ΑΒΡΑΑΜ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Σουβλάκι & Σχάρα

  Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Νέα Πεντέλη [Χάρτης]
  210 8105378



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Πεντέλη, Αθήνα
Ιαν
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

τα παιδικά μου χρόνια την δεκαετία του ’80, ο πατέρας μου συνήθιζε να με πηγαίνει για γιαουρτλού σε ένα μαγαζί κάπου στην παλαιά κοκκινιά. Την διαδρομή δεν την θυμάμαι πλέον, αλλά το μαγαζί ήταν από τα παλιά κλασικά σουβλατζίδικα, μεγάλα τζάμια με σκουριασμένα αλουμίνια και αυτοκόλλητα γράμματα στην τζαμαρία.

Ο χώρος μέσα μουντός με τσίκνα. Η παραγγελία ήταν η ίδια πάντα. Γιαουρτλου. Πίτες (πάντα λαδωμένες) σε ένα άσπρο πιάτο, γιαούρτι, κεμπάπ, κρεμμύδι και από πάνω κόκκινη σάλτσα. Ακόμα και σήμερα αυτή την γεύση την έχω στο στόμα μου. Γλυκιά ανάμνηση αλλά και αυστηρός κριτής για τα σημερινά μαγαζιά.

Επίσκεψη στον Αβραάμ. Ο χώρος μεταμορντένου ψητοπωλείου, καθαρός. η εξυπηρέτηση σχετικά γρήγορη. Το φαγητό σε πακέτο.

Γιαουρτλου (8,20): 3 ή 4 κεμπάπ, 2 πίτες αλάδωτες, γιαούρτι, καμιά δεκαριά πατάτες τηγανιτές. Η γεύση των κεμπάπ σαφώς καλύτερη από το μέσο όρο της αγοράς, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή των παιδικών μου χρόνων. Μπορεί ο αβραάμ όσο χρόνια υπάρχει να μην έχει αλλάξει τη συνταγή του και να είναι η ίδια η ποιότητα του κεμπάπ, αλλά είχα μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ακριβό.

Το γιαούρτι δεν έδενε με το κεμπάπ, θα το ήθελα πιο στιβαρό. Την μόδα με τις αλάδωτες πίτες δεν τις σχολιάζω καν. Ας αφήσουμε κάποια πράγματα, όπως τα βρήκαμε. Το κεμπάπ είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο για όσους το έχουν δοκιμάσει από μάστορες του είδους και δυστυχώς από τότε που η ετοιμασία του δεν γίνεται από τον ίδιο τον σουβλατζή, αλλά αγοράζεται ή παράγεται μαζικά, είναι λογικό να έχει χάσει πολλά πράγματα. Ίσως να έχουν αφαιρεθεί και συστατικά του (πχ μπαχαρικά) για να είναι πιο ¨κοινωνικό¨ πιάτο, να μπορείς δηλαδή να μιλήσεις με κάποιον μετά. Επίσης μεγάλη τέχνη θέλει και το ψήσιμο του, το οποίο σήμερα προ-ψήνεται και το βάζουν άλλα 1-2 λεπτά για τελείωμα, ενώ κανονικά θέλει ψήσιμο εκείνη την στιγμή. Οπότε πλέον μιλάμε για fast food κεμπάπ.

Πατάτες με σως και τυρί (2,80): προκάτ πατάτες όχι κάτι το φοβερό, το τυρί δεν έδενε μαζί τους. Αδιάφορες.

Βέργα κοτόπουλο μπούτι (3,80): το κλασσικό καλαμάκι κοτόπουλο αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος. Το πιο νόστιμο πιάτο του. ψημένο όσο πρέπει.

Βέργα κεμπάπ (1,50): τεμάχιο κεμπάπ, όπως προαναφέρθηκε στη μερίδα, ήθελε λίγο ψήσιμο παραπάνω.

Πίτα γύρο χοιρινό (2,20): κανονικό μέγεθος και ποσότητα γύρου, όχι κάτι που θα σε τρελάνει, αλλά καλύτερο από το μέσο όρο.

Γενικά από την επίσκεψη δεν έμεινα όσο ικανοποιημένος περίμενα και δε νομίζω να ξαναπάω, χωρίς να λέω ότι δεν είναι καλό μαγαζί, αλλά εφόσον θέλει να θεωρείται ιστορικό μαγαζί θα πρέπει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.