Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

24 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ένα μαγαζί που βάσει των κριτικών που είχα διαβάσει περίμενα πολλά. Πήρα λίγα....

Λοιπόν πρώτα από όλα ο χώρος. Πήγαμε καλοκαίρι οπότε καθίσαμε έξω στο πεζοδρόμιο, δεν είδα καλά τον μέσα χώρο ωστόσω ήταν μικρός. Όταν θα γεμίζει πιστεύω ότι θα είναι στενάχωρος.
Η όλη διακόσμηση, στήσιμο κλπ. προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση του παλιού μπακάλικου. Δεν θα την έλεγα αποτυχημένη ή άσχημη.
Το πρόβλημα είναι αλλού. Που; στις τιμές αλλά και στο σέρβις, γενικά στην ατμόσφαιρα, την ¨ψυχή" του μαγαζιού.
Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Ο χώρος έξω στο πεζοδρόμιο δεν είναι καθόλου ωραίος. Το πεζοδρόμιο είναι μεν φαρδύ, δηλαδή χώρο έχεις αλλά η θέση είναι πολύ άσχημη. Είσαι ακριβώς δίπλα στα αυτοκίνητα, στο θόρυβο, στα καυσαέρια. Δεν υπάρχει τίποτα το γραφικό ή το ατμοσφαιρικό. Τα δυνατά φώτα από το μαγαζί και από γύρω γύρω δεν βοηθάνε επίσης καθόλου.

Είναι σαν να κατέβηκες σε έναν κεντρικό δρόμο της Αθήνας και να τρως δίπλα στις εξατμίσεις.
Τόσα σημεία έχει η Αθήνα. Όταν διαλέγεις χώρο για το μαγαζί σου δεν πρέπει να τα υπολογίζεις αυτά;
Φταίμε βέβαια κι εμείς η Αθηναίοι και μη -πελάτες. Αν μας πασάρουν κάτι για hip είμαστε ικανοί να πάμε να φάμε δεν ξέρω κι εγώ που και τι.

Σέρβις εντελώς αδιάφορο, διεκπεραιωτικό, σχεδόν εχθρικό θα έλεγα. Δεν ξέρω τι τους έχει πει ο ιδιοκτήτης ή τι πιστεύουν οι ίδιοι, ότι δουλεύουν σε μαγαζί γνωστό και πρέπει να έχουν το ανάλογο ύφος; Αθήνα της κρίσης 2017, νέα παιδιά και νοοτροπία σέρβις "καλού" εστιατορίου δεκαετίας 90 δεν το καταλαβαίνω.

Φαγητά δεν πεινούσαμε πολύ πήραμε δύο άτομα μια σαλάτα Σαντορινιά και ένα κότσι συν μια πατάτες τηγανιτές και μια μπύρα
Η ποιότητα του φαγητού ήταν καλή, τα υλικά φρέσκα, ζωντανά. Το κότσι ζουμερό, καλοψημένο, καλό κρέας.
Οι τιμές όμως στα ύψη. σχεδόν 10 ευρώ η σαλάτα γύρω στα 16 το κότσι. Μας ρώτησαν είναι η αλήθεια αν θέλουμε ψωμί είπαμε ναι χωρίς να καταλάβουμε την παγίδα ότι το ψωμί είναι πανάκριβο δεν θυμάμαι τιμή γύρω στα 5 ευρώ νομίζω έπαθα σύγχυση με την τιμή αυτή αγόραζα φρατζόλα από τον καλύτερο φούρνο με βιολογικά κλπ.
Πολύ καλό ήταν το ψωμί αλλά να θες να βγάζεις από 3 φέτες ψωμί κέρδος εξωφρενικό έλεος.

Επίσης πολύ κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι τα κρασιά ήταν όλα από είκοσι ευρώ και πάνω. Για αυτό και στα γύρω τραπέζια δεν έπινε κανείς μπουκάλι κρασί. Όλοι έπιναν μπύρα άντε και κανένα ποτήρι κρασί που ήταν κι αυτό πανάκριβο. 5 ευρώ το ποτήρι. Δηλαδή 10 ευρώ δύο ποτήρια όσο κάνει σε σούπερ μάρκετ πολλά όχι απλώς αξιοπρεπέστατα αλλά πολύ καλά ελληνικά κρασιά;

βρε παιδιά πόσο κέρδος πια; βοηθήστε τον κόσμο να έρθει στο μαγαζί σας να πιεί ένα μπουκάλι κρασί να το ευχαριστηθεί. διαφημίζουν κιόλας ότι η μια ιδιοκτήτρια είναι οινολόγος -οινοποιός αν κατάλαβα καλά και ότι η κάρτα έχει και δικά της κρασιά
οκ με 20 ευρώ μίνιμουμ; δηλαδή καλά κρασιά με λιγότερο από 20 ευρώ δεν υπάρχουν; Την δε μπύρα πριν προλάβουμε να πούμε κιχ μας την σέρβιραν όλη στα ποτήρια μας χωρίς να μας ρωτήσουν και πήραν το μπουκάλι.

Δεν ξέρω παιδιά εγώ μπορεί να είμαι από χωριό και να μην ξέρω αλλά σε τόσα εστιατόρια που έχω παει και σε πολυτελέστατα του εξωτερικού δεν το έχω δει ποτέ αυτό το πράγμα χωρίς να ερωτηθεί ο πελάτης να του σερβίρεις όλο το ποτό του μονοκοπανιά και να φεύγεις!
Μείναμε σύξυλοι.

Στο τέλος μας κέρασαν ένα ωραίο γιαουρτογλυκό, ελαφρύ, νόστιμο η ποσότητα σωστή, τόσο όσο.
Το πρόβλημα στην φάμπρικα δεν είναι το φαγητό, το φαγητό είναι καλό έως πολύ καλό θα έλεγα.
Το πρόβλημα είναι οι τιμές. Όσο καλό και να είναι το φαγητό δεν μπορεί να πουλάς μια ντοματοσαλάτα 10 ευρώ. ό, τι ποικιλία και να είναι η ντομάτα κλπ.
και να σας πω την αλήθεια, και όλο αυτό με την ατμόσφαιρα παίζει πολύ ρόλο.
όταν υπάρχει καλό φαγητό πράγμα αλήθεια σπάνιο άντε να πεις να το πληρώσω. Αν δηλαδή στη φάμπρικα είχα περάσει καλά, μπορεί να ξαναπήγαινα κάποια στιγμή (πάντως για συχνά δεν είναι και επίσης πως να το κάνουμε δεν μου αρέσει η αίσθηση ότι με πιάνουν ολίγον τι κοροΐδο)
στη φάμπρικά όμως δεν πέρασα καλά, δεν ξέρω, κρύο περιβάλλον, στημένο, δήθεν, αισθάνεσαι πως να το πω ανεπιθύμητος
δεν θα ξαναπήγαινα, δεν είχε τη ζεστή ατμόσφαιρα, τη χαλαρή, την ανεπιτήδευτη που θέλω
ήταν σαν να έχω πάει σε στημένο γαλλικό του 90

3 medium

04 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Καλο το φαγητο. Η ποιότητα του φαγητού ήταν καλή, τα υλικά φρέσκα, ζωντανά οι τιμες υψηλες. Το κότσι ζουμερό, καλοψημένο, καλό κρέας. Ο χώρος είναι απλα συμπαθητικός.
Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι μπυρες ηταν πολυ ακριβες.

Κριμα για το σέρβις. Εντελώς αδιάφορο, σχεδόν εχθρικό θα έλεγα. Δεν ξέρω τι τους έχει πει ο ιδιοκτήτης ή τι πιστεύουν οι ίδιοι, ότι δουλεύουν σε μαγαζί γνωστό και πρέπει να έχουν το ανάλογο ύφος;

Κριμα, που οι υπευθυνοι του εστιατοριου δεν εχουν δωσει σημασια στη εξυπηρετηση πελατων.
Φυσικα και δεν θα ξαναπαμε.

24 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Tο μπακγκράουντ και επαγγελματικές περγαμηνές των εμπνευστών και υπευθύνων της γκουρμεδοταβέρνας τούτης στην, θορυβώδη λόγω εγγύτητας στη Συγγρού, Ζίννη στο Κουκκάκι έχουν παρουσιαστεί με λίαν διεξοδικό και κατατοπιστικό τρόπο από τον Piperman και την PP_Tina, και αποτελούν έναν ακόμη λόγο να την επισκευθεί κανείς. Γιατί οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, και το κάνουν ωραία.

Τέσσερις φίλες, Πέμπτη βράδυ, με φουλ της ζέστης και διάθεση για σοβαρή οινοποσία. Κλείσαμε ιντερνετικά τραπέζι, έξω στο φαρδουλό πεζοδρόμιο της Ζίννη, λόγω εποχής και καπνίσματος, πήραμε το μετρό (που εξυπηρετεί πάρα πολύ, ούτε 5' με τα πόδια από το Συγγρού -Φιξ δεν είναι) και καθήσαμε στις βολικές καρέκλες -προς την εσωτερική πλευρά, της τζαμαρίας. Τα τραπέζια (ξυλινα, βεραμάν) ήταν τοποθετημένα με αρκετό σεβασμό στους βραδυνούς περιπατητές, αφήνοντας άνετο διάδρομο επί του πεζοδρομίου. Πάνω από την είσοδο, η ταμπέλα του μαγαζιού, με την επιγραφή "φαμπρικα του ευφρόσυνου" σε υβριδική ελληνολατινική γραφή, που λογικά θα έχει κάποια εξήγηση. Δε ζητήσαμε να τη μάθουμε. Το εσωτερικό του μαγαζιού, όπως το έβλεπα απ' έξω, μου φάνηκε ζεστό και καλόγουστο, ενώ υπάρχει και πατάρι.

Σχετικά καινούργιο στη γειτονιά το μαγαζί -και όπως δηλώνει φίλη που μένει πολύ κοντά, η πελατεία με τον καιρό αυξάνεται. Με location λίγο εκτός των πεζοδρόμων της Δράκου και της Ολυμπίου και της πιάτσας της Φαλήρου, η Φάμπρικα υπερθεματίζει στην γαστρονομική εξέλιξη/ μεταστροφή του Κουκκακίου.

Από τις 4 φίλες, η μία ήθελε μόνο κρασί -ήταν φαγωμένη.
Πήραμε λοιπόν:
- Κολοκυθοσαλάτα με δυόσμο και ζακυνθινή πρέντζα (€7,2). Οκ η τιμή φαίνεται τσιμπημένη. Κολοκύθια σχεδόν ωμά, με το μαλακό φρέσκο νησιώτικο τυράκι από πάνω, πόσο να κάνουν; Όμως, να πούμε εδώ πως η μερίδα της σαλάτας ήταν τεράστια. Οπως άλλωστε μας είχε προειδοποιήσει η συμπαθέστατη σερβιτόρα, όταν είχαμε πάρει φόρα παραγγέλνοντας διάφορα "να σας ενημερώσω πως οι μερίδες μας ειναι ε, χμμ κάπως μεγάλες" κοβοντάς μας τη φόρα. Η σαλάτα αυτή για μένα τουλάχιστον, ήταν η αποκάλυψη του γεύματος: υπέροχη, καλοκαιρινή, δροσερή, αρωματική. Εξαιρετική και διαφορετική, εκτός πεπατημένης. Μπράβο τους.
- Ισλί πολίτικο (€11,2). Τρία κεφτέδια πληγουριού, γεμιστά με κουκουνάρι και κιμά. Νόστιμα δε λέω, αλλά εδώ πέσαμε κατηγορία όσον αφορά το μέγεθος της μερίδας, και σε σχέση με την τιμή της.
- Πατάτες βιολογικές Σπάρτης τηγανητές. Αν και χοντροκομμένες και όχι και τρομερά τραγανιστές, ήταν γευστικότατες (€4,2)
- Κοψιδάκια λαιμού χοιρινά. Μαριναρισμένα σε ελαιόλαδα με δενδρολίβανο. Πολύ νόστιμα, με λίγο λίπος, ωραία ψημένα. (€9,8)
- Παπαρδέλλες με ντομάτα και τυρί (€9,8). Ο κατάλογος τις είχε με καβουρμά αλλά είπαμε να πάρουμε την πιο λάιτ βερσιόν. Οι φίλες μου τις τσάκισαν, εγώ δοκίμασα μια πηρουνιά, είχα χορτάσει με τα άλλα.

Το ψωμί ήταν προζυμένιο, και χρεώθηκε 0,80 για 4 σερβίτσια.

Το μαγαζί αγαπάει το τυρί και αυτό κάνει μπαμ στον καταλογό του, παρουσιάζοντας μερικά πολύ σπέσιαλ τυριά ελληνικής παραγωγής όπως τουλουμοτύρι, λαδοτύρι, σαν Μιχάλη κλπ. Δεν πήραμε όμως. Οπως και δεν πήραμε τον πολλά υποσχόμενο παστουρμά θαλάσσης. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά..

¨Οπως μας ενημερώνει ο κατάλογος, το ελαιόλαδο και τα περισσότερα λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά.

-Πήραμε ένα μπουκάλι Τerra Volta, χαρμάνι μαλαγουζιάς και ασύρτικου από την Πιερία. Δεν το είχα ξαναπιεί και το βρήκα ωραιότατο, με τα τροπικά φρούτα της μαλαγουζιάς και την μεταλλικότητα του ασύρτικου να συνδιάζονται επιτυχώς και σε πολύ καλό vfm (€13). Δύο μπουκάλια εννοείται, γιατί το ένα ίσον κανένα. Kαι μια μπύρα Εζα (€4) και μία ΕΨΑ κόλα (€1,9).

Μας κέρασαν μία αρωματικότατη λεμονομούς -4 ζουλήγματα του κορνέ στο πιάτο. Ο, τι έπρεπε για μετά το φαγητό.

Συνολικά πληρώσαμε €77. Αρκετά λογική τιμή, δεδομένου ότι τα €32 εξ αυτών ήταν ποτά. Μπορεί καναδυό πιάτα να ήταν ελαφρώς τσιμπημένα, όπως πχ το ισλί, αλλά δε θα σταθώ εδώ. Τρως καλά στον Αγιο των Μαγείρων, ευχαριστιέσαι και περνάς καλά. Ευλόγησον.