Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ

Wine Restaurants

  Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι [Χάρτης]
  210 9246354
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Δεκ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου βρίσκεται στο Κουκάκι, πολύ κοντά στη λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο ο οποίος έχει δύο επίπεδα: το ισόγειο και το πατάρι. Εμείς καθίσαμε στο πατάρι όπου ήταν πιο άνετα και πιο απλόχωρα. Η διακόσμηση είναι ρετρό και ξεχωρίζει.

Παραδοσιακά αντικείμενα, παλιακά από τη γιαγια και τη μαμά, κάνουν έντονη την παρουσία τους στο χώρο. Ακόμη και τα τραπεζοκαθίσματα και τα σερβίτσια έχουν πολύ έντονο αυτό το στοιχείο. Η λαμαρίνα, οι σιδεριές αλλά και το ξύλο συνδυάζονται αρμονικά και "δένουν" όμορφα σε ένα πρωτότυπο συνδυασμό, ενώ το παλιό μωσαϊκό και οι εντυπωσιακοί μπρούντζινοι πολυέλαιοι δίνουν μια νότα νοσταλγίας. Ξύλινα ράφια, σικάτα σκεύη, βεραμάν αποχρώσεις στα τραπέζια που δίνουν την εντύπωση του παλιού κα γενικότερα ένας αρκετά προσεγμένος και φινετσάτος χώρος. Η πατίνα του χρόνου κυριαρχεί κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο κατάλογος του φαγητού είναι γεμάτος από παραδοσιακά εδέσματα και πρώτες ύλες από πολλά διαφορετικά και γευστικά ετερόκλητα σημεία της Ελλάδας, νησιωτικής και ηπειρωτικής, γεγονός που κάνει τη διαφορά και προκαλεί με την ποικιλία και την πολυσυλλεκτικότητα. Σίγουρα οι γεύσεις που προσφέρει δεν είναι κλασικές αλλά πιο ασυνήθιστες. Έτσι στον ίδιο κατάλογο θα συναντήσει κανείς κάποια από τα παρακάτω που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε:

-καβουρμάς από τη Μακεδονία, απλώς ΘΕΪΚΟΣ, απλωμένος πάνω στη ντομάτα. Το πιάτο αυτό είναι πραγματικά must, νομίζω το καλύτερο μακράν των υπολοίπων (χωρίς να θέλω να αδικήσω και τα άλλα πιάτα που ήταν εξαιρετικά και ιδιαίτερα)
-κρητικός ντάκος, δροσερός
-τυρόπιτα μοναδική, χωρίς λαδίλα, με φύλλο χωριάτικο και γέμιση ξινόγαλο, γιαούρτι, φέτα και αυγά
-μελιτζανόπιτα ανεπανάληπτη
-χοιρινή τηγανιά που απογείωνε τη γεύση
-μανιτάρια
-πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
-λαδοτύρι Ζακύνθου
-πατάτες τηγανιτές
-κρασί χύμα κόκκινο
-κρασί χύμα λευκό
νερό σε κανάτα

Η εξυπηρέτηση απλή, ανεπιτήδευτη, φιλική, άμεση, οικεία, χαμογελαστή και καθόλου διεκπεραιωτική.

Η αυθεντικότητα, η ελληνική ταυτότητα και η ελληνική παράδοση συναντούν σε αυτό το μαγαζί την παράδοση της μαμάς και της γιαγιάς. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την αγάπη για τη μαγειρική, το μεράκι και τη δημιουργικότητα και κυρίως τα ελληνικά προϊόντα, το αποτέλεσμα δικαιώνει και έχει ονοματεπώνυμο: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου". Άλλωστε δεν είναι τυχαία ακόμη και η ονομασία του μεζεδοπωλείου: ο Άγιος Ευφρόσυνος είναι ο προστάτης των μαγείρων, ενώ φάμπρικα είναι το εργοστάσιο.

Πρόκειται δηλαδή για ένα εργοστάσιο μαγειρικής τέχνης στο οποίο η γεύση, η ευωδία, η παράδοση και η ελληνικότητα συναντιούνται και μαγεύουν και τις 5 αισθήσεις. Την πολύ καλή εμπειρία συμπλήρωνε με μοναδικό τρόπο η απαλή μουσική με επιλεγμένα όμορφα κομμάτια.

Όλη αυτή η βραδιά ολοκληρώθηκε με χαλβά πολίτικο και γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού, απλώς συναρπαστικό, ελαφρύ και ό, τι καλύτερο για την τελική γευστική απογείωση.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Φεβ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Σε λίγες μέρες κλείνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ (ΦΕ), την οποία επισκέφθηκα με ένα φίλο μου προχθές το μεσημέρι, Πέμπτη 11/2. Γνωρίζω αρκετά την πιάτσα του Κουκακίου και έχω άλλωστε γράψει κάποιες κριτικές, όπως για το Monsieur Barbu, τη Μικρή Βενετία, το Γαρύφαλλο Κανέλα, κ. λπ. Επηρεασμένος λοιπόν από κάποιες πολύ καλές κριτικές έμπιστων φίλων, σκέφτηκα να τιμήσουμε τη ΦΕ για κάτι γρήγορο, λιτό και οικονομικό. Στο γρήγορο και λιτό, καμιά αντίρρηση. Στο οικονομικό όμως τεράστιες!!

Λυπάμαι, αλλά θα σας προσγειώσω με τη σημερινή κριτική μου στα πραγματικά δεδομένα, όπως εγώ τουλάχιστον τα αντιλαμβάνομαι. Πέραν της πιθανής υποκειμενικότητας για τον χώρο, θεωρώ ότι το value for money μπορεί να εκτιμηθεί αρκετά αντικειμενικά, αφού υπάρχουν καθημερινά και απτά μέτρα σύγκρισης. Δεν είναι μόνο ότι βρήκα εξωφρενική την τιμή 9.10 € για μια απλή Κρητική σαλάτα, ή 7.80 για μια μερίδα τουλουμοτύρι. Αυτό που δεν μου άρεσε διόλου είναι ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες αύξησαν τις τιμές τους!! Η PP_TINA π. χ. αναφέρει ότι πριν δυο μήνες η τιμή για το τουλουμοτύρι ήταν 6.30, δηλαδή το ανέβασαν κατά 25%! Το ίδιο ισχύει για το αϊβάρ, τις πίτες, τις περισσότερες αλοιφές και τους μεζέδες… ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

Ας ξεκινήσω όμως απ’ τα καλά νέα. Η ΦΕ άνοιξε τον Μάρτη του 2015, από τον Γιώργο Γκάτσο και την Αθηνά Τσώλη. Ο Γιώργος, με σπουδές Θεολογίας στη Σερβία, λειτουργεί ήδη απ’ το 2003 στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης το Μεζεδοπωλείο ‘Νεγρεπόντε’, και σαν γιος ψαρά απ’ τη Χαλκίδα, του έδωσε το Βενετσιάνικο όνομα της ‘μαύρης γέφυρας’ του τόπου καταγωγής του. Μάθαμε ότι έχει συνεταιρικά και εστιατόριο στο Novi Sad της Σερβίας. Τα μαγειρικά του προσόντα είναι αναμφισβήτητα, όπως και οι έντονες επιρροές της Μακεδονίτικης γαστρονομίας, αφού άλλωστε έζησε για χρόνια στη Συμπρωτεύουσα (πίτες και μεζέδες με έντονη παρουσία πιπεριάς, μελιτζάνας, μπαχαρικών, τυροκομικών, κρεατικών, αλλαντικών). Εξάλλου και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί είναι άριστης ποιότητας αλλά και φρεσκάδας. Το όνομα του μαγαζιού, Άγιος Ευφρόσυνος, παραπέμπει στον Άγιο των μαγείρων και συνειρμικά γεφυρώνει τις θεολογικές σπουδές του Γιώργου με τα γαστρονομικά του ταλέντα!

Η Αθηνά πάλι, είναι άριστη οινολόγος, με σπουδές εδώ αλλά και στη Γαλλία, καθώς και μακροχρόνια πρακτική εμπειρία σε οινοπαραγωγούς, και επομένως συνεισφέρει στον χώρο με τις επιλογές της από τις πιο εκλεκτές και αρωματικές ποικιλίες και ετικέτες κρασιών μας, όπως των: Χατζηγεωργίου από Καβάλα, Χρυσοστόμου από Πιερία, Δασκαλάκη από Κρήτη, κ. λπ. Κάποια κρασιά που επιμελήθηκε η ίδια, φέρουν στη λίστα των ποτών το όνομά της (Athina).

Η ΦΕ βρίσκεται στη Ζίννη, λίγα μέτρα από τη Συγγρού και το ΦΙΞ, σε πολύ κεντρικό σημείο, και λειτουργεί από Τρίτη-Παρασκευή: 13.00-23.00, και Σ/Κ: 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ τις Δευτέρες είναι κλειστά. Τη θεωρώ ως ένα ευπρεπές μεζεδοπωλείο με αρκετές επιλογές εκλεκτών κρασιών.

Θα σας πω τώρα δυο λόγια για τον χώρο, για τον οποίο υπάρχουν αντιφατικές κριτικές, αλλά και βαθμολογίες που κυμαίνονται από 2 μέχρι 4! Για μένα λοιπόν ο χώρος είναι κάπως κρύος, παρά τις διακοσμητικές προσπάθειες και το μεράκι τους. Η αίθουσα είναι ψηλοτάβανη, με μεγάλες τζαμαρίες και στις 2 όψεις του γωνιακού μαγαζιού, ενώ υπάρχει και πατάρι σαν συμπληρωματικός χώρος εστίασης, αλλά και τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο για το καλοκαίρι. Συνολικά, βρίσκονται σε κάθε χώρο από 5 περίπου τραπέζια, με αποχρώσεις γκρι και βεραμάν, και εξυπηρετούν περί τα 50-60 άτομα. Ο χώρος είναι βιομηχανικός, με μωσαϊκά δάπεδα και μου θύμιζε κάτι ανάμεσα σε παλιό συνοικιακό καφενείο και συνεργείο αυτοκινήτων, απ’ τα οποία η γύρω περιοχή βρίθει! Εμείς πήγαμε με καλό καιρό το μεσημέρι, ήμασταν οι πρώτοι πελάτες τους και καθίσαμε μέσα, στον χώρο του ισογείου.

Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι αυτή η τεράστια σε όγκο σάλα είναι πολύ δύσκολο να θερμανθεί επαρκώς και γι’ αυτό κατανοώ τα παράπονα των χρηστών που την επισκέφθηκαν τα κρύα βράδια που προηγήθηκαν. Εκτός αυτού, και η αίθουσα είναι κάπως κρύα στα μάτια μου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το μεράκι τους, που είναι εμφανείς σε πολλά σημεία. Ανάμεσά τους: ο πίνακας με τη μηχανή στον ‘γύρο του θανάτου’ του Σέρβου φίλου τους, οι σέρβικοι ιστορικοί πολυέλαιοι στο φιλοτεχνημένο ταβάνι, η βιβλιοθήκη στο πατάρι, τα ξύλινα ράφια, οι έντεχνες διακοσμήσεις στις καθαρές υπόγειες τουαλέτες, ή οι άλλες διακοσμητικές πινελιές με το συνδυασμό διαφόρων δομικών στοιχείων, όπως ξύλου, μαρμάρου και λαμαρινοκατασκευών. Με δυο λόγια, ανεξάρτητα απ’ το κέφι και τους κόπους τους, στα δικά μου μάτια, κάτι έλλειπε απ’ τον χώρο, η ζεστασιά ίσως!

Εκτός απ’ τον Γιώργο και την Αθηνά, υπάρχει ο νεαρός βοηθός μάγειρα, εμφανέστατος στην ανοιχτή κουζίνα, και ένα ακόμη άτομο για το σερβίρισμα. Ασφαλώς, τα βράδια με την κίνηση, θα υπάρχει έξτρα προσωπικό για την άρτια εξυπηρέτηση των θαμώνων.

Εμείς παραγγείλαμε και μοιραστήκαμε μια σαλάτα και μια αλοιφή:

• μια Κρητική σαλάτα, χορταστική και πολύ νόστιμη, με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, σταμναγκάθι και κρητικό ντάκο, καλά νοτισμένο. Η τιμή, κρατηθείτε, αν και σας το είπα ήδη στην εισαγωγή, ήταν 9.10 €!

• Ένα τουλουμοτύρι Κοζάνης, από συνδυασμό κατσικίσιου και πρόβειου τυριού, με δυόσμο και το σχετικό ελαιόλαδο. Άριστη μεν, και κρύα στη γεύση, αλλά φωτιά και λαύρα στην τσέπη μας: 7.80 €, 25% ακριβότερη από ό, τι σε προηγούμενη χρήστη!

• Ήπιαμε δυο ποτήρια λευκό κρασί, ποικιλίας Μαλαγουζιά, από το Κτήμα Χρυσοστόμου της Πιερίας, που ήταν μια άψογη πρόταση της Αθηνάς, αφού ταίριαζε με τα κρύα εδέσματα και είχε ένα καταπληκτικό, μοναδικό θα έλεγα, φρουτώδες άρωμα. Εύγε, Αθηνά! Τιμή 2Χ4 = 8.00 € (αυτό χαλάλι).

• Αρχικά ήρθαν φέτες ψωμιού (0.80 €), και νερό σε κανάτα.

Πληρώσαμε, για το μεσημεριανό αυτό κολατσιό, ένα λογαριασμό - λυπητερή: 25.70 €, ποσό επαναλαμβάνω υ π ε ρ β ο λ ι κ ά υ ψ η λ ό!!

Και κάτι ακόμα: φύγαμε ακέραστοι. Μια στοιχειώδης έστω χειρονομία κεράσματος δεν βλάπτει. Ούτε οi μεσημεριανoί light πελάτες πρέπει να θεωρούνται υποδεέστεροι των βραδινών πλέον gourmets!!

Θα ήθελα, πάντως, να προσθέσω εδώ δυο λόγια για τα άλλα πιάτα τους. Πιάτα ημέρας ήταν σήμερα το κιμάλ (ή κιμαλίδικο), δηλ. ένας ιδιότυπος πολίτικος μουσακάς με σπανάκι και γιαουρτόκομμα, δηλ. την ελαφριά ρωμαίικη μπεσαμέλ (12.20 €!! ), καθώς και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά ή σιδηρόδρομος, κρατηθείτε, στα 15.20 €!!

Από αλοιφές, το αϊβάρ ή πιπεροσαλάτα τιμάται πλέον 7.80 €, ο καβουρμάς Ροδόπης, 7.10, τα λεπτά σέρβικα λουκάνικα με μουστάρδα, 8.80 €, τα μανιτάρια με φινόκιο, 7.30 €, και περίπου σ’ αυτή την τιμή, το μανούρι με σουσάμι, το μαστέλο Χίου, το λαδοτύρι Ζακύνθου, η κοζανίτικη φέτα, κ. λπ. Το συκώτι σχάρας, στα 9.30 €, η στριφτή σπανακόπιτα, στα 8.20 €, τα χοιρινά κοψίδια, στα 9.80 €, ενώ οι θαλασσινοί μεζέδες (καλαμαράκι σχάρας, γαρίδες σαγανάκι), ξεπερνούν τα 10 €.

Η κάβα των κρασιών, με ευθύνη της Αθηνάς, βρίσκεται σε πιο λογικά επίπεδα, αφού πολλά απ’ τα κρασιά, όπως αυτά που αναφέραμε, κοστολογήθηκαν περί τα 15-20 € το μπουκάλι. Έτσι, για παράδειγμα, το λευκό Κτήμα Χρυσοστόμου είναι στα 16 €. Εξάλλου, οι μπύρες είναι γύρω στα 4 €, και υπάρχουν τα περισσότερα γνωστά αναψυκτικά, κ. λπ.

Συμπερασματικά, η ΦΕ ήταν κι αυτή μια εμπειρία, όπως το καθετί στη ζωή μας. Προσωπικά, μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς αυτή. Η Φάμπρικα, όμως, επειδή δεν μπορεί να κάνει χωρίς όλους εμάς, τους κατοίκους του τέως Κλεινού Άστεως, καλό θα ήταν να επανεξετάσει την τιμολογιακή πολιτική της με τη δέουσα ταπεινοφροσύνη που επιβάλλει ο Άγιος Ευφρόσυνος, του οποίου άλλωστε δανείστηκε και το όνομα!

Τη θέλουμε φάμπρικα υψηλής γαστρονομίας, χωρίς ωστόσο φάμπρικες ανατιμήσεων!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Δεκ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Ανάμεσα σε τόσες αφίξεις εστιατορίων, προσπάθησα ψάχνοντας με προσοχή στο διαδίκτυο να βρω κάτι που θα άξιζε τον κόπο να επισκεφθώ. Αφού προσανατολίστηκα σε δύο-τρία, το ένστικτο μου με οδήγησε στην "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου" στο Κουκάκι και δεν έπεσα έξω. Λειτουργεί εδώ και περίπου επτά μήνες και είμαι σίγουρη ότι για πολλά χρόνια μετά θα μιλάμε για αυτό... εκτός απροόπτου.

Ο υπεύθυνος της κουζίνας Γιώργος Γκάτσος και η οινοποιός (winemaker & founder ) Αθηνά Τσώλη είναι οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος.
Ο Γιώργος, λάτρης του καλού φαγητού, με σπουδές στη Θεολογία (στη Σερβία), λειτουργεί συνεταιρικά ένα εστιατόριο στη Σερβία και είναι ο εμπνευστής του γνωστού Negreponte στα Λαδάδικα της Συμπρωτεύουσας. Το όνομα Negreponte δόθηκε από την γνωστή γέφυρα της Χαλκίδας, που ονομάζεται και Νεγκροπόντε, καθότι ο Γιώργος έχει καταγωγή από την Χαλκίδα αλλά έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη.

Η δε Αθηνά, λευκαδίτισα στην καταγωγή, έχει μεγάλη προϋπηρεσία στον χώρο του κρασιού εντός και εκτός Ελλάδας, με περίοπτες σπουδές.
Η Αθηνά είναι σύμβουλος σε γνωστά οινοποιία (Χρυσοστόμου, Χατζηγεωργίου, Καστανιώτη, Δασκαλάκη), πολλά από τα κρασιά αυτών σερβίρονται στο εστιατόριο, ενώ αρκετοί οίνοι είναι δική της παραγωγή (ΑΤΗΙΝΑ Γουμένισσα και ΑΤΗΙΝΑ Νάουσα ).

Σπάνιο, σε ένα τόσο απλό φαινομενικά εστιατόριο, να συνυπάρχουν επάξια στον ίδιο χώρο η άριστη κουζίνα και ο άριστος οινοχόος σε καθημερινή βάση. Χαιρόμουν να ακούω την Αθηνά να μιλάει για την τέχνη του κρασιού και για την ποιότητα των αμπελώνων ανά τον κόσμο με την σεμνότητα που αρμόζει σε εκείνον που κατέχει αληθινή γνώση.

Το εστιατόριο επικεντρώνεται σε γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές της Β. Ελλάδας, καβουρμάς Κομοτηνής (7,10), μουστοπιπεριά Αμύνταιου(5,40), φέτα Κοζάνης(4,20) ή μπουγιουρντί (,5,90), και της Σερβίας ενώ χρησιμοποιεί κατά κόρον βιολογικές πρώτες ύλες, που προμηθεύεται από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.
Βέβαια, δεν λείπουν πιάτα όπως το Μαστέλο Χίου, σχάρας, ή το λαδοτύρι Ζακύνθου.

Τα Σαββατοκύριακα ετοιμάζουν ακόμη περισσότερα κρεατικά πιάτα αλλά και συνταγές από την Σεφαραδίτικη παράδοση καθώς ο μεγαλωμένος στην Συμπρωτεύουσα αρχιμάγειρας έχει έρθει σε επαφή με αυτές τις σπάνιες γεύσεις.

Από ψαρικά, εντοπίσαμε στον κατάλογο γαρίδες σαγανάκι, ΕΥΡΩ 10,20, καλαμαράκι σχάρας στα 10,30 ή σκουμπρί καπνιστό Κομοτηνής 6,20.

Από κρεατικά, μερικά κλασικά πιάτα είναι η καπνιστή μπριζόλα (8,90), συκώτι μοσχαρίσιο (9,25), σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια (12,80) κ. ά.

Επιπλέον,
Ο Άγιος Ευφρόσυνος, από τον οποίο έχει πάρει το όνομα του ο χώρος, είναι προστάτης των μαγείρων με ενδιαφέρουσα ιστορία. Για τον λόγο αυτό, η μηλιά που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Άγιο αποτελεί και το σύμβολο του εστιατορίου, ένα δένδρο μηλιάς που περικλείεται από την ονομασία "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου" στην Κυριλλική γραφή! Ο σεφ μάλιστα, έχοντας μια αναρχική και "ανοικτή" άποψη για την θρησκεία πιστεύει ότι μέσα από την απόλυτη αμαρτία έρχεται η αγιοσύνη. Αυτό, άλλωστε, καταδεικνύει και ο βίος πολλών Αγίων σύμφωνα με την θρησκεία μας και όχι μόνο...!

Η διακόσμηση του χώρου, αποτελεί ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό άμεσα.
Ένας από τους διακοσμητές είναι ο Σέρβος Γκόρα που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, από την απίθανη παράσταση απέναντι από την είσοδο μέχρι τους πολυελαίους του κάτω επιπέδου που ανήκαν στον Τίτο.
Ο δε Πέτζιο (?), επίσης Σέρβος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, έχει δημιουργήσει μια καταπληκτική ζωγραφιά με έναν φουριόζο μοτοσικλετιστή, σε πίστα, με τίτλο " Ο γύρος του Θανάτου ", θέλοντας να απεικονίσει την τρέχουσα ανεξέλεγκτη πορεία της χώρας μας!!

Το εντυπωσιακό ταβάνι είναι τέλεια σφυρηλατημένο από τον Γκόρα επίσης.

Επαναλαμβάνω, πριν εισέλθει κάποιος στον χώρο, με τίποτα δεν αντιλαμβάνεται το μεράκι με το οποίο αυτός έχει στηθεί. Θέλει ψάξιμο και αυτό αποτελεί την γοητεία του! Κάθε φορά, η κάθε ματιά πέφτει σε κάτι διαφορετικό.
Στο δάπεδο π. χ ενώ υπάρχει ένα απλό μωσαϊκό με λίγη παρατηρητικότητα αντικρίζει κάποιος το βάρος της προσεγμένης διακόσμησης που "σηκώνει" στις πλάτες του!

Ο κάτω χώρος, πέρα από αυτά που περιέγραψα πριν, αποτελείται από ξύλινες εταζέρες και ράφια με φίνα σκεύη και μπιμπελό καθώς και γκρίζες μεταλλικές λεπτομέρειες. Στα τραπέζια, η επικάλυψη είναι από πατιναρισμένο ξύλο βαμμένο σε ρομαντική βεραμάν απόχρωση και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ φαγητού όμορφα ταχτοποιημένα. Την προσοχή μου τράβηξαν αμέσως οι γυάλινες καράφες γεμισμένες με φελλούς που διακοσμούν όλα τα τραπέζια!
Τα καθίσματα είναι φτιαγμένα από σκούρο ξύλο, με κλασικό σχεδιασμό.

Στον εξωτερικό χώρο, τα καθίσματα και τα τραπέζια είναι σε απόχρωση βιομηχανικού γκρι ή βεραμάν με ανάλογου χρωματισμού καρέκλες.

Εμείς, καθισμένοι στον κάτω χώρο, κλέβαμε ματιές από το πατάρι αλλά με τίποτα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι έμελλε να αντικρίσουν τα μάτια μας ύστερα από λίγο..... έναν μοναδικής φινέτσας χώρος, ανάλογης αριστοτεχνικής διακόσμησης με τον ισόγειο χώρο αλλά πιο μικρός και πιο ζεστός, με πολλά παράθυρα και με θέα στον εξωτερικό χώρο.

Πηγαίνοντας δε στο υπόγειο, στις τουαλέτες, μας περίμενε ένας ρετρό χώρος που έμοιαζε πιο πολύ με σαλόνι παρά με WC, χρωματιστά κεραμικά πλακίδια, περίτεχνες γούρνες, πρωτότυποι καθρέφτες και διάφορα ευρηματικά αρχιτεκτονικά tips.

Στα των γεύσεων,
Η εντυπωσιακή διακόσμηση παραδίδει την σκυτάλη στην gallery καινοτόμων γεύσεων!

Αρχίσαμε με ψαρόσουπα καθώς η μέρα που πήγαμε ήταν αφιερωμένη στο ψάρι γενικότερα.
Νοστιμότατο το γευστικό αποτέλεσμα! Σούπα από πατάτα και κρεμμύδι και ξεχωριστά, σε ένα μικρό πιατάκι, κομματάκια μπακαλιάρου και πεσκανδρίτσας με γαρνιτούρα ρόκας. Ένα παξιμαδάκι διακοσμούσε το βαθύ πιάτο της σούπας.
ΕΥΡΩ 6,00

Κατόπιν, ξεφύγαμε από την ψαροφαγία της ημέρας και δοκιμάσαμε μερικές από τις κλασικές γεύσεις που σερβίρονται,

Σαλάτα "Ντοματίνι με Ξινομυζήθρα". Η όλη γεύση ήρθε σε μορφή τούρτας, τυλιγμένη με λωρίδα δροσερού αγγουριού και περιείχε βιολογικά, εξαιρετικής γεύσης, ντοματίνια, σιταρένιο τριμμένο παξιμάδι, που τόνιζε την γεύση της ντομάτας, δυόσμο και φέτα Κοζάνης (ξινομυζήθρα). Ήταν απίθανη και αφήσαμε λίγη ποσότητα σαλάτας για το τέλος του δείπνου προκειμένου να απολαύσουμε περισσότερο το κρασί μας!
ΕΥΡΩ 7,20

Πιπεροσαλάτα ή 'Αιβαρ, σέρβικη παραδοσιακή σαλάτα με κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνα. Ένα κατακόκκινο πιάτο με υφή σούπας κονσομέ, απαλή και διακριτική γεύση παρά την πιπεράτη ονομασία του πιάτου!
ΕΥΡΩ 4,90

Τουλουμοτύρι Κοζάνης με απαλής έντασης και αλμυρότητας κατσικίσιο-πρόβειο τυρί, ένα βουναλάκι πεντανόστιμου τυριού διακοσμημένου με κομμάτια δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο.
ΕΥΡΩ 6,30

Μελιτζανοφάι (Πιάτο Ημέρας), με βιολογική μελιτζάνα, φέτα, κρεμμύδι και λίγο εξωτικό αστεροειδή γλυκάνισο. Ένα χορταστικό κομμάτι υπέροχης γεύσης!
ΕΥΡΩ 6,20

Το ψωμί που συνόδευσε τα πιάτα μας ήταν φρεσκότατο και δεν χρεώθηκε!
Το νερό βρύσης ήρθε απευθείας μέσα σε μια όμορφη κανάτα με το σήμα του εστιατορίου!
Γλυκά δεν φτιάχνονται.
Σερβίρονται μόνο ως κέρασμα μια-δύο γεύσεις. Συνήθως προσφέρουν πολίτικο χαλβά με παπαρουνόσπορο! Εμάς μας προσέφεραν δύο μεγάλα "δάκρυα" μους λεμόνι με γιαούρτι.

Ήπιαμε ένα μπουκάλι κρασί Μαλαγουζιά, Χρυσοστόμου 2014, κατόπιν υποδείξεως, εξαιρετικό ταίριασμα στο φαγητό μας! ΕΥΡΩ 16,00 (750ml)
Υπάρχει, όπως είναι επόμενο, ποικιλία κρασιών, κυρίως ελληνικές ετικέτες, διαλεγμένα, με ιδιαίτερη προσοχή, από την sommelier Αθηνά.
Προσφέρεται και ποτήρι κρασί, ΕΥΡΩ 2,80 - 5,00.
Τα περισσότερα μπουκάλια σερβίρονται στα 500ml ή 750ml, οι τιμές στα 500ml κυμαίνονται από ΕΥΡΩ 9,00 - 18,00, στα 750ml από ΕΥΡΩ 13,00 - 24,00.

Προσφέρονται διάφορες μπύρες από ΕΥΡΩ 3,00 έως 4,20 /το μπουκάλι.
Σερβίρονται και αναψυκτικά.

Το μέρος αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα απλό wine bar, ενώ
δεν υπάρχει κάποιο μπαρ. Μπορεί κάποιος, συνοδεία κάποιου ορεκτικού ή μιας δροσερής σαλάτας, να απολαύσει το κρασί του, επιλέγοντάς το μόνος ή με την καθοδήγηση της Αθηνάς.

Οι μουσικοί ρυθμοί αλλάζουν συχνά και ακούγονται σε μέτρια ένταση. Εμείς απολαύσαμε χαλαρωτική κλασική μουσική πιάνου.

Η όλη εμπειρία ήταν άκρως συναρπαστική!
Άνθρωποι με γνώση και μεράκι δημιούργησαν, με αγάπη, ένα στέκι που έλειπε από την πόλη μας, φυσικά ανάλογοι είναι και οι θαμώνες αυτού του χώρου, ο οποίος είναι τόσο ξεχωριστός όσο και το γαστρονομικό του αποτέλεσμα!!

O τέλειος συγκερασμός περιβάλλοντος, γεύσης και οινικής ευρυμάθειας!

Τέτοια μέρη σπανίζουν στην χώρα μας και αξίζουν της προσοχής μας!

Με τις ευχές μας....

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Ιούλ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Tο μπακγκράουντ και επαγγελματικές περγαμηνές των εμπνευστών και υπευθύνων της γκουρμεδοταβέρνας τούτης στην, θορυβώδη λόγω εγγύτητας στη Συγγρού, Ζίννη στο Κουκκάκι έχουν παρουσιαστεί με λίαν διεξοδικό και κατατοπιστικό τρόπο από τον Piperman και την PP_Tina, και αποτελούν έναν ακόμη λόγο να την επισκευθεί κανείς. Γιατί οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, και το κάνουν ωραία.

Τέσσερις φίλες, Πέμπτη βράδυ, με φουλ της ζέστης και διάθεση για σοβαρή οινοποσία. Κλείσαμε ιντερνετικά τραπέζι, έξω στο φαρδουλό πεζοδρόμιο της Ζίννη, λόγω εποχής και καπνίσματος, πήραμε το μετρό (που εξυπηρετεί πάρα πολύ, ούτε 5' με τα πόδια από το Συγγρού -Φιξ δεν είναι) και καθήσαμε στις βολικές καρέκλες -προς την εσωτερική πλευρά, της τζαμαρίας. Τα τραπέζια (ξυλινα, βεραμάν) ήταν τοποθετημένα με αρκετό σεβασμό στους βραδυνούς περιπατητές, αφήνοντας άνετο διάδρομο επί του πεζοδρομίου. Πάνω από την είσοδο, η ταμπέλα του μαγαζιού, με την επιγραφή "φαμπρικα του ευφρόσυνου" σε υβριδική ελληνολατινική γραφή, που λογικά θα έχει κάποια εξήγηση. Δε ζητήσαμε να τη μάθουμε. Το εσωτερικό του μαγαζιού, όπως το έβλεπα απ' έξω, μου φάνηκε ζεστό και καλόγουστο, ενώ υπάρχει και πατάρι.

Σχετικά καινούργιο στη γειτονιά το μαγαζί -και όπως δηλώνει φίλη που μένει πολύ κοντά, η πελατεία με τον καιρό αυξάνεται. Με location λίγο εκτός των πεζοδρόμων της Δράκου και της Ολυμπίου και της πιάτσας της Φαλήρου, η Φάμπρικα υπερθεματίζει στην γαστρονομική εξέλιξη/ μεταστροφή του Κουκκακίου.

Από τις 4 φίλες, η μία ήθελε μόνο κρασί -ήταν φαγωμένη.
Πήραμε λοιπόν:
- Κολοκυθοσαλάτα με δυόσμο και ζακυνθινή πρέντζα (€7,2). Οκ η τιμή φαίνεται τσιμπημένη. Κολοκύθια σχεδόν ωμά, με το μαλακό φρέσκο νησιώτικο τυράκι από πάνω, πόσο να κάνουν; Όμως, να πούμε εδώ πως η μερίδα της σαλάτας ήταν τεράστια. Οπως άλλωστε μας είχε προειδοποιήσει η συμπαθέστατη σερβιτόρα, όταν είχαμε πάρει φόρα παραγγέλνοντας διάφορα "να σας ενημερώσω πως οι μερίδες μας ειναι ε, χμμ κάπως μεγάλες" κοβοντάς μας τη φόρα. Η σαλάτα αυτή για μένα τουλάχιστον, ήταν η αποκάλυψη του γεύματος: υπέροχη, καλοκαιρινή, δροσερή, αρωματική. Εξαιρετική και διαφορετική, εκτός πεπατημένης. Μπράβο τους.
- Ισλί πολίτικο (€11,2). Τρία κεφτέδια πληγουριού, γεμιστά με κουκουνάρι και κιμά. Νόστιμα δε λέω, αλλά εδώ πέσαμε κατηγορία όσον αφορά το μέγεθος της μερίδας, και σε σχέση με την τιμή της.
- Πατάτες βιολογικές Σπάρτης τηγανητές. Αν και χοντροκομμένες και όχι και τρομερά τραγανιστές, ήταν γευστικότατες (€4,2)
- Κοψιδάκια λαιμού χοιρινά. Μαριναρισμένα σε ελαιόλαδα με δενδρολίβανο. Πολύ νόστιμα, με λίγο λίπος, ωραία ψημένα. (€9,8)
- Παπαρδέλλες με ντομάτα και τυρί (€9,8). Ο κατάλογος τις είχε με καβουρμά αλλά είπαμε να πάρουμε την πιο λάιτ βερσιόν. Οι φίλες μου τις τσάκισαν, εγώ δοκίμασα μια πηρουνιά, είχα χορτάσει με τα άλλα.

Το ψωμί ήταν προζυμένιο, και χρεώθηκε 0,80 για 4 σερβίτσια.

Το μαγαζί αγαπάει το τυρί και αυτό κάνει μπαμ στον καταλογό του, παρουσιάζοντας μερικά πολύ σπέσιαλ τυριά ελληνικής παραγωγής όπως τουλουμοτύρι, λαδοτύρι, σαν Μιχάλη κλπ. Δεν πήραμε όμως. Οπως και δεν πήραμε τον πολλά υποσχόμενο παστουρμά θαλάσσης. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά..

¨Οπως μας ενημερώνει ο κατάλογος, το ελαιόλαδο και τα περισσότερα λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά.

-Πήραμε ένα μπουκάλι Τerra Volta, χαρμάνι μαλαγουζιάς και ασύρτικου από την Πιερία. Δεν το είχα ξαναπιεί και το βρήκα ωραιότατο, με τα τροπικά φρούτα της μαλαγουζιάς και την μεταλλικότητα του ασύρτικου να συνδιάζονται επιτυχώς και σε πολύ καλό vfm (€13). Δύο μπουκάλια εννοείται, γιατί το ένα ίσον κανένα. Kαι μια μπύρα Εζα (€4) και μία ΕΨΑ κόλα (€1,9).

Μας κέρασαν μία αρωματικότατη λεμονομούς -4 ζουλήγματα του κορνέ στο πιάτο. Ο, τι έπρεπε για μετά το φαγητό.

Συνολικά πληρώσαμε €77. Αρκετά λογική τιμή, δεδομένου ότι τα €32 εξ αυτών ήταν ποτά. Μπορεί καναδυό πιάτα να ήταν ελαφρώς τσιμπημένα, όπως πχ το ισλί, αλλά δε θα σταθώ εδώ. Τρως καλά στον Αγιο των Μαγείρων, ευχαριστιέσαι και περνάς καλά. Ευλόγησον.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Ιαν
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Νεα αφιξη στην Αθηνα της γευσης. Το μαγαζι μετραει σκαρτους 10 μηνες λειτουργιας και παρολα αυτα εχει δημιουργησει το δικο του κοινο. Οπως και να το κανουμε προκειται για ενα ιδιαιτερο εστιατοριο. Κυριαρχει η ποιοτητα των γευσεων και των πρωτων υλων. Κυριαρχουν ομως και οι ανεβασμενες τιμες επισης....

Φτασαμε Κυριακη βραδυ μετα απο κρατηση την οποια ευτυχως σκεφτηκαμε να κανουμε γιατι το εστιατοριο γεμισε. Ο χωρος ειναι πολυ ενδιαφερον, μπορεις να πεις οτι η διακοσμηση ειναι βιομηχανικου τυπου, αλλα παρολα αυτα ειναι ζεστος και οικειος.

Στα μειον η θερμανση: Στο τραπεζακι που καθισαμε "εμπαζε" απο τη τζαμαρια φουλ. Μια παραπανω προσοχη στο θεμα της ζεστης νομιζω επιβαλλεται. Η εξυπηρετηση αμεση, χαριτωμενη, ευγενικη και αρτια απο καθε αποψη. Αφου τακτοποιηθηκαμε μας ηρθαν οι καταλογοι. Ενας για το φαγητο, ενας για το κρασι. Δυστυχως το δευτερο υπαρχει μονο εμφιαλωμενο με αποτελεσμα να ανεβαινει το κοστος κατα πολυ. Οι φιαλες του μισου λιτρου ξεκινουν απο 10 ευρω και εκεινες των 75ml απο 15. Παραγγειλαμε τα παρακατω:

-Μανιταρια porto bello με μυρωδικια. Η μεριδα πλουσια και η γευση εξαιρετικη. Ομως 7,30 ευρω για ενα πιατο μανιταρια μου φαινονται μαλλον πολλα.

-Πατατες τηγανιτες. Ερχονται σε μια γαβάθα κυριολεκτικα, φρεσκοτατες, σωστα τηγανισμενες, καυτες και υπεροχες. Στα 3,50 η τιμη που τη βρισκω λογικοτατη.

-Μια μεριδα σπανακοπιτα. Στριφτη αλλα με πλουσιο περιεχομενο νοστιμοτατων χορταρικων με την διακριτικη προσθηκη ασπρου τυριου, πιθανοτατα φετας. Αν και τηγανιτη δε σου βγαζει σε καμια περιπτωση λαδιλα, ειναι τραγανη και αρκετα μεγαλη ποσοτηκα. Η τιμη στα 8,20. Κατα την ταπεινη μου αποψη, πολυ ακριβη.

-Ανθοτυρο παλαιωμενο Χανίων. Εδω εχουμε να κανουμε με κατι πραγματικα ιδιαιτερο. Το τυρι ειναι απλα τελειο. Το πιατο αποτελειται απο δυο φετουλες ανθοτυρου με την προσθηκη καποιου ηπιου μελιού και φρεσκοριμμενου πιπεριού. Το γευστικο αποτελεσμα απογειωση! Ομως 8 ευρω για μια μεριδα τυρι ειναι παρα πολλα...

-Κοψιδια χοιρινα. Μια μεγαλη πιατελα με ενα σχετικα μικρο περιεχομενο, απο νοστιμοτατα, φρεσκοψημενα και ζουμερα κομματια χοιρινου. Μονη συνοδεια, ενα κρεμμυδι κομμενο στη μεση εγκαρσια, ψημενο κι'αυτο στη σχαρα. Στα 8,80 η τιμη, οχι πολυ ακριβη αλλα θα μπορουσε να εχει και καποιο συνοδευτικο(εκτος απο το κρεμυδακι... ).

-Μια φιαλη 75ml Καστανιωτης ξινομαυρο Ναουσας. Υπεροχο κρασι και στην ιδανικη του θερμοκρασια. Τα 15 ευρω του τα αξιζε οπωσδηποτε, αλλα οπως ειπα και παραπανω, μια αξιοπρεπης λυση ενος οικονομικοτερου χυμα κρασιου(ορισμενα χυμα κρασια ειναι πραγματικα υπεροχα)θα ηταν παραπανω απο ευπροσδεκτη.

-Μια μπυρα Ελληνικη Septem Ευβοιας. Στα 4 ευρω.

Στην αρχη μας εφεραν νερακι σε μπουκαλι δικο τους και ψωμακι νοστιμο αλλα σκετο, ουτε ντιπ, ουτε καποια σως, ουτε εστω δυο ελιτσες. Στο τελος για κερασματακι μας ηρθε μια μικρη ποσοτητα γιαουρτογλυκου, νοστιμου και δροσερου.

Τιμη για 56,50 ευρω. Δε λεω, πηραμε μαλλον πολλα για δυο ατομα, αλλα νομιζω οτι δυσκολα θα μπορεσει το ζευγαρι να πεσει κατω απο τα 50 ευρω, εκτος αν αρχισει να μετραει τις μπουκιες του. Παρολα αυτα ειναι η ποιοτητα τετοια που προσελκυει τον κοσμο και κατα πασα πιθανοτητα θα κανει και εμενα να το εχω σαν εναλλακτικη για κατι καλο.

Με μια μικρη βελτιωση στις τιμες θα μπορουσα να το κανω και στεκι!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Ιαν
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Φαμπρικα του Ευφροσυνου
Περιεργο ονομα που σε σπρωχνει εστω απο περιεργεια να το επισκεφτεις κατι που επιτεινεται ακομα περισσοτερο αν διαβασεις και τις κριτικες που εχουν γραψει οι φιλοι του ask4food.

Οποτε μιλαμε για αν ακομα μαγαζι την επισκεψη στο οποιο οφειλω αποκλειστικα στο site μιας και οχι απλα δεν το ηξερα αλλα ουτε καν θαμωνας της εν λογω περιοχης.

Διαβαζοντας λοιπον μια μερα τις κριτικες που ανεβαινουν στο site ετσι για να δω γνωμες για μαγαζια επεσα τυχαια πανω σε μια κριτικη για την φαμπρικα του Ευφροσυνου. Απο το ονομα και μονο μου δημιουργηθηκε η επιθυμια να διαβασω αλλα και σαφως απο την αξιολογηση που ηταν νομιζω 4/4 σε ολα. Δεν το βρισκεις συχνα το 4/4 και ειδικα απο συγκεκριμενα ατομα που εχουν γραψει παμπολες κριτικες εδω μεσα οποτε εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι καποια στημενη κριτικη.

Κινησαμε λοιπον μια ομορφη και παγωμενη Παρασκευη βραδυ να παμε κι εμεις να επισκεφτουμε αυτο το περιοπτο μαγαζι με το τελειο οπως διαβασα φαγητο και το επιλεγμενο κρασι μια και το μαγαζι λανσαρεται ως wine bar βασικα και οχι σαν ενα κοινο εστιατοριο.

Φτανοντας στην περιοχη η πρωτη και τραγικη ηττα που τρως αν εχεις την φαινη ιδεα να πας με αυτοκινητο ειναι σαφως το αδυνατον του παρκαρισματος. Για τους γνωριζοντες την περιοχη το νεο Κουκακι ειναι η παλια Κυψελη που πιο ευκολα επιανες το τζοκερ με οκτω τζακ ποτ παρα εβρισκες θεση σταθμευσης.

Τελος παντων αφου σταθηκαμε τυχεροι και παρκκαραμε σε αποσταση λιγοτερη του χιλιομετρου φτασαμε κατα τις δεκα στο μαγαζι το οποιο προς κακη μας τυχη ηταν ταπα...... κοινως ουτε καρεκλα να κατσεις να ξαποστασεις.

Η πρωτη κοπελα μολις μπηκαμε απλα μας ανακοινωσε την πληροτητα ενεκα που δεν ειχαμε κλεισει καποιο τραπεζι μια αλλη ομως ευγενεστατη κοπελα μας ενημερωσε οτι αν περιμεναμε πεντε λεπτα καποιο τραπεζι επανω στο παταρι θα αδειαζε οποτε θα καθομασταν.
Οντως για να μην πλατιαζουμε πολυ με την ιστορια της ζωης μας ετσι και συνεβει.

Τωρα..... απο θεμα χωρου και διακοσμησης μπορω καλλιστα να πω οτι με βαση τα γραφομενα το μαγαζι ηταν λιγο απογοητευτικο. Μπαινεις στον κατω χωρο που ειναι μια πολυ απλη αιθουσα με πεντε εξι τραπεζια και στο βαθος ενα ψυγειο κρασιων καθως και την υποδοχη της κουζινας Στους δε τοιχους στον εναν μια μοτοσυκλετα νομιζω και στον αλλον ενα ασχετο θεμα που δεν δενουν με wine bar.
Στην ακρη της αιθουσας μια κλασσικη σκαλα που οδηγει στον επανω οροφο ενας χωρος επισης χωρις καποιο ιδιαιτερο χρωμα παρα μονο με μια βιβλιοθηκη στην μια ακρη που επανω εχει απλα την σαρα και την μαρα..... απο βιβλια τομους ασχετα μεταξυ τους μεχρι περιοδικα μαγειρικης και καποιες ζωγραφιες απο μικρα παιδια.

Στον επανω οροφο επισης εχει αλλα πεντε η εξι τραπεζια με καρεκλες ξυλινες ομορφες μεν αλλα οχι πολυ βολικες για να κατσεις παρα πολυ ωρα.

Γενικα ενω περιμενα απο τα γραφομενα κατι πιο παραδοσιακο μπηκα σε εναν industrial χωρο που δεν ειχε γινει καν η προσπαθεια να φανει παραδοσιακος.

Μπαινοντας στον χωρο η υποδοχη εχει περιγραφει παραπανω και μπορω να ομολογησω οτι μιλαμε για περισση ευγενεια στον χωρο. Θα τονισω μονο οτι απο τα τεσσερα ( νομιζω ) ατομα που εξυπηρετουν τους πελατες και οι τεσσερις ενδιαφερθηκαν να μας εξυπηρετησουν αμεσα.

Σε ολη την διαρκεια της παραμονης σαφως δεν σου λειπει καθολου η παρουσια σερβιτορου παρ'οτι ειναι δυο οι οροφοι και δεν σου λειπει σε καμια περιπτωση και η επεξηγηση των φαγητων και των κρασιων που σερβιρει το μαγαζι.

Και μετα απο την αψογη ομολογουμενως εξυπηρετηση ας παμε και στην γευση που μπορει να σου προσφερει το εργοστασιο του αγιου των μαγειρων ( ο τιτλος του μαγαζιου σε ελευθεριαζουσα μεταφραση )

Η παραγγελεια που πηραμε ειχε ως εξης
Αφου μας εφεραν το ψωμι που ηταν ενα μεστο ψωμι απο αυτα που δεν μπορεις να διακρινεις αν ειναι πρωτης η δευτερης μερας αλλα ειναι παντα πολυ νοστιμα παραγγειλαμε τα εξης

Ως πρωτο πιατο ηταν μια κρητικη σαλατα που ηταν ενα υποτυπωδες ειδος κρητικου ντακου με σταμναγκαθι και μια υπεροχη σως που εδινε μια αιθερια γευση. Πολυ σε ποσοτητα και σε ποιοτητα ολα τα υλικα φρεσκα και η σως να αναδυεται στο πιατο τοσο οσο χρειαζεται για να κανει το πιατο υπεροχο
Μιλαμε για καραμπινατο 4/4

Δευτερο πιατο ενα τουλουμοτυρι κοζανης που δεν προτεινω απλα επιβαλλω σε οποιον επισκεφτει το μαγαζι να το δοκιμασει. Εγω τουλαχιστον τετοια υπεροχη γευση σε τυρι κρεμα δεν εχω δοκιμασει ποτε. Δενει τοσο ομορφα την ξυνη με την γλυκια γευση σε μια απιθανη ισορροπια και καταφερνει να γινει το τελειο ορεκτικο. Εδω θα μου επιτραπει το 5/4

Επομενο πιατο ηταν μια ποικιλια ψητων λαχανικω που ηταν ολα τους αψογα ψημενα σε σχαρα και λες και τα εβγαζε ο μαγειρας με κουδουνι ακριβως την στιγμη που περνανε απο την φαση τελειο στην φαση αρχιζω να ξερενομαι.
Μια πιο εντονη σως βινεγκρετ θα μπορουσε να ξεπερασει την τελειοτητα σε αυτα τα τελεια ψημενα λαχανικα 4/4 χωρις περεταιρω σχολια

Επομενο πιατο ο καβουρμας.. Απλα τελειο απλα ελιωνε στο στομα απλα γευση μοναδικη απλα 4/4

Ενα πιατο πατατες τηγανητες φρεσκες οχι προτηγανησμενες με υπεροχο τηγανισμα και τελεια γευση που αν και απαγορευμενο φαγητο για διατροφη και διαιτα το τσακισαμε. Και εδω φαινεται τι ρολο παιζει η εμφανιση στο φαγητο.
Πατατες τηγανητες δεν παιρνουμε ποτε σε τραπεζι αλλα βλεποντας τις να τις σερβιρει η κοπελα σε ενα αλλο τραπεζι ηταν τοσο λαχταριστες και τεραστια ποσοτητα σε βαθυ πιατο που δεν μπορεσαμε να αντισταθουμε καθολου.4/4

Τελευταιο πιατο ενα συκωτι μοσχαρισιο ψητο το οποιο σερβιρεται με δυο ανεπαισθητες πινελιες απο καποιου ειδους γλυκοξινες σως, που ομολουγουμενως δεν εχω ξαναδει, που ειναι επισης μια απογειωση της γευσης σε ολα τα επιπεδα. Το συκωτι επισης ψημενο αψογα στο οριο του πολυ τρυφερο αλλα οχι αψητο και του αρχιζω να ξερενομαι και να σκληραινω.

Με αυτα πηραμε και ενα κοκκινο κρασι που μας προτεινε η κοπελα που εξυπηρετουσε το οποιο ηταν απο μια μικρη μεν αλλα περιεκτικη λιστα μικρων παραγωγων

Στο σημειο αυτο θα σχολιασω οτι το μαγαζι δεν εχει καμμια μουσικη επενδυση ουτε ζωντανη ουτε κονσερβα κατι που σε πολλες περιπτωσεις καθιστα βαρβαρη την βαβουρα και το βουητο απο τις συζητησεις των παρεων και αν δεν υπαρξει και καποια βροντοφωνη παρεα τοτε, μαλλον θα περασεις δυσκολες ωρες ειδικα επανω στο παταρι

Τελος επειδη ολα τα ωραια κρατανε λιγο πληρωσαμε για ολα αυτα κατι παραπανω απο 60 ευρω...... για τις εποχες που περναμε θεωρω την τιμη λιγο εως αρκετα τσιμπημενη.

Το μαγαζι προτεινεται ανεπιφυλακτα σε οσους θελουν να τσιμπησουν κατι μαζι με την συνοδεια ενος καλου κρασιου οπως και επισης στην ιδιοκτησια του μαγαζιου προτεινεται επισης ανεπιφυλακτα να δει λγο το θεμα των τιμων του τιμοκαταλογου. Ειναι ενα μαγαζι που σε αλλη περιπτωση θα μπορουσες να το κανεις στεκι αλλα με το πιο απλο πιατο στα 7β ευρω θα προτιμησεις κατι λιγοτερο σε ποιοτητα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Απρ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Ο χώρος είναι συμπαθητικός παρότι, ο διακοσμητής έχει μπερδέψει το σπίτι με το μπακάλικο και το παραδοσιακό καφενείο οπότε στο αποτέλεσμα υποβόσκει μια ατμόσφαιρα παραλόγου που μπορεί να αποβεί σε ανησυχία και άγχος - ειδικά στον ισόγειο χώρο. Το δε προσωπικό με κρεμασμένα μούτρα και την ειρωνία στο φρύδι - λες και σου κάνουν χάρη.

Το άγχος και ο τρόμος όμως κυριεύουν τον ανυποψίαστο πελάτη μπροστά στις τιμές του μενού - που είναι μια πολυχρησιμοποιημένη φωτοτυπία.
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Γιατί ένα σαγανάκι τυριού ή μια μερίδα φάβα - όσο και καλομαγειρεμένη και αν είναι - να κοστίζει κοντά € 10;
Οι τιμές προφανώς είναι απαράδεκτα υψηλές γιατί οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι προσφέρουν γκουρμεδιές υψηλής ποιότητας, μόνο που ξεχνάνε ότι τις προσφέρουν σε ένα περιβάλλον και μια περιοχή που θα επισκευτούν άνθρωποι μέσου έως χαμηλού εισοδήματος, που απλά θέλουν να πιουν ένα ποτήρι κρασί και να χαλαρώσουν από την προβληματική καθημερινότητα όχι να πετάξουν τα λεφτά τους σε χαζομάρες και δηθενιές.

Λυπάμαι πάρα πολύ που κάποιοι εξακολουθούν, μετά από όσα έχουν συμβεί στην ελληνική κοινωνία των τελευταίων ετών, να ψάχνουν για κορόιδα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Φεβ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Μετά από τις καλές κριτικές που διαβάσαμε αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Κλείσαμε δύσκολα τραπέζι στο ισόγειο του μαγαζιού Σάββατο βράδυ.

Ο χώρος αντιπροσωπευτικός μεζεδοπωλείου/καφενείου αλλά λίγο κρύος εξαιτίας έλλειψης θέρμανσης, κάποιοι έτρωγαν με παλτό!!
Στον κάτω χώρο οι μη καπνίζοντες και στο πατάρι οι καπνίζοντες. Τον απάνω χώρο δεν τον είδαμε για να έχουμε άποψη. Το ισόγειο, με μωσαϊκό, τραπέζια καφενείου και ψηλοτάβανο με μεγάλες αφίσες στους τοίχους.

Η εξυπηρέτηση πολύ γλυκιά και από το τηλέφωνο και από κοντά αν και λόγω πολύ κόσμου υπήρξε καθυστέρηση αλλά όχι σημαντική.
Ο κατάλογος καλός σε προτάσεις με προσανατολισμό στο κρέας φυσικά και τιμές αρκετά τσιμπημένες. Όλες οι σαλάτες πάνω από 8 ευρώ!

Επίσης δεν κατάλαβα το "wine restaurant" δεδομένου ότι οι ετικέτες ήταν αρκετά περιορισμένες. Το κρασί που ήπιαμε Χατζηγεωργίου (20 ευρώ) πολύ καλό. Το φθηνότερο κόκκινο στα 15 ευρώ η φιάλη.

Το ψωμί φοβερό, πολύ ωραία και μεγάλη σε ποσότητα η κρητική σαλάτα στα 9,10 ευρώ!! Πολύ ισορροπημένη και δεμένες οι γεύσεις, ντομάτα, σταμναγκάθι και τυρί.

Το φθηνότερο πιάτο ήταν οι πατάτες τηγανητές 3,80 ευρώ, πάρα πολλές και καλοφτιαγμένες, καθόλου λαδερές και αρκετά ελαφριές σε αποτέλεσμα.
Στα θετικά η ύπαρξη στο τραπέζι μύλων πιπεριών και αλατιού!!!

Δοκιμάσαμε την αλοιφή πιπεροσαλάτα -αιβαρ που γλύκιζε αρκετά και κατά την άποψη μας χρειάζεται μια ένταση, ίσως λίγη καυτερή πιπεριά διότι ήταν πολύ ουδέτερη, μεγάλη σε ποσότητα στα 7,80 ευρώ.

Καλοφτιαγμένα τα κοψίδια χοιρινού στα 9,80, πολύ μαλακά και φαίνονταν καλής α' ύλης, με συνοδεία ένα κρεμμύδι που θεωρώ για αυτό το πιάτο θα έπρεπε να έχει και κάτι άλλο συνοδευτικό. Ήταν ένα τεράστιο πιάτο με ένα κρεμμύδι και τα κοψίδια, η εικόνα φτωχή και αδικούσε το αποτέλεσμα.

Φοβερό το πιάτο ημέρας, κιμαλ (πολίτικο, κιμάς με χόρτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού), πολύ αρμονικό, με σωστή ποσότητα ξινού και ελαφρύ. Η τιμή του στα 11,20 ευρώ.

Δε μας κέρασαν τίποτα στο τέλος, κάτι που θεωρώ λάθος δεδομένου του ύφους αλλά και των τιμών που είχε το μαγαζί. Υπήρχαν γλυκά αλλά δε δοκιμάσαμε λόγω του ότι είχαμε φάει αρκετά. Συνολικά πληρώσαμε 64 ευρώ.

Νερό βρύσης, πολύ σωστό και θα πρότεινα να συμπεριλάβουν και κάποιο πιάτο στον κατάλογο με ένταση, ίσως καυτερό/πικάντικο, άλλωστε η σέρβικη κουζίνα έχει πιάτα με καυτερές ρίζες.

Σίγουρα πολύ καλό φαγητό και ποιοτικά και ποσοτικά αλλά οι τιμές υψηλές και για το ύφος και για την εποχή. Δε σου επιτρέπει να πας πολλές φορές αν και αξίζει να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα πιάτα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Μάρ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Πρώτη φορά γράφω κριτική, αν και έχω εγγραφεί εδώ και κάποιους μήνες. Ο λόγος? Έλλειψη χρόνου και συνήθως συμφωνία με τα περισσότερα σχόλια άλλων. Στην περίπτωση αυτή όμως πρέπει να γράψω κάτι γιατί διαφωνώ πλήρως με τη μεγάλη βαθμολογία και τα σχόλια που με έκαναν δυστυχώς να επισκεφθώ την "Φάμπρικα του Ευφροσύνου".

Πήγα την προηγούμενη Κυριακή με την γυναίκα μου και την μητέρα της. Πήραμε τηλ. για τραπέζι και μετά από μια μίνι σύσκεψη του προσωπικού μας έδωσαν το οκ. Φαντάστηκα ότι θα ήταν γεμάτο, αλλά μόλις φθάσαμε ημασταν εμείς και 2-3 άλλα τραπέζια στον κάτω χώρο, γιατί έχει και επάνω χώρο για τον οποίο δεν έχω άποψη.

Ο χώρος κάτω πολύ καλός, φωτεινός και ωραία διακόσμηση. Η πρώτη αρνητική έκπληξη όμως ήρθε διαβάζοντας τις εξωφρενικές τιμές στον κατάλογο. Πολύ ακριβά τα πάντα, όπως και τα κρασιά. Του τύπου ορεκτικά 9-10 ευρώ, το πιο φθηνό μπουκάλι 20-25 ευρώί. Τουλάχιστον ελπίζαμε στη γεύση.

Οι σαλάτες που πήραμε ήταν αρκετά καλές, το μπιφτέκι όμως τρομερά λιπαρό, ενώ τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού (δεν είχε άλλο χοιρινό... ) απλά απαράδεκτα. Ξύγκια και καμμένο λίπος. Τα σουβλάκια στο χειρότερο βρώμικο είναι deli μπροστά τους. Πληρώσαμε αρκετά, δεν κέρασαν τίποτα, και προφανώς δεν θα ξαναπάμε. Κρίμα γιατί φαινόταν καλή επιλογή.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Ιαν
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί δυο άτομα την Παρασκευή 22/1, μας άρεσε ο χώρος καθώς περνούσαμε. Οταν μπήκαμε δεν ήταν γεμάτο όμως μας ενημέρωσαν πως ήταν όλα τα τραπέζια σε κράτηση εκτός απο ένα στον κάτω όροφο, στο οποίο και καθίσαμε.

Προκειται για ωραίο χώρο με δυο ορόφους, του οποίου η διακόσμηση θυμίζει μπακαλικο παλαιού τύπου. Το σέρβις ήταν πολυ άψογο, παραγγείλαμε μια σαλάτα με ντοματίνια, πολυ νόστιμη αλλα μικρή. Επειτα πήραμε γκιουλμπας( που ήταν κομματάκια μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο) καλο, καπνιστή μπριζόλα σε κεδρο (καταπληκτική)και πατάτες τηγανίτες που ήταν σε ένα μπολ γεματο.

τελος πήραμε δυο ποτήρια κρασί λευκό. Το φαγητό ήταν πολυ καλο! θα μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές... πληρώσαμε 45€ για την ποσότητα που προσφέρει ειναι παραπάνω ακριβό απ όσο πρέπει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια