NOLAN

Multi Ethnic

  Βουλής 31-33, Αθήνα [Χάρτης]
  210 3243545
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή 26/2, βρισκόμαστε αργά το μεσημέρι στο Σύνταγμα, και αποφασίζουμε με μια φίλη να δοκιμάσουμε την κουζίνα του νεοαφιχθέντος NOLAN (Ν), στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος, όπου είναι και η πιάτσα της ανατολίτικης γαστρονομίας. Το Ν άνοιξε φέτος την Πρωτοχρονιά, από τα ‘παιδιά’ του ΠΒΟΧ της Κηφισιάς: τον Κώστα Πισσιώτη, συνιδιοκτήτη τότε του Χριστόφορου Πέσκια, και τον Σωτήρη Κοντιζά, sous-chef τότε στο μαγαζί της Κηφισιάς. Ο Σωτήρης, με προϋπηρεσία επίσης στο ‘48’ και το ‘Matsuhisa Athens’, χάρη στις γιαπωνέζικες ρίζες της μητέρας του, πειραματίζεται από καιρό με fusion της ελληνικής γαστρονομίας και της κουζίνας της Άπω Ανατολής (Ιαπωνίας, Βιετνάμ, Κίνας, κ. λπ. ).

Το όνομα NOLAN οφείλεται στον Αγγλοαμερικανό σκηνοθέτη & παραγωγό Christopher Nolan, ίνδαλμα του Κώστα Πισσιώτη. Το μαγαζί παραμένει κλειστό τη Δευτέρα, ενώ, Τρίτη με Σάββατο λειτουργεί 13.00-17.00 και 19.30-23.30 ( η κουζίνα), τη δε Κυριακή ανοίγει μόνο για γεύμα, δηλ. από 13.00-17.00.

Ο γωνιακός αυτός χώρος είναι κάπως περιορισμένος και μινιμαλιστικός, με καμιά δεκαριά μικρά τραπέζια, για 20 περίπου άτομα, και 2-3 έξω στο πεζοδρόμιο της οδού Βουλής. Είναι επίσης ανολοκλήρωτος, αφού π. χ. εσωτερικά, δεν υπάρχει ακόμη καμιά κουρτίνα στα τεράστια παράθυρα μέχρι την οροφή (! ), με αποτέλεσμα οι θαμώνες, ανάμεσα στους οποίους και εμείς, θα θαμπώνονται τέτοιες ώρες απ’ τον ήλιο! Εξάλλου, η τεράστια πόρτα, 4 μέτρων ύψους (! ) ανοιγόκλεινε συνεχώς, για το σερβίρισμα των εξωτερικών τραπεζιών, πράγμα ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά όταν οι σερβιτόροι ξεχνούσαν να την κλείσουν άμεσα, οπότε έπρεπε ή να τους το θυμίσουμε, ή να το κάνουμε οι ίδιοι, ή πάντως να υπάρχει σύστημα αυτόματης επαναφοράς της εξώπορτας!! Αντίστοιχες παρατηρήσεις έχουν ήδη υποδειχθεί και από άλλους φίλους χρήστες του site.

Κατά τα άλλα, το ύψος του χώρου είναι εντυπωσιακό, περί τα 6-7 μέτρα (! ), ενώ επικρατούν λευκές και γκρι αποχρώσεις στα μοντέρνα τραπέζια, σε αντίθεση με τις μαύρες καρέκλες. Επίσης, υπάρχει μωσαϊκή επένδυση τοίχων, συνδυασμός μαρμάρου, ξύλου και μετάλλου, όπως και μια μικρή μαρμάρινη γωνιά με σκαμπό. Η κουζίνα βρίσκεται στο πατάρι, ενώ οι καθαρές τουαλέτες, στο υπόγειο. Ακουγόταν μουσική pop στη σωστή ένταση, ενώ τα βράδια η όλη ατμόσφαιρα ζωντανεύει πολύ περισσότερο….
Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις είναι σαφείς, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν προσεχώς, σαν την εξωτερική πέργκολα που προβλέπεται για την άνοιξη, οπότε και τα πρόσθετα τραπέζια στα πεζοδρόμια Απόλλωνος και Βουλής, θα αυξήσουν τη μικρή δυναμικότητα του χώρου κατά 20 περίπου άτομα. Βαθμολογώ λοιπόν, ίσως αυστηρά, τη σημερινή εικόνα του νέου χώρου, με 2 στα 4, ευελπιστώντας για μεγαλύτερο βαθμό στον χώρο, σε μελλοντικές μας κριτικές στο site!

Η λίστα των φαγητών, που τη χαζέψαμε αρκετή ώρα, είναι ακόμη σχετικά περιορισμένη, με 14 νομίζω πιάτα συνολικά, ανάμεσα στα οποία:
• Υγρή ομελέτα με σπανάκι, στα 6 €
• Βιετναμέζικη κοτόσουπα με noodles ρυζιού, κομμάτια από μπουτάκια κοτόπουλου, κόλιανδρο, κόκκινο τσίλι και αυγό μάτι, στα 8 €
• Nolan fried chicken με παναρισμένο panko (γιαπωνέζικη γαλέτα), 10 €
• Θράψαλο με σελινόριζα, στα 11 €
• Korroke με μοσχάρι (παναρισμένος κιμάς, με αυγό ποσέ και σαλάτα λαχανικών, στα 11 €
• Χοιρινά μάγουλα με ψωμάκια ατμού, στα 11 €
• Ψάρι για μωρά, στα 13 €
• Ζαργάνα με ραπανάκι, στα 15 €, κ. λπ.

Πιο πλούσια είναι η λίστα των ελληνικών και ξένων ποτών, που περιλαμβάνει 12 λευκά κρασιά, από 15 έως 45 € (για το Chablis Brocard), 2 ροζέ, ~ 20 € και 12 κόκκινα, από 16 έως 44 €. Υπάρχουν ακόμα, 3 γλυκά κρασιά, κάποια ποτήρια κρασί, περί τα 5 €, όπως και οι γνωστές μπύρες, αναψυκτικά, κ. λπ. Οι τιμές είναι κάπως τσουχτερές, αφού είναι τουλάχιστον διπλάσιες απ’ τις αντίστοιχες τιμές κάβας!!

Από φαγητά λοιπόν, εμείς δοκιμάσαμε, για ορεκτικό, 4 κυδώνια σε βάση χοντρού αλατιού, με φιστίκι, γιαπωνέζικη sauce yuzu (γεύση μεταξύ λεμονιού και γκρέιπφρουτ), και ελαιόλαδο, στα 8 €. Ήταν άριστο πιάτο, βαθμολογία 4 στα 4! Στη συνέχεια, πήραμε το κλασικό τους πιάτο που είναι, σταμναγκάθι, με γαρίδες, παλαμίδα και κομματάκια από σουτζούκι Miran, σε ένα μπολάκι. Τιμή 13 €. Ήταν απλά συμπαθητικό πιάτο και μάλιστα σε μικρή ποσότητα. Βαθμολογία 3 στα 4. Επίσης, ένα Donburi, δηλ. πιάτο με αρνίσιο κιμά, ρύζι, sauce γιαουρτιού και κομματάκια από κατσικίσιο τυρί νιβατό. Τιμή 12 €. Το πιάτο αυτό ήταν ουδέτερο σε γεύση, με μια περίεργα καυτερή σάλτσα και γι’ αυτό η βαθμολογία μας είναι μόνο 2 στα 4!

Το αποκορύφωμα ήταν το επιδόρπιο, μια τάρτα με μελάσα, ρούμι και έντονη γεύση νεσκαφέ, που ήταν ενδιαφέρουσα γεύση, τιμή 6 €, αλλά ως ποσότητα ήτανε κυριολεκτικά ένα δείγμα, δηλαδή 3 ΜΙΚΡΟΣΚΙΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΤΕ;; Το παράπονο, το ακούσαμε κι απ’ τους διπλανούς μας και ελπίζω να τακτοποιηθεί το συντομότερο!! Ακόμη και στα παρεξηγημένα γαλλικά restaurants de grand luxe, η κατάσταση είναι καλύτερη!!

Να διευκρινισθεί και κάτι εξίσου σημαντικό: οι σχετικά μικρές μερίδες δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά γαρνιτούρα. Έτσι, έχουμε έξτρα χρεώσεις των λεγόμενων συνοδευτικών πιάτων, όπως, ο πουρές που πήραμε, στα 4 €, το ρύζι στα 3 €, τα λαχανικά στα 3, κ. λπ.!! Συνολικά, βαθμολογώ, αυστηρά ίσως, τη σχέση ποιότητας-τιμής, το γνωστό value for money, με 2 στα 4, ευελπιστώντας σε μια μελλοντική αναθεώρηση της γαστρονομικής πολιτικής από τους δύο άξιους και έμπειρους παράγοντες του NOLAN. Άλλωστε, την σήμερον ημέρα, οι καιροί ου μενετοί!!

Ο λογαριασμός έφθασε τα 43 €, δηλ. 21.50 € το άτομο (κατηγορία 17/25 €), με όλες βέβαια τις πιο πάνω παρατηρήσεις μου.

Εξάλλου, όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο, θα προσθέσω, με την ευκαιρία αυτή, ότι υπάρχει πολύς θόρυβος και σκόνη, αφού στο τετράγωνο ακριβώς απέναντι βρίσκεται το εργοτάξιο του τέως Υπουργείου Παιδείας, που ήδη μετατρέπεται στο 3ο Αθηναϊκό συγκρότημα των ξενοδοχείων ΗΛΕΚΤΡΑ, δυναμικότητας 440 κλινών, του ομίλου του Μάκη Φωκά, μισθωμένο για 35 χρόνια -κατόπιν διαγωνισμού- στο ποσό των 700.000 € ετησίως!! Μάθαμε ότι αναμένεται να λειτουργήσει μετά το Πάσχα, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω, γνωρίζοντας τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των τεχνικών έργων, Δημοσίων και Ιδιωτικών. Ελπίζω να διαψευσθώ, ώστε και το νέο ξενοδοχείο να φιλοξενήσει έγκαιρα τους τουρίστες του, αλλά και στο NOLAN να μειωθεί σημαντικά η εξωτερική ηχορύπανση και όχι μόνο, και να αιτιολογείται έτσι πληρέστερα μια αναβαθμολόγηση του χώρου με 3!!

Συμπερασματικά, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης μας, μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία σ’ αυτή την ιδιάζουσα και πειραματιζόμενη multi ethnic κουζίνα του NOLAN, που βασίζεται στη φρεσκάδα των πρώτων υλών του. Διαφορετικά, ας είμαστε υπομονετικοί για τις γαστρονομικές του εξελίξεις ή τουλάχιστον για τις επόμενες κριτικές στο αξιόπιστο site μας…

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Σεπ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Έχοντας ακούσει ήδη πολλά για το Nolan, περνώντας απ'έξω μία Πέμπτη βράδυ στο τέλος του καλοκαιριού, είπαμε να το δοκιμάσουμε. Ο καιρός ιδανικός για τραπεζάκι έξω, αλλά χωρίς προηγούμενη κράτηση δεν είχαμε καμμία τύχη, έτσι το πολύ ευγενικό προσωπικό μάς οδήγησε στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Ο χώρος μέσα περιορισμένος, αλλά απλά και συμπαθητικά διακοσμημένος, απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το είδος τής κουζίνας. Ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι η κουζίνα βρίσκεται σον 1ο όροφο, κάτι το οποίο σίγουρα ταλαιπωρεί το προσωπικό.

Η εξυπηρέτηση άψογη και με χαμόγελο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Οι ερωτήσεις μας αναφορικά με μερικά από τα πιάτα απαντήθηκαν διεξοδικά, ενώ και τα σχόλιά μας σχετικά με αυτά τα οποία δοκιμάσαμε, έγιναν αποδεκτές χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το προσωπικό.

Στα πιάτα τώρα. Δύο άτομα δοκιμάσαμε:
- Μαριναρισμένα κολοκυθάκια με μελιτζάνα και ανθότυρο: Ελαφρύ αλλά τελείως άνευρο πιάτο, το οποίο είχε ανάγκη από μεγαλύτερη ένταση. (1/4)
- Donburi (αρνίσιος κιμάς με ρύζι και μπαχαρικά) σε συνοδεία γιαουρτιού: Ενδιαφέρον και πικάντικο πιάτο, περισσότερο προς την ινδική παρά την Απωανατολίτικη κουζίνα (2/4)
- Korroke: Κροκέττες με κιμά μοσχαριού, αρκετά ενδιαφέρουσα παρασκευή, σίγουρα πιο σύνθετη από την απλοϊκή περιγραφή μου, το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε. Το συνοδεύσαμε με έναν πουρέ με πλούσια γεύση. (3/4)

Για τα παραπάνω τρία πιάτα και ένα μπουκάλι Δίλοφο του Τσέλεπου στην συνηθισμένη για την Ελλάδα υπερτιμολόγηση (26 ευρώ), καταλήξαμε στα 64 ευρώ.

Θα ξαναπάμε? Πιθανόν να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία για την περίπτωση που κάποια άλλα από τα πιάτα του έχουν μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον, αλλά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην περιοχή, δύσκολο το βλέπω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Nolan φίλοι μου! Σπεύδω να γράψω αυτή την κριτική (αν και είχαν προτεραιότητα χρονικά άλλες) γιατί πρόκειται για ένα πολύ νέο μαγαζί για το οποίο δεν υπάρχουν αρκετές κριτικές στην σελίδα (για την ακρίβεια υπάρχει μόνο μια τη στιγμή που γράφω), αλλά και για να μοιραστώ και τον ενθουσιασμό μου μαζί σας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Για το Nolan έχουν γραφτεί πολλά, παρά πολλά συγκριτικά με το τόσο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του. Αν κάποιος δηλαδή παρακολουθεί, όπως εγώ, συγκεκριμένα σάιτ που συνηθίζουν να γράφουν αφιερώματα για φαγητό και νέα ή παλιότερα μαγαζιά της πόλης, αποκλείεται να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Τα όσα διάβασα μου τράβηξαν την προσοχή, το έβαλα λοιπόν στο μάτι εξαρχής. Ευτυχώς, παράλληλα με εμένα το μαγαζί τράβηξε και την προσοχή της φίλης μου της Χ., με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το φαγητό αλλά και για την δοκιμή νέων μαγαζιών/νέων γεύσεων κλπ. Να πω στο σημείο αυτό πόσο μεγάλη τύχη και ευτυχία είναι να έχεις φίλους με τους οποίους να μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα!
Έτσι, συμφωνήσαμε να πάμε να δοκιμάσουμε το μαγαζί παρέα.

ΝOLAN (Νόλαν, με προσοχή στον τόνο). Το όνομα του μαγαζιού πηγάζει από το όνομα του αγαπημένου σκηνοθέτη του ιδιοκτήτη, του Christopher Nolan (Άγγλος σκηνοθέτης, γνωστότερος για τα inception, interstellar και παλιότερα για το memento).

Τo μαγαζί αυτοχαρακτηρίζεται international ως προς το είδος της κουζίνας του, multi ethnic το διάβασα αλλού, το σίγουρο για μένα είναι πως η κουζίνα του είναι δημιουργική, με μπόλικη φαντασία και ότι παντρεύει με επιτυχία διαφορετικές μεταξύ τους γεύσεις ασιατικές και ελληνικές θα έλεγα εγώ κυρίως, τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω από τα πιάτα που δοκίμασα.

Ο σεφ, όπως διαβάσαμε, είναι Ελληνογιαπωνέζος και είχε διατελέσει sous-chef του Π-Βοx κατά το παρελθόν. Εκεί γνώρισε και τον ιδιοκτήτη (συνιδιοκτήτης του Π-Βοx) και ξεκίνησαν μαζί το νέο αυτό εγχείρημα.

Κράτηση: επειδή φοβηθήκαμε ότι θα έχει πολύ κόσμο, λόγω και της διαφήμισης που είχε προηγηθεί, είπαμε να καλέσουμε αρκετές μέρες πριν. Στο τηλέφωνο πολύ ευγενικά μας ενημέρωσαν ότι γενικά κρατήσεις δεν γίνονται, παρά μόνο (ευτυχώς γιατί τρομάξαμε) για μετά τις 22.15 το βράδυ. Έτσι κάναμε την κράτησή μας για εκείνη την ώρα.

Ο χώρος: μικρός, μικρός πολύ. Το μαγαζί βρίσκεται στην Βουλής, σχεδόν δίπλα στο dosirak, ήτοι στην πιάτσα με τα υπόλοιπα multi ethnic μαγαζιά του κέντρου.
Εξαιρετικά μικρός χώρος (επαναλαμβάνομαι το ξέρω, αλλά με πείραξε αρκετά αυτό).

Μια μεγάλη, εντυπωσιακή αλλά πολύ βαριά (!! ) πόρτα δεσπόζει, από την οποία και εισήλθαμε. Το τραπέζι μας δυστυχώς ήταν πολύ κοντά στην πόρτα, η οποία ανοιγόκλεινε συνέχεια και προφανώς λόγω του βάρους της, έμενε πάντα ανοιχτή λίιιιγο παραπάνω απ' ό, τι έπρεπε και έμπαινε το κρύο (μπρρρρρ)...
Στο εσωτερικό λοιπόν, λίγα τραπέζια, maximum 7 ατόμων απ' όσο μπόρεσα να δω, αρκετά στριμωγμένα. Ένα μπαρ στην άκρη, με κάποια σκαμπό γύρω του και δυνατότητα να χωρέσει 4 περίπου άτομα. Τζαμαρία στις δύο πλευρές, στην τρίτη πλευρά, στον τοίχο δεσπόζει το μεγάλο, φωτιζόμενο λογότυπο, που πολύ μας άρεσε. Χρωματικά ο χώρος κινείται σε αποχρώσεις του γκρι, ενώ από υλικά ξεχωρίζει το μάρμαρο. Μίνιμαλ θα τον χαρακτήριζα στο σύνολό του και πολύ μοντέρνο. Υπάρχει στην είσοδο ένας καλόγερος για τα παλτό, ευτυχώς γιατί δεν περίσσευαν καρέκλες σε κανένα τραπέζι για αυτή τη δουλειά.

Στο υπόγειο οι τουαλέτες, απλές και αυτές και καθαρές.
Στο παταράκι η κουζίνα, που φαινόταν από ένα άνοιγμα.
Γενικά, ο χώρος δεν μας ικανοποίησε. Σαν στυλ μας άρεσε αλλά η στενότητα του χώρου ήταν ένα πρόβλημα. Πιστεύω όταν καλοκαιριάσει, που σίγουρα θα βγάλουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, τα πράγματα θα είναι πιο άνετα και η όλη εμπειρία πιο ευχάριστη ακόμα.

Στα συν (+) το ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα, οπότε οι καπνιστές κάνουν αναγκαστικά την βολτούλα τους έξω, όπου έχουν για παρηγοριά και μια σόμπα (τύπου μανιτάρι), πλην όμως η πόρτα που λέγαμε και παραπάνω ανοίγει και κλείνει όλο και περισσότερο.

Στα πλην (-) κάτι που δεν είχα αντιληφθεί όσο ήμουν στο μαγαζί και το κατάλαβα μόνο όταν έφθασα στο σπίτι μου, η μυρωδιά στα ρούχα. Τα ρούχα μου μύριζαν ακριβώς όπως μύριζαν κάθε φορά που επισκεπτόμουν το αγαπημένο μου λιλιπούτειο κινέζικο της ίδιας περιοχής (που πια δυστυχώς είναι παρελθόν! - RIP golden chopsticks).

Η εξυπηρέτηση: Άψογη! Από κάθε άποψη. Από την ώρα που μπήκαμε μέχρι την ώρα που βγήκαμε. Μας υπέδειξαν άμεσα το τραπέζι μας, προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν στην επιλογή των πιάτων, κάνοντας προτάσεις και επεξηγήσεις, πάντα με το χαμόγελο και με ευγένεια. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νέο μαγαζί, το οποίο όταν φθάσαμε ήταν υπερπλήρες, το προσωπικό δεν ήταν καθόλου αποσυντονισμένο. Μας ρωτούσαν αν μας άρεσαν τα πιάτα μας, αν μείναμε ευχαριστημένες κλπ. Τόσο το παλικάρι όσο και η κοπέλα που μας εξυπηρέτησαν ήταν άψογοι!

Ο κατάλογος: Μπορεί να τον δει και να τον μελετήσει από πριν ο καθένας, καθώς υπάρχει on line τόσο στην ηλεκτρονική σελίδα του εστιατορίου, όσο και στην σελίδα του στο facebook. Και μάλιστα υπάρχει στην πλήρη του μορφή, δηλαδή μαζί με τις τιμές του. Στο σημείο αυτό να πω, πόσο με ενοχλεί να μην μπορώ να βρω κατάλογο του κάθε μαγαζιού στην αντίστοιχη σελίδα του - ειδικά σε μαγαζιά που έχουν πολύ οργανωμένες και ενημερωμένες κατά τα άλλα σελίδες - ή να βρίσκω τον κατάλογο, απλά να λείπουν οι τιμές. Το νόλαν λοιπόν, προφανώς δεν έχει κάτι να κρύψει, οπότε δεν μπορεί να πει και κανείς ότι δεν ήξερε (δεν ήξερες, δεν έψαχνες?) τι να περιμένει. Προσφέρονται λοιπόν γύρω στα 14 πιάτα (με κρέας ή/και ψάρι), όλα για τη μέση όπως μας ενημέρωσαν (αυτή ήταν άλλωστε και η δικής μας πρόθεση), ενώ υπάρχουν και τρεις επιλογές σε συνοδευτικά (πουρές, ρύζι και λαχανικά) και δύο σε γλυκά.

Ως προς την λίστα των κρασιών, είχε αρκετές επιλογές, σε καλές τιμές θα έλεγα (χωρίς να είναι τα κρασιά η ειδικότητά μου). Χωρισμένα ανά κατηγορίες και στην κάθε κατηγορία, διατίθεται και ένα κρασί σε ποτήρι (τιμή 5 ευρώ).

Η παραγγελία μας: 2 άτομα (έχοντας μελετήσει από πριν τον κατάλογο -homework- και έχοντας διαβάσει κάποιες κριτικές σχεδόν αποκλειστικά από τα άρθρα και τα αφιερώματα στις διάφορες σελίδες).

-Καμμένα λάχανα και κουνουπίδια με ξερό ανθότυρο Μπαμπούνη (8.5 ευρώ) => ήρθε σερβιρισμένο σε ένα βαθύ μπωλ. Όμορφο πιάτο και στην όψη και στην γεύση. Εκτός απ' όσα περιλαμβάνονται στην ονομασία του διέκρινα ακόμα καρύδια, ροδέλες από καρότο, λεπτοκομμένες φέτες μήλου, μαϊντανό (?). Μας άρεσε πολύ!

-Υγρή ομελέτα με αρωματικά και σέσκουλα (6 ευρώ) => Είχαμε διαβάσει κάπου γι΄αυτό το πιάτο ότι ή σ' αρέσει ή το μισείς και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην το δοκιμάσουμε. Ήρθε σερβιρισμένο σε ένα ωραίο βαθύ κατσαρολάκι, που έκαιγε, με ωραία ασιατικά κουτάλια στην άκρη. Η αλήθεια είναι πως οι εντυπώσεις μας ήταν σχεδόν 50-50. Δηλαδή εμένα που πίστευα ότι θα μου άρεσε, δεν μου άρεσε. Μου φάνηκε κομματάκι αδιάφορο. Σαν σούπα από αυγό, αλλά χωρίς καμία ένταση, δεν μου ήταν ευχάριστο καθόλου σαν γεύση. Στη φίλη μου που το φοβόταν πιο πολύ, εν τέλει άρεσε, όχι, δεν τρελάθηκε, απλά της άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι διαφορετικό, που όμοιό του δεν είχε ξαναδοκιμάσει καμιά μας (σε αυτό συμφωνήσαμε αμφότερες).

-Σταμναγκάθι με σουτζούκι, γαρίδες και παλαμίδα (13 ευρώ) => το πιάτο από το οποίο είχαμε διαβάσει πως "ξεκίνησαν όλα". Δηλαδή, αυτό το πιάτο έφτιαξε ο σεφ, το δοκίμασε ο ιδιοκτήτης και αποφάσισαν να ανοίξουν το μαγαζί. Δεν επιβεβαιώσαμε την ιστορία, απλά σας μεταφέρω αυτά που διάβασα, όταν έκανα την μελέτη μου. Και θα μου πεις πως ταιριάζουν αυτά τα τόσο αταίριαστα υλικά μαζί? Δεν ξέρω πως, αλλά ταιριάζουν και παραταιριάζουν. Και αν και το εγχείρημα είναι παρακινδυνευμένο, εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο και με το παραπάνω. Δηλαδή επιτυγχάνεται με άγνωστο τρόπο η ισορροπία των τόσο διαφορετικών γεύσεων και ναι αυτό είναι.. ΜΑΓΕΙΑ! Όπως ήδη έχετε καταλάβει το πιάτο αυτό μας άρεσε πολύ! Νομίζω απ' όσα δοκιμάσαμε, για εμάς αυτό ήταν το τοπ πιάτο τους.

-Κυδώνια με φυστίκια (8 ευρώ) => "κυδώνια τα όστρακα" βιάστηκε να επισημάνει ο σερβιτόρος όταν του το ζητήσαμε το πιάτο. Μα το ξέρουμε ντε, τα όστρακα θέλουμε και εμείς! Και ήρθαν, απλωμένα σε ένα πιάτο ρηχό, σαν δισκάκι κάπως, γεμάτο αλάτι, τοποθετημένα πάνω στο αλάτι, έξι κυδώνια. Νόστιμα, λεμονάτα, ισορροπημένα κι αυτά. Το αλάτι από κάτω σου ερχόταν και στο στόμα αναγκαστικά, αλλά εμένα αυτό δεν με ενόχλησε.

-Korroke μοσχάρι (11 ευρώ) => "τι είναι το korroke" αναρωτηθήκαμε? "Μοσχαρίσιος κιμάς με κρούστα από πάνω" εξήγησε ο σερβιτόρος πρόθυμα. "Μμμμ... αυτό να πάρουμε! ". Korroke κάνοντας αναζήτηση στο ίντερνετ, διαβάζω πως είναι η κροκέτα στην γιαπωνέζικη κουζίνα. Ακριβώς ότι προσγειώθηκε και στο τραπέζι μας δηλαδή. Ένα βαθύ πιάτο, με 5 κροκέτες κρατσανιστές και νόστιμες, που μοσχομύριζαν, γεμισμένες με κιμά και ραντισμένες από πάνω με μια ωραία γλυκιά σως. Στο πλάι υπήρχε λάχανο με τοποθετημένο στην κορυφή του ένα τηγανητό κρόκο αυγού. Ωραίο πιάτο κι αυτό, χορταστικότατο, ταίριαζε πολύ και με τον συνοδευτικό πουρέ.

-Πουρές (4 ευρώ) => νόστιμος, σπιτικός, καλή ποσότητα.

-2 ποτήρια κρασί (στα 5 ευρώ έκαστο)

Ερωτηθήκαμε αν θέλουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο, διαλέξαμε βρύσης.

Κέρασμα δεν υπήρξε, τίποτα απολύτως. Βέβαια σε παρακείμενο τραπέζι (προφανώς γνωστών του ιδιοκτήτη ή του προσωπικού?) είδα να προσγειώνονται δυο ποτηράκια μικρά (σαν σφηνοπότηρα) με κάποιο ποτό αλλά ίσως να ήταν τυχαίο. Δεν θα θελα να πιστέψω ότι ένα μαγαζί στον πρώτο καιρό λειτουργίας του κάνει διακρίσεις στο κέρασμα.

Να αναφέρω ότι όλα τα πιάτα αν και στο μάτι φαίνονταν σχετικά μικρά σε ποσότητα, εν τέλει ήταν αρκετά - ίσως ξεγέλαγαν τα σκεύη που ήταν βαθιά ως επί το πλείστον? - και χορταστικά. Εμείς, δύο κορίτσια, με τα παραπάνω χορτάσαμε, φάγαμε τόσο όσο, δεν βαρυστομαχιάσαμε δηλαδή και δεν νιώσαμε δυσφορία.

Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά, θα πρέπει να ομολογήσω, μεταξύ του 3 και του 4 στις ντοματούλες ως προς την γεύση. Υπήρχε ένα πιάτο που δεν μου άρεσε μεν, όμως μ' άρεσε πολύ η πρωτοτυπία και η τόλμη που χαρακτήριζε το σύνολο των πιάτων που δοκιμάσαμε και αυτό θα πρέπει να επιβραβεύεται κάπως πιστεύω. Αν υπήρχε αυτό το μισό (πόσες φορές το λέω αυτό! ) πόσο πιο εύκολα και πιο σωστά θα ήταν τα πράγματα. Αναγκαστικά λοιπόν, βάζω 3/4 λόγω του πιάτου που δεν μου άρεσε και επειδή είναι πολύ καινούργιο το μαγαζί ακόμα και θέλω να δω σε επόμενη επίσκεψη που μπορεί να φθάσει.

Αξίζει βέβαια και μια ειδική μνεία στα σκεύη του σερβιρίσματος που ήταν επίσης πολύ ιδιαίτερα και ταιριαστά με το χώρο και με το κόνσεπτ του μαγαζιού.

Ο λογαριασμός: για τα παραπάνω ανήλθε στα 60,50 ευρώ (με απόδειξη κανονικότατα εννοείται).

VFM: 3/4 και εδώ. 30 ευρώ/άτομο δεν είναι σίγουρα λίγα. Αλλά πήγαμε με "ανοιχτά μάτια", είχαμε δει κατάλογο και τιμές από πριν και ξέραμε τι να περιμένουμε. Από την άλλη πλευρά, τα πιάτα του είναι μοναδικά, δεν μοιάζουν με κανενός άλλου μαγαζιού και οι γαστρονομικές εμπειρίες λογικό είναι να στοιχίζουν κάπως παραπάνω. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.

Θα το ξαναεπισκεφτώ πιστεύω, αλλά προς καλοκαίρι, για να κάτσω πιο άνετα στον εξωτερικό χώρο και να δοκιμάσω και περισσότερα πιάτα που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επίσκεψη στο μαγαζί μετά από ένα άρθρο που διάβασα σε ένα Online περιοδικό και μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες των πιάτων.

Ο χώρος είναι μικρός με λίγα τραπέζια αλλά οπτικά όμορφος και τα εξής μειονεκτήματα: Η τζαμαρία είναι πολύ λεπτή και αν έχει κρύο και κάθεσαι κοντά στο τζάμι σίγουρα κρυώνεις. Τα τραπέζια που είναι στον τοίχο έχουν για καναπέ τσιμέντο με κάτι πολύ λεπτά μαξιλάρια και είναι πολύ άβολα γενικά. Προτιμήστε τραπέζια με καρέκλες.

Στα του φαγητού τώρα. Πήραμε 5 πιάτα

1. Σαλάτα με ανθότυρο και κουνουπίδι. Τα υλικά ήταν άριστης ποιότητας αλλά δεν ήταν του γούστου μου καιώς ήταν λίγο σκληρά όλα τα λαχανικά. 7/10

2. Σταμναγκάθι με γαρίδες κλπ. Πολύ νόστιμο με τις γαρίδες να είναι οι πιο νόστιμες από όλα τα συστατικά. Κατακόκκινες και ζουμερές. Επίσης έχει πολύ ζουμι το πιάτο σαν σούπα αλλά κουτάλι δεν μας φέρανε. 8/10

3. Noodles με κάτι σπόρια superfood. Μακράν το καλύτερο πιάτο του μαγαζιού. Καφέ νουντλς με μια ελαφριά κρέμώδη σάλτσα, κάτι περίεργα τραγανά σπόρια, κάτι περίεργα φύκια και κομμάτια σολομού. Δεν έχω φάει πιο νόστιμα noodles στην ζωή μου. 10/10

4. Ψωμί ατμού με μάγουλα μοσχαρίσια. Μοιάζει με 2 κομμένα στη μέση μίνι χάζμπουργκερ. Το ψωμί είναι κάτασπρο και πολύ μαλακό και μέσα έχει λεπτοκομμένα μάγουλα με κάτι σάλτσες. Πολύ νόστιμο και χορταστικό. 10/10

5. Τα τηγανιτά κεφτεδάκια με την κρούστα (δεν θυμάμαι το όνομα). Τραγανά και νόστιμα με ελαφρώς άψητο κιμά μέσα. Αρκετά νόστιμα. 9/10

6. Γλυκό τάρτα με κομμάτια καφέ. Μοιάζει λίγο με εξωτική έκδοση από κρέμα καραμελέ. Πραγματικά απίθανο. 10/10

Το σέρβις πολύ γρήγορο και το προσωπικό είναι ευγενέστατο. Ήπιαμε και 2 ποτήρια κρασί και πληρώσαμε 71 €. Δεν το λες φθηνό αλλά σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και έχω σκοπό να ξαναπάω να δοκιμάσω και 1-2 πιάτα ακόμα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μάρ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Στην εποχή που ζούμε, που η έξοδος για φαγητό είναι πια πολυτέλεια, χρειαζόμαστε όλοι λίγο περισσότερη ειλικρίνεια και στο φαγητό, δε ζούμε πια στην εποχή της αστακομακαρονάδας όπως λέει ένας φίλος. Αλλά ακόμα και να ζούσαμε, δε νομίζω ότι είναι αποδεκτό να σε παραπλανούν όταν πας να απολαύσεις φαγητό έξω.

Στο Nolan, ένα όμορφο μοντέρνο εστιατόριο πήγαμε αφού περαστικοί είδαμε τον κατάλογο απ'έξω. Οι τιμές φαίνονται αρκετά προσιτές (π. χ. τα πιάτα με ψαρικά από 11 ως 15 Ευρώ) αλλά κανένας δε μας είπε ότι το ψάρι έρχεται σε μικρότερη ποσότητα και από sushi (π. χ. η ζαργάνα που πήραμε ήταν 4 κομματάκια όσο ένα σπιρτόκουτο το καθένα).

Όλο το μενού ακολουθεί αυτή τη λογική και εύκολα φεύγεις έχοντας πληρώσει 45-50 Ευρώ για 2 άτομα με άδειο στομάχι.
Εμείς πήραμε 3 πιάτα, ένα με καμμένα λαχανικά (μέτριο), το "διάσημο" σταμναγκάθι με παλαμίδα (μέτριο και ελάχιστο) και τη ζαργάνα (που ήταν εξαιρετική γευστικά αλλά σχεδόν ανύπαρκτη).

Ίσως το εστιατόριο απευθύνεται σε ένα άλλο κοινό είτε με γεμάτες τσέπες, είτε που προγευματίζει εκεί και συνεχίζει σε κάποια σουβλακερί....

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Ιαν
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ένα καινούριο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας στη Βουλής σε μια αναπτυσσόμενη γαστριμαργικά και σε καφέ-μπαρ περιοχή..

Απλά στη βάση τους πιάτα, με απλά υλικά, δοσμένα με ένα ιδιαίτερο τρόπο και συνδυασμός γεύσεων απρόσμενος μερικές φορές, αλλά παρά ταύτα επιτυχημένος..

ο ταλαντούχος σεφ νομίζω ότι έχει να μας δώσει όμορφα πράγματα, αν κρίνει κανείς και από τη προϊστορία του.. (δε γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε κάτι συγκεκριμένο, καθώς δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα)
ο κατάλογος κρασιών τουλάχιστον ενδιαφέρον και αρκούντως εντυπωσιακός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και τη πληθώρα επιλογών σε σχέση με τον αριθμό των πιάτων.

Ο χώρος όμορφος και απλός με την αίσθηση χρησιμοποίησης καλών υλικών στη δημιουργία και αυτού, ακολουθώντας την αισθητική των πιάτων. Αν και πρόκειται για ένα εστιατόριο στη λογική του all day street food με ποιότητα, από ότι κατάλαβα δηλαδή, με προβλημάτισε λίγο το μέγεθος του χώρου καθώς και η στενότητά του.
Το προσωπικό πολύ ευγενικό, με τον οικοδεσπότη(και ιδιοκτήτη νομίζω) να σε κερδίζει με τη συμπεριφορά του.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αλλά να λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται περί εστιατορίου με πάντρεμα ασιατικής με δόσης ελληνικής κουζίνας(μπορεί σε κάποιον να μην αρέσει αυτό το είδος) και οι τιμές ίσως είναι λίιιιγο τσιμπημένες σε σχέση με τη ποσότητα του φαγητού, κάτι που παραβλέπεις εύκολα μπροστά στη γευστικότητα των πιάτων..

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια