SASI'S

Αφρική

  Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια [Χάρτης]
  210 6135561

Περιγραφή
Meat restaurant and burgers
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά. Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 έως 24.00 Σάββατο και Κυριακή 12.00 έως 24.00


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μελίσσια, Αθήνα
Ιαν
12
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Αν με ρωτούσε κάποιος, ποιό ήταν το αγαπημένο μου μαγαζί για τη χρονιά που πέρασε, και πού πήγα άπειρες φορές καταθέτοντας μαζί με τους κολλητούς μου μεγάλα ποσά ανενδοίαστα, ανερυθρίαστα και πάντα με τρελή χαρά, έ, αυτό είναι το Sasi΄s.

Ευτυχώς τo έζησα από το ξεπέταγμά του, μέχρι και τώρα που, πλέον, πετάει κυριολεκτικά. Δεν με έχει δυσαρεστήσει ποτέ, αντιθέτως κάθε φορά υπάρχει κάτι που θα με εκπλήξει ευχάριστα και μια φιλότιμη προσπάθεια να γίνεται όλο και καλύτερο.
Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει τόσο θερμά, σε σημείο που πλέον δεν βρίσκεις καθόλου εύκολα τραπέζι και η αναμονή είναι δεδομένη. Ο Sasi και το υπόλοιπο προσωπικό, πάντα γελαστοί επί της υποδοχής, και ο ίδιος πάντα να θυμάται το όνομα του κάθε πελάτη ξεχωριστά, χαιρετώντας τον κάθε ένα με μια ζεστή χειραψία. Αυτή τη σχέση έχει καλλιεργήσει ο Sasi με τους πελάτες του.

Στο χρόνο της αναμονής, τα καραφάκια με το ζεστό οινόμελο πάνε κι έρχονται σωρηδόν. Θυμάμαι στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μου, όπου το κρύο και η βροχή έξω σφυροκοπούσαν άγρια, και μέσα όλοι που περιμέναμε για τραπέζι κεραστήκαμε τα σφηνάκια μας και στη συνέχεια είχαμε το δικό μας καραφάκι για refill ξανά και ξανά. Από κάτι τέτοιες κινήσεις, βγαίνουν και συμπεράσματα.

Η άνεση στο χώρο και στα τραπέζια εξακολουθεί να υπάρχει, αν και η πληθώρα πια του κόσμου στη σάλα συχνά δημιουργεί ένα πιο αργό ρυθμό σε όλα, ωστόσο γκρίνιες δεν έχω ακούσει ποτέ, καθώς η κουζίνα επιδίδεται με τον πλέον αθόρυβο τρόπο σε μια αέναη και ακούραστη παραγωγή πιάτων, χωρίς λάθη ή καθυστερήσεις.
Η ατμόσφαιρα φυσικά είναι πιο ζεστή και cozy, όπως έχω ξαναπεί, και τα παιδιά πάντα ανταποκρίνονται με χαμόγελο σε ό, τι ζητήσεις. Συχνά γίνονται και πολλά αστεία και χαριτωμενιές με τους πελάτες εκείνους που είναι σε ανάλογο μήκος κύματος, και πέφτει γέλιο τρελό ( εμείς είμαστε σε αυτό το level πια...!!! )

Ο κατάλογος έχει υποστεί κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον αρχικό και εμπλουτίστηκε αρκετά σε επιλογές, δίνοντας πλέον ίσο χώρο και στο χοιρινό και στο κοτόπουλο, μαζί φυσικά με το μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο πρωταγωνιστεί. Οι μερίδες παραμένουν Κυκλώπειες στα περισσότερα πιάτα, εκτοξεύοντας το vfm, και η παραγγελία οφείλει να είναι συνετή, εκτός κι αν μιλάμε για πολύ μεγάλη πείνα ή για πολύ φαγανούς ανθρώπους!!

Έχοντας δοκιμάσει πλέον σχεδόν τα πάντα, θα αναφερθώ στην επίσκεψη που κάναμε μέσα στο Δεκέμβριο, όπου 3 άτομα γονατίσαμε τα εξής:

- Σαλάτα Rainbow, με λωρίδες μοσχαρίσιας μπριζόλας με τα γνωστά μπαχαρικά, κόκκινο λάχανο και καρότο τριμμένο, ρόκα, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, mozzarella και σάλτσα πορτοκάλι ( 10,50 ευρώ ).
Θηριώδης ως ποσότητα, καμβάς χρωμάτων τα φρεσκοτατα υλικά, λουκούμι το κρέας μέσα στη σαλάτα, γλυκιά και δροσερή η σως που την ντύνει, πολύ ωραία η συνολική γεύση.
Κορυφαία προτίμησή μου ωστόσο παραμένει πάντα η σαλάτα Jabulani, την οποία έχω φάει συχνά ως κυρίως πιάτο μόνη μου, μαζί με τα pitakia, χωρίς να χρειάζομαι κάτι άλλο.

- Chips, ( 3,50 ευρώ ), δηλαδή οι γνωστές, πλέον, στρογγυλές τηγανιτές πατάτες ( που αντικατέστησαν σε όλα τα πιάτα τους, τους κύβους πατάτας που τα συνόδευαν αρχικά ). Έρχονται πάντα με τη γνωστή εθιστική honey mustard σως στο μπωλάκι ( ζητείστε refill, δεν χρεώνεται ) ή / και με όποια άλλη σως εσείς τους ζητήσετε.

- Balito ( 11,50 ευρώ χ 2 ). "Παίξε μπαλίτο αγόρι μου... " είναι η ατάκα που συνοδεύει κάθε φορά αυτό το πιάτο όταν προσγειώνεται στο τραπέζι, αλλά και η ατάκα που εγώ ψελλίζω, συχνά - πυκνά, όταν θέλω να τους ξεσηκώσω για να πάμε.
Πρόκειται για ένα τεράστιο ψαρονέφρι στη σχάρα, με τα γνωστά νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά, τόσο αριστοτεχνικά ψημένο, όπως έχει αναφέρει και η φίλη Rose Tyler, που όλοι οι χυμοί του κρέατος διατηρούνται στο ακέραιο και το κρέας μένει τόσο ζουμερό που δεν μοιάζει καν για χοιρινό. Έρχεται σε ξύλινη τάβλα, με τηγανιτές πατάτες, και πιάνει το μισό τραπέζι.

- Mix wrap ( 12 ευρώ ), όπου ουσιαστικά ζητάς στην παραγγελία σου να σου φτιάξουν το πιάτο με 1 wrap από την κάθε επιλογή που υπάρχει στο μενού, δηλαδή ένα steak wrap, ένα beef wrap και ένα chicken wrap κι έτσι τα δοκιμάζεις όλα. Όπου wrap, μαλακιές πίτες tortilla, όχι οι γνωστές του εμπορίου, γεμισμένες με τα εξής υλικά:
* steak wrap: κομμάτια μοσχαρίσιας μπριζόλας με σάλτσα πιπεριού, μαρούλι και ντομάτα. Το πικάντικο.
*chicken wrap: κοτόπουλο φιλέτο, με μπέικον, κόκκινο λάχανο, φέτα, αβοκάντο και μαγιονέζα. Το δροσερό.
* beef wrap: κιμάς μοσχαρίσιος με τσένταρ, chutney, γιαούρτι και κόλιανδρο. Το εξωτικό.
Συνοδεύονται φυσικά με πατάτες τηγανιτές, είναι πολύ πολύ χορταστικά, νόστιμα και ιδιαίτερα ως γεύσεις και τα 3 είδη, και σερβίρονται σε ένα ειδικό έξυπνο σκεύος, που τα συγκρατεί για να μην σκορπίσουν τα υλικά τους.

- Ήπιαμε νερό εμφιαλωμένο ( 1 ευρώ ), μια coca cola 330 ml ( 2 ευρώ ) και την αγαπημένη μου Franziskaner Weiss 500 ml ( 5,50 ευρώ ). Λογαριασμός για 3 άτομα που έφαγαν ΠΟΛΥ, στα 57,50 ευρώ με απόδειξη, δηλαδή κάτω από 20 ευρώ το άτομο.
Γλυκό συνήθως δεν παίρνουμε, γιατί συνήθως τρώμε σαν τους μικρούς Βούδες, ωστόσο κάποιες φορές εδώ μας έχει κεραστεί γλυκάκι ( ferrero mudpie ) με πιο πρόσφατη τη φορά που ο Sasi μας καληνύχτισε βάζοντάς μας το γλυκάκι σε σακουλίτσα για να το φάμε στο σπίτι.

Αν μπορούσα να περιγράψω το πώς νιώθω γι αυτό το μαγαζί, θα έλεγα ότι είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της οποίας εγώ είμαι οπαδός και συμπεριφέρομαι σαν να είμαι "χούλιγκαν" μέσα στο γήπεδο. Τουτέστιν: τακτικές επισκέψεις, ανυπομονησία, γκολ που απογειώνουν, ενθουσιασμός στα όρια του φανατισμού, ιαχές και ύμνοι χωρίς τέλος και τα μυαλά στα κάγκελα!!

Αν το συστήνω ;; Φυσικά και όχι... Να φύγετε κύριοι... Να πάτε αλλού!! Ήδη τώρα, και δεν βρίσκουμε εμείς τραπέζι να καθήσουμε!!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μελίσσια, Αθήνα
Απρ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Meet 'n eat εναντίον sizzle 'n drizzle ;

Μήπως ''παλιός'' εναντίον ''νέου'' ;

Ή μήπως στο ίδιο έργο θεατές ;

Αυτά τα ερωτήματα μου δημιουργήθηκαν, όταν μέσα από την κριτική της φίλης Ucook, πληροφορήθηκα την άφιξη του Sasi's στα εστιατορικά δρώμενα των Μελισσίων, μια περιοχή που από την απόλυτη ''γαστρονομική ανυπαρξία'', τα τελευταία χρόνια δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει με ενδιαφέροντα εστιατορικά openings.

Έχω δηλώσει και παλιότερα την αδυναμία μου, για τις ενθουσιώδεις κριτικές που γράφονται από φίλους εδώ στο site και πολύ συχνά, εφόσον τύχουν ανάλογου ενδιαφέροντος και προσοχής, παρακινούν και άλλους φίλους για επίσκεψη και εν τέλει ανάδειξη μιας καινούργιας επιχείρησης εστίασης. Σε αυτή την κατηγορία εκτιμώ ότι ανήκει και η σχετική κριτική της φίλης Ucook. Έτσι λοιπόν μετά από μια ωραία βόλτα με το αυτοκίνητο, που συνδύαζε βουνό και θάλασσα, καταλήξαμε ''ανάποδα'' μέσω Πεντέλης στο Sasi's.

Για να φρεσκάρουμε και λίγο τις γνώσεις, το Kozi's είναι το nickname του Κωνσταντίνου, ενώ το Sasi's το nickname του έτερου αδελφού Αθανάσιου Τζάνου. Δύο αγαπημένα αδελφάκια λοιπόν το ένα δίπλα στο άλλο.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016, ώρα 17:45, άτομα 2, χωρίς κράτηση, αφού τέτοια είναι και η πολιτική της επιχείρησης. Δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολία στην ανεύρεση τραπεζιού, διότι την ώρα της επίσκεψης μας η πληρότητα κυμαίνονταν περίπου στο 40 με 50%. Να σημειώσω ότι την ίδια στιγμή το Kozi's ήταν γεμάτο.

Ο χώρος, σε σχέση με το Kozi's, είναι ελαφρώς βελτιωμένος προς το καλύτερο. Το μαγαζί είναι γωνιακό, ψηλοτάβανο, φωτεινό με μεγάλες τζαμαρίες και έχει μακρόστενο σχήμα. Το decor παραμένει στο γενικό concept του Kozi's, ως κάτι μεταξύ casual νεοταβέρνας-νεοσουβλατζίδικου-νεοφαστφουντάδικου. Κυριαρχεί το τούβλο, το ξύλο και τα αφρικάνικα artworks, δίνοντας στον χώρο μια πολύ συμπαθητική νότα. Πάμε τώρα στην διάταξη του χώρου. Υπάρχουν κάποιες κολώνες που διαχωρίζουν τα τραπέζια από την open kitchen, με θετικά αποτελέσματα για τους πελάτες. Τα τραπέζια εδώ είναι τοποθετημένα πιο αραιά, παρέχοντας μια αξιοπρεπή άνεση εστίασης, κάτι που μάλλον αποτελεί μόνιμο παράπονο στην περίπτωση του Kozi's. Υπάρχει και deck-μπαλκονάκι, με τραπέζια για τους θερμούς μήνες και για να βρίσκουν παρηγοριά τα χαρμάνια. Yes smoking is forbidden inside the premises!! Η art de la table, κινείται στο πνεύμα του χώρου και είναι casual και επαρκής. Οι τουαλέτες και κάποιοι βοηθητικοί χώροι βρίσκονται στο υπόγειο και είναι πεντακάθαροι και περιποιημένοι.

Η εξυπηρέτηση κινείται στο γνωστό ρυθμό του Kozi's. Το νεανικό προσωπικό είναι ευγενικό, αποτελεσματικό, εξυπηρετικό και από ότι διέκρινα φυσιογνωμικά, οι περισσότεροι από αυτούς μάλλον προέρχονται από την αδελφή επιχείρηση. Όλοι τους φοράνε μαύρα μακό μπλουζάκια, με διάφορες χαριτωμένες ''αφρικάνικες αμπελοφιλοσοφίες''. Στην υποδοχή ο Sasis ένας σεμνός, προσγειωμένος και πολύ διακριτικός νέος άνθρωπος, μας καλωσόρισε και μας άφησε να διαλέξουμε το τραπέζι μας. Μας ενημέρωσε ευγενικά ότι οι μερίδες είναι πλουσιότερες από δίπλα και με τον τρόπο του μας προειδοποίησε να ''μην το παρακάνουμε με την παραγγελία μας''. Με το πέρας του γεύματος μας, πέρασε από το τραπέζι μας και ρώτησε τις εντυπώσεις μας.

Και πάμε τώρα στην κάρτα του menu, κάτι το οποίο λογικά αναρωτιούνται όλοι οι φίλοι της αδελφής επιχείρησης. Relax, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας φίλοι μου. Το menu μπορεί να μην είναι copy paste, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα βιώσετε εκπλήξεις. Ορεκτικά, σαλάτες, κρέατα, burgers και wraps θα βρείτε και εδώ, ίσως με λίγο διαφορετική ονομασία και ποσότητα σε ορισμένα πιάτα.

Super Niama λέγεται το μεγάλο T-Bone δίπλα, εδώ λέγεται Dad's T-Bone. Rib Eye δίπλα, Amandla εδώ. Porco porco το ψαρονέφρι στην σχάρα δίπλα, Balito εδώ. Koko Bongo το χοιρινό κοντοσούβλι δίπλα, Shaka Zulu εδώ. Ας μην σας κουράσω παραπάνω, κάντε μια έρευνα on line και θα αντιληφθείτε τα λεγόμενα μου. Άξια μνείας για τα ''πεινασμένα και κοιλιόδουλα παιδάκια'', η Zimbatimatata ένα ''αυτοκρατορικό'' Tomahawk steak 1,4kg στα 55€!! Πως λέμε τρώμε τρώμε και τελειωμό δεν έχει!!

Η κάρτα του αλκοόλ είναι πολύ παραπάνω από επαρκής, διαθέτει ποικιλία κρασιού (Νοτιοαφρικάνικα και Ελληνικά) και μπύρες (Ελληνικές και ξένες), σε τιμές μάλλον τσουχτερές για το concept της επιχείρησης.

Δοκιμάσαμε:
-Υποδοχή όπως δίπλα, με δύο σφηνάκια οινόμελου.

-Σαλάτα Jabulani, με φιλέτο κοτόπουλο στην σχάρα, καλαμπόκι, παρμεζάνα, κρουτόν, κριτσίνια, ντοματίνια, ανάμεικτη πρασινάδα και αφρικάνικη sauce caesar (στα 9,50€). Κατέφθασε χωρίς υπερβολή ένα πραγματικό θηρίο, ικανό να αποτελέσει το γεύμα ενός ενήλικα άνδρα ή δύο ντελικάτων δεσποινίδων. Εντυπώσεις πέραν της θηριώδους ποσότητας, εξαιρετικές. Ποιότητα πρώτων υλών, το ψήσιμο του κοτόπουλου και η ενδιαφέρουσα version της αφρικάνικης caesar, μας έβαλαν κυριολεκτικά με το δεξί στο γεύμα μας. Λόγω μεγέθους, μπορεί άνετα να μοιρασθεί περίπου σε τέσσερα άτομα.

-Shongololo steak, ακόκαλη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος με τα γνωστά νοτιοαφρικάνικα spices, για μένα (στα 19€). Τι να πω βρε παιδιά, απλά παραδίνομαι. Ήταν 2 μπριζόλες γύρω στα 250-300gr ΕΚΑΣΤΗ, περιχυμένες με τα Νοτιοαφρικάνικα spices και μια ροζέτα βούτυρο. Συνοδευόταν από άφθονη ποσότητα τηγανιτής πατάτας κομμένη σε ροδέλες. Ζητήθηκε medium και σερβιρίσθηκε medium well. Ήταν γενικά ποιοτική και ζουμερή, το δε ένα κομμάτι ήταν λίγο πιο χοντροκομμένο και τρυφερό από το άλλο. Προκαλεί εντύπωση το πόσο αρμονικά δένει το κρέας με τα Νοτιοαφρικάνικα spices, τα οποία κατά την γνώμη μου τα σπάνε, βάζοντας μια πολυσύνθετη και πολύ ενδιαφέρουσα νότα στο πιάτο. Σημεία που το κρέας μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, είναι στο σίτεμα και στον βαθμό ψησίματος, κάτι που ποτέ δεν ήταν και το πιο δυνατό σημείο του Kozi's. Φαίνεται ότι οι Νοτιοαφρικάνοι ψήστες, έχουν (κακώς) προσαρμοσθεί στις Ελληνικές συνήθειες ψησίματος.

-Shaka Zulu, το χοιρινό κοντοσούβλι που λέγαμε, για την γυναίκα μου (στα 14,50€). Χόρτασε μόνο που το είδε, χωρίς πλάκα. Το food styling εξίσου εντυπωσιακό, κλέβει τις ματιές των διπλανών τραπεζιών. Το γνωστό τσιγκέλι που είναι της μόδας τώρα τελευταία, με 8 κομματάρες κρέατος, τις τηγανητές πατάτες ροδέλες, τα νοτιοαφρικάνικα spices και μια ωραία βουτυρολεμονομελάτη sauce. Από γεύση ικανοποιητικό, θα ήθελα το κρέας πιο τρυφερό και ζουμερό, για να πάει δύο σκαλιά παραπάνω.

-Μια μπύρα Septem Monday 500ml στα 5,50€.

Check please
Με αναλυτική απόδειξη συραμμένη με το δελτίο παραγγελίας, στα 48,50€ και πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Σας διαβεβαιώνω ότι παρότι ακολουθήσαμε την συμβουλή του Sasi's και παραγγείλαμε πολύ προσεκτικά, ακουμπήσαμε φαγητό ξανά μετά από 24 ώρες!!

Κατέληξα ότι:
''Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι'', έλεγε στα κόμικς των παιδικών μας χρόνων ο γίγαντας Οβελίξ, ο οποίος αφού τρέλανε στις φάπες τους ''άτυχους'' Ρωμαίους, στην συνέχεια πήγαινε και περιδρόμιαζε ένα αγριογούρουνο στην καθισιά. Οβελίξ, είμαι σίγουρος ότι το Sasi's θα μπορούσε να είναι το alternative στέκι σου. Αγριογούρουνο μπορεί να μην έχει, αλλά τι θα έλεγες για ένα ή μήπως για δύο Tomahawk steaks;

Μετά τον Οβελίξ, εγώ θα το πάω λίγο παραπέρα. Μάλλον είναι ''τρελοί'' (πάντα με την καλή έννοια) αυτοί οι Ελληνο-Νοτιοαφρικάνοι αδελφοί Τζάνου. Αντί να επιλέξουν τον εύκολο δρόμο, δηλαδή να ανοίξουν μια δεύτερη επιχείρηση με το ίδιο όνομα (Kozi's) στα νότια προάστια και να εξαργυρώσουν την δυνατή φήμη τους, επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο να στήσουν ακριβώς κολλητά, μια παρόμοιας φιλοσοφίας επιχείρηση με άλλο όνομα και διπλά λειτουργικά κόστη (κουζίνα, λάντζα, service, λογιστικά βιβλία, κ. λ. π).

Συμπέρασμα Meet 'n eat (Kozi's) εναντίον Sizzle 'n drizzle (Sasi's), απλά σημειώσατε Χ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μελίσσια, Αθήνα
Ιαν
18
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μετά από αναζήτηση της τελευταίας στιγμής (2 ώρες πριν) και αφού καταλήξαμε ότι η κρίση καθόλου μάλλον δεν έχει επηρεάσει τον Έλληνα στην Κυριακάτικη έξοδο για φαγητό μιας και δεν βρήκαμε ελεύθερο τραπέζι πουθενά πριν τις 5:00μμ, βρεθήκαμε μια παρέα 5 ενηλίκων και δυο παιδιά 5,5 ετών και 16 μηνών στο Sasi's.

Έχοντας ακούσει διφορούμενες κριτικές για το αδερφάκι του, το γνωστό πια διπλανό Kozi's, που ακόμα δεν έχω καταφέρει να επισκεφθώ και γνωρίζοντας ότι δεν κάνει κρατήσεις ήμουν ιδιαιτέρως διστακτική επειδή είχαμε και τα παιδιά μαζί μας. Προς έκπληξη μου και με το που φθάσαμε, ο ευγενικός κύριος στην υποδοχή με ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι! Όταν δε ρώτησα αν έχουν και παιδικό κάθισμα και πήρα θετική απάντηση η πρώτη μου εντύπωση ήταν θετικότατη!

Για τον χώρο δεν θα κάνω περιγραφή μιας και πολύ γλαφυρά και επιτυχημένα έχει περιγραφεί από διάσημα μέλη του ask4food. Γενικά όμως είναι λίγο στενάχωρα τα πράγματα ειδικά σε ώρες αιχμής.

Όσον αφορά το φαγητό ξεκινήσαμε με ορεκτικά τα Umshlanga Nachos που έχουν μοσχαρίσιο κιμά, τυρί, ντομάτα, sauce από αβοκάντο & γιαούρτι. Πολύ καλά γευστικά και πλούσια μερίδα για να μοιραστεί επαρκώς και στους πέντε "φαγανούς' συνδαιτυμόνες. Συνεχίσαμε με δύο ζέστες κυπριακές πίτες με λάδι & ρίγανη για να συνοδευόσουν την χορταστική και γευστικότατη σαλάτα ονόματι
Umbalumba, με βουβαλίσια μοτσαρέλα burrata, προσούτο, μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές, κρέμα μπαλσάμικο & ανάμεικτη σαλάτα. Ειδικά η μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς ήταν υπέροχη και η ποσότητα επαρκής και για τους πέντε! Κάλλιστα θα αποτελούσε ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.

Συνεχίσαμε με κυρίως ένα AmandlaRib Eye για μένα medium well ψημένο με νοτιόαφρικάνικα μπαχαρικά. Το βρήκα ζουμερό και συνοδευόταν από πατατούλες τηγανητές και μια υπέροχη sauce. Οι υπόλοιποι πήραν Shaka Zulu δηλαδή χοιρινό κοντοσούβλι με τα γνωστά αφρικάνικα μπαχαρικά πολύ εντυπωσιακά σερβιρισμένο στη γνωστή αιωρούμενη σούβλα. Πολύ καλό και ζουμερό συνοδεία πατάτας τηγανητής και αυτό. Balito δηλαδή ψαρονέφρι στη σχάρα με μπαχαρικά και πατάτες και αυτό και την sauce μελιού μουστάρδας και δύο Chicken Wrap με φιλέτο κοτόπουλο με μπέικον, φέτα, κόκκινο λάχανο, αβοκάντο & μαγιονέζα, σε 3 πίτες tortilla. Πολύ καλά και στη γεύση και στην εμφάνιση αλλά λιγότερα σε ποσότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα Συνοδεύονταν και αυτό με τις τηγανητές ροδέλες πατάτας.

Αν κάτι έχω να σχολιάσω σε σχέση με τα πιάτα είναι ίσως η υπερβολική σάλτσα που είχαν που επικάλυπτε ελαφρώς τη γεύση του κρέατος και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ποικιλία συνοδευτικών όπως π. χ. μανιτάρια ψητά, καλαμπόκι ή κάτι άλλο για να ξεφύγει το πιάτο από την κλασσική γαρνιτούρα που βρίσκεις από το σουβλατζίδικο ως την τελευταία ταβέρνα.

Από ποτά πήραμε μια κόκα κόλα, ένα ανθρακούχο νερό San Pellegrino που για μένα αποτελεί την επιτομή των ανθρακούχων νερών, μια Fratziskaner, μια Septem και μια Alfa των 500 ml έκαστη και ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό που ήρθε
στο τραπέζι μας με το που καθίσαμε.

Από γλυκά μοιραστήκαμε μια Banoffee και μια Mudpie σε πιάτο. Καλούτσικα αλλά σε καμία περίπτωση τίποτα το ιδιαίτερο, μάλλον λιπαρά θα τα έλεγα. Σε δυο από την παρέα άρεσαν αρκετά, αλλά τρώνε κυριολεκτικά τα πάντα από γλυκά.

Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 136 ευρώ.

Κλείνοντας σαφώς και μας άρεσε και με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάμε. Αν κάτι θα θέλαμε είναι ενδεχομένως να γίνονται κρατήσεις γιατί αν δεν σταθείς τυχερός όπως εμείς η αναμονή των 45 λεπτών δεν είναι αμελητέα, να κερνάνε ένα γλυκάκι, που όπως και να το κάνεις σου φτιάχνει τη διάθεση μια τέτοια κίνηση, να είναι λίγο πιο άνετα διανεμημένα τα τραπέζια γιατί νιώσαμε λιγάκι στριμωγμένοι η αλήθεια είναι. Όσον αφορά τις τιμές, τα πιάτα με μοσχάρι και ιδίως, η Picanha, το Rib eye ή το Τ Bone είναι αλμυρούτσικα στη χρέωση ειδικά για τις εποχές που ζούμε αλλά είναι πιάτα που συνήθως θα φας μια στο τόσο έξω και που σίγουρα παντού θα τα βρεις στις ίδιες τιμές πάνω κάτω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μελίσσια, Αθήνα
Μαι
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το Kozi’s το αγαπώ και ο έρωτας ήταν άμεσος και κεραυνοβόλος. Η σταθερή του ποιότητα και η διατήρηση της φρεσκάδας και της νεανικότητάς του μ’ έκαναν να επιστρέφω εκεί ξανά και ξανά από το 2011 που το είχα επισκεφτεί για πρώτη φορά κι είχα γράψει και μια ενθουσιώδη κριτική. Δυστυχώς, οι συχνά τρελές αναμονές στις οποίες σε αναγκάζει να υποβληθείς η no-reservation policy που ακολουθεί, με είχαν κρατήσει μακριά του κάποιες φορές, παρόλο που ο οργανισμός μου αποζητούσε διακαώς τσακαλάκα, κοκο-μπόνγκο και λοιπές νοτιοαφρικανικές λιχουδιές.

Έτσι, ο ενθουσιασμός μου ήταν ασυγκράτητος μόλις πληροφορήθηκα από την άκρως κατατοπιστική κριτική της έμπιστης Ucook ότι άνοιξε παραδίπλα το αδερφάκι του, όπου (ακόμα) δεν γίνεται ο κακός χαμός. Ακολούθησε δε μετά κι η κριτική του mavtasou και πια δεν κρατιόμουν, παίρνω αδερφή και μαμά και Κυριακή των Βαΐων, γύρω στις 2 το μεσημέρι (νωρίς δηλαδή) σπεύδουμε για Μελίσσια.

Τελικά απεδείχθη σοφή η επιμονή μου να είμαστε εκεί από τις 2, καθώς απ’ ότι φαίνεται το Sasi’s ήδη απέκτησε τον κόσμο του κι έτσι γύρω στις 3 δεν έπεφτε καρφίτσα. Εμείς πάντως δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και άμεσα με το που καταφθάσαμε τακτοποιηθήκαμε σε ένα από τα μέσα τραπέζια. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι έτσι γρήγορα γέμισαν και τα τραπέζια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο και βλέπουν στο στενό που είναι κάθετα στην Π. Τσαλδάρη, τα οποία τουλάχιστον για τις μεσημεριανές ώρες δεν μου φάνηκαν πολύ ψηστικά. Ίσως το βράδυ να είναι καλύτερα.

Ο χώρος είναι προσεγμένος και σαφώς καλύτερος από εκείνον του Kozi’s (έχετε καταλάβει ήδη ότι η σύγκριση θα είναι συνεχής καθώς είναι αναπόφευκτη- πώς αλλιώς, όμως, όταν το Sasi’s μοιάζει ν’ αποτελεί προέκταση του μεγάλου του αδερφού; ) Το Sasi’s είναι αν και μικρότερο πιο άνετο, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών είναι καλύτερες, οι γήινες αποχρώσεις που επικρατούν το καθιστούν πιο ζεστό. Να σημειώσω επίσης εδώ ότι στεγάζεται στον χώρο που δεν κατόρθωσε να μακροημερεύσει το Κλίμα- Κλήμα, wine restaurant που πρόλαβα ν’ αγαπήσω και τώρα μου λείπει. Η απαγόρευση του καπνίσματος εντός πιάνεται ως ατού βάσει των δικών μου δεδομένων.

Η εξυπηρέτηση ήταν φιλική, χαμογελαστή κι αμεσότατη! Ίσως μάλιστα να παραήταν άμεση, δεν θα με χάλαγε δηλαδή να μου έδιναν λιγάκι περισσότερο χρόνο ανάμεσα στα πιάτα, θα ήθελα τους ρυθμούς ελαφρώς πιο χαλαρούς. Στα μείον το εμφιαλωμένο νερό που ήρθε στο τραπέζι χωρίς να ζητηθεί, στα συν ότι αντικαταστάθηκε χαμογελαστά κι αβίαστα με κανάτα μόλις το ζητήσαμε. Ένα επιπλέον θετικό, το κέρασμα οινόμελου σε σφηνακοπότηρα που κατέφθασε με το που κάτσαμε, συμπαθής κίνηση για το καλωσορίσατε.

Και τώρα τα φαγητά. Ο κατάλογος ακολουθεί ακριβώς το πνεύμα του Kozi’s κι έτσι λίγο πολύ οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε είναι οι ίδιες, δηλαδή εξίσου λαχταριστές. Οι μυρωδιές που αναδύονται από τα νοτιοαφρικανικά μπαχάρια είναι το ίδιο γαργαλιστικές κι οι μερίδες αντίστοιχα θηριώδεις. Εμείς οι τρεις αποφασίσαμε να πάρουμε όλα τα πιάτα για τη μέση και καταβάλλαμε προσπάθεια να περιορίσουμε την παραγγελία μας και να μην παρασυρθούμε ζητώντας μία απ’ όλα με γνώμονα ότι οι μερίδες ξαναλέω είναι ΜΕΓΑΛΕΣ!

Έτσι, λοιπόν, πήραμε μια πεντανόστιμη, πλούσια και λαχταριστή Jabulani Salad. Άφθονη, πάνφρεσκια και δροσιστική πρασινάδα με κομμάτια από υπέροχα μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο, καλαμπόκι, νιφάδες παρμεζάνας, ντοματίνια, κρουτόν και κριτσίνια σε μία σός η οποία αναγραφόταν ως αφρικάνικη σίζαρ. Μας ενθουσίασε η γεύση, η φρεσκάδα, το πολύ πετυχημένο δέσιμο της σος με τα υλικά, τα οποία αγκάλιαζε σε τέλεια αρμονία. Η ποσότητα δε εξαιρετική και για τις τρεις μας, που είμαστε και φαγανές, της κατηγορίας καλύτερα να μας ντύνεις παρά να μας ταΐζεις.

Για τη συνέχεια πήραμε ένα Shaka Zulu, ένα χοιρινό κοντοσούβλι δηλαδή με σάλτσα lemon butter. Κατέφθασε εντυπωσιακό και πανέμορφο να κρέμεται σε μία μεγάλη σούβλα, από την οποία απελευθερώθηκε με την ευγενή δεξιοτεχνική αρωγή του σερβιτόρου. Το κοντοσούβλι αυτό ήταν το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε, μοσχοβολιστό, υπέροχα ζουμερό και χυμώδες, κάθε μπουκιά από το τέλεια μαριναρισμένο κρέας ήταν και μια μικρή ηδονιστική έκρηξη. Ενθουσιαστήκαμε εξίσου και οι τρεις.

Ένα Balito, δηλαδή ένα υπέροχο ψαρονέφρι στη σχάρα, το οποίο με τον μαγικό τρόπο του μαέστρου ψήστη κατόρθωνε να διατηρεί ατόφιους όλους τους χυμούς του και να είναι ζουμερό και παραδείσια γευστικό. Ξέρετε, δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε στην παραγγελία μας αν θα πάρουμε το ψαρονέφρι, καθώς είναι δύσκολο κρέας κι επιρρεπές στο να στεγνώσει στο ψήσιμο. Όχι όμως το Balito. Το Balito, όχι.

Τέλος, διαλέξαμε και το Laduma, μπιφτέκια δηλαδή, ζυμωμένα με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά, φυσικά. Το συγκεκριμένο είναι το πιάτο που δεν μας απογείωσε, αξιολογούμενο βεβαίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Πολύ νόστιμα μπιφτέκια, άρτια ψημένα, αφράτα, αρωματικά και λιμπιστά, απλώς δεν ήταν η αποκάλυψη των δύο άλλων κυρίως πιάτων. Επίσης, η μερίδα στο πιάτο αυτό δεν είναι θεόρατη, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες.

Όλα τα κρέατα έρχονται με συνοδεία από νόστιμες πατάτες τηγανιτές κι από χειροποίητη honey mustard σος, η οποία δένει υπέροχα μεν με τα κρέατα, αλλά εγώ προσωπικά θα σας παρότρυνα να αφεθείτε στο καταπληκτικό μαρινάρισμα των κρεάτων και στα εξωτικά τους μπαχάρια και να τα απολαύσετε χωρίς να το παρακάνετε με τη σος, δεν χρειάζεται.

Φυσικά αυτό το λουκούλλειο γεύμα δεν μπορούσε να συνοδευτεί με κάτι άλλο πέραν παγωμένης μπύρας κι έτσι όλες μας ήπιαμε από μία draft Fischer. Και το σύνολο του λογαριασμού έφτασε τα 56 ευρώ και με μας να αποχωρούμε σκασμένες. Βρίσκω το Value for Money του Sasi’s εξαιρετικό, αν αναλογιστεί κανείς τι προσφέρει, δηλαδή υψηλού επιπέδου κρεατοφαγία με αύρα εξωτική.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μελίσσια, Αθήνα
Σεπ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Κυριακή μεσημέρι και έχοντας όρεξη για πικάντικες γεύσεις και κρεατοφαγία, καταλήξαμε Μελίσσια μαζί με τα μικρά μας.
Στο μυαλό μας είχαμε το γνωστό Kozi's, κλασσική αξία, όμως βλέποντας το Sasi's ακριβώς δίπλα και στην υποδοχή την ίδια κοπέλα, ιδιοκτήτρια του Kozi's, άρχισα να αναρωτιέμαι αν είναι η ίδια επιχείρηση. Αμέσως τι έκανα; Μπήκα στο έμπιστό μας Ask4food για κριτικές και λεπτομέρειες.
Η επιβεβαίωση ότι είναι δύο ίδιες επιχειρήσεις με μικρές αλλαγές σε λίγα πιάτα και ιδιοκτήτη τον έναν εκ των δύο αδελφών του Kozi's δεν άργησε να έρθει. Ευχάριστη έκπληξη θα έλεγα.

Οπότε βλέποντας λιγότερη ουρά, από το αδελφάκι δίπλα, μπήκαμε και με χρόνο αναμονής 20', κάτσαμε στο τραπέζι μας. Στο ενδιάμεσο μας πρόσφεραν το γνωστό σφηνάκι με το οινόμελο και από ένα σφηνάκι fanta για τα μικρά.
Επειδή μας είχαν ήδη πάρει την παραγγελία ώστε να εξυπηρετηθούμε αμέσως μόλις κάτσουμε, λόγω των μικρών, δεν πέρασαν 2΄και τα ορεκτικά ήρθαν αμέσως εφόσον περάσαμε στο τραπέζι μας.

Πολύ θετικό και συγχαρητήρια γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις μικρά κάτω των 2 ετών, η αναμονή σε εστιατόριο είναι κάπως βασανιστική.
Για αρχή πήραμε τα κλασσικά πιτάκια με τη γλυκιά σως καθώς και τη σαλάτα, που δεν θυμάμαι το όνομα της, όμως είναι με προσούτο και τυρί μπουράτα, αυθεντική μοτσαρέλα και μαρμελάδα ντομάτας. Καταπληκτική τόσο στη γεύση και όσο και στην παρουσίαση πιάτου, καθώς όλα μετρούν. Μεγάλο μέγεθος και άνετα κάνει και για 4 ενήλικες.
Στη συνέχεια πήραμε το sasi's burger, που ήρθε με ζουμερό μπιφτέκι, αυγό και τσένταρ, χωρίς μπέικον και bbq sauce λόγων του ότι προοριζόταν για τα νήπιά μας, ένα ψαρονέφρι στη σούβλα με τα γνωστά Αφρικανικά μπαχαρικά και μία πραγματικά σωστή και μέτρια ψημένη, όπως το ζητήσαμε, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος χωρίς κόκκαλο με πατάτες τηγανιτές. Και τα 3 πιάτα είχαν το σωστό ψήσιμο, το κρέας όπως έπρεπε και είχε ζητηθεί στο ψήσιμο με το μοναδικό ίσως μείον ότι στο κοντοσούβλι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ήταν μόνο λίπος και καθόλου κρέας, σημείο που με ενόχλησε και για αυτό και τα 3 στα 4 η βαθμολογία στη γεύση.
Οι μερίδες είναι πραγματικά μεγάλες και αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητα του φαγητού και την άνεση του χώρου δικαιολογεί τις λίγο υψηλές τιμές για αντίστοιχα πιάτα σε άλλα εστιατόρια.
Για όλα αυτά μαζί με ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και 1/2 λίτρο λευκό κρασί χύμα πληρώσαμε 64 Ευρώ.
Πραγματικά μπράβο στην όλη ομάδα του Sasi's που και κρατούν το επίπεδο του σέρβις και φαγητού σε υψηλά επίπεδα και ενώ δεν λειτουρζούν με ρεζερβέ, προσπαθούν να κυλήσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μελίσσια, Αθήνα
Μάρ
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Λοιπόν, καθόσον είμαι πελάτης φανατικός του kozi's, είχα πληροφορίες ότι κάτι ετοιμάζανε τα παιδιά και πριν λίγες ημέρες πήγα να δοκιμάσω.

Πρώτον διαπίστωσα ότι κάποιοι από τους σερβιτόρους είχανε μετακομίσει εκεί δίπλα.
Ευγενικοί, πολύ εξυπηρετικοί και βεβαίως αναλυτικοί στοα καινούργια πιάτα.
Τώρα, στο φαγητό..

Πήραμε (2 ΆΤΟΜΑ)
- Τη σαλάτα jabulani, μια εκδοχή της διπλανής ceasar αλλά παιδια είναι τεράστια και πάρα πολύ νόστιμη.
- Το μανιτάρι με το τυρί και τι μπέικον. Πολύ καλό
- Το πίατο με τα 4 κομμάτια κοτόπουλο (απίστευτο πολύ καλά μαριναρισμένο)
- Το πίατο με τα 5 κομμάτια χοιρινό (και αυτό πάρα μα πάρα πολύ καλό)
Βέβαια δεν καταφέραμε να τα φάμε όλα αυτά.. από τη σαλάτα ένιωθα ότι τερματίσαμε.. (πήραμε και για το σπίτι)

Τέλος δοκιμάσαμε και ένα γλυκό banofee (πολύ πολύ νόστιμο -ελαφρύ σας το συνιστώ)
Γενικά θα έλεγα ότι αν ξέρεις τις γεύσεις του Kozi's τότε δεν θα απογοητευτείς.. έχει πολύ καλά πιάτα και σίγουρα θα ξαναπάω...
Το δίλημα είναι τώρα ότι πρέπει να μοιράζεσαι ανάμεσα στα 2 μαγαζιά.
(όλα αυτά στοιχισαν 47 ευρώ)