INDIAN HAVELI

Ινδία

  Τζιραίων 13, Αθήνα [Χάρτης]
  210 9244522
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μάρ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Καθώς επιστρέφοντας κάθε βράδυ στο σπίτι μου στρίβω από την Αμαλίας στη Συγγρού, είχα εντοπίσει το καινούριο ινδικό εστιατόριο που λειτουργεί σ’ αυτό το σημείο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι φευγαλέες ματιές στο εσωτερικό του δημιούργησαν θετικές εντυπώσεις, έτσι αποφασίσαμε ως λάτρεις της ινδικής κουζίνας να το επισκεφθούμε το ταχύτερο. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας φάει αρκετές φορές σε ινδικό στο εξωτερικό, πιο πρόσφατα μάλιστα στο Λονδίνο, οι εντυπώσεις από όλα τα ινδικά της Αθήνας ήταν μέχρι τώρα μέτριες, οφείλω όμως να προσθέσω ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να επισκεφθούμε τα ινδικά του Πειραιά, που συγκεντρώνουν μάλλον τις καλύτερες κριτικές.

Το INDIAN HAVELI (haveli σημαίνει παρεμπιπτόντως «αρχοντικό») ομολογώ ότι μας ευχαρίστησε σε όλα τα μέτωπα. Είναι καλοστημένο και απευθύνεται εμφανώς πέραν της ελληνικής και στην τουριστική πελατεία που διαμένει ή κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας. Από πλευράς μεγέθους θα το χαρακτήριζα μάλλον μικρό, μια δωδεκάδα τραπέζια στο ισόγειο και ίσως άλλα έξι στο παταράκι. Τα τραπέζια είναι βέβαια μεγάλα, άνετα εξυπηρετούν τέσσερα άτομα, ταυτόχρονα όμως πολύ κοντά μεταξύ τους. Τα καθίσματα είναι επίσης πολύ βολικά, ενώ πιο τυχεροί είναι όσοι πιάσουν θέση στους καναπέδες αριστερά και δεξιά στον τοίχο, με ωραία πολύχρωμα κεντητά μαξιλάρια.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπαίνοντας βλέπετε ένα χώρο τραπεζοειδούς σχήματος, με την κουζίνα και τις (πεντακάθαρες) τουαλέτες στο βάθος. Ο εξαερισμός λειτουργεί άψογα, το ίδιο και η τήρηση του «Απαγορεύεται το καπνίζειν», έτσι φεύγοντας μαλλιά και ρούχα δεν μυρίζουν ούτε κουζινίλα ούτε νικοτίνη. Το όλο στήσιμο καθαρά ινδικό, όπως τουλάχιστον το φαντάζονται οι Ευρωπαίοι. Οι τοίχοι σε χρώμα μοιραρακικό, δηλαδή ροδοκεραμιδοβυσινί, καθ’ όλα ευχάριστο στο μάτι, ο φωτισμός, κυρίως από δύο πολυέλαιους, επαρκής. Η επίπλωση σε σκούρο ξύλο, ενώ τα τραπέζια – πολύ έξυπνο αυτό – είναι καλυμμένα σε όλη την επιφάνεια με ένα ωραιότατα διακοσμημένο χάρτινο τραπεζομάντηλο και από πάνω γυαλί, στο οποίο ακουμπάνε τα χάρτινα σουπλά και τα σερβίτσια, τα πιάτα με ινδικό μοτίβο γύρω γύρω, τα μαχαιροπήρουνα, αλλά και τα ποτήρια μπρούντζινα. Γενικά ένα τραπέζι στρωμένο με φροντίδα και πολύ καθαρό, από την προηγούμενη παρέα κανένα ίχνος.

Η διακόσμηση των τοίχων λίαν ενδιαφέρουσα και εντελώς φολκλόρ, δεξιά τέσσερις ωραίες ολόσωμες φιγούρες γυναικών, απέναντι σκηνές με άμεση αναφορά στη θρησκεία και τις λαϊκές παραδόσεις της Ινδίας, και όπου μένει χώρος ξυλόγλυπτα και μπρούντζινα διακοσμητικά. Κιτς; Δεν θα το έλεγα, η διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου έγιναν με προσοχή και γνώση, είναι το εντελώς αντίθετο του minimal ύφους που φοριέται τον τελευταίο καιρό ακόμα και σε σουβλατζίδικα, σίγουρα πάντως δεν κουράζει. Αν εντάξουμε και τη μουσική στη διακόσμηση, και εδώ θα βάλω καλό βαθμό, instrumental μουσικό χαλί, όχι ανατολίτικο, σε σωστή ένταση.

Το σέρβις όπως πρέπει να είναι σε τέτοιου είδους εστιατόρια. Επαρκές προσωπικό με σωστή αντιμετώπιση του πελάτη (π. χ. τρέχουν να σου ανοίξουν την πόρτα όταν φεύγεις και να σε ευχαριστήσουν με χαμόγελο) και καλή γνώση του μενού και του πόσο καυτερό μπορεί να είναι κάθε φαγητό. Τα πάντα είναι της ώρας, μόνο το ρύζι φαντάζομαι ότι είναι ήδη έτοιμο, οπότε είναι λογικό να υπάρχει κάποιος χρόνος αναμονής. Οι φανατικοί του κεράσματος θα ξινίσουν βέβαια, γιατί δεν προσφέρεται τίποτε, ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος, μόνο το νεράκι έρχεται κρύο σε γυάλινο μπουκάλι του μαγαζιού και ανανεώνεται διαρκώς.
Άλλο χαρακτηριστικό της κουζίνας του INDIAN HAVELI είναι οι χορταστικές μερίδες, γεγονός που επιδρά θετικά στο vfm. Αν δεν είστε μεγάλη παρέα, μην παραγγείλετε περισσότερα από ένα ορεκτικό, μία πίτα ή ρύζι και δύο κύρια, εμείς πήραμε δύο πίτες και ρύζι, με αποτέλεσμα να πάρουμε τη μιάμιση πίτα και σχεδόν ένα ολόκληρο δεύτερο σε πακέτο για το σπίτι.

Ο κατάλογος χωρίζεται σε ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, πίτες, ταντούρι, κοτόπουλο, αρνί, ψάρι, ρύζι και φαγητά για χορτοφάγους (απόλυτα λογικό για την πατρίδα της χορτοφαγίας, και ευπρόσδεκτη λύση για όσους δίνουν παραγγελία για delivery και δεν θέλουν να το παρακάνουν). Συνολικά πάνω από πενήντα πιάτα, ποικιλία που επιτρέπει πολλές επισκέψεις. Επικεντρώστε την προσοχή σας στα πιάτα με ρύζι (3 – 6 ευρώ ή 9 αν προσθέσετε κρέας ή γαρίδες) και στις πίτες (2 έως 4 ευρώ, με πάνω από δέκα επιλογές, ορισμένες από αυτές άκρως πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες). Έρχονται καυτές στο τραπέζι, όμως την παράσταση κλέβει το boti kebab (= αρνί μαριναρισμένο σε μείγμα μπαχαρικών και γιαούρτι, ψημένο σε φούρνο ταντούρι, ένα ποίημα νοστιμιάς), το οποίο φθάνει σε μαντεμένιο σκεύος βγάζοντας καπνούς!

Δεν θα σας κουράσω παραθέτοντας πιάτα με τα υλικά, την εμφάνιση, τη γεύση και την τιμή τους (κατά μέσο όρο τα κυρίως πιάτα κυμαίνονται στα 9 ευρώ), γιατί τα γούστα είναι διαφορετικά και τα πιάτα αλλάζουν. Σίγουρο πάντως είναι ότι στο INDIAN HAVELI θα βρουν όλοι αυτό που θέλουν. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι οι δύο κοπέλες που παίρνουν τις παραγγελίες λειτουργούν σωστά στην κλίμακα Skoville (= heat scale, διαβάθμιση κάψας), όταν λένε «καυτερό» εννοούν «καυτερό», ούτε «πολύ καυτερό» ούτε «ελαφρά καυτερό», οπότε κινείστε ανάλογα.

Όσον αφορά την κλίμακα Fratello, που ορίζει το βαθμό δυσκολίας εύρεσης χώρου στάθμευσης, 8 στα 10 και αυτό χαριστικά, ειδικά στην πλευρά του δρόμου όπου βρίσκεται το εστιατόριο πρόκειται για mission impossible. Σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε την απέναντι πλευρά, εκεί στα στενά μεταξύ Συγγρού και Καλλιρρόης όλο και κάτι θα βρείτε, άσε που στην ουσία αυτοκίνητο δεν χρειάζεται, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς βρίσκονται κυριολεκτικά στα πόδια σας.
Ο λογαριασμός για ένα ορεκτικό, δύο πίτες, ένα ρύζι, δύο κυρίως και δύο ποτά lassi (= αραιωμένο γιαούρτι, ότι πρέπει για να αντισταθμίσει την όποια κάψα) ανήλθε σε 41 ευρώπουλα, πληρώσαμε με κάρτα και φύγαμε απόλυτα ευχαριστημένοι. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Απρ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Προχθές, απομεσήμερο Σαββάτου 2/4, επισκέφθηκα με μια φίλη μου το νέο ινδικό εστιατόριο του κέντρου, το INDIAN HAVELI (IH), στην αρχή της Λ. Συγγρού, επηρεασμένος θετικά και απ’ την ενδιαφέρουσα εισηγητική κριτική του fratello, ειδικά στην περιγραφή του χώρου και της εξυπηρέτησης. Με τη σειρά μου θα παραθέσω κι άλλα χρήσιμα στοιχεία του νέου αυτού χώρου εστίασης, όπως ιστορικά, στατιστικά, αλλά και τα βασικά θέματα που αφορούν τα φαγητά, τα ποτά, κ. λπ.

Το ΙΗ άνοιξε τις πύλες του στις 5 Φεβρουαρίου φέτος, συμπληρώνοντας έτσι τους δύο πρώτους μήνες της επιτυχημένης λειτουργίας του. Είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, από 13.00-00.00 και μάλιστα τις ίδιες αυτές ώρες πραγματοποιεί καθημερινά delivery, στην ευρεία περιοχή που καλύπτει Σύνταγμα, Ζάππειο, Μετς, Ακρόπολη, Μακρυγιάννη, Κουκάκι, κ. λπ.

Η ινδική κουζίνα του, αξιόλογη όντως, είναι αυτή της ΒΔ κυρίως Ινδίας, δηλ. των περιοχών Punjab (που συνορεύει με Πακιστάν και Κασμίρ), Rajasthan και Gujarat. Οι περιοχές μάλιστα αυτές φημίζονται και για τα ξακουστά αρχοντικά ‘παλάτια’ τους, τα ‘havelis’, απ’ τα οποία πήρε και το όνομά του το εστιατόριο αυτό, που είναι κυριολεκτικά ένα ‘Ινδικό Αρχοντικό’! Την κουζίνα επιμελείται σεφ από το Punjab, και επειδή η περιοχή, όπως ανέφερα, γειτνιάζει με το Πακιστάν, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα επιμέρους φαγητά των δύο χωρών, που παρουσιάζουν πολλές αναλογίες. Τα φαγητά τους, πάντως, δεν είναι τόσο λιπαρά όσο σε άλλα ινδικά εστιατόρια.

Ο χώρος είναι πραγματικά εντυπωσιακός και αποτελείται από την κυρίως αίθουσα του ισογείου κι απ’ το πατάρι, συνολικής δυναμικότητας 60 περίπου ατόμων. Ξεχωρίζουν οι τοίχοι, βαμμένοι σε έντονο κόκκινο – κεραμιδί, το καφέ ξύλο τραπεζιών και καθισμάτων, καθώς και οι αναπαυτικοί καναπέδες με τα μαξιλάρια στους ακριανούς τοίχους ισογείου και παταριού. Απ’ τις μεγάλες τζαμαρίες στην πρόσοψη της Συγγρού μπαίνει άπλετο φως, ενώ το γωνιακό μπροστινό τραπέζι στο οποίο καθίσαμε είχε εκπληκτική θέα των Στύλων του Ολυμπίου Διός και του Λυκαβηττού στο βάθος! Ξεχώριζαν ακόμη οι πολυέλαιοι στην οροφή, τα σκαλιστά μπαούλα, και τα διάφορα κεντίδια και στολίδια της αίθουσας.

Τους τοίχους κοσμούσαν τεράστιες εικονογραφίες νέων γυναικών από περιοχές της Ινδίας: από τη μία μεριά, με τις φανταχτερές παραδοσιακές φορεσιές τους, κι απ’ την άλλη, με σκηνές από γαμήλια προετοιμασία. Θεωρώ ότι η παρουσίαση αυτή των φολκλορικών τους εθίμων είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και επαινετή!

Στο σημείο αυτό, θα αναφερθώ στο μενού τους, που όπως προκύπτει απ’ τους καταλόγους του καταστήματος και του delivery είναι εκτεταμένο και καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα προτιμήσεων, τόσο των κρεατοφάγων πελατών όσο και των χορτοφάγων. Ενδεικτικά μόνο θα πω ότι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες εδεσμάτων:

Περί τα 8 ορεκτικά (4-8 €), όπως κοτόπουλο πακόρα, Amritsari πακόρα ψαριού, δηλ. φιλέτο ψαριού μαριναρισμένο με μείγμα αυγού και καβουρόψυχας, κλπ. Επίσης 3 σούπες (6 €), 4 σαλάτες (5-7 €), 10 είδη από πίτες και ψωμιά (2-4 €). Ακόμη, 2 ποικιλίες Thali, που είναι συνδυασμός 6 γεύσεων (γλυκού, αλμυρού, πικρού, ξινού, στυφού και πικάντικου), από ρύζι, λαχανικά, φακές, γιαούρτι, τουρσί, τραγανά papad, κ. α. ), τα οποία σερβίρονται σε μια στρογγυλή πιατέλα, και στοιχίζουν από 13-15 €. Επίσης 10 επιλογές tandoori (10-15 €), 10 είδη κοτόπουλου (9-10 €), 8 είδη αρνιού (10-11 €), 6 ψάρια & θαλασσινά (~11 €), 8 είδη ρυζιού biryani (4-10 €), 12 χορτοφαγικά πιάτα (6-8 €), 3 επιδόρπια (3-4 €), και φυσικά τα παραδοσιακά ποτά τους τα lassi (μάνγκο, γλυκό, αλμυρό), στα 3 € περίπου. Στο ΙΗ δεν σερβίρουν κρέας μοσχαρίσιο, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ινδία, με εξαίρεση κάποιες μειονότητες Χριστιανών ή Μουσουλμάνων.

Η λίστα των ποτών είναι κι αυτή πολύ φροντισμένη, με τα βασικά αναψυκτικά στα 2 €, 7/8 μπύρες ~ 4 €, 12 κοκτέιλ στα 7.50 €, διάφορα αλκοολούχα ποτά 3-10 €, 5 λευκά κρασιά, 22-30 € (για το Μαγικό Βουνό του Λαζαρίδη), 2 ροζέ στα 20 € (μεταξύ αυτών το Κτήμα Παυλίδη, Thema), και 5 κόκκινα κρασιά, από 20 – 45 € (για το Κτήμα Βιβλία Χώρα, Merlot, Cabernet Sauvignon). Υπάρχουν ακόμη αφρώδεις οίνοι, όπως το Martini Asti, 30 €, και πολλά άλλα. Επειδή κάποια κρασιά είναι υπερτιμημένα, για τους πιο ολιγαρκείς αλλά και τους οδηγούς, αντιπροτείνεται ένα ποτηράκι κρασί, λευκό ή κόκκινο, στα 3 μόνο €!!

Περνώντας τώρα στα του φαγητού μας, πρέπει να πω ότι αρχικά μας προσέφεραν κρύο νερό σε κανάτα που ανανεώθηκε μάλιστα 2 φορές, καθώς και τραγανά papadam, που συνοδεύονταν από 3 sauces (μέντα, γλυκόξινη, και καυτερή από πίκλες), οι οποίες ήρθαν σε ένα παραδοσιακό μπρούτζινο σκεύος.

• Εμείς δοκιμάσαμε ακόμη τα Κούλτσα Πανίρ, που ήτανε 4-5 παραδοσιακές πίτες ναν, γεμιστές με το νόστιμο και σπιτικό τυρί πανίρ. Τιμή 2.50 €.
• Από ορεκτικά, πήραμε ένα κοτόπουλο πακόρα, που ήταν μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μείγμα μπαχαρικών, παναρισμένα με ρεβυθάλευρο και τηγανισμένα στη συνέχεια. Ήταν καμιά 10αριά νόστιμα τεμάχια που ήρθαν σε ένα ωραίο χάλκινο σκεύος, πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού. Τιμή 6 €.
• Από τις σαλάτες επιλέξαμε την πιο δροσιστική, ώστε να αντισταθμίσει τις άλλες γεύσεις των εδεσμάτων. Ήταν η ράϊτα, με βάση το γιαούρτι, κόλιανδρο κ. α. φρέσκα μπαχαρικά, ντομάτα, κρεμμύδια, αγγούρι και διακοσμητικά τρίμματα από μπούκοβο. Κάπως παρεμφερές με το δικό μας τζατζίκι. Τιμή 4.50 €.
• Για κυρίως πιάτο μοιράσαμε ένα εύγευστο κοτόπουλο Tandoori Malai Tikka. Ήταν 10-12 κύβοι από στήθος κοτόπουλου, έξοχα μαριναρισμένοι σε πικάντικη, κρεμώδη σάλτσα τυριού και κάσιους, και αρωματισμένοι με βότανα, μπαχαρικά και ψήγματα σκόνης κόκκινου τσίλι, που προσδίδει το κοκκινωπό τους χρώμα. Ήρθε σε μια όμορφη ξύλινη πιατέλα, πάνω σε βάση από λάχανο. Τιμή 9.50 €.
• Ήπιαμε μια δροσιστική, ινδική μπύρα cobra, 4.80 βαθμών οινοπνεύματος. Τιμή 4 €.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά τα ινδικά καλούδια έφτασε τα 26.50 €, ποσό λογικότατο για την εν γένει εμπειρία μας, του χώρου και του προσεγμένου φαγητού. Κατά κεφαλήν κατηγορία 10/16 €!

Οι ευγενείς οικοδεσπότες μάς κέρασαν ένα δημοφιλές ινδικό παγωτό Kulfi, πυκνό και κρεμώδες σε γεύση, με βάση το σαφράν, τα αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς, ενώ στο πιάτο υπήρχαν ακόμη κομμάτια από σαντιγί. Επίσης, το πασίγνωστο γλυκό τους, το gulab jamun, που παρασκευάζεται από φρέσκο, πηγμένο γάλα, με ξηρούς καρπούς και σιρόπι πράσινου κάρδαμου και ροδόνερου ή σαφράν. Ήταν κάτι σαν τους δικούς μας λουκουμάδες. Η ευγενική αυτή χειρονομία ολοκλήρωσε το γεύμα μας με μια ενδιαφέρουσα γλυκιά επίγευση!

Η καλή βαθμολογία μου, η οποία προστίθεται σ’ αυτή του φίλου fratello, θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει μια αξιόλογη έθνικ πρόταση εστίασης.

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε την αρχοντική ποιότητα και ποικιλία όσων μας προσφέρει το INDIAN HAVELI, το νέο αυτό ΙΝΔΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Απρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Βλέπεις κάθε μέρα ένα εστιατόριο που ανακαινίζεται και ετοιμάζεται να ανοίξει, απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός, λίγο μετά το Athens Gate Hotel προς Συγγρού. Κάποια στιγμή παίρνεις χαμπάρι ότι πρόκειται για ινδικό εστιατόριο, προσπερνάς με τη βέσπα σου και βλέπεις τη μαρκίζα με το όνομα. Το ψάχνεις στο ίντερνετ, το βρίσκεις με site και facebook, ρίχνεις ματιά στο κατάλογό του, φροντισμένο, όμορφο, το βλέπεις με τα ζεστά του χρώματα μέσα από την μεγάλη τζαμαρία του και λες, εδώ θα έρθω, θα πάρω τον Pathrus, τον ινδικοφάγο φίλο μου και θα έρθω και μετά θα γράψω και μια κριτικάρα στο ασκ4... Και πριν προλάβεις, σε προλαβαίνει ο γείτονας fratello... Οπότε διαβάστε τη κριτική του, τα συνοψίζει όλα όπως τα είδα κι εγώ στην επίσκεψή μου προχτές, βράδυ παρασκευής 1/4. Πάμε λοιπόν σε μερικά ακόμα λόγια για το Haveli:

Το μαγαζί έχει ωραία ατμόσφαιρα και σε κάνει να νοιώθεις ζεστά, άνετα και ολίγον τι κοσμοπολίτικα, σε περίπτωση που η θέση στο τραπέζι σου σού επιτρέπει να βλέπεις την κίνηση της λεωφόρου απ΄έξω, κάποιους ίσως τους ενοχλήσει, εμάς μας άρεσε να χαζεύουμε μέσα από την μεγάλη τζαμαρία.

Σέρβις άκρα φιλόξενο, χαμογελαστό, οι άνθρωποι είναι εκεί να σε εξυπηρετήσουν με περισσή και ειλικρινή ευγένεια αλλά χωρίς να γίνεται με επιτήδευση. Μπράβο. Ανετα τραπέζια, ξύλινες στιβαρές καρέκλες, οι καναπέδες που έχει περιμετρικά του μαγαζιού ίσως να προσφέρουν περισσότερη άνεση. Εμείς βέβαια καθήσαμε σε τραπέζι τεσσάρων ατόμων, με τα φανταστικά σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, όλα μεταλικά χρυσοχάλκινα, όχι φθηνοκατάσταση, δημιουργούν εντύπωση και τονίζουν το είδος έθνικ του μαγαζιού. Κατάλογος που χάνεσαι, με πολλές επιλογές, φροντίστε να κουβαλήσετε μερικούς φίλους σας για να παραγγείλετε διάφορα και να αποκτήσετε σφαιρική άποψη. Κατόπιν μελέτης, όχι πολύ σοβαρής γιατί είχαμε και κουβέντα, του καταλόγου, καταλήξαμε σε ένα ορεκτικό, ένα ρύζι, μία σαλάτα και δύο κυρίως. Η κοπέλα που μας πήρε παραγγελία, άψογη, χαμηλών τόνων, αρκούντως βέβαια χαμογελαστή, πρόθυμα μας εξήγησε ό, τι την ρωτήσαμε.

Το ορεκτικό σαμόσα (τρία μεγάλα τεμάχια ζύμης), ήταν πολύ καλό γευστικά, ελαφροτηγανισμένο -νομίζω- με νόστιμη γέμιση. Το ρύζι με μανιτάρια δεν ήταν καλή επιλογή, άγευστο, απλά αν σου αρέσει το μπασμάτι το τρως. Η σαλάτα haveli ήταν η κακή επιλογή της βραδιάς: σαν να λέμε ελληνική ή του σεφ, με ντοματίνια, κρεμμύδι, αγγουράκι, φέτες ζαμπόν, κομμάτια βραστού αυγού και ένα κίτρινο τυρί (σπιτικό τυρί το ονομάζουν, μόλις το διάβασα στον pdf κατάλογό τους, ανατρέξτε στο πολύ ενδιαφέρον site του καταστήματος για infos) σε φέτες σαν γκούντα που δεν δοκίμασα, ίσως να είχε κάποιο μπαχαρικό ή κάτι "ινδικό" αλλά το μόνο που μπορώ να υποθέσω για να δικαιολογήσω την ύπαρξή της σε ένα τέτοιο χώρο είναι ότι πρόκειται για μια σαλάτα που βρίσκεται εκεί για να την επιλέξει ένας τουρίστας που ήρθε στην αθήνα και γυρεύει ελληνική γεύση σε ινδικό εστιατόριο! Δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν και έτσι μαθαίνουμε.

Για κυρίως πήραμε ένα κοτόπουλο τίκα ψημμένο στο ταντούρ και ένα κοτόπουλο κόρμα, αυτά ήταν και τα δύο καλύτερα πιάτα από τα λίγα που δοκιμάσαμε, με διαφορά. Το κόρμα σερβιρίστηκε σε στρογγυλό βαθύ σκεύος με πλούσια σάλτσα, αλλά νόστιμο και λίγο γλυκό, με γεύση καρύδας. Το τίκα ή ό, τι άλλο μας σερβιρίστηκε (γιατί νομίζω ότι μπέρδεψα τα ονόματα στην παραγγελία φοβούμενος ότι θα είναι κάποιο καυτερό, δεν ήταν) ήρθε τσιτσιριστό και αχνιστό (όπως και όλα τα κοτόπουλοα που έβγαιναν από το φούρνο) σε πιατέλα με σχήμα ψαριού (! ) με μεγάλα κομμάτια τρυφερού καλοψημμένου κοκκινωπού κοτόπουλου λόγω μπαχαρικών, που ψήνονταν ακόμα πάνω στα κρεμμυδάκια που είχε από κάτω, αυτό είναι πιάτο για δίαιτα κύριοι και κυρίες, θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα!

Τελική αποτίμηση: λοιπόν, το φαγητό σερβίρεται σε ικανοποιητικές ποσότητες, όμορφη παρουσίαση, καθόλου καυτερό (αν και σε ρωτάνε πως τα τρως), χορταστικές μερίδες θα έλεγα. Η παραγγελία και η επιλογή των πιάτων θέλει προσοχή μιας και έχει μεγάλη ποικιλία. Αυτό που μου έλειψε ήταν η ένταση στην γεύση σε όλα γενικώς, αν και μάλλον έφταιξα εγώ γιατί έπρεπε να τολμήσω το πιο καυτερό όταν ρωτήθηκα. Γλυκό δεν φάγαμε, κέρασμα υπήρχε στην αρχή για το καλωσόρισμα (τραγανές πιτούλες με τρία ντιπς σε όμορφα μεταλικά βαζάκια), οι δύο γεύσεις ήταν καλές (μία πράσινη μέντα και μία κόκκινη), η τρίτη όμως ήταν... απαίσια, τι να ήταν άραγε, σαν να τρως σκουριά και ο Pathrus μου λέει ρε μπας και είναι χαλασμένη? δεν ήταν όμως (μην δώσουμε και λάθος εντύπωση) και βάλαμε τα γέλια χωρίς να ασχοληθούμε περαιτέρω. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 42 περίπου ευρώ (με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, νερό ευτυχώς μας έφερναν από μόνοι τους σε δική τους φιάλη, μπράβο).

Εν τέλει μ' αρέσει το μαγαζί αυτό. Δεν τρελάθηκα (ακόμα) με τις γεύσεις του όπως τρελαθήκαμε όλοι όσοι πήγαμε στο Μαχαραγιά Κίτσεν στην τρούμπα την παραμονή πρωτοχρονιάς που μας πέρασε (αυτή θα ήταν μία ωραία κριτική, είμασταν μία και μοναδική παρέα 8 άτομα όλο το μαγαζί δικό μας τυχαία, πρέπει να έφαγα περισσότερο από όλους, έσκασα, πολλές γεύσεις, αλλά ο χρόνος προσπέρασε και η επίσκεψη έμεινε μόνο στην μνήμη μας, να πάτε sir fratello), επανέρχομαι στο Χαβέλι όμως, έχει λοιπόν και wifi, έχει και μηχανάκι για πληρωμή με κάρτα, έχει και πατάρι αν θέλετε να απομονωθείτε, έχει ποικιλία και πολλά χορτοφαγικά πιάτα, έχει και ντελίβερι, έχει άριστο προσωπικό λες και είναι μια οικογένεια, που θέλει να σε κάνει να περάσεις καλά, είναι φιλόξενοι, αυτό που λείπει αρκετές φορές από μας τους έλληνες, έχει και χαμηλή ταιριαστή μουσική υπόκρουση.

Δεν χρειάζεται να το επισκεφτείτε σε επίσημη έξοδο, πηγαίνετε απρογραμμάτιστα, μία καθημερινή ίσως, ε, αν δεν βρείτε τραπέζι, κατεβείτε και κάντε την τσάρκα σας στους διπλανούς δρόμους προς ακρόπολη και κουκάκι που είναι γεμάτα από άλλες επιλογές. Την επόμενη φορά έχω βάλει στόχο να δοκιμάσω τις σούπες, τα ρεβύθια, τις φακές τους, φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Αυτά από μένα. Namaste!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια