα χαλαρά. Ήμασταν 2-3 παρέες. Γιατί ο Έλληνας εκείνη την ώρα πίνει ακόμα τον καφέ του. Σε διάστημα μισής ώρας, όλο το κατάστημα γέμισε τόσο, που θεωρήσαμε σωστή κίνηση να επισπεύσουμε λίγο την παραμονή μας για να δώσουμε το τραπέζι μας σε άλλες παρέες που περίμεναν όρθιες. Ένα σημαντικό συν του χώρου είναι η σωστή και αραιή κατανομή των τραπεζιών που σου επιτρέπει να τρως άνετα και χωρίς τους άλλους πελάτες σε απόσταση αναπνοής. Τα τραπέζια δεν είναι πολύ μεγάλα, αλλά το service τους μαζεύει πραγματικά αστραπιαία όποιο πιάτο αδειάζει, οπότε και δεν δημιουργείτε συμφόρηση.

Και μιας και μιλάμε για τον χώρο, είναι κι αυτός ένα ακόμα (από τα πολλά) συν τους. Μεγάλος και άνετος. Θα τον χαρακτήριζα μίνιμαλ και «βιομηχανικού» ύφους. Πολλή διακόσμηση δεν θα δείτε, ούτε πολλά χρώματα, ούτε δράκους (ο απόλυτος αντίποδας από τα Κινέζικα/Ταιλανδέζικα κτλ που είναι φουλ κι από τα δύο αυτά). Επικρατεί το ξύλο σε τοίχους και τραπέζια. Βαριές, designάτες καρέκλες, φωτιστικά ριζόχαρτου αλλά και μικροί διακριτικοί προβολείς. Το μοναδικό σχεδόν χρώμα στον χώρο, δίνει ένα φυτό μπονσάι που είναι πάνω στον πάγκο της κουζίνας τους και η μεγάλη, κόκκινη βούλα (σήμα κατατεθέν της Χώρας τους Ανατέλλοντος ηλίου) στο ύφασμα που όσοι ετοιμάζουν το σούσι, έχουν περασμένο στο μέτωπό τους.

Κλασικά αυστηρές γραμμές, όπως μας έχουν μάθει χρόνια τώρα οι Ιάπωνες, που όμως αποδίδουν μία αίσθηση απίστευτης τάξης. Γιατί ας μη ξεχνάμε ότι η τάξη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας γι αυτή τη χώρα. Ίσως αυτό να τους έχει βοηθήσει στο να είναι η 2η χώρα παγκοσμίως με τον μικρότερο αριθμό ανθρωποκτονιών αλλά και απόπειρες αυτών. Και για να επανέλθω στον χώρο, μου φάνηκε ιδανικός για το είδος και την κουζίνα που πρεσβεύουν.

Όσον αφορά το service, μας ανέλαβαν δύο άτομα, μία νεαρή κι ένας νεαρός που κοινό παρονομαστή τους είχαν την απίστευτη ευγένεια και χαμόγελο. Ο νεαρός είχε χαρακτηριστικά που προδίδανε την ασιατική καταγωγή του. Τα Ελληνικά του ήταν κάτι παραπάνω από άψογα και το μόνο που τα συναγωνιζότανε ήταν η αμεσότητά του. Φόραγαν μαύρη στολή. Φεύγοντας δεν άντεξα, πλησίασα έναν από τους συνιδιοκτήτες του και του είπα ότι έχουν κάνει πάρα πολύ καλή επιλογή στα άτομα που απαρτίζουν την εξυπηρέτησή τους. Γιατί σ αυτόν τον τόπο καλό είναι να ακούγεται και καμιά καλή κουβέντα κι όχι μόνο μίρλα και γκρίνια.

Κι εδώ έρχεται η στιγμή να σας ανοίξω την καρδιά μου και να το παραδεχτώ. Ε ναι λοιπόν, δεν έχω ιδέα πως κρατάνε τα chopsticks!! Τα χαστούκια ήταν συνεχόμενα, το ένα μετά το άλλο, βλέποντας όλα τα παιδαρέλια γύρω μου να τα κρατάνε με τέτοια άνεση σαν να έχουν μεγαλώσει τρώγοντας το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με δαύτα! Κι εκείνη τη στιγμή που άρχιζε να με λούζει κρύος ιδρώτας σκεφτόμενος ότι θα ζητήσω πάλι πιρούνι, η φίλη της παρέας μας, σήκωσε το sake και το έφερε στα χείλη της με κινήσεις και χάρη γκέισας (κρατώντας το ειδικό σκεύος αγκαλιασμένο, από τα πλάγιά του αλλά κι από κάτω)! Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα! Ευτυχώς και να την έχει καλά ο Μεγαλοδύναμος, η νεαρή σερβιτόρα με γλύτωσε από την άβολη κατάσταση που είχα περιέλθει και μου έφερε easy chopsticks.

Ούτε που ήξερα ότι υπάρχουν. Είναι τα συνηθισμένα ξυλάκια αλλά στο τελείωμά τους είναι πιασμένα με ένα λαστιχάκι κι αυτό βοηθάει πολύ στο να τα συντονίζεις στη κίνηση. Αλληλούια! Την λάτρεψα γι αυτό! Επιτέλους ένοιωσα κι εγώ μέλος (έστω και fake) αυτής της ομάδας που ονομάζεται «ξέρω πώς να τρώω με chopsticks» και η οποία αριθμεί στην Ελλάδα πολλά περισσότερα μέλη απ’ όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ! Πάντως το έχω αφήσει πολύ και νομίζω ότι πρέπει να μάθω επιτέλους να τα χρησιμοποιώ.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, πήραμε sake που σερβίρεται πάντα χλιαρό κι ανεξάρτητα απ’ ότι οι περισσότεροι νομίζουν, χτυπάει αρκετά στο κεφάλι αφού έχει συνήθως 18-20 % αλκοόλ. Επειδή η γεύση του είναι ευχάριστα γλυκιά (λέγεται ότι θυμίζει κεράσι, κάτι το οποίο δεν μπορώ να πω ότι ασπάζομαι), αν δεν φανείς εγκρατής μπορείς να πιείς μεγάλες ποσότητες από αυτό το παραδοσιακό ποτό τους που συνήθως προέρχεται από ζυμωμένο ρύζι. Και λέω συνήθως γιατί στην Ιαπωνία με τον όρο sake χαρακτηρίζουν κάθε αλκοολούχο ποτό. Και για να προσθέσω μία ακόμα πληροφορία, ήταν ποτό που αρχικά απολάμβαναν άτομα που άνηκαν στις ανώτερες κάστες τους ή είχαν τον τιμητικό τίτλο του σαμουράι.

Εκτός του sake πήραμε και Ιαπωνική μπύρα Sapporo που δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Είμαι λάτρης της Weiss μπύρας και προτιμώ κυρίως τις Βαυαρικές, Τσέχικες και- με μεγάλη περηφάνια- Ελληνικές. Η Sapporo μου έδινε την αίσθηση ότι έπινα κάτι φρουτώδες και ανθρακούχο. Καμία σχέση με την μεστή γεύση της μπύρας. Από την άλλη, μία κλασική μπύρα ίσως να μη ταίριαζε με την γεύση του σούσι. Γούστα όμως είναι αυτά…

Ήμασταν τρία άτομα και ξεκινήσαμε όλοι μας με την πιο διάσημη σούπα τους, την Miso. Περιέχει μικρούς κύβους τοφού (είδος τυριού από γάλα σόγιας που και σαν γεύση και σαν πυκνότητα δεν έχει καμιά σχέση με τα τυριά που συνήθως δοκιμάζουμε οπότε σε κάποιους ίσως ξενίσει η γεύση τους), φύκια και ζωμό από πάστα φασολιών σόγιας (3 €). Πολύ ελαφριά και διακριτική γεύση που ή θα αγαπήσεις ή θα σε αφήσει εντελώς αδιάφορο. Επειδή εγώ είμαι λάτρης παντός είδους σούπας, την απόλαυσα. Μας σερβιρίστηκε σε μέτρια ως ζεστή θερμοκρασία. Απ’ ότι ξέρω, στην Ιαπωνία αυτή τη σούπα την τρώνε συχνά ακόμα και στο πρωινό τους και μάλιστα το 75% του πληθυσμού τους την γεύονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη σούπα τους, οπότε φανταστείτε για τι μεγέθη και ποσότητες μιλάμε…

Κι έρχομαι τώρα στα είδη σούσι που πήραμε. Πριν τα απαριθμήσω θα πω ότι όλα ήταν εξαιρετικά σε παρουσίαση και επαρκέστατα σε ποσότητα και υλικά. Αντίθετα απ ότι μας έχουν συνηθίσει τα αντίστοιχα εστιατόρια του χώρου, οι τιμές ήταν τουλάχιστον στο μισό ή ακόμα και στο 1/3 που στο παρελθόν μου τα έχουν χρεώσει. Τώρα θα μου πείτε: Φθηνά ήταν! Νόστιμα ήταν? Απόλαυσα την κάθε μπουκιά τους και δεν υπήρχε γεύση τους που να δοκίμασα και να με απογοητεύσει. Ίσα-ίσα, από τα 8 διαφορετικά ήδη που πήραμε δεν έμεινε… κόκκος ρυζιού! Και είναι η πρώτη φορά που πάω σε Ιαπωνικό και πραγματικά χορταίνω. Όλα τους τα πιάτα τα συνόδευαν με wasabi. Κι ενώ αρχικά δοκίμασα το wasabi μαζί με το σούσι μου, μου φάνηκε κάπως αδύναμο. Όταν όμως πήρα μία μικρή ποσότητα από σκέτο wasabi, πρέπει η θερμοκρασία του σώματός μου να ανέβηκε τουλάχιστον 5 βαθμούς!

Ένοιωσα να ανοίγει με μιας όλο το αναπνευστικό μου σύστημα. Πολύ μου αρέσει αυτή η αίσθηση που προκαλεί αυτή η πάστα. Πληροφοριακά προέρχεται από πολτοποίηση ρίζας φυτού και είναι απίστευτα θρεπτικό.
Τα είδη σούσι που πήραμε ήταν διαφορετικής τεχνοτροπίας. Κάποια χαρακτηρίζονταν ως «σάντουιτς» αφού η μορφή τους τα θύμιζε, άλλα είχαν την γνωστή σε όλους μας μορφή του τεμαχισμένου ρολού κι άλλα ήταν ρύζι καλυμμένο με το υλικό (λαβράκι, σολομό κ. α. ) που είχαμε επιλέξει από τον κατάλογό τους. Και μια και ανέφερα για τον κατάλογό τους, είναι κατατοπιστικότατος και εύκολος στη χρήση.

Πήραμε: Spicy Salmon roll (3,5 €), Nigiri seabass (4 €), Salmon Avocado (3,5 €), Spicy Shrimp (4,5 €), Parmesan roll (4,5 €), Sushi sandwich (5,5 €), Cherry Blossom (4,5 €) και California Dream (3 €). Όπως είπα και παραπάνω, ήταν όλα εξαιρετικά, πεντανόστιμα και πάρα μα πάρα πολύ προσεγμένα σε εμφάνιση αφού μας σερβιρίστηκαν άψογα τακτοποιημένα πάνω σε μαύρες πλάκες.
Στο τραπέζι μας υπήρχε επώνυμη soya σος δύο ειδών (κλασική και με λιγότερο αλάτι) και μικρά σκεύη για να τη χρησιμοποιήσεις. Όλα τακτικά και νοικοκυρεμένα!
Οπότε κλείνω κι αυτή την κριτική, πραγματικά πολύ ευχαριστημένος που έχω να γράψω μόνο θετικά σχόλια για την επίσκεψή μου.

Αν είστε μυημένοι με την Ιαπωνική κουζίνα, θεωρώ ότι είναι μία αξιοπρεπέστατη πρόταση για να γεύεστε συχνότερα την αγαπημένη σας κουζίνα χωρίς να χρειάζεται να βάλετε το χέρι σας βαθειά στην τσέπη. Αλλά κι όσοι θα θέλατε να της δώσετε μία ευκαιρία, είναι επίσης μια πολύ καλή πρόταση για να δοκιμάσετε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Και μην ακούσω κλισέ ατάκες απορίας για το πώς κάποιοι μπορούν και τρώνε ωμό ψάρι, φύκια κτλ (συνοδευόμενες από γκριμάτσες αποστροφής και αηδίας). Όλα στο μυαλό μας είναι. Ξεπεράστε θέματα κουλτούρας και συνηθειών. Όταν ξεψαχνίζουμε κάθε κοιλότητα από αρνίσια κεφαλάκια, τσακίζουμε τα κοκορέτσια μας και τα σπληνάντερά μας και τρώμε τα κεφαλάκια από το τηγανιτό μαριδάκι που μας σερβιρίστηκε, καλά είναι? Για πες σε έναν Αμερικάνο να κάνει τα ίδια και θα σε λούσει στο κοσμητικό επίθετο!

Το ΚΟΙ μπορεί να μην είναι το σούπερ χλιδάτο Japanese restaurant, μπορεί οι γεύσεις του να μην είναι σούπερ-ντούπερ εξεζητημένες, μπορεί να πιάτα τους να μην ετοιμάζονται από διάσημους Sushi Chefs (τίτλος που δύσκολα μπορεί να αποδοθεί σε κάποιον Ιάπωνα και ακόμα πιο δύσκολα σε κάποιον που προέρχεται από τον Δυτικό κόσμο), αλλά για εμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΥΦΟΣ τους (γεύση, service και πάνω απ’ όλα τιμές) είναι καραμπινάτο 4άρι και το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υ. Γ. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο προφίλ που διατηρούν στο Facebook, είδα ότι έχουν διακοσμήσει κάποιους τοίχους τους. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μου επίσκεψη ήταν κάπου δύο μήνες πριν και μάλιστα πρέπει να ήμουν εγώ αυτός που κατέγραψε από τότε το ΚΟΙ στους χάρτες του Ask4food. Οπότε αυτή η αλλαγή στον χώρο τους ή έγινε μετά την επίσκεψή μου ή αυτά ήταν στην πλάτη μας και δεν έπεσαν στην αντίληψή μου. Πάντως απ’ ότι είδα ταιριάζουν απόλυτα στο γενικό concept του KOI!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
KOI
Ιαπωνία - Sushi - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Αυγ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Για το Koi στον Περαιά μπορώ να πω ότι με αντιπροσωπεύει περίπου στο 100% η κριτική του φίλου Ιωγιάννη με δύο διαφορές, ότι εγώ το επισκέπτηκα καλοκαίρι και ότι έχω επισκεπτεί αρκετές φορές το Koi του Συντάγματος για το οποίο άλλωστε έχω δημοσιεύσει και κριτική στο παρελθόν...

Δεν θα σας πω, λοιπόν, πολλά μιας και είναι ιδιαίτερα περιεκτικός σε αυτά που γράφει και έχει απόλυτο δίκιο, το εν λόγω μαγαζί αξίζει το απόλυτο 4... Είναι σε ωραία τοποθεσία (μάλιστα ακόμα και το καλοκαίρι, πάντα στο εν λόγω μέρος έχει ένα αεράκι), έχει ευγενέστατο προσωπικό (το οποίο εμείς εκτιμήσαμε ιδιαίτερα εκείνη την βραδιά μιας και το μαγαζί που είχαμε ως πρώτη επιλογή είχε αρνηθεί να μας φέρει παγωμένο νερό ή πάγο γιατί πληρώνει ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ όπως ισχυρίστηκε και δεν βγαίνει οπότε φαντάζεστε την χαρά μας όταν η χαμογελαστή σερβιτόρα μας έφερε χωρίς να της το πούμε παγωμένο νερό και ένα κουβαδάκι με πάγο), έχει ενδιαφέρουσες γεύσεις (προπάντων για εμάς που δεν έχουμε ντοκτορά στην Ιαπωνική κουζίνα) και τέλος έχει τιμές που μπορείς να το επισκεπτείς και κάθε μέρα...

Για το τυπικό της υπόθεσης και για να υπάρχει λόγος ύπαρξης της εν λόγω κριτικής να σας ενημερώσω ότι πήραμε: Spicy Salmon roll, california maki, inside out california dream και ένα ακόμα με καπνιστό σολωμό και ένα με γαρίδα που μου διαφεύγουν τα ονόματα τους. Συνοδεύσαμε με δύο ποτήρια λευκό κρασί (μια χαρά, μου αρέσει που αναφέρουν τον παραγωγό)... Όσο για την τιμή που κληθήκαμε να πληρώσουμε; Μόλις που ξεπεράσαμε τα 20 ευρώ τα δύο άτομα...

Εν κατακλείδι, λοιπόν, θα μπορούσα να κάνω αποκοπή και επικόλληση του τελικού συμπεράσματος του Ιωγιάννη αλλά επειδή δεν θέλω να χαρακτηριστώ αντιγραφέας και ξεπατικωτούρα, θα πω με δικά μου λόγια ότι το Koi όντως μπορεί να μην έχει την χλιδή και το γκλάμουρ άλλων ιαπωνικών εστιατορίων, προφανώς δεν έχει και τις εξεζητημένες γεύσεις που έχει π. χ. το Nobu αλλά μιλάμε για ένα μαγαζί που ενώ πληρώνεις όσο θα πλήρωνες για έναν καφέ σε κάποιο in cafe της Αθήνας, έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις μια ολοκληρωμένη και νόστιμη έξοδο... Επιπλέον, επειδή μιλάμε για ωμό ψάρι, ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή παρενέργεια και σας το λέει κάποια που το γαστερολογικό της σύστημα σημαίνει συχνά συναγερμό...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
KOI
Ιαπωνία - Sushi - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Δεκ
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Και ναι, άνοιξε νέο ΚΟΙ στον Πειραιά! Στην γνωστή γωνιά με τα παραδοσιακά ψητοπωλεία και τα λαχταριστά μπεργκεράδικα. Δίπλα ακριβώς βρήκε τη γωνιά του και το sushi bar. Όχι παίζουμε!

Έχω πει πολλές φορές ότι λατρεύω την ιαπωνική κουζίνα και κυρίως το σούσι, στο ΚΟΙ όμως δεν είχε τύχει να φάω ποτέ. Σε κανένα της αλυσίδας.

Την προηγούμενη Κυριακή όμως που κατέβηκα για έναν καφέ στο Πασαλιμάνι πρόσεξα την νέα άφιξη και κάτι μέσα μου σκίρτησε. Και φυσικά δεν γινόταν να περάσει αναξιοποίητη. Πέρασαν μόλις δύο μέρες κι έσυρα τον αδελφό μου άρον-άρον μετά τη δουλειά να πάμε να δοκιμάσουμε το ΚΟΙ του Πειραιά.

Λοιπόν, για να μην μακρηγορώ, θα επιβεβαιώσω όλους όσους μιλούν για αξιοπρεπές και οικονομικό σούσι. Παραγγείλαμε τα παρακάτω και πληρώσαμε μόλις 23 ευρώ! Επαναλαμβάνω μόλις 23! Πρωτοφανές για σούσι στην Ελλάδα.

- 2 miso soup
- edamame beans
- dragon roll
- california maki
- tobiko
- spicy salmon roll

Ήταν όλα νόστιμα και καθαρά, φαγώθηκαν ολοσχερώς, με την πείνα που είχαμε.

Οκ, τα edamame beans ήρθαν λίγα σε μικρό πιάτο, κι όχι σε βαθύ μπολ, όπως συνηθίζονται, αλλά πόσα πια ωμά φασόλια μπορείς να φας! 2,5 ευρώ.

Οκ, την miso soup θα την ήθελα πιο ζεστή (καυτή μ' αρέσει), αλλά έκανε μόλις 3 ευρώ, οπότε who cares?

Oκ, το spicy salmon δεν ήταν ιδιαίτερα spicy, αλλά πολύ νόστιμο έτσι κι αλλιώς. Και γιατί να κλαίω τα λεφτά μου με τα spicy που πάω και παίρνω σε άλλα εστιατόρια και δακρύζω από την κάψα, αλλά τα λυπαμαι κιόλας να μείνουν στο πιάτο γιατί τα πληρώνω χρυσά; 3,50 ευρώ

Οκ, το Tobiko ήταν με αυγά χελιδονόψαρου, δεν είναι το φόρτε μου αλλά είπα να το δοκιμάσω και παράπονο δεν έχω (2 μεγάλα κομμάτια 3 ευρώ)

Για τα california και τα dragon δεν έχω καμιά παρατήρηση. Πολύ νόστιμα και χορταστικά (3 και 5 ευρώ). Επίτηδες πήρα αυτά τα signature rolls για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Αλλά πραγματικά, αν θέλαμε μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κι άλλα rolls. Η ποικιλία είναι μεγάλη. Πρώτη φορά άνοιγα κατάλογο σουσάδικου και ένιωθα τόση απελευθέρωση στην παραγγελία! Επιτέλους ένα sushi bar που κάνει το σούσι προσιτό σε όλους (όπως πρέπει) και θυμίζει τα Wasabi που τόσο είχα ζηλέψει στο Λονδίνο!

Τελική αποτίμηση: Δεν λέω ότι το ΚΟΙ διεκδικεί δάφνες, ούτε ότι το σούσι του συγκρίνεται με υψηλού επιπέδου γιαπωνέζικο εστιατόριο. Αλλά γι' αυτό που πληρώνεις, η ποιότητα είναι αξιοπρεπέστατη. Και μην ξεχνάμε ότι είναι sushi bar, όχι sushi restaurant.

Προσφέρεται από μια πρώτη γνωριμία με το σούσι, μέχρι για μια παρεϊστικη έξοδο ή για ένα γρήγορο γεύμα για συνειδητοποιημένους σουσολάτρεις όπως εγώ!

Θα ξαναπάω σίγουρα. Ελπίζω να αντέξει τον σκληρό ανταγωνισμό του σουβλακίου και του μπέργκερ και να βρει τον χώρο του στην hardcore πιάτσα του Πασαλιμανιού.

υ. γ. το σέρβις πολύ καλό. Μια κοπελίτσα εξυπηρετούσε μόνο την ώρα που πήγαμε (νωρίς το βραδάκι). Πολύ κατατοπιστική, ευγενική και άμεση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
KOI
Ιαπωνία - Sushi - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μετά την επιτυχημένη επίσκεψη στο Koi Συντάγματος είπα να επισκεφτώ και το αδελφάκι του στον Πειραιά.

Ο χώρος είναι σαφώς μεγαλύτερος αλλά ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία, το ίδιο και η μουσική. Η εξυπηρέτηση ταχύτατη, ίσως γιατί είχε λιγότερο κόσμο απ' ότι στο Σύνταγμα.

Πήραμε salmon roll 6 τεμάχια 3 ευρώ, tuna roll 6 τεμάχια 3,5 ευρώ, nigiri seabass (λαβράκι) 8 τεμάχια 4 ευρώ, nigiri srimp 8 τεμάχια 4 ευρώ, nigiri eel (χέλι) 8 τεμάχια 4,5 ευρώ, inside out california dream (με καβουρι, αγγούρι και αβοκάντο) 6 τεμάχια 3 ευρώ. Ήπιαμε 2 ποτήρια λευκό κρασί προς 2 ευρώ το ποτήρι. Με αυτά που πήραμε χορτάσαμε χωρίς να σκάσουμε. Σύνολο 26 ευρώ. Εκπληκτικό value for money.

Η γεύση ήταν πολύ ικανοποιητική όμως τα nigiri ήταν σαφώς μικρότερα από αυτά του συντάγματος. Οφείλω να πω ότι η ποσότητα ψαριού ήταν ίδια, όμως η ποσότητα ρυζιού ήταν μικρότερη και έτσι το ψάρι υπερκάλυπτε το ρύζι. Επίσης δεν με ενθουσίασε ούτε το λαβράκι, ούτε ο τόνος, αλλά αυτό οφείλεται στην φύση των πρώτων υλών και όχι σε κάποια αστοχία του σεφ. Το λαβράκι και ο τόνος ως υλικά είναι σαφώς πιο άνοστα και λιγότερο λιπαρά από το χέλι και τον σολομό που βγάζουν καταπληκτικά σούσι. Τέλος, έχω την εντύπωση πως το καβούρι στο california dream ήταν σουρίμι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
KOI
Ιαπωνία - Sushi - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Ιούλ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επίσκεψη στο μαγαζί χθες το βράδυ, περιπου στις 22:00 και εκείνη τη στιγμή είχε κάποια τραπέζια μέσα διαθέσιμα.

Πολύ καλή εξυπηρέτηση και γρήγορο service. Ο χώρος μικρός αλλά ωραίος και η μουσική νορμάλ.

Πήραμε ένα koi combo, για να δοκιμάσουμε περισσότερες γεύσεις, ένα dragon roll και άλλο ένα πιάτο. Μαζί με δύο ποτήρια κρασί, δώσαμε 24 ευρώ, δύο άτομα.

Πολύ καλό μαγαζί θα το ξανά επισκεφθουμε σίγουρα!!