Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

11 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να επισκεφθώ το δημοφιλές Ινδικό εστιατόριο " Indian Haveli ", στις αρχές της Λεωφόρου Συγγρού, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά για διάφορους λόγους απλά δεν έτυχε. Μετά από απόφαση της στιγμής, πήγαμε στο συγκεκριμένο μέρος και θα έλεγα ότι αυτό κινείται σε γνώριμες και εν μέρει ικανοποιητικές γεύσεις, με έναν απόλυτα κατατοπιστικό κατάλογο, ο οποίος αναγράφεται πλήρης και στην απόλυτα ενημερωμένη ιστοσελίδα τους!! Οι εντυπώσεις μου θα ήταν περισσότερο ροζ, εάν το μαγαζί δεν " έχανε " σε θέματα εξαιρετικά σημαντικά, για μένα τουλάχιστον...

Εν συντομία, θα ξεκινήσω από τα κακώς κείμενα προκειμένου στη συνέχεια να σταθώ περισσότερο στα όποια θετικά.

Στο σέρβις συναντήσαμε μια κατά τα άλλα συμπαθητική νεαρά Ασιάτισσα, με τζινάκι και μαύρη μπλούζα, η οποία, ωστόσο, όχι μόνο δεν γνώριζε στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα για τις προφανείς απαιτήσεις της δουλειάς της, αλλά και την αγγλική αμφιβάλλω κατά πόσο την κατείχε.... Και εμείς φυσικά είχαμε ένα θεματάκι για να την καταλάβουμε και στις δύο γλώσσες.... Επόμενο λοιπόν ήταν να γίνει κάποιο λάθος στην παραγγελία όπου στην αρχή ήρθε και κάποιο επιπλέον ορεκτικό που δεν το είχαμε παραγγείλει αλλά είχαμε απλώς ρωτήσει για αυτό. Από την άλλη πλευρά, όταν πήγε η ίδια κοπέλα να καθαρίσει την τουαλέτα, αφού άφησε το σακουλάκι των αχρήστων σε κάποιο μέρος κοντά στην κουζίνα, αμέσως μετά μας έφερε μέρος της παραγγελίας μας....!!!!! Πως να φας μετά ?????
Τέλος, ο λογαριασμός "τερμάτισε" με την πρόχειρη απόδειξη και αφού το ζητήσαμε ήρθε η νόμιμη απόδειξη.... Φανταστείτε ότι μας έβλεπαν για πρώτη φορά στο μαγαζί τους. Και ( παρένθεση) τότε θυμήθηκα και πάλι τον φουκαρά τον φωτοτυπά της γειτονιάς μου που λόγω παράλειψης μιας απόδειξης έτρεχε και δεν έφθανε... Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το διαφημιστικό χαρτάκι της TripAdvisor σε περιμένει ευθύς εξ αρχής, για να πας και κατόπιν να γράψεις την κριτική σου.......

Από αυτή την εμπειρία αλλά και από πολλές ακόμα, προσωπική πεποίθηση είναι ότι η κριτική ενός εστιατορίου δεν βασίζεται μόνο στο φαγητό καθαυτό, που πολλές φορές τα αλάτια και τα καρυκεύματα κάνουν θαύματα, αλλά και σε πολλά ακόμα... όπως η καθαριότητα, η ποιότητα των υλικών, η αυθεντικότητα των γεύσεων, το σέρβις, οι παροχές, η ιστορία του χώρου και φυσικά η διακόσμησή του!!! Ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος... Από κει και πέρα, όταν όλα αυτά επιθυμείς να τα αποδόσεις με μικρές ή μεγάλες δόσεις έξυπνου χιούμορ και ανθρώπινου αυθορμητισμού η αλλού με κουβέντες της " κλειδαρότρυπας ", όλα είναι ευπρόσδεκτα εάν έτσι θέλεις. Το θέμα είναι να υπάρχει ανεκτικότητα και ελευθερία της έκφρασης ( έχουν δοθεί αγώνες και μάχες για αυτές τις αρετές )!

Στην αρχή μιλήσαμε με έναν ευγενέστατο κύριο από την Βόρειο Ινδία, από το Punjab, υπεύθυνο του εστιατορίου όπως υποθέσαμε. Μας εξήγησε ορισμένα πράγματα για τις διάφορες λαογραφικές φιγούρες που κυριαρχούσαν στον χώρο, καθώς και για τον συμβολισμό των κορνιζαρισμένων έθνικ συμβόλων. Επιπλέον, ο χώρος διακρίνεται από μια διακριτική πολυτέλεια, όπως οι ζωγραφιές από την καθημερινή ζωή τω Ινδών στις πόρτες των επίπλων, τα μικρά φαναράκια, το γλυκό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα των τοίχων και τα απλά αλλά καλής ποιότητας σκουρόχρωμα ξύλινα καθίσματα και τα κομψά τραπέζια με τα περίτεχνα άνθη, που σε κερδίζει αμέσως. Εντύπωση κάνουν το φολκλόρ στρώσιμο των τραπεζιών με τα κόκκινα σουπλά, τα μπρούτζινα ποτηράκια, τις χρυσές αλατοπιπεριέρες και θήκες οδοντογλυφίδων, τα χρυσοασημί μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα με τις έθνικ γιρλάντες και οι όμορφοι καναπέδες με τα μαξιλάρια με τα ζωηρά χρώματα!
Ακούγεται ινδική μουσική χαμηλόφωνα.
Ο επάνω χώρος είναι χαμηλοτάβανος και ιδιαίτερα μικρός, προς αποφυγή!
Οι τουαλέτες αν και μικρές είναι και αυτές εμπλουτισμένες με Ινδικά μοτίβα και γυναικείες και αντρικές φιγούρες στις πόρτες!

Επισκεφθήκαμε το μέρος στις 26.03 το απογευματάκι και ταχτοποιηθήκαμε σε ένα τραπέζι δίπλα σε μία τζαμαρία με θέα τη Λεωφόρο Συγγρού.

Από τον μακροσκελή κατάλογο, γραμμένο σε Ελληνικά και Αγγλικά, παραγγείλαμε - με τα νούμερα τους - τα εξής πιάτα:

Dahi Papri Chat (5,00), σνακ της Β. Ινδίας με βραστή πατάτα, ψιλοκομμένο αγγούρι, κόλιανδρο, κρεμμύδι, γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού, ντομάτα και τραγανά κομματάκια φύλλου. Το έδεσμα σερβίρεται σε στρογγυλό νίκελ σκεύος και δίνει την αίσθηση γιαουρτιού που κάνει χρωματική αντίθεση με τους κόκκους των καρυκευμάτων και μάλιστα έχει και μια μικρή ντοματούλα στη μέση. Υπέροχο, δροσερό πιάτο.

Navratan Biryani (8,00), ο κατάλογος γράφει 7,60. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους παραδοσιακό μπιριγιάνι, το συνοδευτικό, κυρίως, αρωματικό κίτρινο ρύζι. Το Ναβρατάν αποτελείται από ρύζι Μπασμάτι με λαχανικά, μπαχαρικά και γιαούρτι. Σερβίρεται σε στρογγυλό σχήμα μα κυκλική γαρνιτούρα από δύο φέτες ντομάτες και φετούλες αγγουριού. Για διακοσμητικούς λόγους πάνω από το ρύζι ξεχωρίζουν μικρά κομματάκια πράσινων λαχανικών και λίγο λευκό ρύζι ανάμεσα στο κίτρινο! Εξαιρετική παρουσίαση, καλή γεύση.

Κοτόπουλο Κόρμα (10,50), κλασική συνταγή, λιγότερο καυτερή. Όπως έγραφε ο κατάλογος, από στήθος κοτόπουλο, με κρεμώδη σάλτσα από ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και κάσιους. Πλούσια ποσότητα από κομματάκια κοτόπουλου, περιχυμένα με καφέ πηχτή σος και λίγη λευκή σος με πολύ μικρές λωρίδες πορτοκαλιού. Το στρογγυλό πιάτο διακοσμείται από ολόφρεσκες και στρογγυλές φέτες πορτοκαλιού. Συμπαθητικό πιάτο που δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα!

Dal Tarka (7,00), οι αγαπημένες μου κίτρινες φακές, αρκετά καυτερές, με διάφορα αρωματικά. Σερβιρισμένες στο κλασικό νίκελ στρογγυλό σκεύος με κομματάκια μαϊντανού και λευκές λωρίδες κρεμμυδιού (?) για ντεκόρ. Δεν ήταν αυτό που περίμενα σε γεύση και απογοητεύτηκα οικτρά...

Στην αρχή έρχεται διαφανές μπουκάλι με νερό.
Επιπλέον, προσφέρονται νόστιμα papadams συνοδεία τριών σος (μάνγκο, πολύ πικάντικη μέντα και γλυκιά σος )

Ελπίζω, εάν επιχειρήσω να ξαναπάω σε αυτό το εστιατόριο, το καλό σε γενικές γραμμές φαγητό να συνοδεύεται από πιο επαγγελματικό σέρβις και προσοχή σε βασικές λεπτομέρειες!!

03 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το Indian Haveli είναι ένα ακόμα ινδικό εστιατόριο. Είναι ‘ένα ακόμα ινδικό εστιατόριο;’. Όχι. Είναι ένα νόστιμο ινδικό εστιατόριο. Είναι σχεδόν φάτσα απέναντι από την Πύλη του Αδριανού. Αυτού του Ρωμαίου αυτοκράτορα, ο οποίος είχε έρωτα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με την Αθήνα. Στα πλαίσια αυτού του έρωτα έχτισε την φερώνυμη πύλη συνδυάζοντας ρωμαϊκά και ελληνικά αρχιτεκτονικά στοιχεία (κάτω μέρος ρωμαϊκό, πάνω μέρος ελληνικό, πρόπυλο). Στη έξω πλευρά που έβλεπες προς την Ακρόπολη έβαλε επιγραφή «αυτή είναι η αρχαία πόλη του Θησέα» στη μέσα πλευρά που έβλεπες προς το Παναθηναϊκό Στάδιο έβαλε επιγραφή «αυτή είναι η πόλη του Αδριανού και όχι του Θησέα». Τώρα, οι φιλόλογοι ερίζουν για το ακριβές νόημα αλλά να πούμε ότι προς Πλάκα ήταν η παλιά πόλη ενώ προς το Καλλιμάρμαρο ήταν η νέα πόλη (η της εποχής των Ρωμαίων, καμιά 500αριά plus χρόνια μετά τον Περικλή). Να πούμε τέλος, ότι κάποιος μάγκας συνέλληνας πριν από καμιά δεκαετία έκανε tag πάνω στην Πύλη του Αδριανού "Heavy D" και αφού την ασβεστώσαν (! ) μετά την περιφράξανε για να μην ξεφτιλιστούμε άλλο διεθνώς...

Στα σύνορα λοιπόν παλιάς και νέας πόλης είναι το Indian Haveli, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ινδικά της νέας νέας πόλης. Το μαγαζί είναι στην Αθήνα, δουλεύει βασικά με τουρίστες, σερβίρει ινδικό φαγητό με κοπέλες που μιλάνε άπταιστα ελληνικά και κατάγονται από την Άπω Ανατολή. Πιο παγκοσμιοποίηση πεθαίνεις.

Σε μια από τις εκδόσεις της Ρίτα(ς) Χέιγουορθ (σ. σ. τελευταία έξοδος, για λόγους οικογενειακούς κι απόρρητους) είπαμε να πάμε το βράδυ της 28-9-2017. Όση ώρα ήμασταν εκεί παρήλασαν τρεις παρέες Ινδών. Πρώτο τσεκ ποιότητας.

Αλλά πάμε με τη σειρά. Ο χώρος είναι εμφανώς ινδοπρεπής (θυμάσαι τα ινδοπρεπή, το δίσκο-συλλογή του 1995 με τραγούδια βασικά της Βούλας Πάλλα;) κι ευχάριστος. Σε προδιαθέτει ότι δεν θα είναι πανάκριβο καθώς δεν είναι πολύ flashy. Θυμίζει λίγο το παλιό-παλιό Jaipur Palace στο Μαρούσι στο πιο απλό του. Μοιραράκειες αποχρώσεις, ξύλινα ινδικά έπιπλα (κάτι επιπλάδικα στην Κατεχάκη; ε, αυτό), ωραία μπακιρένια σκεύη. Δεύτερο τσεκ ότι ΔΕΝ είχε οθόνη με Bollywood. Για μένα δεν έχει πλάκα. Είναι οριακά καλλίτερο από τη φάλαγγα.

Σέρβις από δυο ευγενέστατες νεαρές κυρίες. Τάχιστες. Προσγειώθηκε νερό και πόπανταμ με τις σαλτσούλες στο τραπέζι μας. None of them charged. Free refill στις σαλτσούλες. Τρίτο τσεκ. Λαρτζοσύνη ινδική, όταν ρωμέηκα εστιατόρια και ταβερνεία προσπαθούν να κλέψουν κι ένα τριευράκι για ψωμί και νερό.

Πήραμε ναν απλό για 2 ευρώ. Ωραίο και φρέσκο. Το καλλίτερο δεν είναι αλλά είναι ευχάριστο.

Ένα απλό μπασμάτι προκειμένου να συνοδέψει τα αποδέλοιπα. 3,50. Άνευ δυνατότητας κριτικής επ’ αυτού.

Μπίντυ Μάσαλα. 8,50. Ήτοι, μπάμιες. Να ξέρεις φίλε αναγνώστη ότι η μπάμια από εκεί μας έχει έρθει, όπως και ο βασιλικός. Άρα ξέρουν κάτι παραπάνω πώς να την φκιάνουν στη χώρα της καλλίτερης κουζίνας του πλανήτη μετά τη γαλλική. Στη χώρα που σμίγουν παραδόσεις ινδουιστών χορτοφάγων, μουσουλμάνων Μογγόλων σφαγέων αμνοεριφίων, στη χώρα των άφθονων θαλασσινών, των κατόχων του μυστικού της Σάλτσας και των αλχημιστών των μπαχαρικών. Ήταν σα σπιτικές ινδικές μπάμιες. ‘Ηταν πιάτο αντιεστιατορικό με την έννοια ότι ήταν 100% σπιτίσια γεύση. Τέταρτο τσεκ η σπιτικότητα.

Μπούνα κοτόπουλο. 9,50. Τι να σου πω τώρα; Καυτερό δεν ήταν καίτοι το ζητήσαμε. Κατά τα λοιπά ήταν ένα πολύ ευχάριστο πιάτο. Σχετικά κρεμώδες, λόγω μελώματος των υλικών όχι λόγω κάποιας κρέμας, με δυνατό το τζίντζερ. Εμένα με άρεζε πολύ.

Αρνί καντάχι. 10,50. Πακιστανική συνταγή με κρεμώδη βαθιά σάλτσα ντομάτας, πιπεριές και κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Νομίζω ότι ήταν ένα άριστο πιάτο. Και πάλι σπιτική αίσθηση.

Εν τω συνόλω γευστικά βάζω άριστα 10. Όχι άνω του 75% γενικά κι αόριστα -που είναι οι 4 ντοματούλες- αλλά 100%. Σπιτίσιο ινδικό φαγάκι. Το αν θα ξαναπάω έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το αν θα ξαναείμαι τόσο ποπόφαρδος που να ξαναβρώ παρκάρισμα (νόμιμο!! ) στα 30 μέτρα από την πόρτα του μαγαζιού. Να υπενθυμίσω ότι το μαγαζί είναι επί της λεωφόρου Συγγρού στον αριθμό 12. Από τον Ανδρέα τον Συγγρό, αυτόν που έστησε το πρώτο σκάνδαλο με μετοχές εν Ελλάδι, των μεταλλείων του Λαυρίου, γύρω στα 1873-1875 (δεν υπήρχε χρηματιστήριο ακόμα, οι συναλλαγές λάμβαναν χώρα στο καφενείο Ωραία Ελλάς, βλ. σχετική κριτική). Από τότε και το κράτος απουσίαζε από τις ελεγκτικές του ευθύνες και ο κοσμάκης πίστευε ότι μπορεί να τα κονομήσει γιατί κάποιος του σφύριξε ‘ένα σιγουράκι’ και οι ‘εθνικοί ευργέται’ κονομούσαν στην πλάτη του κοσμάκη και πωλούσαν Noorη.

Τί πληρώσαμε για τα ανωτέρω; 34 ευρώ, ήτοι 17 per capita. Για να το πεις φθηνό ήθελε 2-3 ευρώ κάτω γιατί δεν ήπιαμε και τίποτα. Για να το πεις ακριβό ήθελε 3-4 πάνω. Το λες μεσαίο και είσαι μέσα.

Happy new season έστω και λίγο αργά.

2 medium

19 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Την περασμένη βδομάδα συνόδεψα φίλη Γαλλίδα, που ήρθε για λίγο στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, οπότε μετά σκεφτόμουνα πού να της κάνω το τραπέζι, σε κάποιο μέρος με φαγητό που να αρέσει και στους δυο μας.
Μου ήρθε αμέσως στο μυαλό η κοινά προσφιλής ινδική κουζίνα, χάρη στις καλές εντυπώσεις μου από το Pink Elephant του Χαλανδρίου.

Έτσι, καταλήξαμε φυσικά στο γειτονικό INDIAN HAVELI, δηλ. Ινδικό Αρχοντικό, πέντε μόλις λεπτά περπάτημα από το Μουσείο, μιας και βρίσκεται στις αρχές της Συγγρού, απέναντι από την Πύλη του Αδριανού. Το μαγαζί έκλεισε τώρα τα δύο χρόνια λειτουργίας του και στο ask4food έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τους χρήστες μας, όπως τον πρώτο των πρώτων fratello που το εισήγαγε, ακολουθούμενο από τους kandrik, piperman, ekatn, aboutme και τον άρτι χαμένο Τρώγοντα!!

Γύρω στις 21.00 βρήκαμε εύκολα τραπέζι, χωρίς κράτηση και περιεργαζόμασταν τον ιδιαίτερα φροντισμένο του χώρο, πράγματι κάτι σαν μικρογραφία ινδικού αρχοντικού! Ξύλινα πατώματα και τραπεζοκαθίσματα σε άνετη διάταξη, αλλά και καταπληκτικές φολκλορικές εικόνες γυναικών από την Ινδία και θρησκευτικών παραδοσιακών γιορτών, σε αντιστοιχία με τα φολκλορικά σκεύη σερβιρίσματος. Τα πάντα φαίνεται να έγιναν με πολύ μεράκι (αγνοώ την ονομασία του στην ινδική! ) αλλά και χρήμα άφθονο. Η Mathilde συμφώνησε ότι ήταν ένα ωραίο μέρος που παρέπεμπε σε ρομαντική διάθεση!

Η απαλή ινδική μουσική ολοκλήρωνε την καλή μας προδιάθεση, ενώ οι πεντακάθαρες τουαλέτες στο βάθος την επισφράγιζαν!!

Το αξιοπρεπέστατο και νόστιμο ινδικό φαγητό, ήταν μάλλον αναμενόμενο, και το άδειασμα των πιάτων μας το επιβεβαίωσε απόλυτα!

Ήρθε αρχικά νερό σε κανάτα και τραγανά papadam με τρία ντιπ.
Για ορεκτικά μοιραστήκαμε ένα κοτόπουλο πακόρα (μαριναρισμένα κοκκινωπά κομμάτια φιλέτου) και μια δροσερή σαλάτα ράιτα, κάτι σαν το γιαούρτι μας.
Για κύρια πιάτα πήραμε: ένα κοτόπουλο κόρμα, κρεμώδες και όσο έπρεπε καυτερό, καθώς και ένα νόστιμο αρνάκι ταντούρι, πάνω σε λεπτοκομμένο λάχανο.

Ήπιαμε ένα λευκό κρασί Μαγικό Βουνό του Λαζαρίδη (30 €), που ήταν εξαιρετικό και για τη φίλη μου, η οποία ήξερε από κρασιά, λέγοντάς μου ότι τους συναγωνιζόμαστε πλέον άνετα!!

Πλήρωσα 64 € (κατηγορία 17/25 χωρίς το κρασί), ποσό που το θεωρώ λογικό για την ατμόσφαιρα και τη γαστρονομική μας εμπειρία εκεί. Στο Παρίσι, θα θέλαμε αντίστοιχα τουλάχιστον περί τα 100 €…

Βέβαια μας κέρασαν τους ινδικούς λουκουμάδες τους με το παγωτό, το δημοφιλές gulab jamun τους, που ήταν ό, τι έπρεπε για το τέλος.

Προτείνεται ανεπιφύλαχτα για ένα ωραίο βράδυ, αφού φροντίσετε να κάνετε κράτηση, καθότι η τουριστική σαιζόν καταφθάνει με τα Πάσχα και την άνοιξη, ελπίζοντας να μην διαταραχτεί από καμιά απρόβλεπτη συγκυρία…

28 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι προηγούμενες περιγραφές για το Indian Haveli είναι όλες άριστες και καθιστούν την κριτική μου συμπληρωματική (όπως τόσες άλλες)...

Συνάντηση στην περιοχή για δυσάρεστο λόγο δυστυχώς, αλλά έπρεπε κάτι να φάμε. Πήγαμε 3 άτομα Κυριακή βράδυ, χωρίς κράτηση (δεν ήταν απαραίτητη, λιγοστά τραπέζια γεμάτα), καθίσαμε σε ένα από τα πιο σκοτεινά τραπέζια με καναπέ και παραγγείλαμε στην ευγενέστατη σερβιτόρα σαμόζας (3τμχ ευμεγέθη και γευστικά), κίτρινες φακές (μεγάλο μπωλ, κρεμώδης υφή, αλλά τις έχω βρει πιο νόστιμες σε άλλο ινδικό), πίτα νάαν, ρύζι πουλάο (με σαφράν, μεγαλύτερη μερίδα από αλλού), και 3 πιάτα ταντούρι: κοτόπουλο τίκα, αρνί και γαρίδες (όλα πάνω σε λεπτοκομμένο λάχανο, όχι κρεμμύδια ευτυχώς, γιατί δεν τα τρώω).

Πριν τα φαγητά μάς έφερε κέρασμα παπαντάμς (πίτες σαν τσιπς, αέρινες) με τα συνοδευτικά 3 μπολάκια (καλύτερη με διαφορά η μέντα-γιαούρτι με υποψία σκόρδου, καλή και η κόκκινη σαλτσούλα, το τρίτο μπολ έχει ινδικά τουρσιά πικάντικα), νερό "χύμα" και το μπουκάλι κρασί που παραγγείλαμε (ροζέ Θέμα Παυλίδη στα 20 ευρώ, καλή τιμή).

Ζητήσαμε επιδόρπιο, υπάρχουν μόνο οι ινδικοί "λουκουμάδες" gulab jamun (λίγο νιανιά εδώ, σαν σιροπιασμένο μπαλάκι-κεκάκι) και το παγωτό μάνγκο. Πήραμε από ένα μπολάκι με gulab jamun ο καθένας και στη μέση το παγωτό κομμένο στα τέσσερα για να σερβιριστούμε. Πέτρα το κάθε κομμάτι! Δεν ξέρω αν ήταν αποτυχημένο ή έτσι το φτιάχνουν (πρέπει να ήταν χειροποίητο και όχι αγορασμένο), πάντως έχανε σε γεύση λόγω... πάγου.

Γενικά όμως φάγαμε καλά σε ένα κλασικό (παλιακό, αλλά με την καλή έννοια) ινδικό περιβάλλον, με ωραία φολκλόρ σκεύη, χαμηλή μουσική και άκαπνη ατμόσφαιρα, άριστη εξυπηρέτηση και διακριτική όπως είχαμε ανάγκη... Ο λογαριασμός ήταν ακριβώς 80 ευρώ, λογικός. Προτείνεται!

11 medium

05 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Στις αρχές της Συγγρού άνοιξε πρόσφατα αυτό το Ινδικό εστιατόριο. Σε μια δύσκολη περιοχή για πάρκινγκ που έχει μετατραπεί σε Ινδική γειτονιά με τα 4 εστιατόρια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Το μενού κλασικό όπως στα πιο πολλά Ινδικά εστιατόρια με μεγάλη ποικιλία. Δοκιμάσαμε κάποια πιάτα και βασικά πήραμε ότι μας πρότεινε ο ιδιοκτήτης

Naan σκέτο και με κιμά.
Chicken Malai Tikka
Tandoori Chicken
Green Salad
Kulfi exotic

Όλα ήταν πολύ νόστιμα σε φυσιολογικές μερίδες και με ωραία παρουσίαση με τα παραδοσιακά σκεύη.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, γρήγορη και χρήσιμη καθώς μας πρότειναν πιάτα χωρίς να κουραστούμε να διαβάσουμε πολύ τον κατάλογο.

Το καινούργιο, καθαρό και με ωραία διακόσμηση εστιατόριο με χάζι στην Συγγρού διαθέτει λογικές και φυσιολογικές τιμές όπως και στα περισσότερα Ινδικά εστιατόρια της Αθήνας. Υπολογίστε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο για να φάτε λογικά.

08 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Προχθές, απομεσήμερο Σαββάτου 2/4, επισκέφθηκα με μια φίλη μου το νέο ινδικό εστιατόριο του κέντρου, το INDIAN HAVELI (IH), στην αρχή της Λ. Συγγρού, επηρεασμένος θετικά και απ’ την ενδιαφέρουσα εισηγητική κριτική του fratello, ειδικά στην περιγραφή του χώρου και της εξυπηρέτησης. Με τη σειρά μου θα παραθέσω κι άλλα χρήσιμα στοιχεία του νέου αυτού χώρου εστίασης, όπως ιστορικά, στατιστικά, αλλά και τα βασικά θέματα που αφορούν τα φαγητά, τα ποτά, κ. λπ.

Το ΙΗ άνοιξε τις πύλες του στις 5 Φεβρουαρίου φέτος, συμπληρώνοντας έτσι τους δύο πρώτους μήνες της επιτυχημένης λειτουργίας του. Είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, από 13.00-00.00 και μάλιστα τις ίδιες αυτές ώρες πραγματοποιεί καθημερινά delivery, στην ευρεία περιοχή που καλύπτει Σύνταγμα, Ζάππειο, Μετς, Ακρόπολη, Μακρυγιάννη, Κουκάκι, κ. λπ.

Η ινδική κουζίνα του, αξιόλογη όντως, είναι αυτή της ΒΔ κυρίως Ινδίας, δηλ. των περιοχών Punjab (που συνορεύει με Πακιστάν και Κασμίρ), Rajasthan και Gujarat. Οι περιοχές μάλιστα αυτές φημίζονται και για τα ξακουστά αρχοντικά ‘παλάτια’ τους, τα ‘havelis’, απ’ τα οποία πήρε και το όνομά του το εστιατόριο αυτό, που είναι κυριολεκτικά ένα ‘Ινδικό Αρχοντικό’! Την κουζίνα επιμελείται σεφ από το Punjab, και επειδή η περιοχή, όπως ανέφερα, γειτνιάζει με το Πακιστάν, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα επιμέρους φαγητά των δύο χωρών, που παρουσιάζουν πολλές αναλογίες. Τα φαγητά τους, πάντως, δεν είναι τόσο λιπαρά όσο σε άλλα ινδικά εστιατόρια.

Ο χώρος είναι πραγματικά εντυπωσιακός και αποτελείται από την κυρίως αίθουσα του ισογείου κι απ’ το πατάρι, συνολικής δυναμικότητας 60 περίπου ατόμων. Ξεχωρίζουν οι τοίχοι, βαμμένοι σε έντονο κόκκινο – κεραμιδί, το καφέ ξύλο τραπεζιών και καθισμάτων, καθώς και οι αναπαυτικοί καναπέδες με τα μαξιλάρια στους ακριανούς τοίχους ισογείου και παταριού. Απ’ τις μεγάλες τζαμαρίες στην πρόσοψη της Συγγρού μπαίνει άπλετο φως, ενώ το γωνιακό μπροστινό τραπέζι στο οποίο καθίσαμε είχε εκπληκτική θέα των Στύλων του Ολυμπίου Διός και του Λυκαβηττού στο βάθος! Ξεχώριζαν ακόμη οι πολυέλαιοι στην οροφή, τα σκαλιστά μπαούλα, και τα διάφορα κεντίδια και στολίδια της αίθουσας.

Τους τοίχους κοσμούσαν τεράστιες εικονογραφίες νέων γυναικών από περιοχές της Ινδίας: από τη μία μεριά, με τις φανταχτερές παραδοσιακές φορεσιές τους, κι απ’ την άλλη, με σκηνές από γαμήλια προετοιμασία. Θεωρώ ότι η παρουσίαση αυτή των φολκλορικών τους εθίμων είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και επαινετή!

Στο σημείο αυτό, θα αναφερθώ στο μενού τους, που όπως προκύπτει απ’ τους καταλόγους του καταστήματος και του delivery είναι εκτεταμένο και καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα προτιμήσεων, τόσο των κρεατοφάγων πελατών όσο και των χορτοφάγων. Ενδεικτικά μόνο θα πω ότι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες εδεσμάτων:

Περί τα 8 ορεκτικά (4-8 €), όπως κοτόπουλο πακόρα, Amritsari πακόρα ψαριού, δηλ. φιλέτο ψαριού μαριναρισμένο με μείγμα αυγού και καβουρόψυχας, κλπ. Επίσης 3 σούπες (6 €), 4 σαλάτες (5-7 €), 10 είδη από πίτες και ψωμιά (2-4 €). Ακόμη, 2 ποικιλίες Thali, που είναι συνδυασμός 6 γεύσεων (γλυκού, αλμυρού, πικρού, ξινού, στυφού και πικάντικου), από ρύζι, λαχανικά, φακές, γιαούρτι, τουρσί, τραγανά papad, κ. α. ), τα οποία σερβίρονται σε μια στρογγυλή πιατέλα, και στοιχίζουν από 13-15 €. Επίσης 10 επιλογές tandoori (10-15 €), 10 είδη κοτόπουλου (9-10 €), 8 είδη αρνιού (10-11 €), 6 ψάρια & θαλασσινά (~11 €), 8 είδη ρυζιού biryani (4-10 €), 12 χορτοφαγικά πιάτα (6-8 €), 3 επιδόρπια (3-4 €), και φυσικά τα παραδοσιακά ποτά τους τα lassi (μάνγκο, γλυκό, αλμυρό), στα 3 € περίπου. Στο ΙΗ δεν σερβίρουν κρέας μοσχαρίσιο, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ινδία, με εξαίρεση κάποιες μειονότητες Χριστιανών ή Μουσουλμάνων.

Η λίστα των ποτών είναι κι αυτή πολύ φροντισμένη, με τα βασικά αναψυκτικά στα 2 €, 7/8 μπύρες ~ 4 €, 12 κοκτέιλ στα 7.50 €, διάφορα αλκοολούχα ποτά 3-10 €, 5 λευκά κρασιά, 22-30 € (για το Μαγικό Βουνό του Λαζαρίδη), 2 ροζέ στα 20 € (μεταξύ αυτών το Κτήμα Παυλίδη, Thema), και 5 κόκκινα κρασιά, από 20 – 45 € (για το Κτήμα Βιβλία Χώρα, Merlot, Cabernet Sauvignon). Υπάρχουν ακόμη αφρώδεις οίνοι, όπως το Martini Asti, 30 €, και πολλά άλλα. Επειδή κάποια κρασιά είναι υπερτιμημένα, για τους πιο ολιγαρκείς αλλά και τους οδηγούς, αντιπροτείνεται ένα ποτηράκι κρασί, λευκό ή κόκκινο, στα 3 μόνο €!!

Περνώντας τώρα στα του φαγητού μας, πρέπει να πω ότι αρχικά μας προσέφεραν κρύο νερό σε κανάτα που ανανεώθηκε μάλιστα 2 φορές, καθώς και τραγανά papadam, που συνοδεύονταν από 3 sauces (μέντα, γλυκόξινη, και καυτερή από πίκλες), οι οποίες ήρθαν σε ένα παραδοσιακό μπρούτζινο σκεύος.

• Εμείς δοκιμάσαμε ακόμη τα Κούλτσα Πανίρ, που ήτανε 4-5 παραδοσιακές πίτες ναν, γεμιστές με το νόστιμο και σπιτικό τυρί πανίρ. Τιμή 2.50 €.
• Από ορεκτικά, πήραμε ένα κοτόπουλο πακόρα, που ήταν μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μείγμα μπαχαρικών, παναρισμένα με ρεβυθάλευρο και τηγανισμένα στη συνέχεια. Ήταν καμιά 10αριά νόστιμα τεμάχια που ήρθαν σε ένα ωραίο χάλκινο σκεύος, πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού. Τιμή 6 €.
• Από τις σαλάτες επιλέξαμε την πιο δροσιστική, ώστε να αντισταθμίσει τις άλλες γεύσεις των εδεσμάτων. Ήταν η ράϊτα, με βάση το γιαούρτι, κόλιανδρο κ. α. φρέσκα μπαχαρικά, ντομάτα, κρεμμύδια, αγγούρι και διακοσμητικά τρίμματα από μπούκοβο. Κάπως παρεμφερές με το δικό μας τζατζίκι. Τιμή 4.50 €.
• Για κυρίως πιάτο μοιράσαμε ένα εύγευστο κοτόπουλο Tandoori Malai Tikka. Ήταν 10-12 κύβοι από στήθος κοτόπουλου, έξοχα μαριναρισμένοι σε πικάντικη, κρεμώδη σάλτσα τυριού και κάσιους, και αρωματισμένοι με βότανα, μπαχαρικά και ψήγματα σκόνης κόκκινου τσίλι, που προσδίδει το κοκκινωπό τους χρώμα. Ήρθε σε μια όμορφη ξύλινη πιατέλα, πάνω σε βάση από λάχανο. Τιμή 9.50 €.
• Ήπιαμε μια δροσιστική, ινδική μπύρα cobra, 4.80 βαθμών οινοπνεύματος. Τιμή 4 €.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά τα ινδικά καλούδια έφτασε τα 26.50 €, ποσό λογικότατο για την εν γένει εμπειρία μας, του χώρου και του προσεγμένου φαγητού. Κατά κεφαλήν κατηγορία 10/16 €!

Οι ευγενείς οικοδεσπότες μάς κέρασαν ένα δημοφιλές ινδικό παγωτό Kulfi, πυκνό και κρεμώδες σε γεύση, με βάση το σαφράν, τα αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς, ενώ στο πιάτο υπήρχαν ακόμη κομμάτια από σαντιγί. Επίσης, το πασίγνωστο γλυκό τους, το gulab jamun, που παρασκευάζεται από φρέσκο, πηγμένο γάλα, με ξηρούς καρπούς και σιρόπι πράσινου κάρδαμου και ροδόνερου ή σαφράν. Ήταν κάτι σαν τους δικούς μας λουκουμάδες. Η ευγενική αυτή χειρονομία ολοκλήρωσε το γεύμα μας με μια ενδιαφέρουσα γλυκιά επίγευση!

Η καλή βαθμολογία μου, η οποία προστίθεται σ’ αυτή του φίλου fratello, θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει μια αξιόλογη έθνικ πρόταση εστίασης.

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε την αρχοντική ποιότητα και ποικιλία όσων μας προσφέρει το INDIAN HAVELI, το νέο αυτό ΙΝΔΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ!

7 medium

20 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή βράδυ, με τη σύντροφό μου είχαμε όρεξη για ινδικό και εμπιστευτήκαμε τις εξαιρετικές κριτικές που έχει στο Ask4food το Indian Haveli, με κράτηση μέσω eTable. Και αποδείχθηκε ότι καλά κάναμε!

Το εστιατόριο βρίσκεται σχεδόν πάνω στην αρχή της Συγγρού και δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου - και μιλώντας για μάτια, η πρώτη εικόνα από το εξωτερικό δεν "γεμίζει" το μάτι, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πολλά εστιατόρια.
Γενικά είναι προτιμότερο να φτάσει κανείς με Μετρό (ο σταθμός Ακρόπολη είναι πολύ κοντά) ή λεωφορείο, καθώς το παρκάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση στην περιοχή.

Σχετικά με το εσωτερικό του εστιατορίου, είναι ένας αρκετά απλός χώρος, διακοσμημένος σε ινδικό στυλ και χωρίς τις τυπικές υπερβολές των πάσης φύσεως έθνικ εστιατορίων. Προφανώς λόγω έλλειψης χώρου (δεν είναι κανένα τεράστιο μαγαζί) τα τραπέζια ήταν αρκετά κοντά μεταξύ τους, όχι σε ενοχλητικό βαθμό αλλά σίγουρα δεν ένιωθες και εντελώς άνετα.
Το σκηνικό ολοκληρώθηκε από ινδική μουσική να παίζει σε ιδανική ένταση, ούτε τόσο σιγά που μην ακούγεται, ούτε τόσο δυνατά που να μη μπορείς να μιλήσεις με την παρέα σου.

Το σέρβις φροντίζουν κοπέλες ασιατικής καταγωγής, οι οποίες βεβαίως μιλούν κανονικότατα Ελληνικά. Μόλις καθήσαμε στο τραπέζι ήρθε άμεσα νερό (χωρίς χρέωση) και η σερβιτόρα που μας πήρε παραγγελία μας έκανε κάποιες επισημάνσεις για τα πιάτα που είχαμε διαλέξει, οι οποίες θεωρώ ότι μας βοήθησαν αρκετά. Γενικά το σέρβις ήταν αρκετά γρήγορο και ευγενικό, απλώς ένιωσα ότι έλειπε το extra mile για να το αποκαλέσω τέλειο.

Πάμε στο φαγητό τώρα...
- Κλασικό ψωμάκι νάν, πολύ καλό και όχι πολύ αφράτο ή λαδωμένο όπως είναι σε πολλά ινδικά
- Ρύζι με σαφράν και βούτυρο, μυρωδάτο και ελαφρύ, τέλειο για συνοδεία πιάτου με σάλτσα
- Σαλάτα ραϊτα, απλή και δροσερή όπως πρέπει
- Κοτόπουλο κόρμα, για μένα το highlight της βραδιάς... κρεμώδες, γευστικότατο, τρυφερό. Ίσως θα μπορούσε να είναι ένα κλικ πιο καυτερό γιατί άφηνε μια γλυκιά επίγευση αλλά πραγματικά δεν αφαιρούσε τίποτα από τη γεύση καθεαυτή
- Αρνάκι κεμπάπ ταντούρι, πολύ νόστιμο και είχε τη χαρακτηριστική κάψα του ψησίματος σε ταντούρι

Γενικά δε θυμάμαι να έχω φάει καλύτερο ινδικό στην Αθήνα. Πέραν του ότι όλα ήταν γευστικά, παρ' όλο που φάγαμε αρκετά αργά (πήγαμε στις 22:00, φύγαμε στις 23:30) το φαγητό δε μας έπεσε βαρύ, δε μας άφησε καούρες κλπ.

Τα παραπάνω πιάτα, μαζί με δύο ινδικές μπύρες, βγήκαν στα 40 Ευρώ, τα οποία έγιναν 36 με την 10% έκπτωση λόγω eTable. Στο μέσο όρο των ινδικών εστιατορίων και για μένα άξιζε τα χρήματα - αν το κόστος ήταν και λίιιγο χαμηλότερο, θα μιλούσα για εξαιρετικό value for money.

Θα το ξανατιμήσουμε σίγουρα. ;)

05 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Βλέπεις κάθε μέρα ένα εστιατόριο που ανακαινίζεται και ετοιμάζεται να ανοίξει, απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός, λίγο μετά το Athens Gate Hotel προς Συγγρού. Κάποια στιγμή παίρνεις χαμπάρι ότι πρόκειται για ινδικό εστιατόριο, προσπερνάς με τη βέσπα σου και βλέπεις τη μαρκίζα με το όνομα. Το ψάχνεις στο ίντερνετ, το βρίσκεις με site και facebook, ρίχνεις ματιά στο κατάλογό του, φροντισμένο, όμορφο, το βλέπεις με τα ζεστά του χρώματα μέσα από την μεγάλη τζαμαρία του και λες, εδώ θα έρθω, θα πάρω τον Pathrus, τον ινδικοφάγο φίλο μου και θα έρθω και μετά θα γράψω και μια κριτικάρα στο ασκ4... Και πριν προλάβεις, σε προλαβαίνει ο γείτονας fratello... Οπότε διαβάστε τη κριτική του, τα συνοψίζει όλα όπως τα είδα κι εγώ στην επίσκεψή μου προχτές, βράδυ παρασκευής 1/4. Πάμε λοιπόν σε μερικά ακόμα λόγια για το Haveli:

Το μαγαζί έχει ωραία ατμόσφαιρα και σε κάνει να νοιώθεις ζεστά, άνετα και ολίγον τι κοσμοπολίτικα, σε περίπτωση που η θέση στο τραπέζι σου σού επιτρέπει να βλέπεις την κίνηση της λεωφόρου απ΄έξω, κάποιους ίσως τους ενοχλήσει, εμάς μας άρεσε να χαζεύουμε μέσα από την μεγάλη τζαμαρία.

Σέρβις άκρα φιλόξενο, χαμογελαστό, οι άνθρωποι είναι εκεί να σε εξυπηρετήσουν με περισσή και ειλικρινή ευγένεια αλλά χωρίς να γίνεται με επιτήδευση. Μπράβο. Ανετα τραπέζια, ξύλινες στιβαρές καρέκλες, οι καναπέδες που έχει περιμετρικά του μαγαζιού ίσως να προσφέρουν περισσότερη άνεση. Εμείς βέβαια καθήσαμε σε τραπέζι τεσσάρων ατόμων, με τα φανταστικά σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, όλα μεταλικά χρυσοχάλκινα, όχι φθηνοκατάσταση, δημιουργούν εντύπωση και τονίζουν το είδος έθνικ του μαγαζιού. Κατάλογος που χάνεσαι, με πολλές επιλογές, φροντίστε να κουβαλήσετε μερικούς φίλους σας για να παραγγείλετε διάφορα και να αποκτήσετε σφαιρική άποψη. Κατόπιν μελέτης, όχι πολύ σοβαρής γιατί είχαμε και κουβέντα, του καταλόγου, καταλήξαμε σε ένα ορεκτικό, ένα ρύζι, μία σαλάτα και δύο κυρίως. Η κοπέλα που μας πήρε παραγγελία, άψογη, χαμηλών τόνων, αρκούντως βέβαια χαμογελαστή, πρόθυμα μας εξήγησε ό, τι την ρωτήσαμε.

Το ορεκτικό σαμόσα (τρία μεγάλα τεμάχια ζύμης), ήταν πολύ καλό γευστικά, ελαφροτηγανισμένο -νομίζω- με νόστιμη γέμιση. Το ρύζι με μανιτάρια δεν ήταν καλή επιλογή, άγευστο, απλά αν σου αρέσει το μπασμάτι το τρως. Η σαλάτα haveli ήταν η κακή επιλογή της βραδιάς: σαν να λέμε ελληνική ή του σεφ, με ντοματίνια, κρεμμύδι, αγγουράκι, φέτες ζαμπόν, κομμάτια βραστού αυγού και ένα κίτρινο τυρί (σπιτικό τυρί το ονομάζουν, μόλις το διάβασα στον pdf κατάλογό τους, ανατρέξτε στο πολύ ενδιαφέρον site του καταστήματος για infos) σε φέτες σαν γκούντα που δεν δοκίμασα, ίσως να είχε κάποιο μπαχαρικό ή κάτι "ινδικό" αλλά το μόνο που μπορώ να υποθέσω για να δικαιολογήσω την ύπαρξή της σε ένα τέτοιο χώρο είναι ότι πρόκειται για μια σαλάτα που βρίσκεται εκεί για να την επιλέξει ένας τουρίστας που ήρθε στην αθήνα και γυρεύει ελληνική γεύση σε ινδικό εστιατόριο! Δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν και έτσι μαθαίνουμε.

Για κυρίως πήραμε ένα κοτόπουλο τίκα ψημμένο στο ταντούρ και ένα κοτόπουλο κόρμα, αυτά ήταν και τα δύο καλύτερα πιάτα από τα λίγα που δοκιμάσαμε, με διαφορά. Το κόρμα σερβιρίστηκε σε στρογγυλό βαθύ σκεύος με πλούσια σάλτσα, αλλά νόστιμο και λίγο γλυκό, με γεύση καρύδας. Το τίκα ή ό, τι άλλο μας σερβιρίστηκε (γιατί νομίζω ότι μπέρδεψα τα ονόματα στην παραγγελία φοβούμενος ότι θα είναι κάποιο καυτερό, δεν ήταν) ήρθε τσιτσιριστό και αχνιστό (όπως και όλα τα κοτόπουλοα που έβγαιναν από το φούρνο) σε πιατέλα με σχήμα ψαριού (! ) με μεγάλα κομμάτια τρυφερού καλοψημμένου κοκκινωπού κοτόπουλου λόγω μπαχαρικών, που ψήνονταν ακόμα πάνω στα κρεμμυδάκια που είχε από κάτω, αυτό είναι πιάτο για δίαιτα κύριοι και κυρίες, θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα!

Τελική αποτίμηση: λοιπόν, το φαγητό σερβίρεται σε ικανοποιητικές ποσότητες, όμορφη παρουσίαση, καθόλου καυτερό (αν και σε ρωτάνε πως τα τρως), χορταστικές μερίδες θα έλεγα. Η παραγγελία και η επιλογή των πιάτων θέλει προσοχή μιας και έχει μεγάλη ποικιλία. Αυτό που μου έλειψε ήταν η ένταση στην γεύση σε όλα γενικώς, αν και μάλλον έφταιξα εγώ γιατί έπρεπε να τολμήσω το πιο καυτερό όταν ρωτήθηκα. Γλυκό δεν φάγαμε, κέρασμα υπήρχε στην αρχή για το καλωσόρισμα (τραγανές πιτούλες με τρία ντιπς σε όμορφα μεταλικά βαζάκια), οι δύο γεύσεις ήταν καλές (μία πράσινη μέντα και μία κόκκινη), η τρίτη όμως ήταν... απαίσια, τι να ήταν άραγε, σαν να τρως σκουριά και ο Pathrus μου λέει ρε μπας και είναι χαλασμένη? δεν ήταν όμως (μην δώσουμε και λάθος εντύπωση) και βάλαμε τα γέλια χωρίς να ασχοληθούμε περαιτέρω. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 42 περίπου ευρώ (με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, νερό ευτυχώς μας έφερναν από μόνοι τους σε δική τους φιάλη, μπράβο).

Εν τέλει μ' αρέσει το μαγαζί αυτό. Δεν τρελάθηκα (ακόμα) με τις γεύσεις του όπως τρελαθήκαμε όλοι όσοι πήγαμε στο Μαχαραγιά Κίτσεν στην τρούμπα την παραμονή πρωτοχρονιάς που μας πέρασε (αυτή θα ήταν μία ωραία κριτική, είμασταν μία και μοναδική παρέα 8 άτομα όλο το μαγαζί δικό μας τυχαία, πρέπει να έφαγα περισσότερο από όλους, έσκασα, πολλές γεύσεις, αλλά ο χρόνος προσπέρασε και η επίσκεψη έμεινε μόνο στην μνήμη μας, να πάτε sir fratello), επανέρχομαι στο Χαβέλι όμως, έχει λοιπόν και wifi, έχει και μηχανάκι για πληρωμή με κάρτα, έχει και πατάρι αν θέλετε να απομονωθείτε, έχει ποικιλία και πολλά χορτοφαγικά πιάτα, έχει και ντελίβερι, έχει άριστο προσωπικό λες και είναι μια οικογένεια, που θέλει να σε κάνει να περάσεις καλά, είναι φιλόξενοι, αυτό που λείπει αρκετές φορές από μας τους έλληνες, έχει και χαμηλή ταιριαστή μουσική υπόκρουση.

Δεν χρειάζεται να το επισκεφτείτε σε επίσημη έξοδο, πηγαίνετε απρογραμμάτιστα, μία καθημερινή ίσως, ε, αν δεν βρείτε τραπέζι, κατεβείτε και κάντε την τσάρκα σας στους διπλανούς δρόμους προς ακρόπολη και κουκάκι που είναι γεμάτα από άλλες επιλογές. Την επόμενη φορά έχω βάλει στόχο να δοκιμάσω τις σούπες, τα ρεβύθια, τις φακές τους, φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Αυτά από μένα. Namaste!