Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μάστερ Σεφ βλέπουμε, τους σεφ τους συμπαθούμε … Ε, είπαμε πριν ξεκινήσει ο νέος κύκλος που θα απογειώσει πάλι τη δημοφιλία τους, να δοκιμάσουμε και μεις την εμπειρία από τα δικά τους εστιατόρια. Ψάχναμε κάτι καλό και σε βολική περιοχή σε ότι έχει να κάνει με την πρόσβαση (και όχι το παρκάρισμα). Είπαμε να πάμε λοιπόν σε κάτι που θα μας ανταμείψει με 4άρι (στην κλίμακα Ask4food).

Το Feedέλ βρίσκεται σε ένα χωμένο στενάκι, τελικά όχι πολύ δύσκολο να το βρεις και να παρκάρεις επί πληρωμή. Έχει φροντισμένο εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, με τα ωραία σερβίτσια του, αλλά και τις σόμπες του ώστε να περιορίζουν το κρύο εξωτερικά. Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών δεν είναι και πολύ άνετες, ειδικά αν κάθονται και αγενείς τύποι με πούρα πίσω σου και δεν μετακινούνται ούτε εκατοστό. Μετά από τόσες μέρες όμως και με πιο καθαρό μυαλό, μπορώ να πω πως δεν μας ενόχλησε τόσο πολύ αυτό.

Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται η πολύ καλή εκπαίδευση του προσωπικού, με ευγένεια και αρκετές γνώσεις επί των προσφερόμενων πιάτων. Ακόμη και στα ποτά μπορούν να σε κατευθύνουν. Επίσημο ύφος χωρίς τουπέ αλλά με τάσεις εντυπωσιασμού.

Για Παρασκευή βράδυ, το μαγαζί δεν το έλεγες και κατάμεστο αλλά σίγουρα είχε μια πολύ καλή πληρότητα που μπορεί να παρουσιάσει κερδοφορία (έγινα οικονομολογός τώρα στα γεράματα ως χρήστης του Ask;). Διακρίναμε ένα μιξ σε ότι έχει να κάνει με τις ηλικίες των θαμώνων, από 25άρηδες μέχρι 60άρηδες που δειπνούν με την παρέα τους. Μην ξεχάσω να αναφέρω πως για δείπνο μετά τις 21.00 το βράδυ, ισχύει η πολιτική για παραμονή 2 ωρών.

Σε ότι έχει να κάνει με το μενού τώρα. Η κάρτα του μενού που είχαμε παρατηρήσει στο ίντερνετ έχει αλλάξει σε έναν βαθμό (μιλάω και για το e-table που έχει πέσει εκεί το βάρος). Παστίτσιο περιμέναμε, κοκοράκι δοκιμάσαμε. Τέλος πάντων και εκεί δεν υπάρχει θέμα μιας και υπάρχουν επιλογές και κυρίως μου αρέσουν εστιατόρια που ψάχνονται και δεν επαναπαύονται.

Πάμε στη λογική όμως που έχουν. Μεταμοντερνογκουρμέ μεζεδοπωλείο με λογική μοιρασιάς στη μέση, είτε στα πρώτα είτε στα κυρίως. Κάπου εδώ όμως αρχίζουμε να ξενερώνουμε … Σωστή η μοιρασιά στο τραπέζι αλλά από μερίδες τι γίνεται;

Σε συνομιλία με άλλους χρήστες του Ask4food, και αφού τους στέλνω φωτογραφίες ως δόλωμα … Περιμένω σχόλια. Πολύ καλό value for money για 29-30 ευρώ το άτομο και πολύ καλές μερίδες. Αυτά μου είπαν …

Δυστυχώς η εμπειρία μου με φίλη χρήστρια του Ask δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαμε ώστε να το προτείνουμε και στους υπόλοιπους.

Ξεκινήσαμε με ένα πολύ καλό μπουκάλι ροζέ κρασί της οικογένειας Γκιρλέμη στα 23 ευρώ. Χρειαστήκαμε και 2 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό 1 λίτρου, στα 4 ευρώ.

Στα ορεκτικά βάλαμε γκολ από τα αποδυτήρια. Μας έρχεται εξαιρετικό ψωμί μαζί με ντιπάκι, στα 6 ευρώ συνολικά, φαγώθηκε όλο μιας και τα πιάτα δεν ήταν και πλούσια ποσοτικά. Εξαιρετική πράσινη φάβα, βελούδινη, στα 8.5 ευρώ. Το λάδι τρούφας αισθητό, το θυμάρι όχι τόσο. Έγινε μεγάλη μάχη στο τραπέζι για το ποιος θα φάει την περισσότερη. Το τζατζίκι αβοκάντο στα 9.5 ευρώ, άρεσε επίσης αλλά ήταν ένα κλικ πιο κάτω από το πρώτο ορεκτικό. Οι μπρουσκέτες με τσίλι που το συνόδευαν φαγώθηκαν ευχαρίστως (3 στον αριθμό). Στα συστατικά υπήρξε αυγοτάραχο.

Τα κανόλι, παραδοσιακό σιτσιλιάνικο γλυκό ως trademark, ήρθαν ως πιάτο με πολλές προσδοκίες. Διακρίθηκε κυρίως το ζελέ μελιού που ήταν ΜαστερΣεφικού επιπέδου αλλά και το νιβατό (τυρί) ως κύριο συστατικό. Η ποσότητα ήταν,5 τεμάχια μιάμισης μπουκίτσας … Στα 10.5 ευρώ. Είχα ελαφρώς μεγαλύτερες προσδοκίες. Οι πατάτες με στάκα, ρίγανη, κρόκο αυγού και τρούφα στα 9.5 ευρώ ήταν σχετικά χορταστικές. Αρκετά τραγανές, με φλούδα και το αυγό στην μια άκρη του πιάτου ενώ η κρέμα στην άλλη πλευρά. Καλό πιάτο αλλά ως εκεί. Πιο πολύ για τον κορεσμό της πείνας το θυμάμαι.

Πήραμε 2 κυρίως πιάτα. Πεϊνιρλί με γλυκάδια, μανιτάρι και ψητά τοματίνια στα 14.5 ευρώ. Τιμή εξωφρενική για ένα μεσαίου μεγέθους πεϊνιρλί, όπου δεν διακρίθηκε ευχάριστα το ζυμάρι, μιας και δεν ήταν ανάλαφρο. Τα υλικά ήταν μεμονωμένα ΟΚ αλλά σαν "πάντρεμα" τίποτα το ιδιαίτερο. Σε πιο ταπεινά μαγαζιά, μπορείς να δοκιμάσεις ισάξιο ή και καλύτερο πεϊνιρλί σε σαφώς οικονομικότερη τιμή.

Το κοκοράκι σχάρας ως τελευταίο πιάτο ήρθε να μας αποτελειώσει … Δεν ξέρω αν ήταν κάποιας ξεχωριστής φάρμας αλλά ήταν ένα κοινό πιάτο σε γεύση (κυρίως) και δευτερευόντως σε παρουσίαση, που σίγουρα θα μπορούσες να το βρεις σε ένα απλό ψητοπωλείο έστω και αν δεν υπήρξαν αυτές οι γευστικές baby πατατούλες. Ούτε καν καθαρισμένο. Ξεχωριστή ήταν η τιμή, στα 18 ευρώ. Το δεύτερο ακριβότερο πιάτο του καταλόγου τυπικά, πρώτο ακριβότερο θεωρητικά μιας και το γιουβέτσι καραβίδας στα 28 ευρώ ήταν για 2 άτομα.

Στον κατάλογο αναγράφονται τα γλυκά ως ημέρας με τιμή στα 9 ευρώ έκαστο. Στον λογαριασμό υπολογίστηκαν στα 7 ευρώ έκαστο. Υπήρξαν 2 επιλογές που τελικώς και τις παραγγείλαμε. Ένα νόστιμο τσιζκέικ σε γλαστράκι. Οπτικά έμοιαζε ως άμμος που χρησιμοποιούν οι γάτες … Γευστικά ήταν ένα νόστιμο γλυκό χωρίς να σε απογειώνει, από αυτά που μπορείς να δοκιμάσεις σε πιο κοινότυπα μαγαζιά, με υποψία κατεψυγμένης φράουλας. Απλώς στην κατασκευή πρώτα δοκιμάσαμε το εύγευστο τριμμένο μπισκότο της κορυφής, και μετά την κρέμα με την φράουλα. Τίμησε την ονομασία του.

Το δεύτερο γλυκό ήταν μια πάστα από 4 υφές σοκολάτας, χωρίς κανένα ίχνος εντυπωσιασμού στη γεύση. Τίποτα ιδιαίτερο, δεν θυμάμαι καν λεπτομέρειες για να αναφέρω. Πολύ πολύπλοκο για ένα απλώς επαρκές αποτέλεσμα. Οι φράουλες στην κορυφή ήταν διακοσμητικές. Υπερίσχυσε το απλό τσιζκέικ.

Το συνολικό κόστος στα 117 ευρώ, μπορεί να μοιάζει λογικό για το όνομα του σεφ και την περιοχή που βρίσκεται αλλά δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες και κληθήκαμε να πληρώσουμε υπεραξία. Δύσκολα θα το επισκεπτόμουν σύντομα, σίγουρα δεν θυμάμαι κάτι αξιομνημόνευτο και δημιουργικό πλην των ορεκτικών.

Σίγουρα δεν θα ρίξω μαύρο (όπως έπεσε στο Mega) στον σεφ μιας και τον συμπαθώ πάρα πολύ και αναμένω με ενδιαφέρον τον νέο κύκλο του Master Chef. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν χιλιάδες γαστρονομικές προτάσεις στην πόλη μας και δεν υπάρχει χρόνος για πολλές επισκέψεις. Θα διαβάσω με ενδιαφέρον όμως οποιαδήποτε νέα κριτική από κάποιον αξιόλογο χρήστη του σάιτ σε ότι έχει να κάνει με το Feedελ.

Το μαύρο χρώμα μου αρέσει πολύ σε ότι έχει σχέση με την μόδα αλλά το απεχθάνομαι σε ότι έχει να κάνει με την καθημερινότητα μου. Ας ελπίσουμε το μαύρο στο Mega να είναι το τελευταίο (και δεν μιλάω ως τηλεορασόπληκτος) σε ότι συμβαίνει τελευταία, μιας και αποφεύγω θέματα σε ότι έχουν να κάνουν με την πολιτική. Από κει και πέρα, επειδή όλα στη ζωή περιστρέφονται γύρω από αριθμούς, εύχομαι να μην σταματήσω στον αριθμό 400...

28 Δεκ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μια βραδιά στο θέατρο.

Τα κανονίσματα.
Διάθεση για μια, ελαφρώς, διαφορετική έξοδο. Κάτι νέο. Στο κέντρο για να βολέψει τον aikidoka της οικογένειας. Ο καλός μου Rantanplan, η φίλη, της οποίας η τελευταία δημόσια φωτογραφία αποτελεί κατάφωρη αδικία προς τη μύτη της κι εγώ, απαρτίζουμε την υπόλοιπη παρέα.

Feedέλ
Μ’ αρέσει ο τίτλος. Συμπαθούσα άλλωστε, εξαιρετικά, τον comandante όπως και όσους μένουν σταθεροί στα πιστεύω τους, κουβαλούν μια επαναστατική τρέλα μέχρι το βαθύ γήρας και εκτιμούν ένα καλό πούρο.

Ο σκηνοθέτης
Δε βλέπω τηλεόραση. Πρέπει να είμαι από τους λίγους που δεν έχουν δει ούτε μία σκηνή από τηλεreality, δεν έχω εικόνα λοιπόν. Σκέφτομαι όμως ότι, εφόσον έχει τη θέση κριτή στις δημιουργίες άλλων, θα πρέπει να είναι σίγουρος για τον εαυτό του άρα αναμένω μια διαφορετική οπτική, φρέσκιες ιδέες, προσωπικό ύφος, το στοιχείο της έκπληξης, μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το σκηνικό
Μου δίνει την αίσθηση του σκοτεινού, υποφωτισμένου, στριμωγμένου. Ξύλο και μέταλλο. Ως γνωστή γαϊδούρα υποχρεώνω την παρέα να κάτσουμε στον εξωτερικό χώρο για να καπνίσω. Είναι σαφώς ομορφότερος για μένα κι αν, ποτέ, ξαναβρεθώ εκεί θα τον προτιμήσω. Έχουν αλλάξει την όψη μιας, παντελώς, άγνωστης, κρυμμένης, μικρής πλατείας του κέντρου με χαριτωμένες πινελιές σαν τις πολύχρωμες κορδέλες που έχουν κρεμάσει στα δέντρα. Τα καθίσματα σχετικά άνετα, για μένα τουλάχιστον, που δεν είχα κάποιον στην πλάτη μου. Ο Rantanplan που είχε ζορίστηκε λίγο. Είναι και μεγαλόσωμος τι να τον κάνω? Το τραπέζι επαρκές αν και ασταθές οπότε χρειάστηκε να επέμβουμε.

Ο θίασος
Τυπική απόδοση με αστοχίες. Δε μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποιον για την ερμηνεία του. Υπήρξε μία στιγμή αλληλεπίδρασης όταν διαλέξαμε κρασί πέραν τούτου, όμως, η εντύπωση ήταν ότι, απλά, διάβαζαν τα λόγια τους, χωρίς να έχουν κατακτήσει το κείμενο.

Το έργο
Αποτελείτο από μονόπρακτα το οποίο μου άρεσε ως ιδέα. Φτάνοντας όμως εκεί διαπιστώνουμε ότι κάποια έχουν αλλάξει. Κρίμα γιατί για κάποια είχα ακούσει καλά λόγια. Τέλος πάντων…

Εισαγωγή
Ωραία αρτοσκευάσματα κι ένα καυτερό ντιπ που αρέσει πολύ.

Πράσινη φάβα με ζαμπόνι Νάξου, λάδι τρούφας, θυμάρι.
Το ζαμπόνι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό της Νάξου το οποίο είναι, εξαιρετικά, δυσεύρετο και σπάνιο εκτός νησιού. Μπράβο τους αν το βρήκαν. Εγώ πάντως δεν το βρήκα στη γεύση του πιάτου του οποίου τόσο η υφή όσο και το τελικό αποτέλεσμα, με άφησε παραπάνω από ικανοποιημένη.

Τζατζίκι αβοκάντο με αυγοτάραχο, τσίλι, κόλιανδρο, kimchi.
Σαν alternative guacamole διότι τζατζίκι, έστω και με την ευρεία έννοια του όρου, δεν το έλεγες με τίποτα. Ως σύνολο νόστιμο κι, εξαιρετικά, ενδιαφέρον χωρίς, όμως πάλι, την ευκρίνεια των επί μέρους συστατικών. Έρχεται συνοδεία τριών φετών baguette με τσίλι οι οποίες, ήταν επίσης ωραιότατες, αλλά τρεις? Θεωρώ τους ζυγούς αριθμούς ως τον χρυσό κανόνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Cannoli με νιβατό τυρί, φιστίκι Αιγίνης και καρεδάκια ζελέ μελιού.
Ένα ελληνικό παιχνίδι με το γνωστό γλυκό της Σικελίας. Ενδιαφέρουσα σύλληψη και απόδοση αλλά εμένα με παρέπεμψε, περισσότερο, σε επιδόρπιο (το οποίο θα θεωρούσα κορυφαίο) παρά σε, ας πούμε, ορεκτικό. Κανένα παράπονο για την εκτέλεσή του όμως.

Πατάτες με στάκα, κρόκο αυγού, τρούφα, ρίγανη
Οι πατάτες σα λουκουμάδες, η τρούφα δεν ακούστηκε, οι κρόκοι ολόφρεσκοι, το σύνολο μπουχτιστικό και χωρίς ταυτότητα. Απλά χορταστικό.

Πεϊνιρλί με γλυκάδια, τοματίνια, μανιτάρια.
Ζύμη βαριά, άνοστη. Έχω φάει κατεψυγμένες οι οποίες ήταν ανώτερες. Τα μανιτάρια είχαν τη γεύση που έπρεπε. Τα υπόλοιπα…. μάλλον είχαν πάει να επισκεφτούν άλλα πιάτα κι απουσίαζαν.

Κοκοράκι σχάρας με πατάτες.
Ακόμα κι αν έκανε “κικιρικικί” εγώ ούτε το άκουσα ούτε με ξύπνησε. Μου θύμισε, απλά, τον χαμό που είχε γίνει με τα κοτόπουλα που ονομάζονταν “νανάκια” πριν από πολλά χρόνια. Σαφώς καλής ποιότητας, ψησίματος και μέχρι εκεί. Κανένα άρωμα, twist, ή οτιδήποτε άλλο. Το ψητοπωλείο της γειτονιάς μου το στέλνει ξεκοκαλισμένο. Εδώ έπρεπε να ασχοληθούμε και με αυτό. Μου έκατσε μπουκιά στον λαιμό ταυτόχρονα με τον καλό μου. Ευτυχώς, απλά, γελάσαμε χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Αυλαία
Cheesecake σε γλαστράκι με φράουλες.
Φράουλες? Αρχές Νοέμβρη? Δε μπορούσαν να βρουν κάτι πιο εποχικό? Πιο ευφάνταστο? Ανάλαφρη κρέμα τυριού και τραγανά τρίμματα μπισκότου. Παρουσίαση, όντως, που θύμιζε άμμο για γάτες. Με ένα μικρό φυλλαράκι στο κέντρο που προκάλεσε τον σύζυγο να πει, μόλις είδε ότι στράβωσα, “Σώπα βρε παιδί μου…τώρα φυτρώνει κατά πως φαίνεται”.

Μία τριλογία? Τετραλογία? Κάτι τέλος πάντων σοκολάτας το οποίο μου θύμισε, απελπιστικά, τις κρέμες στιγμής. Ποτέ δε μου άρεσαν. Απλοϊκό.

Το αντίτιμο
120 ευρώ, με ένα μπουκάλι κρασί, για τέσσερα άτομα. Δε δικαίωσε την τιμή.

Συνολική αποτίμηση της βραδιάς.
Ματαιωμένες προσδοκίες σε διάφορα επίπεδα κι η, αξέχαστη, ατάκα της βραδιάς, καθώς γυρνούσαμε σπίτι, περνώντας μπροστά από τον Γατούλη… “δεν πάμε τώρα μία να φάμε τίποτα να το ευχαριστηθούμε?” Γέλια και σχόλια την επόμενη μέρα. Η ενίσχυση της απόλυτης πεποίθησης μου ότι η παρέα μετράει πάνω από όλα.

Όπως και οι φίλοι. Που ακόμα κι αν έχουν
χαθεί εμφανίζονται στις δύσκολες στιγμές. Ο καθένας με τον τρόπο του. Με παρουσία ισχυρή, εμφανή και παρηγορητική. Τους ευχαριστώ.

Καλές γιορτές! Να περάσετε υπέροχα… απλά θα σας παρακαλέσω… πείτε στους ανθρώπους της ζωής σας ότι τους αγαπάτε. Καμιά φορά το αναβάλουμε γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι το ξέρουν. Όμως ο χρόνος παίζει περίεργα παιχνίδια και κάποιες φορές μας προλαβαίνει.

3 medium

11 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Κυριακή μεσημέρι μετά από επίσκεψη σε μουσείο αποφασίσαμε ότι ήρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε και εμείς το Feedελ.
Κλείσαμε τηλεφωνικά τραπέζι για μισή ώρα μετά και μας ενημέρωσαν ευγενικά ότι υπάρχει κράτηση για αργότερα και ότι θέλουν να απολαύσουμε την εμπειρία και να μην βιαστούμε.
Ο χώρος είναι αρκετά ιδιαίτερος με ωραίο προαύλιο που αν και χειμώνας σου έκανε καρδιά να κάτσεις. Εμείς καθήσαμε μέσα. Τα τραπέζια ήταν λίγο στριμωγμένα, τουλάχιστον αυτά που εξυπηρετούσαν 2 άτομα. Αφού καθήσαμε μας έφεραν τον κατάλογο των cocktail και μας εξήγησαν τη φιλοσοφία του μαγαζιού.
Μετά από ολιγόλεπτη καθυστέρηση ήρθε και ο κατάλογος των φαγητών. Μικρός και μετρημένος.
Παραγγείλαμε τη πράσινη σαλάτα, το τζατζίκι αβοκάντο, τη μελιτζάνα με μοσχαρίσια ουρά και τορτελίνια κόκκορα.
Όλα πολύ καλά με εξαιρετικό το τζατζίκι αβοκάντο και τη μελιτζάνα.
Ο κατάλογος κρασιών είναι εξαιρετικός αλλά οι επιλογές σε ποτήρι συγκεκριμένες.

Οι τιμές είναι λίγο πάνω από το μέσο όρο αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.

30 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Έχουμε κλείσει τραπέζι για 6 άτομα, ημέρα Σάββατο, και μας έχουν ετοιμάσει ένα τραπέζι στον ενδιάμεσο χώρο του μαγαζιού, που είναι σαν αίθριο (και το οποίο παρεμπιπτόντως ανοίγει τελείως το καλοκαίρι ) και βρίσκεται ανάμεσα στον κλειστό χώρο και τον εξωτερικό. Ωραίο περιβάλλον, μέσα στα δέντρα, απλό και όμορφο ντεκόρ, και στιλάτο στρωμένο τραπέζι.

Ξεκινάμε με το ποτό, και ο κατάλαλος έχει μια πληθώρα από κοκτέιλ, και μεγάλη λίστα από κρασιά. Μέχρι να ετοιμαστούν τα ποτά (που πήρε λίγο παραπάνω απ'ότι θα περίμενα), έρχεται ο σερβιτόρος να μας ενημερώσει για πως δουλεύει το μαγαζί, για την σούπα τις ημέρας, και ότι όλα τα πιάτα μπορούν να θεωρηθούν ως "μεζέδες"...

Έρχονται λοιπόν τα ποτά, και ένα καλάθι με μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά ψωμάκια, με το μαύρο να κάνει την διαφορά, μιας και είχε μια λεπτόπικρη γεύση, και οι μεζέδες άρχισαν να φτάνουν ένας- ένας¨

- Σούπες x 2 Δεν μπορώ να εκτιμήσω, δεν δοκίμασα, δεν είμαι της σούπας
- Πατέ χωριάτικης σε πήλινο: το χειρότερο πιάτο με διαφορά, λες και είχε σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας, ούτε πατέ ούτε σαλάτα ούτε χωριάτικη 1/10.
- Σουτζουκάκια: 4 πανέμορφα μικρά πιτάκια τυλιγμένα σε μια λαδοκολίτσα μικρή, πιασμένη από πάνω με ένα μίνι μανταλάκι, σαν να τα φέρνει ο πελαργός. Η γεύση στο ίδιο επίπεδο. Μέσα ένα πολύ γευστικό σουτζούκι, εκτός των άλλων. Πολύ καλό 9/10.
- Τυρόπιτα Στριφτή: Πολύ ωραία γεύση, ανάλαφρη κρουστά, πολύ γευστικό, η απογείωση της γεύσης 10/10
- Πατάτες Τηγανιτές: Μεγάλες πατάτες με τραγανή κρούστα, μαλακά μέσα, με αυγό ποσέ μελάτο να βουτάς τις πατάτες 8/10

Δυστυχώς από δω και πέρα αρχίζει η κάτω βόλτα, μέχρι που έσκασε μύτη το γλυκό, και ευτυχώς που είχα κρατήσει και μια πιρουνιά τυρόπιτας για το σβήσιμο των αλμυρών!!

- Κουσκουσάκι θαλασσινών: Ωραία υφή, ωραία γεύση, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο 6/10
- Παστίτσιο: Κάτι δεν κόλλαγε, έντονο μοσχαρίσιο κρέας, ουδέτερη μπεσαμέλ, οι γεύσεις δεν ταίριαζαν μεταξύ τους 4/10
- Pata Negra: Στεγνό το χοιρινό, ήθελε παραπάνω ένταση, πολύ ωραία τα βασιλο-μανίταρα, βελούδινος πουρές 7/10
- Ριζότο Φρικασέ: Ωραία υφή, δεν ταίριαζαν τα μυρωδικά του φρικασέ με το ριζότο, καλή προσπάθεια, αλλά δεν του βγήκε 5/10

- Cheese cake: Σερβιρισμένο σε γλαστράκι, σε ψιλό γλαστράκι, για να πάρω μία κουταλιά έπρεπε να βουτήξω πολύ μέσα το κουτάλι, χωρίς πρόβλημα όμως... Πολύ καλό, αφράτη κρέμα, ανάλαφρη κραμπλ, φρεσκότατο λες και μόλις τώρα βγήκε η κρέμα από το μίξερ και τρίφτηκε από πάνω η κράμπλ με το χέρι 10/10
- Πάστα σοκολάτας, με 4 ήδη σοκολάτας: Έλειπε το έντονο στοιχείο, ωραίες γεύσεις αλλά πολύ επίπεδες, θα περίμενα με τόοοοση σοκολάτα να αποτρελαθώ μετά το τσιζκεικ, αλλά προσγειώθηκα ανώμαλα, ήταν λες και ήταν λάιτ πάστα από τον Μικέ για Διαβητικούς 6/10

Ευτυχώς πήρα άλλη μια μεγάλη κουτουλιά από τη απίθανο τσιζκέικ: -)

Μαζί με τα ποτά, κοκτέιλ και κρασί, μας βγήκε 30 ευρώ το άτομο.

Γενικά ωραίο σαν εμπειρία, μικρές μερίδες (μεζέδες) αντιστοιχούσε δλδ μία μεγάλη πιρουνιά για τον καθένα μας, και ήμασταν 6. Σε κάποιους μεζέδες για παράδειγμα, που έκαναν γύρω στα 14 ευρω, κάθε πιρουνιά σου στιχοίζει 3-4 ευρώ!!

Θα ξαναπήγαινα, αλλά τώρα ξέρω ακριβώς τι θα έπαιρνα, μιας και τα πιάτα είχαν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους στη γεύση, και τώρα ξέρω... τα καλά, τα κακά και τα ουδέτερα...

01 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφθήκαμε δύο άτομα χτες αργά το απόγευμα το Feedελ μετά την δουλειά μας και ήδη ανυπομονώ να ξαναπάω!!

Αρχικά ο χώρος έχει μία μοντέρνα/ industrial διακόσμηση και εξωτερικά έχουν προσπαθήσει να το ομορφύνουν όσο μπορούν (με φυτά κλπ) λόγω της θέσης του σε μία καταθλιπτική πάροδο της Περικλέους.

Κάτσαμε στο μπαρ λόγω πληρότητας των τραπεζιών (δεν είναι και πολλά). Ο ευγενέστατος και χαμογελαστός μπαρμαν μας εξήγησε ότι στον κατάλογο υπάρχουν κοκτέιλ και απεριτιφ που έχουν δημιουργηθεί και επιλεγεί ώστε να ταιριάζουν με τα πιάτα. Μάλιστα κάτω από κάθε κοκτέιλ προτείνεται πιάτο με κρέας ή σαλάτα ή ψάρι ή για μετά το δείπνο. Επιλέξαμε δύο κοκτέιλ (punch in the mouth και ένα ακόμη που δε θυμάμαι με βάση ένα μιξ από ρούμια). Εξαιρετικά και τα δύο, 10€ περίπου έκαστο.

Στη συνέχεια ήρθε ο σερβιτόρος που ασχολείται με το φαγητό (καταμερισμός εργασίας λεμε) και μας ρώτησε αν θέλουμε ψωμάκια. Αφού δεχτήκαμε, μας έφεραν μία ποικιλία από 4 ψωμάκια με διαφορετικά αλεύρια (ολικής, χαρουπάλευρο κλπ) και ένα βαζάκι με μία αλοιφή από γιαούρτι και kimchi, το οποίο ήταν δροσιστικό αλλά άφηνε μία πικάντικη επίγευση λόγω του κορεάτικου συστατικού. Μας άφησε θετικές εντυπώσεις το γεγονός ότι έφεραν ολόκληρο βαζάκι και όχι ένα δείγμα αλοιφής, όπως συνηθίζεται από τα εστιατόρια να φέρνουν με το κουβερ.

Από το μενού (δύο σελίδες με μεζέδες "για τη μέση", όπως μας ενημέρωσαν) παραγγείλαμε:

-τις πατάτες με τη στάκα και το θυμάρι (πραγματικά πεντανόστιμες και τέλεια ψημένες, δηλαδή τραγανές απ εξώ και μαλακές μέσα χωρίς πολλή λαδίλα). Ίσως δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική γιατί, αφενός, είμαι πατατού και, αφετέρου, λατρεύω τη στάκα.

-το παπουτσάκι μελιτζάνας με γέμιση από ουρά μοσχαριού και μους από παρμεζάνα. Πεντανόστιμο και ζουμερό το παπουτσάκι, ενώ η μους το "δρόσιζε"¨αρκετά.

-τα ραβιόλια με γέμιση κουνέλι και σάλτσα ραγού. Νόστιμο και αυτό αλλά δεν ξετρελάθηκα.

Για όλα τα παραπάνω δώσαμε κάτι λιγότερο από 60€, δλδ ούτε 30€ το άτομο. Πολύ λογικές τιμές αν σκεφτούμε ότι αν δεν παραγγέλναμε τα κοκτέιλ ο λογαριασμός θα ήταν κατά 20€ φθηνότερος.

Εν τέλει, μείναμε παραπάνω από ικανοποιημένοι τόσο από θέμα γεύσης όσο και από θέμα εξυπηρέτησης και τιμών. Θα ξαναπάμε σίγουρα τόσο λόγω της cozy ατμόσφαιράς του όσο και λόγω της θέσης του που βολεύει για after work φαγητό/ ποτό.

Edit 23/3:
Επισκεφθήκαμε πάλι το Feedel μετά τη δουλειά, χωρίς κράτηση. Υπήρχε δύο διαθέσιμες θεσούλες για μιάμιση ώρα και μας τις παραχώρησαν με χαρά.
Αυτή τη φορά για κουβέρ (σημαντικό ότι μας ρώτησαν αν θέλουμε) έφεραν πάλι την ποικιλία από νόστιμα ψωμάκια αλλά συνοδευόταν από ένα ντιπ "αποδομημένη χωριάτικη σαλάτα". Κύριως την ντομάτα ένιωθες στη γεύση. Ήταν ΟΚ, αλλά το ντιπ με το γιαούρτι και το kimchi μου που είχαν σερβίρει την προηγούμενη φορά μου είχε φανεί πιο πρωτότυπο. Επίσης, ζητήσαμε νερό βρύσης και μας το έφεραν χωρίς γκρίνια. Παραγγείλαμε πάλι δύο κοκτέιλ (punch in your mouth και Greek Fizz) τα οποία ήταν κατάλληλα για να συνοδεύσεις το φαγητό και να συνέλθεις μετά τη δουλειά.

Τώρα τα σημαντικότερα:
-Ξαναπαραγγείλαμε τις πατάτες με την στάκα που αυτήν την φορά είχαν μέσα και δύο κρόκους αυγού που τους "εσπαγες". Είναι από τα πιάτα που τα τρως και ξέρεις ότι μπορεί μετά να πας για μπαλονάκι, αλλά δεν σε νοιάζει!!
- Μπρουσκετάκια με μους φασολάδα και γαύρο. Κλασικός παραδοσιακός συνδυασμός με μοντέρνα εμφάνιση! Τα μπρουσκετάκια ήταν αρκετά και ικανοποιητικά σε μέγεθος ενώ από πάνω είχαν κομμένα τραγανά μπαστουνάκια από σέλερυ.
- Κανόλι νιβατό. Νόστιμο finger food αποτελούμενο από ενα κανόλι γεμιστό με ανεβατό, πασπαλισμένο με φυστίκι αιγίνης ενώ από πάνω είχε ενα ζελεδάκι από μέλι. Οι μπουκιές που περιείχαν μέλι ήσαν πιο ολοκληρωμένες γευστικά αφού έδεναν τέλεια με το μαλακό τυράκι και το τραγανό κανόλι.
-Κουσκουσάκι θαλασσινών με σαφραν. Υπέροχο!! Πολύ βελούδινη γεύση και φανταστικό χύλωμα τους κουσκους. Σημειωτέον ότι ήμουν επιφυλακτική γιατί γενικά βρίσκω αδιάφορο το κουσκους, αλλά το πιάτο αυτό είναι φανταστικό!!

Ακόμα μία φορά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από τις γεύσεις όσο και από το πολύ ευγενικό και ευδιάθετο προσωπικό!!

3 medium

24 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το εστιατόριο εμπιστευόμενοι το ένστικτό μας και όχι τις κριτικές που διαβάσαμε. Άλλωστε ήταν τόσο μαγική η εικόνα του πίσω από ένα καταπράσινο κήπο, κρυμμένο σε ένα στενάκι κοντά στην Ερμού.
Τελικά όχι μόνο είχαμε δίκιο, αλλά ήταν και ακόμη καλύτερο.
Ο χώρος είναι υπέροχος, industrial αλλά και ατμοσφαιρικός ταυτόχρονα (σε αυτό βοηθά ο χαμηλός και ζεστός φωτισμός), ενώ η τζαμαρία σου δίνει μία αίσθηση ενότητας με το καταπράσινο κηπάκι που έχει έξω. Μια αίσθηση σαν να βρίσκεσαι σε αίθριο.
Καθίσαμε στο μπαρ -το μαγαζί φημίζεται για τα κοκτέιλ του- αλλά προτιμήσαμε να φάμε συνοδεία μπύρας και κρασιού. Εξαιρετικά ευγενικός και εξυπηρετικός ο μπάρμαν του εστιατορίου μας κράτησε συντροφιά και μας "κακόμαθε" όση ώρα ήμασταν εκεί.
Διαβάζοντας ότι οι μερίδες ήταν μικρές-κάτι εντελώς εσφαλμένο-παραγγείλαμε περισσότερα πιάτα από όσα μπορούσαμε τελικά να φάμε.
Το φαγητό όμως ήταν μαγικό.
Μας έφεραν αρχικά μία ποικιλία από φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια διαφορετικών τύπων, με μία πικάντικη σως τυριού και στη συνέχεια μία απίστευτη φάβα με λάδι τρούφας. Αυτό το πιάτο δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε μπορεί να έχετε φάει. Εξαιρετική επίσης η σαλάτα με τα ρεβύθια, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και η πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας.

Συμβαίνει σπάνια να νιώθεις ότι η κουζίνα είναι τόσο καλή που σε "ταξιδεύει".
Και όμως συμβαίνει. Και το feedελ είναι μία τέτοια περίπτωση. Αυτό σε συνδυασμό με το υπέροχο περιβάλλον και την ευγενική εξυπηρέτηση το καθιστούν ακαταμάχητη επιλογή.