HITCHCOCTAILS

Bar Restaurants

  Πορίνου 10, Κουκάκι [Χάρτης]
  210 9210023

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Μαι
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Στο HITCHCOCTALES δεν ήταν η 1η φορά που πήγαινα. Ούτε η 2η φορά, ούτε η 3η…

Γενικά κάθε φορά που η διάθεσή μου τραβάει ένα ποτήρι κρασί σε ένα αξιοπρεπέστατο περιβάλλον, με προσεγμένο κόσμο, αυτό και το Monk είναι οι επικρατέστερες για εμένα και τα γούστα μου προτάσεις.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται, αν και είναι πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην τουριστοκατάσταση που εκεί επικρατεί, έχει έναν άλλο αέρα και ατμόσφαιρα. Είναι ένα στενάκι που μου θυμίζει Μαδρίτη, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω επ’ ακριβώς το γιατί.

Σε απόσταση 30-40 μέτρων υπάρχουν 3 wine bars, συγκέντρωση που σχεδόν εξειδικεύει την περιοχή και την κάνει πόλο έλξης για τους λάτρεις του οίνου.

Οι λόγοι που το ξεχωρίζει από τα άλλα 2 wine bars της ίδιας περιοχής είναι ο χώρος του και η πραγματικά καταπληκτική μουσική του. Ο DJ τους είναι όλα τα λεφτά!!! Παίζει να είναι και ο καλύτερος που έχω ακούσει. Αν σε όλο αυτό προσθέσεις και το εξαιρετικό, πάντα ευγενικό και χαμογελαστό service που διαθέτει, δεν είναι τυχαίο που με έχει κερδίσει.

Ο χώρος ψιλοτάβανος, μοντέρνος με διακριτικό και λίγο χαμηλό φωτισμό. Συνήθως καθόμασταν στους ψηλούς πάγκους τους (αποφύγετε αυτούς που είναι ακριβώς κάτω από τα ηχεία τους γιατί είναι αρκετές φορές που η ένταση του ήχου είναι λίγο πιο δυνατή από ότι χώρος μπορεί να υποστηρίξει) αλλά αυτή τη φορά πιάσαμε τραπεζάκι.

Δεν είχα γράψει στο παρελθόν για το HITCHCOCTALES γιατί κάθε φορά που ο δρόμος μου με έφερνε κοντά τους, παράγγελνα απλώς 1-2 ποτήρια κρασί χωρίς κάποιο συνοδευτικό και απολάμβανα την μουσική και την κουβέντα με την παρέα μου. Αν δεν παραγγείλεις κάποιο πιάτο από τον κατάλογό τους, σου φέρνουν ένα μπολάκι με ψημένη ζύμη, πασπαλισμένη με –αν θυμάμαι καλά- πιπέρι.
Επειδή είμαι φανατικός οπαδός της μπυροποσίας, οι γνώσεις μου πάνω στο κρασί είναι σίγουρα ανεπαρκείς.

Πόσο μάλλον όταν γύρω μας υπάρχουν άτομα που έχουν εντρυφήσει στο θέμα σε απίστευτο βαθμό. Εξαντλώντας τα αποθέματα της ειλικρίνειάς μου, θα πρέπει να παραδεχτώ χωρίς ίχνος ντροπής πως κάθε φορά που έχω μπροστά μου έναν κατάλογο με κρασιά, αυτό που κυρίως κοιτάω είναι η τιμή.

Σίγουρα δεν θα επιλέξω τα πιο φθηνά που υπάρχουν καταγεγραμμένα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να διαθέσω πάνω από 30-32 € για ένα μπουκάλι.

Οι γευστικοί μου κάλυκες μπορούν να νοιώσουν ικανοποίηση και με χαμηλότερου κόστους ετικέτες. Επίσης, όπως έχω ξαναπεί, βρισκόμαστε σε μια χώρα με άπειρες εκτάσεις καλυμμένες από αμπέλια, ιστορία χιλιάδων χρόνων στην οινοποιεία που αποτιμάται σε ανεκτίμητη εμπειρία και ποικιλίες που καλύπτουν το κάθε γούστο.

Οπότε δεν μπορώ να δικαιολογήσω το πόσο μας κοστίζει ως πελάτες ένα μπουκάλι/ποτήρι κρασί. Με ενοχλεί ακόμα και η ιδέα να το συζητήσω.

Ένα ακόμα πράγμα που προσέχω, είναι να μην είναι πολύ ξηρό στην γεύση. Μάλλον είμαι πιο κοντά στα ημίγλυκα με φρουτώδη χαρακτήρα. Όσο πάει, κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις μου το ροζέ κρασί. Το κόκκινο μόνο στο καταχείμωνο και αν…

Επειδή ήμασταν παρέα τεσσάρων, ζητήσαμε να συνοδέψουμε το κρασί μας με μία ποικιλία αλλαντικών και τυριών για ισάριθμα άτομα. Για την τιμή που η ποικιλία αυτή κόστισε, μπορώ μόνο να την χαρακτηρίσω επιεικώς ως «φτωχή» & «ανεπαρκή».

Μας προσφέρθηκε ένα πλατό, στρωμένο με φύλα μαρούλι, 5 λεπτότατα και τυποποιημένα κριτσινάκια, τρία μπολάκια με διαφορετικού είδους μαρμελάδας, 4 μικρά «σουβλάκια» από αγγούρι και τα τυριά και αλλαντικά. Το 80% ήταν τυριά σε μια πάμπτωχη ποικιλία. Νομίζω μόνο 2 είδη που μάλιστα ήταν εντελώς παρεμφερή σε γεύση οπότε δεν πρόσφεραν καμιά εναλλαγή. Άσε που αυτά που είχαν επιλέξει είχαν μηδενική αλμυρότητα και μία εντελώς επίπεδη γεύση. Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά αν έπρεπε να πάρω θέση αν ήταν ένα ή δύο είδη τυριού. Θα ήθελα κάτι πιο σπιρτόζικο σε γεύση, αλλά…

Ήταν όλα κομμένα στο ίδιο μεγέθους τριγωνάκι. Πόσο βαρετό και ερασιτεχνικό...

Σα να είχε ετοιμάσει μία μάνα για τον μπόμπιρά της ένα κολατσιό για όση ώρα θα βλέπει την Μάγια την Μέλισσα.

Επίσης από αλλαντικά ήταν μόνο 3 είδη. Πιο συγκεκριμένα, 4-5 λεπτότατες ροδέλες κάποιου αλλαντικού τύπου μπύρας, 3 (για 4 άτομα…!!! ) μικρές και σχεδόν διάφανες φέτες προσούτο κι ένα ακόμα αλλαντικό αδιευκρίνιστης ταυτότητας που παρέπεμπε σχεδόν σε ποιότητα και υφή πάριζας.

Απογοητευτικό αποτέλεσμα και μάλιστα σε μία όχι και τόσο ελκυστική παρουσίαση. Μου θύμισε προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, κάτι που δεν θα περίμενα από ένα wine bar του ύφους τους. Χωρίς υπερβολή, όταν ετοιμάζω κάποια ποικιλία στο σπίτι μου, το αποτέλεσμα είναι άκρως πιο ευπαρουσίαστο. Και σαφώς με μεγαλύτερη ποικιλία…

Εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω στο HITCHCOCTALES. Όμως αποκλειστικά και μόνο για το κρασί μου. Χωρίς να ξέρω την ποιότητα/ποσότητα των υπόλοιπων πιάτων τους, δυστυχώς το θέμα «ποικιλία» μου θύμισε τακτικές «αρπαχτής» που δεν θέλω και ούτε μου αρέσει να στηρίζω με τις ευγενικές χορηγίες μου...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Κουκάκι, Αθήνα
Ιαν
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πρόταση από φίλο να πάμε για ποτάκι χαλαρά και ίσως να τσιμπήσουμε κάτι. Και η έκπληξη?? Θα κανόνιζε αυτός!!! Εγώ το μόνο που είχα να κάνω ήταν να ετοιμαστώ!!!

Το έχω ξαναγράψει, ότι οι παρέες μου δίνουν το ελεύθερο να κανονίσω την έξοδό μας (και αυτό συχνά απαιτεί χρόνο, ψάξιμο μέσω a4f, και ένα ψιλοάγχος το έχω μήπως φάμε καμία φόλα) για αυτό χαίρομαι αφάνταστα όταν κάποιος προσφέρεται να πάρει πρωτοβουλία και να με ¨ξεκουράσει".

Λοιπόν, το Hitchcoctales (έξυπνο λογοπαίγνιο) ούτε το είχα ακουστά, όταν μας έδωσε ο φίλος τη διεύθυνση φαντάστηκα ένα bar συνηθισμένο να πιούμε τα ποτά μας.

Με το που φτάσαμε (4 άτομα) διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα χώρο πολύ ΦΙΛΙΚΟ προς τον άνθρωπο γιατί οι τέλειες μουσικές του είναι στη σωστή ένταση (τόσο-όσο να την απολαμβάνεις αλλά να μπορείς να συζητήσεις ταυτόχρονα -έστω και χρησιμοποιώντας υψηλές οκτάβες), υπάρχει η μπάρα και κάποια stands για πιο bar mood, αλλά στον ίδιο χώρο καθώς και στον πιο μέσα -επίσης πολύ όμορφο- χώρο υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες στα οποία μπορείς να καθίσεις να απολαύσεις τα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ποτά που σερβίρονται ή και φαγητό (εάν επιθυμείς).
Να σημειώσω ότι κάποια βράδια υπάρχουν live, σχετικές πληροφορίες μέσω fb!

Ο χώρος, πεντακάθαρος & φροντισμένος (πρωην γκαράζ) είναι μία μίξη βιομηχανικού-μοντέρνου στυλ με κάποιες ρομαντικές πινελιές που αποπνέει ζεστασιά, όπως και οι άνθρωποι που εξυπηρετούν (με τόοοσο χαμόγελο).
Πριν συνεχίσω, θα κάνω ειδική αναφορά στην τουαλέτα -συνήθως αποφεύγω να επισκέπτομαι τουαλέτες σε χώρους εστίασης για να μην "τρώω φρίκη"- αλλά εδώ η επίσκεψη στην τουαλέτα είναι επιβεβλημένη όχι μόνο γιατί λάμπουν αλλά και για το υπέροχο design.

Στην εξυπηρέτηση είχαμε την ευγενέστατη Σόνια, η οποία μας φρόντισε σα να ήμασταν καλεσμένοι σπίτι της. Ξεκινήσαμε με ποτά (3 βότκες λεμόνι και ένα coctail),
κάναμε άλλη μία επανάληψη στα ποτά και πριν παραγγείλουμε "κάτι ελαφρύ¨σε φαγητό, κεραστήκαμε ένα γύρο σφηνάκια.
Διευκρινίζω ότι δε συμμετείχα στην επιλογή των πιάτων (μιας και δεν πεινούσα άφησα τους άντρες να αποφασίσουν) οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τις ονομασίες και αναλυτικές περιγραφές των πιάτων.

Μέχρι να πιούμε τα δεύτερα ποτά και τα σφηνάκια, έφτασε στο τραπέζι μας η πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και τυρί, μέτρια - δε με ενθουσίασε μιας και ήταν αρκετά στεγνή για τα δικά μου δεδομένα (για αυτό το 3 στη γεύση).
Μία φιλετάκια χοιρινά με πουρέ πατάτας -πρέπει να ήταν a la creme (επιλέγεις εάν θα είναι πουρές ή πατάτες) και μία μπιφτεκάκια.
Και τα δύο κυρίως πιάτα ήταν πεντανόστιμα, τα κρέατα σωστά μαγειρεμένα/ψημένα με όλους τους χυμούς τους, συμπεραίνω ότι η κουζίνα έχει το σωστό μάγειρα και το κατέχει το σπορ.
Φυσικά με το φαγητό παρέλασαν και 5-6 μπίρες από το τραπέζι μας (για τους άντρες της παρέας.
Οι γυναίκες συνεχίσαμε με ακόμη ένα γύρο σε ποτά, σε λίγο ήρθε η αξιαγάπητη Σόνια με ακόμη ένα γύρο σφηνάκια και να ρωτήσει τί άλλο θέλουμε να πιούμε ?????!!!! (κάπως έτσι νομίζω θα καταλήξω στους ανώνυμους αλκοολικούς... ).
Και επειδή ενήλικες είμαστε και πρυτανεύει η λογική, κάπου εκεί μετά τα τόσα (πόσα?) αποφασίσαμε να σταματήσουμε.

Λογαριασμός: Euro 95,00 δηλαδή κάτι λιγότερο από euro 25,00/άτομο!!!
Αυτό και άν ήταν έκπληξη... (πάντα κρίνοντας από τις τιμές της Ελλάδος με μέσο όρο τα euro 7,00/ποτό -που δεν είναι συνήθως καθαρό- ένα ζευγάρι σε bar με συνολική κατανάλωση 4 ποτά πληρώνει περίπου euro 28,00-30,00 οπότε καταλαβαίνετε το λόγο της έκπληξης).
Αυτά τα οποία φάγαμε και ήπιαμε (ΟΚ. δεν ξέρω τι απ' όλα μας κέρασαν, αλλά ακόμη κι έτσι... ) σε ένα οποιοδήποτε άλλο μαγαζί θα κόστιζαν διπλάσια.
Και ξανασημειώνω τα καθαρά ποτά (την επόμενη ημέρα παρά τις ποσότητες οινοπνέυματος δεν είχαμε καμία παρενέργεια, ) Μπράβο στο Hitchcoctales!

Εάν θα ξαναπάω?? Φυσικά!!! Να μη σας πω ότι μπήκε ήδη στo top ten!!