Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Hōmu σημαίνει "σπίτι" στα γιαπωνέζικα.

Μ'αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε το φαγητό μας και φιλοδοξούμε ότι νιώθετε σαν το σπίτι σας στον ζεστό και φιλόξενο χώρο που έχουμε δημιουργήσει ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε την ποιότητα υψηλή και το κόστος... σπιτικό!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κάθε μέρα 14:00 - 24:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Έχει δίκτυο Wifi
Κάνει delivery
Φιλικό προς χορτοφάγους
Take away
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

10 medium

18 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Το Homu Sushi Bar έχει ανοίξει στην Άνω Γλυφάδα εδώ και περίπου ενάμισυ χρόνο. Ήθελα καιρό να το επισκεφθώ, γιατί είχα ακούσει καλά σχόλια για την κουζίνα του, αλλά δεν προέκυπτε. Η ευκαιρία τελικά δόθηκε με αφορμή την γιορτή μιας φίλης που αγαπάει εξίσου με εμένα το sushi.

Βραδάκι Πέμπτης μετά την δουλειά, ανηφορίσαμε προς Άνω Γλυφάδα, να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ και να συνεχίσουμε για ποτό. Το Homu είναι ένας ενδιαφέρων χώρος, πάνω στη Γούναρη, λίγο υπερυψωμένος σε σχέση με τον δρόμο και αρκετά ευρύχωρος.

Και λέω "ενδιαφέρων", γιατί βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν θα την πεις δημοφιλή για να βγεις το βράδυ. Εκτός από το Homu, δυο- τρεις γειτονικές καφετέριες- μπαρ και το Μαλεμπί λίγο πιο κάτω (αχ! αγαπημένο πολίτικο ζαχαροπλαστείο- καφετέρια, που λειτουργεί ως τις 22.00 καθημερινά. Αξίζει να το ανακαλύψετε! ), δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες επιλογές βραδινής εξόδου στη Γούναρη. Από ψητοπωλεία, φούρνους και cafe to go όσα θες. Και την μέρα πανικός όπου βρεθείς και όπου οδηγήσεις. Αλλά το βράδυ η κίνηση στη Γούναρη πέφτει κατακόρυφα. Γι' αυτό η δημιουργία ενός μοντέρνου sushi bar είναι σίγουρα μια τολμηρή κίνηση. Κι όμως Πέμπτη βράδυ που το επισκεφθήκαμε εμείς, είχε αρκετό κόσμο, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος της περιοχής το προτιμά, αντί να τρέχει στο κέντρο της Γλυφάδας.

Στην είσοδο σε υποδέχεται μια χαμογελαστή κοπέλα, που τοποθετεί τον κόσμο στα τραπέζια. Περιμετρικά υπάρχουν τραπέζια των τεσσάρων ή των έξι ατόμων και στη μέση μακρόστενοι πάγκοι με σκαμπό για όσους θέλουν να συνδυάσουν και το ποτό. Ο φωτισμός είναι χαμηλός, η μουσική ευχάριστη, θυμίζει την φάση μπαρ. Μαζί με τους καταλόγους σου φέρνουν ξεχωριστό κατάλογο με κοκτέιλ. Γενικότερα σε κρατάει και για ποτό μετά το φαγητό.

Ο δε κατάλογος φαγητού έχει μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά και rolls όλων των ειδών, λιγότερες σαλάτες και μόλις τρία είδη νουντλς. Άρα στο Homu θα πας κυρίως για το σούσι.

Όσοι κινούνται σε κλασικές επιλογές θα βρουν όλο το αλφαβητάρι ενός sushi bar, τα πιάτα δηλαδή που μας μύησαν στην - έστω εξευρωπαϊσμένη - ιαπωνική κουζίνα (σούπα tofu, edamame, σαλάτα φύκια, california, dragon, spicy crab, όλα τα μακι- νιγκίρι- σασίμι... ). Κοντά σε αυτά όμως υπάρχουν και μερικά ιδιαίτερα πιάτα και ορεκτικά, όπως και κατηγορία "σπέσιαλ ρολς". Εγώ εντόπισα αρκετά ρολς που μου τράβηξαν την περιέργεια. Επίσης τρία διαφορετικά ταρτάρ (με τόνο, σολωμό, καβούρι), που ευχαρίστως θα δοκίμαζα, και το αγαπημένο μου tataki. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη βραδιά είχα διάθεση για πειραματισμό, αλλά σε αυτά τα πράγματα, δεν αποφασίζεις μόνος σου.

Έτσι δοκιμάσαμε:

- Tuna Tataki από τα ορεκτικά. Το παρήγγειλα με μεγάλη αδημονία, γιατί είναι ένα πιάτο που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει. Εδώ δυστυχώς δεν μου άρεσε. Ο τόνος δεν είχε μαριναριστεί, ούτε είχε παναριστεί με αυτό το ωραίο μείγμα που αφήνει την τραγανή κρούστα. Ήταν άνοστος, απλώς ελαφρά περασμένος από μια εστία. Αδιάφορος (6 ευρώ).

- Crispy Salmon tempura: Αυτό ήταν το καλύτερο roll που δοκιμάσαμε. Έξι κομμάτια ρολ που περιείχαν σολωμό tempura (ψημένο), με λαχανικά, τυλιγμένα σε φύκι- μάκι, με ένα ωραίο crispy πανάρισμα. Τραγανά και απολαυστικά. Αν ξαναπήγαινα θα το έπαιρνα ξανά. (7 ευρώ)

- California Roll
- Spicy Crab
Kαι τα δύο νόστιμα, αλλά αναμενόμενα. Από 8 κομμάτια το καθένα. Το roll με το καβούρι δεν ήταν ιδιαίτερα πικάντικο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά κάποιος που θέλει μεγαλύτερη ένταση, θα πρέπει να το επισημάνει. (4,50 και 5 ευρώ).

Ο λογαριασμός ήρθε στα 25 ευρώ περίπου, με εφιαλωμένο νερό που κατέφθασε με το που καθίσαμε, χωρίς δυνατότητα επιλογής (χρεώθηκε 1,5 ευρώ). Απλά το άφησε κι έφυγε.

Γενικότερα το σέρβις είχε προβλήματα, παρά την ζεστή υποδοχή. Η πρώτη σερβιτόρα που μας πήρε την παραγγελία ήταν μεν χαμογελαστή, εμφανώς άπειρη δε. Χρησιμοποιούσε αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα για τις παραγγελίες, και χρειάστηκε να της επαναλάβουμε 2-3 φορές την μικρή αυτή παραγγελία μας για να την περάσει. Τελικώς πέρασε το california roll δύο φορές κι έτσι μας ήρθε εις διπλούν.

Όταν το αντιληφθήκαμε, καλέσαμε μια δεύτερη σερβιτόρα, που εξυπηρετούσε κοντά, και της επισημάναμε το λάθος. Αυτή, με ύφος πιο βαρύ, κατ' αρχάς επέμεινε ότι είχαμε παραγγείλει 2 california. Και όταν μας είδε ότι επιμέναμε, αποφάσισε να συμβουλευτεί την κουζίνα. Γύρισε λοιπόν στο τραπέζι μας κι έκανε το εξής αδιανόητο: χωρίς καμιά εξήγηση / δικαιολογία, πήρε την πλάκα με τα τρία ρολς (τα 2 california και το spicy crab), από τα οποία είχαμε αρχίσει ήδη να τσιμπάμε, πήγε μέσα και αφαίρεσε το ένα california!! Πόσο αντιεπαγγελματικό είναι αυτό πείτε μου;!

Πραγματικά δεν μου αρέσει να αναλύω τέτοια ατυχή ίσως, αλλά άκομψα προς τον πελάτη περιστατικά, αλλά δυστυχώς ήταν το γεγονός που έδωσε την αρνητική χροιά στη βραδιά. Το να σου πάρουν το φαγητό σου, την ώρα που τρως, για να αφαιρέσουν ένα μέρος του, επειδή έκαναν λάθος στην παραγγελία, δείχνει τουλάχιστον απειρία, για να μην πω αναίδεια. Όχι τόσο του σερβιτόρου, όσο του όποιου υπεύθυνου. Είναι άλλο να δώσεις μόνος σου το πιάτο σου επειδή κάτι δεν σου έφεραν σωστά (πχ μια γαρνιτούρα) και άλλο να σου παίρνουν το φαγητό σου, με αυτό τον τρόπο. Ειδικά στο σούσι, που συνήθως φέρνουν όλα τα ρολς μαζί, σε κοινή πλάκα.

Αναρωτιέμαι τι θα το έκαναν το ένα, το περισσευούμενο ρολ. Και πώς ξέρουν ότι εμείς δεν το είχαμε αγγίξει; Στις περιπτώσεις αυτές, ιδιοκτήτες και κουζίνα θα πρέπει να ξέρουν ότι μια μικρή γαλαντομία είναι πολύ πιο συμφέρουσα μακροπρόθεσμα. Κέρασέ το το 2ο california, τι ψυχή έχει, πες ένα συγγνώμη, κάναμε λάθος και πάμε παρακάτω. Για να φύγει και ο πελάτης σου ευχαριστημένος και να σου ξανάρθει.

Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι αντίστοιχο λάθος έκανε ένα ντελίβερι, τι θα γινόταν; θα έπρεπε να γυρίσει πίσω να σου πάρει το παραπανίσιο φαγητό;; Δεν καταλαβαίνω τέτοιες συμπεριφορές.

Η ίδια σερβιτόρα λίγο αργότερα, σε ένα μπαράζ ατυχών κινήσεων, μας σύγχισε ξανά. Άνοιξε το αερόθερμο δαπέδου που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο τραπέζι μας, και όπως καταλαβαίνετε, πήρε και σήκωσε χαρτοπετσέτες, σουπλά και ό, τι βρήκε στο δρόμο του! Κατανοώ ότι αυτό το αερόθερμο πρέπει να ανοίγει, για να θερμαίνεται ο χώρος, αλλά αυτά τα δύο τραπέζια κολλητά δεξιά και αριστερά τι τα βάζεις; Δώστους λίγο αέρα, για να μην τα πάρει ο αέρας! Ευτυχώς της ζητήσαμε να το κλείσει ή να ανεβάσει τις γρίλιες και το έκανε. Το ποσό του λογαριασμού το είπε προφορικά και έφερε απόδειξη κατόπιν δικής μας ερώτησης.

Αυτά που λέτε. Επειδή ξεφύγαμε από το θέμα του φαγητού, θα κλείσω θετικά, λέγοντας ότι το Homu είναι, έξω απ' τα παρατράγουδα, μια αξιόλογη προσπάθεια. Η ανωγλυφαδιώτικη απάντηση στο Koi. Ένα επίπεδο βέβαια πιο πάνω σε ποικιλία και γεύση. Και πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με τα ακριβά, έστω και μέτριας ποιότητας, γιαπωνέζικα εστιατόρια.

Παραβλέποντας το ατυχές περιστατικό και ελπίζοντας ότι δεν θα ξανατύχει κάτι παρόμοιο, θα πρότεινα το Homu σε όποιον κινείται στην περιοχή και του αρέσει το σούσι. Ακόμα και για ένα ποτό κι ένα ορεκτικό στη μέση. Αν βέβαια βελτιωθεί και η εξυπηρέτηση, θα γίνει μια καλή- casual επιλογή στην Άνω Γλυφάδα.

Λ. Γούναρη 135, Α. Γλυφάδα

210 9630042

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ