Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

31 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

To " NOLAN " πρωτοτυπεί για τους εξής λόγους: α) συνδυάζει με δεξιοτεχνία την ελληνική με την κουζίνα της Άπω Ανατολής β) ενώ κάλλιστα, κυρίως λόγω μεγέθους, τοποθεσίας αλλά και πιάτων, θα μπορούσε να είναι ένα εντελώς καθημερινό στέκι, έχει έναν ευχάριστο (medi) gourmet αέρα και γ) είναι αρκετά ψαγμένο στέκι όσον αφορά τις θρεπτικές και βιταμινούχες πρώτες ύλες.
Η δε δεξιοτεχνία του σεφ Σωτήρη Κοντιζά είναι δεδομένη, σε σημείο που το κάθε πιάτο είναι ένα τέλεια σκηνοθετημένο έργο!! Είναι άραγε τυχαία η επωνυμία του εστιατορίου που έχει δανειστεί την ονομασία του από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Christofer Nolan ?

Εδώ και καιρό ήθελα να επισκεφθώ το συγκεκριμένο εστιατόριο και μάλιστα με μεγάλη περιέργεια όταν, πριν από αρκετό καιρό, είχα ακούσει για αυτό. Δεν είχα πάει όταν πρωτοάνοιξε γιατί θεωρούσα αποκρουστικό να έχω ως θέα τα ντουβάρια του υπό κατασκευήν τότε Electra Metropolis. Αφήστε που η αίσθηση της σκόνης με απωθούσε....

Η ευκαιρία να επισκεφθώ αυτό το μικρό μαγαζί - γωνία δόθηκε στις αρχές του μήνα για ελαφρύ μεσημεριανό φαγητό και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν άκρως θετικές, με εξαίρεση το γεγονός των άβολων στενών τραπεζιών και τη μη αλλαγή των μικρών πιάτων κυρίως όταν αλλάζουν σημαντικά οι γεύσεις. Βέβαια, η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι να μοιραζόμαστε τα πιάτα, χωρίς πρόσθετα σερβίτσια, αλλά αυτό δεν είναι από όλους ευπρόσδεκτο για ευνόητους λόγους....!!!

Ο χώρος έχει περιγραφεί επάξια από πληθώρα προηγούμενων χρηστών, οπότε εγώ θα περιοριστώ στα βασικά. Πρόκειται για ψηλοτάβανο χώρο με μινιμαλιστική διακόσμηση...... που την παρομοιάζω χιουμοριστικά με την γοητεία ενός εντυπωσιακού ψηλόλιγνου προσώπου!!! Και όσο χάνει σε μέγεθος τόσο κερδίζει σε φινέτσα ο απλός εσωτερικός χώρος. Το ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται αρμονικά με τα ξύλινα τραπέζια και τις μαρμάρινες λεπτομέρειες στον χώρο. Το μικρό μαρμάρινο μπαρ - πάγκος εργασίας με τα γυάλινα ράφια, τα ποτήρια και τα πολύχρωμα μπουκάλια ποτών " ανοίγουν " τον περιορισμένο χώρο και σε συνδυασμό με τις τεράστιες τζαμαρίες δημιουργείται ένα άκρως ηλιόλουστο σκηνικό! Το φως που διαπερνά τις τζαμαρίες περιμετρικά του χώρου θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για τις βροχερές μέρες! Την ατμόσφαιρα θα έλεγα ότι βαραίνει η κατά τα άλλα βαριά και ασήκωτη εξωτερική πόρτα... Η κουζίνα βρίσκεται στον επάνω όροφο ενώ οι τουαλέτες στον υπόγειο χώρο και αδιαμφισβήτητα είναι άβολα προσβάσιμες αλλά ευτυχώς και επιτυχώς βρισκόμαστε σε κεντρική περιοχή των Αθηνών...
Ακούγονται instrumental ήχοι σε χαμηλή ένταση.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν λίγα τραπέζια κυρίως για τους μανιώδεις καπνιστές ή τους τουρίστες. Ο εσωτερικός χώρος σίγουρα είναι προτιμότερος!!

Καταχάρηκα το μικρό μενού, ουσιαστικού περιεχομένου, που περιλαμβάνει κρέας και ψάρι (μάλιστα και Σαυρίδι και Ζαργάνα... ) με ονομασίες πιάτων που κεντρίζουν αμέσως την περιέργεια του θαμώνα.

Διαλέξαμε τα εξής πιάτα:

Σαλάτα με ντοματίνια, κεράσια και αγγούρι (9,00), σερβίρεται σε άσπρο μπολ με μπόλικο τριμμένο πάγο! Επιπλέον των κυρίως υλικών, το πιάτο περιλαμβάνει λίγο γιαούρτι και φυλλαράκια γλιστρίδας! Πιάτο με εμφάνιση αλλά και ουσία!!

Soba (noodles) με καπνιστό σολομό και ταχίνι (13,00). Ένα θρεπτικότατο πιάτο με Soba νούντλς (από θρεπτικό φαγόπυρο), σολομό ( Ωμέγα 3 λιπαρά ) και ταχίνι (υψηλή πρωτεϊνη)! Τα ανοιχτά γκρι νουντλς με τους σπόρους από σουσάμι -ταχίνι, τα δεξιοτεχνικά κομμένα κομμάτια σολομού και το τουρσί αγγουριού δημιουργούσαν μια διάτρητη φωτεινότητα ανάλογη της εποχής που διανύουμε! Η γεύση των κρύων νουντλς ξαφνιάζει αλλά το πιάτο ως σύνολο είναι αρκετά νόστιμο.

Ceviche φρικασέ με γόπα (12,00), εξαιρετικό πιάτο! Σερβίρεται σε αρκετά βαθύ πιάτο με μπόλικη πράσινη σος και μικρή στοίβα λαχανικών πάνω στο φρέσκο ψάρι (κυρίως φλούδες αγγουριού συν λίγη κόκκινη πιπεριά)!

Από τα συνοδευτικά πιάτα, παραγγείλαμε το ρύζι (3,00). Το τηγανητό λευκό ρύζι (σερβιρισμένο σε βαθύ μπολάκι) καλύπτεται από πλιγούρι και κρόκο αυγού που κιτρινίζει το πιάτο και το χρωματίζει όμορφα. Νόστιμη γεύση χωρίς κάτι το ξεχωριστό.

Με εντυπωσίασε η ζωντανή και πολύχρωμη παρουσίαση των πιάτων. Ακόμα, το κάθε πιάτο, πέρα από την λιγόλογη περιγραφή του στον κατάλογο, έκρυβε και μία ευχάριστη έκπληξη!!

Τα γλυκά δεν γράφονται στον κατάλογο. Μας τα είπαν προφορικά και επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το υπέροχο γλυκό Μαρέγκες (6,00). Καταπληκτικό! Σερβίρεται, και αυτό, σε βαθύ πιάτο που περιλαμβάνει μπόλικα κομματάκια μήλου, τριμμένο πάγο και γύρω στα έξι κομμάτια λευκής μαρέγκας που διακοσμούν (σαν κεραίες) το πιάτο!

Στην αρχή μας ρώτησαν για το νερό και παραγγείλαμε εμφιαλωμένο (2,00).

Από κρασιά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ελληνικά και ξένα. Μάλιστα, χωρίζονται ανάλογα με την ποιότητά τους ( π. χ φρέσκα και τραγανά ή αρωματικά και κομψά). Σερβίρεται και κρασί σε ποτήρι (π. χ Χατζηδάκης Ασύρτικο, Σαντορίνη, ΕΥΡΩ 7,00 ).

Εν τέλει, μας άρεσε που το περιεχόμενο των πιάτων και η πρώτη ύλη είναι διαυγή χωρίς ο σεφ να αναλώνεται σε υπερβολές και φρούδους εντυπωσιασμούς!

7 medium

11 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ήμασταν προχθές Σαββατόβραδο στο Σύνταγμα, στο ELECTRA METROPOLIS HOTEL, το τελευταίο απόκτημα του Ομίλου Φωκά, στη γωνία Μητροπόλεως & Βουλής, εκεί που ήτανε κάποτε το Υπουργείο Παιδείας. Πήγαμε να δούμε κάτι φίλους μου από Αμερική, που δυστυχώς είχανε φάει απ’ τις 7 p. m. (early dinner, a bad US habit! ), κι έτσι, μετά πήρα την κοπέλα μου ακριβώς απέναντι στο NOLAN, για το οποίο είχαμε ακούσει τα καλύτερα!

Το NOLAN είναι ένα μικρό και ψηλοτάβανο κομψοτέχνημα, δυο μόλις τετράγωνα από Πλατεία Συντάγματος, που ειδικεύεται σε κουζίνα multi ethnic, με διάφορες σπεσιαλιτέ από Άπω Ανατολή, σε δημιουργικό fusion σε μεσογειακές κ. λπ. γεύσεις, όπως για παράδειγμα, ο συνοδευτικός πουρές σε πολλά πιάτα τους. Το εστιατόριο αυτό συμπληρώνει σύντομα δυο χρόνια λειτουργίας του.

Οι κύριοι υπεύθυνοι του NOLAN μάθαμε πως έχουν προϋπηρεσία στο γνωστό ΠΒΟΧ της Κηφισιάς, αλλά και στο ξακουστό Matsuhisa στον Αστέρα της Βουλιαγμένης!

Πιστεύω πως το όνομα NOLAN θα το εμπνεύστηκαν από τον Christopher Nolan, movie director, producer & writer!

Δεν θα ήθελα να ξαναπώ τα σχετικά με την περιγραφή του κομψού αυτού χώρου του εστιατορίου, στο οποίο μας εξυπηρέτησαν δύο έμπειροι waiters, αλλά θα πάω τώρα κατευθείαν στα φαγητά μας, για να μην σας κουράσω με επαναλήψεις από παλιούς users. Θα σας πω μονάχα, πως τρώγοντας ρίχναμε κλεφτές ματιές στα ψηλά, άμα άνοιγε η θυρίδα της μισάνοιχτης κουζίνας, που βρίσκεται πάνω από τη σάλα, και θαυμάζαμε τους chefs που δουλεύανε πυρετωδώς για τα φαγιά των πελατών.

Πήραμε λοιπόν:

• Soba noodles μαζί με ψάρι σολομό και ταχίνι.
• Μια μερίδα θράψαλο με φινόκιο (μου τα μετάφραζε η φίλη μου).
• Ένα NCB, i. e. initials για Nolan Cod Burger, δηλαδή μπιφτέκι από ψάρι α λα Nolan, ένα φοβερό burger από παναρισμένο μπακαλιάρο, πάνω σε γιαπωνέζικη γαλέτα που λέγεται panko, με sauce tartare! Δικαιολογημένα πήρε το όνομα του μαγαζιού, μιας και μιλάμε για σπεσιαλιτέ τους!!
• Επειδή τα πιάτα αυτά δεν είναι για χόρταση, πήραμε δυο πιάτα συνοδευτικά, δηλαδή ένα πουρέ και ένα ρύζι ατμού.
• Ήπιαμε νερό εμφιαλωμένο, και επίσης δυο ποτηράκια καλό λευκό Σαντορινιό κρασί, ποικιλίας Ασύρτικο (στα 7 € each glass, τιμή Ο. Κ. για τη συγκεκριμένη ετικέτα).

Πλήρωσα λογαριασμό 60 € (17/25 per person, excluding drinks as usual).
Νομίζω πως το ποσό αυτό είναι Ο. Κ. αφού μιλάμε για κεντρικό μέρος με καλούς μαγείρους και γενικά ένα συμπαθητικό περιβάλλον.
Η Αθήνα μας δεν στερείται και δεν υστερεί πια σε τίποτε από τις άλλες Major World Capitals…

Αν θέλετε μια ωραία ατμόσφαιρα και κάτι το νέο και διαφορετικό, να πάτε.
If you go for pizzas, spaghetti or souvlaki, then, folks the choice all is yours!
Διαλέγετε και παίρνετε!!

14 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Η αλήθεια είναι ότι το Nolan το έμαθα όπως και πολύ κόσμος φαντάζομαι από την προβολή του σεφ του εστιατορίου ως κριτή στο τηλεοπτικό master chef.

Τι καλύτερη προβολή θα περίμενε κανείς, από την μία πλευρά την θετική, από την άλλη όμως μια τέτοια"διαφήμιση" και του μαγαζιού αλλά και του ταχύτατα ανερχόμενου σεφ δημιουργούν υπερβάλουσες πολλές φορές προσδοκίες για κάτι το πολύ ιδιαίτερο.

Με αυτή την λογική το επισκέφθηκαμε με παρέα πέντε ατόμων ανυπομονώντας να εκτοξεύσουμε την γευστική μας εμπειρία.
Η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί μπορεί να μην κάλυψε τις φαντασιώσεις μας για τις οποίες υπεύθυνοι είμαστε αποκλειστικά εμείς και η τηλοψία αλλά μας έδωσε την δυνατότητα να γευτούμε μια γκουρμέ κουζίνα σίγουρα υψηλών προδιαγραφών σε πολύ προσιτές για το είδος τιμές.

Λοιπόν αυτός ο ευρωασιατικός συνδυασμός που μπορεί και να ξενίζει καθώς πολλοί μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι καν με την ιαπωνική κουζίνα από όπου αντλεί την έμπνευση ο chef, είναι που ερεθίζει ευχάριστα και για κάποιους άλλους πρωτόγνωρα τον ουρανίσκο.

Δοκιμάσαμε εφτά πιάτα τα οποία αν εξαιρέσεις το αρνάκι το οποίο έχανε εντελώς την γεύση του από τα μυρωδικά σε όλα τα άλλα μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ψηφίζοντας ως καλύτερο πιάτο το μαγιάτικο ceviche ένα εκπληκτικό πιάτο ελαφρώς spicy, που δυστυχώς ήταν και ιδιαίτερα μικρό σε ποσότητα για να δοκιμάσουμε όλοι από μια μπουκιά και τα soba noodles με καπνιστό σολομό.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην σαλάτα από καρπάτσιο κολοκυθιού και στον θεϊκό πουρέ.

Για όλα αυτά τα εφτά πιάτα με τέσσερα ποτήρια κρασί ασύρτικο Χατζηδάκη και μια μυκονιάτικη μπύρα πληρώσαμε 130 ευρώ(26 ευρώ το άτομο) που θεωρώ καλή τιμή για το είδος του εστιατορίου και την ποιότητα του.

Σημαντικό επίσης που δείχνει και τις διαθέσεις της διεύθυνσης είναι ότι σε ρωτάνε αν θες εμφιαλωμένο η νερό κανάτας ενώ και στην λίστα των κρασιών βρίσκεις εξαιρετικές επιλογές στα 20-25 ευρώ.

Φάουλ που ελπίζουμε οτι θα διορθωθεί η έλλειψη από τον κατάλογο με τα ποτά της λίστας με τις μπύρες αλλά και στο κυρίως μενού η μη αναφορά των γλυκών που δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε.

1 medium

21 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

To Nolan βρισκεται στο κεντρο της Αθηνας, κοντα στο παλιο υπουργειο Παιδειας που τωρα πια ειναι ξενοδοχειο. Υπαρχουν αρκετα ιδιωτικα parking στην περιοχη.
Τα εξω τραπεζια εχουν περατζάδα και λιγο φασαρια απο πλανοδιους μουσικους, οπότε αξιολογηστε αν σας ενοχλει αυτο. Τα καθισματα οχι ιδιαιτερα ανετα.
Η διακοσμηση μεσα ειναι ωραια, η κουζινα ειναι στο παταρι.

Επι του θεματος: Το Νolan ειναι κατι πραγματικα καινουριο.
Ειναι μια νεα κουζινα που προερχεται απο μιξη Ιαπωνιας-Ελλαδας.
Korokke (κροκετα) με κρεας, το φαγαμε ολοι, δεν ενθουσιαστηκαμε αλλα ουτε απορριψαμε.
Oι παραδοσιακοι σουβλακοφαγοι που θα βρεθουν εκει κατα λαθος, θα πρεπει να διαλεξουν λιγοτερο καινοτομικα πιατα, οπως πχ το τηγανητο κοτοπουλο που ηταν ζουμερο και πεντανοστιμο.
Αυτοι που εχουν ακρατη διαθεση πειραματισμου θα πρεπει να δοκιμασουν λ. χ. το μαγιατικο σε lime (που ειναι μικρο σε ποσοτητα), γι αυτο πηγαν εκει!
Υπαρχουν ψωμακια bao buns με μαγουλα, ηταν αλμυρα αλλα νοστιμα.
Το donburi με κρεας θα αφησει ικανοποιημενη ολη την παρεα ανεξαιρετως.
ΥΓ: Σε ολους αρεσαν τα cocktails που πηραμε στην αρχη.

Στα γλυκα οι αποψεις της παρεας διχαστηκαν, καποιοι εντυπωσιαστηκαν καποιοι δεν βρηκαν επιτυχημενες τις καινοτομες προσπαθειες.

Η εξυπηρετηση ηταν πολυ καλη και αμεση.
Εκανε και ενα διακριτικο περασμα ο σεφ, ουτε φορτικος, ουτε περασε σφαιρα για να χαιρετισει μονο γνωστους.

Ειχα καποιους ενδοιασμούς για το 4/4 στη γευση, θα μπορουσα να βαλω και 3/4 αλλα λογω πρωτοτυπιας και συνολικα καλης επιδοσης κατεληξα στο 4.

Το εστιατοριο συστηνεται ανεπιφυλακτα για οσους θελουν να πειραματιστουν, ειναι ισως αναποφευκτο καποια πιατα να ξενισουν λογω ιδιαιτεροτητας.

10 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Είχα διαβάσει πριν από καιρό για την άφιξη του Nolan στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή και ήθελα πολύ να το επισκεφτώ, πόσο μάλλον μετά τη βράβευσή του!

Τελικά τα καταφέραμε με το σύζυγό μου το Σάββατο 3-6-2017 το μεσημέρι.

Ο χώρος μικρός αλλά με χαρακτήρα. Εντύπωση μου έκανε ότι η κουζίνα ήταν στον πάνω όροφο και μπορούσες να διακρίνεις το εσωτερικό μόνο από ένα μικρό άνοιγμα αλλά αυτό του προσέδιδε μια ιδιαιτερότητα. Εμείς καθήσαμε έξω. Η κοπέλα που μας σέρβιρε ήταν πολύ ευγενική και χαμογελαστή και μας βοήθησε πολύ στην επιλογή μας.

Για πρώτο πιάτο πήραμε σαλάτα με κολοκυθάκια, καπνιστή μελιτζάνα και τυρί. Ήταν γευστική, δροσερή και σου έδινε την αίσθηση ότι όλα τα υλικά ήταν ολόφρεσκα.

Δεύτερο πιάτο: τόνος σε φύλλο ρυζιού. Μαγικές μπουκίτσες που σε ταξίδευαν στην Ασία! Το δεύτερο καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε. Τρίτο πιάτο θράψαλο σε σάλτσα butterscotch. Η σάλτσα από τις πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Το τελευταίο πιάτο πραγματικά μας απογείωσε: μοσχίδα με "καμμένα" κρεμμύδια. Η γεύση, τα αρώματα, το ψήσιμο εξαιρετικά!

Η ποσότητα του φαγητού ικανοποιητική. Χορτάσαμε χωρίς να φουσκώσουμε. Ενδεχομένως να έπρεπε να πάρουμε ακόμα ένα πιάτο ή γλυκό. Για τα παραπάνω πληρώσαμε 53 ευρώ. Δεν ήπιαμε κρασί και ζητήσαμε νερό βρύσης.
Κατά τη γνώμη μου το Nolan προσφέρει ευφάνταστους συνδυασμούς, πολύ καλές πρώτες ύλες, πρωτότυπα πιάτα. Θα έλεγα ότι είναι ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου σε compact μέγεθος και με compact τιμές!

28 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή 26/2, βρισκόμαστε αργά το μεσημέρι στο Σύνταγμα, και αποφασίζουμε με μια φίλη να δοκιμάσουμε την κουζίνα του νεοαφιχθέντος NOLAN (Ν), στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος, όπου είναι και η πιάτσα της ανατολίτικης γαστρονομίας. Το Ν άνοιξε φέτος την Πρωτοχρονιά, από τα ‘παιδιά’ του ΠΒΟΧ της Κηφισιάς: τον Κώστα Πισσιώτη, συνιδιοκτήτη τότε του Χριστόφορου Πέσκια, και τον Σωτήρη Κοντιζά, sous-chef τότε στο μαγαζί της Κηφισιάς. Ο Σωτήρης, με προϋπηρεσία επίσης στο ‘48’ και το ‘Matsuhisa Athens’, χάρη στις γιαπωνέζικες ρίζες της μητέρας του, πειραματίζεται από καιρό με fusion της ελληνικής γαστρονομίας και της κουζίνας της Άπω Ανατολής (Ιαπωνίας, Βιετνάμ, Κίνας, κ. λπ. ).

Το όνομα NOLAN οφείλεται στον Αγγλοαμερικανό σκηνοθέτη & παραγωγό Christopher Nolan, ίνδαλμα του Κώστα Πισσιώτη. Το μαγαζί παραμένει κλειστό τη Δευτέρα, ενώ, Τρίτη με Σάββατο λειτουργεί 13.00-17.00 και 19.30-23.30 ( η κουζίνα), τη δε Κυριακή ανοίγει μόνο για γεύμα, δηλ. από 13.00-17.00.

Ο γωνιακός αυτός χώρος είναι κάπως περιορισμένος και μινιμαλιστικός, με καμιά δεκαριά μικρά τραπέζια, για 20 περίπου άτομα, και 2-3 έξω στο πεζοδρόμιο της οδού Βουλής. Είναι επίσης ανολοκλήρωτος, αφού π. χ. εσωτερικά, δεν υπάρχει ακόμη καμιά κουρτίνα στα τεράστια παράθυρα μέχρι την οροφή (! ), με αποτέλεσμα οι θαμώνες, ανάμεσα στους οποίους και εμείς, θα θαμπώνονται τέτοιες ώρες απ’ τον ήλιο! Εξάλλου, η τεράστια πόρτα, 4 μέτρων ύψους (! ) ανοιγόκλεινε συνεχώς, για το σερβίρισμα των εξωτερικών τραπεζιών, πράγμα ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά όταν οι σερβιτόροι ξεχνούσαν να την κλείσουν άμεσα, οπότε έπρεπε ή να τους το θυμίσουμε, ή να το κάνουμε οι ίδιοι, ή πάντως να υπάρχει σύστημα αυτόματης επαναφοράς της εξώπορτας!! Αντίστοιχες παρατηρήσεις έχουν ήδη υποδειχθεί και από άλλους φίλους χρήστες του site.

Κατά τα άλλα, το ύψος του χώρου είναι εντυπωσιακό, περί τα 6-7 μέτρα (! ), ενώ επικρατούν λευκές και γκρι αποχρώσεις στα μοντέρνα τραπέζια, σε αντίθεση με τις μαύρες καρέκλες. Επίσης, υπάρχει μωσαϊκή επένδυση τοίχων, συνδυασμός μαρμάρου, ξύλου και μετάλλου, όπως και μια μικρή μαρμάρινη γωνιά με σκαμπό. Η κουζίνα βρίσκεται στο πατάρι, ενώ οι καθαρές τουαλέτες, στο υπόγειο. Ακουγόταν μουσική pop στη σωστή ένταση, ενώ τα βράδια η όλη ατμόσφαιρα ζωντανεύει πολύ περισσότερο….
Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις είναι σαφείς, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν προσεχώς, σαν την εξωτερική πέργκολα που προβλέπεται για την άνοιξη, οπότε και τα πρόσθετα τραπέζια στα πεζοδρόμια Απόλλωνος και Βουλής, θα αυξήσουν τη μικρή δυναμικότητα του χώρου κατά 20 περίπου άτομα. Βαθμολογώ λοιπόν, ίσως αυστηρά, τη σημερινή εικόνα του νέου χώρου, με 2 στα 4, ευελπιστώντας για μεγαλύτερο βαθμό στον χώρο, σε μελλοντικές μας κριτικές στο site!

Η λίστα των φαγητών, που τη χαζέψαμε αρκετή ώρα, είναι ακόμη σχετικά περιορισμένη, με 14 νομίζω πιάτα συνολικά, ανάμεσα στα οποία:
• Υγρή ομελέτα με σπανάκι, στα 6 €
• Βιετναμέζικη κοτόσουπα με noodles ρυζιού, κομμάτια από μπουτάκια κοτόπουλου, κόλιανδρο, κόκκινο τσίλι και αυγό μάτι, στα 8 €
• Nolan fried chicken με παναρισμένο panko (γιαπωνέζικη γαλέτα), 10 €
• Θράψαλο με σελινόριζα, στα 11 €
• Korroke με μοσχάρι (παναρισμένος κιμάς, με αυγό ποσέ και σαλάτα λαχανικών, στα 11 €
• Χοιρινά μάγουλα με ψωμάκια ατμού, στα 11 €
• Ψάρι για μωρά, στα 13 €
• Ζαργάνα με ραπανάκι, στα 15 €, κ. λπ.

Πιο πλούσια είναι η λίστα των ελληνικών και ξένων ποτών, που περιλαμβάνει 12 λευκά κρασιά, από 15 έως 45 € (για το Chablis Brocard), 2 ροζέ, ~ 20 € και 12 κόκκινα, από 16 έως 44 €. Υπάρχουν ακόμα, 3 γλυκά κρασιά, κάποια ποτήρια κρασί, περί τα 5 €, όπως και οι γνωστές μπύρες, αναψυκτικά, κ. λπ. Οι τιμές είναι κάπως τσουχτερές, αφού είναι τουλάχιστον διπλάσιες απ’ τις αντίστοιχες τιμές κάβας!!

Από φαγητά λοιπόν, εμείς δοκιμάσαμε, για ορεκτικό, 4 κυδώνια σε βάση χοντρού αλατιού, με φιστίκι, γιαπωνέζικη sauce yuzu (γεύση μεταξύ λεμονιού και γκρέιπφρουτ), και ελαιόλαδο, στα 8 €. Ήταν άριστο πιάτο, βαθμολογία 4 στα 4! Στη συνέχεια, πήραμε το κλασικό τους πιάτο που είναι, σταμναγκάθι, με γαρίδες, παλαμίδα και κομματάκια από σουτζούκι Miran, σε ένα μπολάκι. Τιμή 13 €. Ήταν απλά συμπαθητικό πιάτο και μάλιστα σε μικρή ποσότητα. Βαθμολογία 3 στα 4. Επίσης, ένα Donburi, δηλ. πιάτο με αρνίσιο κιμά, ρύζι, sauce γιαουρτιού και κομματάκια από κατσικίσιο τυρί νιβατό. Τιμή 12 €. Το πιάτο αυτό ήταν ουδέτερο σε γεύση, με μια περίεργα καυτερή σάλτσα και γι’ αυτό η βαθμολογία μας είναι μόνο 2 στα 4!

Το αποκορύφωμα ήταν το επιδόρπιο, μια τάρτα με μελάσα, ρούμι και έντονη γεύση νεσκαφέ, που ήταν ενδιαφέρουσα γεύση, τιμή 6 €, αλλά ως ποσότητα ήτανε κυριολεκτικά ένα δείγμα, δηλαδή 3 ΜΙΚΡΟΣΚΙΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΤΕ;; Το παράπονο, το ακούσαμε κι απ’ τους διπλανούς μας και ελπίζω να τακτοποιηθεί το συντομότερο!! Ακόμη και στα παρεξηγημένα γαλλικά restaurants de grand luxe, η κατάσταση είναι καλύτερη!!

Να διευκρινισθεί και κάτι εξίσου σημαντικό: οι σχετικά μικρές μερίδες δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά γαρνιτούρα. Έτσι, έχουμε έξτρα χρεώσεις των λεγόμενων συνοδευτικών πιάτων, όπως, ο πουρές που πήραμε, στα 4 €, το ρύζι στα 3 €, τα λαχανικά στα 3, κ. λπ.!! Συνολικά, βαθμολογώ, αυστηρά ίσως, τη σχέση ποιότητας-τιμής, το γνωστό value for money, με 2 στα 4, ευελπιστώντας σε μια μελλοντική αναθεώρηση της γαστρονομικής πολιτικής από τους δύο άξιους και έμπειρους παράγοντες του NOLAN. Άλλωστε, την σήμερον ημέρα, οι καιροί ου μενετοί!!

Ο λογαριασμός έφθασε τα 43 €, δηλ. 21.50 € το άτομο (κατηγορία 17/25 €), με όλες βέβαια τις πιο πάνω παρατηρήσεις μου.

Εξάλλου, όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο, θα προσθέσω, με την ευκαιρία αυτή, ότι υπάρχει πολύς θόρυβος και σκόνη, αφού στο τετράγωνο ακριβώς απέναντι βρίσκεται το εργοτάξιο του τέως Υπουργείου Παιδείας, που ήδη μετατρέπεται στο 3ο Αθηναϊκό συγκρότημα των ξενοδοχείων ΗΛΕΚΤΡΑ, δυναμικότητας 440 κλινών, του ομίλου του Μάκη Φωκά, μισθωμένο για 35 χρόνια -κατόπιν διαγωνισμού- στο ποσό των 700.000 € ετησίως!! Μάθαμε ότι αναμένεται να λειτουργήσει μετά το Πάσχα, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω, γνωρίζοντας τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των τεχνικών έργων, Δημοσίων και Ιδιωτικών. Ελπίζω να διαψευσθώ, ώστε και το νέο ξενοδοχείο να φιλοξενήσει έγκαιρα τους τουρίστες του, αλλά και στο NOLAN να μειωθεί σημαντικά η εξωτερική ηχορύπανση και όχι μόνο, και να αιτιολογείται έτσι πληρέστερα μια αναβαθμολόγηση του χώρου με 3!!

Συμπερασματικά, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης μας, μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία σ’ αυτή την ιδιάζουσα και πειραματιζόμενη multi ethnic κουζίνα του NOLAN, που βασίζεται στη φρεσκάδα των πρώτων υλών του. Διαφορετικά, ας είμαστε υπομονετικοί για τις γαστρονομικές του εξελίξεις ή τουλάχιστον για τις επόμενες κριτικές στο αξιόπιστο site μας…

13 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το NOAL τυχαίνει να έχει ένα τραπέζι για 2 άτομα για τις 10:30 και φυσικά κάναμε κράτηση. Δεν είχε κάποιο γιορτινό ή σπέσιαλ μενού λόγω της ημέρας και έτσι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον αυθεντικό του κατάλογο.
Ο χώρος είναι πάρα πολύ μικρός, σε μοντέρνα και μινιμαλ αρχιτεκτονική και αισθητική. Μέσα συνολικά έχει 6-7 τραπέζια των 2 ή 4 ατόμων, τα οποία όμως ενώνονται και για μεγαλύτερες παρέες, κάτι που εκείνη την ημέρα ήταν η πλειοψηφία του μαγαζιού.
Στα τεράστια θετικά είναι ότι προφανώς δεν επιτρεπόταν μέσα το κάπνισμα, στα μεγάλα αρνητικά είναι ότι το μαγαζί μέσα είχε πολύ κρύο. Εκείνο το βράδυ είχε πολύ κρύο γενικότερα, αλλά μέσα στο μαγαζί δεν μπορούσαμε να ζεσταθούμε με τίποτα. Έφταιγε βέβαια και το γεγονός ότι η πόρτα άνοιγε συνέχεια και η ζέστη δεν μπορούσε να διατηρηθεί μέσα στον χώρο.
Αρκετά όμως με την θερμοκρασία του χώρου, πάμε στην «θερμοκρασία» των ανθρώπων: στην εξυπηρέτηση έβαλα ¾ αλλά θα μπορούσε να είναι και 2,5/4 εάν υπήρχε τέτοιος βαθμός. Όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο μιας και τουλάχιστον η κυρία που φάνηκε για υπεύθυνη του χώρου ήταν πολύ θερμή, προσιτή και με έντονη εορταστική διάθεσή. Η σερβιτόρα μας ήταν κάπως απρόσωπη και δεν μας βοήθησε πολύ στην επιλογή των πιάτων απλά μας εξηγούσε τα συστατικά του κάθε πιάτου χωρίς όμως να είναι σε θέση να μας φτιάξει ένα ενδεικτικό μενού γευσιγνωσίας μιας και ήταν η πρώτη μας επίσκεψη.
Το resume: δυο άτομα, ένα μπουκάλι κρασί [ροζέ Κυρ-Γιάννη] και 7 πιάτα μετά, ο λογαριασμός μας ήταν στα 92€, αρκετά λογική τιμή για όλο το πακέτο θεωρήσαμε!
Η κεντρική ιδέα του μενού, όπως την αντιληφθήκαμε εμείς τουλάχιστον, είναι Ιαπωνικές γεύσεις και τρόποι παρασκευής των πιάτων με Ελληνικά συστατικά [εξου και η χρήση των ταχίνι, κάστανο, παλαιωμένα Ναξιώτικα τυριά, αρνί και μπακαλιάρο]
Τα πιάτα:
1) Ξεκινήσαμε και οι δυο με την κοτόσουπα που μόνο κοτόσουπα με την κλασσική έννοια δεν ήταν. Ένας τρομερά γευστικός πηχτός ζωμός από μείγμα κοτόπουλου και άλλων μπαχαρικών και συστατικών, μαζί με πολύ λεπτά noodles ρυζιού, τα οποία ουσιαστικά έδεναν την σούπα και πρόσθεταν αυτό το «σώμα» που θα μπορούσε να πει κανείς ότι της έλειπε. Μαζί με τις πιπεριές τσίλι και το κόλιανδρο, πάνω στην σούπα ήταν και ένας κρόκος αυγού, τον οποίο εφόσον τον έσπαγες μέσα σε αυτή, η σούπα απογειωνόταν.
2) Δεύτερο πιάτο μας ήρθε το τηγανιτό κοτόπουλο κατά κόσμων NFC (Nolan Fried Chicken) που αναφέρετε μαζί με την σούπα σαν signature dishes του NOLAN. Εντάξει, το τηγανιτό κοτόπουλο δεν ήταν κάτι το φανταστικό ή το διαφορετικό από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για ένα τηγανιτό κοτόπουλο. Το ίδιο και η παρουσίαση του η οποία ήταν κάποια φύλλα μαρουλιού και λοιπών πράσινων λαχανικών σε ένα βαθύ μπολ.
3) Μετά επιλέξαμε την ωμή πάπια [σαν duck sashimi] δηλαδή πολύ λεπτές φέτες πολύ λίγο μαγειρεμένης πάπια, με κομματάκια κάστανου και σάλτσα από ραπανάκια. Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση η οποία αρχικά με ξένισε με την οξύτητά της, αλλά τελικά μου άρεσε πάρα πολύ. Τρομερά ιδιαίτερο πιάτο που όμοιο του δεν έχω ξαναδοκιμάσει.
4) Πήραμε ακόμα τα κλασσικά NOLAN burgers με το θεσπέσιο ψωμάκι bao ban που δεν το είχα ξαναδοκιμάσει και πραγματικά ενθουσιάστηκα, με γέμιση από πολύ λεπτά και σαν ίνες κομμάτια από μάγουλα χοιρινού και μια sour and spicy «σάλτσα» που το πλαισίωνε τέλεια. Έχει 4 κομμάτια στην μέση, δηλαδή ουσιαστικά 2 μικρά μπεργκεράκια κομμένα στην μέση, αρκετά μικρή μερίδα κατά την γνώμη μου για ένα εστιατόριο που έχει σαν βάση το μοίρασμα των πιάτων στην μέση και όχι το ατομικό πιάτο. Κανονικά, για 2 άτομα ο καθένας πρέπει να πάρει το δικό του δεδομένου ότι και στον κατάλογο θεωρείται ένα από κυρίως πιάτα του.
5) Δοκιμάσαμε ακόμα τα dumplings με γέμιση από συκωτάκια, που ήταν αρκετά ωραίο αν και όπως αναμένεται βαρύ εσωτερικά. Τα dumplings ήταν φτιαγμένα τέλεια, όσο γλιστερά πρέπει και να σάλτσα που τα περίβαλε «έσβηνε» κάπως την αίσθηση των συκωτιών.
6) Μαζί με το Nolan Fried Chicken παραγγείλαμε και ρύζι ατμού το οποίο παραδόξως δεν ήρθε σκέτο δηλαδή ένα απλά βρασμένο στον ατμό ρύζι, αλλά είχε από πάνω κάτι σαν πολέντα [εμένα με παρέπεμψε σε πολέντα τουλάχιστον] που του έγινε αυτό το κάτι.
7) Τέλος για επιδόρπιο δοκιμάσαμε την απόδοση του σεφ της κλασσικής σοκολατίνας που ήταν πραγματικά η αποθέωση της σοκολάτας. Δεν θυμάμαι από τι αποτελούταν ακριβώς αλλά θυμάμαι ότι η σοκολάτα ήταν VALHRONA και ο τρόπος που την είχαν χειριστεί ο σεφ απλά ήταν μαγικός. Τόσο που δεν ήθελα να τελειώσει αυτό το πιάτο ποτέ.
Δεδομένου του πολύ μικρού καταλόγου και της μεγάλης επιλογής που κάναμε εμείς σε πιάτα, δεν πιστεύω να το επισκεφτούμε ξανά, εκτός αν μας τραβήξει εκεί η παρέα. Σαν απωθημένο κάπως μας έμεινε το beef korroke που δεν δοκιμάσαμε αλλά είδαμε και οπτικά τουλάχιστον φάνηκε πολύ ωραίο και ενδιαφέρον.
Overall πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την εμπειρία, το φαγητό αξίζει 100% δοκιμή καθώς είναι λίγα τα μαγαζιά στην Αθήνα που παντρεύουν έτσι Ιαπωνικές γεύσεις με Ελληνικά υλικά.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Έχοντας ακούσει ήδη πολλά για το Nolan, περνώντας απ'έξω μία Πέμπτη βράδυ στο τέλος του καλοκαιριού, είπαμε να το δοκιμάσουμε. Ο καιρός ιδανικός για τραπεζάκι έξω, αλλά χωρίς προηγούμενη κράτηση δεν είχαμε καμμία τύχη, έτσι το πολύ ευγενικό προσωπικό μάς οδήγησε στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Ο χώρος μέσα περιορισμένος, αλλά απλά και συμπαθητικά διακοσμημένος, απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το είδος τής κουζίνας. Ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι η κουζίνα βρίσκεται σον 1ο όροφο, κάτι το οποίο σίγουρα ταλαιπωρεί το προσωπικό.

Η εξυπηρέτηση άψογη και με χαμόγελο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Οι ερωτήσεις μας αναφορικά με μερικά από τα πιάτα απαντήθηκαν διεξοδικά, ενώ και τα σχόλιά μας σχετικά με αυτά τα οποία δοκιμάσαμε, έγιναν αποδεκτές χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το προσωπικό.

Στα πιάτα τώρα. Δύο άτομα δοκιμάσαμε:
- Μαριναρισμένα κολοκυθάκια με μελιτζάνα και ανθότυρο: Ελαφρύ αλλά τελείως άνευρο πιάτο, το οποίο είχε ανάγκη από μεγαλύτερη ένταση. (1/4)
- Donburi (αρνίσιος κιμάς με ρύζι και μπαχαρικά) σε συνοδεία γιαουρτιού: Ενδιαφέρον και πικάντικο πιάτο, περισσότερο προς την ινδική παρά την Απωανατολίτικη κουζίνα (2/4)
- Korroke: Κροκέττες με κιμά μοσχαριού, αρκετά ενδιαφέρουσα παρασκευή, σίγουρα πιο σύνθετη από την απλοϊκή περιγραφή μου, το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε. Το συνοδεύσαμε με έναν πουρέ με πλούσια γεύση. (3/4)

Για τα παραπάνω τρία πιάτα και ένα μπουκάλι Δίλοφο του Τσέλεπου στην συνηθισμένη για την Ελλάδα υπερτιμολόγηση (26 ευρώ), καταλήξαμε στα 64 ευρώ.

Θα ξαναπάμε? Πιθανόν να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία για την περίπτωση που κάποια άλλα από τα πιάτα του έχουν μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον, αλλά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην περιοχή, δύσκολο το βλέπω.

19 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
37-49

Θέλαμε να επισκεφτούμε το Nolan την Παρασκευή το βράδυ, αλλά δυστυχώς στο τηλέφωνο μας είπαν ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Με τον μυστικό κωδικό ‘εμείς θα περάσουμε να πούμε μια καλησπέρα’ και επιστρατεύοντας το καλύτερο μας χαμόγελο, βρέθηκε για καλή μας τύχη ένα τραπεζάκι για δυο άτομα στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού, ευγενική χορηγία της Έλενας, της υπεύθυνης σάλας.

Στον κατάλογο του Nolan τα πιάτα δεν έχουν περιγραφή, ούτε κατηγοριοποιούνται σε κρύα ή ζεστά, ορεκτικά ή κυρίως, οπότε χρειαστήκαμε τη βοήθεια της Χριστίνας που εξυπηρετούσε το τραπέζι μας, να μας τα εξηγήσει. Ειλικρινά δεν ξέρω τι εκπαίδευση περνάνε οι σερβιτόροι στο Nolan, αλλά η κοπέλα μας εξήγησε σε δυο λεπτά αναλυτικότατα ΟΛΑ τα πιάτα που υπήρχαν στον κατάλογο!!! Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, να ξέρετε. Πραγματικά έπρεπε να την κεράσουμε κάτι τώρα που το σκέφτομαι…

Με τη βοήθεια της λοιπόν επιλέξαμε τέσσερα πιάτα για τη μέση:
Το πιάτο ημέρας που ήταν φαγκρί τατάκι με ραπανάκια στα €20
Φασολάκια με μια πούδρα από συκωτάκια, €13
Bao bun (ψωμάκια ατμού) με χοιρινά μάγουλα, €13
Πάπια ψημένη σε Sous-vide, €18
Για συνοδευτικά πήραμε ρύζι και πουρέ και τα ποτά μας ήταν ένα λευκό κρασί Παπαργυρίου (εξαιρετικό) €7 και ένα κόκκινο Τσέλεπος €6.
Στην παραγγελία μας ευτυχώς έγινε κάποιο λάθος και μας έφεραν πρώτο πιάτο ένα θράψαλο σε ένα πεντανόστιμο ζουμί που όμως δεν το είχαμε παραγγείλει. Επειδή ήταν λάθος, μας το κέρασαν, αλλά πραγματικά ήταν τόσο καλό που θα το πληρώναμε μόνοι μας!!

Υπέροχο πιάτο!! Τα φασολάκια με την πούδρα από συκωτάκια ήταν καταπληκτικά, πραγματικά ο συνδυασμός γεύσεων και η τεχνική αυτού του πιάτου δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα! Αυτό που επίσης μας ενθουσίασε ήταν η πάπια, η οποία ήταν εξαιρετικά ψημένη και ζουμερή! Για επιδόρπιο επιλέξαμε τη σοκολάτα Valrhona πάνω σε μια τραγανή κρούστα και από πάνω κάποιες σταγόνες σιρόπι λεμονιού.
Απολαύσαμε τόσο πολύ τους συνδυασμούς των γεύσεων και τις τεχνικές των πιάτων που σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτούμε! Εξαιρετικό value for money!
Χίλια ευχαριστούμε στη Χριστίνα και την Έλενα!

3 medium

29 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το εστιατόριο βρίσκεται σε έναν στενό δρόμο του κέντρου της Αθήνας πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο για δείπνο.
Λόγω καλοκαιριού επιλέξαμε να καθίσουμε στον εξωτερικό χώρο πάνω στο πεζοδρόμιο. Υπήρχαν κάποιες γλάστρες με πρασινάδα οι οποίες διαχώριζαν το πεζοδρόμιο από τον δρόμο και δημιουργούσαν μία ελαφριά ψευδαίσθηση του οικείου. Παρόλα αυτά, τα στενά τραπέζια και καθίσματα εύκολα μας επανέφεραν στην πραγματικότητα. Ο χώρος μας έβγαλε το συναίσθημα "τρώμε και φεύγουμε".

Το μενού σαν κατάλογος είναι ένα χαρτόνι με μία φωτοτυπία Α4 πάνω του, που το κρατάνε δύο λαστιχάκια. Μεγάλο χαρτόνι, μικρά γράμματα στο χαρτί. Δεν μας βόλεψε καθόλου και δεν μας άρεσε ούτε αισθητικά.

Στην αρχή της παραγγελίας μας ρώτησαν αν θέλαμε νερό εμφιαλωμένο ή κανάτα.

Μας ενημέρωσαν πως η φιλοσοφία των πιάτων είναι να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού ώστε να μοιράζονται από όλους. Αυτό αν είναι θετικό ή αρνητικό νομίζω εξαρτάται από την περίσταση και την παρέα για τον καθένα. Για εμάς ήταν εντάξει και επιλέξαμε να το ακολουθήσουμε.

Παραγγείλαμε Soba noodles (νούντλς φαγόπυρου) με καπνιστό σολωμό και σάλτσα ταχίνι 13€, Θράψαλο με φινόκιο 12€ και ψάρι Κυνηγό με ραπανάκι 16€.

Στα πιάτα δεν υπάρχουν συνοδευτικά, όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει συνοδευτικό-γαρνιτούρα της επιλογής του.

Υπάρχει επιλογή σε ρύζι, λαχανικά, πουρέ πατάτας 3€ και πατατοπιτάκια 4€ τα οποία όπως μας ενημέρωσαν χρειάζονται είκοσι (20) μέρες παρασκευής καθώς γίνονται με φυσική ζύμωση.

Ακούγοντας αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτά τα πατατοπιτάκια και το ρύζι.

Όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα όμως, πιο συγκεκριμένα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τις γεύσεις "ουδέτερες" σχεδόν παρόμοιες. Δεν υπήρξε σε κανένα πιάτο ένταση όπως ξινό, πικρό, γλυκό, πικάντικο. Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι καλό και στο γούστο τους και για κάποιους άλλους λίγο άγευστο. Προσωπικά εμένα μου άρεσε, στην παρέα μου όχι ιδιαίτερα.
Τα πατατοπιτάκια δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό γευστικά, μάλλον λίγο ξινά θα έλεγα. Αν δεν οφελούν κάπως στην υγεία λόγω της ιδιαίτερης παρασκευής τους και δεν έχουν θρεπτική διαφορά από κάτι άλλο, δεν βρίσκω λόγο να τα παραγγείλει κάποιος. Το ρύζι απλό.

Ποτά & επιδόρπια δεν παραγγείλαμε. Για επιδόρπια δεν θυμάμαι καν αν είχε. Στον κατάλογο δεν υπήρχαν, το πιθανότερο είναι να τα λένε σε όποιον ενδιαφέρεται.

Στην εξυπηρέτηση βάζω 4/4 διότι από την αρχή υπήρξε μία εμφανής προθυμία για βοήθεια, τόσο με τα τραπεζάκια που λόγω του κεκλιμένου πεζοδρομίου ήταν ασταθή και τα διόρθωσαν πολύ προσεκτικά, όσο και με το σέρβις που ήταν πρόθυμο για επεξηγήσεις, σοβαρό και τακτικό.

Ένα ακόμη αρνητικό (-) του χώρου είναι ότι οι τουαλέτες βρίσκονται στον κάτω όροφο και για να πας κατεβαίνεις από μία πολύ στενή σκάλα. Σίγουρα ακατάλληλο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Σαν σύνολο, γευστικά εγώ θα ξαναπήγαινα, η παρέα μου μάλλον όχι.
Οικονομικά σίγουρα δεν είναι πολύ καλή επιλογή. Οι μερίδες δεν είναι πολύ μικρές, είναι ανάμεσα στο μικρό και το μεσαίο, όχι αρκετές. Σχεδόν ακατόρθωτο δύο άτομα να δώσουν κάτω από 50€ για να μην πω 60€ χωρίς ποτά και πάλι παίζεται αν θα φύγουν χορτάτοι. Αν ήταν λίγο πιο μεγάλες και υπήρχε μία ικανοποίηση στον συνδυασμό τιμή-ποσότητα θα το ξαναπροτιμούσα (την ποιότητα την θεωρώ ως δεδομένη για να επισκεφτεί κάποιος ένα εστιατόριο). Νομίζω πως η τιμή είναι αυτή που θα παίξει αποτρεπτικό ρόλο για επόμενη επίσκεψη.