Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

13 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το συγκεκριμένο μαγαζί θα μπορούσα να το ονομάσω “Post modern, pop-up, street food, wine bar”. Μπερδεμένο ακούγεται. Όμως, το «Θα σε κάνω βασίλισσα» εμπεριέχει πολλά στοιχεία.

Χώρος βιομηχανικός, σε ανερχόμενη υποβαθμισμένη γειτονιά πρωτεύουσας. Θυμίζει λίγο meat district της Νέας Υόρκης. Βέβαια, άλλο Αθήνα άλλο Νέα Υόρκη.
Ένας βιομηχανικός χώρος, λοιπόν, απέριττος, με ένα μπαρ στη μέση, τετράγωνο, από τη μία μεριά, ψηλές τάβλες με σκαμπό για φαγητό και ποτό και από την άλλη πλευρά, με τραπέζια για φαγητό. Από πάνω, γυμνά ξύλα, που κρατούν την οροφή, να θυμίζουν ότι αυτό κάποτε ήταν αποθήκη.

Όσον αφορά το φαγητό, πολλά μικρά σύγχρονα πιάτα, σαν μικρούς μοντέρνους μεζέδες, θα μπορούσαμε να πούμε. Δηλαδή, μικρό καλαμάκι κοτόπουλο, γαρίδες, baby πατάτες, μικρά πεϊνιρλί, όλα δοσμένα σε μία γαστρονομική έκδοση. Σε καλές τιμές, μέχρι 10€ το πιάτο, αλλά να θυμίσω ότι όλα είναι πολύ μικρές μερίδες. Τα περίσσοτερα από αυτά τα πιάτα είναι πολύ νόστιμα, χωρίς όμως να υπάρχουν και γεύσεις πολύ επίπεδες.

Να τονίσουμε βέβαια, ότι και από τα πιάτα, εάν δεν πας νωρίς, εξαντλούνται γρήγορα. Και έτσι, έχεις λίγες επιλογές στο τέλος. Είναι μία άποψη μαγαζιού, ότι υπάρχει λίγο φαγητό και φρέσκο και όχι απεριόριστες ποσότητες για όποιον το ζητήσει.

Φυσικά, ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας, με ατελείωτη λίστα κρασιών από όλο τον κόσμο και με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ποτήρι. Καλές τιμές και στα μπουκάλια. Βέβαια, είναι σύνηθες όταν ο σομελιέ έχει στη διάθεσή του, χιλιάδες καλά και όχι τόσο γνωστά κρασιά, δεν προσθέτει στη λίστα τα συνήθη καλά κρασιά της περιοχής, όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Από τη λίστα, δηλαδή, λείπουν αρκετά καλά ελληνικά κρασιά, που κάποιος θα ήθελε να υπάρχουν στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Σέρβις πολύ ευγενικό, αεικίνητο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των θαμώνων.

Είναι αλήθεια ότι το «Θα σε κάνω βασίλισσα» είναι ένας διαφορετικός χώρος, ο οποίος έλειπε από την Αθήνα και ομοιός του δεν υπάρχει σε κάποιο άλλο σημείο. Συνδυάζει bar με καλή μουσική, η οποία όσο περνάει η ώρα δυναμώνει, καλής ποιότητας κρασί και αλκοόλ, finger food έτσι ώστε να μπορέσεις κάτι να φας και περιβάλλον που δεν σε διώχνει όταν τελειώσεις το φαγητό σου, αλλά σε κρατάει και για συνέχεια. Πολλοί Αθηναίοι το έχουν ανακαλύψει, για αυτό είναι γεμάτο τα Σαββατοκύριακα και σίγουρα αρέσει όλο αυτό το concept.

Συνοψίζοντας, εάν είσαι νέος, αλλά όχι πολύ νέος, αν είσαι μεγάλος, αλλά όχι πολύ μεγάλος, αν σου αρέσει το διαφορετικό, αν αναζητάς την ποιότητα μέσα στη λιτότητα, εάν έχεις κάποια οικονομική άνεση, αν είσαι μοντέλο που δεν τρως τα βράδυα ή τόσο ηλικιωμένος που δεν αντέχεις το βαρύ φαγητό το βράδυ, αν σου αρέσει να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους, που ψάχνουν και αυτοί, και αν σου αρέσουν τα καλά και σπάνια κρασιά, τότε το «Θα σε κάνω βασίλισσα» είναι το μαγαζί, το οποίο σου ταιριάζει. Με προβληματίζει, όμως, το γεγονός αν μία βασίλισσα προτιμάει να τρώει το καλύτερο έδεσμα σε πλαστικό πιάτο, ή μετριότερο φαγητό στην καλύτερη πορσελάνη. Δεν είμαι σίγουρος, δηλαδή, αν το Αθηναϊκό κοινό είναι τόσο προχωρημένο, για τέτοιου είδους καταστάσεις.