ABOVO

Μοντέρνα κουζίνα

  Τσακάλωφ 18, Αθήνα [Χάρτης]
  210 3388838

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Κυριακή 11:00-00:30 (κουζίνα 11:00-17:00 και 19:00-00:00)


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μάρ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Πρώτη επίσκεψη στο νέο Abovo του Κολωνακίου (το γνωρίσαμε στο Κεφαλάρι) σε μια δυνατή βραδιά γευσιγνωσίας: 5 υπέροχα πιάτα του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου σε άψογο συνδυασμό με 4 ποτήρια κρασί από το Κτήμα Τέχνη Οίνου συν ένα "winetail" (cocktail από syrah με ανθρακούχο νερό και raspberry) με 40€/άτομο.

Η μακρόστενη αίθουσα του εστιατορίου είναι κομψή και μοντέρνα, με τα ίδια τραπέζια από σκούρο ξύλο που είχε και παλιά (μεγάλα-άνετα), αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, κρεμαστό κήπο να δίνει μια φωτεινή πράσινη πινελιά, καθρέφτες για να μεγαλώνουν το χώρο, ένα πατάρι με μπαρ για τους καπνιστές επάνω (απ'όπου μού ήρθε μυρωδιά καπνού 2-3 φορές) και μια ανοιχτή κουζίνα όπου βλέπεις την καλοκουρδισμένη ομάδα να δουλεύει (σε ένα κατάμεστο εστιατόριο όπου οι πελάτες περίμεναν σχεδόν ταυτόχρονα να σερβιριστούν έβλεπα τα ωραία πιάτα να στήνονται ταχύτατα και ήρεμα... ).

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή από πολυάριθμο νεαρό προσωπικό, χαρούμενο καλωσόρισμα, καλοί ρυθμοί, εξήγηση κάθε πιάτου και κρασιού και ο ίδιος ο σεφ επισκέπτεται τα τραπέζια και κουβεντιάζει με τους πελάτες. Επειδή την προηγούμενη βραδιά είχε μόλις βραβευτεί (και πάλι) με χρυσό σκούφο τού έδωσα συγχαρητήρια και έδειξε να το χαίρεται πολύ!

Το μενού υπάρχει στην ιστοσελίδα τους (με τιμές) και χωρίζεται σε 2 ζώνες, μεσημεριανή με χαμηλότερες τιμές και πιο ελαφριά πιάτα και βραδινή με gourmet πιάτα σε υψηλότερες τιμές. Το φαγητό είναι πραγματικά δημιουργικό, ό, τι δοκιμάσαμε μάς άρεσε:

1) Κριθαράκι σαν καρμπονάρα με καλαμάρι και γραβιέρα Κρήτης (αυτό υπάρχει και στο κανονικό μενού, στα 12€ ως ορεκτικό ή 24 ως κύριο), καλή ποσότητα, το καλαμάρι σχεδόν ωμό αλλά τρυφερό και γευστικό, το κριθαρότο υπέροχο!

2)Μπριαμάκι λαχανικών με παγωτό κόκκινης πιπεριάς και spicy γαρίδες, ξετρελάθηκα!!! 4 μεσαίες γαρίδες σε τραγανή θεσπέσια κρούστα (μαλλιά αγγέλου άραγε;) και το παγωτό κοκκ. πιπεριάς όνειρο!

3)Σουπιά σε λευκό σαγανάκι με μανταρίνι και φουντούκι, καλό ήταν, επισκιάστηκε από το προηγούμενο, αλλά είδαμε τη φαντασία του σεφ και πάλι....

4)Χταπόδι σαν χουνκιάρ με μελιτζάνα, ντομάτα και γιαούρτι με πάπρικα, μικρό σχετικά πιάτο, νόστιμο και με όμορφη παρουσίαση (όπως όλα).

5)Κύλινδρος απο bitter σοκολάτα guanaja με αλμυρή καραμέλα, κι αυτό υπάρχει στο κανονικο μενού, στα 9€, το ΤΕΛΕΙΟ γλυκό ειδικά για σοκο-lovers, η καραμέλα θεϊκή, η σοκολάτα φρέσκια και καθόλου λιγωτική, το παγωτό βανίλια άριστης ποιότητας.

Οι τιμές που έδωσα επάνω είναι για το δείπνο, αλλά αν πετύχετε βραδιά γευσιγνωσίας είναι χαμηλότερες (εξαιρετικό vfm) ενώ το μεσημέρι μπορείτε να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ από...5€ (τοστ) ή 8€ για ανοιχτό σάντουιτς ή 12€ για ριζότο και 4-4,5€ για τα γλυκά (κατά το διεθνές concept για οικονομικότερο lunch). Το (καλό) ψωμί χρεώνεται 0,50€ το άτομο (μεσημέρι-βράδυ) και έρχεται σε ξύλινο πλατώ με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού (είχαμε από 2 φέτες το άτομο, αλλά προσφέρθηκαν να φέρουν κι άλλο αν θέλαμε)

Ρίξαμε μια ματιά στη δυασανάγνωστη λίστα κρασιών (πολύυυυ μικρά γράμματα και σκοτεινή) την οποία είπαν ότι θ'αλλάξουν. Η παρούσα είναι τσιμπημένη στις τιμές, ξεχώρισα ως καλούτσικη τιμολόγηση την αγαπημένη Νεμέα Αϊβαλή στα 25€. Ένα ζευγάρι με ένα τέτοιο μπουκάλι κρασί και από 2-3 πιάτα ο καθένας θα κινηθεί στα 100-120€ για δείπνο, δεν τα λες και λίγα...

Μας αποχαιρέτησαν με χαμόγελο κι ένα μικρό κουτάκι-κέρασμα (μπισκοτάκι και μίνι παντεσπάνι)!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μαι
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Η λατινικη φραση "Ab Ovo", που κατα λεξη μεταφραζεται "απο το αβγο" και σημαινει φυσικα "απο την αρχη", εχει "καταγωγη" απο την ελληνικη μυθολογια και ενα απο τα διδυμα αβγα απο τα οποια γεννηθηκε η Ωραια Ελενη απο τον μεταμορφωμενο σε κυκνο Δια και τη Ληδα. Αν λοιπον δεν ειχε γινει αυτο το αβγο δε θα υπηρχε και η Ωραια Ελενη και επομενως δε θα υπηρχε ουτε ο ερωτας με τον Παρη, η Αρπαγη της, ο Τρωικος πολεμος κλπ.

Η φραση χρησιμοποιειται μεχρι σημερα στη λογοτεχνια, για να αναφερθει κανεις σε καποιο προγενεστερο χρονικα γεγονος. Δε γνωριζω τι απο τα ανωθεν ειχε κατα νου ο αστειρευτος και ιδιαιτερα ταλαντουχος Μιχαλης Νουρλογλου οταν το επελεγε ως ονομα, ωστοσο ταιριαζει γαντι στη νεα προσπαθεια που γινεται απο τον Σεφ και τη νεανικη του ομαδα στο Κολωνακι (στη θεση της παλιας Pasteria), οπου και βρικεται πια το με τριτη φορα στη σειρα βραβευμενο με Χρυσο Σκουφο εστιατοριο μοντερνας κουζινας, εχοντας μολις κατεβει πιο κεντρικα, απο το Κεφαλαρι οπου το ειχαμε γνωρισει.

Λογω ημερων (Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας) ειχαμε κανει κρατηση για δυο ατομα, για το ειδικο μενου. Ο χωρος ειναι μινιμαλιστικης αισθητικης με τα ιδια μεγαλα τραπεζια και τις ανετες πολυθρονες που ξεραμε απο το Κεφαλαρι, την ανοιχτη κουζινα (ανεκαθεν μου αρεσε να χαζευω τους σεφ επι το εργον), τους μεγαλους καθρεφτες που «ανοιγουν» την αιθουσα και εναν ωραιοτατο χωρο επανω, που λειτουργει ως μπαρ.

Μια κοπελα μας οδηγησε στο τραπεζι, ενας αλλος νεαρος μας εφερε τα μενου, τα σερβιτσια και τη wine list και μια τριτη, που «εμεινε» μαζι μας μεχρι το τελος, μας εφερε το νερο και το καλωσορισμα, που ηταν μια ωραια παραλλαγη... αβγου, αρκετα ενδιαφερον amuse bouche.
Το μενου, που συνοδευοταν απο ενα ποτηρι "Ακακιες Sparkling-Κτημα Κυρ-Γιαννη", αναλυτικα:
- Το μοσχαρισιο ταρταρ με παγωτο μουσταρδα: πολυ νοστιμο, ιδιαιτερη η παγωμενη πικαντικη μουσταρδα.

- Το ορτυκι με fregola sarda, αχλαδι σε κοκκινο κρασι και γκοργκοντζολα: Μπορει η γκοργκοντζολα να μη μου αρεσει ιδιαιτερα αλλα τριμμενη εκεινη τη στιγμη απο πανω ενσωματωνοταν στο πιατο και απλα αφηνε την εντονη λιπαρη της επιγευση χωρις να ενοχλει. Η σαλτσα με το κραι μουρλια και το ορτυκι πεντανοστιμο!
- Η γαριδα σε ζωμο Thai με κουνουπιδι και μελισσοχορτο: η πρωτη φορα που χαρηκα το κουνουπιδι! Εξαιρετικο πιατο, τελειες οι γαριδες, για «βουτες» ο ζωμος!
- Το μοσχαρισιο συκωτι με κυδωνι, miso και λαχανιδα ή Ο σολομος sous vide με σογια, μελι, τζιντζερ και wasabi: πηραμε φυσικα ενα και ενα. Το συκωτι εκπληκτικο, εννοειται medium, χωρις υπερβολη το ωραιοτερο που εχω δοκιμασει ποτε! Ο σολομος στο κενο αερος ελιωνε, το ουασαμπι δροσιζε απο πανω με μια απαλη καυτρα και η σαλτσα με τα αναγραφομενα υλικα και αλλα τοσα (οπως μας αποκαλυψε ο παντα προθυμος για κουβεντα Μιχαλης) υπεροχη!
- The tropical forest με σοκολατα γαλακτος, μανγκο και φρουτα του παθους: φανταστικο γλυκο, επισης (παρα) πολλες γευσεις, εδω σαφως πιο ευδιακριτες απο τη σαλτσα του σολομου, που δημιουργουν ενα απιθανα γλυκο συνολο. Τι να σου κανει μονο ενα... δασακι!

Συνολικα, μειναμε απολυτα ικανοποιημενοι απο γευσεις, ολα τα παιδια προεξαρχοντος του Μιχαλη ευγενεστατα και προθυμα για επεξηγησεις και κουβεντουλα, το σερβις αριστο, ο χωρος ωραιοτατος, η μουσικη ξεχωριζει (διασκευες κλασικων ροκ κομματιων) και το vfm (40€, του μενου) αρκετα υψηλο. A la carte παντως υπολογιστε κοντα στα 60€ χωρις τα ποτα, που προσωπικα θεωρω πολλα χρηματα. Αξιζει να σημειωθει πως υπαρχει και lunch menu, αρκετα πιο οικονομικο, που «παιζει» με σαντουϊτς, ριζοτι και παρομοια πιατα. Βεβαια, ενημερωθηκαμε απο τον ιδιο τον Σεφ για το μενου ντεγκουστασιον των 9 πιατων στην τιμη των 50€ με τον ευφανταστο τιτλο "Put the blame on me", οπου ουσιαστικα δεν ξερεις το παραμικρο απο οσα περιλαμβανει και τα βλεπεις κατευθειαν στο τραπεζι! Αλλαζει μαλιστα καθε μηνα. Αρκετα ιντριγκαδορικο, μας κινησε το ενδιαφερον για την επομενη επισκεψη!

Προσπαθειες σαν και αυτη που γινεται στο Abovo, απο νεα παιδια με ορεξη, παθος για αυτο που κανουν και αστειρευτη δημιουργικοτητα, αξιζει να στηριζονται!
Να μη λησμονισω να αναφερω τη γενναιοδωρια με τα κουτακια με τα μακαρον που μας προσφερε ο Μιχαλης «για τον πρωινο καφε» κατα την αναχωρηση μας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μάρ
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
50-64

Επίσκεψη στο Abovo Σάββατο βράδυ με το άλλο μου μισό. Καλωσόρισμα με χαμόγελα και μας δείξαν το τραπέζι μας.

Το μαγαζί είναι άνετο με αρκετό χώρο μεταξύ τραπεζιών και όμορφα στολισμένο.

Το σέρβις είναι πολ΄΄υ καλό και επαγγελματικό.

Πήραμε το μενού του σεφ που ήταν πραγματικά εξαιρετικό αποθέμα γεύσης και παρουσίασης. Επίσης η τιμή για την κλάση του εστιατορίου είναι πολύ λογική.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα.