SIMUL

Μοντέρνα κουζίνα

  Yψηλάντου 63, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 7224737
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτά:Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Προχθές Παρασκευή 8/4 βρέθηκα με μια φίλη στο Κολωνάκι και αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το SIMUL, το νέο γαστρονομικό στέκι που άνοιξε στον ιστορικό χώρο της οδού Υψηλάντου, στη θέση ακριβώς όπου βρισκόταν το φημισμένο γαλλικό εστιατόριο – bistrot PRUNIER, για 37 συναπτά χρόνια, απ’ το 1977 μέχρι το 2014!! Η ένδοξη προϊστορία του χώρου συνεπάγεται αυτομάτως και αυξημένες απαιτήσεις για το νέο αυτό μαγαζί…

Το SIMUL λοιπόν, που στα λατινικά σημαίνει ‘μαζί’, είναι σύμφωνο με τη γαστρονομική φιλοσοφία τους, αφού -όπως μας εξήγησαν- τα φαγητά τους συναρτώνται απόλυτα και αυστηρά απ’ τα εκάστοτε εποχικά υλικά και προϊόντα, με τα οποία ο σεφ συμπορεύεται: κυριολεκτικά δηλαδή, πάει ‘μαζί’ (simul)! Για τον λόγο αυτό, και ο υπότιτλος του νέου μαγαζιού είναι gastronomic situ!!

Το SIMUL άνοιξε τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν και λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή, από τις 2 μ. μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ τη Δευτέρα είναι κλειστά. Το μαγαζί αυτό, μας το έχουν ήδη παρουσιάσει στο site οι χρήστες: el_mariachi, και η ekatn, οπότε τώρα οι κριτικές θα τριτώσουν με τις δικές μου προχθεσινές εντυπώσεις, και την περαιτέρω περιγραφή χώρου, φαγητών, ποτών και κάποιων ακόμα στοιχείων.

Ιδιοκτήτριά του είναι η νεαρά κυρία Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, απ’ το Κονγκό (το παλιό Βελγικό Κονγκό) και με ρίζες απ’ την Κεφαλλονιά. Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο ταλαντούχους, δημιουργικός και ευφάνταστος σεφ κ. Νίκος Θωμάς, γνωστός απ’ το COOKOOVAYA.

Ο σεφ έχει δημιουργήσει τρία μεσημεριανά μενού (ισχύουν από 2-7 μ. μ. ) και μια συνοπτική αλλά πλήρη λίστα φαγητών και ποτών, που και τα δυο, όπως είπαμε, ανανεώνονται τακτικότατα, αξιοποιώντας ό, τι φρέσκο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά. Κατά κανόνα, η κατάψυξή τους, όπως πληροφορηθήκαμε, παραμένει άδεια!

Εξωτερικά υπάρχει μικρή αυλή, ιδεώδης για το καλοκαίρι, με 5-6 μαρμάρινα τραπεζάκια και μαύρα σιδερένια καθίσματα, για 15-18 άτομα. Εσωτερικά υπάρχουν 2 χώροι, με καμιά 10αριά ξύλινα τραπέζια, μικρά και μεγάλα, καθώς και γκρι δερμάτινα καθίσματα, για 40-42 άτομα. Εμείς καθίσαμε στον πρώτο χώρο μπαίνοντας, ο οποίος βλέπει την αυλή. Ο ένας τοίχος του είναι επενδεδυμένος με λευκό διακοσμητικό τούβλο, ενώ στην οροφή και τους γύρω τοίχους εντυπωσιάζουν οι φωτεινές απλίκες. Υπάρχουν ακόμα διάφορα ράφια με ποτήρια, καράφες και άλλα χρηστικά τους αντικείμενα, όπως π. χ. ξύλινες βάσεις κοπής ψωμιού, γουδιά, κ. λπ.

Ο μέσα χώρος είναι λίγο μικρότερος και είναι ιδεώδης για τυχόν ιδιωτικές εκδηλώσεις ή μικρές συνεστιάσεις (επαγγελματικές, επετειακές, κ. α. ). Στον χώρο αυτό υπάρχει κι ένα παράθυρο που βλέπει σε μικρή πίσω αυλή, ή ακάλυπτο χώρο, με πανέμορφα πράσινα λουλούδια: κυριολεκτικά, ένα μικρό άνοιγμα στη φύση…

Στο βάθος υπάρχουν και οι 2 πεντακάθαρες τουαλέτες τους, στις οποίες μάλιστα έχουν τοποθετηθεί ράφια με τυλιγμένες πάνινες πετσέτες, αντί χάρτινων ή αυτόματου στεγνωτήρα, ένα ακόμη δείγμα της καλαισθησίας τους και της προσοχής των διακοσμητών σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Εξάλλου, η μουσική ήταν ευχάριστη, ξένη, easy listening, με κομμάτια ποπ, τζαζ, κ. λπ.

Η εξυπηρέτηση ήταν επίσης άψογη, από δυο ευγενέστατους και απόλυτα κατηρτισμένους σερβιτόρους, ένα νέο παιδί και ένα άτομο πιο ώριμης ηλικίας. Ήμασταν τυχεροί γιατί φθάνοντας στις 18.45 προλάβαμε τα μεσημεριανά μενού τους, και μάλιστα επειδή θέλαμε απλώς να διαπιστώσουμε το ταλέντο του σεφ, επιλέξαμε το πρώτο απ’ τα τρία μενού (22 €), και ένα ακόμη πιάτο απ’ την κάρτα των φαγητών, ενώ αρκεστήκαμε σε νερό κανάτας και στο μοναδικό ποτήρι λευκού κρασιού που συνόδευε το συγκεκριμένο μενού. Θα τα αναφέρω πιο κάτω αναλυτικά, αφού πρώτα περιγράψω συνοπτικά μενού και καταλόγους.

Όλα τα μενού περιλαμβάνουν πρώτο, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ένα ποτήρι κρασί.
• Το πρώτο, το οποίο φάγαμε, θα το εκθέσω κατόπιν.
• Το δεύτερο μενού, στα 25 € το άτομο, περιλαμβάνει: πράσινη σαλάτα με ξινόμηλο, φουντούκι, καπνιστό τυρί και δυόσμο, κόκορα κρασάτο με τραχανά και γραβιέρα Πάρου, ρυζόγαλο με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι, και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί απ’ τη Χιλή, Takun Camermere.
• Το τρίτο μενού, στα 28 € το άτομο, προσφέρει σπαγγέτι και κολοκύθι με τζίντζερ, φέτα και πέστροφα, φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι (τροπικός βολβός σαν γλυκοπατάτα) και πράσο, πάστα λεμόνι με λευκή σοκολάτα και θυμάρι, και ένα ποτήρι ροζέ κρασί Ακακίες, περιοχής Αμυνταίου, του Μπουτάρη.

Ο κατάλογος, σαφώς πιο υπερτιμημένος, έχει: 6 κρύα – ωμά πιάτα, από 9-14 € (caviche ή carpaccio ψαριού και σαλάτες), 6 ορεκτικά, από 8-15 € (hot dog λουκάνικου, χταπόδι σχάρας…), 7 κύρια πιάτα, από 14-25 € (ζυμαρικά, καλαμάρι, κόκορα κρασάτο, αρνίσια σπάλα…, και 4 γλυκά, στα 8-9 € (εκμέκ, κρεμ μπρουλέ …).

Εξάλλου, ο κατάλογος των κρασιών, ανομοιόμορφα τιμολογημένος κατά τη γνώμη μου, έχει 10 λευκά κρασιά, από 14 έως 60 €, για το γαλλικό Leon Beyer, ποικιλία Riesling, απ’ την Αλσατία (που στις κάβες δεν ξεπερνάει συνήθως τα 18-20 €!! ). Επίσης, 4 ροζέ, στα 18-35 €, και 10 κόκκινα, από 15 έως 65 €, για το ιταλικό Capannelle Chianti Classico Sangiovese (το οποίο είναι πιο σωστά τιμολογημένο, αφού στις κάβες κυμαίνεται περί τα 40 € περίπου). Υπάρχουν επίσης αφρώδεις οίνοι, αλλά ως οικονομικότερη λύση και τα ποτήρια κρασιού, από 5-9 €. Θέλω να πιστεύω ότι τα λιγοστά και ακριβά αυτά κρασιά από διάφορα μέρη του κόσμου θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί σωστά απ’ το επιτελείο του σεφ και των σύμβουλων sommelier του καταστήματος. Δεδομένου μάλιστα ότι οι κατάλογοι των εδεσμάτων τροποποιούνται συχνά, ευελπιστώ ότι οι υπεύθυνοι θα είναι προσεχώς πιο ευέλικτοι ως προς τα ποτά τους (γιατί όχι μάλιστα και κάποιο house-wine ή και πιο οικονομικά ελληνικά κρασιά;;).

Ήρθε τώρα η ώρα να αναφερθώ στα πιάτα που δοκιμάσαμε. Στην αρχή μας έφεραν μια πιατέλα με αλμυρό βούτυρο Τήνου, ρευστό κατσικίσιο τυρί με μαστίχα Χίου, καθώς κι ένα υφασμάτινο σακουλάκι με ποικιλία από χειροποίητα ψωμάκια (μαύρο, λευκό και καλαμποκίσιο). Όλα νοστιμότατα!!

Κατόπιν, το πρώτο μενού τους που διαλέξαμε περιλάμβανε:

1. Παντζαροσαλάτα με μικρά κομμάτια και ροδέλες παντζαριού, αναμεμειγμένα με χαρούπι, γκοργκονζόλα, καρύδια και δεντρολίβανο. Ήταν ένας πολύ πρωτότυπος και εύγευστος συνδυασμός υλικών και μια δροσιστική σαλάτα.
2. Φρέσκα ζυμαρικά, τορτελίνι, με μανιτάρια μορχέλες και τη σκουρόχρωμη και πολύ γευστική sauce τους, που μας τα σέρβιραν μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Μερίδα περιορισμένη αλλά ποιοτική.
3. Για γλυκό, ήρθε σε μεγάλο μπολ, ένας φοβερός συνδυασμός σοκολάτας, καραμέλας, μπισκότων, coulis από βατόμουρα, παγωτού πραλίνας, και ξηρών καρπών στις άκρες με ιδιαίτερο άρωμα espresso. Πολύ καλό δείγμα της ζαχαροπλαστικής τους τέχνης!!
4. Ήπιαμε ένα ποτήρι λευκό κρασί μοσχοφίλερο, Σεμέλη, Κτήμα Ανάσα, που ήταν ό, τι έπρεπε γευστικά και συνδυαστικά με το μενού μας.

Η φίλη μου παράγγειλε ακόμα ένα hot dog με κρέμα λουκάνικου, πάνω σε τραγανή φέτα ψωμιού. Μας εξήγησαν ότι παίρνουν το λουκάνικο, το σχίζουν, αφαιρούν το εσωτερικό του και, στη συνέχεια, το μαρινάρουν ανάλογα, ώστε να πάρει τη συγκεκριμένη υφή του. Είχε επίσης κομμάτια από avocado, και ήταν χορταστικό και πολύ νόστιμο πιάτο. Θα έλεγα ότι μας θύμισε κάπως ethnic dishes της Λατινικής Αμερικής. Τιμή 10 €.

Ο λογαριασμός, για τη γευστική μας δοκιμή, ανήλθε μόνο στα 32 €. Ουσιαστικά, όπως ανάφερα πιο πριν, εμείς, με τις επιλογές που λόγω ώρας προλάβαμε, δεν γευματίσαμε πλήρως, αλλά απλά δοκιμάσαμε ενδεικτικά πρόταση απ’ τη μοντέρνα κουζίνα τους. Επομένως, η (ενδεικτική) τιμή του συγκεκριμένου λογαριασμού αντανακλά περίπου την τιμή δείπνου ενός μόνο ατόμου, και γι’ αυτό έβαλα στην αρχή την κατηγορία τιμής 26/36 €, κατ’ άτομο, που είναι συμβατή και με τους προηγούμενους χρήστες.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, το value for money βαθμολογήθηκε, αυστηρά ίσως, με 2 στα 4. Ο συγκεκριμένος βαθμός δεν αφορά το μενού (που δικαιούται μάλλον 3 στα 4), αλλά τους υπόλοιπους καταλόγους φαγητών και ποτών, που -επειδή αλλάζουν- ενδέχεται στο μέλλον να συμπιεσθούν σε κάπως πιο ρεαλιστικές βάσεις. Το ask4food επιτελεί πάντα το έργο του και οι σωστοί επαγγελματίες της εστίασης διαθέτουν ως εκ τούτου ένα αξιόπιστο feedback στο οπλοστάσιο τους.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα αξιοπρεπές και φροντισμένο εστιατόριο, στη θέση του ιστορικού αυτού χώρου της οδού Υψηλάντου. Εφόσον επιθυμείτε να δοκιμάσετε τη μοντέρνα αυτή γαστρονομική τέχνη που συχνά αυτοσχεδιάζει με διαθέσιμα φρέσκα υλικά, μπορείτε να μας μιμηθείτε πηγαίνοντας πριν τις 7 μ. μ. Εναλλακτικά, κινηθείτε τις βραδινές ώρες σε λογικά πλαίσια τιμών φαγητού, με την συνοδεία κάποιου απ’ τα ποτήρια κρασιών της λίστας τους, και με την ελπίδα ότι μελλοντικά η λίστα αυτή θα γίνει πιο προσαρμοσμένη στη σημερινή πραγματικότητα!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μάρ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Η κριτική του/της el mariachi με έπεισε να δοκιμάσω το νέο εστιατόριο Simul σαββατόβραδο για ρομαντικό δείπνο. Το μέρος ενδείκνυται για ζευγάρια, έχει πολύ άνετα τραπέζια για 2 (διαμορφώνονται εύκολα και για 4 ή 6) και είναι πολύ όμορφα διακοσμημένο εσωτερικά. Εξωτερικά είναι ακόμα πιο όμορφο, ένα παλιό σπίτι με κηπάκο όπου βρίσκονται λίγα τραπέζια (εξυπηρετούν και τους καπνιστές που μπαινοβγαίνουν αυτή την εποχή, ΝΑΙ! τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος) πάνω σε ήσυχο δρόμο μακριά από το κυρίως Κολωνάκι, όπου μπορείς να παρκάρεις σχεδόν απ'έξω!

Κατεβαίνεις 2-3 σκαλάκια (είναι ημιυπόγεια η αίθουσα του εστιατορίου) και σε καλωσορίζουν με χαμόγελο! Ειδικός συντηρητής κρασιών πίσω από το ταμείο και πέρα από αυτό μια ακόμη αίθουσα λίγο μικρότερη. Καθαριότητα παντού, ειδικά στις κομψότατες τουαλέτες (με άφθονες υφασμάτινες χειροπετσέτες). Αντίθετα τα σουπλά στα τραπέζια είναι χάρτινα, δε με ενθουσίασαν! Μου άρεσαν όμως τα παλιακά σκαλιστά ποτήρια νερού!

Το μενού άλλαξε λίγο (πέρα από τις καθημερινές προτάσεις που εξασφαλίζουν τη φρεσκάδα σύμφωνα με το μότο τους, π. χ. ένα φρεσκότατο πάντα ψάρι ημέρας που αλλάζει φυσικά ανάλογα τι καλό θα βρουν όπως και οι πρασινάδες στη σαλάτα) έτσι δεν υπάρχουν πια τα φαλάφελ καπν. πέστροφας που πολύ ήθελα να δοκιμάσω!

Μας έφεραν άμεσα ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι νερό (ρωτούν για μεταλλικό ή ανθρακούχο, δε δίνεται επιλογή κανάτας) που χρεώνεται 2€ και ένα πανεράκι ψωμί (χειροποίητο και σε ποικιλία, εξαιρετικές όλες οι φετούλες) μαζί με βούτυρο και μους κατσικίσιου τυριού με μαστίχα (αφρός! ) που ταίριαζε πολύ με το μπουκάλι prosecco που παραγγείλαμε (Zonin 1821 στα 18€, καλή τιμή σε μια λογική γενικώς αλλά πολύ μικρή λίστα κρασιών). Το ψωμί με ντιπ χρεώνεται 2€ κατ'άτομο και φέρνουν έξτρα φετούλες αν ζητήσεις.

Πήραμε την πράσινη σαλάτα με φουντούκι, καπνιστή γραβιέρα και ξινόμηλο (οι πρασινάδες της ημέρας ήταν βαλεριάνα, παντζαρόφυλλα και σπανάκι baby) στα 9€, πολύ δροσερή και φρέσκια, σχετικά καλή ποσότητα για 2 άτομα αλλά όχι μεγάλη. Δεν πήραμε άλλο ορεκτικό, καθώς δε μού κίνησε κάποιο την περιέργεια (είχα κολλήσει σε κείνα τα φαλάφελ!!! ) αλλά και οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημένες θα'λεγα...

Εγώ πήρα το ψάρι ημέρας που ήταν σφυρίδα (25€) και ο σύζυγος τον κρασάτο κόκορα με τραχανά (16€). Η σφυρίδα ήταν αρκετή σε ποσότητα, σερβιρισμένη πάνω σε ένα εξαιρετικό "ταμπουλέ" από κινόα, λεμονάτο τόσο-όσο, τραγανό και πεντανόστιμο και η φρεσκάδα αξεπέραστη! Αλλά το ψάρι ήταν ελάχιστα ψημένο έως τελείως άψητο στο εσωτερικό του. Θα μου πεις "γιατί δεν το'δινες για περισσότερο ψήσιμο;". Δεν ξέρω, δε μου βγήκε να το ζητήσω και έφαγε ο σύζυγος το ροζ κομμάτι (που του αρέσουν γενικώς τα άψητα, κι εγώ δεν τα θέλω πολύ ψημένα αλλά όχι κι άψητα! ) δίνοντάς μου γενναία "μερίδα" από το πιάτο του που ήταν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ και τέλεια ψημένο!

Γλυκό δεν πήραμε και δεν υπήρξε και κανένα κέρασμα (ούτε σφηνάκι! ), φάγαμε ελαφριά όπως θέλαμε εκείνη τη βραδιά (μετά από μέρες πολυφαγίας) και νόστιμα, αλλά ο λογαριασμός μας στα 74€ ήταν λίγο παραπάνω απ'όσο θα'πρεπε δεδομένου ότι με ένα ακόμα ορεκτικό και έστω ένα γλυκό στη μέση θα θέλαμε πάνω από 90€. Ανέβηκαν οι τιμές από τότε που πήγε ο/η el mariachi που πήραν 2 ορεκτικά και 2 γλυκά παραπάνω από εμάς; Τόσο γρήγορα;

Τα'χει αυτά το Κολωνάκι (και πολλά νέα εστιατόρια γενικά), αλλά όσο ωραία και να ήταν δεν μπορώ να βαθμολογήσω καλύτερα το vfm του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δηλ. δεν πέρασαν 1-2 χρόνια να εδραιωθεί και στη συνέχεια έστω να ανεβάσει κάπως τις τιμές. Αν αυτές είναι οι τιμές "γνωριμίας" τι θα γίνει μετά;

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιούλ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Συνήθως δεν γράφω κριτικές αμέσως μετά την γευστική εμπειρία. Είθισται να περιμένω να περάσουν μερικές ημέρες, να την αναστοχαστώ, να επανεκτιμήσω την επήρειά της στους αισθητικούς μου κάλυκες και στη μνήμη μου, και ακολούθως την εκθέτω. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή μου, προς αποφυγή πρόσκαιρων παρερμηνειών και άρα άστοχων κριτικών, ελέω επιπόλαιου ενθουσιασμού ή επιφανειακής δυσαρέσκειας.

Αυτή τη φορά, είμαι υποχρεωμένος να παραβώ τον άγραφο κανόνα μου. Ο λόγος λέγεται «SIMUL» και βρίσκεται στο Κολωνάκι, εκεί που επί σχεδόν 40 χρόνια υπηρέτησε την υψηλή τέχνη της εστίασης το ιστορικό «Prunier».

Κυρίες και κύριοι, το δηλώνω απερίφραστα: έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια απολύτως άξια επαίνου και υποστήριξης.

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο την Δευτέρα 11.07.2016, με κράτηση προ 3 ημερών. Είχαμε κουπόνι προσφοράς από γνωστό εκπτωτικό site, που κάλυπτε δείπνο αξίας έως 50 ευρώ έναντι 25 ευρώ.

Φθάσαμε περί ώρα 21:35 και ήμαστε η πρώτη παρέα που αφίχθη στο εστιατόριο. Το χρονικό διάστημα των περίπου 110 λεπτών, που απολαύσαμε την εμπειρία την οποία θα περιγράψω, μόνο 2 ακόμη ζευγάρια κάθισαν επίσης. Θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται αποκλειστικά στην «νεκρή» ημέρα της Δευτέρας και δη μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Το «άριστα» σε όλες τις βαθμολογίες ξεκινά από το χώρο. Μια πανέμορφη μικρή μαρμάρινη αυλή, με 5-6 τραπέζια, κάτω από δέντρα και με το φεγγαρόφωτο να φωτίζει. Λιτός διάκοσμος, εξαίρετη μουσική επένδυση (easy-listening ποπ και ολίγον mainstream ροκ, σε σωστή ένταση). Ο μέσα χώρος φαινόταν από τα παράθυρα επίσης όμορφος, αλλά περαιτέρω δεν μπορώ να πω μιας και δεν τον επισκέφθηκα.

Κεφάλαιο «εξυπηρέτηση»: Μιλάμε για υπόδειγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο κύριος που μας υποδέχθηκε – γκριζομάλλης απροσδιορίστου ηλικίας – υπήρξε ο τέλειος οικοδεσπότης. Ευγενέστατος, γλυκομίλητος, καλά κατατοπισμένος για το μενού, με ενδιαφέρον για τον πελάτη του (μας ρώτησε σε κάθε πιάτο εάν μας άρεσε, εάν κάτι θα θέλαμε να είναι διαφορετικό, εάν έχουμε παρατηρήσεις προς βελτίωσή τους), ακριβής στους χρόνους του κλπ. Περιττό να αναφέρω ότι δεν υπήρξε ούτε καθ’ υπόνοια συμπεριφορά «διάκρισης» λόγω εκπτωτικού κουπονιού. Τουναντίον, υποβοηθούσης και της λιγοστής κίνησης του εστιατορίου την επίμαχη ημέρα και ώρα, τολμώ να πω ότι είχαμε μια εμπειρία εξυπηρέτησης “private dining”. Εάν γενικά προσφερόταν τέτοιου επιπέδου σέρβις σε χώρους εστίασης ή / και τουριστικής αναψυχής, πραγματικά θα μιλούσαμε για «άλλη Ελλάδα».

Κεφάλαιο «γεύση»: Έχοντας μια σχετική άνεση χάρις στην έκπτωση, κάναμε ένα πλήρες πέρασμα από το μενού. Ειρήσθω εν παρόδω, το μενού αλλάζει κάθε μήνα, για να είναι προσαρμοσμένο στην εποχή, γεγονός και σπάνιο και αξιοσέβαστο (κατ’ ακριβολογία, μόνο στο «Άνετον» στο Μαρούσι είχα υπ’ όψιν ότι κάνουν κάτι παρόμοιο).

Η γευστική εμπειρία ξεκίνησε με χειροποίητο ψωμί ποικίλων γεύσεων, για το οποίο ερωτηθήκαμε προτού μας το σερβίρουν. Μαζί προσφέρεται βούτυρο Τήνου και κατσικίσιο τυρί με μαστίχα, αμφότερα λίαν εύγευστα. Ξεκινήσαμε την περιπλάνησή μας με μια σαλάτα με ξινόμηλο-εμπρηστική βόμβα γεύσεων. Κάθε μπουκιά και έκρηξη στο στόμα, πράγμα που ομολογουμένως δεν το περίμενα από σαλάτα. Συνεχίσαμε με ορεκτικό ποικιλίας μανιταριών με κυπριακή λούντζα και τσάτνεϊ λεμονιού. Έτερη πολύ ευχάριστη έκπληξη, με σαφώς διακριτές γεύσεις εκάστου υλικού και ευχάριστη ανεπαίσθητη οξύτητα λόγο λεμονιού. Και πάμε στα κυρίως: κόκκορα με τραχανά εγώ, pasta fresca γεμιστά με μανιτάρια η σύζυγος. Παιδιά, προσωπικά θαμπώθηκα. Δύο φαινομενικά απλά πιάτα – αυτό που αποκαλούμε comfort food, φαγητό που σου θυμίζει γιαγιά ή μαμά – πραγματικά «απογειώνονται». Ο κόκκορας ήταν ένα πολύ καθαρό φιλεταρισμένο κομμάτι πουλερικού, εξαιρετικά ψημένος και με την πέτσα του (είπαμε, γιαγιά ή μαμά! ), συνοδευμένος από al dente τραχανά κορυφαίας γευστικής έντασης, με τριμμένο τυράκι για επιστέγασμα. Τα ζυμαρικά ήταν χειροποίητα τορτελίνια (6-8 τον αριθμό) επίσης al dente, με τρομερά εύγευστη γέμιση και πρόσθετα μανιτάρια σιτάκε «δεμένα» σε μια ωραιότατη σάλτσα. Ολοκληρώσαμε με δύο γλυκά, μιλφέιγ φράουλα και τριλογία σοκολάτας. Εντυπωσιακά και σε εμφάνιση και σε πληρότητα γεύσης. Επικροτώ το γεγονός ότι οι ποσότητες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία γκουρμέ (ήτοι μεγέθους δοκιμής και μέχρις εκεί), αλλά είναι από κανονικές (ορεκτικό, κυρίως) έως και, θα μπορούσα να πω, μεγάλες (σαλάτα, γλυκά). Το γεύμα συνοδεύσαμε με μια φιάλη εξαίρετου γαλλικού Viognier, του Κτήματος Delas Frères, έναντι 20 ευρώ. Η λίστα κρασιών τους δεν είναι πολύ πλούσια, αλλά η τιμολόγησή της είναι ορθή και με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Κεφάλαιο «αποτίμηση αξίας»: Για το παραπάνω υπερπλήρες μενού, συν εμφιαλωμένο νερό που μας έφεραν κατόπιν δικού μας αιτήματος, συν κέρασμα λικέρ αρμπαρόριζας (απίστευτης γεύσης και πάλι), θα δίναμε 98 ευρώ. Με το κουπόνι, πληρώσαμε 73. Κατ’ εμέ, ήταν πραγματικά πολύ συμφέρουσα τιμή, και το τονίζω μετά λόγου γνώσεως και γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας. Άνευ κρασιού, υπολογίστε το άτομο περί τα 32-40 ευρώ (για πρώτο και σαλάτα στη μέση, ατομικό κυρίως και γλυκό, συν φιάλη νερού). Αναλογιζόμενος την ποιότητα των πρώτων υλών, τη μαεστρία του σεφ – μπράβο, Νίκο Θωμά, ανεβαίνεις πολύ ψηλά στην αμιγώς προσωπική μου λίστα Ελλήνων σεφ! – την υποδειγματική εξυπηρέτηση και το casual chic περιβάλλον, θεωρώ ότι αβίαστα αριστεύει σε όλα και πρέπει να μπει άμεσα στη λίστα σας «προς επίσκεψη».

Chapeau και πολλά συγχαρητήρια, επομένως!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Φεβ
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Νεα αφιξη στο Κολωνακι, στο σημειο που ηταν το Prunier.

Συμφωνα με τα παιδια που τρεχουν το εστιατοριο, χρησιμοποιουν μονο φρεσκα/εποχιακα υλικα γι αυτο και ο καταλογος εχει παντα διαφοροποιησεις αναλογα με τι ειναι 'της εποχης'. Η τοποθεσια του ειναι στα ορια Κολωνακιου/Χιλτον, οποτε το παρκινγκ ειναι λιγο θεμα - το μετρο Ευαγγελισμος παντως ειναι γυρω στα 3 λεπτα αποσταση.

Δοκιμασαμε αρκετα πιατα του (σχετικα μικρου αλλα πρακτικου) καταλογου και γενικα καποιο ψεγαδι δεν βρηκαμε:

-φαλαφελ καπνιστης πεστροφας εξαιρετικο
-παντζαροσαλατα αψογη, ελιωναν τα παντζαρια στο στομα και δεν τρωω καν παντζαρια...
-Κοκκορας κρασατος με τραχανα τοσο αφρος που δεν χρειαζοσουν ουτε μαχαιρι για να τον κοψεις
-φρεσκο καλαμαρι επισης πολυ καλο αν και ισως χρειαζοταν ελαχιστα λιγοτερο ψησιμο
-μοσχαρισια μαγουλα με πουρε τελεια ψημενο και γευστικο

εδω φυσικα να πω και πως το service ηταν αψεγαδιαστο και εντυπωσιακα ευγενικο.

Μαζι με 2 γλυκα (κρεμ μπρουλε και σουπα απο cheesecake) και 1 μπουκαλι κρασι (20 ευρω) πληρωσαμε 84 ευρω, τιμη μαλλον λογικη για την ποιοτητα του φαγητου. Αναμφισβητητα το Simul εχει κανει δυναμικο μπασιμο στον χωρο & η λογικη της συνεχης αλλαγης μερους του μενου (σε συνδυασμο με την δημιουργικοτητα της μερας) με προκαλει να το ξαναεπισκεφτω για να δω ποια θα ειναι η επομενη γαστρονομικη εμπνευση τους.

Το προτεινω ανεπιφυλακτα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια