Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

04 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Για το Σαββατόβραδο της 27/8/16, φιλικό ζευγάρι, που μένει στην Ηλιούπολη, πρότεινε το συγκεκριμένο «μπακαλομεζεδοπωλείον», όπως αυτοπροσδιορίζεται, που βρίσκεται σε μια από τις πολλές πλατείες (25ης Μαρτίου) της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό ρυμοτομικό της σχέδιο, με τους φαρδύτατους δρόμους, που σχεδιάστηκαν πριν από 90 χρόνια περίπου (!!! ), όταν τα αυτ/τα ήταν ελάχιστα, όχι μόνο στη συγκεκριμένη πόλη αλλά και, στην Αθήνα ακόμη, και εξακολουθούν να εξυπηρετούν την τοπική αλλά και τη διερχόμενη κυκλοφορία.

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους (Κυπρίων Ηρώων και Κων. Καραμανλή) και στην πλατεία και η κύρια είσοδος είναι από την πλατεία. Φαίνεται να έχει ανακαινιστεί πρόσφατα με μοντέρνα σχεδίαση και προσεγμένη διακόσμηση. Ο χώρος αποτελείται από την κυρίως οικοδομή αλλά και επέκταση στον τέως αύλειο χώρο που κλείνει το χειμώνα με συρόμενα υαλοφράγματα. Προτιμήσαμε τραπέζι στον εξωτερικό χώρο, αφού οι αέρηδες, που μας ταλαιπώρησαν αυτή τη βδομάδα, είχαν πέσει.

Από τον κατάλογο διαπιστώσαμε ότι διαθέτει κρεατικά αλλά και θαλασσινά και μιας και τα έξι άτομα της παρέας δεν συμφώνησαν σε μια κατηγορία από τις δύο, η παραγγελία περιλάμβανε επιλογές και από τις δύο. Για σαλάτες επιλέξαμε μια του «Καίσαρα» (7,50€) και την «Αταίριαστοι» (8€), που ήταν πολύ πλούσια προσφέρθηκε σε μεγάλο πιάτο. Και οι δύο σαλάτες ήταν εξαιρετικές. Σαν πρώτα, παραγγείλαμε γόνο καλαμάρι (6€), που ήταν καλοτηγανισμένος, δύο μερίδες μανιτάρια πλευρώτους (2*6€), γαύρο μαρινάτο (5,50€) και για κυρίως πιάτα, Mix Αταίριαστοι (16€), που, στην τεράστια πιατέλα, περιλάμβανε: δύο μεγάλα μπιφτέκια, δύο κομμάτια κοτόπουλο, δύο μπριζόλες, δύο λουκάνικα, όλα καλοψημένα και σερβιρισμένα με ρύζι και πατάτες φούρνου (ήταν αδύνατο να φαγωθούν όλα αυτά από τα δύο άτομα που το επέλεξαν), σολωμός σχάρας (10€) και κριθαρώτο με μύδια (13€). Δεν δοκίμασα από τα δύο τελευταία αλλά όσοι το έκαναν έμειναν ικανοποιημένοι από τις γεύσεις. Ήπιαμε 3 μπύρες Heineken (3*3,50€) και 3 μισόκιλα μοσχοφίλερο (3*3€). Στο τέλος, προσφέρθηκε πιατέλα με φέτες παγωμένου και γλυκού καρπουζιού. Ο λογαριασμός ήταν 103,80€ με τα ποτά (17,30€/άτομο) και 84,30€ χωρίς αυτά (14,05€/άτομο). Εκ των υστέρων, μπορώ να πω ότι τα κυρίως πιάτα ήταν υπεραρκετά για τα έξι άτομα και θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί τα πρώτα ή εν πάση περιπτώσει κάποιος άλλος συνδυασμός. Αλλά αυτή η εμπειρία μένει για την επόμενη φορά. Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να εξετάσει ο επισκέπτης είναι και η κράτηση μέσω e-table, με έκπτωση έως 20% (πρέπει να ρωτάμε, πριν την κράτηση, αν ισχύει η έκπτωση και σε ποιο ποσοστό). Στη συγκεκριμένη επίσκεψη, είχα διαβάσει τη σχετική καταχώριση στο ask4food, πριν πάω, αλλά η κράτηση είχε γίνει από το ζευγάρι που μένει στην Ηλιούπολη.

Η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική, τόσο από τον συνιδιοκτήτη, που κάθεται στο τραπέζι (στοιχείο φιλικής προσέγγισης με τον πελάτη), για να πάρει την παραγγελία, όσο και από το υπόλοιπο προσωπικό.

Είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε.