Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

10 medium

17 Σεπ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Βρεθήκαμε στο Σαρδελάκι ένα βράδυ Τρίτης τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Από εκείνα τα ζεστά βράδια που κάθε χρόνο μας υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις διακοπές του Αυγούστου. Με κύριο κριτήριο, λοιπόν, την ομολογουμένως όμορφη τοποθεσία, επιλέξαμε 4 άτομα το συγκεκριμένο ψαρομεζεδοπωλείο για χαλαρή έξοδο μετά φαγητού.

Τηλεφώνησα για κράτηση το απόγευμα και με ενημέρωσαν ότι δεν κάνουν κρατήσεις. Αλλά ότι η μέρα είναι χαλαρή και δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Πράγματι φτάσαμε κατά τις 9 και βρήκαμε τραπέζι, όχι στην πρώτη σειρά- θέα θάλασσα, αλλά στη δεύτερη, που και από εκεί η θέα είναι καταπληκτική. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Σαρδελάκι της Γλυφάδας μεταφέρθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια στην προνομιακή τοποθεσία απέναντι από την Λίμνη Βουλιαγμένης, ακριβώς λίγο πριν τον Λάμπρο. Παλιότερα λειτουργούσε εκεί ένα bar restaurant, που είχα επισκεφθεί για φαγητό και μου είχε αφήσει χλιαρές εντυπώσεις. Το Σαρδελάκι, εκμεταλλευόμενο και την ώθηση που είχε από την παρουσία του στη Γλυφάδα, είναι πάντα ένα δυνατό σημείο μεζεδοψαροφαγίας για τα ΝΠ, απόδειξη ότι ακόμα και Τρίτη βράδυ ήταν σχεδόν γεμάτο.

Ως στιλ διατηρεί το ίδιο που το καθιέρωσε στη Γλυφάδα (δίσκος με μεζεδάκια, φρέσκα μικρά ψαράκια, ποικιλία μεζέδων, μικρές γκουρμεδιές), με την τεράστια διαφορά ότι οι τιμές δεν θυμίζουν πια προσιτή ψαροφαγία, αλλά έχουν εκτοξευτεί.

Στην αρχή ήρθε εμφιαλωμένο νερό και πανεράκι με λίγες φετούλες ψωμί. Από τον δίσκο επιλέξαμε ένα σκουμπρί καπνιστό και φάβα. Αμφότερα ικανοποιητικά.

Από τον κατάλογο που χωρίζεται σε σαλάτες, τηγάνι, κάρβουνα και κάποιες μερίδες (ριζότο, ταλιατέλες με γαρίδες κ. α) επιλέξαμε τα εξής:

- μια χωριάτικη σαλάτα. Φρέσκα τα λαχανικά. Αλλά αυτό που με παραξένεψε, ότι η φέτα ήταν σχεδόν θριμματισμένη από πάνω, ως ντάκος. Υπολογίζαμε να την βάλουμε στην άκρη, καθώς ένα άτομο της παρέας δεν πολυτρώει φέτα, αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε, κατέστη αδύνατο.

Τα συνηθισμένα:

- Καλαμαράκια τηγανιτά (θραψαλάκια, μας είπε ο υπεύθυνος παραγγελίας). Μάλλον από την κατάψυξη.
- Χταπόδι στα κάρβουνα (ένα πλοκάμι τεμαχισμένο). Έχω πει την άποψή μου όταν βλέπω τεμαχισμένο χταπόδι, το κοιτώ με δυσπιστία, γιατί κι αυτό σε κατάψυξη με παραπέμπει. Το συγκεκριμένο πάντως ήταν εύγευστο.
- Μύδια αχνιστά: τα γνωστά. Όχι πολύ μεγάλα, πάντως νόστιμα, μαζί με το ζουμάκι τους.

Τα πιο ιδιαίτερα:

- Ταλιάτα τόνου με λαχανικά σχάρας. Προτείνεται ως κυρίως πιάτο. Εμείς το πήραμε στη μέση. Φιλέτο τόνου ελαφρά περασμένο από σχάρα (ζητήσαμε rare), κομμένο σε φετούλες, ως κρέας, μας άρεσε πάρα πολύ και προτείνεται!

- Γαύρος τηγανιτός. Ήταν φρεσκότατος, ανοιγμένος σε φιλετάκια και λίγο περασμένος από τηγάνι, τραγανός και ζουμερός ταυτόχρονα, μας άρεσε πολύ. Και το λέω εγώ, που δεν αγαπώ τον γαύρο ούτε τα τηγανιτά.

- Σαρδέλες παντρεμένες. Ανοιγμένα φιλετάκια σαρδέλας, καπνισμένα και νόστιμα, με ένα μυρωδάτο μείγμα λαχανικών (μαϊντανό, αν δεν απατώμαι). Δεν έφαγα πολλές γιατί είχα σκάσει.

Στο τέλος ζητήσαμε και μας έφεραν γενναία πιατέλα με φρούτα, καρπούζι, πεπόνι, σταφύλι.

Στο σύνολο το γεύμα μας ικανοποίησε. Φύγαμε πολύ χορτασμένοι και, μάλιστα, ό, τι περίσεψε από ψαράκια, τα πήραμε πακέτο σπίτι.

'Ολα τα πιάτα ήρθαν σε καλούς χρόνους. Δεν υπήρχαν κενά στην εξυπηρέτηση, απλά η γνωστή φασαρία σε τέτοια μέρη, για να σε δει ο σερβιτόρος και να έρθει να πάρει παραγγελία, για εκείνο το νερό που ζητάς μισή ώρα κτλ κτλ. Πάντως έχει αρκετούς σεβιτόρους που τρέχουν πάνω- κάτω.

Μαζί με μισό λίτρο λευκό κρασί και δύο μπύρες ντραφτ μεγάλες, πληρώσαμε λίγο πάνω από 90 ευρώ, δλδ 25 περίπου το άτομο. Δεν είδα ακριβώς την απόδειξη και δεν θυμάμαι ακριβώς τις τιμές, αλλά ενδεικτικά θυμάμαι από τον κατάλογο ότι σχεδόν κανένα πιάτο απ' όσα πήραμε δεν κάνει κάτω από 10 ευρώ (τα θραψαλάκια και το χταπόδι στα 12, η ταλιάτα τόνου 18... ). Με αυτές τις τιμές λοιπόν, το ξανασκέφτεσαι να κάνεις στέκι το Σαρδελάκι της Βουλιαγμένης, την στιγμή που αντίστοιχο φαγητό βρίσκεις και σε άλλες ψαροταβέρνες.

Αν βέβαια βρεθείτε στην περιοχή και θέλετε να το δοκιμάσετε, έστω και για ενα ουζάκι, είναι μία καλή πρόταση φαγητού, σε υπέροχη τοποθεσία, αλλά με τσιμπημένες τιμές.
Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι λειτουργεί και τα μεσημέρια.

Καλό φθινόπωρο σε όλους και καλή γευστική σεζόν να έχουμε!