Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

18 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Los gatos λοιπόν! Με μικροσκοπικό εσωτερικό χώρο, ζεστή διακόσμηση, φασαριόζικη κουζίνα (δε γίνεται κι αλλιώς αν κάθεσαι μέσα, θα ακούσεις, θα μυρίσεις, θα δεις τις φωτιές, ωραία είναι... ) και μεγάλο εξωτερικό χώρο απλωμένο στο πλακόστρωτο. Προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα γιατί ήταν πιο άνετα τα αντικέ ξύλινα καθίσματα (έξω είναι μεταλλικά και πιο στενά) και γιατί είχε smoke-free ατμόσφαιρα.

Η εξυπηρέτηση ήταν γενικά καλή, αλλά είχαμε πρόβλημα με τις ελλείψεις στο κρασί. Δεν ξέρω γιατί χαρακτηρίζεται εδώ στο ask ως wine restaurant, εγώ δε θα το έλεγα με τίποτε έτσι. Είναι ένα bistrot με κουζίνα ισπανικού προσανατολισμού, με μπύρες και μια μικρή λίστα κρασιών σε τσιμπημένες τιμές.

Για το είδος του είναι ακριβές οι τιμές για τις συγκεκριμένες φιάλες (δεν είναι εστιατόριο πολυτελείας που θα δικαιολογούσε υψηλές τιμές στο κρασί... )! Επιπλέον τη βραδιά που πήγαμε εμείς έλειπαν οι 2 πρώτες μας επιλογές (κατά σύμπτωση η μία πιο vfm) και η πρόταση του σερβιτόρου ήταν μια πολύ ακριβότερη (και... διαφορετικού χρώματος) και μάλιστα επέμενε και όταν δεν σταμάτησε ούτε όταν είπα ότι δε θέλουμε κόκκινο αλλά ροζέ ή λευκό καθώς θα παίρναμε paella για κυρίως, το χαβά του εκείνος ότι η κόκκινη rioja πάει μια χαρά (ναι, αλλά δεν ήθελα κόκκινο), αναγκάστηκα να πω ξεκάθαρα ότι και η τιμή είναι πιο πάνω από τα άλλα που θέλαμε!

Είχα ζητήσει τη Vina Esmeralda σε ροζέ (20€), καθώς γνωρίζω και αγαπώ πολύ την κλασική λευκή και ήθελα να δοκιμάσουμε τη ροζέ που θα πήγαινε πολύ με τα διαφορετικά μεταξύ τους πιάτα που είχαμε επιλέξει. Μάς είπε ότι υπήρχε μόνο σε ποτήρι ενώ εμείς θέλαμε μπουκάλι. Ζήτησα το ροζέ Μοσχάτο του Μίγα (17€) ούτε αυτό υπήρχε. Τα υπόλοιπα 2-3 ροζέ ήταν ή ακριβότερα χωρίς λόγο (π. χ. Ακακίες στα 22€, no) ή το γνωστό οικονομικό "Άκρες" Σκούρα στα 16€ (που όμως είναι και φθηνότερο στην αγορά και τέλος πάντων αρκετά ουδέτερο). Καταλήξαμε στο λευκό Vina Esmeralda (που πιστεύω πως έπρεπε να τιμολογείται πιο κάτω από τα 20€, αν σκεφτεί κανείς ότι στο ακριβό γκουρμέ Abovo του Νουρλόγλου το είχαμε πληρώσει 19€) που μου αρέσει ΠΟΛΥ!

Μετά από τα προβληματάκια με το κρασί όλα κύλησαν μια χαρά. Τα φαγητά ήταν νόστιμα και η ροή σερβιρίσματος άψογη! Ο σερβιτόρος πρέπει να κατάλαβε την όποια δυσαρέσκειά μου με το κρασί και μου ανέφερε πως την επόμενη φορά θα έχει και το ροζέ Vina Esmeralda χα χα χα! Το ξαναέκανε το φάουλ του όμως καθώς δεν έφερε παγωνιέρα για το κρασί και έπρεπε να ζητήσουμε! Δεν πειράζει...

Νερό ήρθε βρύσης σε ποτήρια, το ψωμάκι νομίζω χρεώθηκε 0,50€ κι ήταν 4 λεπτές φετούλες καλής ποιότητας, το μιλφέιγ μελιτζάνας ήταν πολύ γευστικό και με ωραία παρουσίαση (τέλεια φορμαρισμένο, σαν γλυκάκι! ), το λιγοστό ψαρονέφρι με πουρέ καρότου πάρα πολύ καλό (ε, ορεκτικό ήταν και όχι κύριο πιάτο) και η paella mixta valenciana μοσχομύρισε τον τόπο από το σαφράν (τη μυρίσαμε καθώς φτιαχνόταν ακόμα) και ήταν πλούσια και αρκετά παραδοσιακή γεύση (όπως Ισπανία! ).
2 άτομα φάγαμε καλά, απολαύσαμε τη ζωντάνια του χώρου μέσα-έξω, είδαμε τα γατάκια χωμένα κάτω από το ρολό στο απέναντι κτήριο (οι gatos υπάρχουν στη γειτονιά! ) και ο λογαριασμός μας ήρθε στα 52€ (55 με το tip), θα έπρεπε να ήταν λίγο χαμηλότερος όμως...