Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ανοιχτά:Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

09 Σεπ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Simul σημαίνει μαζί και είναι η πιο δύσκολη λέξη που ξέρω.

Αναρωτιέμαι γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τη μοναξιά. Είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Η εύκολη λύση. Είσαι εσύ, όσα έχεις, ή σου έχουν, μάθει, δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν και πάνω από όλα δε χρειάζεται να κατανοήσεις και να προσαρμοστείς. Το συλλογικό, ή μη, ασυνείδητο δεν έχει χαρτογραφηθεί και δεν είναι ελέγξιμο. Είμαστε τα επιμέρους συστατικά μας.

Το Simul, κατ’ αυτήν την έννοια, είναι μοναχικό.

Είναι οι ιδέες του chef του. Η, out of the ordinary, σύλληψη, ή, η αναπαραγωγή αυτών που διδάχθηκε. Η φαντασία. Οι άψογες πρώτες ύλες.

Μόνες τους όμως.

Τα spaghetti κολοκυθιού ήταν άψογα, φρέσκα και κρουστά. Το ίδιο και οι κροκετες πέστροφας. Το καθένα ξεχωριστά.

Το ταρτάρ γαρίδας τα πήγε καλύτερα ως σύνολο.

Τα King oyster μανιτάρια ήταν τραγανά αν και όχι πολύ νόστιμα μόνα τους. Η κρεμμώδης στάκα μέσα στην οποία κολυμπούσαν ήταν έντονη και νόστιμη αλλά, σχεδόν, απαγορευτική για μια ζέστη βραδιά του Ιουλίου.

Το καλαμάρι φρέσκο με γλυκιά γεύση, άρωμα σχάρας, μυρωδιά θάλασσας. Ευφάνταστος ο συνδυασμός με τα υπόλοιπα υλικά. Όμως.. Δεν έδεσε.

Η κοπή ημέρας στο μοσχάρι ήταν ένα rib eye από κάποια φάρμα που ήρθε well done αν και είχε ζητηθεί διαφορετικά. Η γκρεμολάτα από καπνιστό χέλι που το κοσμούσε δεν είχε τίποτα από τη φινέτσα και το άρωμα καπνού που διακρίνει το συγκεκριμένο αλίπαστο. Απλά υπερβολικά αλμυρό. Τόσο που με έκανε να ιδρώνω απίστευτα, να πίνω νερό και να μην είμαι τόσο εκθαμβρωτική όσο σκόπευα.

Το γλυκό με mango ήταν τέλειο. Επιτέλους ισορροπία. Η μοναδική και τελευταία δυστυχώς.

Κατανοώ ότι η περιγραφή των πιάτων είναι ελλιπής για τα δικά μου δεδομένα. Αλλάζουν, όμως, κάθε εβδομάδα κι έτσι δεν έχει νόημα. Όπως κι εμείς. Ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε.

Ο χώρος, όπως κι η εξυπηρέτηση μου άρεσε πολύ θυμίζοντάς μου, έντονα, τους αστικούς κήπους και βεράντες των σπιτιών φίλων στα οποία πέρασα υπέροχες στιγμές της ζωής μου. Τέλειο σκηνικό για όμορφες αναμνήσεις και τελειωτικά αντίο.

Αγαπούσα, κι εξακολουθώ, την προσμονή. Όταν αρχίζει κάτι. Αυτή τη, μαγική, στιγμή της αναμονής πριν το σήκωμα της αυλαίας. Όπου όλα είναι δυνατά και το μέλλον φαντάζει, κάτι παραπάνω από, ευοίωνο. Τον ενθουσιασμό. Την αίσθηση ότι τίποτα δε θα πάει λάθος. Της παντοδυναμίας. Του ελέγχου.

Τα πράγματα, φυσικά, δεν έρχονται ποτέ έτσι όπως επιθυμούμε ή θέλουμε να ελέγξουμε. Ίσως αυτή είναι η, υπέρτατη, ομορφιά της ζωής.

Οι αυλαίες έχουν φτιαχτεί για να σηκώνονται. Και να πέφτουν. Για να χαιρόμαστε την αναμονή και να λυπούμαστε για το τέλος. That’s life ladies and gentlemen. Το μόνο που έχει σημασία στο προσωπικό έργο της ζωής μας είναι το χειροκρότημα. Που προέρχεται, όχι από τους άλλους, αλλά, από εμάς τους ίδιους.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για το ωραίο ταξίδι. It was a privilege and an honor.

Simoul σημαίνει μαζί…και εξακολουθεί να είναι η πιο δύσκολη λέξη που ξέρω.

30 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Εστιατόριο που έχει διατελέσει και Νο1 στο πράσινο σάιτ εστιατορίων (και όχι μόνο). Σίγουρα κάτι θα πρέπει να λέει αυτό.

Και όντως λέει μιας και το Simul είναι εστιατόριο που έχει να πει πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα λέει καλά.

Ξεκινώντας από την αρχή, ο χώρος είναι μικρός και γλυκός. Ένα σπίτι, απλά διακοσμημένο εσωτερικά, αρκετά φιλικό και, ίσως, ξενόφερτης νοοτροπίας, με έναν όμορφο μικρό κήπο με μερικά εξωτερικά τραπέζια. Το 3,5/4 είναι η πιο τίμια βαθμολογία για τον χώρο μιας και δεν και και κάτι εκκωφαντικά φοβερό.

Η εξυπηρέτηση είναι όλα τα λεφτά. Ευγενική, φιλική, απροσποίητη, άμεση και ιδιαίτερα περιποιητική. Εξαιρετική.

Στις γεύσεις έρχεται το μπέρδεμα. Στις γεύσεις δίνουν ένταση, όπως πρέπει να κάνουν όλοι, όμως συχνά τους ξεφεύγει. Σχεδόν σε κάθε πιάτο εντοπίσαμε αστοχίες. Κάποιες αφορούσαν το έντονο αλάτι, άλλες το κακό ψήσιμο, άλλες απλώς κάτι που θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.

Το γεύμα ξεκινάει με 4 ειδών ψωμάκια με ένα δροσερό ντίπ (3 ευρά το άτομο) και εμφιαλωμένο νερό (2 ευρά).

Δοκιμάσαμε:

Το ταρτάρ γαρίδας (14ε): υπέροχο, ανάλαφρο και νόστιμο. Οι γαρίδες ήταν τόσο ψιλοκομμένες που δεν νιώσαμε ποτέ την ξεκάθαρη γεύση τους.

Τη σαλάτα κολοκύθι (10ε): με κροκέτες πέστροφας. Πεντανόστιμα τα επιμέρους υλικά όταν δοκιμάστηκαν μόνα τους. Όταν ανακατεύτηκαν -όπως μας υποδείχθηκε- το αποτέλεσμα απέκτησε μια ενοχλητική αλμυρότητα που χαλούσε σε μεγάλο βαθμό τη γεύση.

Τις κανθαρέλες με στάκα (13ε): μια στάκα γλύκισμα. Ένα πιάτο εξαιρετικά νόστιμο, μα και εξαιρετικά βαρύ για να σερβίρεται καλοκαιρινούς μήνες.

Το καλαμάρι (14ε): με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλι και άλλα, ένα πιάτο επιτομή της γεύσης. Υπέροχο. Το καλαμάρι ήταν ψητό και λίγο πιο λαστιχώδες από ότι θα μπορούσε.

Το Ribeye με γκρεμολάτα από καπνιστό χέλι από τα κρέατα ημέρας (32ε): κακό ψήσιμο στο κρέας (διαφορετικά ψημένο στο κέντρο, διαφορετικά στην κάθε άκρη) και φρικτός ο συνδυασμός με το χέλι. Το έκανε ενοχλητικά αλμυρό και του κατέστρεφε όλη τη γεύση. Δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε το χονδρό αλάτι που μας προσφέρθηκε λόγω της έντονης αλμυρότητας που ήδη υπήρχε στο κρέας.

Μας κέρασαν το ιδιαίτερα δροσερό και γλυκίζον γλυκό μάνγκο. Σε μια ζεστή μέρα, φαντάζει ιδανική επιλογή.

Όλα τέλεια, πλην των γεύσεων. Είχαν τη σωστή ένταση, όμως, ανά σημεία, ξέφευγαν από το δρόμο τους...

Κόστος στα 40-50 ευρά για ένα γεύμα 4 πιάτων με αλκοόλ ως συνοδευτικό.

Καλαμάρι και κανθαρέλες με στάκα προτείνονται ξεκάθαρα. Και τα δύο είναι αρκετά βαριά σαν γεύσεις, βέβαια.

07 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Μέσα Απριλίου, έψαχνα ένα μέρος για μια ξεχωριστή έξοδο με τη γυναίκα μου. Για το SIMUL είχα διαβάσει κάποια αφιερώματα στο διαδίκτυο και μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Το δείγμα κριτικών στο site σχετικά περιορισμένο, με θετικές ωστόσο κατά βάση κριτικές, οπότε η απόφαση πάρθηκε.

Πέμπτη βράδυ λοιπόν 2 άτομα φθάσαμε στο SIMUL, το οποίο βρίσκεται σε ένα ήσυχο δρόμο μεταξύ Ευαγγελισμού και Μεγάρου Μουσικής. Είχε προηγηθεί ηλεκτρονική κράτηση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αναγκαία καθώς το εστιατόριο είχε δυστυχώς μόλις μια παρέα, παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή ο χώρος/ατμόσφαιρα μας κέρδισε και δεν μετανιώσαμε για την επιλογή μας.

Φθάνοντας συναντάς την αυλή με λίγα μαρμάρινα τραπέζια και αρκετό πράσινο. Η βραδιά ήταν σχετικά ψυχρή οπότε δεν την προτιμήσαμε και κατευθυνθήκαμε στον εσωτερικό χώρο που, εάν και δεν είχε κάτι ξεχωριστό μας άρεσε πολύ. Ωραίος φωτισμός, λιτή διακόσμηση, άνετα τραπέζια και ωραία μουσική, ο χώρος γενικά σου έβγαζε μια ζεστασιά. Τον μέσα μικρότερο χώρο που αναφέρεται από κάποιους χρήστες δεν τον είδαμε.
Το service επίσης υποδειγματικό. Όλα τα πιάτα σερβιρίστηκαν σε σωστούς χρόνους και με πλήρη περιγραφή για το τι περιείχε το καθένα από αυτά, γενικά δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό να αναφέρω. Στο τέλος κεραστήκαμε και δύο πολύ νόστιμα λικέρ.

O κατάλογος πολύ μικρός, με έμφαση σε εποχιακά υλικά, για το λόγο αυτό αλλάζει συχνά. 4-5 κρύα πιάτα (με τιμές από 10 έως 15 €), αλλά τόσα ζεστά ορεκτικά (με τιμές από 12 έως 15 €), 4 κυρίως (με τιμές από 15 έως 22 €), επιπλέον κάποιες επιλογές σε μοσχάρι και φρέσκο ψάρι (με τιμές που δεν είναι σταθερές) και τέλος 3 γλυκά (9 με 10 €). Εμείς δύο άτομα παραγγείλαμε:
- Για αρχή ήρθε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (2,00 €) και ένα καλαθάκι με ψωμάκι τεσσάρων ειδών, πολύ νόστιμα και σε επαρκή ποσότητα, τα οποία συνοδεύονταν από σταμνοτύρι με άρωμα μαστίχας (2,00 € ανά άτομο).
- Στη συνέχεια, ήρθε η σαλάτα με διαφόρων χρωμάτων ντομάτες, σταμνοτύρι, σορμπέ αγγούρι, διάφορα τουρσιά και λίγη φράουλα (12 €). Ιδιαίτερες γεύσεις, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους (δροσερή η ντομάτα και ιδίως το αγγούρι, γλυκιά η φράουλα, με σαφώς πιο έντονη και αλμυρή γεύση τα τουρσιά) ωστόσο, ταίριαζαν ιδανικά μεταξύ τους.
- Μανιτάρια shitake με καπνιστή κρέμα πατάτας και αυγό τους 72 C (12 €). Εξαιρετικό πιάτο, πάρα πολύ νόστιμο, με την κρέμα να κερδίζει σαφώς τις εντυπώσεις, αφού πρώτα ανακατευτεί με το αυγό. Προτείνεται...
- Από κυρίως εγώ επέλεξα κόκορα κρασάτο με τραχανά και αρσενικό Νάξου (17 €), πολύ νόστιμο πιάτο, με το κρέας πολύ μαλακό και γευστικό, ενώ και ο τραχανάς ήταν πολύ αρωματικός και συνόδευε ιδανικά το πιάτο. Η γυναίκα μου παρήγγειλε καρέ μαύρου χοίρου, με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και μία σάλτσα με άρωμα εσπρέσσο (20 €). Και εδώ άριστες οι εντυπώσεις, θεωρώ μάλιστα ότι αυτό το πιάτο μου άρεσε ελαφρώς περισσότερο από το δικό μου. Πολύ νόστιμο το κρέας, ζουμερό με τη σάλτσα να του δίνει μια πολύ έντονη αλλά ιδιαίτερη γεύση, ενώ και οι αγκινάρες, μαγειρεμένες με δύο τρόπους (σε πουρέ και κομμάτια) ήταν νόστιμες.
- Στο τέλος ήρθε και η ώρα του γλυκού και καταλήξαμε στο semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα (10 €). Νόστιμο γλυκό, αλλά υστερούσε συγκριτικά με τα πιάτα που είχαν προηγηθεί, καθώς δεν υπήρχε κάποια γεύση που να ξεχωρίζει.
- Από ποτά επιλέξαμε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί merlot-cabernet sauvignon από το οινοποιείο Γκιρλέμη στο Δομοκό (23 €). Δεν το είχα ξαναδοκιμάσει το συγκεκριμένο κρασί, αλλά μας άρεσε πάρα πολύ. Να αναφέρω επίσης, ότι η λίστα κρασιών ήταν αρκετά μικρή, περιείχε ωστόσο και οικονομικές επιλογές.

Για τα παραπάνω, δηλαδή κουβέρ-νερό, 1 σαλάτα, 1 ορεκτικό, 2 κυρίως, 1 γλυκό και 1 μπουκάλι κρασί ο τελικός λογαριασμός ήταν στα 100 € ακριβώς, τιμή σίγουρα αρκετά ψηλή, ανταποκρινόταν ωστόσο σε μεγάλο βαθμό στο τελικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, όπως θα καταλάβατε, πιστεύω, και από τα επιμέρους σχόλια για τα πιάτα που δοκιμάσαμε, αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, φύγαμε με άριστες εντυπώσεις από το SIMUL. Ξεχωριστές γεύσεις σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και με άριστη εξυπηρέτηση, οπότε, παρά το αναμενόμενο υψηλό κόστος, αποτελεί μια εμπειρία που μπορείς να την απολαύσεις, έστω όχι και τόσο συχνά. Προτείνεται ανεπιφύλακτα...

4 medium

13 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Ένα καλό και τίμιο εστιατόριο.

Μας κίνησε την περιέργεια ότι ήταν Νο.1 σε ολόκληρη την Αθήνα TripAdvisor, και γιαυτό το επισκευτήκαμε.

Το φαγητό ήταν καλό και ποιοτικό αλλά χωρίς να είναι καταπληκτικό.
Το σέρβις ήταν άψογο.

Συνολικά το βρήκα ακριβό για αυτό που προσφέρει, θαέπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι κάπως φθηνότερο.

Θα επιστρέψουμε πιθανότατα για μία 2η ευκαιρία.

0 medium

28 Νοε 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Πήγαμε 4 άτομα, Σάββατο βράδυ Οκτωβρίου, ο χώρος μαζεμένος και ζεστός, ιδανικός και για ραντεβού που λέει ο λόγος, αν θες να το παίξεις και λίγο πιο ψαγμένος, αλλά και για να συζητήσεις με καλούς φίλους που αγαπάς και σ' αγαπούν, πάνω από ένα πιάτο (λέμε τώρα.. ) καλό φαγητό, να γιορτάσεις και κάτι ιδιαίτερο βρε αδερφέ, χωρίς πολλές φανφάρες όμως.
Στο προκείμενο: Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο, με εξαίρεση 2-3 πιάτα, που ήταν μέτρια π. χ. η σαλάτα με ντοματίνια και σορμπέ αγγουριού, η οποία έμοιαζε με ζωγραφικό πινάκα μεν, δεν ήταν όμως τόσο πολύπλοκη ή φρέσκια και στο στόμα, όσο υποσχόταν. Αντίθετα, η σαλάτα με τα κολοκύθια και τις κροκέτες καπνιστής πέστροφας, ήταν ονειρική! Οι κροκέτες ελαφριές, μυρωδάτες, έσπαγαν στο στόμα σου και γέμιζες γεύσεις και αρώματα, ισορροπία και ένταση αλά μπρατσέτα, πραγματικά υπέροχες!
Δοκιμάσαμε ακόμα:
-μπουρεκάκια από ουρά μόσχου (2ο μέτριο πιάτο της ημέρας κατά τη γνώμη μας),
-ρεβυδάθα με καραβίδες και μεδούλι (οι καραβίδες λιώνανε στο στόμα, πεντανόστιμες και το πάντρεμα γης και θάλασσας πολύ ωραία ιδέα, μας βοήθησε δε να κάνουμε τη μετάβαση στα υπόλοιπα πιάτα που είχαμε παραγγείλει, οπότε θεωρώ ότι είναι εξαιρετική ιδέα και ως πιάτο μπαλαντέρ),
- μοσχάρι πολύ ωραία ψημένο ως medium rare (δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου τη γεύση της γκρεμολάτας)
-κι επειδή το ψάρι ημέρας ήταν χριστόψαρο, το δοκιμάσαμε σε ταρτάρ το οποίο ήταν φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κ-ό, τουλάχιστον, ενώ και ως κυρίως το χριστόψαρο ήταν εξαιρετικά ψημένο, τραγανή πέτσα και ζουμερό στο εσωτερικό, έδενε επίσης εξαιρετικά με τις σάλτσες και τα συνοδευτικά του, πιάτο ποίημα.
Στα γλυκά, μας κέρασαν μπαμπά, που ήταν εκτός μενού για να το δοκιμάσουμε (ορθώς, γιατί δεν ήταν ακόμη έτοιμο για επίσημη πρώτη, θαρρώ), και πήραμε ακόμα:
- Εκμέκ κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης, πιο ήπιο, γλυκό-άγλυκο, σωστή η γεύση του φιστικιού,
- Σοκολατένια μπάρα, την λάτρεψαν οι πιο γλυκατζήδες της παρέας,
- Πανακότα φράουλας, εξαιρετική εφόσον σας αρέσουν τα πιο ξινούτσικα κλπ γλυκά, όπως στην υποφαινόμενη.
Συνολικά για 4 άτομα, με 3 μπουκάλια κρασί, ο λογαριασμός ανήλθε στα 60€ το άτομο. Ο μόνος λόγος που δεν έχω βάλει άριστα στο φαγητό, είναι γιατί θεωρώ ότι τα 2-3 πιάτα είχαν αξιοπρόσεκτη απόκλιση από τα υπόλοιπα, μιας και γενικά ο πήχης είναι ιδιαίτερα ψηλά. Επίσης, ακριβώς την προηγούμενη μέρα είχαμε τιμήσει άλλον χώρο, ο οποίος πραγματικά ήταν "ταβάνι" από άποψη φαγητού και vfm (παμψηφεί). Αν είχε 3.5 στο φαγητό, αυτό θα έβαζα, για να είμαι και πιο δίκαιη.

Last but not least, ίσως μάλιστα θα έπρεπε να ήταν πρώτο, είναι το εξαιρετικότατο σέρβις! Απόλυτη γνώση των υλικών κάθε πιάτου, φιλικότατη εξυπηρέτηση που ακροβατούσε ιδανικά ανάμεσα στη ζεστασιά και την καθοδήγηση όταν ζητούνταν, πραγματικά από ένα σημείο και μετά νιώσαμε ότι τρώγαμε στο σπίτι κάποιου νέου φίλου, ενώ όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γίνονταν όλο και καλύτερα! Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά, αλλά προσωπικά μας εξυπηρέτησε ο υπέροχος, γλυκύτατος Νάσος, που μόνο και μόνο για εκείνον θα μπορούσε κανείς άνετα να γίνει θαμώνας του μαγαζιού!