Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

10 medium

25 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα γευστική βραδιά είχαμε στο Nolan του γνωστού τηλε-κριτή Σωτήρη Κοντιζά την προηγούμενη Πέμπτη. Το εστιατόριο αυτό το είχα στα υπόψιν από πέρσι για μια πιθανή έξοδο φαγητού στο κέντρο, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν μπορώ να πω ότι το είχα επιδιώξει. Φέτος τον χειμώνα το προσπάθησα κάποιες βραδιές αλλά ποτέ δεν έβρισκα τραπέζι. Κι όσο έβλεπα την δυσκολία, τόσο αυξανόταν η περιέργεια.

Καταφέραμε τελικά να πάμε μια Πέμπτη βράδυ με κράτηση που προηγήθηκε τέσσερις μέρες πριν. Από το Σάββατο έως την Τετάρτη δεν υπήρχε τίποτα, από τις 7 ως τις 10 το βράδυ. Τι συμβαίνει λοιπόν μ' αυτό το Nolan?

Σίγουρα το δεύτερο Μαστερ Σεφ με την συμμετοχή του ιδιοκτήτη, του έχει δώσει φτερά. Aν πέρσι υπήρχε περίπτωση να βρει τραπέζι ο περαστικός, φέτος χρειάζεται κράτηση 3 μέρες νωρίτερα. Αν πέρσι λίγοι ήξεραν πώς παντρεύεται η πλούσια, μεστή ελληνική κουζίνα, με την σοφή, υγιεινή ιαπωνέζικη, φέτος όλοι μιλούν για το σεβίτσε φρικασέ, το θράψαλο μαραθόριζα και τα soba noodles με ταχίνι. Δεν θα συνέβαινε αυτό, αν όλες οι γεύσεις δεν ήταν μοναδικές. Γιατί βασικά περί αυτού πρόκειται. Η δημοσιότητα και η διαφήμιση μόνες τους δεν φτάνουν.

Μ΄αρέσει να γράφω για τέτοια παιχνιδιάρικα, μοντέρνα εστιατόρια, που πάνε τις γεύσεις μας μερικά βηματάκια πιο μπροστά. Που τολμούν να παντρεύουν διαφορετικές κουζίνες και να συστήνουν το παραδοσιακό σε μια νέα του εκδοχή. Που δεν χρειάζεται να ντυθείς επισήμως για να φας ωραία, ούτε να πληρώσεις μισό μισθό για τρία πιάτα φαγητό. Βεβαίως θα δώσεις το κατιτίς παραπάνω σε σχέση με το αγαπημένο σου μεζεδοπωλείο (που εδώ υπολογίζεται 25-30 ευρώ), αλλά θα δοκιμάσεις διάφορα πρωτότυπα πιάτα και θα έχεις μια ωραία έξοδο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αξίζει τον κόπο και το χρήμα. Είναι ίσως η φιλοσοφία που έχουν πολλοί από εμάς για το φαγητό.

Το Nolan βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας- Σύνταγμα- Βουλής- πίσω από την Ερμού. Πιο κέντρο δεν γίνεται. Και μάλιστα σε μια περιοχή με πολλά έθνικ εστιατόρια (το καινούριο Gaku κι ένα ινδικό βρίσκονται ακριβώς δίπλα), όπου όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρεις να δοκιμάσεις, αν δεν καταφέρεις να καθίσεις στο Nolan.

Εμείς, όπως είπα, πήγαμε 3 άτομα Πέμπτη βράδυ. Απ' ότι κατάλαβα, νωρίτερα γευμάτιζαν άλλοι στο τραπέζι που προοριζόταν για εμάς, καθώς το είχα κλείσει κατά τις 10. Όταν φτάσαμε μας ενημέρωσαν να περιμένουμε λιγάκι, για να ετοιμάσουν το τραπέζι μας. Μας είπαν να καθίσουμε προσωρινά σε ένα εξωτερικό, που ήταν άδειο, μας πρόσφεραν νερό και μας έδωσαν κατάλογο κοκτέιλ. Μεταφερθήκαμε μετά από 15 λεπτά σε ένα από τα επτά εσωτερικά τραπέζια. Ο χώρος είναι μικρός και γεμίζει γρήγορα.

Η διακόσμηση και τα τραπεζοκαθίσματα είναι πολύ λιτά, τίποτα ιδιαίτερο. Η βασική κουζίνα βρίσκεται σε ένα επίπεδο πιο πάνω, το οποίο επίσης μου φάνηκε στριμωγμένο, όπως είδα τον χώρο, οι τουαλέτες στο υπόγειο, όπου κατεβαίνεις από μια στενή σκάλα. Στο ισόγειο, πίσω από τα τραπέζια, ένας ακόμη βοηθητικός πάγκος, όπου εργάζονται οι σερβιτόροι, ετοιμάζουν τις παραγγελίες, φέρνουν τα σερβίτσια κτλ. Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, απλά περιγράφω λίγο σύντομα τον χώρο, για να εξηγήσω ότι δεν χρειάζεται να πάτε με επισημότητα. Πάντως τα τραπέζια είναι αρκετά άνετα.

Η φιλοσοφία του Nolan (απ' όσα είδα κι έχω διαβάσει) είναι το μοίρασμα των πιάτων, για να δοκιμάσουν όλοι. Προτείνονται όλα για τη μέση από έναν κατάλογο που ανανεώνεται συχνά, αλλά διατηρεί και κάποια από τα αγαπημένα πιάτα. Για τον λόγο αυτό, υποθέτω, ότι είναι τόσο λιτός στην παρουσίαση - πραγματικά ένα φύλλο χαρτιού Α4 προσαρμοσμένο πάνω σε μια ξύλινη πλάκα- με τα πιάτα γραμμένα με πέντε λέξεις το πολύ. Αρκετά θα σας προκαλέσουν απορία και θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός έμπειρου σερβιτόρου. Εμάς, η βοήθεια αυτή δεν μας προσφέρθηκε με μεγάλη προθυμία. Και γενικά βρήκα την εξυπηρέτηση λίγο πιο τυπική και "ξινισμένη" απ΄ότι θα ήθελα (οκ, πνίγονταν στη δουλειά), γι' αυτό θα της αφαιρέσω μια ντοματούλα.

Από τα 18 πιάτα του καταλόγου, τα 2 ημέρας και τα 4 συνοδευτικά, εμείς δοκιμάσαμε 6 πιάτα, 1 ημέρας και 2 συνοδευτικά. Τα οποία ήταν τα εξής:

- πρώτο κατέφθασε το σεβίτσε φρικασέ με δράκαινα (15). Μέσα σε ένα μπολ που την βάση του αποτελούσε ένα μείγμα πράσων και άλλων λαχανικών σε ένα πράσινο ζωμό, αναπαυόταν ωμό φιλεταρισμένο ψάρι, σωστά μαριναρισμένο σε όξινο μείγμα. Γιαπωνέζικη φιλοσοφία με ελληνική πινελιά.

- καπνιστό φιλέτο παλαμίδας με φρέσκα λαχανικά (πράσα, φασόλια... δεν θυμάμαι ακριβώς) στα 6 ευρώ. Ήταν πιάτο ημέρας. Αγαπώ το ψάρι αυτό με την έντονη γεύση, ψητό συνήθως, αλλά και σε αυτή την μορφή το απόλαυσα.

- Καραβίδα και παλαμίδα σε φύλλο ρυζιού (14 ευρώ): Μικρές μπουκίτσες, περίπου 8, με βάση και σκέπασμα λεπτό φύλλο ρυζιού και γέμιση όμορφο ανακάτεμα καραβίδας- παλαμίδας με λαχανικά. Κάθε μπουκιά λαχταριστή, αλλά λίγη. Μεζεδάκι.

- Μαζί ήρθε και το πρώτο συνοδευτικό, το πατατόψωμο (3 ευρώ). Τέσσερις μικρές φετούλες σε μπολ, αρκετά μαλακές και νόστιμες. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει, μου άρεσε.

Στο σημείο αυτό διαπιστώσαμε ότι είχαμε δοκιμάσει σχεδόν τα μισά πιάτα απ' όσα είχαμε παραγγείλει, και όχι απλά δεν είχαμε χορτάσει, αλλά μάλλον μας είχε ανοίξει η όρεξη. Ευτυχώς η συνέχεια ήταν πολύ πιο χορταστική. Αν και καθυστέρησαν αρκετά. Τα επόμενα 4 πιάτα μας, που ήταν ζεστά (εκτός το θράψαλο), μας ενθουσίασαν και μας χόρτασαν.

- θράψαλο με μαραθόριζα (12). Κλασικό, αγαπημένο πιάτο του Nolan. Μέσα σε μπολ μικρές ροδέλες θράψαλου, τραγανές, πάνω σε τρυφερά μπαστουνάκια μαραθόριζας και δίπλα λαχανικά ατμού (?). Μου άρεσε, αν και δεν το βρήκα το καλύτερο από όσα δοκιμάσαμε.

- Nolan Fried Chicken (12,5). Παναρισμένες μπουκίτσες πραγματικού κοτόπουλου, που συνοδεύονταν από μια σαλάτα πράσινων λαχανικών. Νόστιμο και χορταστικό και ως κυρίως. Να μια επιλογή για τους κλασικούς της γεύσης.

- Μοσχίδα με καμμένο πράσο (17). Ίσως το καλύτερο πιάτο απ' όσα δοκιμάσαμε. Μαζί με τον απίστευτα αρωματικό πουρέ (3), που κατέφθασε ως συνοδευτικό, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, λαχταριστό γεύμα. Το κρέας, φιλεταρισμένο σε λωρίδες, μέτρια ψημένο και μαλακό, έλιωνε στο στόμα. Αν δεν είστε πολύ των ψαγμένων γεύσεων, των θαλασσινών και του ωμού ψαριού, να τι θα φάτε στο Nolan για να φύγετε πραγματικά ικανοποιημένοι.

- Πάπια με πίκλα γλυκοπατάτας (18). Κι αυτό απ΄τα διάσημα πιάτα του Nolan. Έρχεται σε μπολ, ξεψαχνισμένη πάπια, μαζί με αρκετό ρύζι και ένα άρωμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι). Σπάνια τρώω τόσο τρυφερή και ταυτόχρονα ξεροψημένη πάπια. Μου άρεσε.

Μ' αυτά και με εκείνα φύγαμε απολύτως ικανοποιημένοι με το γεύμα μας. Ευτυχώς πράξαμε σοφά και δεν μείναμε μόνο στα μικρά μεζεδάκια. Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κανείς ότι το Nolan προσφέρει μικρές μερίδες, αλλά αν καθοδηγηθείς και παραγγείλεις σωστά, χορταίνεις και με το παραπάνω. Και μην παραβλέπουμε το ωφέλιμο της υπόθεσης. Σωστό ψήσιμο, χωρίς βαριά υλικά, χωρίς λάδια, φεύγεις και αισθάνεσαι ότι έφαγες ελαφριά και υγιεινά.

Θα ήθελα να δοκιμάσω και τα bao buns με χοιρινά μάγουλα, και τα noodles (soba kai bean) και το φημισμένο nolan cod burger. Την επόμενη φορά.

Ο λογαριασμός, από τις τιμές που ανέφερα, μπορείτε να υποθέσετε που κυμάνθηκε. Εμείς βέβαια ξεφύγαμε λίγο στην παραγγελία, γιατί θέλαμε να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα. Αλλά θεωρώ ότι με 25 ευρώ το άτομο, τρως καλά στο Nolan.

Nα προσθέσω ότι δοκιμάσαμε και δύο διαφορετικά κρασιά (σε ποτήρι). Το κόκκινο, ένα βαθύ Cabernet που μου διαφεύγει η ετικέτα, αρκετά καλό. Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το λευκό blanc Παπαργυρίου. Δροσερό, ελαφρύ, αρωματικό. Είχα καιρό να πιω ένα τόσο απολαυστικό λευκό κρασί. Αναζητήστε το!

Γλυκό δεν δοκιμάσαμε, γιατί η ώρα είχε περάσει και βασικά είχαμε χορτάσει. Πάντως δεν είδα γλυκά στον κατάλογο. Ίσως τα παρουσιάζουν κι αυτά προφορικά.

Εμένα μου άρεσε το Nolan. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι απ' όλα τα πιάτα, κι επειδή είναι στο στιλ εστιατορίου και γεύσεων που μ' αρέσουν, σίγουρα θα το ξαναεπισκεφθώ, έστω και μόνο για να δοκιμάσω 1-2 πιάτα του. Και σίγουρα θα το προτείνω σε φίλους που έρχονται από το εξωτερικό. Είναι μια πολύ δυνατή πρόταση καλού, αλλά όχι πανάκριβου φαγητού, πρωτότυπου αλλά όχι έξω απ' τις συνήθειές μας, ελληνικού και απω-ασιατικού ταυτόχρονα. Αν σου αρέσουν αυτού του τύπου οι γκουρμεδιές και η δοκιμή νέων γεύσεων, μην το χάσεις!

31 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

To " NOLAN " πρωτοτυπεί για τους εξής λόγους: α) συνδυάζει με δεξιοτεχνία την ελληνική με την κουζίνα της Άπω Ανατολής β) ενώ κάλλιστα, κυρίως λόγω μεγέθους, τοποθεσίας αλλά και πιάτων, θα μπορούσε να είναι ένα εντελώς καθημερινό στέκι, έχει έναν ευχάριστο (medi) gourmet αέρα και γ) είναι αρκετά ψαγμένο στέκι όσον αφορά τις θρεπτικές και βιταμινούχες πρώτες ύλες.
Η δε δεξιοτεχνία του σεφ Σωτήρη Κοντιζά είναι δεδομένη, σε σημείο που το κάθε πιάτο είναι ένα τέλεια σκηνοθετημένο έργο!! Είναι άραγε τυχαία η επωνυμία του εστιατορίου που έχει δανειστεί την ονομασία του από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Christofer Nolan ?

Εδώ και καιρό ήθελα να επισκεφθώ το συγκεκριμένο εστιατόριο και μάλιστα με μεγάλη περιέργεια όταν, πριν από αρκετό καιρό, είχα ακούσει για αυτό. Δεν είχα πάει όταν πρωτοάνοιξε γιατί θεωρούσα αποκρουστικό να έχω ως θέα τα ντουβάρια του υπό κατασκευήν τότε Electra Metropolis. Αφήστε που η αίσθηση της σκόνης με απωθούσε....

Η ευκαιρία να επισκεφθώ αυτό το μικρό μαγαζί - γωνία δόθηκε στις αρχές του μήνα για ελαφρύ μεσημεριανό φαγητό και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν άκρως θετικές, με εξαίρεση το γεγονός των άβολων στενών τραπεζιών και τη μη αλλαγή των μικρών πιάτων κυρίως όταν αλλάζουν σημαντικά οι γεύσεις. Βέβαια, η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι να μοιραζόμαστε τα πιάτα, χωρίς πρόσθετα σερβίτσια, αλλά αυτό δεν είναι από όλους ευπρόσδεκτο για ευνόητους λόγους....!!!

Ο χώρος έχει περιγραφεί επάξια από πληθώρα προηγούμενων χρηστών, οπότε εγώ θα περιοριστώ στα βασικά. Πρόκειται για ψηλοτάβανο χώρο με μινιμαλιστική διακόσμηση...... που την παρομοιάζω χιουμοριστικά με την γοητεία ενός εντυπωσιακού ψηλόλιγνου προσώπου!!! Και όσο χάνει σε μέγεθος τόσο κερδίζει σε φινέτσα ο απλός εσωτερικός χώρος. Το ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται αρμονικά με τα ξύλινα τραπέζια και τις μαρμάρινες λεπτομέρειες στον χώρο. Το μικρό μαρμάρινο μπαρ - πάγκος εργασίας με τα γυάλινα ράφια, τα ποτήρια και τα πολύχρωμα μπουκάλια ποτών " ανοίγουν " τον περιορισμένο χώρο και σε συνδυασμό με τις τεράστιες τζαμαρίες δημιουργείται ένα άκρως ηλιόλουστο σκηνικό! Το φως που διαπερνά τις τζαμαρίες περιμετρικά του χώρου θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για τις βροχερές μέρες! Την ατμόσφαιρα θα έλεγα ότι βαραίνει η κατά τα άλλα βαριά και ασήκωτη εξωτερική πόρτα... Η κουζίνα βρίσκεται στον επάνω όροφο ενώ οι τουαλέτες στον υπόγειο χώρο και αδιαμφισβήτητα είναι άβολα προσβάσιμες αλλά ευτυχώς και επιτυχώς βρισκόμαστε σε κεντρική περιοχή των Αθηνών...
Ακούγονται instrumental ήχοι σε χαμηλή ένταση.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν λίγα τραπέζια κυρίως για τους μανιώδεις καπνιστές ή τους τουρίστες. Ο εσωτερικός χώρος σίγουρα είναι προτιμότερος!!

Καταχάρηκα το μικρό μενού, ουσιαστικού περιεχομένου, που περιλαμβάνει κρέας και ψάρι (μάλιστα και Σαυρίδι και Ζαργάνα... ) με ονομασίες πιάτων που κεντρίζουν αμέσως την περιέργεια του θαμώνα.

Διαλέξαμε τα εξής πιάτα:

Σαλάτα με ντοματίνια, κεράσια και αγγούρι (9,00), σερβίρεται σε άσπρο μπολ με μπόλικο τριμμένο πάγο! Επιπλέον των κυρίως υλικών, το πιάτο περιλαμβάνει λίγο γιαούρτι και φυλλαράκια γλιστρίδας! Πιάτο με εμφάνιση αλλά και ουσία!!

Soba (noodles) με καπνιστό σολομό και ταχίνι (13,00). Ένα θρεπτικότατο πιάτο με Soba νούντλς (από θρεπτικό φαγόπυρο), σολομό ( Ωμέγα 3 λιπαρά ) και ταχίνι (υψηλή πρωτεϊνη)! Τα ανοιχτά γκρι νουντλς με τους σπόρους από σουσάμι -ταχίνι, τα δεξιοτεχνικά κομμένα κομμάτια σολομού και το τουρσί αγγουριού δημιουργούσαν μια διάτρητη φωτεινότητα ανάλογη της εποχής που διανύουμε! Η γεύση των κρύων νουντλς ξαφνιάζει αλλά το πιάτο ως σύνολο είναι αρκετά νόστιμο.

Ceviche φρικασέ με γόπα (12,00), εξαιρετικό πιάτο! Σερβίρεται σε αρκετά βαθύ πιάτο με μπόλικη πράσινη σος και μικρή στοίβα λαχανικών πάνω στο φρέσκο ψάρι (κυρίως φλούδες αγγουριού συν λίγη κόκκινη πιπεριά)!

Από τα συνοδευτικά πιάτα, παραγγείλαμε το ρύζι (3,00). Το τηγανητό λευκό ρύζι (σερβιρισμένο σε βαθύ μπολάκι) καλύπτεται από πλιγούρι και κρόκο αυγού που κιτρινίζει το πιάτο και το χρωματίζει όμορφα. Νόστιμη γεύση χωρίς κάτι το ξεχωριστό.

Με εντυπωσίασε η ζωντανή και πολύχρωμη παρουσίαση των πιάτων. Ακόμα, το κάθε πιάτο, πέρα από την λιγόλογη περιγραφή του στον κατάλογο, έκρυβε και μία ευχάριστη έκπληξη!!

Τα γλυκά δεν γράφονται στον κατάλογο. Μας τα είπαν προφορικά και επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το υπέροχο γλυκό Μαρέγκες (6,00). Καταπληκτικό! Σερβίρεται, και αυτό, σε βαθύ πιάτο που περιλαμβάνει μπόλικα κομματάκια μήλου, τριμμένο πάγο και γύρω στα έξι κομμάτια λευκής μαρέγκας που διακοσμούν (σαν κεραίες) το πιάτο!

Στην αρχή μας ρώτησαν για το νερό και παραγγείλαμε εμφιαλωμένο (2,00).

Από κρασιά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ελληνικά και ξένα. Μάλιστα, χωρίζονται ανάλογα με την ποιότητά τους ( π. χ φρέσκα και τραγανά ή αρωματικά και κομψά). Σερβίρεται και κρασί σε ποτήρι (π. χ Χατζηδάκης Ασύρτικο, Σαντορίνη, ΕΥΡΩ 7,00 ).

Εν τέλει, μας άρεσε που το περιεχόμενο των πιάτων και η πρώτη ύλη είναι διαυγή χωρίς ο σεφ να αναλώνεται σε υπερβολές και φρούδους εντυπωσιασμούς!

14 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφθήκαμε 4 άτομα το Σάββατο 3-3-2018 το Nolan μετά από κράτηση 2 εβδομάδων πριν!!! Σημειωτέον ότι μέχρι τότε δε βρίσκαμε τραπέζι ούτε καθημερινές και με οποιονδήποτε συνδυασμό ατομών!!! όπως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά μετά τις 9μιση ήταν όλα κλειστά και υπήρχε τραπέζι μόνο στα "γκρουπάκια" των 7μιση με 9μιση. Ήταν πολύ σωστό που μας ενημέρωσαν εκ των προτέρων για τον περιορισμένο χρόνο. Το διωράκι πάντως είναι αρκετό και για να συζητήσεις το μενού με το προσωπικό (το οποίο σου δημιουργεί πολλές απορίες) και να γευτείς αλμυρά πιάτα και στο τέλος γλυκάκι.

Αρχικά, το μαγαζί βρίσκεται πλησίον του Συντάγματος εντός των γνωστών γκουρμέ στενακίων (Απόλλωνος- Βουλής κλπ) όπου σχεδόν πάντα έχει κόσμο. Εν προκειμένω, την κινητικότητα του μαγαζιού αυξάνει η δημοσιότητα του Κοντιζά λόγω του γνωστού παιχνιδιού μαγειρικής. Επομένως, κρίσιμο ρόλο παίζει και η αντίδραση που έχει ο σεφ στην δημοτικότητά του, δηλαδή αν θα το δει σαν αρπαχτή και θα ρίξει την ποιότητα των πιάτων/υλικών ή αν θα μείνει πιστός στην μαγειρική.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός, με όμορφη, μοντέρνα διακόσμηση που θυμίζει πιο πολύ καινούριο μπαράκι παρά εστιατόριο. Παρά τον περιορισμένο χώρο δεν αισθανθήκαμε στριμωχτά. Να τονίσω ότι τηρείτο η απαγόρευση του καπνίσματος εντός του καταστήματος και οι καπνιστές κάθονταν υποχρεωτικά σε τραπέζια στον εξωτερικό χώρο (με σόμπες).

Πάμε στα πιο σημαντικά τώρα:
όπως μας ενημέρωσε η σερβιτόρα το μαγαζί προτείνει τα πιάτα να δοκιμάζονται στη μέση σαν μεζέδες, καθώς δεν είναι κανένα σε ποσότητα σαν κυρίως πιάτο για να πάρει από ένα κάθε άτομο και να χορτάσει (ούτε είναι δείγματα πιάτου βέβαια). Εκ των πραγμάτων όποιος πάει εκεί και φάει μόνο ένα-δύο πιάτα είναι τρελός, καθώς είναι όλα τόσο ενδιαφέροντα γευστικά που πρέπει να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορέσεις.

Παραγγείλαμε:
-Γαρίδα Κοιλάδας με γαύρο σε φύλλο ρυζιού. Ήταν finger food σαν μικρά σαντουιτσάκια από φύλλο ρυζιού με τη γέμιση ψαριών και μυρωδικών. Πολύ έντονη η γεύση της γέμισης που την έσβηνε το τραγανό φύλλο ρυζιού. Καλό αλλά δεν ενθουσιαστήκαμε κιόλας.
-Σκουμπρί για μωρά. Υπέροχη και "καθαρή" γεύση σκουμπριού με αρωματισμένο λάδι και μυρωδικά.
-Μάγουλα μοσχαριού σε ψωμάκια ατμού με πουρέ μήλου ή γλυκοπατάτας (δε θυμάμαι). Καταπληκτικό γευστικά. Αγαπώ τα ψωμάκια ατμού καθώς έχουν πλούσια γέυση ζύμης (μου αρέσουν πολύ τα ζυμάρια όταν είναι συμπαγή και κρατάνε υγρασία). Από μόνο του το ψωμάκι ατμού με το μοσχάρι ήταν νόστιμο αλλά όχι κάτι το ευφάνταστο. Αυτό που το απογείωνε γευστικά ήταν ο πικάντικος πουρές μήλου!

- Αλμυρή κρέμα με σπανάκι και σουτζούκι. Όπως μας ενημέρωσε η σερβιτόρα το πιάτο αυτό ΄είτε το λατρεύεις είτε το μισείς γιατί είναι πολύ διαφορετικό απ' ότι έχει συνηθήσει ο ουρανίσκος μας. Πρόκεται για ιαπωνική ομελέτα, η οποία είναι υγρή και η υφή της είναι σαν γλυκιά κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου, με ζωμό ψαριού. Όπως καταλαβαίνετε αυτός ο συνδυασμός με το σπανάκι και το σουτζούκι φαντάζει Φρακενστάιν. Ωστόσο ήταν κατά έναν περίεργο τρόπο πολύ οικείος στον ουρανίσκο μου. Θύμιζε πολύ απλά αβγά μάτια με σουτζούκι και σπανάκι και ο ζωμός ψαριού που το έκανε πιο υγρό δεν έβγαζε καθόλου ψαρίλα, αλλά μία γλυκύτητα, σαν αρωματισμένο βούτυρο.

- Θράψαλο συνοδευμένο με ρύζι (όπως μας πρότειναν). Τελείως διαφορετική εκτέλεση του θράψαλου που το τρώμε τηγανισμένο. Ήταν μαλακό σε κομματάκια μέσα σε μία υπέροχη βουτυράτη σαλτσούλα που έδενε καταπλητικά με το κλασικό κολλώδες γιαπωνέζικο ρυζάκι.
- Μοσχαράκι σε πάνκο (ιαπωνική τραγανή γαλέτα) με λάχανο και αυγό ποσέ συνοδευμένη από πουρέ πατάτας. Από τους πιο ωραίους πουρέδες που έχω φάει, γλείψαμε και το μπολάκι. Οι μπουκιές μοσχαριού ήταν τραγανές απέξω και πολύ μαλακές εσωτερικά.

-Κολοκυθάκι και καπνιστή μελιτζάνα σε λωρίδες με μίσο και τυράκι. Μας το κέρασαν. Ήταν ΟΚ.

Το φαγητό συνοδεύσαμε από κοκτέιλ (όλοι πήραμε το signature του Νολαν) το οποίο ήταν πολύ δροσιστικό και χωνευτικό (είχε ginger).

Σε αυτό το σημείο να πω ότι, αν και μας πρότειναν από θέμα μεγέθους πιατών να πάρουμε το διπλάσιο αριθμό από αυτών της παρέας (δλδ οκτώ πιάτα για τέσσερα άτομα), εμείς (που δεν μας λες και λιτοδίαιτους) με τα έξι χορτάσαμε και το πιάτο με το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα που μας κέρασαν το αφήσαμε κατά το ήμισυ άθικτο.

Αφού τελειώσαμε τα αλμυρά μας κέρασαν γλυκό κρασί Σάμου και παραγγείλαμε δύο γλυκάκια, το ένα είχε μελάσσα, καφέ και ρούμι και το άλλο ήταν σοκολατένιο με μία βάση μπισκοτένια με νιφάδες κακάου. Ήταν πολύ μικρά αλλά ΘΕΙΚΑ. Από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχω φάει στη ζωή μου και, αν δεν ήμασταν σκασμένοι απο το φαγητό και το ποτό εκείνη τη στιγμή, άνετα θα παίρναμε άλλη μία γύρα ο καθένας. Σε καμία περίπτωση μην τα παραλείψετε!!!!

Ο λογαριασμός ήρθε 128 ευρώ, ήτοι 32€ ανά άτομο με κοκτέιλ (το οποίο έκανε 8,50€).
Θεωρώ πολύ καλή την τιμή σχετικά με αυτά που φάγαμε τόσο από θέμα ποιότητας όσο και σαν ταξίδι σε γεύσεις που δεν τις βρίσκεις αλλού. Θα ξαναπάω σίγουρα να δοκιμάσω και το υπόλοιπο μενού.

Edit: 14/3
Ξαναεπισκεφτήκαμε το Nolan, χωρίς κράτηση αυτή τη φορά, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί βρήκαμε δύο θέσεις στην μπάρα. Αυτή το φορά, επειδή ήμασταν μόνο δύο άτομα, δοκιμάσαμε τα εξής:
- Nolan Cod Burger. Πεντανόστιμο μπέργκερ, μικρό σε ποσότητα (μην φανταστείτε μέγεθος αμερικάνικου μπέργκερ) οπότε το συστήνω για δύο άτομα ανά μερίδα. Πολύ τραγανό και γευστικό το μπιφτέκι μπακαλιάρου και ταιριαστή η σως που το συνόδευε.
- Soba noodles, ήτοι σολωμός σε μπουκίτσες (είχε "μαγείρεμα" και υφή ταρτάρ, πολύ φρέσκος και νόστιμος) νούγιες με σως ταχίνι (περιέργως έδενε καταπλητικά) και τηγανιτές ίνες πράσου (πολύ τραγανές).
- Πιάτο ημέρας: Καπόνι σοφρίτο. Καταπληκτική εκτέλεση του ψαριού με πολύ ελαφριά και νόστιμη σαλτσούλα. Το συνοδεύσαμε με ρύζι και πατατόψωμο. Θα ήθελα εδώ να τονίσω πόσο ΘΕΙΚΌ είναι το πατατόψωμο. Όπως μας ενημέρωσαν το ζυμώνουν και το αφήνουν να ωριμάσει γι αυτό έχει μία πλούσια όξινη γεύση. Σερβίρετε σε μπολάκι με αρωματισμένο λαδάκι και έχει την όψη πιτούλας για σουβλάκι αλλά πιο παχιά. Απ' ό, τι έψαξα στο ίντερνετ η συνταγή μάλλον έχει για βάση το ιρλανδικό πατατόψωμο, αλλά έχουν κάνει την τσαχπινιά με την ωρίμανση που του δίνει μία πολύ έντονη γεύση.
- Ξαναπήραμε το κοκτέιλ του Nolan και το γλυκό με τη μελάσσα, το ρούμι και τον καφέ. Εννοείται ότι τα απολαύσαμε ξανά στο 100% και δεν αλλάξαμε γνώμη γι' αυτά.

7 medium

11 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ήμασταν προχθές Σαββατόβραδο στο Σύνταγμα, στο ELECTRA METROPOLIS HOTEL, το τελευταίο απόκτημα του Ομίλου Φωκά, στη γωνία Μητροπόλεως & Βουλής, εκεί που ήτανε κάποτε το Υπουργείο Παιδείας. Πήγαμε να δούμε κάτι φίλους μου από Αμερική, που δυστυχώς είχανε φάει απ’ τις 7 p. m. (early dinner, a bad US habit! ), κι έτσι, μετά πήρα την κοπέλα μου ακριβώς απέναντι στο NOLAN, για το οποίο είχαμε ακούσει τα καλύτερα!

Το NOLAN είναι ένα μικρό και ψηλοτάβανο κομψοτέχνημα, δυο μόλις τετράγωνα από Πλατεία Συντάγματος, που ειδικεύεται σε κουζίνα multi ethnic, με διάφορες σπεσιαλιτέ από Άπω Ανατολή, σε δημιουργικό fusion σε μεσογειακές κ. λπ. γεύσεις, όπως για παράδειγμα, ο συνοδευτικός πουρές σε πολλά πιάτα τους. Το εστιατόριο αυτό συμπληρώνει σύντομα δυο χρόνια λειτουργίας του.

Οι κύριοι υπεύθυνοι του NOLAN μάθαμε πως έχουν προϋπηρεσία στο γνωστό ΠΒΟΧ της Κηφισιάς, αλλά και στο ξακουστό Matsuhisa στον Αστέρα της Βουλιαγμένης!

Πιστεύω πως το όνομα NOLAN θα το εμπνεύστηκαν από τον Christopher Nolan, movie director, producer & writer!

Δεν θα ήθελα να ξαναπώ τα σχετικά με την περιγραφή του κομψού αυτού χώρου του εστιατορίου, στο οποίο μας εξυπηρέτησαν δύο έμπειροι waiters, αλλά θα πάω τώρα κατευθείαν στα φαγητά μας, για να μην σας κουράσω με επαναλήψεις από παλιούς users. Θα σας πω μονάχα, πως τρώγοντας ρίχναμε κλεφτές ματιές στα ψηλά, άμα άνοιγε η θυρίδα της μισάνοιχτης κουζίνας, που βρίσκεται πάνω από τη σάλα, και θαυμάζαμε τους chefs που δουλεύανε πυρετωδώς για τα φαγιά των πελατών.

Πήραμε λοιπόν:

• Soba noodles μαζί με ψάρι σολομό και ταχίνι.
• Μια μερίδα θράψαλο με φινόκιο (μου τα μετάφραζε η φίλη μου).
• Ένα NCB, i. e. initials για Nolan Cod Burger, δηλαδή μπιφτέκι από ψάρι α λα Nolan, ένα φοβερό burger από παναρισμένο μπακαλιάρο, πάνω σε γιαπωνέζικη γαλέτα που λέγεται panko, με sauce tartare! Δικαιολογημένα πήρε το όνομα του μαγαζιού, μιας και μιλάμε για σπεσιαλιτέ τους!!
• Επειδή τα πιάτα αυτά δεν είναι για χόρταση, πήραμε δυο πιάτα συνοδευτικά, δηλαδή ένα πουρέ και ένα ρύζι ατμού.
• Ήπιαμε νερό εμφιαλωμένο, και επίσης δυο ποτηράκια καλό λευκό Σαντορινιό κρασί, ποικιλίας Ασύρτικο (στα 7 € each glass, τιμή Ο. Κ. για τη συγκεκριμένη ετικέτα).

Πλήρωσα λογαριασμό 60 € (17/25 per person, excluding drinks as usual).
Νομίζω πως το ποσό αυτό είναι Ο. Κ. αφού μιλάμε για κεντρικό μέρος με καλούς μαγείρους και γενικά ένα συμπαθητικό περιβάλλον.
Η Αθήνα μας δεν στερείται και δεν υστερεί πια σε τίποτε από τις άλλες Major World Capitals…

Αν θέλετε μια ωραία ατμόσφαιρα και κάτι το νέο και διαφορετικό, να πάτε.
If you go for pizzas, spaghetti or souvlaki, then, folks the choice all is yours!
Διαλέγετε και παίρνετε!!

14 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Η αλήθεια είναι ότι το Nolan το έμαθα όπως και πολύ κόσμος φαντάζομαι από την προβολή του σεφ του εστιατορίου ως κριτή στο τηλεοπτικό master chef.

Τι καλύτερη προβολή θα περίμενε κανείς, από την μία πλευρά την θετική, από την άλλη όμως μια τέτοια"διαφήμιση" και του μαγαζιού αλλά και του ταχύτατα ανερχόμενου σεφ δημιουργούν υπερβάλουσες πολλές φορές προσδοκίες για κάτι το πολύ ιδιαίτερο.

Με αυτή την λογική το επισκέφθηκαμε με παρέα πέντε ατόμων ανυπομονώντας να εκτοξεύσουμε την γευστική μας εμπειρία.
Η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί μπορεί να μην κάλυψε τις φαντασιώσεις μας για τις οποίες υπεύθυνοι είμαστε αποκλειστικά εμείς και η τηλοψία αλλά μας έδωσε την δυνατότητα να γευτούμε μια γκουρμέ κουζίνα σίγουρα υψηλών προδιαγραφών σε πολύ προσιτές για το είδος τιμές.

Λοιπόν αυτός ο ευρωασιατικός συνδυασμός που μπορεί και να ξενίζει καθώς πολλοί μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι καν με την ιαπωνική κουζίνα από όπου αντλεί την έμπνευση ο chef, είναι που ερεθίζει ευχάριστα και για κάποιους άλλους πρωτόγνωρα τον ουρανίσκο.

Δοκιμάσαμε εφτά πιάτα τα οποία αν εξαιρέσεις το αρνάκι το οποίο έχανε εντελώς την γεύση του από τα μυρωδικά σε όλα τα άλλα μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ψηφίζοντας ως καλύτερο πιάτο το μαγιάτικο ceviche ένα εκπληκτικό πιάτο ελαφρώς spicy, που δυστυχώς ήταν και ιδιαίτερα μικρό σε ποσότητα για να δοκιμάσουμε όλοι από μια μπουκιά και τα soba noodles με καπνιστό σολομό.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην σαλάτα από καρπάτσιο κολοκυθιού και στον θεϊκό πουρέ.

Για όλα αυτά τα εφτά πιάτα με τέσσερα ποτήρια κρασί ασύρτικο Χατζηδάκη και μια μυκονιάτικη μπύρα πληρώσαμε 130 ευρώ(26 ευρώ το άτομο) που θεωρώ καλή τιμή για το είδος του εστιατορίου και την ποιότητα του.

Σημαντικό επίσης που δείχνει και τις διαθέσεις της διεύθυνσης είναι ότι σε ρωτάνε αν θες εμφιαλωμένο η νερό κανάτας ενώ και στην λίστα των κρασιών βρίσκεις εξαιρετικές επιλογές στα 20-25 ευρώ.

Φάουλ που ελπίζουμε οτι θα διορθωθεί η έλλειψη από τον κατάλογο με τα ποτά της λίστας με τις μπύρες αλλά και στο κυρίως μενού η μη αναφορά των γλυκών που δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε.

1 medium

21 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

To Nolan βρισκεται στο κεντρο της Αθηνας, κοντα στο παλιο υπουργειο Παιδειας που τωρα πια ειναι ξενοδοχειο. Υπαρχουν αρκετα ιδιωτικα parking στην περιοχη.
Τα εξω τραπεζια εχουν περατζάδα και λιγο φασαρια απο πλανοδιους μουσικους, οπότε αξιολογηστε αν σας ενοχλει αυτο. Τα καθισματα οχι ιδιαιτερα ανετα.
Η διακοσμηση μεσα ειναι ωραια, η κουζινα ειναι στο παταρι.

Επι του θεματος: Το Νolan ειναι κατι πραγματικα καινουριο.
Ειναι μια νεα κουζινα που προερχεται απο μιξη Ιαπωνιας-Ελλαδας.
Korokke (κροκετα) με κρεας, το φαγαμε ολοι, δεν ενθουσιαστηκαμε αλλα ουτε απορριψαμε.
Oι παραδοσιακοι σουβλακοφαγοι που θα βρεθουν εκει κατα λαθος, θα πρεπει να διαλεξουν λιγοτερο καινοτομικα πιατα, οπως πχ το τηγανητο κοτοπουλο που ηταν ζουμερο και πεντανοστιμο.
Αυτοι που εχουν ακρατη διαθεση πειραματισμου θα πρεπει να δοκιμασουν λ. χ. το μαγιατικο σε lime (που ειναι μικρο σε ποσοτητα), γι αυτο πηγαν εκει!
Υπαρχουν ψωμακια bao buns με μαγουλα, ηταν αλμυρα αλλα νοστιμα.
Το donburi με κρεας θα αφησει ικανοποιημενη ολη την παρεα ανεξαιρετως.
ΥΓ: Σε ολους αρεσαν τα cocktails που πηραμε στην αρχη.

Στα γλυκα οι αποψεις της παρεας διχαστηκαν, καποιοι εντυπωσιαστηκαν καποιοι δεν βρηκαν επιτυχημενες τις καινοτομες προσπαθειες.

Η εξυπηρετηση ηταν πολυ καλη και αμεση.
Εκανε και ενα διακριτικο περασμα ο σεφ, ουτε φορτικος, ουτε περασε σφαιρα για να χαιρετισει μονο γνωστους.

Ειχα καποιους ενδοιασμούς για το 4/4 στη γευση, θα μπορουσα να βαλω και 3/4 αλλα λογω πρωτοτυπιας και συνολικα καλης επιδοσης κατεληξα στο 4.

Το εστιατοριο συστηνεται ανεπιφυλακτα για οσους θελουν να πειραματιστουν, ειναι ισως αναποφευκτο καποια πιατα να ξενισουν λογω ιδιαιτεροτητας.

10 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Είχα διαβάσει πριν από καιρό για την άφιξη του Nolan στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή και ήθελα πολύ να το επισκεφτώ, πόσο μάλλον μετά τη βράβευσή του!

Τελικά τα καταφέραμε με το σύζυγό μου το Σάββατο 3-6-2017 το μεσημέρι.

Ο χώρος μικρός αλλά με χαρακτήρα. Εντύπωση μου έκανε ότι η κουζίνα ήταν στον πάνω όροφο και μπορούσες να διακρίνεις το εσωτερικό μόνο από ένα μικρό άνοιγμα αλλά αυτό του προσέδιδε μια ιδιαιτερότητα. Εμείς καθήσαμε έξω. Η κοπέλα που μας σέρβιρε ήταν πολύ ευγενική και χαμογελαστή και μας βοήθησε πολύ στην επιλογή μας.

Για πρώτο πιάτο πήραμε σαλάτα με κολοκυθάκια, καπνιστή μελιτζάνα και τυρί. Ήταν γευστική, δροσερή και σου έδινε την αίσθηση ότι όλα τα υλικά ήταν ολόφρεσκα.

Δεύτερο πιάτο: τόνος σε φύλλο ρυζιού. Μαγικές μπουκίτσες που σε ταξίδευαν στην Ασία! Το δεύτερο καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε. Τρίτο πιάτο θράψαλο σε σάλτσα butterscotch. Η σάλτσα από τις πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Το τελευταίο πιάτο πραγματικά μας απογείωσε: μοσχίδα με "καμμένα" κρεμμύδια. Η γεύση, τα αρώματα, το ψήσιμο εξαιρετικά!

Η ποσότητα του φαγητού ικανοποιητική. Χορτάσαμε χωρίς να φουσκώσουμε. Ενδεχομένως να έπρεπε να πάρουμε ακόμα ένα πιάτο ή γλυκό. Για τα παραπάνω πληρώσαμε 53 ευρώ. Δεν ήπιαμε κρασί και ζητήσαμε νερό βρύσης.
Κατά τη γνώμη μου το Nolan προσφέρει ευφάνταστους συνδυασμούς, πολύ καλές πρώτες ύλες, πρωτότυπα πιάτα. Θα έλεγα ότι είναι ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου σε compact μέγεθος και με compact τιμές!

8 medium

10 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το έχω επισκεφθεί τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο. Εξαιρετική επιλογή! Προτεινω το θραψαλο σε συνδυασμό με ρύζι, το tuna burger, το παναρισμενο μοσχάρι, και το γλυκό με την σοκολάτα!

Εξαιρετική επιλογή το Nolan Gin για ποτακι!

Θα το λατρέψετε!

Οι τιμές για το επίπεδο του μαγαζιού λογικές 25-35€/ άτομο με ποτό. Αρκετά καλό και γρήγορο service.

Ένας χώρος στολίδι για την νυκτερινή Αθήνα

9 medium

25 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Αφού ο Κοντιζάς(Chef) έμπαινε μέσα στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης είπαμε και εμείς να μπούμε στο δικό του. Σε μία από τις πλέον αγαπημένες γωνιές την Αθήνας,3 λεπτά από την πλατεία Συντάγματος, με τραπεζάκια περιμετρικά του εστιατορίου και με περίοπτη βιτρίνα, το Nolan υποδηλώνει την παρουσία του. Η αλήθεια είναι ότι καιρό ακούγαμε για το συγκεκριμένο εστιατόριο και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από το διαιτολόγιο. Με το team πάντα ψημένο για νέες γαστρονομικές δοκιμές φτάσαμε βράδυ Παρασκευής στην... ψάχναμε την πόρτα ώσπου συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να σπρώξουμε έναν τοίχο με χερούλι για να μας αποκαλυφτούν τα μυστικά του· (το 'σουσάμι άνοιξε' δεν λειτούργησε παρά τις δοκιμές).

Εσωτερικά απρόσμενα μικρό(pocket size) με δυνατότητα εξυπηρέτησης λιγότερων από 25 κουβέρ, μίνιμαλ διακόσμηση και αέρα Ανατολής. Στον περίεργο της παρέας έτυχε μία λερωμένη καρέκλα η οποία καθαρίστηκε έπειτα από υπόδειξη στην σερβιτόρα.
Ο κατάλογος πρωτότυπος, με συνολικά 18 πιάτα να τον αποτελούν χωρίς διαχωρισμό σε ορεκτικά σαλάτες και κυρίως. Χαμένοι ανάμεσα στους τίτλους και τις λέξεις, η συνεισφορά της σερβιτόρας πολύτιμη για την παραγγελία μας. Ο κατάλογος με τα κρασιά όπως του αρμόζει, με ικανοποιητική ποικιλία ετικετών για όλα τα γούστα.

Πρώτα έφτασε ο γαύρος-γαρίδα σε τσιπς ρυζιού(15,00) το οποίο ήταν γευστικό με το Nolan Cod Burger(12,00) να το ακολουθεί το οποίο άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα κολοκυθάκια σε μαρινάτα με κατσικίσιο τυρί(8,50) δροσιστικά και η αλμυρή κρέμα με σπανάκι και σύγκλινο(8,00) να μας διχοτομεί ως παρέα.

Το θράψαλο μέσα σε σούπα(15,00) καλύτερο από αυτό που θα περίμενα και το αρνί donburi(12,50) ελαφρώς αδιάφορο. Τα buns με χοιρινά μάγουλα(13,00) απλώς πανάκριβα για το μέγεθός τους(μια μπουκιά κυριολεκτικά) αλλά νόστιμα και το πιάτο ημέρας με πάπια και ρύζι(18,00) υπερεκτιμημένο. Τέλος ήρθε το NFC(τηγανιτό κοτόπουλο) με συνοδεία πουρέ(16,50).

Σβήσαμε με τάρτα μελάσας και μία πάστα σοκολάτας τα οποία δεν μας ικανοποίησαν.
Σίγουρα πολλές παρασκευές για το κάθε πιάτο με την μαεστρία του chef ορατή. Συνολικά τα εδέσματα ήταν καλοεκτελεσμένα αλλά δυστυχώς περιμέναμε την έκπληξη η οποία δεν ήρθε.

Στα πολύ μείον να σημειώσω την απίστευτη οχλαγωγία που μας ανάγκασε να φωνάζουμε στο τραπέζι για να μπορέσουμε να μιλήσουμε καθώς και ως αρνητικό θα χαρακτήριζα το ανεβοκατέβασμα των σερβιτόρων στον πρώτο όροφο που βρίσκεται η κουζίνα καθώς μας δημιούργησε μία αίσθηση 'πίεσης'.

Η βαθμολογία μου με 3 αστέρια βασίζεται στο γεγονός ότι οριακά χορτάσαμε παρά την υπόδειξη της σερβιτόρας(η οποία ήταν εξαιρετική) για 2 πιάτα ανά άτομο, με την τιμή να είναι ελαφρώς δυσανάλογη με την ποσότητα. Η 'φασαρία' εκνευριστική με την επιλογή των εξωτερικών τραπεζιών ίσως πιο σοφή επιλογή για όσους αντέχουν το κρύο. Όσον αφορά την γεύση ναι ήταν νόστιμα, ναι ήταν ένα συνονθύλευμα Ιαπωνικής, Βιετναμέζικης και Κορεάτικης κουζίνας παντρεμένες με το ελληνικό στοιχείο αλλά θα περίμενα κάτι περισσότερο.

Με το ρητό ότι η γαστρονομία ξεκινά εκεί που τελειώνει η πείνα θα πρότεινα το Nolan για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό με την συνοδεία ενός ποτηριού κρασί.
Κόστος ανά άτομο 25-30€ (+10€ με ποτό).

Tip: Επιλέξτε βράδυ καθημερινής για την κράτηση σας και σίγουρα από την παραγγελία σας δεν πρέπει να λείπει το burger.

19 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
37-49

Θέλαμε να επισκεφτούμε το Nolan την Παρασκευή το βράδυ, αλλά δυστυχώς στο τηλέφωνο μας είπαν ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Με τον μυστικό κωδικό ‘εμείς θα περάσουμε να πούμε μια καλησπέρα’ και επιστρατεύοντας το καλύτερο μας χαμόγελο, βρέθηκε για καλή μας τύχη ένα τραπεζάκι για δυο άτομα στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού, ευγενική χορηγία της Έλενας, της υπεύθυνης σάλας.

Στον κατάλογο του Nolan τα πιάτα δεν έχουν περιγραφή, ούτε κατηγοριοποιούνται σε κρύα ή ζεστά, ορεκτικά ή κυρίως, οπότε χρειαστήκαμε τη βοήθεια της Χριστίνας που εξυπηρετούσε το τραπέζι μας, να μας τα εξηγήσει. Ειλικρινά δεν ξέρω τι εκπαίδευση περνάνε οι σερβιτόροι στο Nolan, αλλά η κοπέλα μας εξήγησε σε δυο λεπτά αναλυτικότατα ΟΛΑ τα πιάτα που υπήρχαν στον κατάλογο!!! Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, να ξέρετε. Πραγματικά έπρεπε να την κεράσουμε κάτι τώρα που το σκέφτομαι…

Με τη βοήθεια της λοιπόν επιλέξαμε τέσσερα πιάτα για τη μέση:
Το πιάτο ημέρας που ήταν φαγκρί τατάκι με ραπανάκια στα €20
Φασολάκια με μια πούδρα από συκωτάκια, €13
Bao bun (ψωμάκια ατμού) με χοιρινά μάγουλα, €13
Πάπια ψημένη σε Sous-vide, €18
Για συνοδευτικά πήραμε ρύζι και πουρέ και τα ποτά μας ήταν ένα λευκό κρασί Παπαργυρίου (εξαιρετικό) €7 και ένα κόκκινο Τσέλεπος €6.
Στην παραγγελία μας ευτυχώς έγινε κάποιο λάθος και μας έφεραν πρώτο πιάτο ένα θράψαλο σε ένα πεντανόστιμο ζουμί που όμως δεν το είχαμε παραγγείλει. Επειδή ήταν λάθος, μας το κέρασαν, αλλά πραγματικά ήταν τόσο καλό που θα το πληρώναμε μόνοι μας!!

Υπέροχο πιάτο!! Τα φασολάκια με την πούδρα από συκωτάκια ήταν καταπληκτικά, πραγματικά ο συνδυασμός γεύσεων και η τεχνική αυτού του πιάτου δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα! Αυτό που επίσης μας ενθουσίασε ήταν η πάπια, η οποία ήταν εξαιρετικά ψημένη και ζουμερή! Για επιδόρπιο επιλέξαμε τη σοκολάτα Valrhona πάνω σε μια τραγανή κρούστα και από πάνω κάποιες σταγόνες σιρόπι λεμονιού.
Απολαύσαμε τόσο πολύ τους συνδυασμούς των γεύσεων και τις τεχνικές των πιάτων που σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτούμε! Εξαιρετικό value for money!
Χίλια ευχαριστούμε στη Χριστίνα και την Έλενα!