Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η εσωτερική διακόσμηση τοποθετεί το εστιατόριο κατευθείαν στη via Manzoni του Μιλάνου, δίνοντας έμφαση στο κομψό design και το σκούρο ξύλο. Oι κορυφαίες πρώτες ύλες καθιστούν το Dai Due Amici (το όνομά του σημαίνει «από δύο φίλους») μια εξαιρετική πρόταση για δείπνο στα βόρεια προάστια. Η υψηλή αισθητική του χώρου και η εμμονή στη λεπτομέρεια προετοιμάζουν τον επισκέπτη για την εξίσου άρτια αισθητικά παρουσίαση των πιάτων, ενώ στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Χάρης Παπάζογλου πειραματίζεται γευστικά, δημιουργώντας εντυπωσιακά πιάτα υψηλών προδιαγραφών with a twist, που σε συνδυασμό με τις value for money τιμές του μενού θα σας φέρουν σύντομα ξανά στο φιλόξενο χώρο του.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη έως Σάββατο ανοιχτά (ώρες λειτουργίας της κουζίνας) από τις 7:00-12:00 Κυριακή-Δευτέρα κλειστά

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Παροχές για ΑμεΑ
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

26 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο χώρος που στέγαζε το «Dai due Amici» του Χαλανδρίου, φιλοξενεί εδώ και λίγες μέρες το νέο εγχείρημα του Δημήτρη Κοντόπουλου (Scala Vinoteca) και της Μαίρης Βερνάρδου η οποία βρισκόταν πίσω και από το Dai Due Amici. Την ονόμασε Margot και όρισε chef de cuisine τον Σωτήρη Λίτσα.

Η αίσθηση παρέμεινε «ζεστή», με την επένδυση από ξύλο στους τοίχους, τα χαμηλά φωτιστικά που κρέμονται ακριβώς πάνω από τα τραπέζια, τα πιο σκούρα χρώματα... Γρήγορα καταλάβαμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τα γεωμετρικά σχήματα στα πλακάκια του πατώματος, τους τοίχους κοσμούν φωτογραφίες από ιταλικές ταινίες, ακόμη και η διάταξη στα τραπέζια που είδαμε απ’ έξω, μάλλον έχει τη φιλοσοφία της, αφού δίνει την αίσθηση ενός ενιαίου τραπεζιού και μιας φιλικής ατμόσφαιρας με τους υπόλοιπους επισκέπτες του εστιατορίου. Παντού στα σουπλα στην πετσέτες στα πιάτα επικρατεί η “μασκότ” του μαγαζιού μια αλεπού σε στιλ βιτρό.

Κυριακή μεσημέρι ύστερα από τηλεφωνική κράτηση φτάσαμε στο μαγαζί, τοποθετηθήκαμε σε ένα άνετο τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία. Να ένα μείον του μαγαζιού η τοποθεσία του, πάνω στον δρόμο έχοντας για θέα την κεραία γνωστής συνδρομητικής τηλεόρασης από την απέναντί πολυκατοικίας … τουλάχιστον σε αποζημιώνει το πολύ όμορφο εσωτερικό του.
Πολλά συγχαρητήρια στην κοπέλα που σερβίρει επαγγελματίας, φιλική μας εξηγούσε τα πάντα ήξερε τα πάντα γύρο από την ιταλική κουζίνα. Σε κάποια φάση τις ζήτησα ένα aperol και πήρε την πρωτοβουλία και μου πρότεινε να δοκιμάσω όχι το πολύ δια-φημισμένο -εμπορικό aperol που και οι Ιταλοί δεν το έχουν σε υπόληψη αλλά να δοκιμάσω κάτι αντίστοιχο μου είπε την ονομασία άλλα δεν την συγκράτησα που ομολογουμένως ήταν πολύ ανώτερο του aperol. Βλακεία μου που ενώ προσφέρθηκε να μου φέρει το μπουκάλι να το δω εγω είπα όχι το θυμάμαι...

Η παραγγελία μας

Στην αρχή μας κέρασαν να δοκιμάσουμε το δικό του ψωμί 2 ειδών 1 λευκό και ένα ΘΕΪΚΌ μαύρο ψωμί από έξω ήταν αλειμμένο με λίγο μέλι. Και αν δεν τρώτε ψωμί ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΆΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΈΛΙ.

πίτσα με μοτσαρέλα και προσούτο
Μακρόστενη πίστα πάνω σε ενα “ειδικό” πιάτο απο μάρμαρο. Λεπτό ζυμάρι, τραγανό όπως μου αρέσει.

Καρμπονάρα δεμένη με αυγό
Από τις καλύτερες καρμπονάρες που έχω δοκιμάσει ποτέ, ΕΛΑΦΡΙΆ, νοστιμότατη, σωστά βιασμένη.

Φιλέτο ψαριού (δεν θυμάμαι το είδος του ψαριού) πάνω σε φρέσκα ραβιόλια
Τα ραβιόλια ήταν γεμισμένα με ρικότα πιπεριές, το ψάρι από πάνω ολό σωστά ψημένο, νοστιμότατο.

Και η αποθέωση ίσως το πιο νόστιμο πιάτο με θαλασσινά που έχω φάει ever
Ιταλικό κους κους με γαρίδες, μύδια ψάρι σκορπίνα, με ζωμό από την σκορπίνα.
Αξίζει να επισκεφτείτε το εστιατόριο και να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο.

Από γλυκά επιλέξαμε ένα σεμιφρέντο σοκολάτας γάλακτος. Προτίμησα αυτό το γλυκό αντι για το τιραμισού μήπως και έτρωγε και ο μικρός μας αλλά που αυτός έπαιζε με την κόρη του σεφ στο πίσω μέρος του μαγαζιού σε μια μικρή αυλή (?) Για τους καπνιστές.

Ήπιαμε εκτός από το κοκτέιλ και νερό εμφιαλωμένο, και ένα μπουκάλι νερό ανθρακούχο.
Προσφέρθηκαν να μας κεράσουν λιμοντσέλο αλλά αρνηθήκαμε.
Και 2 εσπρέσο

Για τα παραπάνω πληρώσαμε περίπου 90 ευρώ.

Μια γνήσια ιταλική τραττορία που αξίζει να την επισκεφτείτε. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσετε.

Υγ 1 πρέπει οι διαχειριστές του σάιτ να αλλάξουν το όνομα του εστιατορίου τα υπόλοιπα στοιχεία είναι όλα ίδια.

Υγ 2 ακόμα γεμίζει το στόμα μου σάλια όταν σκέφτομαι το κους κους με τα θαλασσινα

25 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Όταν αποφασίσω να βγω για φαγητό μία από τις καλύτερες επιλογές μου πάντα θα είναι μία trattoria. Πραγματικά δεν ξέρω κάποιον που δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά, προσωπικά είμαι fan του είδους σινεπώς επιλέγω συχνά να τρώω μακαρονάδες, πίτσες κλπ. Μιας και βρισκόμασταν στο Χαλάνδρι για καφέ, μετά από μία γρήγορη αναζήτηση στο Internet, επιλέξαμε το Dai Due Amici.

Ενθουσιάστηκα και με το χώρο, ο οποίος είναι πολύ ατμοσφαιρικός αλλά περισσότερο με το φαγητό, πραγματικά πολύ καλή επιλογή. Φυσικά δοκιμάσαμε χειροποίητα ζυμαρικά αλ ντέντε, ένα πιάτο που μύριζε υπέροχα αλλά είχε και εξίσου υπέροχη γεύση με την ονομασία orecchiette, συνοδευόμεν με γαρίδες, πέστο βασιλικού, κολοκυθάκια σβησμένα με sambuca! Δοκιμάσαμε επίσης ριζότο με μανιτάρια, ένα πιάτο που παίρνω συχνά όπου το βρω και ήταν αρκετά καλό. Επίσης μου άρεσε και μία σαλατα που διαλέξαμε, πολύ δροσιστική αν και δε θυμάμαι πως τη λέγανε. Το μόνο που με παραξένεψε ήταν ότι στον κατάλογο δεν είχε επιλογές για πίτσα, όχι πως μας έλειψε, απλά μου έκανε εντύπωση, εκτός και αν δεν τον πρόσεξα γιατί από την πείναι δεν έβλεπα μπροστά μου.


Σαν γενική εικόνα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και σίγουρα μπαίνει στη λίστα των επιλογών μου για επόμενη έξοδο, αν ξαναπάω Χαλάνδρι γιατί δε μένω και πολύ κοντά. Πάντως πρέπει οι καλές προσπάθειες να επιβραβεύονται και το συγκεριμένο εστιατόριο αξίζει πολλά μπράβο και για το χώρο και για την εξυπηρέτηση και για το φαγητό.